|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51124686]Dzięki!
![]() Wam też się należą gratki ![]() Ja też przeważnie robię 5-6 km. Raz w tygodniu robię sobie dłuższe wybiegania - dziś miałam w planie 8, ale mnie poniosło. Tak mi się dobrze biegło, ale oczywiście bez przygotowania - nawet wody nie miałam, dobrze że spotkałam po drodze dobrych ludzi, którzy mnie poczęstowali kubkiem wody ![]() No i oczywiście kolano się odezwało, odzywa się zawsze jak biegnę więcej. Jakoś mocno nie boli, ale je czuje.[/QUOTE] Oj z kolanem nie ma żartów ![]() Ja jak zaczynałam (1,5 miesiąca temu ![]() Cytat:
Witamy ![]()
![]() |
#4052 |
Wtajemniczenie
|
Witam można się przyłączyć?od jutra zaczynam biegać wg planu 1 tydzień 1 min marszu 1 min biegu razy 7.
#4053 |
Raczkowanie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
Można do Was dołączyć?
![]() Rozpoczęłam bieganie 4 dni temu. Póki co jestem bardzo krótkodystansowcem. ![]() Każdy mój bieg do tej pory to było zaledwie 0,5km. ![]() Chciałabym do czerwca przebiegać dystanse ok 5 km. Nie wiem czy mi się uda. Nie biegam według konkretnego (znanego) planu. Kiedyś próbowałam od 1 do 40 minut biegu ale był to dla mnie dość monotonny plan. Trzymam kciuki za wszystkie osoby, które, podobnie jak ja, pokonują swoje pierwsze biegowe metry. |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Konto usunięte
|
anetamiki2104: Wiem. Moje kolano odezwało się już po 2 tygodniach biegu i wylądowałam u ortopedy (tylko dlatego, że ja jestem po operacjach tej nogi), aby się upewnić czy sobie nic nie zrobiłam. No i ono się odzywać będzie, bo biegać nie powinnam, ale ja tak to lubię. Oczywiście im częściej, tym bardziej będę cięła dystanse (bo z tempa nic nie utnę, gdyż biegam wolno, a raczej truchtam, bo gdy przyśpieszam to je czuje). Póki co badam ile mogę i zawsze, gdy czuje, że coś się poważniejszego dzieje to zwalniam do spaceru. Uważam i mam nadzieje, że w rozsądnych ilościach nic sobie nie zrobię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Hej Adelajda, DOTOLKA
![]() Mojwa, wypoczywaj.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem dość mocno zaskoczona, bo nie mam zakwasów AŻ takich. Trochę czuję nogi, ale nie ma tragedii. Widać dobrze się porozciągałam po bieganiu i nie przesadziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja tydzień nie biegalam i jakas masakra byla wczoraj ledwo 3km. ..
Powiedzcie mi jak to jest na endomondo zawsze pokazuje mi 1km mniej niż na Running nike o co chodzi?
#4060 |
Konto usunięte
|
Dzięki Nurek
![]() To dobrze ![]() ![]() Pozdrawiam! A co do rywalizacji na endo BIEGASZ DLA SIEBIE, POBIEGAJ DLA INNYCH to przekroczyliśmy 2 miliony! A jeśli ktoś nie odczytał, bo dopiero przyszedł to zapraszam na Endomodo, bo jest tam rywalizacja dot. biegania, chodzenia, wędrowania, nord-walking, biegania na orientację, gdzie zbieramy kilometry na szczytny cel. Dodam, że nie trzeba pobierać Endo, jeśli macie inne aplikacje, o ile w tej aplikacji jest możliwe eksport pliku w formacie gpx. lub tcx. lub fit. Liiiii: Bo może GPS w Endo Cię zgubił. Ja tak ciągle miałam i w ogóle apka nie chciała współpracować z moim telefonem i dlatego po kilku dniach zmagań i nerwów, wróciłam do Nike i eksportuje sobie biegi (wtedy też mi zalicza). Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2015-04-22 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51131150]Dzięki Nurek
![]() To dobrze ![]() ![]() Pozdrawiam! A co do rywalizacji na endo BIEGASZ DLA SIEBIE, POBIEGAJ DLA INNYCH to przekroczyliśmy 2 miliony! A jeśli ktoś nie odczytał, bo dopiero przyszedł to zapraszam na Endomodo, bo jest tam rywalizacja dot. biegania, chodzenia, wędrowania, nord-walking, biegania na orientację, gdzie zbieramy kilometry na szczytny cel. Dodam, że nie trzeba pobierać Endo, jeśli macie inne aplikacje, o ile w tej aplikacji jest możliwe eksport pliku w formacie gpx. lub tcx. lub fit.[/QUOTE] Masz na myśli tę akcję której patronuje Justyna Kowalczyk? |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Konto usunięte
|
Tak, właśnie tę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51131245]Tak, właśnie tę
![]() Musze się przyłączyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Już dodałam wczorajszy trening do wyzwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit. Sorki, mam w pracy tylko painta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 |
zuy mod
|
A da się jakos przerzucić treningi z run-loga do endo? Mi endo się wylaczalo, proba zmiany muzyki wysypywala program itp... Run-log nie ma takich problemow
![]()
![]() |
#4066 |
Konto usunięte
|
"Jak rozwiniesz którąś swoja aktywność to pod mapką biegu po prawej stronie pisze: pobierz GPX" - tyle znalazłam na innym forum, ale sama nie wiem jak to w tym programie wygląda, bo nigdy z niego nie korzystałam. Natomiast jak już będziesz miała plik GPX na kompie to możesz go załadować na Endo. Poszukaj takiej opcji logując się na stronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
zuy mod
|
Poprzeglądam
![]() Melduję, że poza dziwnym bólem (reumatycznym?) ręki - z nogami całkiem spoko ![]()
![]() |
#4068 |
królikoholiczka
|
Nie chciało mi sie dziś iść ale jak już wyszłam to super mi się bieglo i pykło 12 km. Jestem z siebie dumna. Jutro chce wypróbować nową trasę. Zobaczymy jak będzie
![]()
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A ja uwielbiam nowe trasy, bo po prostu biegnę i zwiedzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
królikoholiczka
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;51133828]
![]() ![]() A ja uwielbiam nowe trasy, bo po prostu biegnę i zwiedzam ![]() O właśnie też tak mam ![]()
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj 12,5 km w 1h 20 minut, myslałam, że będzie troche lepiej bo dobrze mi sie biegło a tu każdy km ponad 6 minut...
no nic, może to endomondo mi zafalszowało ![]() dobrze zrozumiałam że z nike run da się zgrać do endomondo? wczoraj późnym wieczorem wybrałam się w nowe rejony, biegłam ścieżką piesoz-rowerową przy nowej drodze w mało uczęszczanej wieczorami okolicy- troche miałam stracha ale było ok, nawet mijałam kilku biegaczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zadomowienie
|
po dlugiej przerwie witam sie znowu, nie wiem , czy ktos mnie pamieta.
Pochwale sie, ze w niedziele pobieglam maraton w ramach treningu do mojego ultra i zajelam miejsce 8 wsrod kobiet. 5 w mej kategorii. Not bad ![]()
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
To w takim razie daje sobie spokój z endomondo. Tylko chcialam pomoc w tej akcji biegasz dls siebie pobiegnij dla innych. Jak to zaimportować z Running nike?
#4075 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A mnie się wczoraj udało wykręcić półmaraton
![]()
#4076 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate!!! Tyle razy o Ciebie pytalam, dobrze, ze zyjesz
![]() Mandragorrka, prawda, ze mararon zaczyna sie po 30km. Prawda jak cholera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Corri gratuluje!!! Yoolia super!
#4077 |
Raczkowanie
|
Pobiegane. Pogoda idealna do ruchu: slonce i 17 stopni. 11 km samo sie praktycznie przebieglo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Przyczajenie
|
Widzę, że macie tu bardzo dobre wyniki. Ja biegam w sumie od dwóch lat i 5 km na bieżni to jest max... co innego rower... do 100 km na góralu robię bez problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Konto usunięte
|
Kurcze, fajnie się to czyta, choć nie wiem czy kiedykolwiek się szarpnę na takie szaleństwo przez moje kolanko
![]() Jeszcze raz ![]() Można importować bieg z Nike Running. Tutaj link: https://nikeplusexporter.rhysmccaig.com Choć nie wiem czy można linka tutaj wrzucać, mam nadzieje, że bana nie dostanę ![]() Tam wpisuje się email i hasło. Później wyświetla się lista wszystkich biegów, należy zaznaczyć te, które chcemy.Na dole zaznaczamy jeden z formatów dostępnych i zapisujemy na kompie, a potem przez Endo dodajemy trasę i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
O tak, fajnie się czyta, zwłaszcza to jak ktoś opisuje maraton
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.