|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() odnośnie szkoły rodzenia, chodzicie z mężami, partnerami????? mój wraca dośc póxno z pracy i nie wiem jak rozwiązać ten problem
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() Ego na ktroa masz to USG? |
|
|
|
|
#4053 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
castia trzymaj się laska i jak najdłużej pozostań w domu, Cytat:
myślę że dopiero w styczniu zacznę kompletować rzeczy dla siebie anika nic się nie martw jakoś dojdziemy do wagi sprzed ciąży chyba Cytat:
mi lekarz sprawdzał do tej pory na usg bicie serducha małej ale widziałam że laski też czekają w kolejce na badanie tym całym sprzętem eirene super kombinezon, na którą masz dziś wizytę ?? Cytat:
ja jestem w końcówce 23 i mam 81 cm (startowałam z 64) monti ty to jesteś chyba w czepku urodzona, jesteś tak pozytywna że aż nie mogę się doczekać jak zorganizujemy jakieś spotkanie i cię poznam, może mi się udzieli ![]() Cytat:
Cytat:
ja 10 a jak będzie mało to dokupię Cytat:
Iza śliczne łóżeczko Cytat:
mordka super pościel co do becika/rożka ja kupie jeden usztywniany i tyle |
||||||||
|
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Dzisiaj kończe 21 tydzień i zaczynam 22 a synek szaleje w brzuszku, ale kocham te jego kopniaczki A ja w brzuszku mam 94 cm, ale już przed ciążą miałam troszkę tłuszczyku Może potem zrobię fotkę brzuszka, bo chyba jeszcze wam nie pokazywałam ![]() Odnośnie rożków to ja planuje mieć 2, i mam już nawet upatrzone na aukcji o tutaj http://allegro.pl/sliczny-rozek-czar...334395493.html są bardzo tanie, a dziewczyny na innym forum polecały że są dobre gatunkowo, więc po co przepłacać A co do wyprawki to ja mam wanienkę ze stelażem bo dostałam od brata, i 2 reklamówki ciuszków teraz czekam na grudzień bo mam już upatrzonego lumpeksa obok mnie, gdzie raz w tygodniu jest wszystko po złotówce i właśnie mam zamiar wtedy upolować coś z ubranek a po za tym czekam na wyprzedaże w tesco na dziale dziecięcym bo są wtedy duże obniżki, a już mam upatrzone mnóstwo ciuszków, a są dobre gatunkowo.ego_ego i eirene trzymam kciuki za wasze dzisiejsze usg mam nadzieje że będzie wszystko ok i że dzidziusie nie będą za bardzo wstydliwe
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
tak czytam o tych becikach i nasuneła mi się myśl czy becik i rożek to to samo? bo jak tak to jedna koleżanka mi dała już rożek, i kolejna koleżanka też mi odłożyła, jakoże obie rodziły niedawno
![]() zdenerwowałam sie, jak chwilę poleżę od razu boli mnie kręgosłup, szlag by to trafił!!! znalazłam zestaw ćwiczeń, i zmykam kupić dużą piłkę do tych ćwiczeń, to mi też pomoże na mięsnie kegla.
|
#4056 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w nocy to nie mogłam zasnąć ![]() Cytat:
musze tez sie rozejrzec za takim bo bedziemy czesto do rodzicow jezdzic to sie przyda
|
|||
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko muszę się zorientować gdzie u mnie mają takie USG....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mieliśmy zacząć chodzić 2 tyg. temu, ale już 2 piątki z rzędu zajęcia były odwołane ![]() mam nadzieję, że w ten piątek w końcu zaliczmy pierwsze zajęcia ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- synek mojej siostry, raz zrobił taka fontannę, że osikał sobie twarz, mojej siostrze i jeszcze na podłodze się znalazło ona najpierw otwiera pampersa patrzy czy nie ma zamiaru sikać a dopiero potem ściąga
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
No chłopcy podobno tak mają, ledwo co się ściągnie pampersa i nagle fontanna
podobno to różnica temperatur ale nie wiem...![]() kurcze mam do siebie żal, wstałam o tej 6,20 poziewałam sobie i poszłam dalej spać w piątek już na pewno muszę zrobic glukozę
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monti ja tak w przyszlym tyg bede sie zbierac na ta glukoze a co z Jok3r sie dizeje pojechala do roidczow i neima tam neta czy ja cos przoczylam ale otanio nie widac jej na forum?? |
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Wy się pomierzyłyście to i ja
Leci 27 tydzień, tzn 26 i 2 dni, mam 5 kg na plusie(ostatnio 1 kg schudłam przez jelitówkę) i w pasie 88cm. Więc nie jest dużo W kurtce ciąży nadal nie widać Podejrzewam, że nie będę mieć problemów, żeby się w starych rzeczach podopinać pod koniec Jeszcze tylko/aż 3 miesiące.
|
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
eh 5 kg ,kiedy to było
![]()
|
#4063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fajne te rożki
|
||
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać waszego połówkowego
twojego i eirenne chyba,że któraś mama jeszcze ma?
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając Was można się zarazić normalnie. W weekend wpadłam w szał zakupowy na allegro i spłukałam się totalnie, mimo, iż tak naprawdę dużo rzeczy dla malucha nie potrzebuję. Nie mniej jednak zebrała się ładna sumka, a i tak jeszcze nie mam wszystkiego.
Wypowiem się może nt. rożków i smoczków. Zarówno jeden jak i drugi "sprzęt" był u nas w użyciu non-stop od początku praktycznie. Mikołaj był największym rozdarciuchem na oddziale. I mimo zakazu smoczków na oddziale w moim szpitalu położne przymknęły na niego oko, bo widziały, że inaczej się nie uspokaja. Miał bardzo silną potrzebę ssania. Dosyć długo używał smoczka do spania (w dzień odzwyczailiśmy go bardzo szybko), ale udało nam się dosyć łatwo go pozbyć. Nie jest to naprawdę jakiś duży problem. A wracając do rożka, to takie otulone dziecko czuje się bezpieczniej moim zdaniem, jak u mamy w brzuszku. Używaliśmy dotąd aż nie wyrósł z niego. Jak dla mnie dwa są potrzebne. Niektóre z Was pisały, że usztywnienie jest niepotrzebne i totalnie zbędne. Ja natomiast bardzo je sobie chwaliłam. Jeden rożek będę miała po Miku. Drugi dokupiłam taki: http://allegro.pl/my-sweet-baby-roze...317308718.html - wzór 259 ale jeszcze nie przyszedł. Dokupiłam sobie też w tym samym wzorze przybornik: http://allegro.pl/my-sweet-baby-przy...327018590.html W ogóle muszę przemeblować sporo, bo jak się rodził Mikołaj to było duuuużo miejsca i było i łóżeczko i komoda - przewijak. Teraz tylko łóżeczko mi się zmieści, więc muszę przewijak na łóżeczko mieć i w związku z brakiem komody kombinuję gdzie te wszystkie pierdółki koło łóżka trzymać.
|
#4066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czuję wtedy jak mi twardnieje w tym miejscu, bo mały cały czas się przemieszcza. A kopie co nie miara. Śmiejemy się z mężem, że ma adhd
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
właśnie tak się zastanawiam czy taki przybornik na łóżeczko się przydaje
|
|
|
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jest w komplecie do pościeli którą sobie upatrzyłam ![]() moja siostra mówi, że jej by się przydał, bo mam dużą sypialnie i obok łóżeczka nie ma żadnego mebla Cytat:
![]() tylko muszę miarę skombinować a ile przytyłam jutro się dowiem, mam wizytę u gin Cytat:
ale to nie dotyczy tylko chłopców, dziewczynek także tylko chłopcy robią to bardziej spektakularnie i przy okazji osikają wszystko w kolo
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
no fakt w sumie nie wiadomo gdzie chłopczyk wyceluje
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a pościel w wymiarach 120x90 do jakiego wieku wystarcza?
|
|
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
przyjmiecie mnie ? Noszę się z zamiarem dopisania się do Was już od długiego czasu, ale czasu brak . Termin mam na 12 kwietnia 2011, więc mieszczę się w ramach ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
tity ja mam 120X60 CHYBA bo takie mam łóżeczko i pościel też ale pewna nie jestem..
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Zleci do wieczora, my Ci tu czas na forum umilimy
zżera mnie też ciekawość co tam u Waszych bobasów słychać ![]() ![]() Cytat:
A w płaszczach poprzeszywałam guziki i też nic nie widać praktycznie jak spotkam kogoś na mieście, to nikt mi nie wierzy, że to już 6 miesiąc
|
|
#4074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kurczę nie wiem co się dzieje pozaznaczałam sobie posty na które chciałam odpowiedzieć i teraz nie mam ich
z tego co pamiętam to było o pieluszkach ja będę miała tak 20-30 sztuk i wiem że na bank mi się przydadzą bo do wanienki na spód, na siebie jak dziecku się będzie miało odbić, do przykrycia czasem i do wielu innych rzeczy, ale to indywidualna sprawa co do smoczka też będę miała i nie omieszkam dać jak maluch będzie płakać mój brat wychował się na 5 smoczkach (miał zawsze komplet - 1 w buzi, 2 w jednej ręce, 2 w drugiej ) i z ząbkami i zgryzem wszystko ok a taki smoczek może bardzo uspokoić ![]() co do becika/ rożka ja chciałam tylko jeden ale jakoś tak wyszło że my kupiliśmy jeden bo był fajny w dinozaury tżtowi się spodobał i był tani (19zł) potem mama mi dała po bracie taki też ładny i teraz z paczką ciuszków z all dostałąm też becik wszytkie śliczne niezniszczone także mam 3 chociaż chciałam jeden ale może już kocyka nie będę kupowac bo już jeden mam Cytat:
ja też uwielbiam jak mnie maluch kopie po prostu im mocniej tym jestem szczęśliwsza ostatnio siostra w szoku była bo brzuch cąły podskakiwał jak szalony raz z jednej raz z drugiej strony ![]() kochana dziękuję wizytę dopiero na 18,45 to teraz mi już mniej czekania zostało ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki za kciuki no mam nadzieję choć nie nastawiam się tak bardzo na poznanie płci bardziej na to czy wszystko ok bo wiem że dziecię może znów się odwrócić ![]() już tylko 7 godzinek ty masz pół godzinki po mnie liczę tak pi razy drzwi 7 godzinek ach trzeba się czymś zająć![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witaj
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Z własnego doświadczenia radzę nigdy nie ustawiać się na linii strzału podczas przewijania
Bo można zostać nie tylko osikanym Ja do tej pory zawsze stoję z boku Cytat:
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Izabela mam pytanie.Wydaje mi się,że Ty kiedyś zamieszczałaś linka do takiej ładnej pościeli?Była w kolorze kremowym,niebieskim,rózow ym.Nie moge jej znaleźć
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a coś więcej o sobie??? miałaś już połówkowe??? będzie chłopiec, czy dziewczynka? |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/joko-design-7-cz-p...327326019.html ja się czaję na tą z motylkami, a Montii na tą z motywem morza
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przybornika, to tak jak pisałam - wcześniej obok łóżeczka miałam komodę - przewijak i tam trzymałam wszystko. A teraz nie mam takiej możliwości, tak więc muszę mieć coś, gdzie najpotrzebniejsze rzeczy dla malucha będę trzymać. Odnośnie kołdry to moja ma wymiary 135x100. Mikołaj ma 2 lata prawie i nadal pod nią śpi. I pewnie spałby jeszcze długo, ale chcę go "na dniach" przenosić do normalnego łóżka, tak więc i pościel już ma kupioną większą, taką "dorosłą".
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

jak piszą o tych swoich dzieciaczkach to normalnie sikam ze śmiechu
- lekarz kazał mi się pakować do szpitala
no ale powiedziałam mu że mam ten szpitalny Fenoterol no i powiedział że w takim razie mam brać go do czw aż 6x na dobę jak nic nie przejdzie to szpital murowany
bierz te tabletki a w razie konieczności faktycznie ten szpital. Może to pomoże skutecznie. 
mi lekarz sprawdzał do tej pory na usg bicie serducha małej ale widziałam że laski też czekają w kolejce na badanie tym całym sprzętem
mam nadzieje że będzie wszystko ok i że dzidziusie nie będą za bardzo wstydliwe
nie wiem jak mam to inaczej wyrazić.. ostatnio synek koleżanki nasikał sobie do ucha