przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 10:51   #4051
Meell
Zadomowienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wypróbowałam już tę metodę z kakao Faktycznie działa Na razie nawet zamiast algami, posypuję włosy kakao
Dzięki za cynk, może i ja się w końcu zbiorę.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 18:13   #4052
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Wypróbowałam już tę metodę z kakao Faktycznie działa Na razie nawet zamiast algami, posypuję włosy kakao
Takim naturalnym ,po skalpie ?
Zaraz po umyciu czy na następny dzień ? Przepraszam , że tak zawalam pytaniami ale strasznie ciekawa ta metoda
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 19:21   #4053
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez pati0111 Pokaż wiadomość
Takim naturalnym ,po skalpie ?
Zaraz po umyciu czy na następny dzień ? Przepraszam , że tak zawalam pytaniami ale strasznie ciekawa ta metoda
Tak, takim naturalnym kakao. Posypuję nim skalp od razu po umyciu, ale jak są już suche.

Fakt, metoda ciekawa, ale nie moja akurat
Stary 2011-02-21, 19:32   #4054
nie_ma_mnie
Rozeznanie

ogólnie do celów kosmetycznych poleciłabym bardzo ciemne kakao (np. Wedel ma za jasne, Cacao DecoMorreno jest tanie i dobre)
nie_ma_mnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 20:53   #4055
pati0111
Rozeznanie

dziś wypróbuje kakao na sobie jak tylko wyschną mi włosy to wmasuje w skalp i rozczesze a w piątek powiem jak efekty (normalnie moje włosy na 2-gi dzień nie wyglądają nadzbyt świeżo... )
Stary 2011-03-04, 19:26   #4056
Oliwia_XD
Raczkowanie

Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale mi na szybko przetłuszczające się włosy pomogła zmiana szamponu. Myłam włosy jakimś drogeryjnym szamponem, który obciążał mi włosy, potem tak dla odmiany kupiłam sobie zwykły ziołowy szampon z czarnej rzepy po jakieś 4 zł, a efekty były super. Moje włosy po nim szybko się nie przetłuszczały, grzywkę miałam świeżą! Czasem, gdy jadę gdzieś na kilka dni, gdzie nie ma możliwości umycia włosów, używam kakao i efekt też jest super. Ale jednak na początku radzę Wam kupić nowy szampon, najlepiej w aptece
Oliwia_XD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 11:27   #4057
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Oliwia_XD Pokaż wiadomość
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale mi na szybko przetłuszczające się włosy pomogła zmiana szamponu. Myłam włosy jakimś drogeryjnym szamponem, który obciążał mi włosy, potem tak dla odmiany kupiłam sobie zwykły ziołowy szampon z czarnej rzepy po jakieś 4 zł, a efekty były super. Moje włosy po nim szybko się nie przetłuszczały, grzywkę miałam świeżą! Czasem, gdy jadę gdzieś na kilka dni, gdzie nie ma możliwości umycia włosów, używam kakao i efekt też jest super. Ale jednak na początku radzę Wam kupić nowy szampon, najlepiej w aptece
Ja przez wiele lat używałam szamponów ziołowych. Fakt, pomagają- mają mocne detergenty i nie mają silikonów i innych oblepiaczy w składzie. Niemniej u mnie aż tak rewelacyjnie nie działają- mam bardzo szybko przetłuszczające się włosy.

Teraz myślę o kupieniu mąki kukurydzianej. Używałabym jej tak samo jak kakao, alg itp. Tyle, że mąka kukurydziana bardziej by mi pasowała do obecnego koloru włosów
Stary 2011-03-05, 12:32   #4058
nie_ma_mnie
Rozeznanie

Podczas risercza guglowego obiło mi się o oczy, że wśród mąk największe zdolności wchłaniania wydzielin ma ryż i owies. Potem jeszcze znalazłam jeszcze jakiś przepis na mieszankę przeciwpotną w której składnikiem były zmielone otręby, a nie mąka, więc może to jest jakiś trop...

Ja eksperymentuję teraz z myjem z gluta siemieniowego i u mnie zmniejsza ilość wydzielanego sebum.
Stary 2011-03-05, 15:08   #4059
MalaArielka
Wtajemniczenie

Próbowałyście może suchy szampon z Rossmanna( teraz jest na promocji) do odświeżania włosów?
Pisałam jakiś czas temu, że włosy mi się dużo szybciej przetłuszczają od kilku miesięcy. Obwiniałam za to czapkę.
Ostatnio myję włosy fructisem z silikonem- pewnie też nie wpływa dobrze na częstość przetłuszczania się włosków;/
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 15:39   #4060
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Próbowałyście może suchy szampon z Rossmanna( teraz jest na promocji) do odświeżania włosów?
Nie próbowałam. Jakiej firmy jest ten szampon?

Cytat:
Napisane przez nie_ma_mnie Pokaż wiadomość
Potem jeszcze znalazłam jeszcze jakiś przepis na mieszankę przeciwpotną w której składnikiem były zmielone otręby, a nie mąka, więc może to jest jakiś trop...
Mogłabyś podać przepis na tę mieszankę przeciwpotną?

Cytat:
Ja eksperymentuję teraz z myjem z gluta siemieniowego i u mnie zmniejsza ilość wydzielanego sebum.
Daj potem znać jakie są efekty tej kuracji
Stary 2011-03-05, 16:22   #4061
MalaArielka
Wtajemniczenie

Chatul, nie wiem jakiej firmy, może specjalnie robiony dla Rossmanna... No ale nie wiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-05, 16:46   #4062
nie_ma_mnie
Rozeznanie

Dam znać

Szukałam w moich zakładkach, ale nie mam ... Pamiętam tylko, ze to było jakieś japońskie forum, albo blog Na razie to znalazłam post z lhc "My dry method is to put finely ground rice bran in a shaker bottle, can be a spice bottle. Than I sprinkle it over my head, than message. The first time I used it was when my hair was very dirty. I did not wash for 8 days or so, than I sprinkle rice bran on the scalp, messaged. But I did not rinse it out I Brushed it out with my wooden bristle brush. The rice bran come out very easy, plus it made my scalp and hair look and feel very clean. You know when you haven't washed your hair for awhile, you get the itches, well it took care of the itches right away. Also made my hair very bouncy if that makes sense. "
Mają taki puder do ciała w sprzedaży, np. http://www.jasoncosmetics.com/jas_body_pwder.html,
Ja przymierzałam mąkę z brązowego ryżu jako talk do ciała, ale ona jest grubo mielona i źle przylega do ciała.
Pewnie też chodzi też o otręby z brązowego ryżu, ale tutaj jest mowa o otrębach z ryżu kleistego http://www.paradisemoon.com/herbal/S...-rice_bran.htm

Edytowane przez nie_ma_mnie
Czas edycji: 2011-03-05 o 16:48
Stary 2011-03-05, 18:48   #4063
pati0111
Rozeznanie

Ja próbowałam z kakao i rezygnuję.
Po dwukrotnym , dokładnym umyciu głowy miałam gdzieniegdzie na skalpie jeszcze ślady kakao(?) a świeżość przedłużało tylko troszkę

A co myślicie o użyciu kawy, nie rozpuszczalnej w taki sposób jak kakao ?
Stary 2011-03-05, 21:42   #4064
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Chatul, nie wiem jakiej firmy, może specjalnie robiony dla Rossmanna... No ale nie wiem
Aha, rozumiem. Ja w Rossmannie nie bywam, jeśli nie muszę. I interesują mnie tylko kosmetyki nie testowane na zwierzętach (Rossmann testuje), także na razie podziękuję za ten szampon.
Ale gdybyś kiedyś się dowiedziała na 100% jakiej jest firmy itp., to proszę daj znać

Cytat:
Na razie to znalazłam post z lhc "My dry method is to put finely ground rice bran in a shaker bottle, can be a spice bottle. Than I sprinkle it over my head, than message. The first time I used it was when my hair was very dirty. I did not wash for 8 days or so, than I sprinkle rice bran on the scalp, messaged. But I did not rinse it out I Brushed it out with my wooden bristle brush. The rice bran come out very easy, plus it made my scalp and hair look and feel very clean. You know when you haven't washed your hair for awhile, you get the itches, well it took care of the itches right away. Also made my hair very bouncy if that makes sense. "
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pati0111 Pokaż wiadomość
Ja próbowałam z kakao i rezygnuję.
Po dwukrotnym , dokładnym umyciu głowy miałam gdzieniegdzie na skalpie jeszcze ślady kakao(?) a świeżość przedłużało tylko troszkę
Po umyciu szamponem miałaś jeszcze kakao na skalpie? W życiu mi się coś takiego nie przytrafiło

Cytat:
A co myślicie o użyciu kawy, nie rozpuszczalnej w taki sposób jak kakao ?
Masz na myśli kawę mieloną (mełtą )? Nie wiem czy to coś da Wątpię. Ale spróbować można
Stary 2011-03-06, 10:55   #4065
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Arielko mam (chyba ten?) szampon o którym piszesz. Taki w niebieskim opakowaniu z blondynką na etykiecie?
dopiero wczoraj kupiłam. Jutro dam znać jakie efekty
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 14:15   #4066
Jelly Bean
Raczkowanie

Hej czy mogłabym prosić was o polecenie dobrego, ziołowego szamponu, który można dostać w aptece? Wszystkie drogeryjne mnie zawodzą... i chciałabym spróbować dla odmiany czegoś innego

Jelly Bean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:22   #4067
Konto usunięte

szampon farmona, brzozowy
możesz wybrać też pokrzywowy
są fajne składowo, wydajne i w przystępnej cenie.

i suchy szampon z rossmana wypróbowałam
nie kupuj! nałożyłam na lekko nieświeże włosy a i ich nie odświeżył
i do tego swędzi skalp bo zawiera denaturat.
Stary 2011-03-07, 18:31   #4068
pati0111
Rozeznanie

justyna jakiej firmy jest ten suchy szampon z rossmanna ?
Stary 2011-03-07, 19:04   #4069
Jelly Bean
Raczkowanie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2556871 5]szampon farmona, brzozowy
możesz wybrać też pokrzywowy
są fajne składowo, wydajne i w przystępnej cenie.[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedź

Jelly Bean jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 22:53   #4070
anialukaas
Przyczajenie

Smile Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Ja również zmierzyłam się z problemem przetłuszczających się włosów i po wypróbowaniu większości szamponów dostępnych na rynku

(drogeryjnych, aptecznych, fryzzjerskich) okazało się, że działa tylk jeden Joanna do włosów przetłuszczających się z brzozy i łopianu (zielony). Dawniej codziennie myłam włosy, teraz myję co drugi dzień i przez dwa dni wyglądają ładnie. Ważne jest również, żeby jeśli używasz odżywki nakładać ją tylko na włosy nie na skórę głowY.Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu znależć rozwiązanie
anialukaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:22   #4071
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anialukaas Pokaż wiadomość
Ja również zmierzyłam się z problemem przetłuszczających się włosów i po wypróbowaniu większości szamponów dostępnych na rynku

(drogeryjnych, aptecznych, fryzzjerskich) okazało się, że działa tylk jeden Joanna do włosów przetłuszczających się z brzozy i łopianu (zielony). Dawniej codziennie myłam włosy, teraz myję co drugi dzień i przez dwa dni wyglądają ładnie. Ważne jest również, żeby jeśli używasz odżywki nakładać ją tylko na włosy nie na skórę głowY.Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu znależć rozwiązanie
Ja próbowałam tego szamponu i niestety u mnie tak nie podziałał a szkoda
Stary 2011-03-10, 19:42   #4072
MalaArielka
Wtajemniczenie

Justyno, tak o ten suchy szampon mi chodziło...
Szkoda, że taki zły. Może trzeba go umieć jakoś specjalnie używać
Stary 2011-03-11, 17:49   #4073
pati0111
Rozeznanie

jakiej firmy jest ten szampon? Stoi przy szamponach w ross ?
Stary 2011-03-12, 20:25   #4074
lina1177
Przyczajenie

Ahoj!
zainspirowałam się pomysłem z tego wątku, aby "przetłuścić" włosy. Jest to mój 6 dzień i zauważyłam coś niezwykłego, na początku (2,3 dzień) włosy wyglądały okropnie i bałam się co będzie pod koniec tygodnia, a tu taka niespodzianka, wyglądają w sumie nie najgorzej i nawet odważyła bym się pójść do sklepu po bułki.
dodam, że mam dość mycia włosów codziennie!!
a ten sposób (choć nie pochwalany przez większość ludzi) wydaje się być dobrym rozwiązanie tak częstego w naszych czasach problemów z tłustą głową.
pozdrawiam!
lina1177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-13, 11:02   #4075
Konto usunięte

tak, stoi przy tych lakierach i piankach w rossmanie.
Firmy niestety nie dostrzegłam bo oddałam koleżance ale spytam i napiszę.
Tak czy tak mam spore doświadczenie (jak na mój wiek) w stosowaniu suchych szamponów i ten jest chyba najgorszy a kosztuje ok. 13 zł;/
Stary 2011-03-26, 23:11   #4076
BlackSwann
BAN stały

Hej, chciałabym się Was poradzić w pewnej sprawie. Mam problem z włosami, a mianowicie strasznie mi się one plączą i kołtunią z tyłu głowy pod karkiem oraz na grzywce i z boku twarzy, czyli tam gdzie odżywki się nie powinno nakładać. Mogę je rozczesać jednak tylko po nałożeniu sporej ilości maski lub innego preparatu do włosów. Jednak moje włosy jak wiadomo bardzo szybko się przetłuszczają. I gdy nakładam odżywkę są tłuste i oklapnięte. Gdy nie nakładam albo nakładam mało to są szorstkie i nie da się ich rozczesać. Jak sobie z nimi poradzić?
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-27, 10:11   #4077
nie_ma_mnie
Rozeznanie

Nie mogę na razie prowadzić eksperymentów z szamponem siemieniowym. Zastosowałam go raz na 10 min. i od razu skalp wytrzymał 3 dni, ale musiałam je umyć, bo glut z całych ziaren jest trudny w obsłudze i miałam niedomyte pasma.
Ciężko go nałożyć, bo musi być gęsty... inny jest od gluta ze zmielonych...
Stary 2011-03-27, 10:44   #4078
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez BlackSwann Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym się Was poradzić w pewnej sprawie. Mam problem z włosami, a mianowicie strasznie mi się one plączą i kołtunią z tyłu głowy pod karkiem oraz na grzywce i z boku twarzy, czyli tam gdzie odżywki się nie powinno nakładać. Mogę je rozczesać jednak tylko po nałożeniu sporej ilości maski lub innego preparatu do włosów. Jednak moje włosy jak wiadomo bardzo szybko się przetłuszczają. I gdy nakładam odżywkę są tłuste i oklapnięte. Gdy nie nakładam albo nakładam mało to są szorstkie i nie da się ich rozczesać. Jak sobie z nimi poradzić?
Nakładaj normalnie odżywkę na włosy. Na całe Ale przed myciem włosów. Zmocz włosy, nałóż odżywkę, rozczesz włosy (szczotką albo grzebieniem o grubych, szeroko rozstawionych zębach) i dopiero umyj włosy No, skalp. Bo wiadomo, że myje się głównie skalp, a nie włosy Włosom wystarczy piana spływająca po nich

Cytat:
Nie mogę na razie prowadzić eksperymentów z szamponem siemieniowym. Zastosowałam go raz na 10 min. i od razu skalp wytrzymał 3 dni, ale musiałam je umyć, bo glut z całych ziaren jest trudny w obsłudze i miałam niedomyte pasma.
Ciężko go nałożyć, bo musi być gęsty... inny jest od gluta ze zmielonych...
Ooo, glut z siemienia jest aż taki dobry? Będę musiała go wypróbować
Stary 2011-03-27, 11:31   #4079
BlackSwann
BAN stały

Cytat:
Nakładaj normalnie odżywkę na włosy. Na całe Ale przed myciem włosów. Zmocz włosy, nałóż odżywkę, rozczesz włosy (szczotką albo grzebieniem o grubych, szeroko rozstawionych zębach) i dopiero umyj włosy No, skalp. Bo wiadomo, że myje się głównie skalp, a nie włosy Włosom wystarczy piana spływająca po nich
Próbowałam już tej metody i niestety włosy są po niej tłuste i niedomyte...
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:15   #4080
brzozka88
Zadomowienie

hejka. Musze sie przylaczyc. Niestety z moimi wlosami mimo wysilkow nie jest lepiej
myje codziennie, po poludniu sa juz tluste.
nie uzywam drogeryjnych odzywek. tylko oleje ziolowe. Staram sie uzywac na przemian szamponow profesjonalnych, ziolowych i babydream.
susze srednim lub chodnym powietrzem.
staje sie to coraz bardziej uciazliwe.
wlosy zapuszczam, marzy mi sie mycie ich chociaz co drugi dzien.

co najsmieszniejsze, problem byl kilka lat temu...wlosy byly juz tluste po 2-3 godzinach od umycia.. i jakos sam przeszedl chyba po 2 latach
pamietam, ze probowalam swoich sil, potem dermatolog... mialm wrazneie, ze jego leczy mnie metoda prob i bledow.
no ale znow problem powrocil... i dostaje szalu

Edytowane przez brzozka88
Czas edycji: 2011-04-04 o 20:00 Powód: dopisek
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości