Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-26, 17:37   #4051
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupiłam Wiki 2 kurtki.Jedna jest na teraz, a ta basebolówka na trochę później.Wiem, że ociekają różem i brat po niej nie założy, ale cóż, sprzedam i kupie nowe, a co.
Śliczna ta druga

Matal to już chyba indywidualnie. Czy musisz mieć glancuś cauś czy przyjmujesz opcję ,ze ktoś coś ukryje np ryski czy plamkę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 17:44   #4052
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hmm ja mysle ze jak jestes zdecydowana na model i jest dobry opis aukcji to bym kupowala

szukam teraz gondoli samej do mura 4 i nie bardzo cos jest.

kurcze chce bardzo kupic fotelik pebble lub cabrio fix i baze family fix. przeraza mnie cena a tez uzywanego nie chce bo rzeczywiscie boje sie powypadkowosci.

i dzis bylam w sklepie i wyliczylam wszystkie foteliki na jedno dziecko i mam zalamke. baza 700 zl, fotelik 600 zl, drugi fotelik 1000 zl na ta sama baze, trzeci fotelik ok 800 - 1000 zl. what? na foteliki nowe dla jednego dziecka 3300 zl a ja bardzo duzo jezdze autem i chce zainwestowac w bezpieczenstwo ale kurde duuuuza ta inwestycja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No niestety foteliki są drogie
Ale jeśli ktoś dużo jeździ, to trzeba zainwestować w porządne. Ew. możesz bez bazy, to zawsze taniej, bo baza to w sumie raczej wygoda niż bezpieczeństwo.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Śliczna ta druga

Matal to już chyba indywidualnie. Czy musisz mieć glancuś cauś czy przyjmujesz opcję ,ze ktoś coś ukryje np ryski czy plamkę
Hmm, w sumie to jak plamka, to wypiorę czy coś, ryski mi nie przeszkadzają Bardziej się boję, że np. będzie krzywo jeździł czy coś takiego. Rozmawiałam z tż i chyba zalicytuję, jak się uda poniżej 800 zł, to kupimy, najwyżej sprzedamy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 17:49   #4053
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Ladan, super, że jesteś Trzymaj się cieplutko i pozwalaj się rozpieszczać

Motylku, masz 100% racji. Taka polityka to robienie krzywdy dzieciom! Ja bym się zapierała rękami i nogami żeby nie brać w tym udziału

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
U NAS MOWILI ZE OWSZEM, PRZECINAJA TAKIE PASY ALE NIESTETY NIE W POLSCE TYLKO NA ZACHODZIE.... bo u nas zaraz tekst :"co pan, dobry fotelik zepsuł!"
Pewnie masz rację Przy czym szkoda, że faktycznie nie stosuje się tego powszechnie.

Zaraz lecę sobie sprawić jakąś przyjemnostkę na Dzień Matki Chłop niestety nie miał szans popisać się fajnym pomysłem na randkę na tą okazję, bo zabrakło nam na to wszystko czasu
To nic, zmuszę go niebawem

A ogólnie to wracam między innymi od teściów i aż mi ciężko na serduchu
Brat teżeta siedzi od paru lat w UK. Z eks żoną (też tam mieszkającą) mają trójkę dzieci (przy czym "środkowe" baba ma z innym mężczyzną). Okazuje się, że odwalają tam większą patolę niż podejrzewałam. Sąd odebrał tej dwójce prawa rodzicielskie i dzieci są od niedawna w rodzinach zastępczych (w dodatku rozdzielone) Teście zawsze chowają brudne sekreciki swojej rodzinki przed "obcymi" (a więc i mną), ale nawet teżet o tym nie wiedział.

Kurde, dla mnie doprowadzenie do takiego stanu żeby instytucje odebrały dzieci obojgu rodzicom to najwyższa forma upodlenia Przecież nawet zwierzęta mają taki instynkt żeby za wszelką cenę troszczyć się jak najlepiej o swoje dzieci

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-05-26 o 17:50
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:21   #4054
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Matki dla wszystkich Wątkowych Mamusiek )

Dziewczyny, przerażacie mnie tymi waszymi dolegliwościami...

policzanka-masakra z tą nocką...
ladan- super, że jesteś już w domku i z Nami

Ja chciałam tylko powiedzieć, że w Rossmanie jest promocja 40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy i kupiłam sobie lakier i błyszczyk. Ale chyba jeszcze tam wrócę

W Pepco widziałam body z Hello Kitty w promocji jakby któraś chciała mieć w swojej kolekcji.

Ja póki co jeszcze wstrzymuję się z tymi ubrankami ale w Tesco też jest promocja (-30%) i widziałam takie fajne bodziaki "I love my mum/dad" i też nie wiem czy po nie nie wrócę

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:21   #4055
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Od tej choroby mam ciągle gorący brzuch pod piersią z prawej strony :/ i ból w tym miejscu :/

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:23   #4056
matallewar
Zakorzenienie

Ja bym sobie pojeździła po sklepach i pooglądała ciuszki dla dzieci

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 18:24   #4057
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

matal ja kupilam wozek bez ogladania i nie zaluje...jest w stanie jak na zdjeciach, wlasciwie nie widac ze uzywany...najwazniejsze to dowiedz sie jak dlugo i przez ile dzieci byl uzywany...nasz ma nieco ponad rok ale babka mowila ze malo uzywali i to widac...natomiast tu w komisie ogladalismy wozek starszy i na pierwszy rzut oka wydawal sie ok, ale jak juz probowalas prowadzic to okazywal sie baaaardzo rozklekotany
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:36   #4058
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jak Ci małolata to se rozhuśtaj znacie ten tekst?

Cytat:

mój mąż skomentował, że następny tytuł zróbmy sobie "zbudyniałe matki IX-X 2013" zero poszanowania
No ale cos w tym jest

Cytat:
Napisane przez Roguufkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Postanowiłam do Was dołaczyc Moj maluszek pojawi sie we Wrzesniu I mam do Was pytanie. Na kolejna wizyte musze zrobic "test obciazenia glukoza" i lekarz na wstepie mi powiedział ze jest to dosc nieprzyjemny smak ;/ jesli ktoras z Was juz to badanie miala to powiedzcie jak sobie z tym poradzilyscie?? bo ja sie strasznie tego obawiam
Hej. Przede mna tez test glukozy... jakos damy rade.

Nadrobilam

Ladan super, ze jestes juz w domu. Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz ok.

Metal, dziwny ten szpital. Ja na ostatniej obserwacji tez lezalam tylko na moje slowo, bo nic nie wykazywalo skurczy, ale lekarka ktora mnie badala powiedziala, ze to ja najlepiej czuje co sie ze mna dzieje i poloza mnie prewencyjnie. Dostalam zestaw lekow i zastrzyki z papaweryny (jezeli dobrze pamietam) i wszystko minelo. Po 3 dobach poszlam do domu. Najwazniejsza jest jednak ta inf, ze z szyjka nic sie nie dzieje. Lez i sie ni denerwuj, lezeniem Wam nie zaszkodzisz.

Co do przyjaciolek to ja mam 4, od dziecka i mimo, ze czasami widzimy sie raz w mcu to zawsze, ale to zawsze mozemy na siebie liczyc i o wszystkim powiedziec.

A do mnie chyba znowu przypaletal sie swedzioch ale mam leki ktore dostalam na poprzedniej wizycie, w razie gdyby zaczelo sie cos dziac, wiec dzis zaaplikuje.

I na ciuchlandzie kupilam 2 pajace z bohaterami ulicy sezamkowej. I mialam dzis w rece te z lidla i 1000 razy bardziej polecam te z biedry. Zupelnie inna jakosc materialu.
To tyle

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:44   #4059
badzia987
Wtajemniczenie

Dziewczyny a mam takie pytanie. Oglądałam te bodziaki. Przeróżne. I jedno mnie zastanawia. Niektóre mają takie wąskie dekolty- jak przecisnąć główkę dziecka przez taki mały otwór?! Ja to bym najchętniej wszystko miała z tymi prztyczkami co są w bodziakach między nogami.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:44   #4060
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
i tak będę go brać nawet jeśli będziecie twierdzić, że to placebo
Podobno do 23 tyg dziala bo pozniej lozysko produkuje progesteron ale jak widac sa rożne szkoly stosowania. Jak lekarz zapisal to ma powody. Ja tez biore 2/dz ale lekarka niechetnie zapisala bo stwierdzila ze juz nie dziala no ale... lykam i czuje sie lepiej. Jak dziala tylko na psychike to tez plus bo stres szkodzi. Czuje sie bezpieczniej jak to lykam
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:47   #4061
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam takie pytanie. Oglądałam te bodziaki. Przeróżne. I jedno mnie zastanawia. Niektóre mają takie wąskie dekolty- jak przecisnąć główkę dziecka przez taki mały otwór?! Ja to bym najchętniej wszystko miała z tymi prztyczkami co są w bodziakach między nogami.
te bez napow przy szyi robione sa ze tak powiem na zakladke, jak przeciagasz przez glowe to sie otwor powieksza tyle ze ich wada jest to ze czesto sie wlasnie przez to przy szyi rozjezdzaja lub rozciagaja.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 18:52   #4062
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
te bez napow przy szyi robione sa ze tak powiem na zakladke, jak przeciagasz przez glowe to sie otwor powieksza tyle ze ich wada jest to ze czesto sie wlasnie przez to przy szyi rozjezdzaja lub rozciagaja.
Dokładnie tak
Np. te z Pepco podobno się rozciągają, ale np. z Tesco po 2 miesiącach używania są ok

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:03   #4063
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!

Wróciłam z wojaży i zjazdu klasowego. Było całkiem sympatycznie Posiedziałam do północy, a ostatni imprezowicze wracali do domu po 7
A mój Julek to musi być taaaki zdrowy, bo co chwilę pijący wznosili toasty za Juliana Miło

Ladan, dobrze, że jesteś już w domu
Matall, dobrze, że nie musiałaś zostać w szpitalu (a propos pytania o wózek: ja tylko tak kupię -> nie będę go oglądać na żywo, zdam się na zdjęcia i opis )
Dziewczyny, musicie się oszczędzać

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:10   #4064
kaska87
Zakorzenienie

jestem, byliśmy u moich rodziców na obiadku a później z nimi u mojej babcia-teraz wróciliśmy
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a która ogląda tę "Bitwę o dom"? Bo nie mam z kim się podzielić wrażeniami, to może chociaż tutaj któraś ze mną popisze
ja oglądam ja się zakochałam w tej łazience
http://bitwaodom.tvn.pl/mieszkania,2...ich,85310.html

Cytat:

powiem wam, że leżała na sali też taka dziewczyna (nazywaliśmy ją z D. patola - to aż biło od niej) 17 l., 27 tc.. ogromne bóle... no ale oni do niej, że ma leżeć a ta cąły czas gdzieś... a pomiędzy kroplówkami tylko kurzyć chodziła... wyszło jej jakieś zapalenie i coś tam z krwi przy normie 6 wyszło 30 i dostała antybiotyk... i wielce zdziwiona.. aż żal patrzeć na takie przypadki..
co za patologia

Cytat:
Natomiast ja...czuję się potrzebna dla mojej "przyjaciółki" jak chce w czymś pomocy. Jak przestałam być jej potrzebna bo jej pomogłam baaaardzo w przygotowaniu Komunii, to już się do mnie od ponad tygodnia nie odezwała (od czasu pamiętnego grilla,kiedy to miała dać znać czy przyjdzie koło godziny 16, a od tamtej pory się nie odezwała). Trudno, czekam dalej na kontakt od niej...
ja mam dwie przyjaciółki i normalnie mamy kontakt
Cytat:
Kaśka, szacun

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
No w każdym bądź razie jakbym miała zapłacić za to badanie USG 4D - 200 zł to bym się wkurzyla ah ale za to dostałam gratis butelkę z lovi - 150ml
masakra to Wasze dziecie uparte

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Co do tytułów to propozycja tża Kaśki jest dość brutalna... zbudyniałe matki, heh, ale we wczorajszym kontekście bardzo mi podpasowało Ja poczekam jeszcze, pomyślę i zagłosuję jak będą przewodzić konkretne typy
ja jestemw szoku, że Matal go w ogóle dała do wyboru

Cytat:
kurcze chce bardzo kupic fotelik pebble lub cabrio fix i baze family fix. przeraza mnie cena a tez uzywanego nie chce bo rzeczywiscie boje sie powypadkowosci.
.
1100zł wychodzi baza+cabiro fix

Angel matko ale tragedia

Motyl moja teściowa tez lubi tak bez zapowiedzi nas nawiedzać

Kropla mój Mikuś w 23tc ważył 550g więc jeszcze mniej niż Twój maluszek a lekarz nic nie mówił, że jest za mały

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:12
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:13   #4065
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Miśka ja ci współczuję ciąży w takich warunkach atmosferycznych

Co do tytułów to propozycja tża Kaśki jest dość brutalna... zbudyniałe matki, heh, ale we wczorajszym kontekście bardzo mi podpasowało Ja poczekam jeszcze, pomyślę i zagłosuję jak będą przewodzić konkretne typy
Najgorsze, że lato się późno zaczyna, bo dopiero koniec maja, a zawsze już od końca kwietnia, w tamtym roku 16 października było gorąco jeszcze, więc przypuszczam, że w tym roku tak będzie do końca października. Chyba uschnę. Dobrze, że u nas mieszkaniu nigdy nie jest gorąco w lato.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To może mała ankieta - kupować wózek bez oglądania na żywo czy nie?
Potrzebuję wsparcia w decyzji
Ja kupiłam bez oglądania i nie żałuje, wiadomo, że od koleżanki, ale zawsze mogła coś ukryć.
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Motylku, masz 100% racji. Taka polityka to robienie krzywdy dzieciom! Ja bym się zapierała rękami i nogami żeby nie brać w tym udziału

Pewnie masz rację Przy czym szkoda, że faktycznie nie stosuje się tego powszechnie.

Zaraz lecę sobie sprawić jakąś przyjemnostkę na Dzień Matki Chłop niestety nie miał szans popisać się fajnym pomysłem na randkę na tą okazję, bo zabrakło nam na to wszystko czasu

Brat teżeta siedzi od paru lat w UK. Z eks żoną (też tam mieszkającą) mają trójkę dzieci (przy czym "środkowe" baba ma z innym mężczyzną). Okazuje się, że odwalają tam większą patolę niż podejrzewałam. Sąd odebrał tej dwójce prawa rodzicielskie i dzieci są od niedawna w rodzinach zastępczych (w dodatku rozdzielone) Teście zawsze chowają brudne sekreciki swojej rodzinki przed "obcymi" (a więc i mną), ale nawet teżet o tym nie wiedział.

Kurde, dla mnie doprowadzenie do takiego stanu żeby instytucje odebrały dzieci obojgu rodzicom to najwyższa forma upodlenia Przecież nawet zwierzęta mają taki instynkt żeby za wszelką cenę troszczyć się jak najlepiej o swoje dzieci
O masakra, współczuję dzieciaczkom.
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
matal ja kupilam wozek bez ogladania i nie zaluje...jest w stanie jak na zdjeciach, wlasciwie nie widac ze uzywany...najwazniejsze to dowiedz sie jak dlugo i przez ile dzieci byl uzywany...nasz ma nieco ponad rok ale babka mowila ze malo uzywali i to widac...natomiast tu w komisie ogladalismy wozek starszy i na pierwszy rzut oka wydawal sie ok, ale jak juz probowalas prowadzic to okazywal sie baaaardzo rozklekotany
Samba a Ty chyba większość wyprawki już masz prawda?

Ja z początkiem sierpnia też już raczej będę miała wszystko, z dwóch powodów, od początku sierpnia do końca roku TŻ ma zapierdziel w pracy po 12 h, 6 dni w tygodniu, a druga to jest gorąco i napewno mi się nie będzie chciało jeździć do sklepów w ten skwar.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:14   #4066
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej!

Wróciłam z wojaży i zjazdu klasowego. Było całkiem sympatycznie Posiedziałam do północy, a ostatni imprezowicze wracali do domu po 7
A mój Julek to musi być taaaki zdrowy, bo co chwilę pijący wznosili toasty za Juliana Miło

Ladan, dobrze, że jesteś już w domu
Matall, dobrze, że nie musiałaś zostać w szpitalu (a propos pytania o wózek: ja tylko tak kupię -> nie będę go oglądać na żywo, zdam się na zdjęcia i opis )
Dziewczyny, musicie się oszczędzać
Dzięki
W sumie, to jestem pewna, że będę licytować, wózek podobno z 2011 roku, więc nie stary

Cytat:
jestem, byliśmy u moich rodziców na obiadku a później z nimi u mojej babcia-teraz wróciliśmy
ja oglądam ja się zakochałam w tej łazience
http://bitwaodom.tvn.pl/mieszkania,2...ich,85310.html

co za patologia

ja mam dwie przyjaciółki i normalnie mamy kontakt

masakra to Wasze dziecie uparte

ja jestemw szoku, że Matal go w ogóle dała do wyboru

1100zł wychodzi baza+cabiro fix

Angel matko ale tragedia

Motyl moja teściowa tez lubi tak bez zapowiedzi nas nawiedzać

Kropla mój Mikuś w 23tc ważył 550g więc jeszcze mniej niż Twój maluszek a lekarz nic nie mówił, że jest za mały
No co
Któraś z dziewczyn napisała, że fajny, to dorzuciłam. Możesz przekazać tż, że doceniamy jego inwencję twórczą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:14   #4067
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Kupiłam Wiki 2 kurtki.Jedna jest na teraz, a ta basebolówka na trochę później.Wiem, że ociekają różem i brat po niej nie założy, ale cóż, sprzedam i kupie nowe, a co.
Ta bejsbolówka w szczególności śliczniasta!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mam bejsbolówkę taką tylko czerwoną dla małego.
Gdzie kupowałaś ? Drogo mieli?

Któraś podzieli się wrażeniami na temat aktualnie dostępnych ciuszków w Tesco? Już któryś raz czytam, że jest jakiś fajny model z napisem "I love mum and dad". Może któraś dysponuje zdjęciem

Wiedziałyście, że od 5 lat w czołówce najczęściej wybieranych imion chłopięcych jest Jakub, Kacper i Szymon ? Dziewczynkowe to Julia (od 5 lat na pierwszym miejscu)!
Teżet właśnie podzielił się linkiem do artykułu na wp.
Ja będę tych popularnych unikać

http://infografika.wp.pl/title,Wybor...?ticaid=110a83
Stary 2013-05-26, 19:17   #4068
misia332
Zakorzenienie

A my byliśmy dzisiaj na lodach z mamą i miałam na sobie taką luźną sukienkę z h&m na zamek z przodu, ale rozmiar 34, jeszcze dwa tygodnie i się w niej nie zmieszczę w cyckach, mimo, że ładnie wyglądałam to czułam się jakbym miała tylko cycki.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Ta bejsbolówka w szczególności śliczniasta!

Gdzie kupowałaś ? Drogo mieli?

Któraś podzieli się wrażeniami na temat aktualnie dostępnych ciuszków w Tesco? Już któryś raz czytam, że jest jakiś fajny model z napisem "I love mum and dad". Może któraś dysponuje zdjęciem

Wiedziałyście, że od 5 lat w czołówce najczęściej wybieranych imion chłopięcych jest Jakub, Kacper i Szymon ? Dziewczynkowe to Julia (od 5 lat na pierwszym miejscu)!
Teżet właśnie podzielił się linkiem do artykułu na wp.
Ja będę tych popularnych unikać

http://infografika.wp.pl/title,Wybor...?ticaid=110a83
w sklepie u nas w Lleidzie "Z" dla dzieci, w sumie fajne przeceny. Kosztowała 12 euro, a była po 24. Wisiały jeszcze dwie na 3 m i na 6.

Stary 2013-05-26, 19:17   #4069
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciliśmy z zakupów i od mam. Brzusiu mnie boli Ale Mała dzisiaj daje czadu

Cytat:
ja tez ogladam. i mam podobne wrazenia. rita robi cudowne rzeczy. czaruje jak dla mnie ale nie ma szans. kibicuje temu ojcu samotnemu z corka i tej rodzinie z niewidonym dzieckiem. to sa rodziny od ktorych bije tak duzo ciepla ze az przyjemnie sie na nich patrzy. do tej pory tez zgadzam sie z decyzjami jury ale jestem przerazona tym ze te male dzieci z takim podeksxcytowaniem wpadaja do pokoji wszysyc pytaja sie czy im sie podoba ich nowy pokoj grrr a za dwa tygodnie wroca do swojej klitki.

ja sie calkowicie zgadzam ze ciaza to nie choroba i wkurzaja mnie kobiety ktore to wykorzystuja, wyludzaja pieniadze i uciekaja bez sensu na l4. moja znajoma poszla na l4 w 6 tc bo TAK. i nie bedzie przed komputerem pracowac. w efekcie siedzi w domu 12 godzin przed kompem i narzeka ze jej nudno itp. ja prowadze zycie takie jak prowadzilam i nie wyobrazam sobie robic takich przekretow. natomiast z drugiej strony uwazam ze jak ktos ma jakiekolwiek wskazania by lezec to musi lezec odpoczywac itp. to nie sa czasy w ktorych latwo jest utrzymac ciaze wiec trzeba o nia dbac. szczegolnie jak ktos juz kiedys poronil, czy po prostu dlugo staral sie o dziecko no i jak jest ciaza zagrozona. ale to sa dwa aspekty tej sytuacji. wyludzanie vs zagrozenei

jestem za hipoteza STRES uwazaj na siebie

Masz rację,takie małe dzieci nie powinny brać udziału w tym show...nic dobrego z tego nie wyniknie.

Co do kwestii L4. Auć,ależ srogo to oceniłaś! A jest przecież tyle przypadków.
W moim poprzednim banku dyrektor sam mówił,że jak któraś zajdzie w ciążę to chciałby,żeby od razu szła na zwolnienie. Dla niego to byłby problem, gdyby raz się było, a raz nie. W dodatku stresy, albo tfu tfu-jakis napad. Nie chciał mieć nikogo na sumieniu ani problemów, wolał od razu wziąć zastępstwo. Moja koleżanka,która tam pracuje zaszła w ciążę i od razu na L4.
Mam też koleżankę, która miała tak chorą sytuację w pracy i mobbing,że w 3 tc poszła na L4 (jej ginka znała jej pracodawczynię i sama jej to doradzała,żeby nie kusić losu).
Ogólnie wszystko zależy od przypadku,ale co w tym złego,jeśli kobieta pracuje latami i w takiej sytuacji chce odpocząć?Przecież ma do tego prawo,tak samo jak niektórzy ludzie biorą lewe L4 z powodu niby-choroby.
Ja natomiast nie pochwalam sytuacji, kiedy ktoś wcześniej nie pracował lub miał długą przerwę i będąc w ciąży zatrudnia się np. u znajomego,żeby mieć potem macierzyńskie. Nie pochwalam tego,ale i nie demonizuję,bo takie są czasy,że jest ciężko a każdy chce zapewnić dziecku byt.

Ja poszłam na L4 w 16 tc, chciałam pracować o wiele dłużej, ale miałam skurcze i plamienia. Dostałam L4 na 3 tygodnie i już w trakcie moja Dyrka powiedziała,że szuka zastępstwa i żebym została na tym l4 i odpoczywała. Czasem dostaję fioła w tym domu,ale co poradzę?

Cytat:
ja się nie znam. kazali brać duphaston, no spę, nitryndipinę i fenoterol (wszystko 3 razy dziennie) i tak biorę. mogę tylko powiedzieć, że mnie pomaga bo dzięki temu mam zdrową Julcię w brzuchu a nie poza nim...
Ojeju to masz duży zestawik tych leków, biedulko

Cytat:
moja gin mi mowila ze nia ma zadnego dowodu ze duphaston dziala. badania kliniczne potwierdzaja taka sama skutecznosc leku jak lezenia. ale co ciekawe powiedziala ze i tak lepeij jescniz nie jesc bo nigdy nic nie wiadomo heh no tak placebo

Mi jeszcze pewna gin mówiła,że za takie placebo można uznać kwas foliowy,ale w sumie nie wiem.I tak łykam

Cytat:
Najważniejsze, że żadna z nas nie rodzi w dwudziestymktórymś tygodniu ciąży
Mnie tylko irytuje, że coś się dzieje, a niby nic i każą leżeć, a w sumie nie wiadomo czemu Jak wszystko dobrze, to bym wstała, mieszkanie posprzątała, z młodym na spacer poszła... Poprzytulała tż A tak leżę i się denerwuję
Oj rozumiem Cię

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
W sumie madrze mowisz, ale lezec bo boli trzeba niewiemy co by bylogybys zaczela szarzowac czy ten bol mialby jakies inne skutki.

A z Edzikiem mialas takie bole?
W ktorym szpitalu bylas?

Bajka - chyba Ty napisalas ze czulas dzis jak ci sie mala cala przekrecila do gory nogami.. jak to rozpoznajesz widzisz na brzuchu jakies wypukloaci typu glowka czy tylko po ruchach. Ja niejestem w stanie ocenic czy to reka noga glowa czy co mnie tlucze, nawet rozkminilam ze napiera prawie jednoczesnie po lewej i prawej wiec chyba cwiczy szpagat.

Motyl- tym dzieciom robia krzywde!! Kto jest ich autorytetem, a babcie wykorzystuja bo wiedza ze moga.

Inwersja- wspolcz.

Tassia - ja sie z tym l4 troche niezgadzam zakladajac ze mam pracowac do 65 lat a zaczelam jak mialam 20 to ten rok przerwy to jedyna szansa eby zobaczyc jak to jest niepracowac.
Dlatego ja wiem,że nie będę tak dzieci wychowywać.
I jak T. proponowała,że może się Małą zajmować 2 razy w tygodniu to mi się źle zrobiło. Nigdy nie pochwalałam jej metod i nie chcę,żeby je stosowała wobec mojego dziecka.
Dodam jeszcze,że moim zdaniem źle wychowali mojego męża...
On może i ma szacunek do obcych ludzi,ale do znajomych starszych osób-niezbyt. Do swoich rodziców odnosi się niestety źle, aczkolwiek oni też ideałami nie są. Z moimi rodzicami ma fajne i luźne stosunki-i to fajnie- ale czasem palnie coś głupiego
Ja jestem wychowana w ogromnym szacunku do wszystkich starszych i tak chcę wychować swoje dzieci.

Cytat:
Ta bejsbolówka wymiata

Cytat:
A ja - chyba z nudów - znów w wózkach siedzę i chyba jednak chcę x-landera. Ten espiro jest taki lekki, ale w sumie na śnieg lepiej toporny wózek, a lekką spacerówkę już mam

No i patrzę na dwie aukcje:
http://allegro.pl/x-lander-xa-arctic...272633491.html - ten mi się BARDZO podoba, ale nie można go obejrzeć, tylko trochę na ślepo musiałabym licytować... I w sumie nie wiem, drugi raz wystawiony jest, już go wcześniej oglądałam...

Ewentualnie o tym myślę:
http://allegro.pl/x-lander-w-dobrym-...279029473.html
chocaż kolor mi nie do końca pasuje, wolałabym fiolet albo ten arctic właśnie, ale za to niewielka kasa i do obejrzenia a Wawie

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Jeszcze ten:
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-x-...266222583.html
ale znów bez oglądania.
Niby porządne te zdjęcia, ale trochę się boję tak w ciemno, z drugiej strony za taką cenę...
No niby fajniejszy 1 i 3,ale nie brałabym bez oglądania

Cytat:

To faktycznie rodzinka TŻa jest dziwna...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:21
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:18   #4070
matallewar
Zakorzenienie

Co powiecie na taką kieckę na chrzest?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3271915576.jpg (31,0 KB, 28 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:20   #4071
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Co powiecie na taką kieckę na chrzest?
śliczna, a kiedy chrzciny.

Stary 2013-05-26, 19:22   #4072
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A my byliśmy dzisiaj na lodach z mamą i miałam na sobie taką luźną sukienkę z h&m na zamek z przodu, ale rozmiar 34, jeszcze dwa tygodnie i się w niej nie zmieszczę w cyckach, mimo, że ładnie wyglądałam to czułam się jakbym miała tylko cycki.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

w sklepie u nas w Lleidzie "Z" dla dzieci, w sumie fajne przeceny. Kosztowała 12 euro, a była po 24. Wisiały jeszcze dwie na 3 m i na 6.
I Ty narzekasz na to?
O 34 to ja nawet w najlepszych momentach mogłam jedynie pomarzyć A cycki to chyba fajnie, że duże

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
śliczna, a kiedy chrzciny.
Planuję zaraz po połogu, bo Eda miał jak miał pół roku i trzymałam go na rękach całą mszę i tak mi było ciężko, że prawie zemdlałam. Najpierw się darł, a potem zasnął mi na rękach.
Teraz chcę jak będzie mała, zmienię pieluchę i nakarmię przed mszą, a nawet jak będę musiała na rękach trzymać, to wolę 4-5 kg niż 7-8 kg

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:22   #4073
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśka to jest mieszkanie tych,których większość z nas tutaj typuje na zwycięzców! I to mnie cieszy.A jak dzisiaj widziałam jak ta ich mała Hania pomagała przy urządzaniu to się poryczałam

Ale mieszkanko Rity też jest w moim guście, takie romantico

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:24
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:23   #4074
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja natomiast nie pochwalam sytuacji, kiedy ktoś wcześniej nie pracował lub miał długą przerwę i będąc w ciąży zatrudnia się np. u znajomego,żeby mieć potem macierzyńskie. Nie pochwalam tego,ale i nie demonizuję,bo takie są czasy,że jest ciężko a każdy chce zapewnić dziecku byt.
dokładnie też uważam to za trochę dziwne, ale ok każdy robi jak chce

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:23   #4075
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Metal, dziwny ten szpital. Ja na ostatniej obserwacji tez lezalam tylko na moje slowo, bo nic nie wykazywalo skurczy, ale lekarka ktora mnie badala powiedziala, ze to ja najlepiej czuje co sie ze mna dzieje i poloza mnie prewencyjnie. Dostalam zestaw lekow i zastrzyki z papaweryny (jezeli dobrze pamietam) i wszystko minelo. Po 3 dobach poszlam do domu. Najwazniejsza jest jednak ta inf, ze z szyjka nic sie nie dzieje. Lez i sie ni denerwuj, lezeniem Wam nie zaszkodzisz.
też uważam, że dziwnie ją potraktowali.. mi też mówili, że to my najlepiej czujemy co się z nami dzieje a jak na ktg nic nie wychodzi to tylko się cieszyć... i że jak boli to boli więc trzeba temu zaradzić...
Stary 2013-05-26, 19:26   #4076
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
I Ty narzekasz na to?
O 34 to ja nawet w najlepszych momentach mogłam jedynie pomarzyć A cycki to chyba fajnie, że duże

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Planuję zaraz po połogu, bo Eda miał jak miał pół roku i trzymałam go na rękach całą mszę i tak mi było ciężko, że prawie zemdlałam. Najpierw się darł, a potem zasnął mi na rękach.
Teraz chcę jak będzie mała, zmienię pieluchę i nakarmię przed mszą, a nawet jak będę musiała na rękach trzymać, to wolę 4-5 kg niż 7-8 kg
My chcemy chrzciny w grudniu, ale ja małemu zamierzam kupić tylko jakieś spodnie fajne i koszule z muchą do tego swterek i biały spiworek.

Wstawię Ci zdjęcie, wcale na to 34 nie wyglądam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7155.jpg (101,6 KB, 99 załadowań)

Stary 2013-05-26, 19:29   #4077
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeju to masz duży zestawik tych leków, biedulko
dużo.. D. mówi, że jestem koksu

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
ale nóżki masz piękne! no i zakochałam się w butach twojego tż

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:33
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:30   #4078
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
My chcemy chrzciny w grudniu, ale ja małemu zamierzam kupić tylko jakieś spodnie fajne i koszule z muchą do tego swterek i biały spiworek.

nie wiem, o co Ci chodzi, ślicznie wyglądasz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-26, 19:32   #4079
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

Aha

Proszę, proszę, ale stylowa para

Cytat:

To faktycznie rodzinka TŻa jest dziwna...
Mega dziwna. Ja w ogóle mam paranoję, że te popieprzone geny wejdą w moje dziecko Boję się nawet wtrącania i tego, że to sprawi, że mój mały będzie tak jak ci ludzie
Jak się komuś bliskiemu zwierzę, to pociesza mnie, że bardzo dużo to kwestia wychowania, tego co się widzi we własnym domu. Teżet jest zupełnie inny i sam nie pochwala tych samych rzeczy co ja. Staram się myśleć pozytywnie

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-05-26 o 19:37
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-26, 19:35   #4080
ladanseuse14
Zakorzenienie

a za pół godziny finał X Factor

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości