|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Zmalowana zdajesz sobie sprawę z tego, że masz piękny idealny ciążowy brzuszek? ![]() ![]() Nie można wszystkich rodziców wsadzać do jednego worka. Nasi rodzice dali nam i na wózek i na wyprawkę i nic nie wypominają ani nie pouczają kiedy i co powinniśmy kupić. Pomimo tego, że moja teściowa jest za tym że wózek powinno się kupić dopiero po porodzie dała nam na niego i nawet nic nie powiedziała, że za wcześnie. Sami umówili się z moimi rodzicami, że oni dadzą na wózek a moi rodzice na resztę wyprawki. Gdyby nie dali to by się nic nie stało bo nawet nam samym to przez myśl nie przeszło żeby nam pomagali, ale dla nich widać jest to bardzo ważne żeby cos kupić dla swojego jakby nie było pierwszego wnuka. Sami nie chcą nic kupować, z tego względu że nie wiedzą co się nam będzie podobało i czego tak naprawdę potrzebujemy. Wiadomo moja mama cos tak z ubranek już kupuje, bo gust zbliżony ma do mojego, teściowa się boi że nie będą się nam podobały więc woli dac pieniążki. Jednak tak jak pisze np. Brunetka czy Marina, że rodzice obiecali a teraz nagle nie no to wydaje mi się to nie w porządku... Mogli nic nie mówić to niebyłoby teraz tego niesmaku ![]() Mama kupiła mi ten sab simplex-dwie buteleczki starczą, prawda? Oglądam "Rozmowy w toku" - jest o dziewczynach uzależnionych od solarium. Wyglądają tragicznie! To ani trochę nie jest ładne. Im sie wydaje, że im bardziej "spalone" tym piękniejsze. Jedyne co mi sie nasuwa na język to "FUJ" ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
[QUOTE=Shira_83;27133545]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja u Shiry zamówiłam jedną a jeśli się okaże że bedzie mi jeszcze potrzebne to zamówię na all bo widziałam wprawdzie droższe tam są - ok. 35zł kosztuje ale jeśli okaże się skuteczny to będzie wart i tej ceny. Oglądałam ten odcinek już jakiś czas temu, teraz już chyba powtórki lecą - ale fakt te dziewuchy wyglądają strasznie.. ja przyznaje że na solarium nigdy nie byłam w życiu a na słońcu też raczej nigdy plackiem nie leże, czasem się trochę opalę ale zawsze w ruchu albo nad wodą ale i to tylko troszeczkę bo mnie od razu na czerwonego "raka" opala i w ogóle mam delikatną skóre.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-27 o 05:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Raczkowanie
|
hejka
![]() Shira czy ja również mogę się dopisać do listy??? Ładnie proszę ![]() Zmalowana ale boski bębolek ![]() co do teściowych, no cóż, moja mimo, że ogólnie ok (no może trochę drętwa) to i tak Mojej Zmarłej Mamci mi nie zastąpi, ale zadzwonię, żeby TZ przyjemność zrobić. ale jakby była wredna to w życiu.... na dzień teściowej dostała ode mnie kwiatka ![]() Brunetka- dasz radę bez babsztyla...trzymam kciuki i kurde nie wiem co miałam odpisać... z zakupów dzisiejszych kupiłam w smyku po 2 komplety faaajnych ciuszków dla 2 letnich bliźnaików znajomej i 2 rozkładane namioty dla dzieciaczków- to przezent dla Przyjaciółki za pół wyprawki, którą od niej dostałam. myślicie, że straczy prezeznt na 330zł? ja wiem, że robi to z dobrego serdca,,,ale ![]() dostałam: łóżeczko, ochraniacze, wieeeelką matę edukacyjną, ze 3 torby ciuszków, czekam na elektr laktator.... jakoś tak czuję się w obowiązku, bo wiem, że szykuje dla mnie kolejną porcję ciuszków po swojej małej, a przecież mogła sprzedać na allegro.... co myślicie? plis o opinię iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
|
jestem juz po wizycie
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- zaraz wam wszystko napisze wklejam zdjecie wozka ktory kupuje http://allegro.pl/3w1-baby-merc-q7-w...622639565.html zaraz napisze wam co bylo na wizycie i pokaze co kupilam ![]()
#4056 |
Zakorzenienie
|
Moniczka wózek ładny, a opinie jakies o nim czytałaś? Sprawdz też jak wypadł w testach fotelik samochodowy, bo to też ważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wozek taki miala moja kolezanka i daleka znajoma sa bardzo zadowolone.
![]() |
#4058 |
Zadomowienie
|
iwona, to na prawdę słodko z Twojej strony, że chcesz się odwdzięczyc koleżance. pewnie że prezent taki wystarczy - tym bardziej że ona się nie spodziewa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja podobnie jak youyou teściowej życzeń nie składam, robienie czegoś pod publikę i wbrew sobie jest bezcelowe, mama jest jedna, a teściowa niestety jakby się nie starała mamą nigdy nie będzie, mimo że do niej tak mówię. Nasunęła mi się wypowiedź psycholog na naukach przedślubnych: rodziców się kocha i szanuje, a teściów tylko szanuje. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
A wiec tak....
![]() Bartuś jest dalej Bartusiem pan doktor powiedzial ze "synio ma duze jajeczka i ptaszka jak na ten czas ciekawe po kim " ![]() ![]() Jako pierwsze zdjecie wklejam zdjecie przyrodzenia synusia Szyjka zamknieta Synuś waży 1450 g Przybylo 3 kg od ostatniej wizyty wiec ok A drugie zdjecie to zdjecie synunia ktory sobie slodziusko spał ![]()
#4062 | |||
Zakorzenienie
|
Iwonap myślę, że wystarczy. Liczy sie gest. Tymbardziej, że koleżanka nie chciała nic w zamian, żadnej zapłaty, nic. Napewno będzie jej bardzo miło, że tak doceniasz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/ ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() I pomyśleć, że w brzuszkach rosną nam takie małe cuda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
co do Sab Simplex nam wystarczylo niecałe półbutelki
![]() My wszystko kupujemy sami.Nikt Nam nic nie dokłada ani nie kupuje ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale sie dzisiaj na sprzatałam.Jutro u mnie w domu bedzie sesja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
A teraz moje zakupy
![]() ![]()
#4065 |
Zakorzenienie
|
Aniu mnie gin kazał iść do okulisty, po zaświadczenie, czy nie ma przeciwskazań, bo oże wypisać, ze nie ma, może zalecić cc, a może zalecić skrócenie II fazy (kleszcze/próżnociąg), ale tak jak pisały dziewczyny tu chodzi o stan siatkówki
![]() Shirka ja też nie rezygnuje, ale błagam Cię, mogę pieniążki przelać po 5 czerwca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
laski bepanthen na obolałe brodawki jest sens kupować przed urodzeniem? jaka jest cena plus minus?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
do ogłoszenia
![]() w superpharm jest dużo fajnych promocji jak bede miec gotowke to moze w weekend pojade ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- ale poszalałaś ![]() ja mam też butle dr.Browna ale wziełam z szeroka szyjka bo sie łatwiej mleko wsypuje przynajmniej mi i smoka mam też Nuk( chociaż mam cichą nadzieję że mały będzie bez smoczkowy ![]() Duzo jeszcze ci zostalo do kupienia? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-26 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zadomowienie
|
DaKaro za wizyte
![]() Moniczka za wizyte ślicznego synka i zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
A to moje wczorajsze zakupy (płaciła za to moja mama
![]() Ubranko jest na wyjście ze szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj pierwszy raz w życiu widziałam TŻta płaczącego, to było dla mnie straszne, aż serce mi się krajało... ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja teściowa zadeklarowała sie dzisiaj, ze jak popiore ubranka to moge je do niej przywieść i ona mi je poprasuje ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
Pędzicie z zakupami
![]() Brunetko mam taką samą wanienkę tylko koloru niebieskiego ![]() Ja się muszę Wam pochwalić, że załatwiłam sprawę z moją umową i normalnie będę dostawała macierzyński ![]() ![]() Oczywiście nie obeszło się bez nerwów, ale udało się! ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do szyjki to niestety się troszkę skróciła ![]() ![]() Idę Was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wodaqua;27130361 Mam też zacząć liczyć ruchy dziecka od dzisiaj, wg specjalnej tableki, a potem na kolejnej wizycie muszę się z niej wyspowiadać.
[/QUOTE] No i jak masz liczyc? Cytat:
![]() Niezły ![]() Słodziak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brunetka współczuję sytuacji ![]() A ja dzisiaj cały dzień zalatana-a to zakupy, a to z różą do teściowej i tak zleciało ![]() Co do szkoły rodzenia(bo miałam napisac) było tak: Było nas 7 par-ogólnie ma byc 10. Zalecaja łóżeczko bez żadnych zasłonek, osłonek, czy ozdobnych baldachimów, po to by dziecko widziec, a nie je zasłaniac. Obok łóżeczka ma stac kącik do przewijania oraz mała nocna lampka. Ważne, by dziecko nie wychowywac w zupełnej ciszy-radio czy TV bardzo wskazane. Rożek wiązany, nie na rzepy ![]() W lecie najlepiej żeby spało tylko pod flanelką(pieluchą) Przydatny jest rozek do karmienia Wanienka jak największa, jak najmniej profilowana-zero gąbek, czy tego typu wkładek. Nie ma potrzeby codziennej kąpieli-co 2-3 dni wystarczy, przy dobrej pielęgnacji pupy i twarzy. Wanienkę po wykąpaniu bobasa myjemy mydełkiem i przechowujemy w pozycji wiszącej. Jeśli chodzi o podróżowanie w foteliku-to tyłem do kierunku jazdy i nie dłuzej niż 2h-trzeba robic przerwy, aby dziecko mogo się wyprostowac-siedzenie w foteliku jest pozycją wymuszoną. WYPRAWKA: -ubranka od 62 cm-poniżej zaledwie parę sztuk. - pieluchy tetrowe- 40 szt. - pieluchy flanelowe- 5 szt. - koszulki lub body -4/6 szt.-dalej nie pisałam ![]() Metki-należy an nie zwrócic uwage, ale ten temat był już u nas poruszany ![]() Skarpetki mają miec luźny ściągacz-lepiej ja spadają z nóżek, niz jak je opinają- 4 pary - czapeczki-2 cienkie, 1 gruba polarowa( nie wiązane pod szyją) Wszytskie ubranka koniecznie wyprasowac! KOSMETYKI: -oliwka( do kapieli), lub emulsja do kapieli oliatum, hipp-wtedy nie trzeba juz nacierac dziecka jakimiś specyfikami. -krem przeciw odparzeniom-sudokrem najlepszy, inne-linomag, bepanten-kupowac jak największe opakowania-gruba warstwa kremu na pupę przy każdym przewijaniu; Nie kupowac zasypki. Szampon od 2 miesiąca życia!!! Paznokcie obcinac podczas snu, ale nic na siłę-to nie jest priorytet Szczotka do włosów z miękkiego włosia. - waciki, gaziki( 4 paczki 7,5/7,5)-do pępka, chusteczki do pupy nawilżane; - płatki mydlane, lub delikatny proszek. Od 30 t.c. liczenie ruchów( karta ruchu płodu) do 10 ruchów-po śniadaniu, po obiedzie i przed kolacją... I tu moje pytanie odnosnie ruchów, jak to u Was wyglada, też liczycie według takiego schematu?? No nic to tyle ![]() Spadam na spacerek z Tofikiem(wczoraj spotkaliśmy w sadzie jeżyka ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.