Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 18:41   #4081
Baambi
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Camomile, no bardzo ciekawy i wydaje mi się, potrzebny temat badań
Ładnie bierz udział!

Happines
a czemu tak nie chcesz przenosić?
Termin porodu to taka dosyć ruchoma data i to normalne że czasami się dzieciaczek wykluwa po terminie
Ad. AAaaa już rozumiem, chyba chodzilo Ci o to że aż tak przenosić nie chcesz. Teraz doczytałam

Edytowane przez Baambi
Czas edycji: 2017-03-27 o 18:48
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 18:48   #4082
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
To mi się podoba, nie żadna bawarka, fuuuuj, a piwko!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zamiast bawarki BROWARka

Bambi bedziesz musiala sie nauczyc ucinac takie "dobre" rady jak sie mała urodzi bo inaczej oszalejesz mi mama 3 synow poradzila by zawsze sie usmiechnac i grzecznie powiedziec "dziekuję za radę ale robię tak jak mi zalecił lekarz" to podobno najlepiej ucina temat
Stary 2017-03-27, 18:57   #4083
decorail
Zakorzenienie

Podobno kobieta zyskuje dużo pewności siebie i asertywności po porodzie - mi tego zawsze brakowało, ale coś czuję, że się nie dam
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 18:57   #4084
talusiax33
Zadomowienie

Dzień dobry! Brzuszatki 😘

Od wczoraj mnie nie było i tyyyle nadrabiana w sumie cieszę się bo właśnie wskoczyłam do łóżka i odpoczywam, mam dobrą lekturę do czytania 😁
Dziś przyszły mi 3 paczki juhuu. Wanienka + stelaż i ręczniczek, gemini, prześcieradła do wózka i łóżeczka (2 takie, 2 takie). Z Gemini dostałam gratis 3x mus owocowy ale chyba sama je zjem bo są dla dzieci od 8 miesiąca 😅
Wczoraj byliśmy na zakupach i oczywiście kupiłam Hani skarpetusie i urocze rajstopki 😍 a sobie nic... to znaczy przepraszam! Silikonowe foremki na babeczki i będę robić te z przepisu Kiwaczki mniam ☺
Co mogę to poodpisuje ale nie da się na wszystko

Glassball - Normalnie uśmiałam się, jak można komuś coś z koszyka zaiwanić w ciucholandzie haha! Co za tupet 😀

Anita - Jak masz być niezadowolona z wózka albo po prostu ma Ci się z niego nieprzyjemnie korzystać to lepiej oddać ☺ Jeżeli macie na tyle pieniążka żeby kupić nowy to ja bym się nawet nie zastanawiała.
Jaki bebetto masz na oku?

Majtki wielorazowe zamówiłam z BabyOno, wzięłam L, mierzyłam je i są spoko, są luźne ale nie spadają z pupy, są wygodne i spokojnie zmieści się podkład ☺

Esor - Trzy tygodnie to niewiele, zleci a Agatka na pewno wytrzyma w brzuszku Najważniejsze, że skurcze przeszły i jest dobrze. Trzymam za Was kciuki 🌸

Milutek - Oj to mąż Cie nie możesz wkurzać.. chyba, że chce zbankrutować 😁 a kura świetna!
Czytałam właśnie o wanienkach z Ikei i podobno jest problem z dopasowaniem stelaża bo na żadnym nie jest stabilna. Przewertowałam kilka stron i blogów. Też miałam ją kupić ale jednak zdecydowałam się na Tege ☺ Trzeba napisać do Ikei i im podsunąć pomysł na stelaż do wanienki, na pewno by na tym dobrze zarobili 😁

Mohnka - Ojej Ty to masz szczęście do lokatorek! Oszczędzili by sobie ciumkania w miejscu publicznym.. W ogóle nie wiem czy Wy też tak macie.. ale nie lubię ludzi którzy aż tak okazują sobie uczucia w miejscach publicznych, na przystankach itp.. i sama tego nie robię. Jedynie szybki buziak i już czuję się skrępowana, że wszyscy na Nas patrzą 😁
Jeju teraz czytam... co za gówniarze, masakra jakaś :/
Eh co za historia z tym porodem w 26tc mam nadzieję, że dzidziuś przeżyję i będzie wszystko dobrze!
Hahahaha "szynka w siatce" haha wyobraziłam sobie to właśnie!

Ania - Oczywiście kciuki kciuki kciuki za piątek!

Marta - Gratuluję udanej wizyty a infekcją się nie martw, szybko się jej pozbędziesz

Bunnybe - O właśnie u nas na SR mówili, że to wieksze dziecko karmiące piersią może robić jedna kupke na tydzień i to wcale nie jest powód do niepokoju. Chodzi o przyswajalność

Ja też jestem za nacięciem jak będzie taka potrzeba, nie chciałabym popękać samoistnie i później cierpieć

Bambi - Pokaż spodnie 😀 jestem ich ciekawa a kolorek z tego co odpisujesz idealny na kwiecień i maj.

Felliciti - W moim otoczeniu też tak myślą a najbardziej teście.. przeraża mnie to bo pewnie na niedzielny obiad u nich dostanę gotowane mięso i gotowane warzywa. A jak nie daj Boże napije się pepsi to dziwnie na mnie patrzą 😀 Po porodzie chcę wszystko jeść, oczywiście z głową

1490633652283.jpg1490633661373.jpg1490633666744.jpg

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 19:04   #4085
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość

Lecę do warsztatu po auto i potem do szkoły rodzenia.
Nie piszcie za dużo żebym mogła nadrobić 😜

daj znać co tam ciekawego na SR

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
O matko ile razy ja słyszałam "Jedz, jedz, po porodzie już sobie nie będziesz mogła pozwolić"... Nosz kurcze, jak będę widziała, że na córę coś źle działa to oczywiście odstawię, ale po co sobie odmawiać przyjemności jeśli wszystko będzie dobrze A truskawki latem to konieczność

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Milutek(?) była tak dobra i wstawiła nam ten artykuł na fb już
ja będę robiła tak samo, wszystkiego będę próbować, a jak coś ewidentnie dzidzi będzie szkodzić to to wyeliminuję. Chociaż wiecie czasem to trudne, bo pierwszy synek miał uczulenie na policzkach nie wiadomo od czego (pediatra twierdziła że MOŻE uczulenie na białko), ja już prawie nic nie jadłam, myłam go w samej wodzie a i tak lipa była. Także w końcu przeszliśmy na MM (takie z apteki), nie męczyłam się już dłużej ani ja ani synek.

tak, o tych bakteriach to ja wrzucałam a o łożysku też czytałam, ale jakoś wydało mi się to takie oczywiste że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące, ale dobrze że mamaginekolog tak to ładnie wyjaśniła.

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość

Na laktacje dobre jest piwko i ja się mam zamiar stosować
O ta teoria mi się podoba

Wróciliśmy z fotelem, jest świetny w niemalże idealnym stanie! Chyba fajniejszy niż na zdjęciu, cieszę się, że udało się nam kupić fotel za 80 zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotel.jpg (4,5 KB, 48 załadowań)
Stary 2017-03-27, 19:07   #4086
decorail
Zakorzenienie

Talusia - eleganckie zakupy Ja po wypłacie szybko robię ostatnie zamówienie w razie gdyby dzieć postanowił trochę wcześniej wyjść

Leżę w wannie - jak dobrze A Tz będzie robił shoarme
Stary 2017-03-27, 19:10   #4087
milutek
Wtajemniczenie

Talusia, racja, lepiej niech on mnie więcej nie wkurza

bardzo fajne zakupy, wanienka jest świetna i widzę że właśnie ta szara z sówkami u nas na wątku ŻONDZI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 19:12   #4088
bunnybe
Zadomowienie

Milutek gratuluje udanego zakupu ale musze sie pochwalic ze ja pare tygodni temu tez wyhaczylam taki klasyczny wygodny fotel w idealnym stanie na olx za 30zl niestety kot go od razu przejął wiec nadal nie mam gdzie karmic chyba ze sie do maja nasiedzi polozylam mu narzute zeby mi go nie zakłaczył po tym jak został wyczyszczony i spędza w nim teraz całe dnie
Stary 2017-03-27, 19:14   #4089
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - no co, myślał, że to dla niego
Stary 2017-03-27, 19:28   #4090
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Milutek gratuluje udanego zakupu ale musze sie pochwalic ze ja pare tygodni temu tez wyhaczylam taki klasyczny wygodny fotel w idealnym stanie na olx za 30zl niestety kot go od razu przejął wiec nadal nie mam gdzie karmic chyba ze sie do maja nasiedzi polozylam mu narzute zeby mi go nie zakłaczył po tym jak został wyczyszczony i spędza w nim teraz całe dnie
WOW super, naprawdę Ci się fajnie trafiło poka go poka

moja niedobra kocica już też musiała fotel ochrzcić i naostrzyła sobie na nim pazurki, małpa
Stary 2017-03-27, 19:28   #4091
bunnybe
Zadomowienie

Decorail wiadomo, pokój Grzesia tez pewnie mysli ze urządzamy dla niego ale stwierdziłam, ze nie bede mu zabraniać zeby sie oswoil z nowymi przedmiotami i nie kojarzyl ich pozniej negatywnie

Edit: Milutek to zawczasu czyms go nakryj zeby sobie z niego nie zrobila drapaka a to moj taki zwyklak ale mega wygodny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170310_105506(1).jpg (80,8 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-27 o 19:32
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-27, 19:29   #4092
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Brzuszatki 😘

Od wczoraj mnie nie było i tyyyle nadrabiana w sumie cieszę się bo właśnie wskoczyłam do łóżka i odpoczywam, mam dobrą lekturę do czytania 😁
Dziś przyszły mi 3 paczki juhuu. Wanienka + stelaż i ręczniczek, gemini, prześcieradła do wózka i łóżeczka (2 takie, 2 takie). Z Gemini dostałam gratis 3x mus owocowy ale chyba sama je zjem bo są dla dzieci od 8 miesiąca 😅
Wczoraj byliśmy na zakupach i oczywiście kupiłam Hani skarpetusie i urocze rajstopki 😍 a sobie nic... to znaczy przepraszam! Silikonowe foremki na babeczki i będę robić te z przepisu Kiwaczki mniam ☺

Glassball - Normalnie uśmiałam się, jak można komuś coś z koszyka zaiwanić w ciucholandzie haha! Co za tupet 😀

Anita - Jak masz być niezadowolona z wózka albo po prostu ma Ci się z niego nieprzyjemnie korzystać to lepiej oddać ☺ Jeżeli macie na tyle pieniążka żeby kupić nowy to ja bym się nawet nie zastanawiała.
Jaki bebetto masz na oku?

Majtki wielorazowe zamówiłam z BabyOno, wzięłam L, mierzyłam je i są spoko, są luźne ale nie spadają z pupy, są wygodne i spokojnie zmieści się podkład ☺

Esor - Trzy tygodnie to niewiele, zleci a Agatka na pewno wytrzyma w brzuszku Najważniejsze, że skurcze przeszły i jest dobrze. Trzymam za Was kciuki 🌸

Milutek - Oj to mąż Cie nie możesz wkurzać.. chyba, że chce zbankrutować 😁 a kura świetna!
Czytałam właśnie o wanienkach z Ikei i podobno jest problem z dopasowaniem stelaża bo na żadnym nie jest stabilna. Przewertowałam kilka stron i blogów. Też miałam ją kupić ale jednak zdecydowałam się na Tege ☺ Trzeba napisać do Ikei i im podsunąć pomysł na stelaż do wanienki, na pewno by na tym dobrze zarobili 😁

Mohnka - Ojej Ty to masz szczęście do lokatorek! Oszczędzili by sobie ciumkania w miejscu publicznym.. W ogóle nie wiem czy Wy też tak macie.. ale nie lubię ludzi którzy aż tak okazują sobie uczucia w miejscach publicznych, na przystankach itp.. i sama tego nie robię. Jedynie szybki buziak i już czuję się skrępowana, że wszyscy na Nas patrzą 😁
Jeju teraz czytam... co za gówniarze, masakra jakaś :/
Eh co za historia z tym porodem w 26tc mam nadzieję, że dzidziuś przeżyję i będzie wszystko dobrze!
Hahahaha "szynka w siatce" haha wyobraziłam sobie to właśnie!

Ania - Oczywiście kciuki kciuki kciuki za piątek!

Marta - Gratuluję udanej wizyty a infekcją się nie martw, szybko się jej pozbędziesz

Bunnybe - O właśnie u nas na SR mówili, że to wieksze dziecko karmiące piersią może robić jedna kupke na tydzień i to wcale nie jest powód do niepokoju. Chodzi o przyswajalność

Ja też jestem za nacięciem jak będzie taka potrzeba, nie chciałabym popękać samoistnie i później cierpieć

Bambi - Pokaż spodnie 😀 jestem ich ciekawa a kolorek z tego co odpisujesz idealny na kwiecień i maj.

Felliciti - W moim otoczeniu też tak myślą a najbardziej teście.. przeraża mnie to bo pewnie na niedzielny obiad u nich dostanę gotowane mięso i gotowane warzywa. A jak nie daj Boże napije się pepsi to dziwnie na mnie patrzą 😀 Po porodzie chcę wszystko jeść, oczywiście z głową

Załącznik 6991616Załącznik 6991621Załącznik 6991626

Stelaż do wanienki 😍😍 chce! Można dokupić osobno?
W ogóle świetne zakupy.. Jaa.. Już niedługo wszystko będzie UŻYWANE! 😀
Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
daj znać co tam ciekawego na SR

ja będę robiła tak samo, wszystkiego będę próbować, a jak coś ewidentnie dzidzi będzie szkodzić to to wyeliminuję. Chociaż wiecie czasem to trudne, bo pierwszy synek miał uczulenie na policzkach nie wiadomo od czego (pediatra twierdziła że MOŻE uczulenie na białko), ja już prawie nic nie jadłam, myłam go w samej wodzie a i tak lipa była. Także w końcu przeszliśmy na MM (takie z apteki), nie męczyłam się już dłużej ani ja ani synek.

tak, o tych bakteriach to ja wrzucałam a o łożysku też czytałam, ale jakoś wydało mi się to takie oczywiste że łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące, ale dobrze że mamaginekolog tak to ładnie wyjaśniła.

O ta teoria mi się podoba

Wróciliśmy z fotelem, jest świetny w niemalże idealnym stanie! Chyba fajniejszy niż na zdjęciu, cieszę się, że udało się nam kupić fotel za 80 zł.
Też bym chciała jakiś fotel! Żeby było wygodnie karmić.. Oglądaliśmy jak jeszcze mogłam chodzić .. I nic nam nie wpadło 😢 może jeszcze coś kupimy.
Cytat:
Talusia, racja, lepiej niech on mnie więcej nie wkurza

bardzo fajne zakupy, wanienka jest świetna i widzę że właśnie ta szara z sówkami u nas na wątku ŻONDZI
Ja mam białą! 😀😀 ale nie wiem jaki motyw. Tz wybierał i kupował. ☺
Cytat:
Milutek gratuluje udanego zakupu ale musze sie pochwalic ze ja pare tygodni temu tez wyhaczylam taki klasyczny wygodny fotel w idealnym stanie na olx za 30zl niestety kot go od razu przejął wiec nadal nie mam gdzie karmicchyba ze sie do maja nasiedzi polozylam mu narzute zeby mi go nie zakłaczył po tym jak został wyczyszczony i spędza w nim teraz całe dnie
Wyprawka. Pozycja pierwsza - fotel! 😀😂😂

Był mój Tz.
Wszedł i mówi od razu do mnie czy to ten kolega taki sympatyczny? A ja mowie, ze no tak ale spokojnie. Akurat 17stka rozmawiała przez telefon i mówi do mojego Tz: a co pan grozi? A mój Tz mówi, że nie. Do tego chłopaka mówi, że na mnie przeprosić i nie życzy tu sobie takiej patologii na sali. A 17stka przez telefon się skarży, że ktoś tu przyszedł do mnie mąż albo chłopak i jej chłopakowi chyba grozi, bo mi (tej pani!) wszystko nie pasuje. A ja mowie, przeklinanie i krzyki mi nie pasują.
Przecież to się udzielają te nerwowe emocje, jak ktoś krzyczy metr obok i przeklina. :| no i spokój.

Poza tym, że jej chłopak siedzi od 9 a już 19.30... Nie cierpię jak ktoś nie szanuje prywatności drugiego pacjenta i siedzi cały dzień z kimś. Nie ma nawet jak pójść spać. W ogóle to ciamkanie TRAGEDIA. jeszcze troszkę.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 19:38   #4093
talusiax33
Zadomowienie

Milutek - Super ze udało się kupić fotel a cena idealna 😉 ta szara z sówkami jest boska, taka stylowa!

Decorail - Ja właśnie przed weekendem pozamawiałam wszystko co nam zostało do kupienia i teraz mam spokojna głowę uff.. mogę czekać na maleństwo ☺ jeszcze jedyny zakup to w rosmannie kosmetyki do kąpieli i biustonosze ale to zostawiam na maj.
Też byłam teraz w wannie, nawet ogoliłam nogi 😅 wysmarowałam się olejkiem, ah jak mi teraz dobrze.. mogę leżeć i pachnieć!

Mohnka - Ojj już się nie mogę doczekać jak będziemy tego wszystkiego używać 😍
Pewnie, że sam stelaż można kupić biała wanienka też fajna! Dobrze, że Twój tż zareagował, kochany! Nie będą nerwowej atmosfery wprowadzać w Twoim otoczeniu, bez jaj! Gówniarze...

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 19:39   #4094
bunnybe
Zadomowienie

Mohnka tragedia, ale dobrze ze sie Tz pokazal, moze przestanie gównarzeria sie zachowywać jakby byli najważniejsi notabene wspolczuje juz ich dziecku
Stary 2017-03-27, 19:43   #4095
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamiast bawarki BROWARka

Cytat:

Załącznik 6991616Załącznik 6991621Załącznik 6991626

Cieszą takie zakupy oj cieszą, mimo, że nie do końca dla nas

Cytat:

Super okazja! Też mam finkę do karmienia, w spadku po teściowej
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 19:45   #4096
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Milutek - Super ze udało się kupić fotel a cena idealna 😉 ta szara z sówkami jest boska, taka stylowa!

Decorail - Ja właśnie przed weekendem pozamawiałam wszystko co nam zostało do kupienia i teraz mam spokojna głowę uff.. mogę czekać na maleństwo ☺ jeszcze jedyny zakup to w rosmannie kosmetyki do kąpieli i biustonosze ale to zostawiam na maj.
Też byłam teraz w wannie, nawet ogoliłam nogi 😅 wysmarowałam się olejkiem, ah jak mi teraz dobrze.. mogę leżeć i pachnieć!

Mohnka - Ojj już się nie mogę doczekać jak będziemy tego wszystkiego używać 😍
Pewnie, że sam stelaż można kupić biała wanienka też fajna! Dobrze, że Twój tż zareagował, kochany! Nie będą nerwowej atmosfery wprowadzać w Twoim otoczeniu, bez jaj! Gówniarze...

No stelaż muszę sobie załatwić 😀😀 zapisałam sobie Twoje zdjęcie, żeby wysłać Tz do sklepu 😀😀

Stary 2017-03-27, 19:48   #4097
milutek
Wtajemniczenie

Bunny - bardzo porządny fotel, widać że mocne drewno, na pewno Wam posłuży, za tą cenę też bym brała!
Stary 2017-03-27, 19:59   #4098
decorail
Zakorzenienie

Ale okazje trafiłyście z fotelami Macie jakieś sposoby na odzwyczajenie kota od drapanie mebli? Mój uwielbia krzesła od stołu gnębić... A gadzina drapak ma

Mohnka - brawo Tz!

Talusia - to ja nogi odpuściłam... zresztą Bożena też woła o pomstę do nieba
Stary 2017-03-27, 20:01   #4099
Baambi
Zadomowienie

Bunny wiem wiem, muszę pracować nad asertywnością.
Dla dobra dzieciaczka powinnam się postarać

Talusia oki jutro pokażę spodniachy, bo dzisiaj to już ciemno i mi foty nie wyjdą mój tel. ma słaby aparat.

Mohnka brawa dla tż

Ach te kociambry wszędzie się muszą pakować
Stary 2017-03-27, 20:09   #4100
milutek
Wtajemniczenie

Niestety nie znam sposobu na oduczenie kota drapania mebli. Moja diablica zdrapała nam kanapę, kanapa ma 2 lata a wygląda jakbyśmy ją z wysypiska wzięli. Krzesła mam tapicerowane i też je atakuje, ale na szczęście tu nie widać tak mocno zniszczeń. Drapak ma i to wypasiony, ale kto by tam drapał drapak. Jak była młoda to delikatnie podcinaliśmy jej pazurki i to działało, nie drapała tak. Ale zaczęła wychodzić na dwór, a wychodzącym nie można obcinać, także nie wiem co można zrobić.
Stary 2017-03-27, 20:14   #4101
decorail
Zakorzenienie

No u mnie na krzesłach też mało widać, ale obawiam się, że do czasu Ale muszę spróbować obciąć jej pazury, bo jakoś do tej pory się obawiałam tego.
Stary 2017-03-27, 20:16   #4102
milutek
Wtajemniczenie

No Twoja złośnica nie wychodzi na dwór, więc możesz, tylko wiesz, delikatnie, tylko końcówki żeby do nerwu nie dojść. no i uważaj na oczy, co by Ci podczas zabiegu nie wydrapała
Stary 2017-03-27, 20:20   #4103
decorail
Zakorzenienie

Milutek haha a ja myślę, co oczy mają do pazurów
Stary 2017-03-27, 20:22   #4104
milutek
Wtajemniczenie

hehehe no tak dziwnie napisałam, oczywiście chodzi mi o Twoje piękne oczęta
Stary 2017-03-27, 20:23   #4105
bunnybe
Zadomowienie

Co do drapania mebli to my wiedzielismy ze musimy od poczatku kotu na to nie pozwalac, tzn mielismy go od malego wiec bylo latwiej, jak przyjechal z hodowli to potrafil korzystacz drapaka a jak mial zapędy zeby cos innego drapać to od razu reagowalismy- zabieralismy go i zanosilismy na drapak
Co do paznokci to tez najlepiej od malego kota nauczyc ze ma obcinane, ja mojemu obcinam zwykle po tym jak sie obudzi z drzemki, jest wtedy taki zaspany ze nim sie zorientuje co sie dzieje to juz ma obcięte
Stary 2017-03-27, 20:30   #4106
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Camomile, no bardzo ciekawy i wydaje mi się, potrzebny temat badań
Ładnie bierz udział!

Happines
a czemu tak nie chcesz przenosić?
Termin porodu to taka dosyć ruchoma data i to normalne że czasami się dzieciaczek wykluwa po terminie
Ad. AAaaa już rozumiem, chyba chodzilo Ci o to że aż tak przenosić nie chcesz. Teraz doczytałam
Tak, dokładnie o to mi chodziło
Cytat:
Zamiast bawarki BROWARka

Bambi bedziesz musiala sie nauczyc ucinac takie "dobre" rady jak sie mała urodzi bo inaczej oszalejesz mi mama 3 synow poradzila by zawsze sie usmiechnac i grzecznie powiedziec "dziekuję za radę ale robię tak jak mi zalecił lekarz" to podobno najlepiej ucina temat
Podoba mi się to! Tak odpowiem teściowej na propozycję bawarki
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Podobno kobieta zyskuje dużo pewności siebie i asertywności po porodzie - mi tego zawsze brakowało, ale coś czuję, że się nie dam
Oby! Bo ja też mam z tym problem, ale podejrzewam, że jak będę miała dość, to będę groźna

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 20:54   #4107
Baambi
Zadomowienie

My to mamy taki narożnik który chyba jest specjalnie zaprojektowany dla kotów
Tak mówimy bo naprawdę jest pancerny :P co prawda jeden bok jest pohaczony ale po 3 latach regularnego drapania i to dopiero teraz stało się widoczne.
No ale teraz razi troche, wiec przykrywamy bok kocem - że niby tak dla ozdoby
i też koty dzięki temu tam nie drapią
Stary 2017-03-27, 21:03   #4108
decorail
Zakorzenienie

Bambi - też zastosowaliśmy sposób z kocem i kanapa jest uratowana

Bunnybe - też od małego ją mamy, ale odporna jest na odstawianie i dawanie jej na drapak, ale nie poddaje się
Stary 2017-03-27, 21:20   #4109
Mohnka
Rozeznanie

Wody jej odeszły. Tej 17stce.
Było tak biegać po schodach na fajkę...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Idzie na cesarkę.

Stary 2017-03-27, 21:29   #4110
happiness__
Rozeznanie

A w którym ona jest tygodniu?

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości