|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4051 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
fusiacola, nie ¿eby co¶, ale je¶li Twoja stopka jest aktualna, to nic z Ciebie nie zostanie, tak siê obawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() Dziêkujê za komplement! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. Jednym z moich ¿yczeñ co do prezentów na ¶wiêta, imieniny itd. s± zawsze orzechy ![]() 2. Co roku okoliczny pijaczyna dostarcza mi mnóstwo orzechów w³oskich za... flaszkê taniej wódki ![]() Jak by³am dzieckiem mieli¶my w ogrodzie orzech w³oski, ale z kilku powodów musia³ zostaæ ¶ciêty, eh... ![]() Moje U z dzi¶ - niezbyt poprawne, poniewa¿ mia³am dzisiaj dzieñ plackowy ![]() ![]() ![]() ¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym Obiad: Placki ziemniaczane sma¿one na oleju rzepakowym, podane z nies³odzonym musem jab³kowo-¶liwkowym Kolacja: Sa³atka: ma³a puszka szprotek w sosie pomidorowym, jajo na twardo, sa³ata lodowa, pomidor, rzodkiewki, ogórek kiszony ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4053 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 973
|
Cytat:
![]() Edytowane przez cpp Czas edycji: 2014-02-19 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | |
bez kija nie podchodz
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Jesli chodzi o orzechy, to strasznie drogie
![]() W tamtym roku mialam od znajomej, bo ma swoj ogrodek. W ogole warzywa w zimie te¿ ![]() Wiaodmo jakas marchewka, selery to s± w normalnych cenach. Papryka tez idzie duzo w gorê, nie mowie juz o "plastikowych pomdiorach" z biedronki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
moje chorobowe, bezruchowe Utrzymanie:
¶niadanie: jaglanka z bananem, twarogiem pó³t³ustym, orzechami nerkowca i (roz)mro¿onymi ¶liwkami. kostka ciemnej czekolady lindta do kawy. II ¶niadanie: kanapka z bu³eczki ¿ytniej razowej z jajkiem na pó³twardo, avocado, rukol±, pomidorem i rzodkiewk± + gruszka. herbata z domowym sokiem malinowym obiad: I) zupa kalafiorowa ( na bulionie warzywnym, z ziemniakami ) <3 II) 2 placki z cukinii i soczewicy z jogurtem greckim, roszponk±,wêdzonym ³ososiem i ogórkiem + surówka z selera naciowego i pora przek±ska: kilka kawa³ków melona, gar¶æ pistacji, cappuccino z ekspresu kolacja: grzanka z razowca z mozzarell±, drobno pokrojonymi pomidorami, oliw±, bazyli± i oliwkami + pieczona z zio³ami brukselka Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-02-19 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
ju¿ dawno mia³am o tym wspomnieæ, te¿ wyobra¿a³am sobie Ciebie Poa zupe³nie inaczej ![]()
04.03.2011 ![]() 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 ![]() ![]() https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2014-02-19 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 201
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba podpatrzê Twój pomys³ na prezenty ![]() ¶niadanie ![]() Moje dzisiejsze U [mam wra¿enie, ¿e trochê przekombinowa³am; IV posi³ek taki, bo mi II ¶niadanie uciek³o, a potrzebowa³am energii na pó¼niej] I 2 tosty francuskie (z chleba owsianego) na masle, twaro¿ek z miodem, pó³ banana, ma³e jab³ko duszone z cynamonem *kawa³eczek suszonej papai i kandyzowanego imbiru II zupa krem broku³owa, 4 pulpeciki z indyka (gotowane), ³y¿ka ziemniaków, po trochê sosu koperkowego i pomidorowego, kapusta III zielone smoothie (po 1/2 banana i pomarañczy, 1/2 gruszki, szpinak, woda) + wiejski z ³y¿k± ¿ytnich p³atków, po 15 g orzechów w³oskich i mas³a z nerkowców, kawa³ek imbiru kandyzowanego trening: BPU + aeroboks (w sumie 2 godzinki) V jajecznica (mniej wiêcej 3 jajka (z Bratem robi³am ![]()
Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie. Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci. Ale czêsto w±tpiê. Bardzo czêsto. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
R z dzisiaj:
1. owsianka na mleku ry¿owym z od¿ywk±, kiwi, bananem i orzechami laskowymi I. 2 daktyle, parê migda³ów, jab³ko, seler naciowy, zielona herbata 2. placuszki z ³ososia i krewetek z imbirem, dymk±, kolendr± i chili; br±zowy ry¿; sa³atka ze ¶wie¿ego ogórka, z avocado, chilli i miêt± II. koktajl z owoców le¶nych, po³owy banana, po³owy avocado, szpinaku, rukoli i nasion konopi 3. 4 kromki ¿ytniego razowca, - 2 z tuñczykiem, czarnymi oliwkami, domowym sosem tatarskim, kie³kami broku³a i ¿ó³tym pomidorem - 2 z past± z soczewicy, suszonych pomidorów i czosnku, kie³ami broku³a, papryk± oraz ³y¿eczk± oleju lnianego Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-02-19 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w sprawie dyskusji nt. cen zdrowej ¿ywno¶ci - ja staram siê kupowaæ produkty ekologiczne w internecie, gdzie ceny s± 20-30 % ni¿sze ni¿ w sklepach eko w mojej dzielnicy. Mi tak jak Wam przeszkadzaj± zw³aszcza ceny orzechów (nawet w zwyk³ych supermarketach), moich ulubionych ryb (³oso¶ i halibut), ulubionych warzyw i owoców zw³aszcza poza sezonem. ale co zrobiæ - wychodzê z za³o¿enia, ¿e lepiej inwestowaæ w zdrow± ¿ywno¶æ, ni¿ potem w kosmetyki antycelulitowe, leki na nadci¶nienie i masê innych schorzeñ spowodowanych ¶mieciowym ¿arciem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Tak tylko siê z ma³ym OT podepnê pod temat o zdrowej ¿ywno¶ci... ja jestem niepe³noletnia i matula wydziela mi limit pieniêdzy, jakie mogê w dniu dzisiejszym wydaæ na jedzenie.
![]() A mo¿e po drodze dodam jad³ospis od siebie, why not. U z wczoraj. Przed: woda z plastrem cytryny I owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych górskich i ³y¿ka otr±b pszennych -> razem ok. 50g, jajko na twardo, serek wiejski light 150g (innego nie by³o...), kilka orzechów laskowych, kostka gorzkiej czekolady, suszona figa, 2 suszone ¶liwki, ³y¿ka ¿urawiny); bia³a herbata II jab³ko 160g, porcja mieszanki studenckiej z ¿urawin± III bu³ka grahamka z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i plastrem salami z pieprzem IV 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej; solidna porcja marchewki z jab³kiem; 2 pulpety z miêsa drobiowego z sosem arrabiata i cebulk±; kubeczek 300 ml gêstej zupy pomidorowej z ry¿em, zabielanej V kiwi; ogromna kulka z ry¿u preparowanego i masy krówkowej; herbata owocowa VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu i warzywami (szczypior, papryka); 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, sa³at±, pomidorem, patisonami ze s³oika, oliwkami, 2 plastrami polêdwicy sopockiej; kilka migda³ów; melisa Tak siê zastanawiam, czy te patisony i oliwki uwzglêdniaæ w zapotrzebowaniu? Niby to wiele nie ma, ale za¶ jem tego do¶æ du¿o... ![]() Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2014-02-20 o 06:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 879
|
Cytat:
dziêkujê ![]() a sa³atka z tego wzglêdu ¿e byli¶my juz po 22 tam i nie mia³am ochoty na nic ciê¿szego, chocia¿ pizza za mn± chodzi³a, ale musielibysmy godzine czekaæ ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
no no 50 kg - nie¼le, a ile powtorzen w serii i ile serii robisz? ja robie teraz trening dolnych partii poliquin, i stamtad biore rozk³ad cwiczen i obciazenie. powiem Ci z t± m±k± jest ak- staram siê raczej je¶æ kaszê i ry¿ ni¿ makaron czy bu³ki, ale ró¼nie to bywa. czujê siê dobrze, ale nie chudnê zbyt osza³amaiaj±co ;p zaczynam tylko twardnieæ ;p co by¶ sugerowa³a z tymi produktami m±cznymi zrobiæ? i w jakim sensie mogêsiê¼le czuæ? chodzi owodê w organizmie, uczucie ociê¿a³o¶ci itp czy raczej, ¿e na takiej ilo¶ci m±cznych daleko nie pojadê? ![]()
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-20 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 646
|
Cytat:
![]() Co do wiórków, to wolê wa¿yæ, bo ja to umiaru nie mam z takimi rzeczami, sypnê³abym pó³ michy najchêtniej, z reszt± podobnie z bakaliami. Gdyby nie waga 1000kcal na ¶niadanie by jak nic posz³o. ![]() Ja przy 58kg i 173cm wygl±dam normalnie- i bardziej w stronê wiêkszej ilo¶ci cia³ka, ani¿eli mniejszej. Mimo i¿ æwiczê regularnie. Ale to kwestia budowy szkieletu chyba.
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
R:
- 2 kromki chleba wieloziarnistego, jajko, 2 parówki, pomidor, avocado, herbata zielona kawa czarna bez cukru - jab³ko, gar¶æ mixu orzechów - 2 kromki chleba wieloziarnistego, mas³o, 2 plastry szynki wêdzonej (dobry sk³ad, bez syfów), avocado, szklanka soku pomidorowego - tran, du¿a porcja filetu karpia lub kurczaka pieczonego, mas³o klarowane, kapusta kiszona, oliwa z oliwek Nie wiem, czy zmieszczê kolacjê. Je¶li tak, to mo¿e tylko - jogurt naturalny, kilka ³y¿ek. Chyba ok, prawda?
Wiecznie na diecie ![]() 73 kg / 168 cm Edytowane przez martha22 Czas edycji: 2014-02-20 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czekolad jest mnóstwo, te spróbowane ju¿ przeze mnie to ma³y piku¶ w porównaniu do tego, czego jeszcze nie odkry³am ![]() Tak, orzechy jako prezent to zdecydowanie dobry pomys³ ![]() ![]() A menu ³adne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4066 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 499
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4067 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
R
¦rednio dzi¶, nie by³o czasu na przygotowanie czego¶ sensowniejszego (poza ¶niadaniem i kolacj± wszystko targam do pracy) ![]() Przed ¶niadaniem: 1/2 szklanki napoju z kombuchy I: 2 jajka na miêkko, 2 kromki ¿ytniego razowca na zakwasie II: 250 ml jogurtu z po³ow± banana i ³y¿eczk± miodu, jab³ko III: ry¿ (niestety bia³y) + 2/3 grillowanego du¿ego podudzia z kuraka (bez skóry) + duszone warzywa z zio³ami (po pó³ cebuli, papryki, cukinii, ³y¿ka koncentratu pomid.) IV: krem dyniowy (przecier z dyni, marchewka, ziemniaki, 2 ³y¿ki mleka kokosowego) V: 2 kromki ¿ytniego razowca z gotowan± szynk± + sa³atka (mieszanka sa³at, pomidorki koktajlowe, ogórek, wiórki marchwi, sos zio³owy) + pó³ szklanki kombuchy Dzi¶ do zdrowego dietowania do³±czy³ T¯! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
a co do orzechów to ja w tym roku te¿ by³am zmuszona kupowaæ w³oskie, mimo, ¿e w ogrodzie mam naprawdê bardzo mocno owocuj±cy orzech. W tym roku by³a jaka¶ zaraza i wszystkie by³y czarne i pomarszczone
![]() ![]() ![]()
#4069 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle mam wra¿enie, ¿e wiele szczup³ych dziewczyn, które wiedz±, ¿e nie powinny wa¿yæ mniej i chc± byæ tylko bardziej fit, wybiera dok³adnie tê drogê co Ty... z lenistwa! Zdecydowanie ³atwiej jest kontrolowaæ posi³ki, ni¿ ruszyæ ty³ek i zabraæ siê do porz±dnych æwiczeñ. Niestety drogie kole¿anki, dieta miê¶ni nie wzmocni! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do lenistwa to zarzut nie do mnie, æwiczê niemal codziennie po 60 min, a zdrowe od¿ywianie mnie nie os³abia - wrêcz przeciwnie mam sporo energii i czuje siê ¶wietnie ![]()
![]() |
#4071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdrowe od¿ywianie to przede wszystkim dieta dopasowana do indywidualnych warunków, a w Twoim wypadku redukcja absolutnie nie jest potrzebna. Je¶li masz zamiar doprowadziæ siê diet± do 49 kg, to jakby¶ siê nie upiera³a, nie jest to zdrowe. Swoj± drog± miê¶nie swoje wa¿± i nie ma si³y - bycie fit i waga piórkowa nie id± w parze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
dzisiejszy R
I - 2 kromki chleba zytniego, 2 parówki z szynki z lidla, pomidor II - bu³ka muesli, 2 plastry polêdwicy wêdzonej, ogórki kiszone III - banan IV - makaronry¿owy, potrawka s³odko kwa¶na ze schabu z warzywami ZUMBA 2 h , w miêdzyczasie trening barki, brzuch, dolne plecy V - kolacja u mamy, czyli pewnie odrobina pieczywa, jakies sery, miêsiwo, co¶ na ciep³o- no nie wiem, ma byæ niespodzianka ale postaram siê zrobiæ tak ¿eby by³o ok ![]()
#4078 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
R (III i jab³ko na uczelni)
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku 2% i wodzie - pó³ na pó³, z bananem, domow± konfitur± malinow± i ³y¿k± migda³ów ~kawa z mlekiem 2% i cynamonem (nies³odzona) II. Rosó³ (z kury i kaczki; ostatni maminy s³oik ![]() III. Bu³ka owsiana z ¿urawin± 85g z philadelphi± light (11% t³uszczu) i ³ososiem (50g) ~jab³ko IV. Omlet (z 2 jajek i 2 ³y¿ek m±ki, w tym jedna ³y¿ka pe³noziarnistej + odrobina mas³a do posmarowania patelni) z szynk±, papryk± czerwon± i ¿ó³t±, kukurydz±, czarnymi oliwkami i keczupem
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-02-20 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
Cytat:
Warzyw jest rzeczywi¶cie niewiele, przyznajê, ale lodówkê mam do¶æ pust± i muszê zrobiæ zakupy. A na to mam czas dopiero jutro wieczorem.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-02-20 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 3 (0 u¿ytkowników i 3 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.