|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Soniuska, w którym jesteś tygodniu? Robiłaś bety? Przepraszam ale nie pamiętam czy pisałaś wcześniej. Ja 2 miesiące temu przeszłam ciążę biochemiczna, ale wiedziałam że tak będzie, bo beta nie rosła prawidłowo od samego początku, zaczęłam krwawić jak na okres 4 dni po terminie @, brzuch bolał podobnie jak zwykły okres, tylko że długo po tym jeszcze plamiłam. Niestety doskonale znam to okropne uczucie, trzymaj się mocno, daj się wypłakać w końcu będzie dobrze
Anilani, nie dziękuję za kciuki ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Frezjann trzymam za Ciebie kciuki!❤️ Bardzo mocno. będzie dobrze!
Nie robiłam bety, ponieważ jestem na izolacji jeszcze do dziś do 24.. :-( i dziś miałam 4+5 .. mnie dziwnie bo brzuch nie boli ale leci ze mnie okropnie..więc to raczej po ptakach. w poniedziałek zrobię ft3 ft4 i tsh i we wtorek 19:40 na wizytę idę, zobaczymy co lekarz mi powie |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie tam ![]() Frezjan trzymam mocno kciuki za wysoka bete ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ilość krwi jest tak duża że nadzieja dawno już umarła. Obym szybko przestała tak mocno krwawić bo nie ogarnę tego..trzymam kciuki ❤️
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
...
|
Soniuska bardzo mi przykro, też przez to przechodziłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym covidem to wiesz, zakladam ze do porodu tez go przechorujemy.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat dobrze przeszłam covid.. tak myślę..wzięłam tylko 3 paracetamole przez ten czas. Nie brałam antybiotyków itd.. nie czułam się ja tyle źle, a chciałam chronić dzidzię.
I niestety też uważam że kazdy z nas to przechoruje.. Wczoraj dostałam telefon od mamy że mój wujek zmarł na covid..udusił się, zabrakło dla niego respiratora... Masakra ;-( Covid uważam rzeczywiście nie jest jakoś strasznie groźniejszy od grupy, fakt że bardziej zaraźliwy ale masakra bo nasze.szpitale nie wyrabiają :-( jesteśmy słabo przygotowani na to. Uważam że powinniśmy żyć normalnie, aczkolwiek mam wrażenie że te ograniczenia właśnie ze względu na służbę zdrowia są. I wiecie co? O poronieniu nikomu nie powiemy, nikt nie wiedział że się staramy więc zachowamy to dla siebie tez. Starać się pewnie będziemy i to już w tym cyklu..czuje się jakbym miała normalna miesiączkę tylko dużo bardziej bolesna i obfita, bo w nocy zaczęły się bole. Jakoś to zniose. |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Soniuska moje współczucia za wujka i za to co przeszłaś...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4062 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do Was, myślę że rozsadna decyzje podjęliście, żeby nikomu nie mówić. I brawo za determinację i chęć starań już w tym cyklu! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Raczkowanie
|
Soniuska, tak mi przykro
![]() Frezjan, mocna kreska i inne objawy to bardzo dobra wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w 5+1 zaczęłam plamić, czułam że juz po wszystkim jednak lekarz kazał odpoczywać i czekac na spokojnie na wizytę, na wizycie oczywiscie nic nie było widać, beta nie rosła prawidłowo, także "bardzo mi przykro", po odstawieniu progesteronu zaczęło się krwawienie na maxa, myślałam że wyrywa mi ktoś macice (dosłownie, byłam na tramadolu, inaczej chyba bym tego nie ogarnęła), po krwawieniu dalej plamienie, w sumie od pierwszego dnia plamienia minęło 11dni w tym dwa dni mocnego krwawienia, i dopiero ustalo, nie wiem za bardzo jak ten cykl liczyć, staramy się od razu ale w sumie mi przestało zależeć, za bardzo boli mnje to, dwie ciąże obie w 5 tygodniu poronione, jedyny plus jest taki ze samoistnie, chyba jak kiedykolwiek zajde w normalną ciąże to nigdy nie bedziemy myśleć pozytywnie i sue cieszyć, za dużo strachu jest w nas, ale teraz mamy małego psiaka od tygodnia, moja kudłata córusia, i na nia przelewamy całą naszą miłość. Kruszyna dziękuję za odpowiedz priv. Zapisani jesteśmy na kwiecień. Frezjam 3mam kciuki mocno za Ciebie ![]() Soniuska przykro mi, jestem świeżo po takim przeżyciu, już drugim, wiem co czujesz, 3maj się ![]() 3mam za Was kciuki dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zadomowienie
|
Anilani, malamii trzymam kciuki
![]() Ja natomiast za niedługo oszaleje. Wczoraj zaczęłam plamić. Różowa krewka w małej ilości. @za 3 dni, więc wyobraźcie sobie moja ekscytacje. W nocy śniło mi się, że test wychodzi pozytywny i tak 3 razy. Oczywiście z rana odrazu testowała. Biel vizira. Od jakiegoś czasu naprawdę myślę, że mnie to nie spotka. Nie zajde w ciążę, i strasznie mnie to rozbija ![]() Przepraszam, wiem, że przy waszych przejściach moja bezpłodność to nic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4067 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moje kochane!
Będzie dobrze! Listopad jest nasz ! Damy radę! W sierpniu , max wrześniu musimy tulić swoje małe cudy! Musimy w to wierzyć! Będzie dobrze, mówię Wam! ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Frezjan betę robiłaś? ![]() Ja dziś poszłam na badania z rana, morfologia,.TSH , ft3, ft4 i kontrolnie bhcg (mam nadzieję że wyjdzie <2, czy tam 0) |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeciez nie kazda choroba przenika przez lozysko do plodu, lepiej nie siac paniki. Tym bardziej w trakcie pandemii ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
Soniuska, jutro idę po pracy (przypomniałam sobie że w środę nie powtórzę). Też muszę od razu zrobić jeszcze progesteron i pakiet tarczycowy
![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a tak by they Way. Laboratoria normalnie funkcjonują??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4071 |
Rozeznanie
|
Powinny funkcjonować normalnie, ale dla pewności zadzwoń i się zapytaj.
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
Pytam, bo ostatnio przechodziłam i kolejka była ogromną
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Frezja racja pisałaś, a ja zapomniałam! No i rzeczywiście można we wtorek zrobić i w czwartek.
Bo środa wolna. Ja miałam skierowanie z poradni od swojego lekarza, w szpitalu byłam na badaniach i dokupiłem tag, ft3 i ft4 i betę. Generalnie to chyba normalnie tak to działa, jedynie płatność kartą za.odplatne badania jest. Poszłabym do diagnostyki ale.ze.musialam w szpitalu zrobić te badania ze skwierowania to już pozostałe tam dokupilam |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mnie już trzeci dzień tak bolą chyba to zatoki (dosłownie kilka razy w życiu miałam katar, no i teraz jest chyba kolejny ten raz...). Cały nos mnie mrowi, kicham co chwilę, ból az mi na ucho i wezly promieniuje - nawet się zastanawiam czy może to zab mnie boli... Robiłam sobie wczoraj jakieś inhalacje ale nic nie pomogło, kataru dalej jak nie było tak nie ma. Może macie jakieś sposoby żeby to ze mnie wyszło, bo się tylko mecze... Ja już nie mam pomysłu
![]() Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Ostatnie święta Bożego Narodzenia i sylwester przeleżałam w łóżku, a każdy ruch, zwłaszcza pochylenie się było przyczyną okropnego bólu głowy. Nie umiałam sobie poradzić, ale pomagało mi naświetlanie (lampka z czerwoną żarówka), i jeszcze TZ ocieplacze z roboty (taki plaster który mocno się nagrzewa), jeszcze nacieranie, masowanie zatok ja robiłam olejkiem cynamonowym, ale może być jakiś wik, tak żeby rozgrzać. To mi przynosiło ulgę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4077 |
Rozeznanie
|
Frezjan też męczyłam się z zatokami, dopiero mnie puszcza. Z tym że mnie "bolą" wtedy zęby. Próbowałam wywoływać katar inhalacją i kropelkami ale w końcu kupiłam irigasin i pomogło, w końcu nie mam zatkanych zatok. Ale jak dobrze pamiętam uczucie zatkanego ucha jest przeciwwskazaniem.
Pierwszy raz miałam aż taki problem z zatokami i tylko to mi pomogło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że tam głównie pacjentki szpitala robią badania, plus dość niewielka grupa osób z zewnątrz (szpital ginekologiczno-położniczy, więc też "zasięgi" pacjentów ograniczone). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||
...
|
Malamii strasznie mi przykro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za rady.
Cichazabka, nawet mnie nie strasz bo mnie też tylko ta głową boli, nawet czasem nie boli tylko sam ucisk jest na zatokach i czasem właśnie jak teraz promieniuje mi w kierunku ucha. Nie mam zatkanego nosa, ale mrowi mnie i czuję że coś tam jest, węch mam. Wczoraj 3x inhalacje robiłam i nic, dzisiaj po pracy pośle mojego do apteki po cokolwiek może coś mu farmaceuta doradzi. Z domu nie wychodzę więc mnie na szczęście nie zawieje nigdzie teraz Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.