|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
BAN stały
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- hmm... mam ochote zrobić sobie znój tą maseczke w tym momencie ale źle się czuje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-04-25 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
hmm a gdzie mozna kupic tego wax'a i jaki jest najlepszy?
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
BAN stały
|
Myśke że aptece ;p Przeczytałam dużo pozytywnych opiń na temat tego
"Henna Treatment Wax" a co naważniejsze wieksza część osób potwierdziła że włosy rosą dużo szybciej ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- A wiecie w jakiej cenie jest w opakowaniu 480 g ?? JA nie ma pijęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zadomowienie
|
Nooo i rycyna dzisiaj zadziałała
![]() Po wyschnięciu jednak mam ładne włosy, miękkie i bardzo błyszczące jak kiedyś gdy używałam olejku.
#4057 |
Zadomowienie
|
No moje włosy po maseczce rycynowo-żółtkowo-cytrynowo-miodowej sa nawet fajne musze przyznac. Takie jakby bardziej ujarzmione powiedzialabym. W sensie, ze mało sianowate a bardziej gładkie i nawilżone. Tylko strasznie sie elektryzują, wiec bez odzywki do czesania się nie obeszło :P
Ale zapowiada sie obiecująco i na pewno bede ten zabieg powtorzac. Na zmiane z Waxem ![]()
![]() |
#4058 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
Co do WAX'a to ja używam polskiego (Moc natury wax - firma L'biotica) oraz od niedawna zagranicznego(wcześniej wspomniany "henna treatment wax") . Z tego co wyczytałam na innych forach to wax zagraniczny rzeczywiście niszczy włosy bo ma w składzie SLS i podobno po nim się włosy mogą łamać i być wysuszone itp. Jednak jest plus WAX'a zagranicznego a mianowicie to że mimo wszystko przyspiesza porost włosów. Natomiast polski jego odpowiednik jest fajny na długość włosów. Osobiście wam go polecam. Mi bardzo podobają się włosy po nim. Ogólnie są w lepszej kondycji, są gładkie, miękkie itp.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- a tak dochodząc od WAX'a bo to chyba nei ten wątek ![]() ![]() ![]() WAX'a normalnie kupisz w aptece. Chyba w każdej. Przynajmniej ja jak szukałam gdzie najtaniej, to w każdej był. Mówię teraz o polskim, bo z zagranicznym jakoś było gorzej, ale mimo wszystko był. Proponuję spacerek po miejscowych aptekach ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Polski kosztuje około 20-30 zł za 250 g. Ja kupiłam za 23 w sumie ale zdaję sobie sprawę, że to zależy od apteki. A ten zagraniczny kupiłam za jedynie 18 zł za 240 g, co w sumie tanio jakoś wyszło, bo normalnie to widziałam tak po 25 zł itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam L'bioticy do wlosow zniszczonych - czyli ten polski i jestem bardzo zadowlona, ale mi nie zalezy na porosie wlosow szybszym, tylko na tym, zeby te ktore mam były sliczne ![]() ![]() Co do ceny to nie pamietam ale cos kolo 20 zlotych w super-pharm
![]() ![]() Filmowy blog Perfumowy blog Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml! Edytowane przez Joskelyn Czas edycji: 2010-04-26 o 11:06 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
BAN stały
|
A ja dziś zauważyłam przyjemne mrowienie na głownie,..
![]() ![]() Nie jestem pewna czy to zasługa olejku ryc. bo nikt wcześniej nie pisalam że coś takiego również mu się przydażylo..jak i też olejek rycynowy nie poburza krążenia krwi, tylko odrżywia ale myśle że to zasługa tabletek które (tak jak pisał producent) poprawiają krązenie krwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
BAN stały
|
ja właśnie nałożyłam rycynę na włosy i będę ją trzymać do popołudnia..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
z góry piszę, że niestety nie mam tyle czasu by przeszukać cały wątek, a chcę znów zaprzyjaźnić się z olejkiem rycynowym (dawno temu kładłam go na włosy razem z oliwą z oliwek jednak jakoś mnie efekty nie zachwycały), dlatego gdyby jakaś dobra dusza mogła mi poradzić, czy: -maseczke z olejkiem rycynowym-cytryną-miodem można nakładać na farbowane włosy i nie zaskutkuje to płowieniem koloru (farbuje na jasny słoneczny blond, że tak to ujmę) -po drugie czy proporcje można sobie ustalać samej według potrzeb? Np dwie łyżki olejku, dwie soku z cytryny i dwie miodu?
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4066 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-04-27 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam pięknie za odpowiedź, jutro biorę się za eksperymenty z rycyną i dodatkami
![]()
#4068 |
Przyczajenie
|
ja używam (od niedawna co prawda:P) olejku rycynowego w wersji maseczkowej (z żółtkiem i miodem czasami) a na co dzień przed umyciem stosuje naftę, a po umyciu jedwab do włosów
![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia życzę w stosowaniu olejku i cierpliwości w zmywaniu:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio fryzjerka powiedziała mi, żebym lepiej odstawiła jedwab. Kobitka tłumaczyła mi jak ten jedwab działa na włosy, najpierw są piękne i wygładzone, ale w późniejszym czasie efekty dość marne- przesuszone włosy, a najbardziej właśnie na końcówki, dziwiłam się od czego tak nagle zaczęły mi się łamać i przesuszać i jednak obwiniam jedwab, ponieważ po jego odstawieniu zaczęły jako tako odżywać. Nie wiem jak działa na Twoje włosy, tak tylko dzielę się informacją z fryzjerskiej ręki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie jedwab jest dobry ale stosowany sporadycznie, ponieważ na początku jest ok fajnie wygładza natomiast później wysusza włoski ponieważ także ma w składzie alkohol, w jednych jedwabiach mniej w innych więcej.
Ja narazie nie mogę stosować rycyny na włoski ![]() Ale na rzęsy daje na noc ![]()
#4071 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Przedłużyłam włoski jakiś czas temu i niestety nie można stosować nic na łączenia, chyba że na końcówki,ale narazie nie ma takiej potrzeby. Póki co intensywnie zajęłam się moimi rzęsami
![]()
#4073 |
Przyczajenie
|
od kiedy olejek rozjasnił mojej córece włosy(plamy jasne plamy na głowie, placki doslownie - bo widac nierównomiernir nałozyła ) to boje sie go stosowac, był tylko z żółtkiem wymieszany, na rzesy mi pomógł wyraźnie się zagęściły, ale niestety wcale nie przciemnieły, a brwi chyba podobnie jak włosy rozjasniły
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- na butelce napisane 100 % rycyny |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zadomowienie
|
Ja mam jedwab z L'Bioticy i z tego co czytałam tutaj na forum w analizie skladow nie zawiera alkoholu. Stosuje go krótko, wiec nas razie trudno mi powiedziec czy nie wysusza, ale w skladzie ma same silikony i jedwab.
#4076 |
Zakorzenienie
|
ja daje rycyne na wacik i potem dociskam do rzes przy zamkniętych powiekach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Raczkowanie
|
można starą szczoteczką od tuszy do rzęs jak masz takową ;] ale od razu mówie e łatwiej palcami, lub jak wspomniała Olusiaa wacikiem;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
BAN stały
|
mozna na suche koncowki nakladac ? np na noc ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
hmm tylko jeszcze sie zastanawiam czy mnie nie uczuli, bo mam dość wrażliwe oczy... no ale kiedys spróbuje :P dzieki
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.