|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
20.04.2015 o godz 2.20 urodził się Michał.
2760 i 51cm, 10/10 pkt Jest przesliczny
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ---------- Mocno bolalo?? Widzę ze szybko poszlo |
||
|
|
|
#4054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki tak już dziś ją wycałuję![]() Cytat:
O kurcze szybko poszło jaka mała kruszynka. Ogromne gratulacje Cytat:
Dzięki ![]() Już niemogę usnąć, emocje chyba biorą górę Za godzinkę zjem ostatni posiłek i się zacznę ogarniać powoli
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
No nie dziwie się ze emocje. Ale będzie dobrze, juz zaraz juz niedługo!
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam kochane! Nacierpialam się bardzo od 12 szły skurcze mocne, potem się wyciszyly wiec postanowili mnie ok 16 wziąć juz na sale porodowa i mialam przekluwany pęcherz wód lało się strasznie dużo były czyste. Po przebiciu akcja ruszyła na dobre cały czas miałam podpięta oxy a skurcze byly coraz bardziej bolesne i częstsze. Po dwóch godzinach dopiero 3 cm rozwarcia myślałam że szybciej to pójdzie byłam załamana ze dopiero 3 cm!! Potem się nasiliły jeszcze bardziej zwijalam się z bólu dostałam dwa czopki na rozwarcie i przeciwbólowy i gaz do wdychania. Szczerze niewiele to pomogło. Położna zaproponowała bym poszła do łazienki i polewala brzuch pół godziny ciepła wodą to troszkę przynosiło ulgę. Tz nie wiedział już co robić żeby mi pomóc, trzymał mnie za rękę glaskal po głowie masowal krzyż. .. potem jak juz tak bardzo bolalo wkurzalo mnie jego dotykanie miałam już dość. Przyszedł dr i okazało się ze jest już 7-8 cm i szybko idzie. Jeszcze kilka skurczy i było pełne rozwarcie zaczęły się parte. Nie miałam już sił ale dawałam z siebie wszystko. Ponad półtorej godz walczylam z partymi chodzilam siadalam, na czworaka się kladlam na podłodze okropny ból. .. niestety co się kladlam na łóżko to głowka się cofala. Przyszli inni lekarze na konsultacje i mialam zrobić kilka skurczy bez parcia tylko same oddechy, nic fajnego :/ okazało się ze głowka nie ma szans przejść przez kanał bo ukosem jakoś miałam szyjke czy coś i wtedy decyzja zapadła o cc. Wtedy byłam już tak wykończona bólami ze była to dla mnie zbawienna decyzja. Skurcze byly juz co chwile ale w ciągu 15 minut byłam na sali operacyjnej. Trzeba m się jak osika znieczulenie nie bolało i nastąpiło blogie nic nie czucie. .. za kilkanaście minut zobaczyłam mojego synka
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK, DOMIMA super ze u Was było tak fajnie bezproblemowo miło się czyta takie opisy
![]() SUNNY ogromne gratulacje!!
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka sunny Gratki! Witajcie w gronie mamusiek!
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przec na opartych jest straszne |
|
|
|
|
#4061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wstalam siku.. i znowu przez noc skurcze bolace, rzadkie ale jednak sa, ciekawe czy na dzien sie wycisza
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję 😘 Haniu lekko nie miałaś, ale już po wszystkim aż mi łzy pocirkły...Wczoraj moja koleżanka miała podobnie - pełne rozwarcie i jednak decyzja o cc, ale pełnych szczegółów nie znam.
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLKA dobrze ze nie będziesz tego przeżywac co ja! Samo cc jest ok, tylko jak teraz znieczulenie zeszło to boli okropnie mimo leków przeciwbólowych. ..
Powodzenia kochana trzymam kciuki za Ciebie!!!
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, przykre to jest bardzo ze tak się nacierpialas :-( na dodatek poród 2w1 :-( bardzo współczuję... ale już masz to za sobą. Swoje SZCZĘŚCIE przy sobie i teraz już będzie tylko lepiej. :-* A jak się w ogole czujesz?
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Hania-gratuluje synka
wspaniale, ze w końcu jest przy Tobie Nacierpiałas sie bidulko ale byłaś dzielna! Trzymaj sie ![]() Sunny-szybko poszło, super synuś jaka kruszyna ![]() Malinka-jejku strasznie Ci współczuje komplikacji z ta rana oby jak najszybciej przeszło!!! Viola-nie dziwie sie, ze spać nie możesz za kilka godzin zobaczysz córeczkę U mnie dzis średnia nocka, 3razy wstawałam do wc :/ w dodatku kości chyba miednicy zaczęły mi strzelać, nie przy każdym kroku ale denerwujące to jest i sie zastanawiam czy to okej :/
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie mogą dać Ci czegoś przeciwbólowego? Poproś to napewno cos Ci dadzą...
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIX
DOMIMA juz dostałam trzy kroplowki w nocy i nad ranem była ostatnia ale coś słabo to działa :/
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Padlam wczoraj momentalnie. Mala raz wstala na karmienie a mnie o 6 obudzily bolace piersi. HANKA gratki! Ale widze ze sie chyba umeczylas ![]() My dzis mamy tydzien ![]() VIOLKA Kciuki! SUNNY gratki!
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Oj... :-( to niefajnie... napewno są jakieś mocniejsze środki ale pewnie ze względu na karmienie nie nią Ci ich dać. Bądź dobrej myśli ze zaraz ból przejdzie..ze to tylko chwila. A Synusia kiedy Ci przyniosą?
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję kochana 😘 Hania może proś o silniejsze środki, coś na pewno mają. Już wiem u tej mojej koleżanki co miała porod 2 w 1 okazało się że malutki okręcony pępowiną 3 razy i się opił wodami mocno i płaczliwy jest narazie, ale tak wszystko ok. Gosiak dzięki 😘
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ogromne gratulacje Haniu nacierpialas, ale masz juz swój maly skarb ![]() Sunny gratulacje szybciutko poszlo ![]() Violka Za dzis ![]() Witam sie w dniu terminu nocka okropna - bylam mega niespokojna, dretwialy mi dłonie, wstawalam co 45min - brzuch twardnial, ale bezbolesnie. Teraz pierwszy raz peklam I sie poplakalam, ze tyle z nasurodzilo a u mnie zero zwiastunow zeby mialo to nastapic w ciagu najblizszych dni wiem, ze to chamskie, ale pociesza mnie to, ze nie jestem jedyna ![]() Proszę o kciuki za wieczorna wizytę,mógłby mi cos doktorek wygrzebać
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia może miednica Ci się przygotowuje
chociaż niewiem czy coś takiego istnieje hi Ale nas już mało zostało fajnie żeby do końca tygodnia wszystkim się udało wiadomo najlepiej żeby do połowy ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Flight dzięki 😘 a pomyślałam wczoraj że się chyba nie odzywałaś to może coś się dzieje i niech Ci tam grzebnie mocniej
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Violka nie odzywalam sie, bo praktycznie caly dzien bylismy poza domem
tylko mnie nogi z chodzenia bola
|
|
|
|
#4075 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co u Was? Cytat:
gratuluje kochana!!! Cytat:
jejku ale mega! Cytat:
gratuluje! Cytat:
o matko... nacierpialas sie..Cytat:
3razy? Kochana ja sie ciesze jak 3 razy wstaje ![]() Ale strzelania kosci wspolczuje.. Cytat:
U mnie to Witam sie porannie. Moze zasne jeszcze...:/ Mam dola jak idz stad i nie wracaj,a pogoda nie pomaga:/ Oby bylo lepiej..dzis bede czytac chyba crossa co by sie jakos zrelaksowac. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Violka kciuki dzis i Haniu trzymaj sie ![]() ![]() I Bird ja Ci wroze porod do piatku max |
|||||||
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za gratulacje
![]() Poszlo bardzo szybciutko, zycze Wam takich porodow. Haniu nie martw sie, ja wczoraj miałam caly stanik brudny a teraz jak maly juz jest to chyba nie leci. Niby przez chwile się przyssal ale zaraz puscil i probowalam sama cos wydusic ale nic a w domu ledwo nadusilam i juz byly kropelki... teraz wzieli go na kontrole i kąpiel wiec pewnie wroci rozbudzony a tak ladnie spal. Sie umylam, uczesalam i bylam wysiusiac. Jak tz będzie to pojde się wykapac. |
|
|
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Viola-no moze,ale dopiero 2 dni przed terminem? Teraz jakos mniej strzela
![]() Sunny-daj opis porodu, dla nas nierozpakowanych na pocieszenie
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka kruszynka Cytat:
Przykro, że musiałaś tyle czasu cierpieć. Niestety nigdy nie wiadomo jak przebiegnie poród ale nie można zakładać że się nie uda U nas dzis karmienie po 22, 1.30, 5.30, teraz po 7 tez trochę pociamkal ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Violka - powodzenia!
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak porod sn
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

oby jak najszybciej przeszło!!! 

Za dzis