|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Trzeci dzień z rzędu mam mega lenia
, nic , kompletnie nic mi się nie chce- od wczoraj leżały w koszu poprasowane i poskładane ubranka bąbla i dopiero niedawno przez parę godzin zmuszałam się, zeby pochować je do szuflad . Leń na maxa- dobrze, że dom na święta mam ogarnięty- w tamtym tyg. miałam tyle energii, że wszystko porobiłam, a teraz nawet nie chce mi się iść siku ani pić do kuchni .
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
hahaha ![]() ![]() Dokladnie!---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Bole krzyżowe... ciekawe jak to jest miec te bóle? ![]() Aha dziewczyny - pewnie wiekszosc z Was to wie, ale może jakas pierworodka jak ja nie wie i moze sie informacja przyda Mianowicie czekajac na glukoze jakis czas temu uslyszalam jak inne ciezarne mowily o tym, ze przed porodem trzeba isc do okulisty.Bylam dzisiaj i dobrze, ze to zrobilam, tzn dzisiaj prawie niczego sie nie dowiedzialam, tzn pobadala cos i wszystko ok - ALE w piatek mam badanie dna oka, podobno mozna tam zobaczyc jakies tetniczki czy cos tam , w kazdym razie cos, co jest przeciwskazaniem do SN poważnym takze jesli ktoras planuje SN to koneicznie sie wybierzcie do okulisty, a jak sie da to od razu na badanie dna oka.
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4056 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś na wizycie, wyniki dobre erytrocyty trochę niskie, ale gin stwierdziła że szynka się skraca i jest miękka "rozmemłana" Mam się oszczędzać Ale nic więcej nie powiedziała teraz czytam w necie i się zaczynam bać A w dodatku usg dopiero 29 stycznia😢
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj w sumie mi dzisiaj nie pasował ten relaks na mani, pojechałabym do domu układać rzeczy Tuśkowe po to,żeby ułożyć i Zuzkowe, no ale, muszę poczekać do jutra
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Esorku raczej nieciekawe krzyżowe...ja nie miałam ale podobno koszmar więc wolę się nie przekonywać...mnie bolały pachwiny i do połowy uda z przodu...ale przeżyłam i nie mówiłam po porodzie jak to się nieraz słyszy "nigdy więcej dzieci"
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No np. odwarstwianie siatkówki może być przeciwwskazaniem. Lub zbyt wysokie ciśnienie w gałce. Aczkolwiek teraz to i tak trochę późno na takie kontrole, bo pod koniec ciąży mogą się takie rzeczy zdarzać i to wcale nie oznacza,że nie można rodzić sn. Dlatego powinno się to zbadać wcześniej, przynajmniej dwa razy.
|
|
#4060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Teraz nie byłam u okulisty, ale przy poprzednim dziecku tak- dostałam zświadczenie, że jest ok i mogę rodzić sn ( jestem niestety krótkowidzem i co jakis czas kontroluję swoje gały), nie było przeciwwskazań, poza wadą zawsze jest ok. Teraz nie chce mi się iść z czystego lenistwa ( znam dziewczynę, która oprócz krótkowzroczności ma astygmatyzm i degenerację jednej siatkówki i będzie miała cc). Ale sprawdzić nie zaszkodzi, zwłaszcza gdy któraś nie ma problemu ze wzrokiem,i nie chodzi często do okulisty, bo przy porodzie może coś tam wyjść. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
. Może do Ciebie ?
|
||
|
|
|
#4061 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Ja miałam dno oka badanie robione maksymalnie rok przed zajściem w ciążę przy okazji szukania przyczyny mojego nadciśnienia i było wszystko ok. Zobaczymy w piatek... Pani dr nie mowila, ze za pozno na badanie, ale nie weim , moze nie chciala straszyc
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety smutna prawda
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka od 12.30 je pizze
nie zabierałam talerza to skończy
|
|
|
|
#4064 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ale dzielna Ty ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Nooo
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast degeneracja siatkówki to już niestety spory problem (sama mam zwyrodnienie kraciaste siatkówki,do zoperowania). I u mnie wysokie ciśnienie postępujące w jaskrę. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Noo Tusia często mówi,że chce na sanki i lepić bałwana
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu w którym ja rodziłam Mikołaja cc miała dziewczyna, która je chciała...coś tam u okulisty naściemniała, zapłaciła i miała cc...a wada wzroku -0,5, poza tym nic jej z oczami nie było...I pytała mnie czy nie chciałam zakombinować cc na oczy...a ja jej na to że cc to to czego się najbardziej obawiałam...
|
|
|
|
#4067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Da się przeżyć, skoro będę miała kolejne dziecko W ogóle położna powiedziała, ze miałam najgorszą kombinację do porodu ( na sucho, tzn. bez wod płodowych, bóle krzyżowe i skurcze wywoływane oksytocyną), bolało owszem, ale nie tak, żeby to była trauma do końca życia, byłam nastawiona pozytywnie i teraz tak samo się nastawiam . Będzie dobrze i już, nawet z krzyżowymi .---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
.Moja też marzy o śniegu, a tu dooopa, ale tak jest co roku, czasem przez tydzień jest śnieg i to wsio ( zazwyczaj w styczniu). |
||
|
|
|
#4068 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. dla mnie było wsio ryba, liczyło się i liczy tylko dobro dzieciaczka, a czy cc czy sn, to bez różnicy.
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
ja w k. wstawiam swojego pompona
|
#4071 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
nic mi sie nie chce a jak pomyśle o tym ze po Nowym roku startuje juz z pakowaniem torby i prasowaniem ciuszków i prasowaniem to najchętniej bym z tym nadal zwlekała. Tak mi sie nie chce |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idąc na porodówkę miałam tylko jedną myśl- byle się udało urodzić i obeszło bez cc...Jak Lilka w 33 tyg była do góry głową to bratowa M mówiła- no to teraz bedziesz miec luz bo ci cesarke zrobia...a ja jej ze mam nadzieje ze się odwróci i urodzę sama bo dla mnie poród nie był jakiś straszny. Ona miała 2 cc- 1 ułożenie pośladkowe a 2 wody odeszły a skurcze nie przyszły...i ona sobie nie wyobraża w ogóle sn...
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Idę patrzać
|
|
|
|
#4073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah rozumiem, myślałam ze cc z powodu ułożenia. Ale lubię takie historie dają mi nadzieje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Podobno bóle krzyżowe sa przesrane ale ja nir miałam to nir wiem ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Kolejna z dr googlem kochana nie martw sie, lekarz bierze wszystkie czynniki pod uwagę badając Cie wiec wie jakie jest ryzyko, a dr Google to bardzo zły doradca wiec spokojnie Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bolała miednica i biodra po bokach. Jakoś skurcze na brzuchu mi tak nie doskwierały ale ta miednica to jakby ktoś złapał kleszcze i próbował połamać ale tez nie miałam syndromu nigdy wiecej dzieci nawet i 5 min po porodzie wiedziałam ze chce jeszcze wiecej ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Renata nie ma co się bać. Co ma być to i tak będzie a nie ma sensu się zawczasu stresować...Dr Google nie czytać, odpoczywać i będzie ok
|
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Ola mi na obchodzie po urodzeniu Lilki dwóch ginów powiedziało że doskonale się nadaję do rodzenia dzieci...bo poszłam na porodówkę tylko z takim rozwarciem jak mi zrobił cewnik Foleya- bodajże 3cm, zero skurczów a po 8 godz juz Lilkę miałam
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez za darmo bym noe chciała, teraz ubolewam ze młoda sie jeszcze nie obrocila a wtedy wiadomo. Ale niektóre dziewczyny panicznie boja sie bólu porodowego i wg mnie jesli taka jest och wola ze chcą cc ot tak to niech maja. Lepsze to niz sparaliżowanym ze strachu isc do porodu. W koncu to ma byc piękne wydarzenie a nie trauma do konca życia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

, nic , kompletnie nic mi się nie chce- od wczoraj leżały w koszu poprasowane i poskładane ubranka bąbla i dopiero niedawno przez parę godzin zmuszałam się, zeby pochować je do szuflad
. Leń na maxa- dobrze, że dom na święta mam ogarnięty- w tamtym tyg. miałam tyle energii, że wszystko porobiłam, a teraz nawet nie chce mi się iść siku ani pić do kuchni

ponoc takie ułożenie powoduje bóle krzyżowe ale nie wiem ile w tym prawdy. Ale to nie wskazanie do cc, a przy położeniu główkowym jedynym wskazaniem do cc jest główka odgieta do tylu a nie przyciągnięta ale to sie bardzo rzadko zdarZa 

. Może do Ciebie 

Niestety smutna prawda
Tusia często mówi,że chce na sanki i lepić bałwana