|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
BAO ooooo 3.40 ???????
. Dziś tez szybko podniesz ![]() LIND współczuje choroby |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
u nas nudy pogoda same wiecie jaka ... mala nieznosna wiec ja popijam melise zeby nie zwariowac wrrrrr
wszytsko badz wszyscy mnie w☠☠☠☠.... zastanawiam sie nad dziurawcem od wczoraj włanczaja nam ogrzewanie i jakos dojsc nie moga u nas niecałe 20 pokoje duzo wilgotno to jeszcze zimniej sie to odczuwa zdrówka dla małych chorowitków , i najlepsze zyczenia dla solenizantów asiulek aaa myslałam ze w samym mielnie . u nas sie troche zmieniło i jak dobrze pojdzie wyjdzeniemy wieksza grupka oczywiscie jak bedzie pogoda ![]() kur taka pogoda ma jeszcze tydz byc a u nas w ndz odpust jak zwykle w deszczu buuu dziewczyny szukam wózka" laski " amelia juz nie wózkowa a raczej rowerowa ale jak pojedziemy nad to morze chciałabym miec jednak jakies zabezpieczenie taka "laska" jest poreczna i zajmuje mało miejsca macie jakas na oku ?
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia a nie masz od kogo pożyczyć tej parasolki na kilka dni. Już moim zdaniem za późno na taki wydatek, chyba że w planie kolejna dzidzia niedługo
Albo kup w komisie jakąś za 50zł.Mój wszędzie głównie na biegowym. Od wczoraj mu schowaliśmy biegowy bo uczy się pedałować bez bocznych kółek, to pewnie na wakacje z rowerkiem pojedziemy. U mnie w mieście wczoraj z 8 piętra dziewczynka 4-ro letnia wypadła a matka pijana z pozostałymi dziećmi http://www.zycie.pila.pl/bezpieczens...atki/index.php
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wszystkim chorym dużo zdrowia życzę. U nas tez nie za wesoło. Nie możemy wyleczyć Nataszy. Na powiększone węzły chlonne. Nawet podejrzewali zarniaka. Zrobiliśmy morfologie i jest w miarę ok. Wiec wielka ulga. Dostała następny antybiotyk i zobaczymy czy jej zejdzie. Dodatkowo ma dziwne zachwiania równowagi. Naprawdę jest do dupy.
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u Ciebie Pop? Jak ty się czujesz? Moje dziecko też w nocy płacz, pić... więc chyba gardło ![]() Katarek ma, zobacze czy sie coś rozwinie... Pogoda do dupy... nic sie nie chce. |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek dorósł chyba do inhalacji, trochę popłakał na początku ale nie wyrywał się i nie szarpał jak w listopadzie. Także inhalujemy się 2 razy dziennie, inhalator pożyczam na 15min i muszę oddawać bo na górze dzieciaki 4x dziennie inhalowane ![]() Mi dziś trochę gorzej Mam nadzieje że jednak przejdzie, wdycham sobie z Miśkiem leki
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Pop- nie wesolo
oby szybko przeszlo i wiecej nie wrocilo ![]() Edzia- to uderzajci do nas, dolaczymy chetnie do wiekszego grona ![]() Tak serio- fajnie byloby sie spotkac Widze ze kolejna seria chorob
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
edzia, uważam tak ja madzia-najlepiej by było pożyczyć albo włąśnie kupić jakąś taniochę a potem opchnąć dalej
madzia, ale okropna historia pop, jak przeczytałam ziarniak, to mi oddech się zatrzymał. Dobrze, że morfo wyszła ok. Bardzo współczuję i życzę zdróweczka nataszka, amelci też zdrówka życzę lind, i wam obojgu też.
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za gruszki. Ale się posypały choroby
![]() P0P równowaga może od uszka ? Filmik z dzisiaj http://m.youtube.com/watch?v=qWd5fZoROsA#
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
POP zdrowka , mam nadzieje ze w końcu przejdzie .
Ciekawe co z ta równowaga EDZIA ja kiedys jak do pl jechalam i nie chciałam swojej laski brac to kupiłam w Tesco najtańsza chyba za 20 f , zeby na lotnisko mieć i mamie na spacer . Kup jakaś tania, używana jak sie uparlas zeby brac ![]() MADZIA a miałam cie pyta czy nie za wcześnie na pedolowania na 2 kolach ,ale widzę ze nie , , ja chciałam mojego za rok dopiero pouczyc , ale chyba spróbuje jutro na dniach . Moze i moj zalapie . W sumie pedalowac potrafi , na 2 kołach jeździ i równowagę trzyma to moze skuma . Byliśmy w szpitalu i operacja za 6-8 tyg , chyba ze do Turcji pojedziemy to bedzie po powrocie we wrześniu bo musi minąć 2-3 tyg od operacji zeby mały mógł wyjechać . Mieliśmy nigdzie nie jechać ale chyba czekają nas 2 tyg w tropikach Szok z ta powodzia , moze w końcu pogoda sie poprawi . Nie dość ze zima długa to teraz deszcze. Slyszeliscie o wolnej niedzieli ? Ciekawe co w końcu zadecydują . Cieżko bedzie dogodzic . MADZIA ty słyszałam o tym wypadku czyli jednak matka napita . Masakra. A teraz czytam ze ciężarną wyskoczyla z okna a dziecko urodziło sie z połamane raczka ....... Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:11 |
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Monk a te migdalki to tak musowo
. Jak już musicie,to lepiej szybko mieć to za sobą.Mój dzisiaj bez bocznych poszedł drugi raz,więc w sumie razem w godzinę zalapal .że jechał sam dowiedzial się dopiero jak na tv zobaczył :Pogólnie ostatnio sporo samobójców. Pewnie pogoda ma w tym swój udział .
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA mus mus bo on chrapie i bezdechy ma . NATASZKA moze potwierdzić bo na fejsa filmik wyrzucilam jak zaciąga
. Teraz to bedzie stres jak ci bedzie zasuwal NATASZKA a wlasnie juz ci sie migdaly zagoily ? Opisz zabieg , ja mojego musze umówić bo on tez chrapie , bezdechy ma . Gorzej jak wytnie, a nie bedzie poprawy |
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Może warto by było gdybyś sobie zrobiła inhalacje ?Edzia jak już koniecznie chcesz wózek to kup używany albo jakikolwiek, najtańszy w markecie. Obyś nie miała kolejnego klamora do noszenia na plecach ![]() Ja bym już Zośki nie chciała przyzwyczajać do wózka bo jeszcze by jej sie spodobał i co później
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kobitki tak zrobie , no wiecie chciałabym miec drugie ale to nie ja o tym decyduje tylko los badz ten z góry
a rowerek tez bierzemy madzia nie mogłam zobaczyc twojego filmiku kobitki która ma mnie na fb poprosilibysmy o głosiki chyba ze któras chce to na niech pisze ja na pw przesle linka (pamietam jak nataszke na 2 tyg zawiesli wole nie ryzykowac )nataszka jednak im sie jest starszym gorzej sie przechodzi pare dni temu 3 letnia córeczka mojej kolezanki miała usuwanego migdała ponoć duzy młoda jest chyba tydz badz połtora po zabiegu i nic jej nie jest ja myslałam ze ona wyjdzie z dzieckiem obolałym a młoda na drugi dzien po wycieciu po łózkach szpitalnych skakała nie wiem czy to taki model czy cós zas nasz kumpel długo dochodził do siebie i strasznie sie czuł (podobnie do twoich opisów) pop oj wesoło nie macie mam nadzieje ze sie szybko małej poprawi zreszta zycze zdrówka wszytskim dzieciaczkom straszne historie piszecie ja dzis słyszałam o rodzinie która miała 7 dzieci ale wychodziła tylko z 5 5 letnich blizniaków trzymała za jakas szafa mieli tam tylko jakies 2 metry , obaj w pampersach lekarz stwierdził ze rozwojem sa jak 3 letnie dzieciaczki , one nawet chodzic dobrze nie umiały ... ostatnie szczepienie miały jak miały 2 ms , a u lekarza był tylko jeden z blizniaków jak miał rok
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
biedna mała...dobrze, ze wyniki ok. Kubuś ma od urodzenia powiększonego węzła na szyi, raz jest mniejszy, raz większy, lekarka powiedziała, ze do 3 lat to normalne. Z tym, ze on 3 już skońćzył, a nadal tak ma
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Bao- jak tam opiekunka sie sprawdza?
Werka chyba naprawde chora ao jeszcze spi. A to sie nie zdarza ![]() Brzydki ma ten kaszel. W piatek pojde do kontroli jak nie przejdzie. Tz tez juz rozlozony, a mnie gardlo boli. Laski w pracy z klimatyzacja przesadzaja.
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
to może tak http://youtu.be/qWd5fZoROsA
A co do wózka to chętnie bym pożyczyła Tobie parasolkę, u mnie od roku leży w łóżku Szkoda że bliżej nie mieszkasz, bo tak to kurier w jedną i drugą strone więcej niż wózek warty.Monka rowerek mały bo ma 12" koła. Ale wygodniejszy do nauki jezdzenia, bo wolniej jeździ . Młody jak już opanuje perfekt, to ma w zapasie nowy rowerek 16"(tzn po bracie)Ale tamten to już tylko w ochraniaczach i kasku, bo jednak wyższy i o wypadek łatwiej.Co do migdałków to moja mama całe życie była zła na babcię że jej pozwoliła migdałki wyciąć. Bo jak wcześniej chorowała to migdałki miała chore i tyle, a po ich wycięciu to od razu krtań miała chorą co dużo gorzej znosiła. A dosyć często chorowała. Mój starszy też bardzo chrapał bo miał powiększony trzeci migdał, ale one z wiekiem zanikają, i chrapanie przeszło. Pogoda się polepsza to i dzieci wyzdrowieją
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie w tym przedszkolu za moim oknem jest pozar. Ewakuacja dzieci i dym z okien. Masakra.
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
BAO to współczuje
. MARZIA ja tez miałam usuwane , raz na ruski rok chorowalam i tak jest do dziś . Chyba zależy od osoby i nikt ci gwarancji nie da ze to akurat na ciebie trafi . Młody przed usuwaniem miał dość często zapalenie ucha , po operacji miał tylko raz albo wogole, niepamietam . Moja mama tez miała usuwany( jako dorosła juz ) , tez nie choruje, a jak juz to raz na ruski rok nie ma problemow . Lekarze z którymi sie widziałam( Polska Anglia ) jednogłośnie mowili ze niektórym dzieciom mija te powiększenie( migdaly) , a u niektórych nie mija i lepiej usunąć , tym bardziej ze przeszkadza , u nas akurat u małego i młodego powód chrapanie i bezdechy .ASIULEK a co u was ta goraco ze dziewczyny z klima przesądzają ? Mała niej leży i sie kuruje . Szkoda . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-06-05 o 08:46 |
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie jest tak cieplo ale sa takie dwie ktorym wiecznie cieplo
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej że dzieci przechodzą to inaczej... Cytat:
ja na noc dalam małej lipomal i tran, ale tak wam powiem, że sama nie wiem czy jest lepiej czy gorzej ![]() kaszel ma delikatny bardzo. Mała pokochała tran, ale cytrynowy, dziękuje tym które go tutaj polecaly Asiulek co z tym przedszkolem? |
||
|
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA mi chodzi o to żebyś napisała jak wyglada cała ta procedura a nie jak ty to przechodzilas , poprostu jakie czynności są wykonywane . Bolic to wiem ze boli . Na siedzaco usuwali ci? rwal to czy przecinal , szybko to trwalo dlugo ? przywiazana do krzesla bylas?
, ktos cie trzymal ?itd o to pytam. Chodzi mi o usuwanie u dorosłych , u dzieci wiem jak to wyglada , usypiaja i wycinaja, zabieg trwa ok 30 min .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-06-05 o 09:35 |
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka- nie wiem dokładnie. Myślę, że nie było to aż tak groźne bo jak straż przyjechała i zaczęła się szykować do akcji (dym już wylatywał z drzwi) to dopiero wtedy jedna grupa dzieci wyszła z panią tylnym wyjściem. Dopiero po około 5 minutach zaczęły wyłaniać się pozostałe grupy. Panie uśmiechnięte, bez stresu wiec chyba nie było źle. jak strażacy tam weszli to dym poszedł mocny z drzwi i okien na parterze, ale gaszenie trwalo jakieś 5 minut. Dłużej zwijali ten cały sprzęt. Na początku myślalam, że to jakiś ćwiczenia ale jak zobaczyłam biegających strażaków a potem tą dymówe to zrozumialam, że jednak coś tam się fajczy. Ale szybko zostało opanowane
szkoda, że Miśka Lind u nas nie było miałby frajdę edzia- ja też poproszę o priva
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście.
U mnie urwanie łba. Spacery z Kaliną to niezła jazda bez trzymanki - nienawidzi wózka i co chwilę chce jeść. Deszcz pada, więc z wózkiem odbieram Igora z przedszkola - ona zanosi się płaczem w środku, żeby było szybciej biorę Igora na jedną rękę i zaiwaniamy - wczoraj pot się ze mnie lał jak wróciliśmy - z 1km z Igorem na lewej ręce i wózkiem w prawej zrobiłam. Oby dzisiaj nie padało przez chwilę, to chustę wezmę (dziękujemy cioci P0P). P0P - masz czarną serię ze zdrowiem dzieciaków. Mam nadzieję, że planujecie jakieś wakacje niedługo, bo mam wrażenie, że możesz nam zwariować. Libra - pisałaś, że mój alpinista... owszem, ale mało krwawych wypadków dotąd miał - no pomijając przedwczoraj jak prysznicem przytrzasnął sobie palca a dokładnie paznokcia - pękł u nasady i spod spodu lała się krew, skóra uszkodzona dookoła. Jaki płacz był... w ruch poszła ostatnia deska ratunku - guma rozpuszczalna - antypłaczowa zupełnie. Moje dzieci mają wciąż katar i tylko katar, a ja co kilka dni latam z tym do lekarza, żeby sprawdzić, czy coś się wykluwa. Że też te nasze maluszki w czerwcu znów rozkładają te pieprzone wirusy. Iza - tort naprawdę robi piorunujące wrażenie Niesamowity!!!!
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MEGI kup sobie ten podnozek , ktory montuje sie do wózka dla starszego dziecka , są tez siedziska , które montuje sie z boku wózka . To juz musisz sobie skalkulowac czy sie przyda czy nie, ale jest to napewno super rozwiazanie . Mojego brata mała tez nie lubiła jeździć w wózku .Jak ci podrosnie , bedzie stabilnie siedzieć i dalej nie bedzie znosila wózka to dobrym rozwiązaniem jest ten pchacz autko . One chyba są od 6 albo 9 miesiąca, nie pamietam juz , tak dawno to było .Brrrrr biedny mały , az mnie ciarki po nogach przeszły . |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze Wam pokaże moje wykańczające Szczęścia.
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nienawiści do wózka... Igor też tak miał, więc mam wprawę, a jednocześnie miałam nadzieję, że teraz będzie inaczej i DUPA.
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
MEGI tak mnie oswiecilo , to sie nazywa dostawka do wózka a nie podnozek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

. Dziś tez szybko podniesz 

a matka pijana z pozostałymi dziećmi

, ja chciałam mojego za rok dopiero pouczyc , ale chyba spróbuje jutro na dniach . Moze i moj zalapie . W sumie pedalowac potrafi , na 2 kołach jeździ i równowagę trzyma to moze skuma . 

nie ma problemow . Lekarze z którymi sie widziałam( Polska Anglia ) jednogłośnie mowili ze niektórym dzieciom mija te powiększenie( migdaly) , a u niektórych nie mija i lepiej usunąć , tym bardziej ze przeszkadza , u nas akurat u małego i młodego powód chrapanie i bezdechy .