|
|
#4051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Biorę yasminelle ale nie mogłam znaleźć forum na temat tych tabletek a widzę że tu taj piszecie o zmianie z yasminelle na yaz.
|
|
|
|
#4052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=YASMINELLE |
|
|
|
|
#4053 |
|
Przyczajenie
|
No to kończę trzecie opakowanie... dzisiaj o 18:00 biorę czwartą tabletkę placebo, i mma nadzieje że okres się pojawi, bo troszke zaczynam się martwić.... co do objawów :P
+cera się poprawiła stanowczo +Większa pupa ale nie wiem czy to plus czy minus, bo w sumie podobno jest ładniejsza :PP+jeden rozmiar większe piersi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i to mi się podoba najbardziej z tych tabletek....Pupa większa piersi większe, a talia pozostała jak była na początku ) Ogólnie jestem bardzo zadowolona z Yaz'u )
|
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Jestem wlasnie podczas brania 7go opakowania Yaz. I tu pojawia sie problem... od jakis 2 opakowan pojawiaja mi sie plamienia w srodku brania opakowania, raz bardziej intensywne, raz mniej. Niewiem czy cos jest nie tak, czy one czasem nie przestaly dzialac, czy tez wszystko sie unormuje... Miala ktoras z was moze podobna sytuacje ?Dodam ze ponad rok temu bralam Yasminelle i cos takiego sie nie zdazalo |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam plamienia od początku opakowania (jestem na pierwszym opakowaniu).
|
|
|
|
#4056 |
|
Przyczajenie
|
Ja też miałam przez jakieś 2 i pół tygodnia... potem stopniowo minęły i jest już dobrze...
|
|
#4057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Co do plamień to, moje drogie, miałam je w czasie pierwszego opakowania. A później znowu...przy piątym! i to dość silne. Oczywiście spanikowałam, ale pani doktor wytłumaczyła mi że w związku z tym że to sa niskodawkowe tabletki to przy lekiich zachwianiach równowagi organizmu - na przykład przeziębenie, przemęczenie czy silny stres ( tak było u mnie) - plamienia moga sie zdarzać jeszcze przez kilka miesięcy. Ale teraz już ustąpiły. Pojawiają sie dopiero dzień przed samą miesiączką. Głowy do góry - najczęsiej plamienia na początku brania tabletek nie oznaczają niczego strasznego
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uspokoilas mnie troszke. W takim razie u mnie spowodowane są pewnie dosc wyczerpujacymi cwiczeniami i ostra dieta
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochane Wizażanki.
Dziś bede przyjmowac 20 tabletke z pierwszego opakowania. Raz na kilka dni pojawaiło sie minimalne plamienie. Ale od wczoraj plamenie jest coraz intensywniejsze. Nie wiem czy to juz jest to ,,z odstawienia'' czy zwykle plamienie. Czy jest jakis sposób na zmniejszenie tego plamienia? Na sobote szykuje sie długa noc, a tu taka niespodzianka. Kochane poradzcie cos |
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Ja czekam na @ i zaczynam moje pierwsze tabletki anty. Zostawiłam receptę na 6op. w aptece, gdzie kosztowały dość sporo bo 45 zł i teraz mam tylko odpis. Jest jakaś możliwość przeniesienia recepty do tańszej apteki czy jestem skazana na pół roku przepłacania?
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje drogie spowiadam się jestem na 16 tab. 4go opakowania. Ze skutków ubocznych to nic mi nie dolega!!! Nic a nic. Cera sie poprawiła aczkolwiek mam czasami drobne zachwiania, ale sadze, że to raczej od zmany wody powietrz (wakacje i wycieczki po Polsce). Poza tym zaczał zanikac cellulit jakos duzego problemu z nim nigdy nie miałam a teraz praktycznie w ogole go nie mam <hura>. I jakżebym mogła zapomniec o tym, że na wadze nie przybrałam wręcz przeciwnie. Wszystko jest w najlepszym porzadku
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Wczesniej juz pisalam o tym Wizażanki kochane, ale powtorze raz jeszcze, bo nie uzyskalam zadnej odpowiedzi. Biore 1 opakowanie i na 16 wymiotowalam, oczywiscie wzielam nastepna czyli 17. Czyli jestem o jedna tabletke do tylu. Zjem 27 , a nie 28 tabletek. I teraz pytanie, czy to jest w porzadku ? |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka ston wczesniej dziewczyny pisały, masz brac normalnie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moja gin zmieniła mi tabletki na Yaz (sama nie wiem po co skoro Cyprest mi służył) Yaz przestałam brać po pierwszym opakowaniu bo czułam się po nim okropnie już nie chcę wymienać co mi się działo.. i znów wróciłam do Cyprestu, a więc po nim nie miałam akurat ja uczucia głodu, no może przy pierwszym opakowaniu znaim się organizm przyzwyczaił do tego, a później już normalnie, nie wiem jak z Yasmonelle bo nie brałam nigdy. Co do Twoich pytań to kiedy bierzesz tabletkę o pół godziny wcześniej czy później czy o godzinę a nawet 2 to nic złego się nie dzieje nadal jesteś zabezpieczona i Twoj facet może zawsze kończyć w Tobie bez obaw, w czasie 7-dniowej przerwy też jesteś chroniona jak najbardziej![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Ja nigdy nie biorę tabletki jak w zegarku raz o 20 innym razem o 22 godzinie i to nie ma żadnego znaczenia, jeśli minie 12 godzin od pory przyjmowana tabletek np. ostatnią wzięłaś wczoraj o 21 i dziś od tej godziny minęło więcej niż 12 godzin a Ty nie łykłaś tabletki, to wtedy zabezpieczona nie jesteś, bierzesz tabletkę kiedy tylko Ci się o niej przypomni (nawet jakbyś miała brać dwie na raz) i musisz przez kolejne 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenia (gumki np ).Ale o tym co teraz piszę doskonale pewnie wiesz, bo to podstawy są
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
asik0404 dziękuję Ci bardzo
może jeszcze poczekam i jeśli na następnym opakowaniu też będę tak potwornie głodna to wtedy zmienię na jakieś inne ale może będzie OK. Czytałam też w ulotce że mogą towarzyszyć mi zmiany nastroju... w ostatnich dniach jest tragicznie :/ w ciągu godziny potrafię szlochać śmiać się do łez mieć 15 minutową depresję i być nadzwyczaj pozytywnie nastawiona do życia. Wieczorem robię "" rachunek sumienia i tak się zastanawiam co się ze mną dzieje?! Trochę mnie to zastanawia jak mogę być ""bezpieczna w czasie tej przerwy?! Na czym to polega?! No nic... dzięki raz jeszcze za pomoc
|
|
|
|
#4066 | |
|
Raczkowanie
|
Widocznie przeoczyłam,dzieki wielkie i przepraszam
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Hejka biore juz 5 opakowanie YAZ, zaczelam je brac bo mialam problemy z libidem i nadmierna suchoscia i libido sie poprawilo a nawet nie bylo sucho przy pierwszym opakowaniu ale teraz to wrocilo do normy, tzn libido mam az za duze ale co z tego skoro fizycznie prawie nie jest mozliwe odbycie stosunku a jesli jest to tylko z uzyciem zelu nawilzajacego, wczesniej bralam harmonet i wtedy bylo tragicznie, teraz jest odrobine lepiej ale daleko jest do stanu zanim zaczelam stosowac jakiekolwiek tabletki, zastanawiam sie czy nie zmienic ich na inne, czy sa jakies tabletki poprawiajace nawilzenie pochwy?
|
|
|
|
#4068 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam takie może głupiutkie pytanko ale pierwszy raz będę brała tabletki. Dziś rano dostałam okres ale tabletki chciałam brać wieczorem 18- 19 to chyba nie wpłynie na ich skuteczność
??? Chodzi mi o to czy już od pierwszego dnia będę zabezpieczona?? Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wpłynie możesz wziąć o 19
|
|
|
|
#4070 |
|
Przyczajenie
|
dzięki za szybką odpowiedź
|
|
|
|
#4071 |
|
Przyczajenie
|
Witam!Mam problem,ktory powinnam zalatwic z lekarzem,ale teraz nie mam do niego dostepu,gdyz jestem za granica
otoz biore tabletki yaz i zapomnialam wziac 2 tabletek... ;/ z 3 rzedu. zawsze biore wieczorem,ok 23, zapomnialam w srode i czwartek,rano mi sie przypomnialo ;/ zdenerwo9wana wzielam na raz te zapomniane tabletki i nie wiem czy dobrze zrobilam.byla ktoras z was w takiej sytuacji?pomozcie
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam chyba problem w związku z YAZ. Biorę od 2 miesięcy te tabletki, ale ostatnio odczuwam "ciężkość" nóg. Jest to niepokojące:/
|
|
|
|
#4073 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#4074 |
|
Przyczajenie
|
akurat przez tydzien mojego mezczyzny jeszcze nie bedzie,wiec na razie nie mam obaw ze moglabym byc w ciazy
w sumie za tydzien i jeden dzien zaczynam nowe opakowanie,wiec mysle ze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
#4075 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma co się martwić
)
|
|
#4076 |
|
Raczkowanie
|
Moje plamienia przy 7dmym opakowaniu zamienily sie w mocne krawawienie jak podczas okresu
![]() to dopiero polowa opakowania wiec nie wiem co jest grane ehh...
|
|
|
|
#4077 |
|
Przyczajenie
|
ktos tam wcześniej pisał... że organizm jest poddatny na krwawienia.... jak bierze się Yaz
|
|
#4078 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mialam podobnie ale na 6 opakowaniu, wystapiły plamienia, dosc mocne, przy 20, 21 i 22 tabletce, potem normalnie sie pojawil okres z tym ze dosc krotki, w sumie zadnej tabletki nie zapomnialam i przyjmowalam praktycznie o tej samej porze co zawsze. Ale kilka dni wczesniej wrocilam z nad morza i mam nadzieje ze to poprostu bylo spowodowane zmiana klimatu i nic powaznego się nie dzieje, bo chyba zaczynam sie martwic. Jak w razie co bedziesz sie kontaktowac ze swoim ginekologiem to gdybys mogla powiedz co ci powiedzial na ten fakt plamienia ktore bylo co by nie patrzec pol roku po rozpoczeciu :/ pozdrawiam |
|
|
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
Moj ginekolog jest na urlopie. Coraz częściej myśle o powrocie do Yasminelle, została mi jeszcze recepta na 2 op Yaz, gdy ja wykupie zmieniam te tabletki.
|
|
|
|
#4080 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jesteś chroniona przez tą przerwę ponieważ tabletki które zawierają hormony działają na takiej zasadzie na Twój organizm i jeśli żadnej nie pominęłaś to w czasie obowiązkowej przerwy na krwawienie (tych 7 dni) nadal jesteś niepłodna, bo dzięki tabletkom poprostu nie doszło do owulacji a krwawienie to ostatnia faza cyklu gdzie błona śluzowa macicy nam uwalnia niezapłodnione jajeczko ( w naszym przypadku niezdolne do zapłodnienia) ponieważ bierzemy regularnie codziennie tabletki a po krwawieniu nastepuje kolejny cykl z nową komórką jajową i tak w kółko, zaczynasz brać tabsy po tej przerwie i nadal jesteś cały czas chroniona nawet podczas przerwy 7-dniowej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

ale nie wiem czy to plus czy minus, bo w sumie podobno jest ładniejsza :PP
) Ogólnie jestem bardzo zadowolona z Yaz'u
?
Uspokoilas mnie troszke. W takim razie u mnie spowodowane są pewnie dosc wyczerpujacymi cwiczeniami i ostra dieta