|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: -- | |||
- |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
- |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze O Rade!!!!!!!
dlaczego nie zrobisz testu?
są do kupienia w każdej aptece, kosztują od około 6 zł wzwyż. pewności ci to nie da, ale przynajmniej będziesz wiedzieć na czym stoisz.
#4052 |
Przyczajenie
|
juutro rano zrobie najlepiej rano bo wtedy jest nawyzsze stezenie w moczu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Cytat:
No troszke juz tu jestem ( rok ) wiem ze w ciagu tego czasu to ja juz powinnam sie dogadac wszedzie(nawet u lekarza) ale to jest to ze ja nie mialam w sumie do niedawna, z kim rozmawiac( chodzi mi o prawdziwych hiszpanow) i mimo ze znalam duzo slow i tak ich nie rozumialam, teraz sie dogadam ale co do lekarza to mam obawe - nie chce wyjsc na jakas idiotke i nie chce zeby mi tlumaczyl cos jak jakiemus 5 latkowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jaki mit???!!! nie chodzi mi tu tylko o faceta ze ma mniejsze zadowolenie w gumce, (ze tak to nazwe) ale i o mnie, dla mnie sex w gumce nie jest tak przyjemny jak bez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No,dziwię się. Przez rok czastu ,bedąc na miejscu,można język opanować biegle. Pod warunkiem,że się chce. A brak kontaków z Hiszpanamii,to marna wymówka ![]() Sąsiedzi ,pani w sklepie -są okazje,żeby rozmawiać. Poza tym ,oglądać telewizję ,słuchać radia ,są kursy j.hiszpańskiego dla cudzoziemców. Dla chcącego nic trudnego ![]() A język na emigracji to podstawa. Zdarzają się przecież takie sytuacje awaryjne,jak lekarz. ![]() Do września możesz jeszcze opanować język,przynajmniej w stopniu komunikatywnym,dobrym . A odnośnie terminów medycznych,nie ma wyjścia-słownik w rękę i zapamiętywać,co jak się nazywa .Innej metody nie ma.
![]() |
#4057 |
Zadomowienie
|
Zrób zrób bo wiesz jak przeczytalam ze ty tak lekko sobie mówisz trudno aborcja to mi gula stanela w gardle
![]() mam nadzieje ze w ciazy nie jestes a na drugi raz mysl i licz dni plodne wczesniej, a nie po fakcie. aaa i trzymaj sie, wiem jaki to stres...
#4058 |
Przyczajenie
|
Najgorsze mogą być skutki.....
Mam 16 lat, 7 dni temu po raz pierwszy współżyłam z chłopakiem, to wydarzenie planowaliśmy długo i to nie był impuls wywołany podnieceniem, chwilą, to było dobrze przemyślane przez nas obojga, niczym nie przymuszone. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą i moim obliczonym na oko (obawiam się że nie dokładnie) kalendarzem. Miesiączkę powinnam dostać 2 dni temu, a jeszcze jej nie ma, dodam, że zazwyczaj miałam okres regularnie. Bardzo się boję, bo jestem jeszcze bardzo młoda i nie przygotowana na macierzyństwo. Proszę o pilną pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Przyczajenie
|
Czy jest możliwść, żebym zaszła w ciążę??
Mam 16 lat, 7 dni temu po raz pierwszy współżyłam z chłopakiem, to wydarzenie planowaliśmy długo i to nie był impuls wywołany podnieceniem, chwilą, to było dobrze przemyślane przez nas obojga, niczym nie przymuszone. Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą i moim obliczonym na oko (obawiam się że nie dokładnie) kalendarzem. Miesiączkę powinnam dostać 2 dni temu, a jeszcze jej nie ma, dodam, że zazwyczaj miałam okres regularnie. Bardzo się boję, bo jestem jeszcze bardzo młoda i nie przygotowana na macierzyństwo. Czy jest możliwość, żebym, zaszła w ciążę?? Proszę o pilną pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy jest możliwść, żebym zaszła w ciążę??
skoro to planowaliscie to dlaczego nie poszlas do lekarza po tabsy?najtansze sa juz za ok7zl(ale oczywiscie o ich zapisaniu decyduje lekarz).
Mozesz zrobic test to koszt ok 10zl. Mi po pierwszym razie okres spoznil sie 7 dni - a normalnie tez byl regularny
#4061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najgorsze mogą być skutki.....
#4062 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak radzi poprzedniczka-zrób test.
![]() |
#4064 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Obliczanie dni płodnych to nie twierdzenie Pitagorasa,żeby dało się je wyliczyć z dokładnością-"tego i tego dnia będą/były). Żeby prawidłowo je "obliczyć",trzeba wiedzieć ,czym się one charakteryzują . Na cykl miesięczny kobiety ma wpływ wiele czynników-nawet katar może pomieszać szyki w cyklu.
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jestes swiadoma tego co robisz i ponosisz wszelkie konsekwencje, albo nie tykasz sie czegos, jesli wiesz ze pozniej nie dasz rady. albo sie jeszcze mozesz, jak Ty to powiedzialas, pochlastac ![]()
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
To,ze nie ma okresu moze bys spowodowane stresem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
eeeeh
studia ważniejsze a gdzie antykoncepcja? jeśli nawet prezerwatywa pęknie, to jest jeszcze postinor. trzeba tylko ruszyć 4litery do lekarza. @srubka - święte słowa, choć nie sądzę by puenta została odczytana prawidłowo
#4068 |
Zakorzenienie
|
wybacz, ale nie rozumiem, moze dziewczyna nie chce poki co brac tablektek, wiec po co stwierdzenie typu oburzenie "dlaczego nie poszlas po tabsy?" moze po prostu nie chce ich brac ot co.
#4069 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() kiedy wzielam czwarta tabletke (czyli tak jakby 5-tego dnia po krwawieniu ) mialam sytuacje ze moj chlopak wsunal mi na chwile penisa do pochwy...na krociutko..niecala minute... nie mial we mnie wytrysku... ani jak wkladal nie mial tez plynu przed wytryskiem... ale bardzo sie boje ze zaszlam w ciaze... zwlaszcza w zwiazku z ta zapomniana tabletka z ostatniego opakowania... prosze powiedzcie mi czy szansa jest duza? wiem ze najlepszym sposobem jest test... ale jesli jestemw ciazy to wole poczekac az sie okaze ze nia mam krwawienia...i wteyd zrobie test...a narazie proszze o opinie.... jak wam sie wydaje?bo ja w zasadzie nie wiem jak to jest z tymi tabletkami... bo jesli jej nie wzielam... i zaczelo mi sie jajeczkowanie...to przeciez jesli trwalo tydzien.. a ja to zrobilam 2 tygodnie pozniej i bralam nowe opwakowanie tabletki to wydaje mi sie ze tabletki powinny dzilaac prawda?zwalszcza jesli nie bylo wytrysku... bardzo prosze o porade ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
ze sie nic nie czuje, tak napisalas. noooooo
#4071 |
Zakorzenienie
|
jak zrobisz ten test, to od razu nam napisz jaki wynik, mam nadzieje jak koleżanki, ze w ciąży nie jesteś (fakt, ze byłabys zdolna usunąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
20-sto latka > idz do lekarza i na dzień dobry daj mu do zrozumienia że nie jesteś tutajsza,w tedy myślę że postara się z Tobą dogada w prostszym języku. Jeśli czegoś nie rozumiesz powiedz mu to wprost, a nie udawaj że wiesz o co chodzi. Takich osób(tzn obcokrajowców starających się opanowac język) nie potępia się nawet w naszej polskiej zacofanej kulturze, a co dopiero w innych bardziej rozwiniętych krajach.
A odnośnie gumki to Cię rozumiem sama powiedziałam że nigdy więcej nie chce się kochac z gumką bo jest to dla mnie okropne. Poprostu zero przyjemnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
BAN stały
|
Wiecie co... Ja bym np bal sie o dziewczyne jakby brala tabletki anty. Podobno roznie one wplywaja pozniej na ciaze i ze niby po niektorych mozna w ogole w ciaze nie zajsc.
A jak sie je odstawia to sa rozne dziwne skutki typu problemy z miesiaczka cykl sie przestawia a ostatnio przeczytalem ze mozna miec owulacje kilka razy w miesiacu(dla mnie to nie logiczne w sumie) niby pisalo ze 2 razy ale nie skupialem na tym uwagi. A wy co o tym myslicie? Rozne tabletki roznie na organizm wplywaja pozatym po tabsach nigdy nie ma 100% pewnosci ze sie nie zajdzie. Ja jestem facetem i nie czuje zbytnio roznicy czy prezerwatywa czy bez. Coprawda bez gumki szybciej facet dochodzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
pigulki przepisywane sa nie tylko w celach antykoncepcyjnych,np zeby uregulowac @,albo kiedy wyst sklonnosci do torbieli.Wiec nie sa takie straszne
Ja swoje pierwsze dostalam wlasnie w celach leczniczych |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
BAN stały
|
To pewnie tak samo jak sterydy...Nie biore ich a lekarz mi je ostatnio przepisal bo mialem zapalenie pluc i dostalem 5mg w jednej tabletce. Zeby mi sie oskrzele rozkurczaly czy cos i ulatwilo mi to oddychanie.
Jednak i to i to raczej za dobre nie jest. Nie wiedzialem ze tabletki anty lecza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
różne typy tabletek różnie działają i tak długo jak odbywa się to pod kontrolą lekarza - jest polecane. tak jak rzeczone sterydy - a raczej hormony steroidowe - jedne odpowiadają za to, ze możesz mieć dzieci, inne za to, że trawisz, a jeszcze inne zapewnią chuderlakowi budowę świniaczka. nie można powiedzieć, że są po prostu złe czy szkodliwe.
bzdurą jest, że po tabletkach kobiety mogą mieć problemy z zajściem w ciążę, bo one tego w żaden sposób nie niszczą (moja ginekolog-endokrynolog specjalizująca się w leczeniu bezpłodności mówi, że wg wszelkich badań trudności z zajściem w ciążę nie mają zw. ze stosowaniem nowoczesnej antykoncepcji). ewentualne rozregulowanie hormonalne organizmu (też nie występuje u każdej kobiety) wynika z tego, że po odstawieniu tabletek gospodarkę hormonalną trzeba znów nastroić, a to ma prawo potrwać cykl lub dwa, czasem nawet chwilę dłużej. ale dzisiejsze pigułki mają dawkę hormonów minimalną (nie tak jak te z lat 60, które faktycznie mogły siać całkowite spustoszenie), dobieraną indywidualnie do pacjentki i jej potrzeb. 100% pewności przy tabletkach faktycznie nie ma. jest jakieś 99,2%. ów margines błędu wynika z niekonsekwencji samej kobiety (np. niedopilnowanie czasu przyjmowania czy zapomnienie), czynników środowiska (ostre biegunki czy wymioty) lub innych (leczenie antybiotykami). można rzec że jest to 2 po wstrzemięźliwości najskuteczniejsza metoda zapobiegania ciąży. no ale w tym momencie zajrzyj do wątków o zaletach i wadach antykoncepcji hormonalnej.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-03 o 00:16 Powód: uzupełnienie |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
jakie to przykre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Przyczajenie
|
tak pierwzy raz ogołnie, więc to pewnie jest tak jak piszesz. dzięki wielie odrazu lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to prowokacja... jeśli ktoś chce dłużej pobyć na forum to nie używa takich sformułowań: 'trudno aborcja', więc przypuszczam, że ktoś chce użytkownikom podnieść ciśnienie.
Dzieci, dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba zle mnie zrozumialas,albo ja zle sie wyrazilam... w stopniu komunikatywnym to ja mam dobrze opanowany jezy ![]() ![]() pozdro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.