![]() |
#4081 |
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cyferko
![]() Tu gdzie jestem nie pada ale jest pochmurno. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
A u nas, o dziwo, nagle słońce się pokazało. Błyszczące, ostre, mocne, wesołe.
![]() Może to z powodu tej zmiany, którą od jutra zapowiadają. Oby...!! Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-15 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
4 pory roku i ja piąta
|
Cytat:
![]() ![]() ---------------- Pochmurno. Obecnie jest zachód słońca. Przez okno wydaje się, że jest fajnie i miło, ale widziałam, że MM założył na siebie kubrak. Jestem zmęczona. Ten hałas, to latanie po szkole, przeróżne sytuacje nad którymi trzeba zapanować. Dramaty dzieci często są bardzo przykre i trudne nawet dla nas. Szczególnie jak dochodzi rozwód, domowe awantury itd. To wszystko jak gąbka wchłania ,,szkoła" czyli my - pedagodzy. ---------------- ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-10-15 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi dziękuję za kawkę ![]() Dziwnie jest wstawać po ciemku ![]() Też nie lubię, ale jat trzeba, to nic nie poradzisz. ---------- Piękny wschód słońca, zapowiada się słoneczny dzień, rano był przymrozek. Wczoraj po pracy pojechałam do marketu, kupiłam rośliny na kompozycje do wiązanek na groby, zamierzam dzisiaj zrobić. Pokażę co mi wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Prognozy się nie myliły. U nas jest przepięknie. Tak jak lubię, czyli wielkie słońce i błękitne niebo. Pora usiąść i spokojnie kawę wypić. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Emmi, no i właśnie z tego powodu mówię, że praca pedagoda jest wyjątkowa i niezwykle trudna. Zapachy. Mnie najbardziej szkodzi zapach niektórych roślin kwitnących, zapach świec aromatycznych, zapach odświeżaczy powietrza i zapach chemii domowej. Masakra. Gdy jestem w jakimś dużym sklepie, to nawet nie zbliżam się do półek z tymi produktami. ===== Cyferuś, koniecznie pochwal się kompozycjami nagrobnymi. Koniecznie! Kilka dni temu byłam w sklepie i zakupiłam tam to co jest mi do ozdoby na Dzień Wszystkich Świętych potrzebne. Teraz tylko pozostaje zakupić wielkie donice z chryzantemami, udekorować i postawić na grobach naszych bliskich. Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2024-10-16 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
Dzień dobry. U mnie też piękne niebo i słońce. Stroiki już zrobione ![]() ----------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
I drugi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden mam do zrobienia, ale zabrakło mi roślinek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
śliczna praca. Brawo dla Twoich zdolności plastycznych. Potrafisz, och potrafisz cudeńka robić. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Ooo... jest i drugi stroik... naprawdę piękny... szczerze mówię, że podziwiam Twoje umiejętności... |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Nie potrafię, ale się staram ![]() Żywe kwiatki : kapustę i wrzos kupiłam w markecie. Ożywiłam trochę sztucznymi kwiatkami z Temu. mrozy miałam swoje. Do kolejnego stroika wykorzystam kapustę, wrzos, aksamitkę i chryzantemę. Zobaczymy jak wyjdzie. Adusia Twoje pochwały jeszcze bardziej mnie motywują ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-10-16 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
masz więc drugi fach w swoich zdolnych dłoniach. Mogłabyś śmiało zająć się florystyką z najwyższej półki. Nie są to jakies czcze komplementy. Naprawdę podziwiam zdolności. 💝 ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A ja dopijam kawusię i wracam do kuchni. Dzisiaj produkuję zupę klopsikową. Jak zwykle duży gar. Część do bieżącego jedzenia, a część w słoiki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Adusia a u mnie gotuje się już barszcz czerwony, do tego paszteciki
z mięsem. Koleżanka znowu podrzuciła mi wczoraj torbę buraczków działkowych. Także przerabiam, muszę zakwas z buraków zrobić, ale poczekam na syna, on jest specjalistą od owego ![]() Lenifka swego czasu bardzo przydatny wyraz wprowadziła w moje pisanie "owy" bardzo mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Emmi miłego dnia w pracy ![]() Dobrze, że wczorajszy Twój dzień zawodowy był normalny i nie ucierpiałaś od suwenirów ![]() Też mi się wydaje, że niepotrzebne jest to całe zamieszanie... ani nauczyciele tego nie chcą, ani rodzice...dzieci mają za to bimbanie ![]() Szacunek dla nauczycieli należy się każdego dnia. Termosik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
A Budyń takie podchody robi do Dzidka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Zachwiał się i upadł czym wystraszył Dz.
B jak na razie najbardziej zadowolony z towarzystwa, dramatu nie ma, synowa stara się ich socjalizować. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Uciekam Dobrego dnia wszystkim. Postaram się jeszcze zajrzeć. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
4 pory roku i ja piąta
|
Jakie śliczne wiązanki
![]() Cyferko ![]() ![]() Adi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi ![]() Dz. i Budyń spali w jednym łóżku z pańciami ![]() Oczywiście każdy w innym rogu, ale jednak. Liczyłam, że najstarszy kot Melek będzie obojętny na obecność B, jednak myliłam się. Wszystko jest odwrotnie. Zobaczymy co dalej będzie ![]() -------------- Żywe kwiaty ze stroików są w ziemi w okrągłej, większej donicy. Będą stały do pierwszych śniegów, śnieg je przykryje i tyle ![]() wymyślę coś innego. --------------- Przymrozek nadał trzyma, ale świeci słońce, a ono ma swoją moc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Czwarteczek w kalendarzu. Słońce na niebie. Powtórka "Szkła Kontaktowego" w tewizji. Kawa na stole. |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
lekarz przeprowadzający operację powiedział mojej B. że wszystko przebiegło zgodnie z planem. Biedny sąsiad podłączony pod monitory, rureczki i kroplówki. Ale opiekę ma najlepszą z możliwych. ===== Cyferuś, fiu... fiu... fiu... w jednym łóżku... jest nadzieja na przyjaźń... a i Melo pewnie z czasem do nich dołączy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
i u mnie słońce wspaniałe. Ale chyba mocno chłodno, bo właśnie widzię młodego pana w grubym szału, dosłownie po same uszy. ===== Tak, gdyby nie te rurki i aparaty... ech.. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Za pół godziny wybywam do miasta. Tym razem z MM-kiem. A tam "zgarniamy" jego siostrę i po wspólnym załatwieniu spraw wszyscy troje wracamy do nas. Mam trochę więcej wolnego, bo wnusia B. kończy dzisiaj dopiero o 14:45. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Adusia u mnie 5*C
Chciałam coś porobić na tarasiku, ale uciekłam, tam jeszcze nie ma słońca. Dzisiejszej nocy spałam pod nowo zakupioną kołderką wełnianą. Bardzo zachwalam sobie, cieplutko i przyjemnie. Poszycie kołdry tylko jest bardzo sztywne, walczyłam z nią, żeby włożyć poszewkę. Jak już ją włożyłam to elegancko trzyma, nie wyłazi z rogów. ---------------- A Budyń tok sobie się opala ![]() Reszta towarzystwa w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Budyńku kochany, wygrzewaj futerko. Tyle ostatnio przeszedłeś. Dzięki wspaniałym ludziom los ci się odmienił. Jesteś uratowany i mieszkasz w kocim raju.
💕💕💕💕 |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() Dobrego dnia i miłego spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć Kochane
![]() Jak ja mam chwilę z laptopem to Wy już w czeluści codzienności. Ale to nic. Pięknie wygląda Budynio, wygrzewa się na słonku. Oby koteczki się dogadały. Adi ![]() Dziewczyny, też Was zaskakuje, że to już jesteśmy w drugiej połowie miesiąca? |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Piątunio słoneczny, cudny ![]() Emmi czas jak szalony pędzi, znowu piątek ![]() Wydaje mi się, że codziennie to mówię. Obudziłam się jak zwykle przed 6, odsłoniłam rolety i zobaczyłam ogromny globus ![]() ![]() ------------ ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ach, jaki śliczny jesienny zestaw śniadaniowy na naszych stołach, dzięki Cyferce przywitał nas dzisiaj. ![]() U nas dalej Złota Polska. Czasie trwaj! ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Emmi, też to czuję. Dopiero co były wakacje, a tu już za moment Wszystkich Świętych i za chwilę Boże Narodzenie oraz Nowy Rok. U Mani wszystko OK. Już taka dorosła się robi, że szok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.