|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
To czy komuś się uda, czy nie, nie zależy od różnicy wieku (lub jej braku) tylko indywidualnie od każdej pary ( nie jednostki).
Dzięki za wyjaśnienie "Tż", bardzo mi pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić
![]() Kupiliśmy z Tż mieszkanie... w sierpniu przeprowadzka ![]() Pierwszą rocznicę ślubu spędzimy już u siebie ![]() A za 25 lat jak kredyt spłacimy to zostaniemy chyba bogaczami he he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zadomowienie
|
Ja zaryzykowałam, mam niecałe 20 lat, mój TŻ skończył 30 i mieszkamy razem od pół roku. Czasami chciał mnie pouczać, ale też ja nie wiedzałam wszystkiego, pierwszy raz mieszkam z kimś sama i powiem początki nie były łatwe. Myślałam też, że p. o czym będę gadać z tak starszym facetem? Przecież On prawie w wieku mojego najstarszego brata, mamy różne poglądy na życie i różne charaktery ale dobrze się dogadujemy i bardzo Go kocham. Ale różnicę wieku bardzo widać, bo ja na 2 lat nie wyglądam, ie jestem dziecinna ale bardzoooo młodo wyglądam, nawet czasami dają mi 16 lat :/
Nie wiem czy to dobrze. Ludzie czasami dziwnie się patrzą, ale On na starego też nie wygląda. Już czasami myślałam, jakby tu wyglądać doroślej, ale chyba mam to gdzieś np. włosów nie farbowałam i nie zamierzam ![]() Jestem bardzo ciekawa jak to dalej będzie z nami, mam nadzieję, że ok. Mój TŻ był ze swoją eks 6 lat, więc ładny wycinek z Jego życia już minął...
#4054 |
Raczkowanie
|
Mój Tż obecnie zbliża sie do 40stki. Niestety, jego życiowe decyzje doprowadziły teraz do momentu, gdzie obecnie nadal studiuje, a wiadomo, że już umysł nie ten, i wiedzy nie chłonie tak, jak 20 lat temu.
Sama nie wiem już, jak to wszystko odbierać - dookoła mnie wszyscy się zaręczają, czy pobierają, i jakkolwiek mogę udawać, że mnie to nie obchodzi, czy że jest za wcześnie, to niestety, nie jestem w stanie się tym nie przejmować. ![]() ![]() Czasami słucham Tżta, i jego plany życiowe nie sięgają dalej niz do przyszłego tygodnia. Wiadomo 'chce się ożenić', 'chcę mieć dzieci' też padało, ale brzmi to bardziej jak pobożne życzenie, a nie faktyczny plan do zrealizowania w najbliższej przyszłości. To nie tak, że jest nam źle ze sobą, ale ja nie chcę czekać nie wiadomo ile, wiedząc, że on może nigdy się nie ustatkować. Nie chcę brać ślubu jutro - wiadomo, ale wydaje mi się, że facetowi w jego wieku powinno się juz bardziej spieszyć.... Co myślicie??
#4055 |
Zadomowienie
|
ananna
to jest naprawdę dziwne. Nawet poważnych rozmów o ślubie nie ma? To co on chce zostać kawalerem? ![]() Ja ze swoim TŻ jesteśmy zdania, że ślubu nie chcemy (napewno nie kościelny), bo ludzie szybko biorą ślub a potem rozwody. My raczej zrobimy nawet tak, że najpierw dziecko - ja około w wieku 25 lat, on 35 (zależy jak u mnie to będzie ze studiami itd.) i potem dopiero ślub o ile w ogóle będzie. Jestem tego zdania, że ślub niczego nie daj - pewność? Jak ktoś będzie chciał to i tak zdradzi. Kościelny - pff ceremonia, szopka i mało która Panna Młoda jest dziewicą na ołtarzu - a przecież stąd biała sukienka :P Może wypytaj o to, jak on widzi życie ogólnie, co sądzi, co uważa...
#4056 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez honey8625 Czas edycji: 2012-07-23 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam bardzo podobną sytuację, zapraszam na PW, może coś wymyślimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
honey8625 dziękuję ![]()
![]() |
#4059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W małżeństwie inaczej rozwiązujemy nieporozumienia. Często zdarzało nam się stawiać sprawę na ostrzu noża. Teraz stonowaliśmy. Do wielu życiowych sytuacji podchodzimy inaczej niż przed ślubem. Z pewnościa bardziej rozważnie. Odczuwam większą odpowiedzialność i chyba nawet podświadomie bardziej się staram. Jestem również szczęśliwa, że mogę nosić jego nazwisko. Może to nic znaczącego, ale czuje jakby tym gestem dał mi cząstkę siebie. Kolejne wyzwanie przed nami-wspólnie urządzamy dom. Dzięki temu, iż podczas przygotowań ślubnych trzeba było wypracować kompromis, teraz jest nam zdecydowanie łatwiej. Jestem szczęśliwa, że mój partner jest zaangażowany w nasze życie i razem tworzymy jedność. Czujemy, że jest w nas Bóg, którego zaprosiliśmy do naszego związku w dniu ślubu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Raczkowanie
|
O jakiż piękny wątek. Kiedy tylko będę miała chwilę wolnego, przebrnę przez cały, bo właśnie mam w ostatnich dniach przemyślenia w tym kierunku.
Poznałam faceta w pracy, 10 lat różnicy. O jakiż mi kamień z serca spadł, kiedy się dowiedziałam, że nie ma żony i dzieci ![]() Powodzenia życzę z Waszymi Tżami ![]()
#4061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1) zdecyduje się na ten krok (oswiadczyny, itd.) 2) i czy to faktycznie ja mam być jego żoną - Tż po kilku nieudanych związkach jest bardzo, bardzo ostrożny. Brak czau brakiem czasu, ale nie mogę wiecznie czekać na nic, i sama o wszystko zabiegać ![]()
![]() |
#4062 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że tak rzadko się tu teraz wypowiadacie
![]() Umówiłam się z moim K.! Jutro kończę u niego praktyki i wracam do swojej pracy. Zobaczmy, czy znajomość się przedłuży. Jakoś dziwnie się denerwuję przed tym spotkaniem. Boję się o jego intencje i różnicę emocjonalną, intelektualną, także finansową. Ale skoro jak widać wpadłam mu w oko - to już coś ![]()
#4063 |
Zakorzenienie
|
Kciuki zaciśnięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
Szok na kółkach, mój 12 lat starszy Tż w zeszłym tygodniu mi się oświadczył, ślub planujemy na przyszłe lato, jeszcze nie ma konkretnej daty. Zaskoczył mnie kompletnie, bo nie myślałam, że mu na ślubie będzie zależało, wręcz myślałam, że odkłada taką decyzję. Zaczęliśmy się spotykać, jak mialam 23 lata, jesteśmy ze sobą ponad 3 lata.
Jestem przeszczęśliwa! Więc wszystkim dziewczynom życzę tego samego, jak widać- może się to udać ![]() Starszy facet naprawdę skarb! |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!
![]() I wiele radości ze ślubnych przygotowań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Raczkowanie
|
Dziękuję! Radości będzie pewnie co nie miara ( i już jest), chociaż już pojawiają się problemy. Ja wesele wyobrażam sobie zupełnie inaczej niż moja mama, a rodzice jednak pomogą nam nieco finansowo, bo rodzina duża, i trzeba będzie zorganizować wesele na ponad 100 osób, nie wiem jaka robota papierkowa mnie czeka, bo Tż jest obcokrajowcem, no i jak tu ściągnąć Jego rodzinę w znacznej ilości ilości ( gdzie ich ulokować itp.)... Ale najważniejsze, że się cieszymy, jakoś to będzie, napewno się ułoży
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że się już powoli dogadujecie
![]() A Mama na pewno przeżywa drugą młodość: ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz gratulację i powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam 3,5 roku temu wiele wątpliwości.
po 1) Starszy o 11 lat po 2) Odległość, bo nie jest z mojego miasta po 3) Poznaliśmy się w szkole policealnej i traktowałam go jako kolegę po 4) Różnica w wykształceniu - on nie zrobił matury, ja zaczynałam już wtedy drugi kierunek studiów (trochę mi to przeszkadzało na początku, bo zawsze chciałam chłopaka-studenta.. wiem, młoda byłam, nie patrzyłam na świat jeszcze odpowiednio racjonalnie) Kumplowaliśmy się, spotykaliśmy, on przyjeżdżał do mojego miasta, ja pojechałam do niego na Sylwestra, bo oboje byliśmy singlami i poszliśmy sobie razem na bal. Nie sądziłam, że coś z tego wyniknie, ale wynikło i nie żałuję niczego, bo mimo tego, iż czasem wnerwia mnie niemiłosiernie to jest wspaniałym facetem, bardzo wartościowym, troskliwym, opiekuńczym. Bardzo mu na mnie zależy, bardzo o mnie dba, chce mojego szczęścia. Różnicy na co dzień nie odczuwam w ogóle, a jeśli już to tylko i wyłącznie na plus ![]() ![]() Co do akceptacji ze strony innych. Moja matka (z ojcem nie utrzymuję kontaktów, są po rozwodzie) i dziadkowie nie mieli żadnego problemu z zaakceptowaniem TŻ. Ja miałam wtedy 21 lat, on 32. Jakoś od początku byli pozytywnie nastawieni, a jeśli mieli jakieś "ale" to nie z powodu różnicy tylko właśnie wykształcenia. Woleli, abym była z kimś po studiach albo w trakcie studiów, a nie z kimś bez matury. Jego rodzina polubiła mnie od razu, zawsze byli bardzo życzliwi. Nasi znajomi także nie byli jakoś bardzo zszokowani, więc kompletnie nie odczułam niczego. Jedynie sama czasem czuję się dziwnie kiedy wychodzę z większą grupą jego znajomych, np na jakieś sylwestry itp. Bo wiadomo oni już dzieci w wieku 12-13 lat, a ja jeszcze wciąż studentka.
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-08-03 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.....
znalazłam Wasz wątek.... chciałam się Was poradzić, opowiedzieć o mojej sytuacji, wygadać...
![]() |
#4072 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Przyczajenie
|
No to opowiem moją sytuację
![]() Poznałam faceta, który ma 34 lata. Ja mam lat 24. oboje pracujemy, dobrze nam się rozmawiało na początku naszych kontaktów, w pewnym momencie zauważyłam, że reaguje na niego inaczej niż na zwykłego znajomego, zaczął mi się podobać.... jestem taką osobą, że niewiele myśląc, zaproponowałam mu spotkanie..... Zgodził się, co mnie niesamowicie zdziwiło, bo nie liczyłam na to - nie sądziłam, że w ogóle mogę mu się podobać.... Tylko powiedział mi, że ma teraz mnóstwo pewnych swoich spraw, które musi "pchnąć". Minął ok. miesiąc od tamtego czasu. ostatnio nie wytrzymałam i spytałam, co w końcu z tym naszym spotkaniem? powiedział, że nic się nie zmieniło, że spotkamy się napewno, tylko nie jest teraz w stanie podać mi konkretnej daty tego spotkania. Zapytałam go, czy to nie jest tak, że to jest tylko pretekst i nigdy tego spotkania nie będzie? (mialam już kiedyś taką sytuację, stąd moje obawy) powiedział, że jakby nie chciał to by powiedział, że nie ( w co uwierzyłam w sumie, bo jest dość konkretnym człowiekiem) i że sie spotkamy skoro tak powiedział. temat ostatecznie zakończyłam, ponieważ nie chce wyjść na jakąś desperatkę.... niby dostałam odpowiedź, ale wątpliwości nadal są :P ja pracuję, jestem na swoim utrzymaniu, uważam, że nie jestem głupia. Uważacie, że mogę podobać się takiemu facetowi? mam mieszane uczucia - czasem wydaje mi się, że czuję to, że się mu podobam, czasem, że jestem jednak za młoda..... Mogę z Wami o tym porozmawiać? musiałam się wygadać.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam w ogóle, że ludzie łączą się w pary z wyższych względów, więc różnica wieku nie ma w zasadzie znaczenia. Czy możesz mu się podobać? O to trzeba by zapytać jego. Z Twojego posta nie da się tego wywróżyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
Ojej ślub, gratulacje!
Ja z moim K. widziałam się kilka razy, jest mega zapracowany ![]()
#4076 |
Raczkowanie
|
1,5 roku to wcale nie był długi związek... Ale poznać się ( i intencje) należy dobrze, chociaż nie zakładałabym od razu czarnego scenariusza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Raczkowanie
|
Niby niedługo, ale narazie K. nie chce o nim za dużo mówić. Ogólnie jest coraz lepiej. Przedstawia mnie znajomym, chciał mnie zabrać na weekend (poznałabym jego rodzeństwo, ale przez głupi egzamin jestem uziemiona nad książkami), raczej nie zachowuje się jakby chciał tylko krótkiego romansiku
![]() ![]()
#4078 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam, bo od niedawna jestem z facetem o 12 lat starszym. Ja mam 21 lat, on 33 lata.
![]() Dodam, że TŻ ma syna z pierwszego związku, kilka razy proponował mi, abym go poznała, ale jakoś nie byłam dotychczas pewna, czy to już.. ![]() Teraz niestety mamy próbę, bo A. wyjechał za granicę do pracy, i być może wróci dopiero na Święta Bożego Narodzenia ![]()
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
ile ja bym dała za starszego faceta
![]() ja mam 23 lata i faceci w moim wieku i trochę starsi 26-28 lat mówią mi, że już stara dupa jestem ![]() będe sobie was podczytywać, ciekawa jestem jak sobie radzicie z różnicami tj. sprawy materialne, różnice w wykształceniu itd ![]()
#4080 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mojego K. okazał się większym dzieciakiem niż niejeden dwudziestolatek. Nagle mu się zebrało na przemyślenia, czego on chce w życiu. Cóż.. nie po to spotykam się ze starszym, żeby przechodzić jeszcze raz przez etap egzystencjalnych rozkmin. A może to już kryzys wieku średniego ![]() Nadal mam nadzieję na spotkanie przystojnego i wiedzącego czego chce od życia trzydziestolatka w garniturze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.