|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Dzieki Dziewczyny.
![]()
#4052 |
Zakorzenienie
|
Pastereczko czy z edm będą mi pasować rozświetlacze takie, jakie Ty stosujesz? (kolory)
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
hmmm... ja tu sie na ryzia zapatruje, ze bede go dozgonnie stosowac a oni go wycofuja
![]() ale konkretnie chyba nie wiadomo kiedy maja nastapic te wszystkie zmiany, prawda? bo stwierdzenie, ze kiedy bedzie nowa strona to nic konkretnego.. a ja juz daje sobie spokoj z szukaniem w EDM... jednak sunkissed fair (przynajmniej matte bo taki mam i nie wiem jak wyglada w porownaniu do niego w formule intensive- moze ktos wie?) i fairly summer (intensive, aczkolwiek na sprobowanie leci do mnie sampel matte) sa najlepszymi dla mnie odcieniami. z rozy mam soft touch- bardzo mi sie podoba bo jest baaardzo delikatny dla mnie i nie robie se nim krzywdy biorac pod uwage moje umiejetnosci w jego aplikacji ![]() mam tez pink ribbon- tez delikatny i ma fajne drobinki, champagne ktory bardzo mi sie podoba ale czesciej stosuje go na powieki ![]() zastanawiam sie nad duzym mintem... w sensie zrobienia zapasu, bo jestem z niego zadowolona. i jesli sie zdecyduje na wieksze zamowienie to na pewno beda jeszcze pedzle. uwielbiam je ![]() EDIT: ahh, jeszcze jedno pytanko. jakimi odcieniami przyciemniac owe mi pasujace na lato? Pastereczko, licze, ze cos podpowiesz ![]() Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2009-05-05 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
Ale mam zaległości w czytaniu
![]() Doszperałam jedynie sensacji o wielkich zmianach w EDM, aż mi się żal zrobiło, że nigdy dużego kita nie zamówiłam ![]() A przybywam by wkleić kolejne zdjęcia (cieszę się, że poprzednie się podobały i mam nadzieję przydały). Dziś pod nóż (a raczej aparat ![]() Tuż po zamówieniu narzekałam, że kolory nie moje ale kiedy tylko doszła paczka zostałam pozytywnie zaskoczona. Może to jedynie entuzjazm nowicusza (wcześniej nie używałam cieni, a jeśli już to niskopułkowych) więc cienie EDM oczarowały mnie kolorami i intensywnością ![]()
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-05-05 o 13:32 Powód: zjadło mi tekst |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
sliczne kolorki
![]()
#4056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też nie używałam nigdy zdecydowanych kolorów ale proszę, paletki sping i lavender pokochałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Wtajemniczenie
|
Yaminishi, przez twoje swatche muszę mieć Sprunga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Rzeczywiście piekne te kolorki
![]() ![]() Rzabbko Tobie będzie pięknie i w tym różu i w zieleni
#4061 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale śliczne kolory ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
|
A na żywo wyglądają jeszcze lepiej
![]() Cytat:
![]() ![]() Eye Kabuki sprawdza się u mnie przy korektorze (pod oczy i w okolice nosowe np. skrzydełka) oraz do jasnych cieni na powieki i łuk brwiowy. Z kolei Eye Shadow jest jakby zbyt duży i płaski dla takiego nowicjusza jak ja (i do tego osypuje mi cienie ![]() Chyba rozejrzę się za jakimiś pędzelkami z CS, a co do EDM to mam już parę faworytów cieniowych do następnego zamówienia... O a może ktoś słyszał by mieli wprowadzić nowe pędzelki z EDM ??(marzy mi się kolekcja wyłącznie bambusowych rączek... ![]() Ja tu jeden post klecę(i zamiatam przy okazji) a wy już tyle na stukałyście ![]() evelinek_r jeśli masz ochotę na odsypkę to pisze, wkońcu mam u Ciebie dług wdzięczności ![]()
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-05-05 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Przyczajenie
|
Właśnie zaczęłam swoją przygodę z minerałami EDM. Prawie 3 tyg temu po przeczytaniu pozytywnych komentarzy zamówiłam w przypływie euforii 3 paczki sampli. Co dziwne mimo, że zamawiane były w tym samym dniu to tydzień temu dostałam tylko 2 ostatnie zamówienia, a pierwszego jak nie było tak nie ma. Zastanawiam się jak to możliwe, bo pewnie szły tą samą drogą. Wiecie dziewczyny czy jeśli zamawiałam [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Natalia/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Natalia/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-3.jpg[/IMG]USPS (First Class Mail International Package) w razie gdyby paczka nie przyszła wyślą mi nowe sample? Ten pierwszy zestaw był w dodatku najbardziej przemyślany
![]() Koniec marudzenia. Zacznę od moich pierwszych wrażeń ![]() ![]() W drodze są jeszcze próbki lumiere i joppa, więc jak dojdą to napiszę porównanie i wkleję jakieś fotki. Pozdrawiam! ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- sorki za te magiczne znaki, nie wiem jak to się mogło stać!? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Wtajemniczenie
|
yaminishi-
![]() ![]() ![]() Rozi- ja już je na odległość kocham ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postaram się dziś zrobić zdjęcie tych kolorków z EDMu bo jak dla mnie są przecudowne! A jeszcze big zamiast sampela z cienia 10 items or less ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eye kabuki to must have. Nie używam tego określenia ot tak ![]() A jak korektor aussie? Ja dziś wymyśliłam nowy sposób jego aplikacji, wysypałam odrobinkę na wieczko, pogmerałam LHK i tak nałożyłam na całą powiekę i pod oczy jednym paćnięciem- wyszło lepiej niż kiedykolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Wtajemniczenie
|
Yaminishi, ja bardzo chętnie, ale nie zniosłabym odbierania Ci radości z nowych nabytków, zresztą nie opłaca się wysyłać jednej próbki:p I przestań już s tym długiem wdzięczności. Chcesz się odwdzięczyć, to wrzuć makijaż zrobiony kolorkami z tej paletki i żadnego narzekania, że nie umiesz się malować. Cathy też mówi, że nie umie cieniować, a efekty wszystkie możemy podziwiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do korektora- juz teraz wiem dlaczego tak go zachwalałaś ![]() ![]() ![]() Pokochałam EDM miłością bezwarunkową i nieskończoną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
hm, ładny ten Butterfly i Dandelious też, no i żałuję że nie fundnęłam sobie Sprung
![]() dziś testowałam kolejny odcień podkładu i prawie znalazłam odpowiedni - prawie, bo jest odrobinę za ciemny, ale wreszcie twarz nie odcina mi się od szyi na jakiś konkretny kolor ![]() także co jest w tonacji Beige - Fairly Light ale ciut jaśniejsze, albo czym go rozbielić, bo ten to się nada jak złapię jeszcze więcej opalenizny a przy filtrach to będzie nie dużo więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Raczkowanie
|
czy obecnie jest tworzony jakiś zbiorowy kit? bo jak tak to bardzo chętnie się dołączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
evelinku_r przyznam szczerze, że na fali entuzjazmu, tuż po otrzymaniu pierwszych cieni z EDM krążył mi po głowie pomysł zrobienia makijażu na nasze forum... Może kiedyś...
![]() ![]() ![]() No to dzień upłynie mi pod znakiem strzelania fotek. Oto darmowy zestaw cieni z jojobą, który można było otrzymać z okazji świąt bodajże. Kto nie ma niech nie żałuje, cienie wyjątkowo blado wyglądają na powiece ![]()
#4073 |
Zakorzenienie
|
Hej, Minerałoholiczki
![]() dawno mnie tu nie było, zaniedbałam też minerały [na co dzień z minerałów uzywam tylko różu], jednak postanowiłam wrócic na łono forum. Wieczorem składam zamówienie na nowe EDM, pozostaję przy samplach, ale zamierzam zamówic pędzle - do cieni, do różu, kabuki do pudru i pewnie twinsa dla mojego Flatty'ego ![]() ależ mam do nadrobienia czytania! ![]() pozdrowienia dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Organizatorka
|
zrobiłam Ci fotkę odcieni, o które prosiłaś.. Na szybko, ale mniej więcej widać, co jak wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
biegam dla Zabawy
|
Pomarudzić trochę muszę i pokornie poprosić o poradę kolorystyczną
![]() W Fawn to ja jednak blado wyglądam i trochę jakbym chora była(ale w zimie tak wyglądam, więc się przyda ![]() ![]() Perfect- prawie perfect ![]() Buff Light Neutral - za ciemny. Myślę o żeby zamówić: -Buff fairly light neutral -sweet almond -winged butter - na wypadek jakbym się opaliła korektor - multi- intensive - może być do ukrycia przebarwień? (bo intensive fair zdecydowanie za blady) Jak to coś pomoże bosko na mnie wygląda Light Medium Warm (FF) z Lumiere. http://www.lumierecosmetics.com/prod...arm-91-76.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Organizatorka
|
Alkaxy- skoro już jestem przy pstrykaniu fotek, to zrobiłam i Tobie
![]() Porównanie Light Medium Warm Lumiere do tych kolorow, o których wspomniałaś (niestety, fairly już nie mam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() W szoku jestem trochę ![]() To jest formuła FF z Lumiere, bo tam odcienie się trochę różnia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Raczkowanie
|
Cathy
![]() ![]() ![]() EDIT: o matko , light olive wyglada zupełnie inaczej niz na zdjeciu EDM.. jakis taki pomarańczwy ?? , perfect też inny ! sweet almond ładny ale troche jasny, nie wiece może czy light almond jest ciemniejszy od niego? Edytowane przez AdaD Czas edycji: 2009-05-05 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Przyczajenie
|
Czy i ja moge prosić o pomoc w kwestii wyboru podkładu? Za diabła nie potrafię określić swojego typu kolorystycznego.
Mam piwne oczy i jestem szatynką, w tej chwili lekko złapało mnie słońce. Osobiście obstawiam medium beige neutral ale taki ze mnie fachowiec jak... Nie potrafię wstawić większej fotki póki co więc tutaj jest link: http://picasaweb.google.pl/kyrelee/J...COfDs4uynNOtRA# Edytowane przez kyrelee Czas edycji: 2009-05-05 o 16:18 Powód: mała fotka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.