![]() |
#4051 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Boże moje dziecko w południe spało godzinę a teraz kima już 1,5h ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4054 |
Zakorzenienie
|
DAISY ja po chyba ponad miesiącu przerwy, znowu spróbowałam jej podać butelkę. Obgryzała smoczek, a jak poczuła, że coś z niego leci byl wrzask. Prędzej z doidy się napije niż z butli.
Muszę spróbować ten niekapek polecany. Czy trzeba mocno go przechylać, żeby poleciało? Bo w tt mnie to strasznie wkurzało. ELVE co ja bym dała, żeby mi ktoś nauczył dziecko pić z butli, ale niestety. W domu mam całą kolekcję butelek, smoczków i innych akcesoriów, a ona nawet po dziewięciu godzinach bez jedzenia nie chwyciła się butli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
kaszkę zwykle je na wieczór i jakąś godzine póżniej usypianie przy cycu, czasami krócej. Po obiadku hmhm jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi ale chyba dłużej niz godzine nie wytrzymuje
![]()
![]() |
#4056 |
Wtajemniczenie
|
Daisy dzieki za linka do pojemniczkow z Baby Ono
![]() ![]() olilina mnie niekapek z tt sie popsul, rozkrecilam go przy myciu i teraz nie mozna zamontowac tej oslonki przy ustniku...co za szajs... póki co daje pic normalnie z butelki ze smokiem. Dzisiaj nasz piereszy dzien dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4057 | |
po drugiej stronie szafy
|
Heloł
![]() Wszystkiego najlepszego dzieciowego ![]() Cytat:
![]() Ja się tylko na Wizażu spotkałam z dziećmi totalnie bezbutlowymi, ciekawe z czego to wynika.
![]() |
![]() |
#4058 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z butelką u nas też było strasznie, nieraz się tu żaliłam, ale próbowała, próbowałam i w końcu się nauczyła... ale zajęło mi to 5 miesięcy, nieraz nie jadła z 8h i się nie złapała, czasami mocno płakała, czasami po prostu potrafiła gryźć smoczek z butlą przez 2h ale nic nie zassać, nieraz chodziłam z nią na rękach i zagadywałam, aż przyszedł taki dzień, że skapitulowała i zjadła... a może niech ktoś inny spróbuje jej dać butlę, może odciągnij swoje mleczko, chociaż mm może jej bardziej podejść bo jest podobno słodsze, ale próbuj codziennie, bo podobno teraz jeszcze dziecko nie jest na tyle rozumne, żeby nie chwyciło się w ogóle... powodzenia Ci życzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A moja niunia mnie zaskakuje, chyba jakiś skok rozwojowy w dobrą stronę, od dwóch dni w końcu mówi mama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i oczywiście ![]() Spóźnione wieczorne życzenia dla wszystkich dzidzioli! Mam nadzieje, że Wasz pierwszy Dzień dziecka był udany ![]()
![]() |
![]() |
#4060 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- U nas dziś średnio, ale nie będę narzekać, bo zawsze może być gorzej ![]()
![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
DAISY moja po porodzie pila z butli i piersi. Walczyliśmy o to, żeby przejść na samą pierś. Jak miała 3 miesiące próbowaliśmy znów z butli, ale od tamtej pory do teraz przy butli jest wrzask. I nie ważne czy ma tam moje mleko, czy mm, czy wodę. Bunt i koniec.
Mnie by to nie przeszkadzało, gdyby dobrze przybierała, to byśmy były na samej piersi, ale przyrosty marne. Tyle, że ona i tak nie chce więcej jeść, bo po każdym karmieniu odciągam i podaję jej moje mleko (strzykawką!) i czasem nie chce w ogóle, a zazwyczaj maks 20-30 ml tak dopije. U nas dziś straaaasznie marudny dzień. Nie mogłam jej na minutę odłożyć, bo zaraz byl ryk i płacz za mną. A jak przyszli goście - anioł, bawiła się, przyjmowała pozy do raczkowania, chichrała się. Chyba sobie już mamę wokół palca owinęła ![]() Mojej czasem się wyrwie "mam", ostatnio "mam a a" skierowane do mnie, ale nie wiem czy to tak całkiem świadomie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() U nas nadal bez jakichś konkretnych postępów: młoda nie siada, nie chce jeść za bardzo, zębów nie ma ![]() ![]() O, wiem! Byliśmy na weselu i córcia spędziła bez nas 14 godzin ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4063 | |
po drugiej stronie szafy
|
U nas jest mamamama, papapapa, łałałała, dadadada, babababa, ababa, łaaaaaaa, łeeee i tym podobne, często jej się mama do mnie wyrywa, ale świadome to nie jest, ot, po prostu ćwiczy i akurat wceluje
![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4064 |
Wtajemniczenie
|
U nas tak jak u acidki ani zebow ani gadania....
Ale cwiczy język, robi rurkę z niego i sie nim bawi na wszystkie strony, a ja tak nie umiem chyba ma to po tatusiu... Wczoraj bylo mierzenie i ważenie, a więc mamy 8025g i 70cm. Ile jedzą wasze pociechy mięsa, a ile mleka? My podobno za duzo mleka i za malo mięsa bo powinno byc 500ml mleka, a mięsa 15g...Wychodzi na to ze te sloiczki 125g są juz za małe, tylko moja nie zje tych większych na raz, więc mam go dzielic na 2 razy aby dziennie zjadała tyle ile potrzeba.. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- olilina strasznie ciężko masz z tym Twoim niejadkiem...wspólczuję, karmienie powinno byc takie naturalne, a jednak zawsze są jakies problemy :/ moja zasypiala przy cycu, ale na szczęscie z butli jadla od poczatku acidka my tez niedlugo mamy wesele, ciekawe jak u nas zniesie rozłąkę Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-06-02 o 06:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4065 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet spoko znieśliśmy, to znaczy ja, bo mąż już wiele razy opuszczał ją na kilka dni, wiec dla niego oczywiście to nie problem ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie się teraz po weselu zdaje, że taki maluch lepiej zniesie rozłąkę, niż starsze dziecko. Jak mój "przycycuchowiec" dał radę, to u was też będzie ok! Edytowane przez acidka Czas edycji: 2016-06-02 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() eeeee no co Ty chyba w tym wieku dziecko nie rozumie co mówi, niby patrzy wtedy na mnie, ale w sumie na kogo ma patrzeć jak mieszkamy same ![]() Cytat:
a jak ty ją meczysz strzykawką to jak ona może być otwarta na nowe doświadczenie jakim jest butelka? no nie wiem, ja tak to widzę... ![]() no pewnie, moja "znajoma" ciągle wysyła mi filmiki i zdjęcia nowych umiejętności swojego dziecka starszego chyba o 2/3 tygodnie od mojej, jej już siedzi, stoi, mówi mama, tata, baba itp. a jednak zwisa mi to i powiewa, a nawet śmieszy takie chwalenie, bo każde dziecko jest inne, mojej umiejętności w porównaniu do jej dziecka wypadają baaaardzo marnie, ale nie uczę jej niczego na siłę i dla mnie moja córeczka i tak jest najcudowniejsza, zawsze tak będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja tak strasznie na to nie patrzę, a zasoby żelaza i białka uzupełniam jej tak jak wcześniej pisałam żółtkiem i amarantusem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
DAISY moja od początku pila chętniej ze strzykawki niż z butelki. Nawet Neurologopeda w szpitalu była w szoku, bo pierwszy raz widziała dziecko, które ssalo strzykawkę.
U niej prawdopodobnie problem leży w tym, że nie pasuje jej jak ma coś za głęboko w buzi, dlatego woli strzykawkę. A podawanie po karmieniu odciągniętego mleka to i w szpitalu zalecili i doradca laktacyjny. Może się wydawać, że skoro puściła pierś tzn. że już więcej nie chce, a jednak zawsze coś tak doje. Moje dziecko to leniuszek. Jak się ma wysilać, żeby coś więcej poleciało, to woli zakończyć posiłek. Kwestia jest tylko taka, że teraz powinnam jej dawać z kubeczka a nie strzykawką, tylko że wtedy mi więcej wylewa. W ostatnim miesiącu przybrała tylko 200g. i waży niecałe 6300g. Badania mamy na bieżąco robione, ale problem tkwi prawdopodobnie w refleksie lub to skutek hipotrofii, bo hipotrofiki to straszne niejadki w większości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4068 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A że każde w swoim tempie to ja też zrozumieć musiałam bo mój leń długo z plecków nie chciał się przewracać... ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- To się "pochwalę"...moje dziecię przy tym durnym ząbkowaniu zaczęło ssać kciuka ![]() Normalnie mam ochotę ![]() ![]() ![]() Tak się cieszyłam, że "niesmoczkowiec" mi się trafił bo sam już w 3/4 miesiącu smoka odrzucił a tu takie coś...co chwilę łapkę z dzioba muszę wyciągać i mu ręce czymś zajmować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4069 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Ja byłam ponoć potwornym niejadkiem, moja mama wciąż się zachwyca karmieniem mojej młodej, że ojejejejejej to tak można, to tak się zdarza, że dziecko samo dziobek otwiera?
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tego się obawiam ![]() Cytat:
Ja to w ogóle nie ogarniam demonizowania smoczków ![]()
![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Zdarza się, że ssie...I to mnie martwi...
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4071 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale czemu Cię to martwi? Ząbkuje chłopak, ma prawo chcieć sobie ulżyć. Nie rób z pojedynczych przypadków nawyku
![]()
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA moja miała taki etap, że kciuk byl non stop w buzi, ale jej go wyciągałam za każdym razem. Minęło, ale pewnie przy kolejnych ząbkach albo innej okazji może wrócić.
Tak samo miała etap, że wszystko badała ustami, wszystko lądowało w buzi, też minęło i teraz bardziej lapie w łapki i się uważnie przygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4073 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale dlaczego wyciągać te paluszki? Przecież to naturalny uspokajacz, po co dokładać dziecku stresu?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Ja to się boję by nie przeszło w nawyk... stąd to zmartwienie. S smoczka nie demonizuje...bałam się oduczania 😃😃 sama już w szpitalu po porodzie mu smoka dałam.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4075 |
po drugiej stronie szafy
|
No ale o jakim nawyku mowa, skoro dopiero zaczął?
![]()
![]() |
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Co za noc :/
mała plakala przez sen, nie mozna jej bylo dobudzic i tak plakala ze az łezki lecialy ![]() ![]() ![]() A przed snem poklocilam sie z tż i ciekawe czy to mialo wplyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4077 |
po drugiej stronie szafy
|
Szwedka, bardzo możliwe, dziecko jest jak barometr, wyłapuje emocje. Moja wczoraj została wywieziona do dziadków, bo ja się czymś zatrułam i bałam się, że to wirusówka, nie chciałam jej zarazić...przez kilka godzin w domu chciała do mnie na ręce, a ja jej nie brałam, tylko gadałam do niej, potem ją wywieźli i przed zaśnięciem wpadła w histerię, uspokoić jej nie można było - jestem pewna że to przeze mnie.
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Albo banalnie - ząbki. Potrafi dziadostwo uprzykrzyć życie.
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Elve, ja wiem, że zaczął. I wiem, że to nie nawyk... a napisałam, że nawyku sie boję...od czegoś się zawsze zaczyna. Paluchy do dzioba juz nie raz pchal...I nie martwiło mnie to... bo wiem ze tak dzieci mają i ze wszystko dziobem poznają, teraz inaczej to wygląda. Zobaczymy...
Szwedka, jak my się z lubym kłócić zaczynamy to młody tez niespokojne noce ma... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4080 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No chyba ze zęby... ale to bylby az taki zbieg okolicznosci |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.