Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-19, 18:18   #4051
weraph
Rozeznanie

GG do weraph
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Miłe, znikneły wam produkty w fiufiu? Mi np. ta bransoletka, pisąłam do nich, ale wciaz jest... martwa.

http://www.galeriafiufiu.pl/szukaj.p...r=28474&prev=1

Moj wąteczek wizazowy

http://koralikowaweraph.blogspot.com/

Moja koralikowa strona

weraph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 18:31   #4052
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samadhi14 Pokaż wiadomość
Ale teraz zastanawiam się czy nie wycofać swoich prac.
No wiesz, jak poprosisz teraz o zwrot prac, to owszem, jest szansa, że dostaniesz je przed Bożym Narodzeniem, ale raczej dopiero na Wielkanoc 2012....
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 19:27   #4053
Bilq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Bliq - nie ma semsu, nie wysyłaj żadnego zgłoszenia. Ja miałam to samo. Zgłoszenie wysłałam dopiero droga mailową ( zaznaczając, że formularz zgłoszeniowy nie działa - nic jak widać nie zmienili). Dostałam się, a iowszem, ale co z tego, skoro nie mogę dodać nic do galerii, bo mam ten sam błąd - pokzajue mi, żebym uzupełniła wszystkie pola ( tu konkretnie zdjecie przedmiotu), podczas gdy wszsytko jest wypełnione tak, jak wypełnione miało być. Pomimo maili nie naprawiono usterki. Strata czasu.
Dzięki za pomoc, w takim razie odpuszczę sobie wysyłanie tam zgłoszenia Jeśli żadna inna galeria mnie nie przyjmie to i tak sygnał że najpierw mam udoskonalić technikę a potem zająć się sprzedażą
Stary 2011-06-19, 22:32   #4054
samadhi14
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weraph Pokaż wiadomość
Miłe, znikneły wam produkty w fiufiu? Mi np. ta bransoletka, pisąłam do nich, ale wciaz jest... martwa.

http://www.galeriafiufiu.pl/szukaj.p...r=28474&prev=1
Mnie także zniknęły kolczyki, napisałam maila, ale właścicielka nie wie co się stało. Wystawiłam kolczyki ponownie.

Aha, tylko u mnie zniknął cały przedmiot wraz z opisem, a u Ciebie z tego co widzę tylko zdjęcie tak?

Edytowane przez samadhi14
Czas edycji: 2011-06-19 o 22:35
samadhi14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:05   #4055
Asiek1308
Przyczajenie

Witam. Od niedawna zajmuję się haftem krzyżykowym (obrazy, obrazki itp oraz przeróbka zdjęć na zamówienie) oraz haftem matematycznym, z którego robię kartki okolicznościowe. Gdzie mogę znaleźć na moje małe dzieła zbyt, czy w którejś galerii?? Proszę o pomoc.
Asiek1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-20, 12:43   #4056
alineczka16
Przyczajenie

Czy ktos może z jakąś galerią współpracuje na umowę o dzieło? Podobno niektóre galerie internetowe taką umowę podpisują i wtedy tylko rozliczyć się z fiskusem i nawet nie mając zarejestrowanej działalności można sprzedawać swoje prace . Jeśli ktoś potrafi rozwinąć ten wątek to byłabym wdzięczna
Pozdrawiam
alineczka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 20:30   #4057
substytut
Zakorzenienie

Deco jak wypatrzylam (dzieki kolcom Rudej Klary) poszerzylo sie o retrometke z vintagem.
Swoja droga zauwazylyscie czarne logo w deco? Żałoba czy to już tak na stałe - ciekawe...
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 17:00   #4058
PiLLow
PiLLow Design

Cytat:
Napisane przez alineczka16 Pokaż wiadomość
Czy ktos może z jakąś galerią współpracuje na umowę o dzieło? Podobno niektóre galerie internetowe taką umowę podpisują i wtedy tylko rozliczyć się z fiskusem i nawet nie mając zarejestrowanej działalności można sprzedawać swoje prace . Jeśli ktoś potrafi rozwinąć ten wątek to byłabym wdzięczna
Pozdrawiam
Galerie internetowe jedynie udostępniają panel sprzedażowy artystom, pobierają od tego prowizję, wystawiają faktury za prowizję, nie podpisują umów. Sprawa ma się inaczej jeśli chodzi o stacjonarne galerie - w nich, wstawiając w tzw. komis ZAWSZE podpisuj umowę, miałam przypadek, że zostałam łagonie mówiąc okradziona z rzeczy wstawionych do jednej z galerii, bo pani powiedziała, że jak nie mam nic na piśmie to niech się wypcham. I musiałam się wypchać, bo skoro byłam głupia musiałam sama za swoją głupotę zapłacić.
Nie musisz zakładać działalności gospodarczej od razu pod warunkiem, że nie sprzedajesz srebra/posrebrzaków, wtedy zawierasz umowę o dzieło, odprowadzasz podatek a wystawiający umowę ma obowiązek wysłać Ci PIT-a na koniec roku podatkowego abyś mogła się rozliczyć.

Czarne logo deco średnio mi leży, wolałam niebieskie...
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 18:51   #4059
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez refugiado Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam wielki problem z galerią wylęgarnia i nie wiem za bardzo, gdzie się z tym zwrócić, może Wy będziecie w stanie mi pomóc? Mój problem dotyczy troszkę czegoś innego, ale, niestety, nie znalazłam odpowiedniego tematu na forum. Ponad tydzień temu zamówiłam torbę. Pieniądze przeze mnie przesłane zostały zaksięgowane dokładnie 14 czerwca. Czas realizacji miał wynieść do dwóch dni. Jednak do dnia dzisiejszego nie otrzymałam informacji o wysłaniu. Paczka powinna już do mnie dotrzeć - w ekstremalnych warunkach do wtorku - jednak nadal w opisie zamówienia widnieje napis: zlecone do zrealizowania. Wysłałam do wylęgarni już trzy maile, jednak nie otrzymałam żadnej odpowiedzi - choć w ostatniej wiadomości wyraziłam się dość jasno odnośnie moich oczekiwań i stosunku do opóźnień. To miał być prezent, dlatego żadne opóźnienia nie wchodzą w grę. W tej chwili zależy mi jedynie na tym, aby jak najszybciej otrzymać zamówienie albo zwrot pieniędzy. Nie wiem, co robić, jeśli któraś z Was była kiedyś w podobnej sytuacji, bardzo proszę o pomoc!
Ja bym poszukała w necie bezpośredniego kontaktu z twórcą torby.
Stary 2011-06-24, 19:47   #4060
lunamin
Zadomowienie

Napisz nicka tutaj, może któraś z nas zna tę osobę
Stary 2011-06-24, 20:00   #4061
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

A wygoglować nick + "blog" jak np. wygoglujesz "kathinna blog" to pierwszym wynikiem albo jednym z pierwszych będzie mój blog, to często działa a takie osoby często mają blogi, a tam jakies namiary na siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 22:14   #4062
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez refugiado Pokaż wiadomość
Artystka ma nicka 'malwinka'.
Co do bloga to dzięki za radę, ale nie udało mi się nic znaleźć to chyba za bardzo popularny nick.
Udało mi się znaleźć ją na allegro....a raczej w archiwum http://archiwumallegro.pl/mala_mimum...362228288.html odpłatnie można odblokować dane.
Ponadto w jednej galerii osoba ta wystepuje jako Poziomkowamalina....Jeśli uda mi sie cos jeszcze znalezc - napisze

O już mam - to ta http://allegro.pl/show_user.php?uid=2852636&type=fb_all.... niestety w opiniach widac ze lubi długo wysyłac swoje przesylki...

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2011-06-24 o 22:23
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:12   #4063
nagaLy
Zakorzenienie

Nie tyle oni złamali regulamin, co złamał go projektant. Nie zmienia to jednak faktu że wpłaciłaś galerii i masz prawo domagać się zwrotu pieniędzy w trybie natychmiastowym, jeśli projektant nie dotrzymał wyznaczonego terminu.

nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:08   #4064
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Czy ktoś wie, co się dzieje z Modną? Od kilku dni cisza, prac nie moderują, forum nie działa...
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:31   #4065
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie, co się dzieje z Modną? Od kilku dni cisza, prac nie moderują, forum nie działa...
No, trochę niepokojące ale mam nadzieję, że na brak płatności w odpowiednim terminie się to nie przełoży

Stary 2011-06-30, 22:04   #4066
asieńczyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Też chciałabym wiedzieć, bo to trochę zastanawiające.
asieńczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:16   #4067
clementinne
Zadomowienie

Modna zmienia siedzibę. A przeprowadzki mają to do siebie, że są ciut absorbujące
Stary 2011-06-30, 23:21   #4068
PiLLow
PiLLow Design

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Modna zmienia siedzibę. A przeprowadzki mają to do siebie, że są ciut absorbujące
nie zrozum mnie źle, to nic osobistego, ale rozumiem, że informacja o chwilowej przerwie w nadawaniu/odbiorze była przeznaczona dla wąskiego grona zaprzyjaźnionych projektantów? I nie jest to jakaśtam złośliwość z mojej strony ani przytyk. Fakt raczej, bo nie ja jedna się zastanawiałam co się dzieje...szczęście, że akurat mój problem uległ samorozwiązaniu....
Mnie mama uczyła, że należy uprzedzać ludzi o chwilowej niedyspozycji a już w szczególności tych, z którymi się współpracuje. Ponoć to się nazywa szacunek dla współpracownika....
Sorry, celowo do tej pory nie wypowiadałam się w temacie, chociaż był poruszany wcześniej. Jak już to pisałam na wewnętrznym forum, ale kurde delikatnie mówiąc szlak mnie jasny trafił, na wieść, że jednak są ludzie wiedzący co się dzieje...
Stary 2011-06-30, 23:39   #4069
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PiLLow Pokaż wiadomość
nie zrozum mnie źle, to nic osobistego, ale rozumiem, że informacja o chwilowej przerwie w nadawaniu/odbiorze była przeznaczona dla wąskiego grona zaprzyjaźnionych projektantów? I nie jest to jakaśtam złośliwość z mojej strony ani przytyk.
Dowiedziałam się autentycznym przypadkiem, i pomyslalam, że skoro ktoś pyta tutaj, to napiszę co i jak, żeby nie tworzyły się teorie spiskowe. Nic nie było ogłaszane (jako możliwe przerwy w pracy), owszem. Dlaczego - nie wiem.

I to o czym piszę, dotyczy ostatnich kilku lub kilkunastu dni, i najprawdopodobniej kilku następnych, a nie całości kontaktu z Modną.

W sumie rzeczywiście, to mogło zirytować. Ale tak jak mówię - to co wiem, dotyczy ostatnich dni, a nie ogólnie kontaktu, który jest....mocno ograniczony i irytujący, prawda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-02, 15:17   #4070
Mitz
Raczkowanie

A propos modnej, czy możecie mi podpowiedzieć gdzie na ich stronie znajdę regulamin dot. zasad sprzedaży i współpracy z galerią? Widzę tylko ogólny regulamin dla kupujących...
Mitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 21:15   #4071
gagga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
Magnlija - nie mam dobrych wieści
U mnie ( rok temu) było podobnie - pani Aldona podobno paczkę wysłała, ale zdjęcia potwierdzenia nadania też nie mogła zrobić później był tekst ,że paczka do niej wróciła gdyż ja jej nie odebrałam w terminie W końcu jednak udało mi się odzyskać prace.
Jak chcesz, to mogę Ci podać nr telefonu - może jeszcze działa.
haha...miałam to samo. Rok paczka do mnie była wysyłana i to kilka razy...a ja nie odbierałam, mimo,że chodzę na pocztę codziennie i znam panie z poczty to i tak nie raczyłam odebrać (tak było według pani A.). Dopiero jak postraszyłam , że założę jej sprawę o przywłaszczenie mienia to paczka dotarła. Ale biżuteria nadawała się jedynie do rozbiórki...
gagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:09   #4072
mlisiewski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
No, trochę niepokojące ale mam nadzieję, że na brak płatności w odpowiednim terminie się to nie przełoży
Eh.. na litość boską, jesteśmy na rynku prawie cztery lata, przez te cztery lata nigdy nie było prolemu z płatnościami (jeden, jedyny raz gdy było niewielkie 2 dniowe opóźnienie wynikało to z przerwy technicznej w ING - o czym informowaliśmy na bieżąco). Co więcej kilka razy robiliśmy dodatkowe rozliczenie w połowie miesiąca dla proszącego o to projektanta w awaryjnej sytuacji.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego więc już w pierwszej odpowiedzi pojawia się kwestia płatności, zupełnie jakbyśmy rozliczali się jak Wylęgarnia..

Cytat:
nie zrozum mnie źle, to nic osobistego, ale rozumiem, że informacja o chwilowej przerwie w nadawaniu/odbiorze była przeznaczona dla wąskiego grona zaprzyjaźnionych projektantów? I nie jest to jakaśtam złośliwość z mojej strony ani przytyk. Fakt raczej, bo nie ja jedna się zastanawiałam co się dzieje...szczęście, że akurat mój problem uległ samorozwiązaniu....
Mnie mama uczyła, że należy uprzedzać ludzi o chwilowej niedyspozycji a już w szczególności tych, z którymi się współpracuje. Ponoć to się nazywa szacunek dla współpracownika....
Przerwa w moderacji prac / wiadomości była zaplanowana na około 2-3 godziny - przewiezienie komputerów, podpięcie ich itp - nie było sensu tego ogłaszać. Niestety już po przeprowadzce okazało się, że nie jest tak różowo i... nie mamy prądu w gniazdkach. Nie wnikając w szczegóły bojów z elektrykiem i poszukiwań co wywala korki nawet przy zgaszonym świetle i niepodłączonym czymkolwiek z trzech godzin zrobiły się trzy dni.
Nie wiem też o jakim problemie piszesz - od przeszło miesiąca nie pytałaś nas o nic.
Szacunek działa w dwie strony - wściekasz się na nas na forum publicznym, a nie zadałaś sobie nawet trudu żeby nas o tą sytuację zapytać.

Cytat:
Sorry, celowo do tej pory nie wypowiadałam się w temacie, chociaż był poruszany wcześniej. Jak już to pisałam na wewnętrznym forum, ale kurde delikatnie mówiąc szlak mnie jasny trafił, na wieść, że jednak są ludzie wiedzący co się dzieje...
Wystarczyło zapytać - mimo braku dostępu do komputera odpisywaliśmy na wiadomości z komórki.

Edytowane przez mlisiewski
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:10
mlisiewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 12:23   #4073
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlisiewski Pokaż wiadomość
Eh.. na litość boską, jesteśmy na rynku prawie cztery lata, przez te cztery lata nigdy nie było prolemu z płatnościami (jeden, jedyny raz gdy było niewielkie 2 dniowe opóźnienie wynikało to z przerwy technicznej w ING - o czym informowaliśmy na bieżąco). Co więcej kilka razy robiliśmy dodatkowe rozliczenie w połowie miesiąca dla proszącego o to projektanta w awaryjnej sytuacji.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego więc już w pierwszej odpowiedzi pojawia się kwestia płatności, zupełnie jakbyśmy rozliczali się jak Wylęgarnia..
Maćku, z całym szacunkiem i wdzięcznością za pomoc udzieloną w tematach fotograficznych
Nie jesteśmy dziećmi, obowiązują nas pewne normy. Nie musisz rozumieć mojego stanowiska (choć wiem, że to nie moja a "nasze" - w sensie sporej części twórców) ale jest to jednak uzasadnione. Nagłe zniknięcie bez uprzedzenia z automatu wzbudza niepokój. Natury nie zmienisz, tak działa człowiek i nie widzę tu powodu do wkurzania się. Jeśli ktoś już tu mógłby się wkurzyć, to twórcy za bądź co bądź - olewczy do nas stosunek.
Piszesz, że wystarczy zapytać - a nie do końca. Dostałam przynajmniej 3 zapytania prywatne czy wiem co się dzieje z Modną, bo nie odpisują na maile a forum nieczynne mimo że wisi adnotacja przywróceniu możliwości pisania 7 czerwca rano.

Nigdzie nie zasugerowałam, że pieniędzy nie dostaniemy. Wyraziłam jedynie nadzieję, że się to na przelew nie przełoży - wolno mi, skoro o niczym nie zostaliśmy poinformowani - prawda?

Piszesz, że szacunek działa w dwie strony. Okej ale to nie jest pierwsza sytuacja takiego niknięcia bez informowania (i przyznaję, że przelewy były na czas ale siłą rzeczy to się też kiedyś może zmienić i takie sytuacje tylko wzbudzają niepokój). Nie mam ochoty bawić się w umoralniacza, napiszę jedynie, że wyrazem szacunku nie jest brak informacji jakiejkolwiek zarówno o przerwie w działaniu forum jak i w tym, że wystąpiły jakieś problemu i będą opóźnienia w powrocie forum, moderacji itp.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-07-05 o 12:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-05, 12:34   #4074
PiLLow
PiLLow Design

Cytat:
Napisane przez mlisiewski Pokaż wiadomość

Przerwa w moderacji prac / wiadomości była zaplanowana na około 2-3 godziny - przewiezienie komputerów, podpięcie ich itp - nie było sensu tego ogłaszać. Niestety już po przeprowadzce okazało się, że nie jest tak różowo i... nie mamy prądu w gniazdkach. Nie wnikając w szczegóły bojów z elektrykiem i poszukiwań co wywala korki nawet przy zgaszonym świetle i niepodłączonym czymkolwiek z trzech godzin zrobiły się trzy dni.
Nie wiem też o jakim problemie piszesz - od przeszło miesiąca nie pytałaś nas o nic.
Szacunek działa w dwie strony - wściekasz się na nas na forum publicznym, a nie zadałaś sobie nawet trudu żeby nas o tą sytuację zapytać.

Wystarczyło zapytać - mimo braku dostępu do komputera odpisywaliśmy na wiadomości z komórki.
Maciek - przeszperaj wiadomości, pytałam o fakturę ale nie było odpowiedzi a ponieważ w międzyczasie nastąpił przełom miesiąca to tak jak pisałam, problem się samorozwiązał. Przemilczę Twoją uwagę na temat szacunku....
Stary 2011-07-05, 12:48   #4075
mlisiewski
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Nagłe zniknięcie bez uprzedzenia z automatu wzbudza niepokój. Natury nie zmienisz, tak działa człowiek i nie widzę tu powodu do wkurzania się.[..]
Piszesz, że wystarczy zapytać - a nie do końca. Dostałam przynajmniej 3 zapytania prywatne czy wiem co się dzieje z Modną, bo nie odpisują na maile [..]
Z pytaniem o opóźnienie w moderacji napisała do nas dokładnie jedna osoba i dostała odpowiedź w ciągu kilkudziesięciu minut. Na bieżąco szły też odpowiedzi na pilne pytania - jedyne co zostało zostawione na później sprawy, które mogły poczekać, a wymagały dłuższej odpowiedzi, której wolałem nie wklepywać na klawiaturze telefonu.
mlisiewski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:16   #4076
mort_subite
Raczkowanie

GG do mort_subite

Zdobyłam sie na odwagę i wysłałam zgłoszenie do Kuferart. Nie wiem, czy się dostanę. Cały czas wydaje mi się, że moje prace są jakieś takie... nie teges. Sama nie wiem, nadają się?
Wcześniej jak taka głupia zgłaszałam się do ArsNeo i teraz wiem, jaki to był zły pomysł Odpadłam w przedbiegach. Ale przynajmniej zrozumiałam, że prace muszę być naprawdę naj-naj i najlepiej wykonywane jedna techniką.

Teraz czekam niecierpliwie na odpowiedź.
mort_subite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 13:40   #4077
nagaLy
Zakorzenienie

Myślę, że z dostaniem się do Kufra nie będziesz miała większych problemów. O ile nie mają jakichś odgórnie narzuconych limitów przyjęć

Stary 2011-07-07, 13:45   #4078
czarna kawa
Wtajemniczenie

Tez mi się wydaje, ze powinni cię chętnie przyjąć. Porządne prace, ładne zdjęcia. Nie masz nic do stracenia
Mnie jak na razie wszystkie galerie ignorują...
Stary 2011-07-07, 13:50   #4079
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Ja się dostałam do dwóch gdzie na sprzedaż nie ma za bardzo co liczyć kuferart mi chyba nawet nie odpowiedział
Stary 2011-07-07, 15:00   #4080
maximaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna kawa Pokaż wiadomość
Tez mi się wydaje, ze powinni cię chętnie przyjąć. Porządne prace, ładne zdjęcia. Nie masz nic do stracenia
Mnie jak na razie wszystkie galerie ignorują...

ciężko w to uwierzyć.. bo masz bardzo ładne prace
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości