|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Podczytuję, ale nie daję rady przeczytać wszystkiego choć bym chciała... mam za dużo na głowie ostatnio
![]() U nas tyle, że serduszko zbadane powtórnie i jest wszystko ok. A mi wczoraj wyszły mocno nie fajne wyniki bad. moczu. Na razie zwiększyłam dawkę Urospetu, dołożyłam Urinal i czekam na odp. gina na mojego maila, bo przeskanowałam mu wynik. Mam coraz częściej bóle jakby w spojeniu, szczególnie pod wieczór i w nocy, np. dziś w nocy to mnie tam tak coś bolało jakby mnie rozrywali Cytat:
![]() Ja ostatnio zajrzałam do Bożenki i już nie ogarniam czy wiem jak zbudowana jest pochwa to coś co było wyżej i palcem wyczuwałam jak wsadziłam, to teraz jest nisko i widzę to z lusterka Poza tym czasami wyczuwam takie zgrubienie duże, jakby kość wygiętą.o kurcze, mamy już pierwszą mamę?? agatus - gratulacje! Obyście doszły do siebie jak najszybciej ![]() Nadrabiając widziałam pięknie ciacho i tort z okazji 35 urodzin i Wasze kąciki/pokoiki dla maluchów my jesteśmy na etapie myślenia jak ustawic meble w pokoju żeby się wszystko zmieściło, szukamy też komody dla małego oraz musieliśmy kupić materac dla nas, bo łóżko po przeprowadzce okazało się tak wąskie i beznadziejne, że wstałam cała połamana i ledwo chodziłam. Aaa i TŻ w sb skręcił sobie kostkę jakoś mocno (coś lekarz gadał o torebkach), także w ndz mieliśmy wycieczkę do szpitala, po powrocie ja dostałam gorączki z przeziębienia, osłabłam, a na dodatek przyszła też kolka nerkowa, a po niej... wizyta teściów.
|
|
|
|
|
#4052 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierwsza mamusia, wzruszyłam się !! Napisz coś więcej jak znajdziesz wolną chwilkę... Jak to się stałooo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to teraz wszystkie chyba dostaną mobilizacyjnego kopa w d oopę Kurka chyba w tym tyg spakuję już troche torbę !
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak nie zdążę to pojadę do szpitala z kartonem |
|
|
|
|
#4054 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ok z miłą chęcią poczekam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kostka spokojnie! "Rilaks" Manieczka gratki za kolejny tydzień! Tak w ogóle to dzień dobry! Wczoraj tak się kijowo czułam, wszystko mnie bolało, skurcze były i powiem Wam, że już zaczęłam się nastawiać że się rozkręci, ale jak się pod kołdrę wtuliłam i zasnęłam to wszystko się wyciszyło, w nocy spałam jak niemowlak, dziś od rana boli mnie tylko to spojenie i w krzyżu... no cóż.. już bliżej niż dalej... trzeba się z tym pogodzić ![]() Ale w szoku jestem, że mamy już rozpakowaną mamuśkę!!! ![]() ![]() To która następna????
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4056 |
|
Rozeznanie
|
agatus84- musialam przeczytac co napisalas chyba ze 5 razy zanim do mnie dotarlo ze to juz!!!! Gratulacje
czekamy na wiecej info ja za GBS placilam 28.50 zl . nakladek nie kupywalam, moze pozniej :P mam czas to ja moze rzeczywiscie wezme sie za pakowanie torby ![]() no a Pani od mieszkania pisala do mnie ze jeszcze sie z mezem nie zdecydowali ogolnie na zakup mieszkania , i zyczyla mi szybkiej sprzedazy i zdrowego dziecia trudno mam nadzieje ze znajdzie sie nastepny kupiec
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!!!! opijamy wodą mineralną pierwsze wątkowe narodziny! dochodźcie do siebie! i niech Mała rośnie zdrowo! a to Ci niespodzianka! upsss, a mój termin to 9.11! czyli tez może być lada chwila ?!?! Cytat:
az mi serducho zadrżało ! Kasia u mnie też wczoraj skurcze-przepowiadacze, tak sobie tłumaczę, bo brzuch ciągle spinał się ale z taką jakąś mocą dziwną, aż się przestraszyłam. a od rana - znów ból w krzyżu i ucisk na biodro jak tu cokolwiek zrobić? a jeszcze nie zamówiłam przewijaka i wanienki Kiara, Frau - u mnie też napięty październik! widzę, że u wszystkich! mam jeszcze imieniny teściowej, imieniny chrześniaka, imieniny siostry i urodziny Mamy
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga, uwaga, pierze się pierwsze pranie maluchowe
![]() najważniejszy pierwszy krok, liczę na to, że teraz już pójdzie ![]() kurde.... w piatek miałam do odebrania GBS i jakoś mi nie po drodze, żeby odebrać ![]() a w tym samym bloku do odebrania ![]() tutaj mam taki punkt pobrań od 7 do 9 czynny, bo jechać do głownego labu mi się nie chce :/ eh... jak Jasiek pójdzie do przedszkola już to odbiorę.... ciekawe jaki wynik..... patrzyłam na te tetry od HW... bo kupiłam trochę zwyklych i trochę tych grubszych, droższych. No i te drugie fajne, a tamte to jak tetry... jakość średnia.... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam tetry z HW i faktycznie nie są za grube. Ale zmieniać chyba nie zamierzam A dziewczyny te tetry to prać normalnie z ciuszkami? Wczoraj też się zastanawiałam czy wrzucać skarpetki, rajstopki, ale chyba wszystko, nie? Zgłupiałam...
|
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wstawiam pranie,ale nasze, zwykle, bo malucha ciuszki gotowe ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
a potem prasowałam je skarpeteczki uwazalam, ze takie male, ze wyprałam recznie, rajstopki mam tylko dwie pary, wiec wrzuciłam z kolorowymi
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tetry prałam razem z ręcznikiem i prześcieradełkami w 60'C, no i potem żelazko na max temp.
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-07 o 10:11 |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje Agatus! Dużo zdrówka dla Was. Jak odpoczniecie to daj znać jak to wszystko się stało? Spodziewałaś się tego? ![]() Trochę mnie siekło, bo między terminami naszymi tylko tydzień różnicy. No między moim, a Agatus terminem tylko tydzień różnicy. A głowa dziecka podobno nisko. Dziś zaczynam 35 tydzień. Dobrze, że w weekend natchnęło mnie na spakowanie torby.
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4064 | ||||
|
Raczkowanie
|
Zanet, mama może się mocno wzruszyć
moja miała łzy w oczach, gdy zabrałam ja na pierwsze prenatalne i to akurat w prezencie imieninowym heheh Cytat:
Też wczoraj zajrzałam TAM i tez coś mi nie pasuje..ale w sumie nie pamiętam jak to wszystko wyglądało wcześniej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Małż pojechał załatwić sprawę do gminy,potem jedziemy na zakupy,muszę dynie kupić bo będę robić do przedszkola prace
![]() Do rosmana wejde ![]() Mała mi się tak wypycha jakby wyjść chciała, mam wrażenie ze jej tam ciasno, no i brzuch co chwila się spina
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Agatus, taka wiadomosc z rana! Gratulacje!!! Najwazniejsze zdrowko malej i Twoje.
Cytat:
My o 16 jedziemy w sprawie mieszkania! 3majcie kciuki.
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam rajtuzki w reserved 62/68, mniejsze tez SA, w hm tez
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze nei wiem jak to zrobię, bo najpierw będę mieć zwykłe badanie, więc wolę bez mamy, potem ją chyba zawołam z korytarza ![]() Ja wczoraj kupiłam właśnie rajstopki w sh (ale chyba nówki są) i na nich pisze 0-3 m. Kupiłam czerwon0-białe w paseczki i białe z kokardkami czerwonymi n stopkach będą w sam raz do mikołajkowej sukienusi Więcej rajstopek nie mam... ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
chyba będzie z niej akrobatka
|
||
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
martha - złożyłaś już moze łóżeczko?? dobrze kojarzę, że też kupiłaś to 2 w 1 z allegro..?
ile tych pieluch tetrowych kupowałyście? bo mam z 6 flanelowych i zastanawiam się ile dokupić tetr... 10-15..?
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zadomowienie
|
Ale dostałyście od razu kopa do pracy
Tylko dziewczyny nie za szybko, bo z tego pośpiechu któraś na porodówkę trafi
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. 62 w smyku akurat były porzecenione z reniferami, będą na święta![]() a wogóle mam z 3 pary rajstop.... napewno w HM są mniejsze trzymam |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam do mego Męża z wiadomością, że proces rozpakowywań rozpoczęty i że Agatus urodziła, a mialyśmy tydzień różnicy. I jego pytanie "Ale jak to? Dobrze, że torba spakowana." )
|
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam różne rajstopki, ale je dostałam, na początku nie będę ich ubierać, bo niewygodnie ubrać takie małe ciałko i potem zmienić pieluchę.
Mam lenia, muszę troche chatę ogarnać i odstawić auto do mechanika, bo źle cos chodzi. Mama ani tata od soboty nawet do mnie nie zadzwonili, źli rodzice ![]() Wnuka by na spacer zabrali albo do kina, ale oni tak się mało wtrącają, że aż niedopieszczona się czuję, choć stara du...a ze mnie. Zawsze sobie tłumaczyłam, że to dobrze, mają swoje życie, a lepiej tak, niżby się wtrącali jak u niektórych z was. Teraz te głupie hormony mną targają i marudzę TŻ, że własna matka nie zauważy jak urodzę, ale o się śmieje, że to niemożliwe, bo dokumentacja wszystkich pacjentek porodówki do niej trafia.
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 10 białych,2 kolorowe i 5 flanelowych
|
#4078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopiero zaczelyscie mowic, ze teraz czas na nas i macie :P Z TZ sie pochlalam wczoraj, pojechal do mamy i prawie nie gadamy, nie wiem kiedy wroci wiec cudownie. Na odstresowanie mam nauki sporo, bo w czwartek poprawka egzaminu...
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4080 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla tz i dobre wiesci,odpoczywajcie wiec![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja liczylam na malego dzidziolka,wszyscy mi mowili,ze taki maly brzuch to i dziecik maly a tu juz 3 kg..za 2 tyg to ok.3500 i jak on mi sie przez ta mala dziurke przecisnie?Cytat:
![]() Cytat:
Czekoladka,kasia...tez mam skurcze i bole miesiaczkowe..wczoraj wieczorem i w nocy mnie obudzily..a jak dostalam skurczu w pachwinie i zakulo w krzyzu to usiadlam na lozko i zaczelam sie zastanawiac czy to juz aby sie nie zaczelo..na szczescie przeszlo.. Mamuska wraca w pt..nareszcie co to zgaga?tak myslalam ze 2 msc temu..a teraz mam kazdego dnia..po wszystkim..masakra jakas Dziewczyny mam dola,gula i wszystko na raz..pamietacie jak Wam pisalam,ze zamowilam spacerowke u takiej babki..kurrr..oszukala mnie,wyruchala na 450 zl..przesylka miala byc po 3 tyg..dzis mija 7..i ciagle sie wykreca..raz ze dziecko w szpitalu,raz ze w pracy itp..wczoraj poruszylam niebo i ziemie i trafilam na grupe gdzie zebralo sie ponad 30 dziewczyn.kazda wyruchala... przepraszam ze zasmiecami smutami..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

a mała czuje właśnie na spojeniu

wczoraj po odejściu wód plodowych dostalam fenoterol i sterydy, a o 10.30 urodzilam droga cc córeczkę. Wazy 2kg, dostala 8pkt ale wszystko z nią dobrze. Ja dostaje leki, narazie pobolewa tylko troche.

I sprzątać 

...chciał mnie wysłać do rodziców ale powiedziałam, że jeszcze rodzić nie zamierzam i tego się trzymam