Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-18, 21:42   #4051
La Canela
BAN stały

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez katiuszka89 Pokaż wiadomość
Hmm co do serum to nie jestem całkowicie przekonana bo zraziłam się do kosmetyków Avonu. Nie mniej jednak sporo osób go sobie chwali..może warto spróbować<?> W każdym bądź razie ja nie próbowałam. Co do olejku kokosowego czasami go dodawałam do maseczki z olejkiem rycynowym bo kiedyś przepis na nią znalazłam w internecie..jak widać oszałamiających efektów nie ma..chociaż może to przez ten dodawany olejek rycynowy. Trudno powiedzieć. Szkoda by było zmarnować tyle starań przez to, że te włosy się łamią

Buu..jak czytam, że niektórym po kilka cm rosną w miesiąc to aż mnie w krzesło wbija..Ciekawa jestem na ile to prawda a na ile podświadome wmawianie sobie, że efekty są;p
Avon czasami przez przypadek potrafi wyprodukować coś naprawdę fajnego. Ale na Twoim miejscu nie łudziłabym się, że serum poskleja rozdwojone końcówki. Tak dobrze to nie ma, a szkoda.
Możemy sobie podać ręce, bo mnie z kolei włosy rosną baaardzo wolno... więc na swój wymarzony efekt trochę sobie poczekam (gdzieś tak do XX kontynuacji).

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Marnymi? Moje osiągnęły własnie długość 10 cm A chciałabym tak do ramion
No cóż, na pewno wypadam blado przy dziewczynach, które mają włosy długości 60 cm i chcą więcej, bo widziałam i takie. Mnie pozostaje tylko zazdrościć.
La Canela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 22:43   #4052
-Myszka-
Raczkowanie

Hej Ostatnio pisałyście, że macie problem z aplikowaniem Seboradinu na skórę głowy z nowej butelki. Ja znalazlam prosty sposób... strzykawka naciągam lotion do strzykawki, a pozniej rozdzielam pasmo po pasmie i aplikuje go wprost na skore glowy polecam przynajmniej nie ma problemu z szukaniem lepszej butelki
-Myszka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 22:59   #4053
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez -Myszka- Pokaż wiadomość
Hej Ostatnio pisałyście, że macie problem z aplikowaniem Seboradinu na skórę głowy z nowej butelki. Ja znalazlam prosty sposób... strzykawka naciągam lotion do strzykawki, a pozniej rozdzielam pasmo po pasmie i aplikuje go wprost na skore glowy polecam przynajmniej nie ma problemu z szukaniem lepszej butelki
nam chodzilo o balsam
a lotion aplikowany przez strzykawke juz dawno wyprobowalysmy
Stary 2008-08-18, 23:03   #4054
-Myszka-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
nam chodzilo o balsam

a to przepraszam hehehe muszę jeszcze spróbować tego balsamu - wiele osób sobie go chwali póki co mam szampon i lotion i sprawdzają się świetnie
-Myszka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 23:08   #4055
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
nam chodzilo o balsam
Ja jeszcze tego nie próbowałam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 23:15   #4056
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze tego nie próbowałam
no co Ty, Benek? w takim razie jutro szoruj do apteki po strzykawe i wcieraj lotionek
Stary 2008-08-18, 23:50   #4057
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
nam chodzilo o balsam
ja wolę zakraplacz do oczu- łatwiej się dozuje- tłoki w strzykawkach lubią ciężko chodzić i łatwo sobie "psiuknąc" więcej- z zakraplaczem nie ma tego problemu
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 08:36   #4058
gosiaczek6
Zakorzenienie

ja ostatnio przelałam seboradin do op po odzywce z pantene bez splukiwania..ma taki dozownik jak strzykawka
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 09:34   #4059
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
no co Ty, Benek? w takim razie jutro szoruj do apteki po strzykawe i wcieraj lotionek
Eh... Bo ja tak czasem mam, że im bardziej coś jest banalne, tym trudniej mi na to wpaść

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 10:46   #4060
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Eh... Bo ja tak czasem mam, że im bardziej coś jest banalne, tym trudniej mi na to wpaść
nie lam sie --> mam czasem podobnie

Jolie --> masz racje- strzykawki bywaja czasem zawodne kiedys prodowalam napelnic strzykaweczke lotionem, za mocno pociagnelam, az tloczek wyszedl.. cala zawartosc strzykawy wyladowala mi na spodniach smierdzialo jak cholr*ra
Stary 2008-08-19, 11:16   #4061
QsQs
Zadomowienie

ja zawsze lotion aplikuje strzykawka i nie mam z tym żadnych problemów
QsQs jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 12:51   #4062
katiuszka89
Raczkowanie

Co do tej Violetty Villas to przeczytałam, że właśnie przez to, że stosowała naftę włosy jej wylazły i nosi perukę..nie wiem na ile to prawda..

Tak wogóle to mam pytanie do "zaawansowanych zapuszczaczek"..czy lepszą opcją jest picie herbatki z pokrzywy czy płukanie nią włosów? ..Nie wiem czy już było mówione co daje lepsze efekty-pewnie było- ale w tym gąszczu odpowiedzi z trudem znaleźć cokolwiek..

(A i nie wkurzajcie się na mnie jeśli coś już było mówione bo naprawdę teraz odszukanie konkretnej wypowiedzi konkretnej osoby graniczy z cudem) Z góry pardon..
Stary 2008-08-19, 13:27   #4063
tulipanna.
Zakorzenienie

Ja lotion seboradinu wcieram lapami bez pomocy zadnych gadzetow i da sie. W tej chwili po ponad 3 tygodniach kuracji mam mnostwo malych wlosow i zuzyta jakas 1/4 butelki.
Zamierzam tez na stale wprowadzic w/w do swojej pielegnacji. Uznalam, ze moje wlosy potrzebuja ciaglej stymulacji przez pewien czas, zeby wrocic do dawnej gestosci. Porownujac swoje wlosy z wlosami innych kreconowlosych widze, ze nie jest ich tak duzo, jak powinno i nie jest to tylko kwestia objetosci wizualnej.
Najchetniej znow zaczelabym kuracje Nisimem, chetnie zobaczylabym kilka cm wiecej na swojej glowie, ale w tej chwili mam inne wydatki i nie moge sobie pozwolic na ten zestaw. Niewykluczone jednak, ze we wrzesniu/padzierniku pomysle o powrocie. Martwi mnie jednak obecnosc detergentow myjacych w szamponie, jestem zadowolona z efektow mycia odzywka i wolalabym nie zaprzestawac tej metody. Jeszcze nad tym pomysle

Edytowane przez tulipanna.
Czas edycji: 2008-08-19 o 13:31 Powód: dopisek
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 13:31   #4064
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Ja lotion seboradinu wcieram lapami bez pomocy zadnych gadzetow i da sie. W tej chwili po ponad 3 tygodniach kuracji mam mnostwo malych wlosow i zuzyta jakas 1/4 butelki.
Oj, to Cię podziwiam Ja nie potrafię samymi łapami, nie wiem, jakim sposobem Ty się przedzierasz do skalpu przez swój busz, niezła jesteś
Stary 2008-08-19, 13:34   #4065
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Oj, to Cię podziwiam Ja nie potrafię samymi łapami, nie wiem, jakim sposobem Ty się przedzierasz do skalpu przez swój busz, niezła jesteś
Schylam leb w dol, biore po troche na palce i bez problemu wmasowuje w skore glowy. Prawdopodobnie od spodu mam rzadsze wlosy, albo ukladaja sie tak, ze wygodniej mi dotrzec do skory Wygodniej jest mi tez myc wlosy pochylajac glowe w przod. I wlasnie skupiam sie na zageszczaniu tego niedoszlego buszu
Stary 2008-08-19, 13:41   #4066
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Schylam leb w dol, biore po troche na palce i bez problemu wmasowuje w skore glowy. Prawdopodobnie od spodu mam rzadsze wlosy, albo ukladaja sie tak, ze wygodniej mi dotrzec do skory Wygodniej jest mi tez myc wlosy pochylajac glowe w przod. I wlasnie skupiam sie na zageszczaniu tego niedoszlego buszu
Robiłam identycznie, z łbem w dół i miałam wrażenie, że większość lotionu zostawała na włosach Więc przelałam do buteleczki psik-psik (), ale to też nie najlepszy pomysł, bo włosy u nasady mam potem całe mokre A ze strzykawką nie chce mi się bawić, nie wyobrażam sobie wcierania lotionu przedziałek po przedziałku, toż to by z godzinę zajęło jak nic Lubię sobie pomarudzić na aplikację Seboradinu

Mnie też się marzy busz, dłuuugi busz, a do tego nie więcej niż 10 włosów wypadniętych podczas mycia, i z tych powodów stosuję Seboradin
Stary 2008-08-19, 13:48   #4067
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Robiłam identycznie, z łbem w dół i miałam wrażenie, że większość lotionu zostawała na włosach Więc przelałam do buteleczki psik-psik (), ale to też nie najlepszy pomysł, bo włosy u nasady mam potem całe mokre A ze strzykawką nie chce mi się bawić, nie wyobrażam sobie wcierania lotionu przedziałek po przedziałku, toż to by z godzinę zajęło jak nic Lubię sobie pomarudzić na aplikację Seboradinu

Mnie też się marzy busz, dłuuugi busz, a do tego nie więcej niż 10 włosów wypadniętych podczas mycia, i z tych powodów stosuję Seboradin
Jednoczmy sie w marudzeniu, tez mam ochote Pomijajac fakt, ze dzisiaj najchetniej pomarudzilabym na wszystko, ale to nie od tego watek. Ja tez sobie nie wyobrazam wcierania przedzialek po przedzialku - z reszta chcialabym zobaczyc tego odwaznego, ktory porobilby mi przedzialki na glowie nie wyrywajac przy tym czesci wlosow.
Twoj busz dlugi juz jest Mnie marzy sie bonus w postaci 10cm, zeby na te wlosy dalo sie zalozyc czapke w zimie i nie wygladac przy tym jak pajac. Przy 2cm miesiecznie dlugosc, ktora jest mi potrzebna osiagne dopiero w styczniu Coraz bardziej zaluje, ze sie pozbylam Nisimu Gdyby udalo mi sie powtorzyc 6cm w miesiac bylabym najszczesliwsza wlosomaniaczka pod sloncem
Stary 2008-08-19, 13:59   #4068
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Jednoczmy sie w marudzeniu, tez mam ochote Pomijajac fakt, ze dzisiaj najchetniej pomarudzilabym na wszystko, ale to nie od tego watek. Ja tez sobie nie wyobrazam wcierania przedzialek po przedzialku - z reszta chcialabym zobaczyc tego odwaznego, ktory porobilby mi przedzialki na glowie nie wyrywajac przy tym czesci wlosow.
Twoj busz dlugi juz jest Mnie marzy sie bonus w postaci 10cm, zeby na te wlosy dalo sie zalozyc czapke w zimie i nie wygladac przy tym jak pajac. Przy 2cm miesiecznie dlugosc, ktora jest mi potrzebna osiagne dopiero w styczniu Coraz bardziej zaluje, ze sie pozbylam Nisimu Gdyby udalo mi sie powtorzyc 6cm w miesiac bylabym najszczesliwsza wlosomaniaczka pod sloncem
6 cm w miesiąc? Oj, to muszę poczytać o Nisimie, nazwa wpadła mi kiedyś w oko, ale co to za cudeńko nie mam pojęcia, muszę poczytać

Mój busz (a raczej "busz" ) długi nie jest, do łopatek zaledwie, w dodatku widzę, że końcówki zaczynają się rozdwajać I mam dylemat - ciachać czy jeszcze trochę odczekać Boję się, że fryzjerka za bardzo się rozpędzi
Zazdroszczę nowych kłaczków na głowie, ja stosuję Seboradin od 19 dni i niczego takiego nie obserwuję Pewnie dlatego, że stosuję co 2, 3 dni, a nie codziennie, gdybym stosowała codziennie, musiałabym codziennie myć włosy, a to mi się nie uśmiecha
Stary 2008-08-19, 14:06   #4069
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Nie wychodziły Ci na początku włosy?
Mnie na początku leciały a później było już tylko lepiej Niedługo lecę po 3 buteleczkę.
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 14:09   #4070
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Nie wychodziły Ci na początku włosy?
Mnie na początku leciały a później było już tylko lepiej Niedługo lecę po 3 buteleczkę.
Wypadlo troche wiecej owszem, ale moj organizm bardzo szybko na wszystko reaguje, wiec juz dawno problem minal
Stary 2008-08-19, 14:25   #4071
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Tzn. których konkretnie?
Używałam już "olej rycynowy", "miód", "witamina", tej z pomarańczowej serii, "ryż" i "rzepa" ;]
Przy czym rzepa śmierdzi jak cholera i to czymś chemicznym a nie rzepką.
Na końcówki wszystkie były dobre Z resztą, kosztuję naprawdę grosze więc śmiało można próbować.
I w przeciwieństwie do 99% kosmetyków dostępnych na rynku, nie są testowane na zwierzętach
Stary 2008-08-19, 14:44   #4072
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
6 cm w miesiąc? Oj, to muszę poczytać o Nisimie, nazwa wpadła mi kiedyś w oko, ale co to za cudeńko nie mam pojęcia, muszę poczytać

Mój busz (a raczej "busz" ) długi nie jest, do łopatek zaledwie, w dodatku widzę, że końcówki zaczynają się rozdwajać I mam dylemat - ciachać czy jeszcze trochę odczekać Boję się, że fryzjerka za bardzo się rozpędzi
Zazdroszczę nowych kłaczków na głowie, ja stosuję Seboradin od 19 dni i niczego takiego nie obserwuję Pewnie dlatego, że stosuję co 2, 3 dni, a nie codziennie, gdybym stosowała codziennie, musiałabym codziennie myć włosy, a to mi się nie uśmiecha
nie chce cie martwic, ale po nissimie strasznie wylaza wlosy przynajmniej tak bylo w moim przypadku --> rzeczywiscie na poczatku rosly jak wariaty, ale pozniej moglam je garsciami wyciagac wystarczylo ze ktos przeciagnal reka po mojej glowie, a zawsze cos na tej raczce zostawalo
tak wiec odradzam.

lepiej zeby piora rosly wolniej, ale zeby byly zdrowe i mocne
Stary 2008-08-19, 14:50   #4073
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
nie chce cie martwic, ale po nissimie strasznie wylaza wlosy przynajmniej tak bylo w moim przypadku --> rzeczywiscie na poczatku rosly jak wariaty, ale pozniej moglam je garsciami wyciagac wystarczylo ze ktos przeciagnal reka po mojej glowie, a zawsze cos na tej raczce zostawalo
tak wiec odradzam.

Nazwa preperatu to NISIM. Mi nic nie wylazilo. Kazdy produkt kosmetyczny wiaze sie z pewnym ryzykiem stosowania.
Nisim takze wzmocnil moje wlosy, choc na pewno ich nie nawilzal i w pewnym momencie skupilam sie na pielegnacji, a zniszczone do potegi entej konce poszlam obciac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 14:55   #4074
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Nazwa preperatu to NISIM. Mi nic nie wylazilo. Kazdy produkt kosmetyczny wiaze sie z pewnym ryzykiem stosowania.
Nisim takze wzmocnil moje wlosy, choc na pewno ich nie nawilzal i w pewnym momencie skupilam sie na pielegnacji, a zniszczone do potegi entej konce poszlam obciac.
przepraszam za literowke chcialam tylko ostrzec, a co z tym zrobisz zalezy tylko od ciebie.. zycze jak najlepiej
Stary 2008-08-19, 15:03   #4075
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm co do serum to nie jestem całkowicie przekonana bo zraziłam się do kosmetyków Avonu. Nie mniej jednak sporo osób go sobie chwali..może warto spróbować<?> W każdym bądź razie ja nie próbowałam. Co do olejku kokosowego czasami go dodawałam do maseczki z olejkiem rycynowym bo kiedyś przepis na nią znalazłam w internecie..jak widać oszałamiających efektów nie ma..chociaż może to przez ten dodawany olejek rycynowy. Trudno powiedzieć. Szkoda by było zmarnować tyle starań przez to, że te włosy się łamią

Ostatnio moja ciotunia z Grecji zachwala oliwę z oliwek bo ponoć Greczynki do pielęgnacji włosów ja stosują i niejedna ma przepiękną zadbaną czuprynę;/ Jakoś u mnie nie chce się zrobić przepiękna a używam od jakiegoś czasu;/

Buu..jak czytam, że niektórym po kilka cm rosną w miesiąc to aż mnie w krzesło wbija..Ciekawa jestem na ile to prawda a na ile podświadome wmawianie sobie, że efekty są;p

Żeby dowiedzieć się o jakichś nowych kuracjach to postanowiłam trochę poczytać o Violetcie Villas;p Ciekawe co ona stosuje/stosowała żeby mieć takie włosy..tzn grube gęste..zadbane..no i efektowne...co prawda aż na takim efekcie mi nie zależy ale może czegoś ciekawego się dowiem..;p Jak coś dam znać Pozdrawiam

Trochę Cię rozumiem, bo mi też włosy rosną w zastraszająco powolnym tęępiee..
Miałam zielone serum na zniszczone końcowki z avonu i przyznam, że na moje loczki zle dzialal, a siostra majaca proste wlosy twierdzila, że widzi zmiane na lepsze , ale nic zachwycajacego. Odradzam, bo szkoda dawac piieniadze na coś, co i tak nic nie pomoże. Ja Ci radzę pojsc do jakiegos w miare dobrego fryzjera i poprosic oo jakas dobra odzywkę, serum, abo cos innego i wyjasnij swoj problem. Moze zaplacisz sporo, ale efekt napewno bedzie widoczny)
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:16   #4076
Kaluss
Przyczajenie

A czy można seboradin stosować z innymi preparatami?? Tzn. używam Wax i chciałabym na zmianę zacząć używać z seboradin lotion, ale czy to dobry pomysł?? Oby dwa produkty będą dobrze działać??
Kaluss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:41   #4077
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
tak wiec odradzam.

Cytat:
Hmmm... W takim razie musze się poważnie zastanowić nad tym Nisimem Tym bardziej, że to droga impreza Eksperymentowanie jest fajne, ale na tanich kosmetykach

Dzięki, Słoneczko, za ostrzeżenie, i dzięki, Tuli, za uspokojenie
Stary 2008-08-19, 15:59   #4078
katiuszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Miałam zielone serum na zniszczone końcowki z avonu i przyznam, że na moje loczki zle dzialal, a siostra majaca proste wlosy twierdzila, że widzi zmiane na lepsze , ale nic zachwycajacego. Odradzam, bo szkoda dawac piieniadze na coś, co i tak nic nie pomoże. Ja Ci radzę pojsc do jakiegos w miare dobrego fryzjera i poprosic oo jakas dobra odzywkę, serum, abo cos innego i wyjasnij swoj problem. Moze zaplacisz sporo, ale efekt napewno bedzie widoczny)
Ja naprawdę jestem skłonna zapłacić sporo za jakieś cudo ale może się tak zdarzyć, że jedna buteleczka specyfiku nie wystarczy i trzeba kupić np. trzy albo co gorsza problem powróci po 2 miesiącach..wtedy zamiast np 100 zł za specyfik zapłacisz kilkakrotnie więcej a to już spory wydatek przynajmniej dla mnie

Ale problem chyba leży w tym, że chce mieć porażająe efekty najmniejszym nakładem finansowym..a wiele Wizażanek jest przykładem tego , że tak się nie da i czasami trzeba sporo zainwestować;/
Popatrzę jeszcze na allegro może coś się znajdzie w miarę przystępnej cenie Dzięki za odzew Idę zająć się moimi kłaczkami. Pozdrawiam.
Stary 2008-08-19, 16:39   #4079
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja naprawdę jestem skłonna zapłacić sporo za jakieś cudo ale może się tak zdarzyć, że jedna buteleczka specyfiku nie wystarczy i trzeba kupić np. trzy albo co gorsza problem powróci po 2 miesiącach..wtedy zamiast np 100 zł za specyfik zapłacisz kilkakrotnie więcej a to już spory wydatek przynajmniej dla mnie

Ale problem chyba leży w tym, że chce mieć porażająe efekty najmniejszym nakładem finansowym..a wiele Wizażanek jest przykładem tego , że tak się nie da i czasami trzeba sporo zainwestować;/
Popatrzę jeszcze na allegro może coś się znajdzie w miarę przystępnej cenie Dzięki za odzew Idę zająć się moimi kłaczkami. Pozdrawiam.

A nie myślałaś o radykalnym ścięciu?
Po paru miesiącach włosy i tak by odrosły, a Ty mogłabyś o nie zadbać od "początku"..
Ja nie zdecydowałabym się na to jednak...
Powodzenia
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:01   #4080
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja na suche końcówki używam odżywek firmy Ziaja. Nie spłukuję ich. Końcówki są mięciutkie i świetnie się układają.
Ja tez tak je stosuje tzn jedną z ryżem. Nie mam zabardzo co z nią zrobić, bo zawiera silikon i to napoczątku składu, więc na całe włosy się nie nadaje, ale końcówki są ładniejsze Tylko że ja spłukuję.

Cytat:
Co do tej Violetty Villas to przeczytałam, że właśnie przez to, że stosowała naftę włosy jej wylazły i nosi perukę..nie wiem na ile to prawda..

Tak wogóle to mam pytanie do "zaawansowanych zapuszczaczek"..czy lepszą opcją jest picie herbatki z pokrzywy czy płukanie nią włosów? ..Nie wiem czy już było mówione co daje lepsze efekty-pewnie było- ale w tym gąszczu odpowiedzi z trudem znaleźć cokolwiek..

(A i nie wkurzajcie się na mnie jeśli coś już było mówione bo naprawdę teraz odszukanie konkretnej wypowiedzi konkretnej osoby graniczy z cudem) Z góry pardon..
Najlepiej i pić i wcierać, chociaż samo wcieranie, czy picie też powinno pomóc

Ta V.Villas zapewne stosowała nafte nieoczyszczoną, taką do lamp

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
A skąd wiesz że nie pomoże? Wiele osób mimo alkoholu w składzie chwali sobie to serum (chociaż nie wiem jak to możliwe)
A z tym fryzjerem to byłby dobry pomysł gdyby była pewność, że naprawde zna się on na rzeczy i że dobrze doradzi, a nie tylko opchnie to co akurat ma w salonie do sprzedaży, bo tak się bardzo często zdarza, a niektóre Wiżażanki-Włosomaniaczki mają o wiele większą wiedze od fryzjerów jeśli chodzi o składy, działanie kosmetyków czy naturalną pielęgnacje, więc może warto prześledzic jeszcze trochę wątków np. z analizami składowymi

Cytat:
Napisane przez Kaluss Pokaż wiadomość
A czy można seboradin stosować z innymi preparatami?? Tzn. używam Wax i chciałabym na zmianę zacząć używać z seboradin lotion, ale czy to dobry pomysł?? Oby dwa produkty będą dobrze działać??
Czytałam (i tak się już przyjęło), że nie powinno się stosować waxa razem z seboradinem, ale tak naprawde nie mam pojęcia czemu Wiem, że Tulipanna stosuje chyba obydwa produkty i chwali sobie ich działanie, więc nie powinno dziać sie nic złego.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości