|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() strasznie przykro mi sie czyta jak piszecie ze tak przezywacie te powroty do pracy, najwazniejsze ze nie musisz go zostawiac z obcymi osobami na cale dnie. a wrocilas na pelen etat? pozdrowienia dla szefa ![]()
![]() |
#4052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra, lecę jeszcze umyć butelki i idę spać, bo inaczej jutro zasnę na tym cmentarzu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
|
agnieszka m i moria zapominialam napisac , ale macie takie avatary ze
![]()
#4054 |
Wtajemniczenie
|
Koszmar!
Nie moglam uspic Antka. Probowalam wszelakich sposobow i juz prawie zasypial w moim lozku [w swoim sie przesikal ![]() ![]() Teraz ladnie spi, a ja sie boje zasnac zeby przypadkiem nie zaczal sie dusic w nocy ![]() Gosiek chcialam doczytac na fejsie, ale z wyzej wymienionych powodow nie udalo mi sie ![]() ![]() Anula, bo u Ciebie to trzeba by bylo zaczac w zarodku ![]() ![]() ![]() Delicadeza my odebralismy nasza stara spacerowe, bo byla w serwisie. Mielismy parasolne maclarena w zastepstwie. Ja jeszcze nie przymierzam sie do zakupu lekkiej i malej spacerowy. Pomysle o tym po Nowym Roku, ale marzy mi sie ten Quinny zapp xtra ![]() Krzeselko wybralismy to granatowe z sowa ![]() Matall zabek i mama to naprawde wiele jak na jeden dzien!!! Super ![]() AgnieszkaM. ![]() ![]() ![]() Aga_pe 300??? ![]() ![]() Wszystkim bardzo dziekujemy za zyczenia! ![]()
#4055 |
Rozeznanie
|
Nikt nie zauważył mnie
![]() Andziotku maluchy mogą spać kiedy chcą, ale główna drzemka jest o jednej porze i do tego dążą. Matal ja też chce już mama słyszeć My dziś chyba na cmentarz się nie wybierzemy chyba że ładnie słoneczko zaświeci, popołudniu obiadek u mamy, mniam mniam...
#4056 |
Raczkowanie
|
Metal gratuluję
![]() u nas znowu nocka do ![]() Masakra . Maja budziła się co chwile z płaczem .. ehh . w dzień tak samo... marudzi i wgl . z tych 3 nocy spałam chyba tylko z 6 h ; / |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M Strasznie mi sie przykro robi jak czytam o Waszych powrotach do pracy
![]() ![]() Paulizia Bidulek z Antosia ![]() ![]() Olenko, Dariu, Lenko najlepszego dla Was dziewuszki kochane ![]() ![]() Dzien dobry ![]() Nocka ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Wtajemniczenie
|
paulizia no wlasnie, jak sie zostanie samemu z chorym dzieckiem, to strach sie dwoi i bezsilnosc
![]() ![]() a ja chcialam oznajmic ze chyba faktycznie konczy sie skok, a juz myslalam ze to bedzie never ending skok. a wiec po tych 340 ml spal do 6tej bez pobudki nawet na smoka. lezal ozlopany mlekiem na wznak i nawet konczyna nie ruszyl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mi sie tak dobrze spalao ze jak wyl o tej 6tej to troche to trwalo zanim sie zebralam do wstania. jestem przeszczesliwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4059 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka ni była najgorsza, anwet się wyspałam, ale o 7 już byłam na nogach bo dziecko już spać nie chciało ![]() zdrowiejcie dziewczyny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla naszych solenizantek sto lat ![]() ![]()
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Dla mnie nie dobry! Nocka w miare ok. Z jedna pobudka na placz okropny i zasnal mi na rekach. Obudzilismy sie o 6 i zmierzylam mu temp. 38,9 stopni w odbycie, za drugim razem 38,6 ![]() ![]() Aga_pe bardzo sie ciesze z pieknej nocki ![]() Atiz Antek wola 'mama' juz od jakiegos czasu ![]()
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() za sprawą klubu i fejsika trochę nasz wątek ogólny traktuję źle! Więc kajam się i nadrabiam ![]() Wszystkiego dobrego dla dzieciaków obchodzących dziś miesięcznice! Ola, Daria, Lena! ![]() Zdrowia dla naszych chorowitków! Nikoś, Antoś, Misia! ![]() Co u nas: - rozkłada mnie coś, walczę moim ulubionym lekiem, jest ciut lepiej, ale nie wiem, czy to przetrwam. Najbardziej boję się zarazić Hanexa. - skróciłam wczoraj Hani grzywkę. Włosy właziły Jej do oczu. Po umyciu wyglądała jak wczesna Twiggy/późny Hitler, teraz ma mocno przerzedzoną wersję Audrey Hepburn ![]() - na cmentarz Hania nie idzie. Robimy wymianę, ja idę w drugiej turze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Oli, Darii i Lenki
Paulizia, ![]() Aga_pe, to Norbert zrobił mamie niespodziankę, ja też tak chcę!!! U nas nie wiem czy to skok, według tych wykresów skoków teraz właśnie powinien być koniec, a nie początek. Może ma taka intensywną końcówkę. U nas noc znów do d... Adaś budził się z 5 razy. jeśli to nie końcówka skoku to obstawiam suche powietrze w domu i temperatura. Niestety nie mogę na noc przykręcić ogrzewania i jest dość ciepło. Dzisiaj na noc włączę nawilżacz zobaczymy może to coś da. Idę szykować towarzystwo do wyjścia. Na szczęście ładna pogoda dzisiaj, u nas słońce pięknie świeci. Miłego dnia ![]() Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-11-01 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
300 ml
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry.
U nas nocka dzisiaj super bo sie wyspalam. Zasnela o 21 pierwsza pobudka o 7 potem dospalysmy do 9 ![]() Wczoraj bylam u lekarza bo juz prawie gadac nie umialam taka chrypka + kaszel i katar ale na szczescie goraczki nie. Dzisiaj juz lepiej. Ole wziełam od razu tez bo rowniez ma lekki kaszel i katar + oczko jej łzawi. Dr. powiedziała ze to tylko lekkie przeziebienie, dzieki Bogu. a nie tak jak ostatnio bo miała podobne objawy a to bylo rozpoczynajace sie zapalenie oskrzeli. Piękna pogoda sie robi wiec pojdziedzy na chwilke na groby. Miłego Dnia Wam Zycze. Pa ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Jestem tu tylko ja i 2 szpiegów w krzakach
![]() Ale pustki. Też zmykam, bo jak Hanka zje obiad, to jest moja tura na cmentarz. A potem goście na zupę dyniową i grzańca ![]() Zajrzałam do lodówki, a tam.... SAŁATA! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
U nas swieta nie ma. Tylko telewizor 'mowi' o tym poprzez nudne familijne filmy. Pozytek z tego taki, ze dowiedzialam sie ze Tyranozaur Rex byl tak naprawde cieniasem
![]() Antek po paracetamolu spal od 9 do 13. Jak sie obudzil dalam mu mleko i zmierzylam temp. W dupce na szczescie 36,6. Spadla ![]() Andziot osluchalam go stetoskopem i slysze szmery jak oddycha ![]() Zazdroszcze golabkow ![]() Mary zupa dyniowa z halloweenowych dekoracji? ![]() Nigy nie jadlam, a chetnie bym sprobowala ![]() SiLee zdrowka kochana ![]()
#4069 |
Zadomowienie
|
hejka
żyję i mam się w miarę dobrze ale ciągle brak czasu przesyłam tysiąc buziaków pa
![]() |
#4070 |
Raczkowanie
|
my już po spacerku
![]() prawie 2 h jeździliśmy, Maja zasneła, ale potem się obudziła i leżała grzecznie, cud ! ![]() teraz bawi się na macie .. muszę ją jakoś dzisiaj przeciągnć chociaż do 19, bo pada już o 18 i nie idzie jej dobudzić ; / |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!!
My też po spacerku.Dziś w planach był Ogród Botaniczny,ale nic ciekawego nie było ![]() ![]() Samych słodkości dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych...100 lat dzieciaczki ![]() ![]() ![]() i ooo ![]() mamooptymistko- ![]() ![]() ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-11-01 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
My jednak zaliczyliśmy cmentarz, bo pogoda piękna! Przed południem trochę mniej ludzi, więc jako tako dało się jeździć. Widać że dzisiaj święto, bo pustki tu że hoho ![]() Paulizia, dużo zdrówka dla Antosia! ![]() ![]() AgnieszkaM, aż sama się boję jak to będzie gdy będę musiała wychodzić do pracy ![]()
#4073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas okej ![]() nocka okej, pobudka o 2.30 zjadla mleko nutra +soja a rano o 7 dostala juz samo sojowe wszystko wypila caly dzien ladnie na sojowym teraz drzemie kolo 19 mam zamiar ja kąpać i nyny ja sie czuje coraz lepiej będę gotować pomidorówę ![]() aha no i oczywiscie ola byla z nami na grobach w kosciele bylismy sami ale pogoda dzisiaj byla przepiękna ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-01 o 16:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wykąpana, pojedzona śpi .. padła mi na rękach .. Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-11-01 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wiecie jaką miałam nockę !!!!! Piotruś spał od 19 do 5 ![]() z jedną pobudka ok 23, ale smoka dałam i poszedł spać dalej ![]() Byliśmy dziś na cmentarzu, a potem na spacerku w parku.... pięknie jest! Złota polska jesień ! Piotruś już śpi.... zasnął szybciutko nawet bez histerii...zmęczony był, ale dziwię się bo dużo spał dziś w dzień... dobrej nocki mamusie ![]()
#4076 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
u nas dzień rodzinny. Julian i wczoraj i dziś był na długim spacerze z dziadkiem i prababcią i swoją kuzynką roczną ![]() Eh, jak ja bym chciała, żeby Julik już miał rodzeństwo ![]() Dziś rano dzieciaki obudziły się o 5:30 i dostały głupawki, gadały, wariowały i ze spania były nici. No i mamy problem z rozszerzaniem diety. Dziś dwa razy mega płacz i krzyk, drugi przy duszeniu kupki, która wyszła ale zbyt twarda i zbita ![]() ![]() Buziaki dla Was!
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
antropia, agnieszka_pe Ale mialyscie super nocki
![]() ![]() Pauliziu Jak Antos sie czuje? mamaoptymistka ![]() ![]() ![]() Jestem przelotem. Dzis praktycznie caly dzionek uplynal nam na spacerach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa pora
![]() mamoopt. fajnie ze sie pokazalas bo mi pusto tu bez ciebie ![]() skok sie chyba skonczyl. drzemka dzisiaj trwala 1,5h wiec wraca wszystko do starego ladu norbi dzisiaj siedzial 1,5 h nad ksiazeczka pt kolory. myslalam ze padne ze smiechu, byl taki zaczytany ze hoho ![]() wieczorem wypil 200ml mleka z kaszka, chwilke przed mlekiem zjadl kaszke z guszkami na gesto i spi slodko. usypianie nie bylo specjalnie uciazliwe ![]()
#4079 |
Zakorzenienie
|
Antropia, wow ale noc
![]() Caffe, a co Juluś już jadł? Mamaoptymistka, kiedy wrócisz? ![]() ![]()
#4080 |
Rozeznanie
|
andziot - seriooooo??? jeju, mój taki klopsiu a generalnie mało je, słoiczek ten najmniejszy mam przeważnie na 2 razy, bo więcej nie chce! czy mam się martwić?
aga_pe - suuuuper! w końcu się wyspałaś! sillee - dobrze że lekarz Was zbadał, lepiej dmuchać na zimne. AgaM - widzę że razem wróciłyśmy do pracy... ja zdążyłam popracować 3 dni i wczoraj musiałam wziąć wolne lecę spać bo jutro pobudka i do "roboty"... Kasia walczy ze stanem podgorączkowym, oby w dzień nie miała, bo tż sam z dzieciakami zostaje i będę się denerwować... katar nadal paskudny.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.