|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
![]()
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Burza!!!
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Ale może akurat będą fajnie leżeć i wyglądać na nodze
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Bajki oraz dzieciaczków
![]() Cytat:
ja chętnie doradze wszak to moja branża. Jeśli chcesz tanio i szybko to polecam cos liściastego. No ale zimą bedziesz na widoku. Sa tez liściaste co nie gubią liści na zimę ale wolno rosna i sa drogie. Jeśli chodzi o tuje to nim trzeba ich formować ale jak weźmiesz szmaragdy to zeby bylo tanio to beda bardzo małe a wcale tak szybko nie rosna. Mozesz wziąć brabanty szybciej rosną i sa tańsze ale brzydsze. Ogólnie odchodzi sie juz od jednolitych żywopłotów. W zeszłym roku robiłam taki mix u klientów to mowia ze ludzie sie zlaza i chwalą. Tylko do upilnowania trudne każda roślina ma inne wymagania. Cytat:
szkoda ze nie widze foto potem na kompie zobaczę ![]() To ja musze przyznać ze nikt jeszcze nigdy nie uznał leosia za babe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak się ta położna nazxywa? bo oglądałam odcinek "Porody" i tam akurat był ten szpital. Fajny. I tam pracuje taki gin co chyba u Szczyta pracuje ![]() A w ogóle to tam są własnie warszawskie szpitale, wszystkie ładne i super ![]() tak. moja pediatra uważa,że przy smarowaniu dzieci filtrami 50 jednak ta wit. d ze słońca tak nie dociera... Cytat:
![]() u mnie w przychodni zawsze baby mówią,że Tusi nie da się wziąć za chłopczyka.no ale w sumie może to zależy od tego,że one widują na codzień dużo dzieci i się znają
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
czytam was na biezaco ( przewaznie przy usypianiu Izulki) ale juz kilka watkow sie nie udzielalam bo podczytuje z tel i gorzej pisac:/ jednak o iecuje poprawe... troche o nas- Izunia jest z 3 wrzesnia, rowno jak skonczyla 10msc to zaczela chodzic, i teraz zawziecie wszedzie drepcze. Milego dnia wszystkim i najlepsze zyczenia z okazji kolejnych miesiecyWysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna a ile masz wzrostu że tak z ciekawości spytam?
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uśmiałam się wiesz no ja niestety mam czarną spacerówkę głównie bardzo mało mam szarego i moje dziecko żyje i si enie usmążyło wiec luz bluz
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, no niestety, to trochę za dużo powiedziane. Udaje się ją odłożyć do łóżeczka bardzo rzadko, więc coraz rzadziej próbuję, bo wolę by miała porządną drzemkę na naszym łóżku, ale by budziła się wypoczęta a nie jeszcze bardziej marudna i płaczliwa bo budzi się przy przekładaniu.
Mam pytanie. Czy Wasze dzieci też zjadają książeczki? Zuza aż się trzęsie na widok papieru, kartonów, książeczek... Nasze ksiązki na szczęście schowane, ale nie wyobrażam sobie co by było gdybyśmy zostawili otwarte regały (mieliśmy 3). Dziś znalazłam kawałek (tak z 1x2cm) kartonu w kupce. Meble też nam gryzie, są już ślady zębów na komodach, normalnie wygryzione dziury... Wiem,wiem, że dzieci poznają świat buzią, ale czy aż tak?
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Liluni na roczek
Najlepsze życzenia też dla pozostałych solenizantów ![]() No i dla Bajki - sto lat w zdrowiu i szczęściu kochana Rusałko, dziękuję że pytasz. Opuchlizna praktycznie zeszła cała i humorek mojemu synusiowi powrócił ![]() U nas w chwili obecnej wygląda to tak: Julek posadzony siedzi stabilnie, potrafi obie rączki oderwać od podłogi i się bawić. Sam jeszcze nie siada, ale widzę że próbuje tylko słabo mu to wychodzi. Poza tym próbuje stawać na nóżki, póki co ładnie i stabilnie klęczy z wyprostowanymi pleckami trzymając się czegoś jedną rączką. No i ostatnio wspiął się u babci na podest po 2 schodkach Wizyta u neuro 1 sierpnia ale jakoś wyluzowałam ostatnio... Niby na samodzielne siadanie zostały Julkowi całe 2 dni, ale jeśli to zrobi 2 tygodnie później, to myślę, że nic złego się nie stanie
|
|
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
W żłobku, będzie afera z teściową. Udało mi się wynegocjować, że pracuje od września, a nie od sierpnia. Mam dwa do wyboru, dziś byłam jeden zobaczyć, wczoraj drugi.Mam mieszane uczucia, który wybrać.
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- w żłobku jest tydzień adaptacyjny |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
meble tez probuje, ale jej nie wychodzi.
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-07-18 o 14:35 |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
codziennie to nie
![]() Cytat:
![]() 163 cm
|
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna a mi sie sandały podobają
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Piję pyszną latte
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czarna mi się te białe podobają zreszta i Ty TŻ i dziewczyny jesteście zawsze super ubrani więc napewno będą Ci pasować ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- a ja mocną czarną z fusem bo łeb mnie boli a caly dzien przed kompem z Filipem u nogi, dopiero teraz mama go zabrała... może tylko na piwo z Matal uda mi się umówić i odsapne ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ja daje co drugi dzień
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
karolsonJulia też mi daje popalić :/ Wszędzie trzeba za nią biegać,bo albo wchodzi na schody albo spaceruje dookoła stolika albo próbuje mi wyjść przez okno tarasowe na dwór...jestem centralnie ZMĘCZONA! Odkąd zaczęła raczkować i stawać ,to mój dzień opiera się na chodzeniu za nią :/
Nawet 2 sekundy nie usiedzi w spokoju ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Wyobrażacie sobie co Ci ludzie na pokładzie zestrzelonego samolotu musieli czuć i jak cholernie się bać? Boże,jakie to niesprawiedliwe Tyle dzieci,tyle ludzi...
|
|
#4068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest nprawde spoory wybor Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzeba przed Jaśkiem chować książeczki i inne papiery po zjada w calości ![]() Cytat:
i brawa za postępy![]() ja natomiast zwariuje wiem juz o czym pisała ostatnio czaszka tzn. o calym dniu na rękach. biedny ten mój synek ale juz nie mam sil...
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mnóstwo rzeczy do zrobienia na kompie i wymyśliłam że będę to robić jak Filip pójdzie spać na noc tak jak prasowanie np, a gdzie obiad, sprzątanie i inne jak on nic nie da zrobić.. nie wiem może ta pogoda tak na niego wpływa... ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- kurcze to więcej takich ananasów....
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
DOLACYAM SIE, WLASNIE aLEK SIEDYI MI NA KOLANACH A JA nADRABIAM, SORy za cpsa
wyszlam w ten skwar bo on tylko na reach chce byc, nawet jak go zabaiam to mu sie nudzi bawi sie tylko ladnie jak inni sa , i malo uczeszczane pomieszczeni ![]() :brzyda l:![]()
|
#4071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co więcej często do tej kwiaciarni chodzę bo mają tam fajne drobiazgi do domu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja podaję ale nieregularnie. No a Stasiek po chłopięcemu... generalnie mało kiedy go mylą ale czasem taki "kwiatek" jak dziś wyskoczy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hmm ja się zastanawiam, czy jeśli samolot zestrzelono to oni nie zginęli w momencie uderzenia?świadkowie mówią,że z wysokości spadały ciała.... też ciągle o tym myślę, jest coraz poważniejsze zagrożenie wojną... Mój Tata był teraz na wakacjach i gadał z ruskimi, to oni uważają,że wina jest zachodu i że to my chcemy wojny.podobno jak sie przełączy na ruską tv to propaganda aż huczy, oni robią ludziom pranie mózgu... Cytat:
|
|
#4073 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hejka maskara normalnie... mieliśmy się dzisiaj szczepić, ale niestety Hubi w nocy zagorączkował i z tż byli u pani doktor, dostał syropek wykrztuśmy, inhalacje... po powrocie do domu znowu gorączka ponad 38 stopni i mega luźne kupki 4, nic nie chce jeść, albo jak już zje to w ilości mikroskopijnej, ale na szczęście pije... ale odkryłam winowajców: Hubiemu ida dwie dolne jedynki- jedna już się przebiła i jedynka na górze prawie prawie... to się biedulek namęczy...
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to chwilowe, przejdzie jej jak zęby się uspokoją ![]() Cytat:
ale nie no ogólnie Ola grzecznie się bawi na kocyku
|
|
#4075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby chłopaki nadrobili ![]() wow! to jesteś o 1 cm wyższa niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
jak one tam krzyczały, płakały, bały się.... ciała spadały, bo pewnie nastąpiła jakaś dekompresja kabiny, rozerwało ją i ludzie wylatywali, ale wiele osób zginęło pewnie w momencie zderzenia z ziemią, na zdjęciach było widać leżące ciała, bagaże.... KOSZMAR!
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Umieram... u nas jest aktualnie 35 stopni.
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też upał nieziemski :/ Pewnie znowu w nocy będzie burza
Jutro w Next WYPRZEDAŻE Cieszy się micha ma ![]() Mam zamiar na 7:00 już tam być
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Polecicie mi jakiś jeździk pchacz czy jak to się nazywa?? ma ktoś ten z FP z lwem? Leo już umie stanąć
więc postanowiłam popatrzeć za tym wynalazkiem. jeszcze rozmyślam o stoliku edukacyjnym skoro teraz tylko na nogach mu pasi. nie wiem co najpierw się przyda??w marcu tża siostra powiedziała ze może nam dać pchacza po córce ale potem stwierdziła że córka znowu zaczęła się nim bawić, więc chyba się nie doczekamy. czarna zazdroszczę że możesz tam iść na wyprzedaże
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-07-18 o 22:00 |
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, to wychodzi na to, że ta moja Zuzka jednak trochę ponadprzeciętny apetyt na ksiązki ma... Wczoraj na jakąś wariatkę wyszłam w takiej rodzinnej kawiarni bo dzieci się bawiły kredkami, a ja Zuzce co chwila zabierałam, bo je gryzła i już miałam wizję, że odgryzie kawałek...
Poziomkowa, my mamy pchacz z Vtech od koleżanki pożyczony, ale na razie stoi w szafie, a Zuzka bawi się samym panelem interaktywnym. Wprawdzie zaczyna sama stać, przy łóżku chodzi ale jakoś mam stracha przed tym, żeby dać jej pchacz... że on odjedzie, a ona nie nadąży i się przewróci... O stoliku jeszcze nie myślałam, ale może faktycznie niezły pomysł. Ku.ź.... dwie godziny usypiania dziecka to serio przeginka, zwłaszcza po dniu wypełnionym krzykiem i płaczem. Nic dziś jeść nie chciała, tylko cycek i cycek, nawet chrupki kukurydziane jej nie skusiły, wolała karmić mnie (swoją drogą, ma przy tym mega radochę).Echhh... idę posiedzieć z mężem, bo za dwie godziny albo i mniej pobudka, zapewne znowu z płaczem... dobranoc.
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawałek gąbki do kąpieli kawałek tej folii spod śliniaka czubek nieobranego banana! (1,5x1,5cm) kawałek kartonika a ile nie zauważyłam to nie wiem ![]() mój od soboty do wczoraj nic nie chciał jeść ale dziś się skusił na obiad wreszcie ![]() a Leoś z chrupkami robi tak że ugryzie kawałek i bierze moją, znowu ugryzie i zamiana
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

I teraz dopiero zauważyłam,że ten pasek z tyłu pięty jest jakiś wąski :/