|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Przyczajenie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Hej któraś z dziewczyn pisała, że istnieje możliwość pisania w sesji zimowej mimo tego iż zdawało się w sesji letniej. Koleżanka zdała etap praktyczny ale niestety nie udało sie zaliczyc część I testu niestety 44%.... Czy orientuje się ktoś co można zrobić w tej sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
zdałam!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałabym chociaż w innej szkole spróbować, napisać to w styczniu ale chyba nie da rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Przyczajenie
|
Zdałam
część I 70% część II 60% cieniutko aż wstyd projekt 90% ![]() Jupi teraz zabieram się za szukanie apteki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Raczkowanie
|
ja jutro wybieram się na wycieczkę po mieście, a moim celem jest zwiedzenie aptek i odnalezienie tej jednej jedynej gdzie będą mnie chcieli :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego wlasnie niezbyt mozna to przyrownac do pracy w aptece otwartej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj wysłałam odwołanie faksem do Jaworzna dziś oddzwonili i mam spotkanie za tydzień. Chcę zobaczyć na czym się przejechałam, nie będzie to łatwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób które zadały technika jak wam idzie szukanie aptek. Bo ja narazie podzwoniłam w swoim mieście i echo.... Ale mam zamiar poskładać CV i tu właśnie mam problem piszecie coś w doświadczeniu? czy tylko lata szkoły ...... i do tego poprzednie prace z doświadczeniem.
może ktoś zamieści przykładowe CV bez danych osobowych ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
lata szkoły piszesz swoja drogaw miejscu na edukacje, w doswiadczeniu umieszczasz poprzednie miejsce pracy no i mozesz jak najbardziej praktyki zarowno w aptece szpitalnej jak i otwartej. ogolnie radzilabym, zebys pod stanowiskiem pisala zakres swoich obowiazkow,ktore wykonywalas, bo tak sie teraz pisze cv.. np. jesli piszesz o praktyce to co tam robilas, czyli metkowanie i rozkładanie towaru, samodzielna ekspozycja towaru, wprowadzanie faktur, korekt,zwrotow,przesuniec , sporzadzanie lekow recepturowych,wydawanie lekow gotowych.. (niewłasciwe skreslic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Przyczajenie
|
t.: Technik farmacji -warto?
Dziękuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
BAN stały
|
W Suwałkach raczej brakuje farmaceutów , ale np. w Białymstoku jest ich za dużo . I tam też są zarobki niskie .
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Wampa i jak z Twoim stażem w aptece szpitalnej? Dostałaś tą pracę? Ja już sama nie wiem, myślę już, żeby naprawdę zacząć składać cv w szpitalnych, bo z tymi otwartymi to ciężko...
![]()
![]() |
#4063 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zalezy naprawde gdzie trafisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
...wiosna już dorosła naboje ma w kieszeniach.. ;] Edytowane przez wampa Czas edycji: 2011-08-31 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
BAN stały
|
Pewnie, że zależy do jakiego pracodawcy trafisz. I jak wyczujesz jego sytuację i potrzeby. Ale pewne pewniki i stałe są. W Białymstoku magister zarabia tyle co technik w Suwałkach. Znam sytuację , kiedy magisterka z Białegostoku przeszła do pracy w sieciowej aptece w Suwałkach i zaczeła zarabiać nie 1500 pln na rękę , tylko 3500 pln. A osoba była jeszcze na stażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Taaak? a to ciekawe, bo do Suwałk mam jakieś 100 km, może mogłabym się przeprowadzić, pytam poważnie naprawdę jest tam tak dobrze z pracą? dlaczego brak jest techników, nie ma szkoły? Da się wynająć jakieś małe mieszkanko za rozsądną cenę? A przede wszystkim jakie są zarobki na stażu?
![]()
Edytowane przez martynusia222 Czas edycji: 2011-08-31 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tym naszym stażem..
Ile mamy czasu na to żeby ten staż rozpocząć? Wiadomo, że musimy odrobić go 2lata i musimy mieć umowę na cały etat.. Ale czy można część stażu zrobić w aptece szpitalnej, jeśli tak to jaka część stażu musi być w aptece ogólnodostępnej? Widziałam posta "wampa" i pisała, że będzie pracować w aptece szpitalnej.. Więc tak jak jest ? Pozdrawiam ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Przyczajenie
|
witam
zapisałam się do szkoły w Gliwicach do TEB zaczynam od września, chodził ktoś może z was, jak tam jest, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Raczkowanie
|
Może być ale pytam z tego powodu, że gdybym miała możliwość pracy na rok w aptece szpitalnej to nie wiem czy w ogóle mogę pójść do takiej pracy i czy będzie mi się liczył staż tam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4073 |
Raczkowanie
|
wampa a ile jest wymagane miesięcy stażu w aptece ogólnodostępnej w ciągu tych 2 lat?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to zrozumialam tak, że możesz praktycznie cały staż odbyć w jednej bądź drugiej aptece, ale mogę się mylić tu nawet jest odpowiedź na nurtujące Cie pytanie ![]() http://www.zztf.eu/Najczęściej-zadawane-pytania.php
...wiosna już dorosła naboje ma w kieszeniach.. ;] Edytowane przez wampa Czas edycji: 2011-08-31 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
AHa, czyli 2-3 miesiące wystarczą w aptece ogólnodostępnej, tak to rozumiem ?!
Dzięki za informację, bo właśnie wysłałam CV do apteki szpitalnej i chciałam być zorientowana w ty temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4077 |
Raczkowanie
|
Musze was rozczarować. W Suwałkach jest już problem ze znalezieniem stażu. Ja szukałam w maju i udało się. A moja koleżanka szuka już od miesiąca i nic. Ciągle obiecują, że zadzwonią itp.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
BAN stały
|
Cytat:
Naród lekomanów-w zeszłym tygodniu jednemu z Litwy sprzedałem Hepatilu za ponad 600 pln. Teraz się juz trochę obkupili, ale rok temu to sobie towar z rak wyrywali ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no wlasnie, a moja kolezanka z kolei w sieciowce w bialym dostala po 3mies na stazu 1800zl,a ta magisterka o ktorej piszesz na stazu w bialym to tak malo miala ?? ;o jestem w szoku..;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
BAN stały
|
To oczywiste. Prawa rynku decydują ile zarabiamy. Jeśli farmaceuta byłby towarem reglamentowanym , to jego praca byłaby na wagę złota. w sytuacji,kiedy jest ich dużo pracodawcy wisi czy farmaceuta będzie zadowolony czy nie, bo w przypadku gdy zrezygnuje z pracy na jego miejsce przyjdzie inny.
Apteki sieciowe,to trochę inny temat - tam jest regionalny koordynator, oceniający Kierownika i zespół na podstawie odgórnych wytycznych , więc i kwoty do wypłaty dla pracowników są sztywniejsze. Teraz apteka jest oceniana i rozliczana jak stoisko w hipermarkecie ... Edytowane przez rNest Czas edycji: 2011-09-01 o 05:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.