|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
|
|
#4052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jakieś zagięcie czasoprzestrzeni mam, z niczym się nie wyrabiam, ciagle w biegu od 3 dni Po wizycie wszystko OK. Syn jest synem Waży już 1.600 kg Z pomiarów termin przyspieszył na 15.08 ale wiadomo trzymamy się terminu wg OM czyli 23.08 Dostałam kila fot na pamiatkę, nawet 3D mi gin włączył "po znajomości" i bez dopłaty ![]() Szyjka ładna, 37 mm. Muszę niestery brać dodatkowe tabletki z żelazem bo leci..... ![]() i coś zmienić dietę, aby tego żelaza było więcej ..... Lecę Was nadrabiać Cytat:
Cytat:
![]() Po porodzie córki nic nie dostałam, muszę opierniczyć tż Cytat:
Na 5 rocznice dostałam kolejne, ale już nie nadmuchiwane ![]() jedynie co powiedziałam tż, że na kolejny Dzień Matki jak będzie już dwoje dzieci, chcę bransoletkę z chłopcem i dziewczynką i wygrawerowanymi imionami coś w ten deseń, na łańcuszku bądź grubym rzemyku jak Pandora robi ostatnio https://www.google.pl/search?q=brans...W7yaayn2HpM%3A http://domodi.pl/bizuteria-i-zegarki...zynka_10755649 Cytat:
U Nas też kasę trzymam Ja, a mój tż jak Twój wiecznie bez grosza przy d... Ale dokładnie wiem na co wydajemy, od kilka lat prowadzę zestawienie ile na co wydajemy. Mozna sobie w ten sposób jakoś koszty zaplanować Zdrówka!!!!! |
||||
|
|
|
#4053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wierzę, baaa jestem przekonana że sporo osób sika ![]() Cytat:
Myślę, że po nastepnym święcie MBP zakupię Ojjjj bidulko ![]() :glaszcze: Cytat:
Chodzę ostatnio 3-4 razy to toalety w nocy Ja pampersy Premium Care kupuję ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ja kocyki zaczęłam przegladać, bo do wózka by się jakiś przydał ![]() Taki wpadł mi w oko http://www.makaszka.pl/components/co...s/M0404_45.jpg |
|||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła paczka
, szczotka i grzebień, patyczki do uszu, płatki, zasłonki na okna do samochodu, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe i podkładka pod materac
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bransoletki świetne Cytat:
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebralam sie za uszycie kocyka dla Poli
Wczoraj zrobilam do polowy, potem okazalo sie ze z jednego boku mam firanke, wiec musialam sproc :P ale z efektu komcowego jestem zafowolona
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dałaś jakiś wypełniacz do środka?
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4061 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcie, jakie wyraźne! Widać buźkę ładniutkąCytat:
tylko, że z żółtym minky.. a dokładnie taki, jak nizej na zdjęciu ![]() Cytat:
Cytat:
Tylko to chyba bez wypelnienia żadnego? Jak na chłodniejsze lato, jak znalazł! ![]() My zamówiliśmy takie kocyki-kołderki minky
|
|
#4062 |
|
Zadomowienie
|
.
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bez wypelnienia, taki na sierpien/wrzesien
a potem do wozka ![]() dziekuje )Cytat:
)
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Piękne kocyki, mnie też urzekły minky i czaje się zeby dokupić ze 2 sztuki ale nie moge sie zdecydowac na wzory!
Cytat:
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#4065 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Helenka jest śliczna. Duża dziewczyna! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czekam teraz na kilka paczek: małe uzupełnienie ubranek z Coccodrillo, wanienka ze stojakiem oraz zestaw pierdółek - w końcu wybrany stanik do karmienia, pielucha flanelowo-ceratkowa, jakiś podkład do przewijania, pieluszki tetrowe. I chyba już wtedy naprawdę "tylko" meble zostaną. ![]() No i odebranie wózka, fotelika i bazy. Ale to musi mój mąż uczestniczyć i to mnie blokuje. Dziś może byśmy po ten wózek podjechali, fajnie by było... Sklep jest otwarty do 20. Zobaczymy, wczoraj mąż wrócił o 19:30. :P |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli Ty jesteś następna w kolejce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zamówienie z gemini niestety jeszcze przede mną Cytat:
|
||||
|
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Donoszę o nowych promocjach:
https://www.pepper.pl/kupony/rabat-3...nia-smyk-22262 https://www.pepper.pl/promocje/bony-...codrillo-22261 A mi przyszła paczka ze skarpetkami z 5-10-15
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla synusia! Niezłe ząbki ![]() dzięki Cytat:
ten pomarańczowy jest super!
|
|
#4069 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pochwal się, jak skończysz ![]() A ja zamówiłam domek nad Jeziorem Żywieckim. Ze względu na odległość zrezygnowaliśmy z Soliny, no i oferta wygląda naprawdę ok: za 100zł/dobę mamy 4-osobowy domek do uzytku tylko dla naszej dwójki, z wyposażonym aneksem kuchennym, TV LCD 32" (EURO więc bez tego ani rusz ), drewnianym tarasem nad strumykiem, grillem itp Jedziemy w najbliższy wtorek i zostajemy do soboty, a w czw. wieczorem prawdopodobnie dojedzie do nas moja siostra z mężem, także zapowiada się fajny wypad![]() Szaro i wietrznie się zrobiło, chyba będzie lać
|
|||
|
|
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jesli nie przeszkadzalyby Ci male niedociagniecia bo to byl moj 1szy w zyciu kocyk![]() Cytat:
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
![]() właśnie patrzę na swoją listę i zostało mi jeszcze do kupienia: tantum rosa, termometr do wody, fotelik oraz koszule i szlafrok dla mnie i chyba wszystko już będę miała
|
#4072 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Afrodita;61580901]
Właśnie taki wczoraj zamówilismy kocyk dla Naszej Zuzanki tylko, że z żółtym minky.. a dokładnie taki, jak nizej na zdjęciu ![]() /QUOTE] Extra! ![]() Jaki rozmiar wzięłaś i czy z podusią ?? Cytat:
ja czekam na promo w coccodrillo ![]() Cytat:
![]() Ja kosmetyki dla malucha i siebie, ale zamówienie już wisi w gemini-codziennie zagladam i coś dokładam ![]() Koszula do szpitala, pościel, podusia, kocyki dla małego i termometr Jakieś body na 56 jeszcze dokupię i wsjo
|
||
|
|
|
#4073 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuchem sie nie martw ..na tym etapie ciąży to norma.. Cytat:
![]() Cytat:
dla synka.. i gina za gratisowe zdjęcie..jarmuż/pietruszka zmiksowane na koktajl z jakimś cytrusem pewnie trochę ruszą żelazo.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja poza ciuszkami i kosmetykami, ktore dostałam i muszę przejrzeć, żeby wiedzieć co mam, jestem w lesie A przepraszam, jeszcze mamy wózek i fotelik Za wszystkie zakupy zabiorę się jak wrócimy znad jeziora, a przynajmniej taki mam plan
|
|||
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magnez mogę brać tylko do 36 tyg nie wiem co bedzie potem z tymi skurczami nog.Jestem dziś padnieta, na nogach 13h, bez drzemki i leżakowania. Lekarzowi nie podobają sie moje opuchnięte stopy, mam wizytę za 2tyg. I mam być przygotowana na obserwację w szpitalu po 36tyg. Tak na wszelki wypadek. Kupiliśmy pampersy w tesco, oliwki i kremu hipp nie mogłam znaleźć. Paczka z pościelą leży na poczcie i czeka na odbiór. Może w poniedziałek podjade. Dostałam dzis kolejne probki kremów nivea, coś do prania, pieluszki i butelkę nuk. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A co do oddychania to oddycham szybko i plytko. Ćwiczę oddychanie torem brzusznym i niestety tutaj brakuje mi tchu. |
|
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze Wam powiem że ten kod na -30% do smyka co Wam wyżej wkleiłam się łączy z obecną promocją -30% na ubranka niemowlęce ( http://www.smyk.com/ubranka-dla-niemowlaka-30.html ) czyli mamy 2x po -30%.... (tylko minus jest taki że dokładne ceny dopiero w koszyku widać) ja już się obkupiłam
(o ile nie zbojkotuje koszul
|
|
#4078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam dziś weny i brzuch nieco twardniał...nie pokazywałam brzucha? niemożliwe ![]() z tym kardiologiem to jeszcze zobaczę co mój gin powie... Cytat:
co do robotników to pamiętaj, że oni zwykle pracują tylko przez część roku... szczególnie jeśli chodzi o prace na zewnątrz typu ogrodzenia, ocieplenia domów itp. Więc siłą rzeczy to co zarobią w sezonie musi im wystarczyć również na zimę, więc również stąd wyższe stawki. U nas też sporo kasy idzie na jedzenie... ostatnio się zastanawialiśmy dlaczego nam tak wydatki spożywcze wzrosły... no i szybko doszliśmy do tego, że kupowanie 2 magnumów dziennie to wydatek rzędu 200zł miesięcznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jaka piękna Helenka!Co do kasy to my też mamy swoje konta, ale dodatkowo jedno wspólne... ja się wyfrajerzyłam i moja wypłata wpływa na nasze konto wspólne, a tżta na jego prywatne ale mi to nie przeszkadza, bo mam jeszcze jedno swoje i tam zawsze mam jakieś zaskórniaki... Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy facet nie ma swojej kasy... z czego miałby mi niby prezenty kupować? poza tym myślę, że każdy dorosły człowiek potrzebuje być nieco niezależny inna sprawa, że mój mąż nie rozwala kasy jakoś specjalnie... dlatego nie mam potrzeby kontrolować go z zaskórniaków, a myślę, że może mieć niemałe, bo np jest w stanie kupić mi aparat na urodziny nie nadszarpując wspólnego budżetu... ja zwykle aż takich oszczędności "własnych" nie mam, ale też się zawsze tż śmiał jak nagle wyskakiwałam z kasy na jakiś wyjazd itp ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny błagam- po ile sztuk ubranek macie na rozmiar 56 i 62?? Wiem, że wszystko można kupić od ręki w sklepie, ale chciałam się zaopatrzyć na promocjach, a nie wiem ile powinnam czego mieć chodzi mi głównie o spody (getry/półśpiochy/dresy) i bodziaki z krótkim i długim...
|
|
#4079 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I myślę, że dobra decyzja z wyborem miejsca, ja jutro jadę znowu na Podkarpacie, jestem przerażona... Cytat:
![]() Coś tam promocyjnego wczoraj wyczaiłam, ale pewnie będzie jakaś większa akcja. ![]() Cytat:
![]() Dzięki. Wtedy trzeba by zmienić szpital na taki z III stopniem referencyjności i upada mój misterny plan z ginekologiem prowadzącym z obecnego szpitala posiadającego tylko II stopień - ale tak to już w życiu bywa, nie zaplanuje się wszystkiego. To mały problem, bo najważniejsze jest zdrowie dziecka, no i moje też. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-10 o 19:56 |
|||||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
OMG właśnie poleciała mi siara, teraz już bez wątpliwości
siedzę nad zeszytem i wyleciały mi z piersi na rękę krople jakby wody tylko ciut gęstsze ale dziwnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

<3

Waży już 1.600 kg
ale wiadomo trzymamy się terminu wg OM czyli 23.08 

.

czerwiec 2015

bo TŻ pojechał służbowo w bieszczady i obiecałam mu śniadanie, żeby się zdążył wyrobić z wyjściem, bo jeszcze jechał po kolegę. No a potem jeszcze poszłam spać i wstałam ok 10. I dziś śpię sama
dobrze że jutro już wraca.
Zawsze się zastawiam skąd ci robotnicy biorą te ceny? Czy oni naprawdę tyle zarabiają? I czy są ludzie którzy tyle zarabiają żeby za to płacić? Tż zarabia fajnie, ja gorzej. Ale jak słyszą ile oni czasem chcą za wykonanie jakiejś rzeczy