Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-02-19, 20:45   #4051
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Cytat:
Napisane przez Aishinette Poka¿ wiadomo¶æ
Ujdzie taka R? Oczywi¶cie, wiem, ¿e p³atki to sam cukier, ale dzi¶ s³odkie za mn± chodzi³o.

R

1. 40g mixu (p³atki owsiane, jêczmienne, ry¿owe), serek wiejski, jab³ko 100g, 10g wiórków kokosowych

2. Szklanka mleka 1.5%, 50g p³atków Vitanella

3.
Kurczak z piekarnika w marchwi, cebuli (raczej mniejsza porcja), kakao naturalne (szklanka mleka 1,5%, 1,5 ³y¿eczki kakaa nat.) z dwiema ³y¿eczka cukru br±zowego

4. Serek homo 100g + 6 ¿urawin suszonych, 10g s³onecznika, otrêby pszenne, ³y¿eczka d¿emu niskos³. truskawkowego
G³odówkowo mi to wygl±da niestety. Na czerwono zaznaczy³am nabia³ - co oznacza, ¿e warto¶ciowe, ³atwo przyswajalne bia³ko mia³a¶ w jednym posi³ku. A tego posi³ku, gdzie ono by³o, mia³a¶, jak sama mówisz, mniejsz± porcjê... I czy ja dobrze zrozumia³am, ¿e w ¶niadaniu i kolacji by³o po 100g serka wiejskiego?

fusiacola, nie ¿eby co¶, ale je¶li Twoja stopka jest aktualna, to nic z Ciebie nie zostanie, tak siê obawiam
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:53   #4052
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez Maddie Poka¿ wiadomo¶æ
Poa ja na Twojego bloga wchodzê, jak chcê siê podrêczyæ Ale dopiero zobaczy³am Twoje zdjêcie profilowe - jaka Ty jeste¶ ³adna nie wiem czemu, ale wyobra¿a³am sobie Ciebie jako blondynkê z d³ugimi w³osami
Co Wy, masochistki jakie¶?
Dziêkujê za komplement! Te¿ nie wiem czemu pasowa³am Ci na d³ugow³os± blondynkê, nawet ko³o takiej nie le¿a³am

Cytat:
Napisane przez Aishinette Poka¿ wiadomo¶æ
Ujdzie taka R? Oczywi¶cie, wiem, ¿e p³atki to sam cukier, ale dzi¶ s³odkie za mn± chodzi³o.

R

1. 40g mixu (p³atki owsiane, jêczmienne, ry¿owe), serek wiejski, jab³ko 100g, 10g wiórków kokosowych

2. Szklanka mleka 1.5%, 50g p³atków Vitanella

3.
Kurczak z piekarnika w marchwi, cebuli (raczej mniejsza porcja), kakao naturalne (szklanka mleka 1,5%, 1,5 ³y¿eczki kakaa nat.) z dwiema ³y¿eczka cukru br±zowego

4. Serek homo 100g + 6 ¿urawin suszonych, 10g s³onecznika, otrêby pszenne, ³y¿eczka d¿emu niskos³. truskawkowego
Po pierwsze - za ma³o warzyw. Po drugie - nabia³ w ka¿dym posi³ku nie jest dobrym pomys³em - przyda³oby siê inne ¼ród³a bia³ka (jest ju¿ kurczak, to mo¿e jajko i ryby?). Po trzecie - co to ma byæ za wyliczanie? 6 ¿urawin, 10 g wiórków...

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Ooo nie mów mi nawet
Kupowa³em dzi¶ po pó³ kilo nerkowców, laskowych, migda³ów do owsianek/koktajli i jeszcze pó³ kilo ziemnych na mas³o orzechowe. Ceny zwalaj± z nóg. Gdyby nie to ¿e mamy do dyspozycji dwie wyp³aty i emeryturê to w ¿yciu nie by³oby mnie staæ na tak± dietê jak obecnie.
A co ma zrobiæ student/osoba samotna? Zdrowa ¿ywno¶æ powinna stanowczo mniej kosztowaæ. Nie wiem, mniejszy vat, dofinansowania jakie¶...

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Problemy cenowe dotycz±ce orzechów rozwi±zujê nastêpuj±co:
1. Jednym z moich ¿yczeñ co do prezentów na ¶wiêta, imieniny itd. s± zawsze orzechy
2. Co roku okoliczny pijaczyna dostarcza mi mnóstwo orzechów w³oskich za... flaszkê taniej wódki

Jak by³am dzieckiem mieli¶my w ogrodzie orzech w³oski, ale z kilku powodów musia³ zostaæ ¶ciêty, eh...

Moje U z dzi¶ - niezbyt poprawne, poniewa¿ mia³am dzisiaj dzieñ plackowy . A dzieñ plackowy rz±dzi siê w³asnymi prawami! W moim domu kochamy placki ziemniaczane. Raz na jaki¶ czas ojciec robi michê ciasta, które ja potem sma¿ê. Jestem worem bez dna na placki, a do tego jemy je z przepysznymi domowymi musami owocowymi... Dlatego w dzieñ plackowy z dzik± rado¶ci± opycham siê podczas obiadu, a na kolacjê pozostaje ju¿ tylko lekka sa³atka .

¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Obiad: Placki ziemniaczane sma¿one na oleju rzepakowym, podane z nies³odzonym musem jab³kowo-¶liwkowym
Kolacja: Sa³atka: ma³a puszka szprotek w sosie pomidorowym, jajo na twardo, sa³ata lodowa, pomidor, rzodkiewki, ogórek kiszony

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
fusiacola, nie ¿eby co¶, ale je¶li Twoja stopka jest aktualna, to nic z Ciebie nie zostanie, tak siê obawiam
Te¿ o tym pomy¶la³am... Wiadomo, ka¿dy ma inn± budowê cia³a, no ale... Ja wa¿±c 60 kg przy 176 cm wzrostu wygl±da³am na bardzo chor± osobê...

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:57   #4053
cpp
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 973

Cytat:
Napisane przez cpp Poka¿ wiadomo¶æ
U

1. dwa jajka sadzone na oleju rzepakowym, bu³ka z mas³em;
2. szklanka jogurtu pitnego waniliowego z ³y¿k± siemienia lnianego, pasek miêtowej czekolady gorzkiej Lindt;
3. kotlet po¿arski z sosem, dwie kulki kaszy gryczanej, surówka z bia³ej kapusty, kompot jab³kowy;
wpad³o kilka sztuk moich ulubionych ¿elek
4. mozarella (ca³a kula) polana sosem (warzywa na patelniê sma¿one z pomidorami z puszki i przyprawami) , pó³ szklanki soku pomarañczowego

I do koñca dnia pewnie bêdê podjadaæ jakie¶ pestki i suszon± ¿urawinê

+ skrzypokrzywa z herbat± owocow±, herbata czarna, tran
Podbijam + zg³odnia³am, wiêc zjad³am jeszcze dok³adkê warzyw z sosem z wkrojon± wedlin± drobiow± i posypanych ¿ó³tym serem

Edytowane przez cpp
Czas edycji: 2014-02-19 o 21:08
cpp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:58   #4054
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo¶ci: 9 126

Jesli chodzi o orzechy, to strasznie drogie
W tamtym roku mialam od znajomej, bo ma swoj ogrodek.

W ogole warzywa w zimie te¿ za ma³± broku³kê musze dac 5kê.
Wiaodmo jakas marchewka, selery to s± w normalnych cenach. Papryka tez idzie duzo w gorê, nie mowie juz o "plastikowych pomdiorach" z biedronki

Cytat:
Waga najszybciej spada jak siê j± wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 21:04   #4055
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

moje chorobowe, bezruchowe Utrzymanie:

¶niadanie: jaglanka z bananem, twarogiem pó³t³ustym, orzechami nerkowca i (roz)mro¿onymi ¶liwkami. kostka ciemnej czekolady lindta do kawy.

II ¶niadanie: kanapka z bu³eczki ¿ytniej razowej z jajkiem na pó³twardo, avocado, rukol±, pomidorem i rzodkiewk± + gruszka. herbata z domowym sokiem malinowym

obiad:
I) zupa kalafiorowa ( na bulionie warzywnym, z ziemniakami ) <3
II) 2 placki z cukinii i soczewicy z jogurtem greckim, roszponk±,wêdzonym ³ososiem i ogórkiem + surówka z selera naciowego i pora

przek±ska: kilka kawa³ków melona, gar¶æ pistacji, cappuccino z ekspresu

kolacja: grzanka z razowca z mozzarell±, drobno pokrojonymi pomidorami, oliw±, bazyli± i oliwkami + pieczona z zio³ami brukselka

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2014-02-19 o 21:08
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 22:03   #4056
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Poa ja na Twojego bloga wchodzê, jak chcê siê podrêczyæ Ale dopiero zobaczy³am Twoje zdjêcie profilowe - jaka Ty jeste¶ ³adna nie wiem czemu, ale wyobra¿a³am sobie Ciebie jako blondynkê z d³ugimi w³osami

ju¿ dawno mia³am o tym wspomnieæ, te¿ wyobra¿a³am sobie Ciebie Poa zupe³nie inaczej

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2014-02-19 o 22:13
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 22:11   #4057
magda_lena40
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 201

Cytat:
Ooo nie mów mi nawet
Kupowa³em dzi¶ po pó³ kilo nerkowców, laskowych, migda³ów do owsianek/koktajli i jeszcze pó³ kilo ziemnych na mas³o orzechowe. Ceny zwalaj± z nóg. Gdyby nie to ¿e mamy do dyspozycji dwie wyp³aty i emeryturê to w ¿yciu nie by³oby mnie staæ na tak± dietê jak obecnie.
A co ma zrobiæ student/osoba samotna? Zdrowa ¿ywno¶æ powinna stanowczo mniej kosztowaæ. Nie wiem, mniejszy vat, dofinansowania jakie¶...
Nie do¶æ, ¿e orzechy maj± kosmiczne ceny (dobrze, ¿e w³oskich mam pod dostatkiem za darmo ) to w ogóle zdrowe jedzonko tanie nie jest. A jeszcze jak siê chce kupiæ co¶, co nie jest zbyt popularne to w ogóle powodzenia dlatego mam postanowienie, ¿eby zrobiæ listê produktów, które chcê wypróbowaæ i odk³adaæ na nie osobno pieni±dze i wydaæ je pó¼niej bez zastanawiania siê czy mo¿e jednak siê bez tego produktu obejdê

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Co Wy, masochistki jakie¶?
Dziêkujê za komplement! Te¿ nie wiem czemu pasowa³am Ci na d³ugow³os± blondynkê, nawet ko³o takiej nie le¿a³am

Problemy cenowe dotycz±ce orzechów rozwi±zujê nastêpuj±co:
1. Jednym z moich ¿yczeñ co do prezentów na ¶wiêta, imieniny itd. s± zawsze orzechy

Moje U z dzi¶ - niezbyt poprawne, poniewa¿ mia³am dzisiaj dzieñ plackowy . A dzieñ plackowy rz±dzi siê w³asnymi prawami! W moim domu kochamy placki ziemniaczane. Raz na jaki¶ czas ojciec robi michê ciasta, które ja potem sma¿ê. Jestem worem bez dna na placki, a do tego jemy je z przepysznymi domowymi musami owocowymi... Dlatego w dzieñ plackowy z dzik± rado¶ci± opycham siê podczas obiadu, a na kolacjê pozostaje ju¿ tylko lekka sa³atka .

¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Obiad: Placki ziemniaczane sma¿one na oleju rzepakowym, podane z nies³odzonym musem jab³kowo-¶liwkowym
Kolacja: Sa³atka: ma³a puszka szprotek w sosie pomidorowym, jajo na twardo, sa³ata lodowa, pomidor, rzodkiewki, ogórek kiszony
Nie mia³am pojêcia, ¿e istnieje a¿ tyle czekolad

Chyba podpatrzê Twój pomys³ na prezenty

¶niadanie

Moje dzisiejsze U [mam wra¿enie, ¿e trochê przekombinowa³am; IV posi³ek taki, bo mi II ¶niadanie uciek³o, a potrzebowa³am energii na pó¼niej]

I 2 tosty francuskie (z chleba owsianego) na masle, twaro¿ek z miodem, pó³ banana, ma³e jab³ko duszone z cynamonem
*kawa³eczek suszonej papai i kandyzowanego imbiru
II zupa krem broku³owa, 4 pulpeciki z indyka (gotowane), ³y¿ka ziemniaków, po trochê sosu koperkowego i pomidorowego, kapusta
III zielone smoothie (po 1/2 banana i pomarañczy, 1/2 gruszki, szpinak, woda) + wiejski z ³y¿k± ¿ytnich p³atków, po 15 g orzechów w³oskich i mas³a z nerkowców, kawa³ek imbiru kandyzowanego
trening: BPU + aeroboks (w sumie 2 godzinki)
V jajecznica (mniej wiêcej 3 jajka (z Bratem robi³am ) z szynk± drobiow± i cebulk±, na ma¶le), kromka owsianego, warzywka

Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie.
Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci.
Ale czêsto w±tpiê.
Bardzo czêsto.

magda_lena40 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-19, 22:19   #4058
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

R z dzisiaj:

1. owsianka na mleku ry¿owym z od¿ywk±, kiwi, bananem i orzechami laskowymi

I. 2 daktyle, parê migda³ów, jab³ko, seler naciowy, zielona herbata

2. placuszki z ³ososia i krewetek z imbirem, dymk±, kolendr± i chili; br±zowy ry¿; sa³atka ze ¶wie¿ego ogórka, z avocado, chilli i miêt±

II. koktajl z owoców le¶nych, po³owy banana, po³owy avocado, szpinaku, rukoli i nasion konopi

3. 4 kromki ¿ytniego razowca,
- 2 z tuñczykiem, czarnymi oliwkami, domowym sosem tatarskim, kie³kami broku³a i ¿ó³tym pomidorem
- 2 z past± z soczewicy, suszonych pomidorów i czosnku, kie³ami broku³a, papryk± oraz ³y¿eczk± oleju lnianego

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-02-19 o 22:21
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-19, 22:55   #4059
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie do¶æ, ¿e orzechy maj± kosmiczne ceny (dobrze, ¿e w³oskich mam pod dostatkiem za darmo ) to w ogóle zdrowe jedzonko tanie nie jest. A jeszcze jak siê chce kupiæ co¶, co nie jest zbyt popularne to w ogóle powodzenia dlatego mam postanowienie, ¿eby zrobiæ listê produktów, które chcê wypróbowaæ i odk³adaæ na nie osobno pieni±dze i wydaæ je pó¼niej bez zastanawiania siê czy mo¿e jednak siê bez tego produktu obejdê

¶niadanie

Moje dzisiejsze U [mam wra¿enie, ¿e trochê przekombinowa³am; IV posi³ek taki, bo mi II ¶niadanie uciek³o, a potrzebowa³am energii na pó¼niej]

I 2 tosty francuskie (z chleba owsianego) na masle, twaro¿ek z miodem, pó³ banana, ma³e jab³ko duszone z cynamonem
II zupa krem broku³owa, 4 pulpeciki z indyka (gotowane), ³y¿ka ziemniaków, po trochê sosu koperkowego i pomidorowego, kapusta
III zielone smoothie (po 1/2 banana i pomarañczy, 1/2 gruszki, szpinak, woda) + wiejski z ³y¿k± ¿ytnich p³atków, po 15 g orzechów w³oskich i mas³a z nerkowców, kawa³ek imbiru kandyzowanego
V jajecznica (mniej wiêcej 3 jajka (z Bratem robi³am ) z szynk± drobiow± i cebulk±, na ma¶le), kromka owsianego, warzywka
nie widzê tu ¿adnego przekombinowania bardzo czysty i fajny jad³ospis.

Cytat:
R z dzisiaj:

1. owsianka na mleku ry¿owym z od¿ywk±, kiwi, bananem i orzechami laskowymi

I. 2 daktyle, parê migda³ów, jab³ko, seler naciowy, zielona herbata

2. placuszki z ³ososia i krewetek z imbirem, dymk±, kolendr± i chili; br±zowy ry¿; sa³atka ze ¶wie¿ego ogórka, z avocado, chilli i miêt±

II. koktajl z owoców le¶nych, po³owy banana, po³owy avocado, szpinaku, rukoli i nasion konopi

3. 4 kromki ¿ytniego razowca,
- 2 z tuñczykiem, czarnymi oliwkami, domowym sosem tatarskim, kie³kami broku³a i ¿ó³tym pomidorem
- 2 z past± z soczewicy, suszonych pomidorów i czosnku, kie³ami broku³a, papryk± oraz ³y¿eczk± oleju lnianego

fajnie, ale trochê zmieni³abym kolejno¶æ - jedn± lub dwie z tych 4 kanapeczek na kolacjê przerzuci³abym do drugiego ¶niadania - bo tam akurat brakuje w³a¶nie bazy do pe³nowarto¶ciowego posi³ku. ale ka¿dy ma swój sposób na odchudzanie - je¶li du¿a ilo¶æ wêgli na wieczór nie przeszkadza Ci w redukcji to okej

w sprawie dyskusji nt. cen zdrowej ¿ywno¶ci - ja staram siê kupowaæ produkty ekologiczne w internecie, gdzie ceny s± 20-30 % ni¿sze ni¿ w sklepach eko w mojej dzielnicy. Mi tak jak Wam przeszkadzaj± zw³aszcza ceny orzechów (nawet w zwyk³ych supermarketach), moich ulubionych ryb (³oso¶ i halibut), ulubionych warzyw i owoców zw³aszcza poza sezonem. ale co zrobiæ - wychodzê z za³o¿enia, ¿e lepiej inwestowaæ w zdrow± ¿ywno¶æ, ni¿ potem w kosmetyki antycelulitowe, leki na nadci¶nienie i masê innych schorzeñ spowodowanych ¶mieciowym ¿arciem.
Stary 2014-02-20, 06:46   #4060
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Tak tylko siê z ma³ym OT podepnê pod temat o zdrowej ¿ywno¶ci... ja jestem niepe³noletnia i matula wydziela mi limit pieniêdzy, jakie mogê w dniu dzisiejszym wydaæ na jedzenie.

A mo¿e po drodze dodam jad³ospis od siebie, why not.

U z wczoraj.

Przed: woda z plastrem cytryny
I owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych górskich i ³y¿ka otr±b pszennych -> razem ok. 50g, jajko na twardo, serek wiejski light 150g (innego nie by³o...), kilka orzechów laskowych, kostka gorzkiej czekolady, suszona figa, 2 suszone ¶liwki, ³y¿ka ¿urawiny); bia³a herbata
II jab³ko 160g, porcja mieszanki studenckiej z ¿urawin±
III bu³ka grahamka z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i plastrem salami z pieprzem
IV 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej; solidna porcja marchewki z jab³kiem; 2 pulpety z miêsa drobiowego z sosem arrabiata i cebulk±; kubeczek 300 ml gêstej zupy pomidorowej z ry¿em, zabielanej
V kiwi; ogromna kulka z ry¿u preparowanego i masy krówkowej; herbata owocowa
VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu i warzywami (szczypior, papryka); 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, sa³at±, pomidorem, patisonami ze s³oika, oliwkami, 2 plastrami polêdwicy sopockiej; kilka migda³ów; melisa

Tak siê zastanawiam, czy te patisony i oliwki uwzglêdniaæ w zapotrzebowaniu? Niby to wiele nie ma, ale za¶ jem tego do¶æ du¿o...

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2014-02-20 o 06:54
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 07:31   #4061
carmen4400
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 879

Cytat:
Piêknie! Choæ ja na pewno bêd±c w restauracji zamówi³abym co¶ innego ni¿ sa³atka grecka . No pochwal siê, jak± to mia³a¶ okazjê do ¶wiêtowania?

dziêkujê

a sa³atka z tego wzglêdu ¿e byli¶my juz po 22 tam i nie mia³am ochoty na nic ciê¿szego, chocia¿ pizza za mn± chodzi³a, ale musielibysmy godzine czekaæ urodziny ¶wiêtowali¶my z T¯ moje jak zaprosi³...
carmen4400 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:18   #4062
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

Cytat:
A ile masz wzrostu, je¶li mo¿na spytaæ?
Wygl±da apetycznie, ale znowu w dwóch posi³kach, czyli a¿ w po³owie, jedziesz na nabiale jako g³ównym ¼ródle bia³ka.

agaczini, ja dla odmiany po ostatniej przymusowej regeneracji i treningach a'la "bocian" (lekki uraz ko¶ci ogonowej) dosta³am jakiego¶ przyp³ywu mocy w nogach i pêk³o 5 dych w MC Co do Twoich jad³ospisów - pewnie ju¿ milion razy o to pyta³am, ale powtórzê, bo mi siê wyj±tkowo w oczy rzuci³o - dobrze siê czujesz na takiej ilo¶ci produktów m±cznych? Bo poza tym bardzo mi siê podobaj±

no no 50 kg - nie¼le, a ile powtorzen w serii i ile serii robisz? ja robie teraz trening dolnych partii poliquin, i stamtad biore rozk³ad cwiczen i obciazenie. powiem Ci z t± m±k± jest ak- staram siê raczej je¶æ kaszê i ry¿ ni¿ makaron czy bu³ki, ale ró¼nie to bywa. czujê siê dobrze, ale nie chudnê zbyt osza³amaiaj±co ;p zaczynam tylko twardnieæ ;p co by¶ sugerowa³a z tymi produktami m±cznymi zrobiæ? i w jakim sensie mogêsiê¼le czuæ? chodzi owodê w organizmie, uczucie ociê¿a³o¶ci itp czy raczej, ¿e na takiej ilo¶ci m±cznych daleko nie pojadê?

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-02-20 o 08:19
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:36   #4063
Aishinette
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 646

Cytat:

Po pierwsze - za ma³o warzyw. Po drugie - nabia³ w ka¿dym posi³ku nie jest dobrym pomys³em - przyda³oby siê inne ¼ród³a bia³ka (jest ju¿ kurczak, to mo¿e jajko i ryby?). Po trzecie - co to ma byæ za wyliczanie? 6 ¿urawin, 10 g wiórków...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Te¿ o tym pomy¶la³am... Wiadomo, ka¿dy ma inn± budowê cia³a, no ale... Ja wa¿±c 60 kg przy 176 cm wzrostu wygl±da³am na bardzo chor± osobê...
Dziêki za ocenê. £ososia mam, i jajka w lodówce, to dzi¶ upichcê.

Co do wiórków, to wolê wa¿yæ, bo ja to umiaru nie mam z takimi rzeczami, sypnê³abym pó³ michy najchêtniej, z reszt± podobnie z bakaliami. Gdyby nie waga 1000kcal na ¶niadanie by jak nic posz³o.

Ja przy 58kg i 173cm wygl±dam normalnie- i bardziej w stronê wiêkszej ilo¶ci cia³ka, ani¿eli mniejszej. Mimo i¿ æwiczê regularnie. Ale to kwestia budowy szkieletu chyba.
Stary 2014-02-20, 08:41   #4064
martha22
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 67

R:
- 2 kromki chleba wieloziarnistego, jajko, 2 parówki, pomidor, avocado, herbata zielona
kawa czarna bez cukru
- jab³ko, gar¶æ mixu orzechów
- 2 kromki chleba wieloziarnistego, mas³o, 2 plastry szynki wêdzonej (dobry sk³ad, bez syfów), avocado, szklanka soku pomidorowego
- tran, du¿a porcja filetu karpia lub kurczaka pieczonego, mas³o klarowane, kapusta kiszona, oliwa z oliwek
Nie wiem, czy zmieszczê kolacjê. Je¶li tak, to mo¿e tylko
- jogurt naturalny, kilka ³y¿ek.

Chyba ok, prawda?

Edytowane przez martha22
Czas edycji: 2014-02-20 o 09:14
martha22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 08:50   #4065
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez cpp Poka¿ wiadomo¶æ
Podbijam + zg³odnia³am, wiêc zjad³am jeszcze dok³adkê warzyw z sosem z wkrojon± wedlin± drobiow± i posypanych ¿ó³tym serem
¦niadanie mi siê takie ³yse wydaje bez ¿adnego warzywa, no i gdzie¶ po drodze owoc by siê przyda³. Poza tym jest ok

Cytat:
Napisane przez Unex Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli chodzi o orzechy, to strasznie drogie
W tamtym roku mialam od znajomej, bo ma swoj ogrodek.

W ogole warzywa w zimie te¿ za ma³± broku³kê musze dac 5kê.
Wiaodmo jakas marchewka, selery to s± w normalnych cenach. Papryka tez idzie duzo w gorê, nie mowie juz o "plastikowych pomdiorach" z biedronki
Dlatego broku³y zim± wybieram mro¿one. Te "¶wie¿e" to i tak jakie¶ niedorobione mi siê wydaj±. Co do pomidorów, niestety nie umiem sobie ich odmówiæ, nawet teraz... Wiadomo, to nie ten sam smak co latem, no ale jednak.

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ

¶niadanie: jaglanka z bananem, twarogiem pó³t³ustym, orzechami nerkowca i (roz)mro¿onymi ¶liwkami. kostka ciemnej czekolady lindta do kawy.

II ¶niadanie: kanapka z bu³eczki ¿ytniej razowej z jajkiem na pó³twardo, avocado, rukol±, pomidorem i rzodkiewk± + gruszka. herbata z domowym sokiem malinowym

obiad:
II) 2 placki z cukinii i soczewicy z jogurtem greckim, roszponk±,wêdzonym ³ososiem i ogórkiem + surówka z selera naciowego i pora

kolacja: grzanka z razowca z mozzarell±, drobno pokrojonymi pomidorami, oliw±, bazyli± i oliwkami + pieczona z zio³ami brukselka
Có¿ tu siê rozwodziæ, super jak zwykle! ¯yczê szybkiego powrotu do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ dawno mia³am o tym wspomnieæ, te¿ wyobra¿a³am sobie Ciebie Poa zupe³nie inaczej
Haha, a tym razem jak? Ciekawa jestem, od czego to zale¿y, ¿e przypisujemy osobie taki a nie inny wizerunek, opieraj±c siê jedynie na wypowiedziach w sieci

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Poka¿ wiadomo¶æ

¶niadanie

Zale¿y jeszcze kto co nazywa zdrowym jedzeniem . Nie trzeba od razu inwestowaæ w bajery, aby czysto je¶æ. Kluczem jest po prostu nabranie umiejêtno¶ci rozs±dnego wydawania pieniêdzy - przecie¿ w cenie batonika kupimy ju¿ kilogram marchwi, p³atki owsiane s± tañsze od Nesquika itd

Czekolad jest mnóstwo, te spróbowane ju¿ przeze mnie to ma³y piku¶ w porównaniu do tego, czego jeszcze nie odkry³am

Tak, orzechy jako prezent to zdecydowanie dobry pomys³. Tylko najlepiej choæ trochê okre¶liæ siê o jakie nam chodzi, ¿eby nie okaza³o siê, ¿e dostaniemy np. kilogram orzeszków ziemnych w pikantnej posypce

A menu ³adne Po prostu. Wyzbêdê siê czepialstwa, bo jest zbêdne

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Tak tylko siê z ma³ym OT podepnê pod temat o zdrowej ¿ywno¶ci... ja jestem niepe³noletnia i matula wydziela mi limit pieniêdzy, jakie mogê w dniu dzisiejszym wydaæ na jedzenie.

A mo¿e po drodze dodam jad³ospis od siebie, why not.

U z wczoraj.

Przed: woda z plastrem cytryny
I owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych górskich i ³y¿ka otr±b pszennych -> razem ok. 50g, jajko na twardo, serek wiejski light 150g (innego nie by³o...), kilka orzechów laskowych, kostka gorzkiej czekolady, suszona figa, 2 suszone ¶liwki, ³y¿ka ¿urawiny); bia³a herbata
II jab³ko 160g, porcja mieszanki studenckiej z ¿urawin±
III bu³ka grahamka z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i plastrem salami z pieprzem
IV 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej; solidna porcja marchewki z jab³kiem; 2 pulpety z miêsa drobiowego z sosem arrabiata i cebulk±; kubeczek 300 ml gêstej zupy pomidorowej z ry¿em, zabielanej
V kiwi; ogromna kulka z ry¿u preparowanego i masy krówkowej; herbata owocowa
VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu i warzywami (szczypior, papryka); 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, sa³at±, pomidorem, patisonami ze s³oika, oliwkami, 2 plastrami polêdwicy sopockiej; kilka migda³ów; melisa

Tak siê zastanawiam, czy te patisony i oliwki uwzglêdniaæ w zapotrzebowaniu? Niby to wiele nie ma, ale za¶ jem tego do¶æ du¿o...
Nie przejmuj siê, nie wyliczaj sobie - komu jak komu, ale Tobie to nie potrzebne - ju¿ zapomnia³a¶? Jad³ospis jest ok, byle by znowu nie by³o zbêdnego dawkowania! (alarmujê tak , przezornie )

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê

a sa³atka z tego wzglêdu ¿e byli¶my juz po 22 tam i nie mia³am ochoty na nic ciê¿szego, chocia¿ pizza za mn± chodzi³a, ale musielibysmy godzine czekaæ urodziny ¶wiêtowali¶my z T¯ moje jak zaprosi³...
Przyjmij spó¼nione ¿yczenia urodzinowe T¯ i ja mamy swoj± ulubion± restauracjê, dawno ju¿ nie byli¶my, kurczê, trzeba siê wybraæ wypróbowaæ zimowe menu

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:40   #4066
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499

Cytat:
e nic siê nie martw zdaje sobie sprawê, ¿e mo¿na fajnie wygl±daæ maj±c mój wzrost i wagê, ale trzeba byæ jednak bardziej fit. Ja jestem jeszcze do¶æ sporo ot³uszczona i naprawdê nie wygl±dam dobrze Plan mam taki, ¿eby zrzuciæ kilka kilo, potem zmodyfikuje nieco dietê i do³o¿ê æwiczenia takie bardziej konkretne. Je¿eli wówczas przybêdzie mi znowu kilka kilogramów to ok, dla mnie jest wa¿ne ¿eby ta waga to nie by³ tylko t³uszcz

fusiacola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:45   #4067
joannat
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

R

¦rednio dzi¶, nie by³o czasu na przygotowanie czego¶ sensowniejszego (poza ¶niadaniem i kolacj± wszystko targam do pracy)

Przed ¶niadaniem: 1/2 szklanki napoju z kombuchy
I: 2 jajka na miêkko, 2 kromki ¿ytniego razowca na zakwasie
II: 250 ml jogurtu z po³ow± banana i ³y¿eczk± miodu, jab³ko
III: ry¿ (niestety bia³y) + 2/3 grillowanego du¿ego podudzia z kuraka (bez skóry) + duszone warzywa z zio³ami (po pó³ cebuli, papryki, cukinii, ³y¿ka koncentratu pomid.)
IV: krem dyniowy (przecier z dyni, marchewka, ziemniaki, 2 ³y¿ki mleka kokosowego)
V: 2 kromki ¿ytniego razowca z gotowan± szynk± + sa³atka (mieszanka sa³at, pomidorki koktajlowe, ogórek, wiórki marchwi, sos zio³owy) + pó³ szklanki kombuchy

Dzi¶ do zdrowego dietowania do³±czy³ T¯! Mam nadziejê, ¿e skoñczy siê nocne rycie w lodówce i wci±ganie brzucha przed lustrem...
joannat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 09:47   #4068
fusiacola
Wtajemniczenie

a co do orzechów to ja w tym roku te¿ by³am zmuszona kupowaæ w³oskie, mimo, ¿e w ogrodzie mam naprawdê bardzo mocno owocuj±cy orzech. W tym roku by³a jaka¶ zaraza i wszystkie by³y czarne i pomarszczone teraz na wiosnê by wypada³o czym¶ drzewo popsikaæ no sama nie wiem... naprawdê szkoda mi tych orzechów, zw³aszcza, ¿e lubi³am jadaæ takie ¶wie¿e, a w sklepach wiadomo takich nie ma

Stary 2014-02-20, 09:52   #4069
joannat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fusiacola Poka¿ wiadomo¶æ
e nic siê nie martw Plan mam taki, ¿eby zrzuciæ kilka kilo, potem zmodyfikuje nieco dietê i do³o¿ê æwiczenia takie bardziej konkretne.
Moim zdaniem pope³niasz du¿y b³±d. Nie powinna¶ traciæ wagi, tylko zamieniaæ t³uszczyk w miê¶nie. Dieta redukcyjna Ci w tym nie pomo¿e. Ba, mo¿e nawet zaszkodziæ, bo nadmiernie Ciê os³abi. Radzê przej¶æ na U i od razu w³±czyæ æwiczenia 3-4 razy w tyg.

W ogóle mam wra¿enie, ¿e wiele szczup³ych dziewczyn, które wiedz±, ¿e nie powinny wa¿yæ mniej i chc± byæ tylko bardziej fit, wybiera dok³adnie tê drogê co Ty... z lenistwa! Zdecydowanie ³atwiej jest kontrolowaæ posi³ki, ni¿ ruszyæ ty³ek i zabraæ siê do porz±dnych æwiczeñ. Niestety drogie kole¿anki, dieta miê¶ni nie wzmocni!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 09:57   #4070
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joannat Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem pope³niasz du¿y b³±d. Nie powinna¶ traciæ wagi, tylko zamieniaæ t³uszczyk w miê¶nie. Dieta redukcyjna Ci w tym nie pomo¿e. Ba, mo¿e nawet zaszkodziæ, bo nadmiernie Ciê os³abi. Radzê przej¶æ na U i od razu w³±czyæ æwiczenia 3-4 razy w tyg.

W ogóle mam wra¿enie, ¿e wiele szczup³ych dziewczyn, które wiedz±, ¿e nie powinny wa¿yæ mniej i chc± byæ tylko bardziej fit, wybiera dok³adnie tê drogê co Ty... z lenistwa! Zdecydowanie ³atwiej jest kontrolowaæ posi³ki, ni¿ ruszyæ ty³ek i zabraæ siê do porz±dnych æwiczeñ. Niestety drogie kole¿anki, dieta miê¶ni nie wzmocni!
wszêdzie piszê, ¿e t³uszczu nie da siê zamieniæ na miê¶nie. Nalezy najpierw siê go pozbyæ

Co do lenistwa to zarzut nie do mnie, æwiczê niemal codziennie po 60 min, a zdrowe od¿ywianie mnie nie os³abia - wrêcz przeciwnie mam sporo energii i czuje siê ¶wietnie

Stary 2014-02-20, 10:04   #4071
joannat
Raczkowanie

Cytat:
wszêdzie piszê, ¿e t³uszczu nie da siê zamieniæ na miê¶nie. Nalezy najpierw siê go pozbyæ

Co do lenistwa to zarzut nie do mnie, æwiczê niemal codziennie po 60 min, a zdrowe od¿ywianie mnie nie os³abia - wrêcz przeciwnie mam sporo energii i czuje siê ¶wietnie
Jasne, ¿e siê nie da U¿y³am z³ego s³owa, mia³am na my¶li zast±pienie t³uszczu miê¶niami. Æwicz±c, jednocze¶nie spalasz zapasy i budujesz miê¶nie, to chyba jasne.

Zdrowe od¿ywianie to przede wszystkim dieta dopasowana do indywidualnych warunków, a w Twoim wypadku redukcja absolutnie nie jest potrzebna. Je¶li masz zamiar doprowadziæ siê diet± do 49 kg, to jakby¶ siê nie upiera³a, nie jest to zdrowe. Swoj± drog± miê¶nie swoje wa¿± i nie ma si³y - bycie fit i waga piórkowa nie id± w parze.
Stary 2014-02-20, 10:08   #4072
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie tylko Ty :

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ

obiad:

Jak zwykle przepysznie a ta kolacja

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:11   #4073
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Jasne, ¿e siê nie da U¿y³am z³ego s³owa, mia³am na my¶li zast±pienie t³uszczu miê¶niami. Æwicz±c, jednocze¶nie spalasz zapasy i budujesz miê¶nie, to chyba jasne.

Zdrowe od¿ywianie to przede wszystkim dieta dopasowana do indywidualnych warunków, a w Twoim wypadku redukcja absolutnie nie jest potrzebna. Je¶li masz zamiar doprowadziæ siê diet± do 49 kg, to jakby¶ siê nie upiera³a, nie jest to zdrowe. Swoj± drog± miê¶nie swoje wa¿± i nie ma si³y - bycie fit i waga piórkowa nie id± w parze.
nie mam ochoty przekonywaæ Ciê, ¿e jeste¶ w b³êdzie... ale najwa¿niejsze, ¿e przecie¿ sama lepiej "wiesz" jak wygl±dam i do jakiej wagi d±¿êt± wag± piórkow± to mnie nawet rozbawi³a¶

Stary 2014-02-20, 10:14   #4074
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Dosta³am z USA

Zgadzam siê, zdrowa ¿ywno¶æ jest po prostu droga.. a jeszcze w moim przypadku ceny bezglutenowej ju¿ ca³kiem zwalaj± z nóg
Szczê¶ciara

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:29   #4075
joannat
Raczkowanie

Cytat:
nie mam ochoty przekonywaæ Ciê, ¿e jeste¶ w b³êdzie... ale najwa¿niejsze, ¿e przecie¿ sama lepiej "wiesz" jak wygl±dam i do jakiej wagi d±¿êt± wag± piórkow± to mnie nawet rozbawi³a¶
D±¿enie do od 56 do 49, które by³o w stopce (w³a¶nie usuniêtej ) to OCZYWI¦CIE nie dotyczy³o kilogramów, prawda?
Stary 2014-02-20, 10:29   #4076
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:

Có¿ tu siê rozwodziæ, super jak zwykle! ¯yczê szybkiego powrotu do zdrowia!
dziêkujê bardzo

Cytat:
e nic siê nie martw zdaje sobie sprawê, ¿e mo¿na fajnie wygl±daæ maj±c mój wzrost i wagê, ale trzeba byæ jednak bardziej fit. Ja jestem jeszcze do¶æ sporo ot³uszczona i naprawdê nie wygl±dam dobrze Plan mam taki, ¿eby zrzuciæ kilka kilo, potem zmodyfikuje nieco dietê i do³o¿ê æwiczenia takie bardziej konkretne. Je¿eli wówczas przybêdzie mi znowu kilka kilogramów to ok, dla mnie jest wa¿ne ¿eby ta waga to nie by³ tylko t³uszcz
ju¿ na pewno mówi³a¶, ale mo¿na wiedzieæ ile masz wzrostu? wiem, ¿e BMI to nie wszystko, bo ka¿dy ma inn± budowê, ale podpisujê siê obiema rêkami pod tym, ¿e zwyk³a zdrowa, czysta (ale nie redukcyjna) dieta + treningi daj± znacznie lepsze efekty ni¿ po prostu ograniczanie kalorii

Cytat:

Rzeczywi¶cie tak jest - ja mimo, ¿e utrzymujê absolutnie zdrow± wagê, to dziêki treningom (g³ównie si³owym, ale przyznam, ¿e z niedu¿ym obci±¿eniem) wygl±dam smuklej i po prostu lepiej, ni¿ kiedy mia³am kilka kilogramów niedowagi osi±gniêtej przed³u¿aj±c± siê redukcj±. zeszczupla³y mi nogi, pojawi³a siê rze¼ba brzucha i ramion. A bywa³am ju¿ chudziakiem z tzw. "skinny fat"- ciê¿ko wtedy zamieniæ tak± sylwetkê na bardziej fit.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Nie tylko Ty :

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Jak zwykle przepysznie a ta kolacja
Stary 2014-02-20, 10:40   #4077
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

dzisiejszy R

I - 2 kromki chleba zytniego, 2 parówki z szynki z lidla, pomidor

II - bu³ka muesli, 2 plastry polêdwicy wêdzonej, ogórki kiszone

III - banan

IV - makaronry¿owy, potrawka s³odko kwa¶na ze schabu z warzywami

ZUMBA 2 h , w miêdzyczasie trening barki, brzuch, dolne plecy

V - kolacja u mamy, czyli pewnie odrobina pieczywa, jakies sery, miêsiwo, co¶ na ciep³o- no nie wiem, ma byæ niespodzianka ale postaram siê zrobiæ tak ¿eby by³o ok
Stary 2014-02-20, 10:46   #4078
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 066

R (III i jab³ko na uczelni)

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku 2% i wodzie - pó³ na pó³, z bananem, domow± konfitur± malinow± i ³y¿k± migda³ów
~kawa z mlekiem 2% i cynamonem (nies³odzona)
II. Rosó³ (z kury i kaczki; ostatni maminy s³oik ) z makaronem
III. Bu³ka owsiana z ¿urawin± 85g z philadelphi± light (11% t³uszczu) i ³ososiem (50g)
~jab³ko
IV. Omlet (z 2 jajek i 2 ³y¿ek m±ki, w tym jedna ³y¿ka pe³noziarnistej + odrobina mas³a do posmarowania patelni) z szynk±, papryk± czerwon± i ¿ó³t±, kukurydz±, czarnymi oliwkami i keczupem

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2014-02-20 o 10:49
scandalistka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:52   #4079
joannat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez scandalistka Poka¿ wiadomo¶æ
R (III i jab³ko na uczelni)

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku 2% i wodzie - pó³ na pó³, z bananem, domow± konfitur± malinow± i ³y¿k± migda³ów
~kawa z mlekiem 2% i cynamonem (nies³odzona)
II. Rosó³ (z kury i kaczki; ostatni maminy s³oik ) z makaronem
III. Bu³ka owsiana z ¿urawin± 85g z philadelphi± light (11% t³uszczu) i ³ososiem (50g)
~jab³ko
IV. Omlet (z 2 jajek i 2 ³y¿ek m±ki, w tym jedna ³y¿ka pe³noziarnistej + odrobina mas³a do posmarowania patelni) z szynk±, papryk± czerwon± i ¿ó³t±, kukurydz±, czarnymi oliwkami i keczupem
Bardzo ma³o warzyw, do obiadu doda³abym solidna porcje plus miêso z roso³u (bia³ko!).
Stary 2014-02-20, 11:16   #4080
scandalistka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 066

Cytat:
Bardzo ma³o warzyw, do obiadu doda³abym solidna porcje plus miêso z roso³u (bia³ko!).
Miêsa z roso³u nie mam, zjad³o siê wcze¶niej. Bia³ka jest sporo w rosole samym w sobie (http://www.ilewazy.pl/szklanka-rosolu, u mnie roso³u by³o pó³ litra), w ogóle wydaje mi siê, ¿e na brak bia³ka u mnie narzekaæ nie mo¿na, dzisiaj s± jajka, ³oso¶, sporo szynki, no i rosó³. To takie g³ówne, w innych sk³adnikach, tj. orzechy czy nabia³ te¿ jest bia³ko, ale mniej istotne.
Warzyw jest rzeczywi¶cie niewiele, przyznajê, ale lodówkê mam do¶æ pust± i muszê zrobiæ zakupy. A na to mam czas dopiero jutro wieczorem.

Edytowane przez scandalistka
Czas edycji: 2014-02-20 o 11:17
scandalistka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 3 (0 u¿ytkowników i 3 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.