![]() |
#4051 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Ja się tak kręcę, wiercę po domu ale bez konkretnego celu chociaż ciągle głowa rzuca propozycje rzeczy czekających. Ale jakoś tak... Jestem zmęczona. A może to wpływ jesieni? Sama już nie wiem... Chciałam właśnie napisać, że czekam na śniadanie i dopiero przypomniałam sobie, ze wstawiłam jajka na miękko... taa... ot i tak jakoś się dzieje... i to od wczoraj. Wczoraj to dzień przeleciał niezmiernie szybko.
Ściskam Was. Cieszę się, że dobrze się spało. Miłej niedzieli życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
w telewizji wspominali, że na Polską przechodzi jakiś niezwykle silny front atmosferyczny, no i on właśnie powoduje złe samopoczucie. To może dasz się skusić na jeszcze jedną herbatkę..?? Już nastawiam czajnik: ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-13 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Dzień się budzi i ja też już nie śpię. Ekspres nastawiony. Kawa pachnie. Herbata też oczywiście będzie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Pogoda marna. Wczoraj, chyba przez cały dzień, padało lub mżyło. Dzisiaj jest szaro buro i ponuro. Chyba z tego powodu chce mi się czegoś słodkiego, najchętniej w postaci dużych i dobrych lodów. ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Emmi, ciekawi mnie jaka pogoda u Ciebie? ===== Cyferuś, Dzidek i Melek już w wielkim mieście? No i co na to Budyń? |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() Oby Ci zdrowie dopisywało! Samych sukcesów zawodowych i satysfakcji z pracy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Adusia wyobraź sobie, że jeszcze nie pojechali ![]() Synowa jest w Kotełkowie z nimi. Ja już nawet nie pytam ![]() --------------- Wczoraj po południu zaczęło padać i pada do tej pory. Brzydko jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, to Kotełkowo dalej działa.
Skoro młodzi wszystko ogarniają, to faktycznie pytać nie musisz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
4 pory roku i ja piąta
|
Witajcie
![]() Kochane ![]() ![]() Wiecie, że nie ma Dnia Nauczyciela, jest Dzień Edukacji Narodowej a nauczyciele łapią się z przypadku ![]() ![]() Raz jeszcze Wam bardzo dziękuję i może tak z tej okazji jakieś małe, słodkie szaleństwo? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Adi ![]() Może mnie infekcja łapie, organizm walczy a ja nie zdaję sobie z tego sprawy? W każdym razie wczoraj bardzo jestem zadowolona, że udało mi się trochę poprasować. Włączyłam sobie jakiegoś gniota w telewizorze i to prasowanie poszło. Jeszcze wielka kupa do prasowania czeka na mnie i nie wiem, kiedy ją ogarnę. Nie lubię prasować, a raczej mój kręgosłup nie lubi ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cyferciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
4 pory roku i ja piąta
|
Wczoraj cały dzień padało z lekkimi przerwami, ale padało. Wiał wiatr, nawet w nocy. Dziś i jutro ma być pochmurnie i tylko do 10*C ale w nocy na plusie. Słoneczny tydzień od środy
![]() Jak spędziłyście niedzielny czas? |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Hej Emmi
![]() Popularnie mówimy, że to Dzień Nauczyciela, doceniam wszystkich pracowników oświaty ![]() Czy wszyscy mają dzień wolny? ------------------- Emmi, tak to dzieci z Kotełkowa były w Albanii ![]() Wrócili tydzień temu ... umowa była taka, że po powrocie zabierają koty do siebie, no ale trudno się rozstać z Kotełkowem ![]() --------------- Niedziela przebimbana. Szybkie odwiedziny u mamy, a potem leżakowanie, czytanie, oglądanie. Coś tam w domu zrobiłam, ale to zwyczajne sprawy porządkowe dnia codziennego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() My też mieliśmy leniwą niedzielę, tyle co tam trzeba było na bieżąco zrobić. Mizerna pogoda zniechęca. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-14 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
nie wszyscy wolny dzień mają. Mania normalnie w szkole. Tylko w południe uroczysta akademia. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Emmi, bardzo ładne zachowanie syna. Bardzo! ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-14 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Adusia, a to ci dopiero.
Prywatna szkoła, nie ma bimbania ![]() Trochę szkoda. --------------- Musiałam wysłuchać zwierzeń naszego majstra z dnia wczorajszego. Byłem na grzybach..... Ech, najlepszy grzybiarz na świecie ![]() A ja raniutko obskoczyłam poniedziałkowy ryneczek i a pro po grzybów prawdziwki kosztowały 55 zł za kilogram, maślaki (obrane) 35 zł, a kanie - 1 zł za sztukę. Były też grzyby suszone, ale nie mogłam dowiedzieć się ile kosztowały ![]() Popatrzyłam sobie...moje grzyby to pieczarki ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Czas tak szybko leci. Rozglądam się już za prezentami gwiazdkowymi. Buszuję po Temu ![]() Zachwycam się lampkami ledowymi, duży wybór i bardzo efektowne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
4 pory roku i ja piąta
|
Moja placówka też ma w tym roku po raz pierwszy ,,bimbanie" Chociaż nie do końca, bo chyba zerówki pracują no i świetlica. Ogólnie zgodnie z guru MEN zwolnienie jest od edukacji a nie od opieki. Nie wiem, w którym momencie szkole doklejono ,,opiekę" ale tak jest. Z resztą w każde takie wolniejsze dni, są dyżury. Nie pamiętam, kiedy ja mam dyżur. Dyżur sam się przypomni
![]() ------------------- Ja w tym roku chyba znów zakupię kartę podarunkową do ulubionych sklepów. Rozważam takie rozwiązanie dla TS, bo jest osobą dość skromną, ,,nic nie potrzebuje" ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-14 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() ![]() Dobrego dnia w pracy ![]() czy jeszcze jakieś uroczystości związane z Dniem Nauczyciela? U mnie dzień się budzi, coraz większy ruch na ulicy, jak jest na podwórku? Nie pada. ------------- Wczorajszy wieczór pełen emocji. powrót kotów do domu. W owym powstały dwa obozy, w jednym Budyń, w drugim Dzidek i Melo. Melo na szczycie swojej wieży obserwacyjnej (krzesło) Dzidek pod tym krzesłem, a Budyń na środku pokoju ![]() I paczą się na siebie ![]() Budyś zadowolony, burczy w końcu coś zaczęło się dziać, koniec nudy! Melo odważył się i obwąchał B. Dzik cały czas przyczajony, ale nie syczy i nie przybiera pozycji do polowania ![]() Syn pisał przed chwilą, że noc bardzo spokojna. Także pierwsze koty za płoty ![]() ------------------ Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-15 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
A tu obiekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Adusia jak się czujesz?
Zdrówka dla sąsiada, mam nadzieję, że leczenie będzie pomyślne. Ech, nie ma radości z życia, jak są choroby. |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Cyferuś, noc u dzieci spokojna. Bardzo dobra wiadomość. Oby tak dalej. ===== Emmi, pomysł z kartami podarunkowymi do sklepów ulubionych to świetna sprawa. Naprawdę, bardzo mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Tak, myślałam o tym samym z kartami podarunkowymi do sklepów. Emmi świetny pomysł, bardzo trafne! Tylko nie wiem, jak to ogarnąć. O, już widzę online można, np. na allegro albo gdzie indziej. Super pomysł. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-15 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
w imieniu schorowanego sąsiada dziękuję. Operacja jutro z samego rana. A ja od dzisiaj odbieram ze szkoły ich wnusię, czyli staję się tzw. babcią awaryjną. Grunt to samopomoc sąsiedzka. Czasem oni nam, czasem my im. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Tacy sąsiedzi, to skarb
![]() Dobrzy ludzie z Was ![]() Ja zaraz też idę ucałować moją sąsiadkę, obchodzi dziś imieniny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
sklep Temu. Bardzo lubię po ich stronach chodzić. Tyle tam różności i to w cenach zupełnie przystępnych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
4 pory roku i ja piąta
|
Ja też lubię oglądać rzeczy z Temu. Uświadamiają mi jak jestem zacofana i jak mogłabym być bardziej praktyczna. Kiedyś coś kupię tam.
Z tymi kartami podarunkowymi warto przyjrzeć się czasowi do realizacji. Są różne. Podczytuję Was. Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-15 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
u nas też szaro, buro i ponuro. Późnym wieczorem i w nocy popadywało z lekka. Teraz? Hmmm... nie wiem. Idę zerknąć przez okno. |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-15 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Zerknęłam. Padało, a teraz już nie. Chodniki i jezdnie schną sobie. Sądząc po ubiorach przechodzących ludzi jest bardzo zimno.
Wczoraj wieczorem, na naszym wspólnym spacerze, obie z B. zaingurowałyśmy sezon czapkowy. ![]() Tak było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.