|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a wiesz,kochana,ze to bardzo dobry pomysl ![]() ![]() zgadzam sie z Neska Zamiast pozytku, masz przez niego tylko same zmartwienia i problemy. Na cholere Ci ktos taki? Lepiej sobie poradzisz bez niego (oczywiscie z alimentami) i przynajmniej bedziesz miala szanse poznac kogos, kto doceni Ciebie i Twojego dzidka. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
teraz, kiedy niby nie wolno sie stresowac, bo dzidzia to odczuwa, czy juz jak dzidzia bedzie na swiecie - przeciez wtedy bede sie bala razy 1000, nie o mnie, tylko wlasnie o dzidziola
![]() |
#4052 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
dzieki Nikotynko za rady sprobuje z tym mleczkiem
![]()
#4053 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak jak przypuszczalam okazalo sie, ze strach ma wielkie oczy. Ogolnie jest zadowolona, szkola fajna kolezanki tez z jedna bedzie chodzila i wracala ze szkoly bo mieszka blok obok ![]() Odnosnie lekarza to powiem Ci tak, we Wroclawiu to jest misz masz, ja chodze do dwoch, jeden jako lekarz b. dobry , ale ma kiepskawy sprzet, tzn. bez szalu, drugi ma super sprzet i jest dobrym lekarzem. Tu masz opinie o nim http://www.znanylekarz.pl/tomasz-fuc...ekolog/wroclaw bierze 150 zl, ale wydaje mi sie ze warto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() pisałyście o "kochanych teściówkach" moja też należy nie stety do grupy nie udanych. W czasie ciąży ani razu nie zadzwoniła do mnie z zapytaniem np jak się czuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() agawoo zwolnij już kochana tempa na prawdę za bardzo się przemęczasz agatek brawo za glukozę ![]() ![]()
#4055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Amoja tesciowa to mieszka zaledwie 300metrow od nas, wiec blizutko, w zasadzie dwie ulice dalej ![]() ![]() Ja ostatnio ciagle wcinam mandarynki bo juz sa dobr ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaz juz raz pisalam o tym , ale widac jak czytacie moje posty ![]() Ja sobie kupilam zawiesine, wystarczy nalac na lyzeczke od herbaty polknac i po zgadze ![]()
![]() |
#4058 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wybieram się, i to już chyba od przyszłego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Bo ja to chyba powinnam sobie poród zaplanować tak, żeby wypadł w piątek po południu a w poniedziałek powinnam być już w pracy ![]() ![]() Cytat:
Super po prostu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4060 |
Wtajemniczenie
|
Przyjechał przed chwilą. Wymyślił żebym się do niego wprowadziła, że wtedy nie będzie problemu z tym kto do kogo ma przyjść, że się będziemy widzieli cały czas.
Oczywiście jak zwykle przytulał się do brzucha, próbował całować. Powiedzial, że kupi nowy zestaw wanianka plus ten przewijak. A ja sama nie wiem co o tym myśleć.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
analizując Twoje poprzednie wypowiedzi wydaje mi się, że z Twojej przeprowadzki do niego chyba nic dobrego by nie wynikło, byłabyś tylko uzależniona od niego...i umęczyłabyś się.... a już niedługo pojawi sie mały człowieczek, który potrzebuje ciepła i stabilizacji i szczęśliwej mamusi ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-17 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Wtajemniczenie
|
Też mi sie tak mała stópko wydaje. Potem bede siedziała w domu u niego z dzieckiem, a on będzie na piwko z kumplami chodził.
Nie widzę poprawy u niego żadnej, więc nie łudzę się, że teraz się zmieni. Uciekam na mały spacer, bo słoneczko dzisiaj mocno świeci i nawet ciepło sie zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
Całe szczęście ja zgagi nie mam..... ODPUKAĆ!!!! Jeszcze tego mi tylko brakuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Ja dziś jak HURAGAN przez mieszkanie mknę... Jejku skąd u mnie tyle energii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
a ja mam lenia ;/ nawet pisac mis ię nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dużo zdrówka ![]() Cytat:
![]() Hehe, takie uroki pracy w szkole, że czasem wraca tak jak dzisiaj a czasem o 15:30 ![]() ![]() Cytat:
Głównie jeździł mój wtedy jeszcze narzeczony, a ja rzadziej, chociaż sama śmigałam po mieście i nie tylko. Dopiero jak mieliśmy stłuczkę coś się we mnie zacięło i dostawałam ataku paniki jak miałam usiąść za kierownicą... Po paru miesiącach zaczęłam znów jeździć, ale już nie sama i to zazwyczaj jak musiałam... no i teraz od kiedy jestem w ciąży jeżdżę raz kiedyś ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić, ale chyba wolałabym wychowywać dziecko sama niż żyć w takiej niepewności co do TŻta ![]() _________________________ ____________ Mam teraz chwilkę ![]() Wczoraj zrobiłam listę rzeczy niezbędnych dla maluszka (i kilka ostatnich pozycji dla mnie) ![]() ![]() Jutro chyba jedziemy do Pepco i takiego największego u nas dziecięcego i obczajamy co i jak ![]() Łóżeczko i wózek zostawiam na koniec, tzn. wybierzemy model itp., a zamówi się później ![]() Mama mnie wyciągnęła do lumpka na zakupy, bo było 2zł./szt. i kupiłam 3 swetry luźniejsze i bluzkę z H&M MAMA ![]()
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już mam te skurcze ostatnio o nich mówiłam mojemu lekarzowi bo często mi się zdarzają trwają ok 30 sek własnie i przypominają bóle miesiączkowe lekarz zapytał się tylko jak często występują powiedziałam że czasami 2 razy dziennie i to mam 2-3 razy w tygodniu tak więc powiedział mi z eok że to jak najbardziej prawidłowy objaw że tak powinno być że macica przygotowuje się w ten sposób na wielki dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a powiedz mi gdzie się znajduje ten sklep Agnes?? bo ja pierwszy raz słysze o tym sklepie znam tylko salon sukni ślubnych Agnes ![]() co do brzucha ja jestem juz w 30 tyg i od jakiegoś czasu już zauważyłam ze podczas dłuższego chodzenia dziwnie twardnieje mi brzuch bardzo dziwne uczucie że czasami muszę na chwilę przystanąć poczekać aż przejdzie i wtedy mogę iśc dalej Cytat:
ale co do rzeczy używanych to wszystko zależy od osoby i od tego jak podchodzi do takich rzeczy mnie osobiści eto nie przeszkadza i cieszę się bardzo że ktos chętnie coś od siebie daje a co do tego chłopa twojego ... brak słow ..... nie wiem po co ty się z nim męczysz bo ja to już dawno bym w dupsko kopa dała i kazała się nie pokazywać na oczy no chyba że zmądrzeje przemyśli kilka spraw, on za każdym razem będzie cie tak zwodzic obiecywać sratatatatta i na końcu będziesz wychodziła na tym tak jak teraz, nie szkoda twoich nerwów???? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja tam do swojej teściówki nic nie mam babka w porządku choć nei powiem też nie raz swoje mi powiedziała na mój temat nie ra zmi przykrośc zrobiła tak samo teraz jak sie dowiedziała ze drugi raz jestem w ciązy na początku nikomu nic nie mówiliśmy wiec jak się dowiedziała to wparowała do nas z pretensjami do mnie ze dlaczego jej nikt nic nei mówi że dobrze wiem jak się skończyła poprzednia ciąża ze muszę leżeć że ona tu mi pomoże obiad zrobi posprząta itp. itd no wieć powiedziałm ze narazie nic nie mówiliśmy nikomu no i to była decyzja tż kiedy powie w końcu to jego mama no to raczej on powinien się pochwalić bo z poprzednią też mamie nie powiedział tylko ja szłam sie chwalić no ale prawda jest taka ze na gadaniu sie skończyło ani razu nikt tu nie przyszedł pomóc zapytać sie nawet czy coś zrobić czy moze podskoczyc po coś do sklepu czy nawet jak szły (teściowa z szwagierką) do sklepu to nie przyszły powiedzieć ze idą czy coś potrzeba kupić??o obiadach nie wspomne że ani razu nie ugotowała ![]()
![]() |
#4071 |
Raczkowanie
|
Chyba mam zachciankę na sledzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() Wydaje mi się, że Zosia nie ma nic przeciwko używanym rzeczom, chodzi tylko o to, że jej chłopaka stać na to żeby spełniać swoje zachcianki (nie takie tanie zresztą typu nowy sprzęt do snowboardu) lub przepijać kasę w barze z kumplami, a swojemu dziecku chce ofiarować same używane rzeczy i jest jej z tego powodu zwyczajnie przykro. Może nie będę się wypowiadać za nią, ale wydaje mi się, że o to właśnie chodzi. Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-10-17 o 16:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Coś mi się udzielił kiepski nastrój, jakaś taka jestem smutna ![]() ![]() Pearpearl - utwór Gotye jest wciągający bardzo ![]() ![]() Jeśli chodzi o cytrusy to ja jem na kg grejpfruty i nie biorę do głowy, czuję się dobrze i myślę, że nie ma co popadać w paranoje, no chyba, że nie mam racji ![]() Dla Agatka wielkie gratki za glukozę ![]() Likas - super, że tata już po za szpitalem, dużo zdrówka dla niego ![]() Kamciurka - ![]() ![]() Zoskasamoska - oj kochana strasznie mi żal Ciebie, nie powinnaś w takim stanie mieć jeszcze na głowie upierdliwego chłopa. Powinien być dla Ciebie wsparciem, a nie kulą u nogi ![]() Ewula83 - zdrówka kochana ![]() ultraradiola - kochana nie jesteś sama ![]() ![]()
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie napięcia brzucha występują wtedy gdy za dużo chodzę lub gdy za mocno sie prostuję bo ja mam cąły czas te bóle kosci łonowej więc im bardziej idę zgarbiona tym bardziej mnie boli dlatego staram sie chodzic bardziej wyprostowana i chyba gdy za bardzo się prostuje wtedy brzuch ciągnie i się napina no a u mnie te skurcze to się zaczeły jakoś własnie po 20 tyg a napinanie brzucha teraz jakoś z kilka tyg temu hmmm tu znalazłam takie coś http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...na-hicksa.html więc ja już nie wiem mi nic lekarz nie mówił ż enapięcie brzucha to te skurcze przepowiadające tylko jak mu mówiłam że czasami lekko boli jak podczas @ to powiedział ze to sa te skurcze i że tak powinno być
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2011-10-17 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Wam bardzo za wsparcie.
Monikaa nic nie jest złego w używanych rzeczach, tylko mnie szlag trafia, bo te rzeczy ,ktorych akurat nie chce , mamy mieć od znajomego z ktorym on czesto pije. No i co ? Dostaniemy je to automatycznie on pewnie musi mu za to podziękować, a jak? Oczywiście piwo pić. Jak by nie mógł wymyśleć coś normalniejszego, np. kupić coś dla jego dzieci, tak jak chce to zrobić jedna dziewczyna tutaj na forum. Jak tak dzisiaj rozmawialismy to mnie przytulał, pierwszy raz od dłuzszego czasu w ten sposób i ja wiem, że własnie takiej bliskości mi brakuje. Zwyczajnie się przytulić. Ja próbuję z nim rozmawiać, ale on nie widzi w tym problemu,że sie od czsu do czasu napije , chociaz i tak już trochę przystopował. Co ja mam zrobic? Nie chce sie z dnia na dzien przestać odzywac, gdybysmy sie mieli rozstac to chcialabym zeby to była wspolna decyzja, ale jak zaczynam ten temat to on twierdzi, ze nie ma o czym gadać. Ja go potrzebuję, potrzebuję kogos kto przy mnie będzie, kto będzie dla mnie wsparciem tak jak Mijus własnie napisałaś. Chce wiedzieć, że w każdej chwili mam z kim porozmawiać , że mogę sie wypłakać w jego ramię, a nie wyrywać sobie włosy z nerwów kiedy mnie olewa... |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zadomowienie
|
Kochane, pomóżcie
![]() Chodzi o prezent na pępkowe. Koleżanka ma zaplanowaną na czwartek cesarkę, będzie miała synka. Razem z TŻem jesteśmy zaproszeni na imprezkę pępkową nie wiemy jaki prezent kupić... coś dla dziecka czy dla mamy ![]() Myśleliśmy o tych chusteczkach nawilżanych z promocji w Biedronce bo tego nigdy za dużo, no ale co jeszcze??? Może jakąś fajną grzechotkę ![]() Najlepsze jest to, że widziałam się z nią z tydzień temu i ona nic nie miała dla dziecka, zero wyprawki! Dostała tylko kilka używanych bodziaków od koleżanki. Nie ma wózka, nie ma łózeczka, ani kosmetyków dosłownie nic!
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może jakieś 2-3 kaftaniki lub jakieś śpioszki? albo jakiś fajny ciepły gruby kocyk dla maleństwa
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
Ooo to samo chciałam napisać, pieluchy może w kształcie takiego ladnego torcika?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BebiBebi nie bardzo chcę dawać im słodycze, bo jeden z chłopców to podobno już jest troszkę grubiutki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tu jest akurat 2-elementowa pościel, ale ten sprzedawca ma duży wybór i więcej elementowych ![]() Ja ostatnio nie mogłam wyjechać w lewo... Jakoś cały czas ktoś jechał z prawej lub z lewej. Za mną utworzył się już sznureczek samochodów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to moi rodzice pytają jak się czuję, ale zabraniają mi robić tylko cięższe prace. Niestety oboje są chorzy i aż głupio jak się dobrze czuję, żebym to ja im nie pomogła. Do tej pory nic nie kupili dziecku, ale bynajmniej nie mam im tego za złe, ponieważ sami dopiero w zeszłym tygodniu kupiliśmy pierwsze rzeczy. Skoro my nie widzieliśmy potrzeby kupowania czegoś wcześniej, to tym bardziej nie mogę mieć do nich o to pretensji. Agawoo mój Szef jest naprawdę spoko, ale też nie chciałam, żeby to, że idę na zwolnienie wyglądało jak planowe zwolnienie. Nie chciałam, żeby pomyślał, że to moje widzimisię... Ale z drugiej strony wiedziałam, że ktoś musi przyjść przejąć moje obowiązki. Jak pytał mnie jak się czuję, to odpowiadałam, że kiepsko. Myślałam, że tak go do tego przygotuję. Troszkę się myliłam, bo dotarło to do niego dopiero, jak jego wspólniczka do mnie zadzwoniła i jej powiedziałam, że naprawdę źle się czuję i że będę wdzięczna, jak dziewczyna, która miała mnie zastąpić, przyjedzie szybko. Jak już poszłam na zwolnienie, to okazało się, że córka Szefa jest w ciąży tak samo jak ja. Wtedy to oczywiście zaczęłam myśleć, że on powie, że jak to ona może pracować, a ja to nie. Ale okazało się, że ona też już jest na zwolnieniu ![]() Teraz moje obawy troszkę zniknęły ![]() No ale dodaję, że moje obawy wynikają raczej z mojego charaktery, bo chciałam być w porządku w stosunku do Szefa, a tak jak mówię mam go bardzo spoko ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Kropeczka mi sie wydaje że dzieciaki i tak nie rozumieją że coś po nich dostałaś, a skoro ich mama Ci to podarowała to może jakiś ciuszek dla nich, ale wiadomo zależy ile dostałaś, w jakim stanie i za ile Ty chcesz coś kupic. Albo po prostu coś dla mamy, kawa i pudełko czekoladek. Machinka witaj ![]() Wózek bardzo ładny a co do twardnienia brzuszka to tak mam jak sie troch przemecze a po pracy to nawet czasami nospe musze wciac bo strasznie twardy. Pearl ja mam Dextera ale bez napisów. Wiem że to moze głupie bo mieszkam W Ie i znam angielski ale takie filmy gdzie używają bardziej technicznych zwrotów to jednak wolimy napisy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.