Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 15:43   #4051
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, dzidzia ma 1232g (lekarz mówił, że pięknie jak na początek 29 tygodnia). Tak a propos zaczynamy dzisiaj 29 tydzień. Zrobił mi USG, ale ja tam nic nie mogłam wypatrzeć, dzidzia już taka duża. Zaraz uciekam do pracy na 4,5 godziny...ale jak mus to mus.
Do wieczorka.
Gratuluje udanej wizyty Już niedługo przylecisz do Polski i poznasz płeć

Zmalowana zdajesz sobie sprawę z tego, że masz piękny idealny ciążowy brzuszek? Wygląda to tak jakby Ci go dokleili do ciałka

Nie można wszystkich rodziców wsadzać do jednego worka. Nasi rodzice dali nam i na wózek i na wyprawkę i nic nie wypominają ani nie pouczają kiedy i co powinniśmy kupić. Pomimo tego, że moja teściowa jest za tym że wózek powinno się kupić dopiero po porodzie dała nam na niego i nawet nic nie powiedziała, że za wcześnie. Sami umówili się z moimi rodzicami, że oni dadzą na wózek a moi rodzice na resztę wyprawki. Gdyby nie dali to by się nic nie stało bo nawet nam samym to przez myśl nie przeszło żeby nam pomagali, ale dla nich widać jest to bardzo ważne żeby cos kupić dla swojego jakby nie było pierwszego wnuka. Sami nie chcą nic kupować, z tego względu że nie wiedzą co się nam będzie podobało i czego tak naprawdę potrzebujemy. Wiadomo moja mama cos tak z ubranek już kupuje, bo gust zbliżony ma do mojego, teściowa się boi że nie będą się nam podobały więc woli dac pieniążki. Jednak tak jak pisze np. Brunetka czy Marina, że rodzice obiecali a teraz nagle nie no to wydaje mi się to nie w porządku... Mogli nic nie mówić to niebyłoby teraz tego niesmaku

Mama kupiła mi ten sab simplex-dwie buteleczki starczą, prawda?

Oglądam "Rozmowy w toku" - jest o dziewczynach uzależnionych od solarium. Wyglądają tragicznie! To ani trochę nie jest ładne. Im sie wydaje, że im bardziej "spalone" tym piękniejsze. Jedyne co mi sie nasuwa na język to "FUJ" !
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 15:44   #4052
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

[QUOTE=Shira_83;27133545]
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną mam nadzieję, że się nie skróciła przez te moje twardnienia brzucha...

trzymam mocno paluszki

ja ubóstwiam tego drapieżnika jest bezbłędny!!

ale słodziaszek

więc sprawa jest następująca odnośnie Sab simplex:
po przeliczeniu na polskie bo w koronach raczej byście mi płacić nie chciały

sabsimplex: 14,25 -30ml
koperta bąbelkowa 1zł
wysłałabym piorytetem 3 zł

czyli razem mnie by taka wysyłka wyszła 18,25 zł
obecnie mam już kupionych 5 sztuk.

lista chętnych:
aania_20, nerola, beatka, marina, karolinee, you you, brumek, marzena_s, blondynka poznan,scio, brunetka, stapelka, słoneczko, dziubek

taka jest kolejność wiec pierwsze bym wysłała tym dziewczynką z początku listy poproszę o adresy na pw ja wam potem podam nr mojego konta jeśli ktoś rezygnuje to napiszcie.

dzieki
Ja też chcę tylko czy pieniążki mogę ci wysłać dopiero po 1 czerwca ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:03   #4053
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mama kupiła mi ten sab simplex-dwie buteleczki starczą, prawda?

Oglądam "Rozmowy w toku" - jest o dziewczynach uzależnionych od solarium. Wyglądają tragicznie! To ani trochę nie jest ładne. Im sie wydaje, że im bardziej "spalone" tym piękniejsze. Jedyne co mi sie nasuwa na język to "FUJ" !
myślę że dwie spokojnie Ci wystarczą
ja u Shiry zamówiłam jedną a jeśli się okaże że bedzie mi jeszcze potrzebne to zamówię na all bo widziałam wprawdzie droższe tam są - ok. 35zł kosztuje ale jeśli okaże się skuteczny to będzie wart i tej ceny.

Oglądałam ten odcinek już jakiś czas temu, teraz już chyba powtórki lecą - ale fakt te dziewuchy wyglądają strasznie.. ja przyznaje że na solarium nigdy nie byłam w życiu a na słońcu też raczej nigdy plackiem nie leże, czasem się trochę opalę ale zawsze w ruchu albo nad wodą ale i to tylko troszeczkę bo mnie od razu na czerwonego "raka" opala i w ogóle mam delikatną skóre.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-27 o 05:32
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:04   #4054
iwonap79
Raczkowanie

hejka

Shira czy ja również mogę się dopisać do listy??? Ładnie proszę))

Zmalowana ale boski bębolek))

co do teściowych, no cóż, moja mimo, że ogólnie ok (no może trochę drętwa) to i tak Mojej Zmarłej Mamci mi nie zastąpi, ale zadzwonię, żeby TZ przyjemność zrobić. ale jakby była wredna to w życiu....
na dzień teściowej dostała ode mnie kwiatka))

Brunetka- dasz radę bez babsztyla...trzymam kciuki

i kurde nie wiem co miałam odpisać...

z zakupów dzisiejszych kupiłam w smyku po 2 komplety faaajnych ciuszków dla 2 letnich bliźnaików znajomej i 2 rozkładane namioty dla dzieciaczków- to przezent dla Przyjaciółki za pół wyprawki, którą od niej dostałam. myślicie, że straczy prezeznt na 330zł? ja wiem, że robi to z dobrego serdca,,,ale
dostałam: łóżeczko, ochraniacze, wieeeelką matę edukacyjną, ze 3 torby ciuszków, czekam na elektr laktator....
jakoś tak czuję się w obowiązku, bo wiem, że szykuje dla mnie kolejną porcję ciuszków po swojej małej, a przecież mogła sprzedać na allegro....
co myślicie? plis o opinię

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:06   #4055
moniczka2123
Zadomowienie

jestem juz po wizycie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

zaraz wam wszystko napisze wklejam zdjecie wozka ktory kupuje http://allegro.pl/3w1-baby-merc-q7-w...622639565.html

zaraz napisze wam co bylo na wizycie i pokaze co kupilam

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:09   #4056
Natka_
Zakorzenienie

Moniczka wózek ładny, a opinie jakies o nim czytałaś? Sprawdz też jak wypadł w testach fotelik samochodowy, bo to też ważne
Stary 2011-05-26, 16:15   #4057
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Moniczka wózek ładny, a opinie jakies o nim czytałaś? Sprawdz też jak wypadł w testach fotelik samochodowy, bo to też ważne

Wozek taki miala moja kolezanka i daleka znajoma sa bardzo zadowolone.

Stary 2011-05-26, 16:19   #4058
agni82
Zadomowienie

iwona, to na prawdę słodko z Twojej strony, że chcesz się odwdzięczyc koleżance. pewnie że prezent taki wystarczy - tym bardziej że ona się nie spodziewa. ja sama wszystko co kupiłam (nówka) oddaję mojej przyjaciółce za nic. wiem że jej byłoby ciężej za to wszystko zapłacic, a ja w ramach wdzięczności za zdrowe dziecko, chcę się komuś przysłużyc.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:21   #4059
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
hejka

Shira czy ja również mogę się dopisać do listy??? Ładnie proszę))

Zmalowana ale boski bębolek))

co do teściowych, no cóż, moja mimo, że ogólnie ok (no może trochę drętwa) to i tak Mojej Zmarłej Mamci mi nie zastąpi, ale zadzwonię, żeby TZ przyjemność zrobić. ale jakby była wredna to w życiu....
na dzień teściowej dostała ode mnie kwiatka))

Brunetka- dasz radę bez babsztyla...trzymam kciuki

i kurde nie wiem co miałam odpisać...

z zakupów dzisiejszych kupiłam w smyku po 2 komplety faaajnych ciuszków dla 2 letnich bliźnaików znajomej i 2 rozkładane namioty dla dzieciaczków- to przezent dla Przyjaciółki za pół wyprawki, którą od niej dostałam. myślicie, że straczy prezeznt na 330zł? ja wiem, że robi to z dobrego serdca,,,ale
dostałam: łóżeczko, ochraniacze, wieeeelką matę edukacyjną, ze 3 torby ciuszków, czekam na elektr laktator....
jakoś tak czuję się w obowiązku, bo wiem, że szykuje dla mnie kolejną porcję ciuszków po swojej małej, a przecież mogła sprzedać na allegro....

iwona
miły gest ze strony koleżanki, i to że w ten sposób jej się odwdzięczasz jest jak najbardziej na miejscu. Tez muszę pomyśleć co kupić siostrze ciotecznej tzta (jej córkom) za stos ubranek i resztę.. a dziewczynki mają dosłownie wszystko, myślałam żeby coś z zabawek.

a ja podobnie jak youyou teściowej życzeń nie składam, robienie czegoś pod publikę i wbrew sobie jest bezcelowe, mama jest jedna, a teściowa niestety jakby się nie starała mamą nigdy nie będzie, mimo że do niej tak mówię. Nasunęła mi się wypowiedź psycholog na naukach przedślubnych: rodziców się kocha i szanuje, a teściów tylko szanuje.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-26 o 16:23
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:21   #4060
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdz też jak wypadł w testach fotelik samochodowy, bo to też ważne
A jak to się sprawdza ??? Jest jakaś strona, żeby sprawdzić fotelik?
Stary 2011-05-26, 16:22   #4061
moniczka2123
Zadomowienie

A wiec tak....

Bartuś jest dalej Bartusiem pan doktor powiedzial ze "synio ma duze jajeczka i ptaszka jak na ten czas ciekawe po kim "
Jako pierwsze zdjecie wklejam zdjecie przyrodzenia synusia

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
Przybylo 3 kg od ostatniej wizyty wiec ok
A drugie zdjecie to zdjecie synunia ktory sobie slodziusko spał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia (2).jpg (69,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzia (1).jpg (59,7 KB, 44 załadowań)

Stary 2011-05-26, 16:28   #4062
Natka_
Zakorzenienie

Iwonap myślę, że wystarczy. Liczy sie gest. Tymbardziej, że koleżanka nie chciała nic w zamian, żadnej zapłaty, nic. Napewno będzie jej bardzo miło, że tak doceniasz

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Wozek taki miala moja kolezanka i daleka znajoma sa bardzo zadowolone.
No to nie ma się co zastanawiać

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A jak to się sprawdza ??? Jest jakaś strona, żeby sprawdzić fotelik?
Tutaj na tej stronie można sprawdzić
http://fotelik.info/pl/testy/

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
A wiec tak....

Bartuś jest dalej Bartusiem pan doktor powiedzial ze "synio ma duze jajeczka i ptaszka jak na ten czas ciekawe po kim "

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
za udaną wizytę. Buźka śliczna.
I pomyśleć, że w brzuszkach rosną nam takie małe cuda
Stary 2011-05-26, 16:44   #4063
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

co do Sab Simplex nam wystarczylo niecałe półbutelki

My wszystko kupujemy sami.Nikt Nam nic nie dokłada ani nie kupuje .Nie mam z tym problemu.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Co Ci zrobić? do Poznania nie pojadę żeby Cię bić..chciałam kupić dzisiaj truskawki, ale facet sprzedawał całe skrzynki po ok2 kg w każdej, nie rozdrabniał się na kg czy pół i nie kupiłam.
hihihi ja sobie jutro odbije
ale sie dzisiaj na sprzatałam.Jutro u mnie w domu bedzie sesja
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:47   #4064
moniczka2123
Zadomowienie

A teraz moje zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (96,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (110,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (99,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4 (2).jpg (94,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5 (1).jpg (102,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6 (1).jpg (115,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6 (2).jpg (109,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9 (1).jpg (119,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9 (2).jpg (120,7 KB, 13 załadowań)

Stary 2011-05-26, 16:49   #4065
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aniu mnie gin kazał iść do okulisty, po zaświadczenie, czy nie ma przeciwskazań, bo oże wypisać, ze nie ma, może zalecić cc, a może zalecić skrócenie II fazy (kleszcze/próżnociąg), ale tak jak pisały dziewczyny tu chodzi o stan siatkówki

Shirka ja też nie rezygnuje, ale błagam Cię, mogę pieniążki przelać po 5 czerwca bo okropnie jesteśmy spłukani

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 16:59   #4066
patik87
Zakorzenienie

laski bepanthen na obolałe brodawki jest sens kupować przed urodzeniem? jaka jest cena plus minus?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:37   #4067
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ale sie dzisiaj na sprzatałam.Jutro u mnie w domu bedzie sesja
Jaka sesja??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:43   #4068
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jaka sesja??
do ogłoszenia

w superpharm jest dużo fajnych promocji jak bede miec gotowke to moze w weekend pojade

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
A teraz moje zakupy
ale poszalałaś
ja mam też butle dr.Browna ale wziełam z szeroka szyjka bo sie łatwiej mleko wsypuje przynajmniej mi i smoka mam też Nuk( chociaż mam cichą nadzieję że mały będzie bez smoczkowy).
Duzo jeszcze ci zostalo do kupienia?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-26 o 17:45
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 17:49   #4069
Vaniliova11
Zadomowienie

DaKaro za wizyte
Moniczka za wizyte ślicznego synka i zakupy klask i: bardzo fajny wózek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 18:08   #4070
brunetka2000
Zakorzenienie

A to moje wczorajsze zakupy (płaciła za to moja mama )
Ubranko jest na wyjście ze szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04232.jpg (62,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04233.jpg (81,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04234.jpg (188,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-05-26, 18:29   #4071
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
straszne nieszczęście z twoją teściową, wyobrażam sobie jak sie czuje twój mąż. Musicie mysleć pozywnie, to połowa sukcesu, dodaać otuchy mamie żeby walczyła.

za wizytę.
Dziękuję za słowa otuchy, wszystkim Wam bardzo dziękuję . Ja mam nadzieję, do tego prawdopodobnie przewiozą teściową do specjalistycznego szpitala onkologicznego, więc jest jeszcze większa szansa, będzie mieć dobrą opiekę. Musi być dobrze!
Wczoraj pierwszy raz w życiu widziałam TŻta płaczącego, to było dla mnie straszne, aż serce mi się krajało...
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Filipkowy domek

Cytat:
A wiec tak....

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
Świetne wieści! No właśnie, po kim te jajeczka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 18:41   #4072
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość

iwona
Pewnie że wystarczy My też będziemy kupować coś dla mojego bratanka bo dostaliśmy od nich mase ubranek i jeszcze zapowiedzieli że dostaniemy więcej. W zasadzie kupionych nowych mamy może z 10 sztuk. Tylko że My postawimy raczej na unranka bo oni mieszkają w Norwegii i zabawki ciężko byłoby im zabrać a ubrań nigdy za wiele

Moja teściowa zadeklarowała sie dzisiaj, ze jak popiore ubranka to moge je do niej przywieść i ona mi je poprasuje

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
A wiec tak....

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
Super wieści A zdjęcie przesłodkie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 18:42   #4073
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Moja teściowa zadeklarowała sie dzisiaj, ze jak popiore ubranka to moge je do niej przywieść i ona mi je poprasuje
To pogratulować takiej teściowej
Moja teściowa tylko zapytała czego moja mama nie poprasowała mi ubranek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 18:48   #4074
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
To pogratulować takiej teściowej
Moja teściowa tylko zapytała czego moja mama nie poprasowała mi ubranek
Naprawdę wredny babsztyl z tej Twojej teściowej
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 18:52   #4075
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Moja też ostatnio zaproponowala, żebym zapakowala ubranka, ona wypierze i wyprasuje, żebym nie musiala stać przy desce
Stary 2011-05-26, 18:53   #4076
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też ostatnio zaproponowala, żebym zapakowala ubranka, ona wypierze i wyprasuje, żebym nie musiala stać przy desce
Zazdroszczę
Stary 2011-05-26, 18:56   #4077
Natka_
Zakorzenienie

Pędzicie z zakupami Fajnie!

Brunetko mam taką samą wanienkę tylko koloru niebieskiego

Ja się muszę Wam pochwalić, że załatwiłam sprawę z moją umową i normalnie będę dostawała macierzyński Strasznie się cieszę
Oczywiście nie obeszło się bez nerwów, ale udało się!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Zazdroszczę
Nie przejmuj się, jak jest taka świnia z niej to nie ma czego żałować
Stary 2011-05-26, 19:07   #4078
karolinee1983
Zadomowienie

Melduję się po wizycie. Ogólnie z Mają wszystko w porządku, nadal główką w dole leży i jak gin twierdzi - pewnie już tak zostanie, waży ok. 1900g, serduszko ładnie biło, pooglądaliśmy ją sobie chwilkę na usg, ale co raz mniej widać - tzn. widać kawałek buzi, ucho, nogę, rękę - generalnie wszystko w kawałkach kolejny plus jest taki, że od ostatnie wizyty przytyłam tylko 0,4 kg - normalnie jestem z siebie dumna.

Co do szyjki to niestety się troszkę skróciła - z 0,32 cm na 0,29, ale jest pozamykana i trzyma. Nadal zostaję na luteinie i pewnie do 36 tc będę ją stosować - tak mówi gin. I to tyle

Idę Was nadrabiać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 19:19   #4079
Oliweczka1985
Zakorzenienie

[QUOTE=wodaqua;27130361 Mam też zacząć liczyć ruchy dziecka od dzisiaj, wg specjalnej tableki, a potem na kolejnej wizycie muszę się z niej wyspowiadać.
[/QUOTE]

No i jak masz liczyc?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie .
Współczuję

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

I gratis dorzucam mojego kota na akwarium
Niezły

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Macie i mojego śpicha
Słodziak

Cytat:
Nic nie umiem na jutro, proszę zacznijcie trzymać kciuki żebym zdała.
[/COLOR]

Cytat:
A wiec tak....

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g

Brunetka współczuję sytuacji

A ja dzisiaj cały dzień zalatana-a to zakupy, a to z różą do teściowej i tak zleciało

Co do szkoły rodzenia(bo miałam napisac) było tak:
Było nas 7 par-ogólnie ma byc 10.
Zalecaja łóżeczko bez żadnych zasłonek, osłonek, czy ozdobnych baldachimów, po to by dziecko widziec, a nie je zasłaniac.
Obok łóżeczka ma stac kącik do przewijania oraz mała nocna lampka.
Ważne, by dziecko nie wychowywac w zupełnej ciszy-radio czy TV bardzo wskazane.
Rożek wiązany, nie na rzepy
W lecie najlepiej żeby spało tylko pod flanelką(pieluchą)
Przydatny jest rozek do karmienia
Wanienka jak największa, jak najmniej profilowana-zero gąbek, czy tego typu wkładek.
Nie ma potrzeby codziennej kąpieli-co 2-3 dni wystarczy, przy dobrej pielęgnacji pupy i twarzy.
Wanienkę po wykąpaniu bobasa myjemy mydełkiem i przechowujemy w pozycji wiszącej.
Jeśli chodzi o podróżowanie w foteliku-to tyłem do kierunku jazdy i nie dłuzej niż 2h-trzeba robic przerwy, aby dziecko mogo się wyprostowac-siedzenie w foteliku jest pozycją wymuszoną.
WYPRAWKA:
-ubranka od 62 cm-poniżej zaledwie parę sztuk.
- pieluchy tetrowe- 40 szt.
- pieluchy flanelowe- 5 szt.
- koszulki lub body -4/6 szt.-dalej nie pisałam
Metki-należy an nie zwrócic uwage, ale ten temat był już u nas poruszany
Skarpetki mają miec luźny ściągacz-lepiej ja spadają z nóżek, niz jak je opinają- 4 pary
- czapeczki-2 cienkie, 1 gruba polarowa( nie wiązane pod szyją)
Wszytskie ubranka koniecznie wyprasowac!
KOSMETYKI:
-oliwka( do kapieli), lub emulsja do kapieli oliatum, hipp-wtedy nie trzeba juz nacierac dziecka jakimiś specyfikami.
-krem przeciw odparzeniom-sudokrem najlepszy, inne-linomag, bepanten-kupowac jak największe opakowania-gruba warstwa kremu na pupę przy każdym przewijaniu;
Nie kupowac zasypki.
Szampon od 2 miesiąca życia!!!
Paznokcie obcinac podczas snu, ale nic na siłę-to nie jest priorytet
Szczotka do włosów z miękkiego włosia.
- waciki, gaziki( 4 paczki 7,5/7,5)-do pępka, chusteczki do pupy nawilżane;
- płatki mydlane, lub delikatny proszek.
Od 30 t.c. liczenie ruchów( karta ruchu płodu) do 10 ruchów-po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją...
I tu moje pytanie odnosnie ruchów, jak to u Was wyglada, też liczycie według takiego schematu??

No nic to tyle
Spadam na spacerek z Tofikiem(wczoraj spotkaliśmy w sadzie jeżyka mamy bardzo edukacyjne spacerki)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 19:42   #4080
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ok może jutro bym już pierwsze wysłał tylko że muszę wysłać Słoneczku razem z Beatką i Mariną to chyba mi nie starczy w pierwszej turze ale następnej już na pewno nie będziesz się gniewać ??
Nie ma problemu, ja mogę poczekać. Daj mi tylko znać, kiedy mam się szykować na przesyłkę to wtedy podasz mi swój nr konta i zrobię przelewik

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ale chyba w Polsce nie stosuje się tego gazu te filmiki są z UK i tm on jest stosowany..
Tak, w Polsce tego nie ma. Ostatnio w DDtvn oglądałam reportaż o jednym szpitalu w Polsce, który zaczyna ten gaz u siebie wprowadzać, ale nie pamiętam gdzie, to jakieś duże miasto było, może Wrocław??

Cytat:
A wiec tak....

Szyjka zamknieta
Synuś waży 1450 g
Brawa za wizytę a buziaczek śliczny

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości