|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 65.
U nas mąż miał ospę (mega ciężka). Kierownik zapytał czy może go do pracy przywozić żeby ogarniał papiery a był zwykłym magazynierem. To chyba taka mentalność ludzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88533672]Tak to jest w księgowości, że się urlopy pod terminy układa. Nie oznacza to, że to popieram.
Moja koleżanka ze złamaną nogą do pracy przyjeżdzała. Mieszkała daleko, mama ją przywoziła i odwoziła. Pracowaliśmy na piętrze, toalets była na parterze schody były wąskie i strome. Koleżanka prawie nic nie piła, żeby do toalety nie musiała schodzić, bo nie mial jej kto i jak pomóc.[/QUOTE] Taki zawód, też pracuję w księgowości tli też znam ten ból z ułożeniem sobie urlopu 🤦
#4053 |
Zakorzenienie
|
Tak śmieszkujecie ale księgowy (no zalezy jeszcze czym soe dokładnie zajmuje) ma odpowiedzialność karno-skarbową a w naszym państwie lepiej nie testować na sobie jak patrzą na niektóre opóźnienia.
Często nie da się poprosić koleżankę obok by coś zrobiła bo trzeba mieć podpis elektroniczny czy operuje się danymi wrażliwym i do których inni nie mogą mieć dostępu. Fakt, że to wina pracodawcy jak nie ma backupa ale takie są realia niektórych zawodów. A weź wyślij przelewy dzień pòźniej to niektórzy by Cię rozszarpali -_-. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Konto usunięte
|
Dlatego firma powinna miec 2 księgowe jesli wymagają dyspozycyjności 24/365 dni w roku.
Księgowa tez człowiek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Konto usunięte
|
Ja w ogole tego nie rozumiem. Jak mozna nie zrobic dodatkowego uprawnienia/podpisu/czegokolwiek dla drugiej osoby? Z zaznaczeniem w umowie, ze mozna go uzywac tylko pod pewnymi warunkami? To jest takie tlumaczenie z tylka strony. To nie sa realia zawodu tylko jakies glupoty.
Kazdy ma jakies uprawnienia, wielu ludzi ma specyficzne uprawnienia i zawsze jest jakis plan b. To jest takie robienie z siebie troche special snowflake. A ze urlop trzeba dostosowac do terminow, no coz. Tak jest w wielu zawodach. W gastronomii tez nie ma szans w wakacje na urlop - i nikt sie nie czuje wyjatkowym z tego powodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
BAN stały
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88534200]Ja w ogole tego nie rozumiem. Jak mozna nie zrobic dodatkowego uprawnienia/podpisu/czegokolwiek dla drugiej osoby? Z zaznaczeniem w umowie, ze mozna go uzywac tylko pod pewnymi warunkami? To jest takie tlumaczenie z tylka strony. To nie sa realia zawodu tylko jakies glupoty.
Kazdy ma jakies uprawnienia, wielu ludzi ma specyficzne uprawnienia i zawsze jest jakis plan b. To jest takie robienie z siebie troche special snowflake. A ze urlop trzeba dostosowac do terminow, no coz. Tak jest w wielu zawodach. W gastronomii tez nie ma szans w wakacje na urlop - i nikt sie nie czuje wyjatkowym z tego powodu.[/QUOTE] ![]() aż taka potrzeba czucia się ważnym i potrzebnym nie może być zdrowa i do końca normalna |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy wiemy jam yk bywa z pracodawcami
![]() U mnie pracodawca wpadł na pomysł by napisać procedurę. Szkoda, że nie przewidział, ze wyszłoby z tego co najmniej kilkaset stron a prawo i procedury co rusz sie zmieniają więc bez sensu.... a jeszcze znajdź czas by to spisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533139]2 letnią może nie, ale 5-letnią już tak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ale po co? Nie lepiej zainteresować się, co twoje dziecko realnie ogląda i sprawdzić w ten sposób, niż zapoznawać się z największym szambem YT, żeby rozpoznać kolesia z twarzy w razie w? Wydaje mi się to nieproduktywne i nielogiczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Przecież żaden to wstyd oglądać głupie rzeczy w celu odmóżdżenia. Sama oglądam debilizmy, po prostu innego rodzaju. Po co dorabiać do tego ideologię? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4060 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88533170]I serio, to, że Wy tego nie oglądacie, nie wiecie kto jest kim itd. to nie znaczy, że Wasze dzieci i ich koledzy z klasy ich nie znają.
Także jeżeli ktoś dzieci posiada, to według mnie powinien się, jak to nazwałyście, doktoryzować w tym kontencie. Bo dzisiejszy Internet nie jest taki sam jak kiedyś. Bo to co Wam się wyda spoko na pierwszy rzut oka, jakieś labirynty dla chomików czy inne bzdety z budowania zamku w minecraft'cie, to nie znaczy, że kanał i jego twórca jest okej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Boisz.. . Moje dziecko niedawno ogladalo właśnie budowanie labiryntu z klocków lego dla chomika ( ja z nią ogladalam) -to już mam się martwić? I nieraz składanie konstrukcji z klocków lego ogląda, to też szkodliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Ja cos tam pseudonim Friz slyszalam, ale nie znalam szczegolow. Youtube tez mi nie proponowal. Ogladam inne filmy (glownie slucham muzyki, a takze slucham podcastow kryminalnych).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88534268]Boisz.. . Moje dziecko niedawno ogladalo właśnie budowanie labiryntu z klocków lego dla chomika ( ja z nią ogladalam) -to już mam się martwić?
I nieraz składanie konstrukcji z klocków lego ogląda, to też szkodliwe?[/QUOTE]Tak. Powinnaś teraz porzucić pracę i zająć się na pełen etat oglądaniem youtube'a, żeby sprawdzić, jakie niebezpieczeństwa czyhają na dziecko. I mówię serio, te kanały wyrastają jak grzyby po deszczu, więc to robota na full. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88534268]Boisz.. . Moje dziecko niedawno ogladalo właśnie budowanie labiryntu z klocków lego dla chomika ( ja z nią ogladalam) -to już mam się martwić?
I nieraz składanie konstrukcji z klocków lego ogląda, to też szkodliwe?[/QUOTE]Najpierw labirynt dla chomika, potem coraz bardziej zaawansowane konstrukcje, aż w końcu zbuduje bombę atomową i zostanie terrorystą, zobaczysz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Konto usunięte
|
Ale po ten syf oglądać, z braku zainteresowan?
Ech.. ten dzisiejszy internet ![]() ![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio dowiedziałam, ze zwolnili u mnie w pracy kierownika i teraz nowym kierownikiem jest mój kolega. Ciężko mi będzie się chyba oswoić jak wrócę
![]()
![]() |
#4066 | ||
Pani Mizantrop
|
[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;88533672]Tak to jest w księgowości, że się urlopy pod terminy układa. Nie oznacza to, że to popieram.
Moja koleżanka ze złamaną nogą do pracy przyjeżdzała. Mieszkała daleko, mama ją przywoziła i odwoziła. Pracowaliśmy na piętrze, toalets była na parterze schody były wąskie i strome. Koleżanka prawie nic nie piła, żeby do toalety nie musiała schodzić, bo nie mial jej kto i jak pomóc.[/QUOTE] [1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88533740]Sorry, ale to normalne nie jest.[/QUOTE] Wlasnie mialam to samo pisac... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez takie zachowanie ryzykuje zdrowie i życie (w przypadku starszych osób) innych. Jeśli nie potrafi wysiedzieć te 14 dni w domu, to niech płaci tysiące. Może to go czegoś nauczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Pani Mizantrop
|
Ja tez.
#4069 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę już rozwlekle tego opisywać, ale w tym przypadku trudno byłoby udowodnić, że miał kontakt z osobą zarażoną, bo to nie było oficjalne miejsce. Uważam, że ta zarażona osoba powinna wymienić rzetelnie wszystkie osoby, z którymi miała kontakt, a ja cóż - mogłam donieść, fakt, ale powiem szczerze, że nie wiem, jak to w praktyce wygląda i jak sanepid podchodzi do tych skarg, i też nie mam wiedzy, czy faktycznie wychodził, gdzie itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Zdziwko z teraz (6 rano) - ludzie idą do pracy i gadają z kimś przez telefon. Mielą, mielą, gadają o jakichś bzdurach i w autobusie i przez całą drogę do domu/pracy. Jeden, drugi, trzeci. Ja się pytam - z kim oni tak gadają o tej porze?!
Nie mam żadnej osoby, do której bym teraz bez krepacji dzwoniła o tej porze na ploteczki. Przedziwne życie o poranku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Raczkowanie
|
Moja szefowa zawsze mówi - każdego można zastąpić ale nie każdego w 5 minut. Serio, firma nie padnie jak Kowalski odejdzie 😉
Jestem szefową działu, co roku mam rozmowy oceniające pracowników moich, rozmawiamy co jest do poprawy, co jest na plus. Jakiś czas temu rozmawiałam z facetem, który chciał podwyżkę a jego argumentem (no zdziwił się że musiał uargumentować swoją prośbę) było to, że można na niego liczyć. Zaczęłam drążyć w jakich sytuacjach to było bo nie mogłam sobie przypomnieć - gość był u nas logistykiem i według niego, jak dostawca dał ciała z materiałem A to on starał się załatwiać inne materiały. Nosz k, przecież to jego obowiązek 😂 jakby zawsze wszystko było na czas etc to byśmy ludzi nie potrzebowali w tym dziale tylko napisałby ktoś program do zapełnienia stockow 😁 zapytałam czy to aby nie należy do jego obowiązków a on na to - no tak, ale robiłem to bez marudzenia. Faktycznie, zasłużył na dodatkową podwyżkę (co roku mamy, nie wyróżniał się niczym szczególnym, po prostu wykonywał swoje obowiązki) bo po prostu przychodzi do pracy i wykonuje swoje obowiązki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4073 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;88534309]Ale po ten syf oglądać, z braku zainteresowan?
Ech.. ten dzisiejszy internet ![]() ![]() ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE]W razie gdyby kiedyś twoje dziecko (nie ważne czy masz dziecko) zaczęło to oglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4079 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
Ja wypowiedź brandie zrozumiałam tak, że właśnie między 25 a 10 nie może wziąć urlopu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.