Technik farmacji -warto? - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 12:52   #4051
ewemar
Przyczajenie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Hej któraś z dziewczyn pisała, że istnieje możliwość pisania w sesji zimowej mimo tego iż zdawało się w sesji letniej. Koleżanka zdała etap praktyczny ale niestety nie udało sie zaliczyc część I testu niestety 44%.... Czy orientuje się ktoś co można zrobić w tej sprawie Dzięki dziewczyny
ewemar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:15   #4052
kropelkaa
Zakorzenienie

zdałam!!
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:01   #4053
Alyssum
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewemar Pokaż wiadomość
Hej któraś z dziewczyn pisała, że istnieje możliwość pisania w sesji zimowej mimo tego iż zdawało się w sesji letniej. Koleżanka zdała etap praktyczny ale niestety nie udało sie zaliczyc część I testu niestety 44%.... Czy orientuje się ktoś co można zrobić w tej sprawie Dzięki dziewczyny
w mojej szkole nie ma takiej możliwości a wielka szkoda !
chciałabym chociaż w innej szkole spróbować, napisać to w styczniu ale chyba nie da rady
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:26   #4054
ewemar
Przyczajenie

Zdałam
część I 70%
część II 60% cieniutko aż wstyd
projekt 90%
Jupi teraz zabieram się za szukanie apteki chociasz u mnie w mieście ciężko
Stary 2011-08-29, 18:59   #4055
sonk
Raczkowanie

ja jutro wybieram się na wycieczkę po mieście, a moim celem jest zwiedzenie aptek i odnalezienie tej jednej jedynej gdzie będą mnie chcieli :P
sonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 08:13   #4056
lumidee89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miminka10 Pokaż wiadomość
A nie miałaś praktyk w aptece szpitalnej?Ogólnie jest spokojnie ,zależy jaki szpital.No i zakres Twoich obowiązków też w zależności jaki to szpital.Ale tak poza tym to praca jak w aptece ogólnodostępnej tyle,że nie masz kontaktu z pacjentami. i nie obsługujesz żadnej kasy,ani programuPrzyjmowanie i wydawanie leków na oddziały ,receptura itd.

Dlatego wlasnie niezbyt mozna to przyrownac do pracy w aptece otwartej
lumidee89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:31   #4057
Alyssum
Wtajemniczenie

wczoraj wysłałam odwołanie faksem do Jaworzna dziś oddzwonili i mam spotkanie za tydzień. Chcę zobaczyć na czym się przejechałam, nie będzie to łatwe
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-30, 15:29   #4058
ewemar
Przyczajenie

Mam pytanie do osób które zadały technika jak wam idzie szukanie aptek. Bo ja narazie podzwoniłam w swoim mieście i echo.... Ale mam zamiar poskładać CV i tu właśnie mam problem piszecie coś w doświadczeniu? czy tylko lata szkoły ...... i do tego poprzednie prace z doświadczeniem.
może ktoś zamieści przykładowe CV bez danych osobowych .....
Stary 2011-08-30, 19:39   #4059
lumidee89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewemar Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób które zadały technika jak wam idzie szukanie aptek. Bo ja narazie podzwoniłam w swoim mieście i echo.... Ale mam zamiar poskładać CV i tu właśnie mam problem piszecie coś w doświadczeniu? czy tylko lata szkoły ...... i do tego poprzednie prace z doświadczeniem.
może ktoś zamieści przykładowe CV bez danych osobowych .....

lata szkoły piszesz swoja drogaw miejscu na edukacje, w doswiadczeniu umieszczasz poprzednie miejsce pracy no i mozesz jak najbardziej praktyki zarowno w aptece szpitalnej jak i otwartej. ogolnie radzilabym, zebys pod stanowiskiem pisala zakres swoich obowiazkow,ktore wykonywalas, bo tak sie teraz pisze cv.. np. jesli piszesz o praktyce to co tam robilas, czyli metkowanie i rozkładanie towaru, samodzielna ekspozycja towaru, wprowadzanie faktur, korekt,zwrotow,przesuniec , sporzadzanie lekow recepturowych,wydawanie lekow gotowych.. (niewłasciwe skreslic jaki program apteczny masz opanowany (ilc, kamsoft,eurosoft) itd w zainteresowaniach nie pisz jak kazdy muzyka, film, literatura tylko bardziej sprecyzuj jak muzyka---> napisz jazz, rock czy co tam, jak film--->konkretny gatunek.. wyroznij sie, ale podstawowa zasada nie sciemniaj ;p lepiej napisac mniej ale konkretnie i precyzyjnie. to chyba na tyle z moich porad
Stary 2011-08-30, 22:14   #4060
ewemar
Przyczajenie

t.: Technik farmacji -warto?

Dziękuje bardzo właśnie największy problem był dla mnie z ta praktyka wpisywać czy nie ale teraz już wiem
Stary 2011-08-30, 23:44   #4061
rNest
BAN stały

W Suwałkach raczej brakuje farmaceutów , ale np. w Białymstoku jest ich za dużo . I tam też są zarobki niskie .
rNest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 07:08   #4062
martynusia222
Zakorzenienie

Wampa i jak z Twoim stażem w aptece szpitalnej? Dostałaś tą pracę? Ja już sama nie wiem, myślę już, żeby naprawdę zacząć składać cv w szpitalnych, bo z tymi otwartymi to ciężko...
Stary 2011-08-31, 08:45   #4063
lumidee89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rNest Pokaż wiadomość
W Suwałkach raczej brakuje farmaceutów , ale np. w Białymstoku jest ich za dużo . I tam też są zarobki niskie .

zalezy naprawde gdzie trafisz rozpietosc finansowa jest ogromna a wiadomo ze za prace w aptece poza miastem sie placi niby wiecej, chociaz moja kolezanka pracowala za uwaga 800zl gdzies na wiosce... to dopiero szok.. no i nie wytrzymala i podziekowala
Stary 2011-08-31, 09:06   #4064
wampa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Wampa i jak z Twoim stażem w aptece szpitalnej? Dostałaś tą pracę? Ja już sama nie wiem, myślę już, żeby naprawdę zacząć składać cv w szpitalnych, bo z tymi otwartymi to ciężko...
tak dostałam tylko sie zastanawiam czy to mi potem nie ogranicza mozliwosci pracy w aptece otwartej, ale zobaczymy jak to bedzie

Edytowane przez wampa
Czas edycji: 2011-08-31 o 09:10
wampa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 10:07   #4065
rNest
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lumidee89 Pokaż wiadomość
zalezy naprawde gdzie trafisz rozpietosc finansowa jest ogromna a wiadomo ze za prace w aptece poza miastem sie placi niby wiecej, chociaz moja kolezanka pracowala za uwaga 800zl gdzies na wiosce... to dopiero szok.. no i nie wytrzymala i podziekowala
Pewnie, że zależy do jakiego pracodawcy trafisz. I jak wyczujesz jego sytuację i potrzeby. Ale pewne pewniki i stałe są. W Białymstoku magister zarabia tyle co technik w Suwałkach. Znam sytuację , kiedy magisterka z Białegostoku przeszła do pracy w sieciowej aptece w Suwałkach i zaczeła zarabiać nie 1500 pln na rękę , tylko 3500 pln. A osoba była jeszcze na stażu.
Stary 2011-08-31, 13:31   #4066
martynusia222
Zakorzenienie

Taaak? a to ciekawe, bo do Suwałk mam jakieś 100 km, może mogłabym się przeprowadzić, pytam poważnie naprawdę jest tam tak dobrze z pracą? dlaczego brak jest techników, nie ma szkoły? Da się wynająć jakieś małe mieszkanko za rozsądną cenę? A przede wszystkim jakie są zarobki na stażu?

Edytowane przez martynusia222
Czas edycji: 2011-08-31 o 13:32
martynusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 13:44   #4067
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Heh ja miałam propozycję stażu w szpitalnej,ale warunki takie,że ... min.wagi szalkowe Na razie się zastanawiam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:13   #4068
kawa21
Raczkowanie

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym naszym stażem..
Ile mamy czasu na to żeby ten staż rozpocząć?
Wiadomo, że musimy odrobić go 2lata i musimy mieć umowę na cały etat..
Ale czy można część stażu zrobić w aptece szpitalnej, jeśli tak to jaka część stażu musi być w aptece ogólnodostępnej?

Widziałam posta "wampa" i pisała, że będzie pracować w aptece szpitalnej..
Więc tak jak jest ?
Pozdrawiam ;-)
kawa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 14:37   #4069
aga119
Przyczajenie

witam
zapisałam się do szkoły w Gliwicach do TEB zaczynam od września, chodził ktoś może z was, jak tam jest,
aga119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 16:02   #4070
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym naszym stażem..
Ile mamy czasu na to żeby ten staż rozpocząć?
Wiadomo, że musimy odrobić go 2lata i musimy mieć umowę na cały etat..
Ale czy można część stażu zrobić w aptece szpitalnej, jeśli tak to jaka część stażu musi być w aptece ogólnodostępnej?

Widziałam posta "wampa" i pisała, że będzie pracować w aptece szpitalnej..
Więc tak jak jest ?
Pozdrawiam ;-)
A to cały staż nie może być w zamkniętej ?
Stary 2011-08-31, 16:14   #4071
kawa21
Raczkowanie

Może być ale pytam z tego powodu, że gdybym miała możliwość pracy na rok w aptece szpitalnej to nie wiem czy w ogóle mogę pójść do takiej pracy i czy będzie mi się liczył staż tam.
Stary 2011-08-31, 16:26   #4072
wampa
Raczkowanie

Cytat:
Może być ale pytam z tego powodu, że gdybym miała możliwość pracy na rok w aptece szpitalnej to nie wiem czy w ogóle mogę pójść do takiej pracy i czy będzie mi się liczył staż tam.
będzie sie liczył
Stary 2011-08-31, 16:31   #4073
kawa21
Raczkowanie

wampa a ile jest wymagane miesięcy stażu w aptece ogólnodostępnej w ciągu tych 2 lat?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 16:37   #4074
wampa
Raczkowanie

Cytat:
wampa a ile jest wymagane miesięcy stażu w aptece ogólnodostępnej w ciągu tych 2 lat?
wg tego co pisze w rozporządzeniu to niby 2 lub3 miesiace ( nie pamietam dokładnie) trzeba wykonywać to co w otwartej to samo jest w 2 stronę czyli jak jesstes w otwartej to przez 2 lub 3 miesiace robisz to co w szpitalnej
ja to zrozumialam tak, że możesz praktycznie cały staż odbyć w jednej bądź drugiej aptece, ale mogę się mylić

tu nawet jest odpowiedź na nurtujące Cie pytanie
http://www.zztf.eu/Najczęściej-zadawane-pytania.php

Edytowane przez wampa
Czas edycji: 2011-08-31 o 16:41
wampa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:43   #4075
kawa21
Raczkowanie

AHa, czyli 2-3 miesiące wystarczą w aptece ogólnodostępnej, tak to rozumiem ?!
Dzięki za informację, bo właśnie wysłałam CV do apteki szpitalnej i chciałam być zorientowana w ty temacie.
Stary 2011-08-31, 16:46   #4076
wampa
Raczkowanie

Cytat:
AHa, czyli 2-3 miesiące wystarczą w aptece ogólnodostępnej, tak to rozumiem ?!
Dzięki za informację, bo właśnie wysłałam CV do apteki szpitalnej i chciałam być zorientowana w ty temacie.
chyba nie doczytałaś tego co było w linku cały staż mozesz odrobić w jednej aptece
Stary 2011-08-31, 17:02   #4077
edzia09
Raczkowanie

Cytat:
Musze was rozczarować. W Suwałkach jest już problem ze znalezieniem stażu. Ja szukałam w maju i udało się. A moja koleżanka szuka już od miesiąca i nic. Ciągle obiecują, że zadzwonią itp.
edzia09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 19:00   #4078
rNest
BAN stały

Cytat:
Taaak? a to ciekawe, bo do Suwałk mam jakieś 100 km, może mogłabym się przeprowadzić, pytam poważnie naprawdę jest tam tak dobrze z pracą? dlaczego brak jest techników, nie ma szkoły? Da się wynająć jakieś małe mieszkanko za rozsądną cenę? A przede wszystkim jakie są zarobki na stażu?
W Suwałkach nie ma szkoły kształcącej techników.Najbliższa jest jakieś 70 km w Ełku-trudniejsza bo dzienna.Co 2 latka wypuszcza swoje sierotki do aptek.I potem następna jest w Białymstoku,to ponad 160 km. W Suwałkach teraz jest lekki bum na apteki, bo Litwini dużo leków kupują ...
Naród lekomanów-w zeszłym tygodniu jednemu z Litwy sprzedałem Hepatilu za ponad 600 pln.
Teraz się juz trochę obkupili, ale rok temu to sobie towar z rak wyrywali ...
Stary 2011-08-31, 23:02   #4079
lumidee89
Przyczajenie

Cytat:
Pewnie, że zależy do jakiego pracodawcy trafisz. I jak wyczujesz jego sytuację i potrzeby. Ale pewne pewniki i stałe są. W Białymstoku magister zarabia tyle co technik w Suwałkach. Znam sytuację , kiedy magisterka z Białegostoku przeszła do pracy w sieciowej aptece w Suwałkach i zaczeła zarabiać nie 1500 pln na rękę , tylko 3500 pln. A osoba była jeszcze na stażu.

no wlasnie, a moja kolezanka z kolei w sieciowce w bialym dostala po 3mies na stazu 1800zl,a ta magisterka o ktorej piszesz na stazu w bialym to tak malo miala ?? ;o jestem w szoku..;p
Stary 2011-09-01, 05:00   #4080
rNest
BAN stały

To oczywiste. Prawa rynku decydują ile zarabiamy. Jeśli farmaceuta byłby towarem reglamentowanym , to jego praca byłaby na wagę złota. w sytuacji,kiedy jest ich dużo pracodawcy wisi czy farmaceuta będzie zadowolony czy nie, bo w przypadku gdy zrezygnuje z pracy na jego miejsce przyjdzie inny.
Apteki sieciowe,to trochę inny temat - tam jest regionalny koordynator, oceniający Kierownika i zespół na podstawie odgórnych wytycznych , więc i kwoty do wypłaty dla pracowników są sztywniejsze. Teraz apteka jest oceniana i rozliczana jak stoisko w hipermarkecie ...

Edytowane przez rNest
Czas edycji: 2011-09-01 o 05:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości