|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Fakt, metoda ciekawa, ale nie moja akurat ![]()
![]() |
#4054 |
Rozeznanie
|
ogólnie do celów kosmetycznych poleciłabym bardzo ciemne kakao (np. Wedel ma za jasne, Cacao DecoMorreno jest tanie i dobre)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Rozeznanie
|
dziś wypróbuje kakao na sobie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale mi na szybko przetłuszczające się włosy pomogła zmiana szamponu. Myłam włosy jakimś drogeryjnym szamponem, który obciążał mi włosy, potem tak dla odmiany kupiłam sobie zwykły ziołowy szampon z czarnej rzepy po jakieś 4 zł, a efekty były super. Moje włosy po nim szybko się nie przetłuszczały, grzywkę miałam świeżą! Czasem, gdy jadę gdzieś na kilka dni, gdzie nie ma możliwości umycia włosów, używam kakao i efekt też jest super. Ale jednak na początku radzę Wam kupić nowy szampon, najlepiej w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Teraz myślę o kupieniu mąki kukurydzianej. Używałabym jej tak samo jak kakao, alg itp. Tyle, że mąka kukurydziana bardziej by mi pasowała do obecnego koloru włosów ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Podczas risercza guglowego obiło mi się o oczy, że wśród mąk największe zdolności wchłaniania wydzielin
![]() Ja eksperymentuję teraz z myjem z gluta siemieniowego i u mnie zmniejsza ilość wydzielanego sebum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Wtajemniczenie
|
Próbowałyście może suchy szampon z Rossmanna( teraz jest na promocji) do odświeżania włosów?
Pisałam jakiś czas temu, że włosy mi się dużo szybciej przetłuszczają od kilku miesięcy. Obwiniałam za to czapkę. Ostatnio myję włosy fructisem z silikonem- pewnie też nie wpływa dobrze na częstość przetłuszczania się włosków;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Chatul, nie wiem jakiej firmy, może specjalnie robiony dla Rossmanna... No ale nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Rozeznanie
|
Dam znać
![]() Szukałam w moich zakładkach, ale nie mam ... Pamiętam tylko, ze to było jakieś japońskie forum, albo blog ![]() Mają taki puder do ciała w sprzedaży, np. http://www.jasoncosmetics.com/jas_body_pwder.html, Ja przymierzałam mąkę z brązowego ryżu jako talk do ciała, ale ona jest grubo mielona i źle przylega do ciała. Pewnie też chodzi też o otręby z brązowego ryżu, ale tutaj jest mowa o otrębach z ryżu kleistego http://www.paradisemoon.com/herbal/S...-rice_bran.htm ![]() Edytowane przez nie_ma_mnie Czas edycji: 2011-03-05 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Rozeznanie
|
Ja próbowałam z kakao i rezygnuję.
Po dwukrotnym , dokładnym umyciu głowy miałam gdzieniegdzie na skalpie jeszcze ślady kakao(?) a świeżość przedłużało tylko troszkę ![]() A co myślicie o użyciu kawy, nie rozpuszczalnej w taki sposób jak kakao ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale gdybyś kiedyś się dowiedziała na 100% jakiej jest firmy itp., to proszę daj znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4065 |
Konto usunięte
|
Arielko mam (chyba ten?) szampon o którym piszesz. Taki w niebieskim opakowaniu z blondynką na etykiecie?
dopiero wczoraj kupiłam. Jutro dam znać jakie efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
#4067 |
Konto usunięte
|
szampon farmona, brzozowy
możesz wybrać też pokrzywowy ![]() są fajne składowo, wydajne i w przystępnej cenie. i suchy szampon z rossmana wypróbowałam ![]() nie kupuj! nałożyłam na lekko nieświeże włosy a i ich nie odświeżył ![]() i do tego swędzi skalp bo zawiera denaturat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Rozeznanie
|
justyna jakiej firmy jest ten suchy szampon z rossmanna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2556871 5]szampon farmona, brzozowy
możesz wybrać też pokrzywowy ![]() są fajne składowo, wydajne i w przystępnej cenie.[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź ![]()
#4070 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja również zmierzyłam się z problemem przetłuszczających się włosów i po wypróbowaniu większości szamponów dostępnych na rynku
(drogeryjnych, aptecznych, fryzzjerskich) okazało się, że działa tylk jeden Joanna do włosów przetłuszczających się z brzozy i łopianu (zielony). Dawniej codziennie myłam włosy, teraz myję co drugi dzień i przez dwa dni wyglądają ładnie. Ważne jest również, żeby jeśli używasz odżywki nakładać ją tylko na włosy nie na skórę głowY.Bardzo się cieszę, że udało mi się w końcu znależć rozwiązanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Wtajemniczenie
|
Justyno, tak o ten suchy szampon mi chodziło...
Szkoda, że taki zły. Może trzeba go umieć jakoś specjalnie używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Rozeznanie
|
jakiej firmy jest ten szampon? Stoi przy szamponach w ross ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Przyczajenie
|
Ahoj!
zainspirowałam się pomysłem z tego wątku, aby "przetłuścić" włosy. Jest to mój 6 dzień i zauważyłam coś niezwykłego, na początku (2,3 dzień) włosy wyglądały okropnie i bałam się co będzie pod koniec tygodnia, a tu taka niespodzianka, wyglądają w sumie nie najgorzej i nawet odważyła bym się pójść do sklepu po bułki. dodam, że mam dość mycia włosów codziennie!! a ten sposób (choć nie pochwalany przez większość ludzi) wydaje się być dobrym rozwiązanie tak częstego w naszych czasach problemów z tłustą głową. pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Konto usunięte
|
tak, stoi przy tych lakierach i piankach w rossmanie.
Firmy niestety nie dostrzegłam bo oddałam koleżance ale spytam i napiszę. Tak czy tak mam spore doświadczenie (jak na mój wiek) w stosowaniu suchych szamponów i ten jest chyba najgorszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
BAN stały
|
Hej, chciałabym się Was poradzić w pewnej sprawie. Mam problem z włosami, a mianowicie strasznie mi się one plączą i kołtunią z tyłu głowy pod karkiem oraz na grzywce i z boku twarzy, czyli tam gdzie odżywki się nie powinno nakładać. Mogę je rozczesać jednak tylko po nałożeniu sporej ilości maski lub innego preparatu do włosów. Jednak moje włosy jak wiadomo bardzo szybko się przetłuszczają. I gdy nakładam odżywkę są tłuste i oklapnięte. Gdy nie nakładam albo nakładam mało to są szorstkie i nie da się ich rozczesać. Jak sobie z nimi poradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Rozeznanie
|
Nie mogę na razie prowadzić eksperymentów z szamponem siemieniowym. Zastosowałam go raz na 10 min. i od razu skalp wytrzymał 3 dni, ale musiałam je umyć, bo glut z całych ziaren jest trudny w obsłudze i miałam niedomyte pasma.
![]() Ciężko go nałożyć, bo musi być gęsty... inny jest od gluta ze zmielonych... |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4079 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zadomowienie
|
hejka. Musze sie przylaczyc. Niestety z moimi wlosami mimo wysilkow nie jest lepiej
myje codziennie, po poludniu sa juz tluste. nie uzywam drogeryjnych odzywek. tylko oleje ziolowe. Staram sie uzywac na przemian szamponow profesjonalnych, ziolowych i babydream. susze srednim lub chodnym powietrzem. staje sie to coraz bardziej uciazliwe. wlosy zapuszczam, marzy mi sie mycie ich chociaz co drugi dzien. co najsmieszniejsze, problem byl kilka lat temu...wlosy byly juz tluste po 2-3 godzinach od umycia.. i jakos sam przeszedl chyba po 2 latach pamietam, ze probowalam swoich sil, potem dermatolog... mialm wrazneie, ze jego leczy mnie metoda prob i bledow. no ale znow problem powrocil... i dostaje szalu ![]() Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2011-04-04 o 20:00 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.