|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
![]()
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedzie dobrze, nie bój zaby ![]() U nas tez dzis lato wlasnie obzeram sie 2 pączkami, za chwile mlasne dwa banany i małą kiść winogron żółtych bo coś mnie ochota naszla, a to wszystko popijam cherry coke ino ciiiii Niech się Piotruś konserwuje za młodu A tak w ogólne to witajta babeczki
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joł ziom nie tylko ja wsuwam takie obleśne żarełko
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Wertus - no panic bedzie git
Pani Plod tylko czeka zeby mamusia ja poogladala Anisia - no wreszcie sie odezwalas...Ty to masz apetyt kobito Juz ja dobrze wiem ze za duzo jej pijesz! Ja dzis u mamci zjadlam male ciastko francuskie z jablkiem i rozpaczalam ze mi dupsko urosnie...Teraz tylko jabluszko wciagnelam i do obiadku koniec z podjadaniem! No wiecie...Ten gosciu sobie jaja robi i komorki nadal nie odbiera Ale mnie to zlosci A ja musze dzis zrobic ten przelew.
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak apropo brzydkie zarcie jest okej ![]() ![]() ałaaa nie lej za mocno
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
No w koncu sie dodzwonilam do goscia...Wyro i materac kupione, przelew zrobiony i debecik na koncie jak zwykle...A wyplata na koncu miesiaca
A mowia ze jak dziewczynka ma byc to sie slodkie wcina...U Wersty sie widze sprawdza ale u Anisi nie...Ja raczej mam gusta od poczatku na chlopaka -kwasne i konkrety (kanapeczki, miesko itp) Ze slodyczy to lody moglabym non stop
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam bo dziewczynka którą się opiekowałam była smarowana zawsze Sudocremem. Przez baaaaardzo długi okres czasu. Skutków ubocznych brak, a odparzona z tego co pamiętam to nie była nigdy. Dlatego chciałam go kupić i używać tak samo bo jak dla mnie to super sprawa. A że nie wolno na co dzień to pierwsze słyszę.Ja dziś robiłam przegląd ciuszków z listą Anisi w ręku. I wychodzi na to, że oprócz sweterków i czapeczek mam potrzebne minimum. W większości różowych, ale cóż A jeszcze siostra ma przynieść od koleżanki znów trochę ciuchów. Tak że nie jest tak tragicznie. A dziś wyciągam małża na zakupy kosmetykowe. Zobaczymy jak to będzie. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia - na szczescie juz sie do faceta dodzwonilam kochana
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
A wy panienki o slodkosciach, to ja tez napisze, ze wcinam batonika Corny i mala kawkusie pije
![]() U nas nadal upal, ale humor mam lepszy, bo dzis udalo mi sie zakupic spodniczke letnia. Wlasciwie to w normalnym sklepie, tyle ze rozmiar wieksza niz zwykle ![]() Widze, ze przerabialyscie temat gruszek, myjek itp. Ja wczoraj zakupilam gruszke i kilka innych drobiazgow. Czy wy tez macie takie zmienne odczucia?? Ja raz sie ciesze, raz sie boje... a dzis mialam sen, ze urodzilam chlopca i zaraz przyssal mi sie do piersi i ciumkal mleko ![]() A mleka mialam tyle, ze az tryskalo jak tylko maly przestal ssac
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Cestia sudocrem :
"Krem antyseptyczny dla dzieci i dorosłych z problemami skórnymi. W zasadzie stosuje się go dla niemowląt na pieluszkowe zapalenie skóry albo odparzenia." Jeśli dziecku nic się nie dzieje, to nie ma co go smarować takim specyfikiem, bardzo wysusza skórę-stosowałam na syfy i jest rewelacyjny ale po nim aż skóra schodzi tak wysusza. Na początek wystarczy jakaś lekka maść, czy krem do pupci, sudocrem jak pojawiają się jakieś problemy-to takie moje skromne zdanie aha i czytałam że skóra po dłuższym uzywaniu uodparnia sie na niego
|
#4061 |
|
Konto usunięte
|
Judi, Jasia od poczatku smarowałam HIPPem, później odkryłam Altermed.
Teraz na start z pewnością kupię Altermed i Linomag. Mam jeszcze puder do pupy więc luz. A, no i pewnie zakupie Bepanthen, który na pupe jest tez świetny. Sudocremu nie lubię biała maź która ciężko zmyć i z rąk i z pupy, a poprzez zawartośc cynku wysusza, więc faktycznie na codzien chyba nie jest potrzebny,Tu o kremach pupnych http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...882552&v=2&s=0 |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Judi, dzięki kochana. To bym się wpakowała
A chciałam kupić dzisiaj.Z tego wychodzi, że ta mała musi mieć jakąś nietypową skórę. Pracowałam tam prawie rok i miała pupcię jak... pupcia niemowlaka. W przeciwieństwie np do skóry na twarzy bo z tą miała bidula problemy (alergiczka straszna). W takim razie kupię ten Altermed który poleca Ela. Elu ile on mniej więcej kosztuje? Mniej niż Sudocrem? Kupuje się go też w aptece czy dostanę w dzieciowym? |
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie zżarłam,bo jedzeniem tego nie można nazwać pół paczki makaronu z sosem serowym.Popijając małym pysiem gruszkowo-kiwi i zaraz będzie trzeba jakieś słodkie wciągnąć...Hmm może wafel teatralny???
ej a wiecie że jeszcze 1000postów i nowy wątek będzie trzeba założyc
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana pani płodzianka zdrowa jak rydz(yk) nie bój żaby Ja tu rodzę magisterkę w bólach i mam dość, po paru godzinach 7 stron... a ciekawe ile z tego jeszcze do poprawy, jak się nie wyrobię to będę wrześniowa pani magister oby się udało teraz, ale już tak mało czasu, a moje możliwości ograniczone ![]() Ja kupię ten Skarb matki tak jak pisałam, bo gdzieś czytałam ale nie wiem czy to prawda, żeby stosować kosmetyki z jednej serii, ale nie wiem... a ten Altermed bez problemu można kupić w necie?
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka ty mi lepiej o Rydzyku nie wspominaj.... masakra a nie facet,czy nawet ksiądz,a mieszkam koło seminarium
![]() A co do fredzi to ja mam zakaz golenia od pani ginekolog,bo zawsze robiłam się na dziewczynkę,a teraz mam tylko przycinać nożyczkami.Ostatnio walczyłyśmy z zapaleniem mieszków włosowych.
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Hihihihi MaładT
Tak mi się strzeliło z tym Rydzykiem ![]() Co do zapalenia mieszków włosowych to moja Fredzia tez przeważnie dostaje uczulenia po goleniu chociaż wszystko robię jak najbardziej higienicznie i różne rzeczy wyprawiam, żeby temu zapobiec, ale czasem zdarza mi się duże wykroszczenie, które znika dzień, dwa po ogoleniu. Co ja Wam tu pisze... nio matko moja
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka, ja mam parasolkę od tego gościa
http://www.allegro.pl/item356901988_...a_cenowo_.html ale może są jeszcze tańsze teraz ![]() moja pistacjowa idealnie pasuje do mikado, parasolką ma fakturę lnu nie jest taka gładka jak przeciwdeszczowe, ale tym bardziej mi pasi, bo mikado też ma taki materiał
|
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja mam ostatnio ostry wstręt do dzieckowych zakupów. Oprócz ciuszków nie mam NIC. Wkurza mnie perspektywa zakupienia jeszcze tylu dupereli dla małego. Nie lubię mnożyc bytów i zagracać mieszkania - więc będę starała się ograniczyć do minimum te wszystkie pierdołki. Śmieszą mnie artyluły w gazetkach dla ciężarnych - które są głównie folderami reklamowymi - i które próbują nas przekonać, że to a tamto jest wprost niezbędne. A kiszka! Robienie wielkiej filozofii z wyboru pieluszki czy kremu do tyłka to trochę przesada... ![]() Mam zamiar cieszyć się ciążą a nie z obłędem w oczach biegać po sklepach Pewnego dnia pójdę do sklepu, hurtowo zakupie to co wyda mi się absolutnie niezbędne i już. Przytłoczyła mnie chyba ilośc informacji z książek i gazet - reaguję totalnym odrzuceniem zakupowym ![]()
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
jezu jaka jestem głodna
od 12.30 bawię się wózkiem. rozpakowałam, złożyłam, pojeździłam.i zapłaciłam wyobraźcie sobie, że dostałam go ot tak, facetowi nie chciało się słać za pobraniem więc najpierw kazał obejrzeć i dopiero potem zapłacić ![]() wózek jest git, ciemny granat, nowy. ma jeden minus - osłonka na nogi, która tworzy gondolę jest tu w całości (bo to siedzisko sprzed kilku sezonów), a nie jak u Joli jest na suwaki. ale nic to, dokupię luzem nosidło na allegro, na lato muszę mieć coś takiego odpinanego. tymczasem za brykę dałam 730 zł zamiast prawie 1500 w komplecie jest moskitiera, torba, śpiwór na zimę i skarpetki - one ubawiły mnie najbardziej EDIT : Jola dzięki za porady na gg. ile bierzesz za godzinę ?
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ogromnie dziękuję za aukcję, już dodałam do obserwowanych i teraz podumam
Parasolki wyglądają ślicznie Jowiszku bryka, że mucha nie siada!!! Śliczna. Bardzo mi się podoba, fajny kolorek i ogólny wygląd wózia. Wielkie gratulacje, córusia będzie miała pełen komfort
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
No, jakieś konkretne koła ma ten wózek, a nie takie obwarzanki
git ![]() jeśli chodzi o słodkie na dziewczynkę, to chyba całe życie przygotowywałam się do tej ciąży, bo dzień bez cukru jest dniem straconym |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku
![]() Choć pewnie kapsle masz na opuszkach paluszków odbite ![]() :![]() ![]() :
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Filemon juz ja obniuchał ?
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
no w końcu zrobiłam zdj. za 1 dzień zaczynam 30ty tydz.
tadaaaam
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Wersta ja do Ciebie to jak słoń wyglądam z moim brzuchaczem,a wcale tak daleko od siebie nie jesteśmy z terminem
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Malad luz, każda babka w ostatnim trymestrze przypomina nieco słonia
na szczęście to minie (mam nadzieję )
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Noooo dynia piekna
calkiem wielgachna wiela to masz centow w obwodzie, bo mam wrazenie ze takie 95cm ![]() Aaaa widzisz, Jowiszku nie dojrzalam szarego futra Boszzz, najadlam sie rzodkiewki.. przyznam, ze konkretnie sie narąbałam
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
ja na obiad zjadłam wędzoną rybkę, pomidora i kromkę chleba.
za to teraz kończę paczkę ciastek - maltanek w czekoladzie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

wlasnie obzeram sie 2 pączkami, za chwile mlasne dwa banany i małą kiść winogron żółtych bo coś mnie ochota naszla, a to wszystko popijam cherry coke
ino ciiiii
Juz ja dobrze wiem ze za duzo jej pijesz! Ja dzis u mamci zjadlam male ciastko francuskie z jablkiem i rozpaczalam ze mi dupsko urosnie...Teraz tylko jabluszko wciagnelam i do obiadku koniec z podjadaniem!
Ale mnie to zlosci
Ze slodyczy to lody moglabym non stop
Pytam bo dziewczynka którą się opiekowałam była smarowana zawsze Sudocremem. Przez baaaaardzo długi okres czasu. Skutków ubocznych brak, a odparzona z tego co pamiętam to nie była nigdy. Dlatego chciałam go kupić i używać tak samo bo jak dla mnie to super sprawa. A że nie wolno na co dzień to pierwsze słyszę.

biała maź która ciężko zmyć i z rąk i z pupy, a poprzez zawartośc cynku wysusza, więc faktycznie na codzien chyba nie jest potrzebny,

oby się udało teraz, ale już tak mało czasu, a moje możliwości ograniczone 

)