|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() strasznie przykro mi sie czyta jak piszecie ze tak przezywacie te powroty do pracy, najwazniejsze ze nie musisz go zostawiac z obcymi osobami na cale dnie. a wrocilas na pelen etat? pozdrowienia dla szefa
|
|
|
#4052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A szefa owszem pozdrowię, ale przez kupę kamieni ![]() Dobra, lecę jeszcze umyć butelki i idę spać, bo inaczej jutro zasnę na tym cmentarzu. |
|
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
agnieszka m i moria zapominialam napisac , ale macie takie avatary ze
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszmar!
Nie moglam uspic Antka. Probowalam wszelakich sposobow i juz prawie zasypial w moim lozku [w swoim sie przesikal kolysalam go, bujalam, spiewalam... caly czas placz... zasnal dopieo po 21... nagle w pozycji 'samolocik' na rekach... plakalam razem znim. Nie wiedzialam jak mu mam pomoc, co mam robic... nigdy nie mielismy kolek, boli, placzow nieustajacych... kompletnie sie rozkleilam, a musialam sie szybko pozbierac dla Antosia, bo on potrzebuje silnej matki, a nie jakiejs histeryczki co nie?Teraz ladnie spi, a ja sie boje zasnac zeby przypadkiem nie zaczal sie dusic w nocy ![]() Gosiek chcialam doczytac na fejsie, ale z wyzej wymienionych powodow nie udalo mi sie strasznie mi zal Michalka... czy to normalne po rehabilitacji czy ta pani byla wyjatkowo niedelikatna? Nie czytaj googla, bo to samo zlo! Tylko paznokci sie naobgryzasz albo schizofreni paranoidalnej nabawisz. Ja sie z tego wyleczylam jak google zdiagnozowalo mi grzybice sutkow, a w ciazy gnicie wod plodowych. Napewno z Michalkiem jest wszystko dobrze tylko potrzebuje kilku spotkan z rehabilitantemAnula, bo u Ciebie to trzeba by bylo zaczac w zarodku No to moze dzien pieknosci? Wtedy cos robisz dla siebie, nie obijasz sie i jakie korzysci Zosia tez wolalaby by mama byla wypoczeta i miala wiecej sily i checi do zabaw Delicadeza my odebralismy nasza stara spacerowe, bo byla w serwisie. Mielismy parasolne maclarena w zastepstwie. Ja jeszcze nie przymierzam sie do zakupu lekkiej i malej spacerowy. Pomysle o tym po Nowym Roku, ale marzy mi sie ten Quinny zapp xtra Krzeselko wybralismy to granatowe z sowa Matall zabek i mama to naprawde wiele jak na jeden dzien!!! Super ![]() AgnieszkaM. poczatki rozstania napewno sa trudne. Poza tym dochodzi ta niesprawiedliwosc, ze nie ma innego wyjscia Ja mysle, ze Antos to dzielny chlopczyk i poradzi sobie swietnie. Mamusiu badz silna, nie daj sie szefowi [pies go tracal] i glowka do gory... Aga_pe 300??? no ale pelzaki widocznie potrzebuja wiecej ![]() Wszystkim bardzo dziekujemy za zyczenia!
|
#4055 |
|
Rozeznanie
|
Nikt nie zauważył mnie
smutek A ja tu myślałam że będą fanfary i powitania i uściski dłoni.....Andziotku maluchy mogą spać kiedy chcą, ale główna drzemka jest o jednej porze i do tego dążą. Matal ja też chce już mama słyszeć My dziś chyba na cmentarz się nie wybierzemy chyba że ładnie słoneczko zaświeci, popołudniu obiadek u mamy, mniam mniam...
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Metal gratuluję
Majusia nie mówi calkiem tylko mama, tylko mamama .. u nas znowu nocka do Masakra . Maja budziła się co chwile z płaczem .. ehh . w dzień tak samo... marudzi i wgl . z tych 3 nocy spałam chyba tylko z 6 h ; / |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M Strasznie mi sie przykro robi jak czytam o Waszych powrotach do pracy
i o ogromnej tesknocie za dzieckiem.Przytulam Cie mocno i zycze sily. Pewnie z czasem oboje sie przyzwyczaicie do nowe sytuacji ale domyslam sie, ze nie jest Ci lekko.Paulizia Bidulek z Antosia Olenko, Dariu, Lenko najlepszego dla Was dziewuszki kochane Dzien dobry ![]() Nocka ok 21:30- 7:00 plus dwie pobudki na UU i jedna kolo 6 na malego przytulanca
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia no wlasnie, jak sie zostanie samemu z chorym dzieckiem, to strach sie dwoi i bezsilnosc
kurcze ale go chwycilo, widocznie zle sie czul, ze tak plakal. no niestety, i tez ciezko, ale w takich chwilach musimy byc twarde i nie okazywac nerwa , jedynie potem do poduchy . a jak dzisiaj sie czuje?????????a ja chcialam oznajmic ze chyba faktycznie konczy sie skok, a juz myslalam ze to bedzie never ending skok. a wiec po tych 340 ml spal do 6tej bez pobudki nawet na smoka. lezal ozlopany mlekiem na wznak i nawet konczyna nie ruszyl mi sie tak dobrze spalao ze jak wyl o tej 6tej to troche to trwalo zanim sie zebralam do wstania. jestem przeszczesliwa
|
|
#4059 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka ni była najgorsza, anwet się wyspałam, ale o 7 już byłam na nogach bo dziecko już spać nie chciało ![]() zdrowiejcie dziewczyny ![]() Cytat:
współczuje powrotu do pracy, jak sobie pomyślę, że mnie wnet też to czeka ... ja nie chcęęęę ![]() Cytat:
Cytat:
no i bardzo ładnie spałdla naszych solenizantek sto lat ![]()
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Dla mnie nie dobry! Nocka w miare ok. Z jedna pobudka na placz okropny i zasnal mi na rekach. Obudzilismy sie o 6 i zmierzylam mu temp. 38,9 stopni w odbycie, za drugim razem 38,6 ![]() Aga_pe bardzo sie ciesze z pieknej nocki Atiz Antek wola 'mama' juz od jakiegos czasu
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() za sprawą klubu i fejsika trochę nasz wątek ogólny traktuję źle! Więc kajam się i nadrabiam ![]() Wszystkiego dobrego dla dzieciaków obchodzących dziś miesięcznice! Ola, Daria, Lena! ![]() Zdrowia dla naszych chorowitków! Nikoś, Antoś, Misia! Co u nas: - rozkłada mnie coś, walczę moim ulubionym lekiem, jest ciut lepiej, ale nie wiem, czy to przetrwam. Najbardziej boję się zarazić Hanexa. - skróciłam wczoraj Hani grzywkę. Włosy właziły Jej do oczu. Po umyciu wyglądała jak wczesna Twiggy/późny Hitler, teraz ma mocno przerzedzoną wersję Audrey Hepburn - na cmentarz Hania nie idzie. Robimy wymianę, ja idę w drugiej turze
|
|
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Oli, Darii i Lenki
Paulizia, by było tylko coraz lepiej. Biedny Antoś się umęczy, a ty razem z nim. Aga_pe, to Norbert zrobił mamie niespodziankę, ja też tak chcę!!! U nas nie wiem czy to skok, według tych wykresów skoków teraz właśnie powinien być koniec, a nie początek. Może ma taka intensywną końcówkę. U nas noc znów do d... Adaś budził się z 5 razy. jeśli to nie końcówka skoku to obstawiam suche powietrze w domu i temperatura. Niestety nie mogę na noc przykręcić ogrzewania i jest dość ciepło. Dzisiaj na noc włączę nawilżacz zobaczymy może to coś da. Idę szykować towarzystwo do wyjścia. Na szczęście ładna pogoda dzisiaj, u nas słońce pięknie świeci. Miłego dnia Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-11-01 o 10:38 |
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
300 ml
Ale pięknie pospał, Ago_pe
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry.
U nas nocka dzisiaj super bo sie wyspalam. Zasnela o 21 pierwsza pobudka o 7 potem dospalysmy do 9 Wczoraj bylam u lekarza bo juz prawie gadac nie umialam taka chrypka + kaszel i katar ale na szczescie goraczki nie. Dzisiaj juz lepiej. Ole wziełam od razu tez bo rowniez ma lekki kaszel i katar + oczko jej łzawi. Dr. powiedziała ze to tylko lekkie przeziebienie, dzieki Bogu. a nie tak jak ostatnio bo miała podobne objawy a to bylo rozpoczynajace sie zapalenie oskrzeli. Piękna pogoda sie robi wiec pojdziedzy na chwilke na groby. Miłego Dnia Wam Zycze. Pa
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem tu tylko ja i 2 szpiegów w krzakach
![]() Ale pustki. Też zmykam, bo jak Hanka zje obiad, to jest moja tura na cmentarz. A potem goście na zupę dyniową i grzańca ![]() Zajrzałam do lodówki, a tam.... SAŁATA!
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas swieta nie ma. Tylko telewizor 'mowi' o tym poprzez nudne familijne filmy. Pozytek z tego taki, ze dowiedzialam sie ze Tyranozaur Rex byl tak naprawde cieniasem
![]() Antek po paracetamolu spal od 9 do 13. Jak sie obudzil dalam mu mleko i zmierzylam temp. W dupce na szczescie 36,6. Spadla Andziot osluchalam go stetoskopem i slysze szmery jak oddycha ![]() Zazdroszcze golabkow ![]() Mary zupa dyniowa z halloweenowych dekoracji? ![]() Nigy nie jadlam, a chetnie bym sprobowala ![]() SiLee zdrowka kochana
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
hejka
żyję i mam się w miarę dobrze ale ciągle brak czasu przesyłam tysiąc buziaków pa
|
#4070 |
|
Raczkowanie
|
my już po spacerku
![]() prawie 2 h jeździliśmy, Maja zasneła, ale potem się obudziła i leżała grzecznie, cud ! ![]() teraz bawi się na macie .. muszę ją jakoś dzisiaj przeciągnć chociaż do 19, bo pada już o 18 i nie idzie jej dobudzić ; / |
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!!
My też po spacerku.Dziś w planach był Ogród Botaniczny,ale nic ciekawego nie było tylko kupa liści i w dodatku 17 stopni...Dziecko me zalicza drzemkę,dam jej jeszcze 15 min i będę wybudzaćSamych słodkości dla solenizantów wczorajszych i dzisiejszych...100 lat dzieciaczki ![]() ![]() :par ty:....i ooo ![]() mamooptymistko-
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-11-01 o 17:35 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
My jednak zaliczyliśmy cmentarz, bo pogoda piękna! Przed południem trochę mniej ludzi, więc jako tako dało się jeździć. Widać że dzisiaj święto, bo pustki tu że hoho ![]() Paulizia, dużo zdrówka dla Antosia! ![]() AgnieszkaM, aż sama się boję jak to będzie gdy będę musiała wychodzić do pracy Trzymaj się dzielnie, oby można się było do tej rozłąki przyzwyczaić
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Aga Cytat:
?u nas okej ![]() nocka okej, pobudka o 2.30 zjadla mleko nutra +soja a rano o 7 dostala juz samo sojowe wszystko wypila caly dzien ladnie na sojowym teraz drzemie kolo 19 mam zamiar ja kąpać i nyny ja sie czuje coraz lepiej będę gotować pomidorówę ![]() aha no i oczywiscie ola byla z nami na grobach w kosciele bylismy sami ale pogoda dzisiaj byla przepiękna
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-01 o 17:55 |
||
|
|
|
#4074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz wykąpana, pojedzona śpi .. padła mi na rękach .. Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-11-01 o 18:44 |
|
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wiecie jaką miałam nockę !!!!! Piotruś spał od 19 do 5 z jedną pobudka ok 23, ale smoka dałam i poszedł spać dalej ![]() Byliśmy dziś na cmentarzu, a potem na spacerku w parku.... pięknie jest! Złota polska jesień ! Piotruś już śpi.... zasnął szybciutko nawet bez histerii...zmęczony był, ale dziwię się bo dużo spał dziś w dzień... dobrej nocki mamusie
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
u nas dzień rodzinny. Julian i wczoraj i dziś był na długim spacerze z dziadkiem i prababcią i swoją kuzynką roczną ![]() Eh, jak ja bym chciała, żeby Julik już miał rodzeństwo ![]() Dziś rano dzieciaki obudziły się o 5:30 i dostały głupawki, gadały, wariowały i ze spania były nici. No i mamy problem z rozszerzaniem diety. Dziś dwa razy mega płacz i krzyk, drugi przy duszeniu kupki, która wyszła ale zbyt twarda i zbita i bardzo, bardzo się Juliś męczył. Chyba musimy odstawić produkty zapierające ![]() Buziaki dla Was!
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
antropia, agnieszka_pe Ale mialyscie super nocki
Oby dzisiejsze byly jeszcze lepsze Pauliziu Jak Antos sie czuje? mamaoptymistka ![]() Brakuje nam tu Ciebie !!Jestem przelotem. Dzis praktycznie caly dzionek uplynal nam na spacerach Piekna pogoda byla |
|
|
|
#4078 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa pora
mamoopt. fajnie ze sie pokazalas bo mi pusto tu bez ciebie ![]() skok sie chyba skonczyl. drzemka dzisiaj trwala 1,5h wiec wraca wszystko do starego ladu norbi dzisiaj siedzial 1,5 h nad ksiazeczka pt kolory. myslalam ze padne ze smiechu, byl taki zaczytany ze hoho ![]() wieczorem wypil 200ml mleka z kaszka, chwilke przed mlekiem zjadl kaszke z guszkami na gesto i spi slodko. usypianie nie bylo specjalnie uciazliwe
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia, wow ale noc
Caffe, a co Juluś już jadł? Mamaoptymistka, kiedy wrócisz?
|
#4080 |
|
Rozeznanie
|
andziot - seriooooo??? jeju, mój taki klopsiu a generalnie mało je, słoiczek ten najmniejszy mam przeważnie na 2 razy, bo więcej nie chce! czy mam się martwić?
aga_pe - suuuuper! w końcu się wyspałaś! sillee - dobrze że lekarz Was zbadał, lepiej dmuchać na zimne. AgaM - widzę że razem wróciłyśmy do pracy... ja zdążyłam popracować 3 dni i wczoraj musiałam wziąć wolne lecę spać bo jutro pobudka i do "roboty"... Kasia walczy ze stanem podgorączkowym, oby w dzień nie miała, bo tż sam z dzieciakami zostaje i będę się denerwować... katar nadal paskudny.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.

A jak sobie pomyślę, że od środy już będę go musiała wozić do mamy, że nie dosyć, że nie będzie u siebie, to jeszcze nie z nami, to jest mi ekstremalnie smutno, źle i jestem wściekła. Dlaczego nie możemy sobie pozwolić, żebym mogła sama się zajmować Antosiem? Nie podoba mi się to 

poczatki rozstania napewno sa trudne. Poza tym dochodzi ta niesprawiedliwosc, ze nie ma innego wyjscia
Majusia nie mówi calkiem tylko mama, tylko mamama ..

by było tylko coraz lepiej. Biedny Antoś się umęczy, a ty razem z nim.
Ale pięknie pospał, Ago_pe