Betterware - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 08:54   #4051
Elzu
BAN stały

Dot.: Betterware

ania, prawde mowiac z promocji w markecie marny odzew, mamy tylko 10 konaktow z ankiet (nikt nie chcial ich wypelniac). Dzwonie do tych ludzi, ze wygraly prezent i sie umawiam na odbior. Dwie panie przyszly po prezent na spotkanie, to jedna sie zastanawia i ma sie odezwac, druga malo zainteresowana.. inna otworzyla drzwi (u siebie w domu) i wziela prezent w progu, wiec nie bylo nawet jak pogadac.. jeszcze do jednej jade w piatek to zobaczymy... (pozostale kontakty ma kolezanka). Z tylu katalogow i probek ktore rozdalysmy nie zadzwonil nikt. A juz 3 tyg wiec kiepsko to widze - a katalogow poszlo sporo, bo okolo 40 aktualnych i 100 starych..

Co do spotkan domowych, to ciezko jest ludzi na takie namowic, ale jak sie juz udalo (narazie na jedno), to bylo fajnie i mysle ze to jest lepsze rozwiazanie. Mniejsze koszty, no i jedna pani sie zapisala, wiec lepszy efekt niz promocja.

podsumowujac:
promocja: koszty - produkty na probki, pojemniki, miejsce w markecie, ulotki, katalogi, ankiety, produkty na prezenty do ankiet, obrus, koszulki balony, telefony do ludzi po promocji (wyszlo nas w sumie kolo 400zł - nie liczac produktow, ktore lezaly do obejrzenia, bo to kazda cos przyniosla)
poswiecony czas: na przygotowanie wszystkiego jakies 2h w sumie, sama promocja 4h, dzwonienie po ludziach po promocji (ciezko powiedziec), spotkania po promocji (jedno bylo przygotowane w lokalu i nikt nie przyszedl - rozdawalysmy ulotki na promocji ze bedzie takie spotkanie).
- zapisane osoby: narazie nikt

spotkanie domowe: koszty - prezent i dojazd: okolo 30zl (nie liczac produktow do pokazania jak wyzej),
czas: 1,5h
zapisane osoby: z pierwszego spotkania 1, a druga byla zainteresowana ale jej siostra jest przedstawicielka, to sie u niej zapisze,

do tego promocja, to takie zaczepianie przypadkowych ludzi, ktorzy czesto sa negatywnie nastawieni i mysla ze na cos naciagamy.. troche meczace i stresujace, a domowe spotkanie calkiem inna bajka, tez maly stresik, ale ogolnie duzo lepsza atmosfera, ciasto kawa.. troche opowiedziec o firmie (zrobilam na komputerze takie prezentacje, zeby troche o wszystkim powiedziec, ale nie za duzo - i puscilam z laptopa, do tego mam dwa krotkie filmiki o betterware, to byl mily przerywnik ), a pozniej juz rozmowa luzna.

Edytowane przez Elzu
Czas edycji: 2011-08-18 o 08:56
Elzu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:56   #4052
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

Elzu,fajnie że tak obszernie odpisałaś,dzięki ;-)
w sumie to trochę zdziwiona jestem,że w markecie,gdzie tyle ludzi się obraca nie było zainteresowania.
Jak byłam na wakacjach,to jedna babka ustawiła się ze swoim stoiskiem normalnie na chodniku na deptaku,ale inna firma to była, i co ją widziałam to pełno kobitek dookoła tego stoiska było.Ale w sumie na wakacjach ludzie mają pełno czasu to się zatrzymują a w markecie robią zakupy i się spieszą gdzieś dalej.
Powodzenia przy kolejnych akcjach promocyjnych
ania_wielkopolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:00   #4053
konwalia39
Wtajemniczenie

Elzu,klientka zadowolona z LA RIVE? Wiesz juz jak pachnie?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:49   #4054
Lilka44
Raczkowanie

GG do Lilka44

ciekawe jaki jest katalog na wrzesień,bo nie ma jeszcze na stronie

KRS 0000186434
cel:Piotr Jaśkowski 76/J
pomóż mi spełnić marzenia mojego syna i podaruj mu swój 1%
Lilka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 11:58   #4055
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

też jestem bardzo ciekawa tego wrześniowego katalogu,zobaczymy co to za nowości będą. Od rana na niego się skradam ale nic na razie w necie nie ma
Stary 2011-08-19, 16:31   #4056
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Katalog wrześniowy prawdopodobnie do pooglądania na stronie będzie dopiero w poniedziałek.

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 21:23   #4057
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Elzu i to wszystko nadal Ci sie opłaca bo ja straciłam nadzieje na rozbudowe grupy ok pół roku temu - robiłam podobnie tak jak Ty i w tej chwili z 3 tys.punktow w grupie spadłam do niecałego 1tys.
Z mies. na mies jest coraz gorzej.Wydaje mi sie ze juz jest po BUMIE z Betterem.
Teraz trzymam sie stałych klientow w mieście a w grupie takie pustki ze aż gul chodzi ze złości....
Stary 2011-08-19, 21:53   #4058
theMonique
Zakorzenienie

ja nawet nie zaczelam budowac grupy, nie liczac rodziny i z zamowieniami coraz gorzej...
Paulina, slicznie wygladasz na zdjeciu

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 21:54   #4059
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze juz jest po BUMIE z Betterem.
ja widzę po zamówieniach, kiedyś robiłam co miesiąc, a teraz raz na 3-5 miesięcy. produkty się nie zużywają ( no ok, pewna cześć się zużywa ), a niektóre cuda może i są fajne, ale na dłuższą metę nie są niezbędne.
grupy nie budowałam, ale był takie przymiarki, jednak dałam sobie spokój.
Stary 2011-08-19, 22:42   #4060
Elzu
BAN stały

z perfumow klientka zadowolona, mowila ze zapach swiezo-slodki, ja nie mialam jeszcze okazji powachac

co do budowania grupy to ja dopiero zaczynam takze narazie sie nie zniechecam.. a co do punktow to do 1000 mi jeszcze daleko, a co dopiero 3000 narazie mialam ponad 500, a w tym wiekszosc moich :/

ja jestem na maciezynskim wiec i tak nie ide do pracy nigdzie to moge poswiecac czas na to narazie, zobaczymy co bedzie jak sie urlop skonczy..
Stary 2011-08-20, 11:35   #4061
babulenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja nawet nie zaczelam budowac grupy, nie liczac rodziny i z zamowieniami coraz gorzej...
Paulina, slicznie wygladasz na zdjeciu
Bo Paulina to śliczna dziewczyna, nie tylko na zdjęciu...
Mam chwilę i przyszłam do Was zobaczyc jak idzie z Betterkiem.
Ciekawe co nowego szykują na wrzesień, że taaaaka tajemnica
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 16:05   #4062
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Dzieki dziewczyny za mile komplementy ;P az sie zaczerwieniłam i kurde az głupio że więcej słysze dobrych słów od kobiet/ mężczyzn niż od swojego faceta , który jest o mnie masakrycznie ZAZDROSNY!!

Z niecierpliwościa czekam na katalog wrzesniowy.....
Stary 2011-08-21, 09:03   #4063
Elzu
BAN stały

Czy ktos z was byl na wczorajszym seminarium w Warszawie i juz wie o nowych produktach betterware?!? Szok, czuje sie jakbym od wczoraj zapisala sie do nowej firmy!!

Dla tych co nie sa w temacie, to polecam uczestniczenie w seminariach, ktore w najblizszych tygodniach beda w calej polsce. Zreszta na pewno wasi liderzy dadza wam o wszystkim znac
Stary 2011-08-21, 11:52   #4064
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

A co nowego wprowadzaja? AGD?
Stary 2011-08-21, 19:39   #4065
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
A co nowego wprowadzaja? AGD?

Nie soki Mega Life czy jakoś tak.................:coje st:

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-21, 20:25   #4066
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ooo ciekawe...

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:11   #4067
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania1367 Pokaż wiadomość
Nie soki Mega Life czy jakoś tak.................:coje st:
Noo.. SOK MEGA LIFE - (ŹRÓDŁO ZDROWIA I MŁODOŚCI DLA CAŁEJ RODZINY) i NOWE PRODUKTY Z LINII BLUE NATURE: SÓL KARNALITOWA DO PEELINGU, OLEJEK BAZOWY ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW, OLEJEK POMARAŃCZOWY DO AROMATERAPII, 2 RODZAJE KAWY
sorry za caps..

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Aa Produkt składa się z dwóch butelek, każda 90ml - 3 dawki. Każdą dawkę spożywa się codziennie. Cena za 1 butelkę to 12,99 zł (w wrześniu 9,99 zł).myślicie że się opłaca? będzieciekupowały? Hmm jego głowny skłądnik to jagoda wiec moze byc dobre ;D

Edytowane przez konwalia39
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:13
Stary 2011-08-22, 10:34   #4068
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Ja próbowałam - całkiem niezły smak (choć opinie były różne). Nie będzie go jeszcze w katalogu wrześniowym, ponieważ firma nie wiedziała dokładnie kiedy dotrze produkt. Wiec oficjalnie w katalogu będzie od października.

Ale wszystkie informacje powinny już do Was dotrzeć od waszych liderów

Olejek pomarańczowy wykorzystywany jest głównie do aromaterapii a ten ze słodkich migdałów jest bezwonny i wspaniale nadaje się do peelingu wykonywanego specjalnie zmieloną solą do peelingu. Olejek z migdałów może być również stosowany do nawilżania całego ciała i również skóry niemowląt. To te nowości

Poza tym będą dwie kawy - na razie mielone zwykła Azteca Gold i o smaku waniliowym African Vanilla - obie 100% naturalna Arabica.

A jeśli chodzi o sok MegaLife to rzeczywiście będzie go można kupić już na początku września po promocyjnej cenie razem z Vademecum Blue Nature - cena za dwie buteleczki i książeczkę 19,99. Ważne jest to, że sok jest z owoców, które zawierają najwięcej antyoksydantów: Acai, Aronia, Granat, Mangostan, Noni i Glukozamina. Jest to produkt bez konserwantów, dlatego jego data przydatności do spożycia to pół roku a po otwarciu należy spożyć w ciągu 48 godzin. Dlatego buteleczka jest taka mała - 90 ml akurat starczy na 3 razy, czyli 48 godzin.

Edytowane przez A_neska
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:36
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:42   #4069
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez A_neska Pokaż wiadomość
Ja próbowałam - całkiem niezły smak (choć opinie były różne). Nie będzie go jeszcze w katalogu wrześniowym, ponieważ firma nie wiedziała dokładnie kiedy dotrze produkt. Wiec oficjalnie w katalogu będzie od października.

Ale wszystkie informacje powinny już do Was dotrzeć od waszych liderów

Olejek pomarańczowy wykorzystywany jest głównie do aromaterapii a ten ze słodkich migdałów jest bezwonny i wspaniale nadaje się do peelingu wykonywanego specjalnie zmieloną solą do peelingu. Olejek z migdałów może być również stosowany do nawilżania całego ciała i również skóry niemowląt. To te nowości

Poza tym będą dwie kawy - na razie mielone zwykła Azteca Gold i o smaku waniliowym African Vanilla - obie 100% naturalna Arabica.

A jeśli chodzi o sok MegaLife to rzeczywiście będzie go można kupić już na początku września po promocyjnej cenie razem z Vademecum Blue Nature - cena za dwie buteleczki i książeczkę 19,99. Ważne jest to, że sok jest z owoców, które zawierają najwięcej antyoksydantów: Acai, Aronia, Granat, Mangostan, Noni i Glukozamina. Jest to produkt bez konserwantów, dlatego jego data przydatności do spożycia to pół roku a po otwarciu należy spożyć w ciągu 48 godzin. Dlatego buteleczka jest taka mała - 90 ml akurat starczy na 3 razy, czyli 48 godzin.
A wiesz może ile kawa będzie kosztowała?
Stary 2011-08-22, 11:27   #4070
asia_bydgoszcz
Raczkowanie

GG do asia_bydgoszcz

Cały czas nie ma katalogu wrześniowego online-> żenada....
Stary 2011-08-22, 12:15   #4071
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Super te nowości będą nie mogę się doczekać
katalog już jest do ściągnięcia
Stary 2011-08-22, 12:58   #4072
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Tak, we wrześniu będzie promocja obie kawy Azteca Gold 200g i African Vanilla 150g za 25,00 a normalnie Azteca 19,99 a African 16,99
Stary 2011-08-22, 13:06   #4073
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

orientujecie się jak długo trwa takie spotkanie dla przedstawicieli,które organizują w wielu miastach w sierpniu? zastanawiam się czy jechać na takie do Poznania,tylko jestem mocno ograniczona czasowo.
a propo nowego katalogu,ekologiczna kula do prania będzie pewnie schodzić w tempie expresowym,bo jest w niezłej promocji
Stary 2011-08-22, 13:23   #4074
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

U nas takie spotkanie to od 1 do 2 godzin Sądzę, że sporo czasu zajmie przedstawienie nowych produktów Blue Nature i poinformowanie o właściwościach, zastosowaniu, wskazaniach i przeciwwskazaniach itp. ...
Stary 2011-08-22, 13:29   #4075
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

dzięki za szybką odpowiedź.
Stary 2011-08-22, 18:17   #4076
teresa0310
Przyczajenie

GG do teresa0310 Send a message via Skype™ to teresa0310

Dziewczyny, litości Dajcie linka do katalogu Wrzesień 2011, bo nijak nie potrafię go znaleźć....
teresa0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:59   #4077
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

Cytat:
Napisane przez teresa0310 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, litości Dajcie linka do katalogu Wrzesień 2011, bo nijak nie potrafię go znaleźć....
Link -> http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/kat/0911_asf.pdf
Stary 2011-08-22, 19:59   #4078
konwalia39
Wtajemniczenie

Zamawiał ktoś w piątek? Miałam nadzieje że paczuszka będzie jutro ,ale powiadomienie nie przyszło-przeliczyłąm się.
Stary 2011-08-22, 20:29   #4079
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Zamawiał ktoś w piątek? Miałam nadzieje że paczuszka będzie jutro ,ale powiadomienie nie przyszło-przeliczyłąm się.

Ja w piątek zamawiałam same katalogi i paczuszka będzie jutro
POzdrawiam

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:26   #4080
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Dziewczyny katalog wrześniowy jest już w "Strefie przedstawiciela"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości