|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Dziś pokrzywka na Kaca!
![]() Wasze zdrówko |
|
|
|
#4052 |
|
ma zielone pojęcie
|
Kaca nie mam akurat, ale pokrzywka zawsze mile widziana
![]() Zdrowie
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak obiecałam dołączam się ;].
Pierwszy - duży kubeczek wypity .Mniam.
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do tej pory takiego kaca, że nawet nie mam siły iść do kuchni i sobie pokrzywę zaparzyć...
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się robi niedobrze dziś na samą myśl o pokrzywie
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie się zastanawiam, skoro oczyszcza ciało z toksyn...
chociaż nie wiem, czy da sobie radę z 4 butelkami wina na dwie osoby po równo. I szampanem. I wódką.
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Moja własnie się parzy
No dziewczyny - kac czy nie - pokrzywke trzeba wypić!
|
|
|
|
#4058 |
|
Rozeznanie
|
Hu-Hu Dziewczyny! Czego ja się tu dowiaduje
![]() A może tak kubeczek pokrzywy na zdrowe za 2oo9? Moja już czeka więc ZDROWIE
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, czy się co czasem z tego balowania nie wykluje... :PNie no, ale rzeczywiście zastanawiam się teraz, czy jeżeli pokrzywa tak oczyszcza organizm, to ma też jakiś wpływ na pozbycie się choroby dnia wczorajszego chętnie bym spróbowała, ale to oznaczałoby, że muszę podnieść głowę, nie mówiąc o wstaniu z łóżka i wyruszeniu do kuchni
|
|
|
#4062 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoras z klubowiczek laczy pokrzywe z jakas inna herbata dla zabicia okropnego smaku pokrzywy? czy tez zauwaza jakies pozytywne efekty picia takiej mieszanki. bo zdania sa podzielone co do tych mieszanek . wiem ze ziol sie nie slodzi bo cukier oslabia ich dzialanie . zreszta ja nie sladze zadnej herbaaty bo nie lubie, ale do pokrzywe pie tak- 2 torebki plus jedna torebka takiej owocowej z vitaxu. mieszanka smakuje wysmienicie. tylko zastanawiam sie czy cos mi da
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam pokrzywe, ale z 2 lyzeczkami cukru. ogolnie duzo slodze i nie wyobrazam sobie gorzka pokrzywe pic ^^
|
|
|
#4064 |
|
Raczkowanie
|
dołączam na pokrzywie od 4 dni, brak efektów ubocznych smak ok,
lubię ziołowe i nie słodzę wiec myślę ze sie zaprzyjaźnimy.
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
No to zaczynam znowu po małej przerwie.
Pierwszy kubek właśnie się parzy
|
#4066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chciałam kupic i w głupim supermarkecie nie było : /
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez narazie nie pije bo sie skonczyla ale przy najblizszej okazji kupie, ale watku nie opuszczam
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia - w supermarkecie? To są?
ja zawsze w zielarskim Mi po króciuteńkiej przerwie (a właściwie po okrojeniu "dawki" do kubka na kilka dni) wysyp pięknie zszedł, ale za to... skóra mi schodzi płatami :/ tylko, że to akurat raczej kwestia zmiany kremu do twarzy. Ech... nigdy nie będzie tak, żeby było dobrze z tą twarzą u mnie.
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to może ja u siebie też poszukam. Chociaż z drugiej strony po co, jak mam "ziołka" niedaleko. No ale jak to Wizażanka, każdej nowości spróbować musi
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Mnie również smakuje lekko posłodzona (pokrzywa ).
|
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna są w hipermarkecie, tylko nie wiem czemu akurat teraz nie mieli. . .?!
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Piłam pokrzywę przez jakieś dwa tygodnie ale później mi się zapomniało na jakis tydzień czy dwa Teraz od jakichś dwóch czy trzech tygodni znów wróciłam do pokrzywy.Nie z powodu włosów, ani cery (chociaż to też się przyda poprawić) tylko z powodu powracających problemów z pęcherzem. Smakuje mi bardzo. Leczniczo piłam dwa , trzy razy dziennie. Teraz staram się ograniczać do jednego. No nieraz dwa . Dzis kupiłam skrzyp i zamierzam pić jeden kubek skrzypu i jeden pokrzywy. Cierpie na refluks więc dodatkowo codziennie wypijam kubek siemienia lnianego (polecane przy suchej skórze ze skłonnością do łuszczenia się i pękania naskórka, a także przy trądziku młodzieńczym i wysypkach alergicznych). Zarówno za pierwszym jak i drugim podejściem do picia pokrzywki pojawiły mi się wypryski na twarzy. Jednak jak szybko przyszły tak szybko sobie poszły. Włosy przestały mi wypadać i mniej się przetłuszczają (oprócz pokrzywy stosuje tylko WAX). Najbardziej jednak pokrzywa podziałała na paznokcie. Mam szpony Zero rozdwajania czy łamania.Jedyny mój problem to ból w dolnym lewym odcinku pleców. Podejrzewam nerkę. Boli od jakichś pięciu dni. Masakra. Przejrzałam forum i widzę , że nie tylko u mnie nerka daje o sobie znać. Narazie nie przestane pić pokrzywki i poczekam jeszcze kilka dni. Może moja nerka szwankowała a ja nie wiedziałam i stąd te wcześniejsze problemy z pecherzem. Jak nie przejdzie do poniedziałku to ide do lekarza. |
|
|
|
#4076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze czekać aż mi sprowadzą, bo do miasta na razie sie nie wybieram oby szybciej przyszly zamówione przeze mnie tabsy pokrzywa/fiołek nie chce przedłużać czasu bez picia ziółka, źle to znoszę... psychicznie ![]() witam nowe pokrzywopijaczki . |
|
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
ja piję co dwa, trzy dni 2.5 kubka pokrzywy ze skrzypem
bardzo lubię ten smak, ale szczerze muszę przyznać, że bardziej smakuje mi pokrzywa i skrzyp kupiony w aptece ,ale nie w torebkach tylko sypane naprawdę polecam
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż jakie 2 miesiące temu dostał nagle takiego bólu nerki, że kolega musiał go odwieźć do szpitala na ostry dyżur, bo w przeciągu kilku godzin lekkie kłucie zmieniło się w ból nie do wytrzymania. Okazało się, że to były zlogi, nie kamienie nerkowe. Zaczęłam poić mężusia kilka razy dziennie pokrzywą i zielona herbatą (plus oczywiście zapisane przez lekarza leki) i w przeciągu paru dni bóle sie skończyły, a zlogi czy tez piasek wypłukały się (nie czuł niczego w nerkach przy poruszaniu się). W każdym razie pokrzywa pomogła jednak oczyścic nerki ze świństw.
|
|
#4079 |
|
Rozeznanie
|
a ja rano piję taką bez niczego, a wieczorem z miodem (pół łyżeczki )mam nadzieję, ze syfki mi nie wyskoczą znowu
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr... napiszę coś, co zostanie uznane za off-topa... i w dużej mierze będzie
ale wiąże się bezpośrednio z pokrzywą ![]() Otóż... Napisałam pracę zaliczeniową na systemy edykacyjne Unii Europejskiej! a jak się wiąże? Bo napisałam ją teraz, a teraz siedzę w kawiarni, przy kawie, oczy mnie od dymu szczypią, głośna muzyka leci. A ja zauważyłam, że wszelkie pisanie prac najlepiej (o ile nie jedynie) wychodzi mi przy... kubku pokrzywy to się nazywa uzależnienie A tu taki psikus, napisałam całkiem niezłą bez niej
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

.

ja zawsze w zielarskim 

bardzo lubię ten smak, ale szczerze muszę przyznać, że bardziej smakuje mi pokrzywa i skrzyp kupiony w aptece ,ale nie w torebkach tylko sypane