Wszystko o Avonie 4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 20:21   #4081
Anka :)
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
ja z 15 mam 184zł i to od dwóch klientek(ale one nie zamawiają w każdym katalogu tylko raz na jakis czas) no i jeszcze troszkę dojdzie. Ogólnie jak dla mnie to nie za ciekawy ten katalog.
Ps. u mnie też są serduszka
Chociaż Ty mnie pocieszyłaś

A co do Avonu to ostatnio zamawiam coraz mniej i nie zawsze jestem zadowolona ostatnio zamówiłam maseczkę PS z minerałami z morza martwego, to lubie i mam sprawdzone oraz z netto puder do ciała True Glow i jakoś nie bardzo mi się chce to sypac przez ten pędzel więc stwierdziłam ze lepszy efekt jest jak się włoży delikatnie pędzel do pudełeczka z pudrem Chyba że trzeba jakoś strasznie potrząsnąć ale chyba nic nie da ? Może wam się udało doprowadzić go do działania ? A z katalogu 15 to zamowię chyba tylko eyeliner CT ten nowy, niebieski i może z netto biżuterię APRIL (co o niej myślicie? jak z wykonaniem? fajna? ładna? wiem że kiedyś się ja dostawało gratis przy zamówieniu za ileśtam więc na pewno niektóre z Was ją mają i mogą coś powiedzieć ) a poza tym szaliczek i jakiś męski żel pod prysznic (tylko nie wiem który lepszy BST czy Blue Rush? ) mi się spodobał i na to namówiłam TŻ

edit: a jest netto do katalogu 16? Bo ani na wątku z katalogami nie ma ani nikt nic nie mówił.. albo znowu przeoczyłam

Edytowane przez Anka :)
Czas edycji: 2008-10-20 o 20:46
Anka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:01   #4082
andziat
Zakorzenienie

ja mam na razie zamówienia na jakieś 200 zł ale mam jeszcze czas do 29.10 więc może się coś dozbiera teraz to już wyczekują zestawów świątecznych, może dlatego jest tak cienko
ja na pewno dla siebie wezmę bransoletkę Zoe, bo klientka kupiła i była super

biżuteria APRIL jak dla mnie taka sobie.

A i ja też widzę serduszka
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:14   #4083
Emilkaa
Zadomowienie

Mi się biżuteria April bardzo podoba.W katalogu wygląda słabo,ale ponieważ dawali ją kiedyś do zamówienia jak się przekroczyło to myślałam,że najwyżej komuś dam,ale zachowałam dla siebie.Jest bardzo delikatna i dla mnie na lato śliczna
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:27   #4084
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny no i jest 1:1 więc nie wiem co robić, czekam na dalsze opinie... chociaż co może zrobić kobieta jeśli już się uprze na jakiś kosmetyk/ciuszek/ biżuterię? xD
Stary 2008-10-20, 21:36   #4085
kasia2439
Zakorzenienie

Ja narazie mam zamówienie z katalogu na 294,50zł a razem z tymi wszystkimi innymi rzeczami, które budują opust to mam 440zł

P.S. Ja widzę niestety kwadraty
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:38   #4086
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez renia0809 Pokaż wiadomość
mam pytanko odnośnie oczyszczającego scrubu do twarzy solutions - wiecie dla jakiej on jest cery? raczej dla dojrzałej czym można go uzywać mając 20 lat czy raczej nie
spokojnie można od 18 lat go używać... tzn ja tak uważam :P nie ma tam żadnych składników które są przeciwwskazane dla takiego wieku
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 21:55   #4087
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny no i jest 1:1 więc nie wiem co robić, czekam na dalsze opinie... chociaż co może zrobić kobieta jeśli już się uprze na jakiś kosmetyk/ciuszek/ biżuterię? xD
To jest ta taka turkusowa? Ja ją mam i w sumie mi się podoba. I koleżanka sobie też z netto zamówiła u mnie jak jej pokazałam ją na żywo
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 22:04   #4088
Wtajemniczenie

tak to ta No więc widzę, że też stanę się jej właścicielką, jeśli tylko nie braknie... no i żeby szaliczków nie brakło bo zima idzie to trzeba o dbać, by nie zmarznąć

PS Szkoda, że nie wszystkie widzicie serduszka...
Stary 2008-10-21, 05:45   #4089
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
tak to ta No więc widzę, że też stanę się jej właścicielką, jeśli tylko nie braknie... no i żeby szaliczków nie brakło bo zima idzie to trzeba o dbać, by nie zmarznąć

Wczoraj spotkałam się z klientką, która kupowała ten szaliczek dla męża, jak był w regularnej ofercie i ku mojemu zaskoczeniu miała go na sobie (świetnie pasował do jej brązowego kostiumiku)
Oczywiście zapytałam, jak się nosi i czy jest z niego zadowolona, sama też go dotknęłam (wcześniej był zapakowany w folię, więc nie sprawdzałam) i jest bardzo mięciutki, paski są różne na każdej ze stron, więc można go dopasować do wielu odcieni.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 06:34   #4090
Aviiieee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
Mi się biżuteria April bardzo podoba.W katalogu wygląda słabo,ale ponieważ dawali ją kiedyś do zamówienia jak się przekroczyło to myślałam,że najwyżej komuś dam,ale zachowałam dla siebie.Jest bardzo delikatna i dla mnie na lato śliczna
Mnie też się b. podoba.

Ja dla siebie to z 16 chyba wezmę zestaw LBD, poza tym, to nic mnie specjalnie nie ciekawi.

Cytat:
ja widzę ewidentnie serduszka
Stary 2008-10-21, 08:13   #4091
ekstradyska
Raczkowanie

wiecie co mam z demo bond girl i co powiem, zachwycona nie jestem, niezły zapach, no ale wiecie mi sie tomorrow bardziej podoba...
szczerze mówiąc chyba spodziewałam sie czegoś lepszego (podobnie jak przy u by ungaro), nie znaczy to, że zapach mi się niepodoba - bo nawet mi sie podoba prawde mówiąc, jednak jakbym była na miejscu klijentek avon i miała zapłacic za to 119 zł to bym nie kupiła, powaznie wam mówie, wolałąbym kupic sobie inne droższe perfumy, podobne zdanie mam na temat ungaro równiez po cenie katalowowej bym się nie skusiła, tylko wybrała predzej do perfumerii
ale zapach to kwestia wzgledna
ja kupiłam wode z demo więc nie mam co narzekac, ale nie wiem jeszcze czy ja sobie zostawie czy powedruje do kogoś innego,
chyba sobie kupie tomorrow....
z samego avonu podoba mi sie jeszcze nieco kontrowersyjne far away

sam bond przypomina troszke tomorrow nawet chwilowo extraordinary,ale kazdy ma inny nos i inaczej postrzega zapachy

pozatym kupiłam lakier color trend cafe au lait i mi sie podoba, podobnie jeszcze jako małolata miałam szminke o tym kolorze - pamietam że te lakiery były kiedys nietrwałe, ale co z tego, mi sie wygodnie nimi maluje i przynajmniej ten odcien ładnie wyglada na paznkociach
pozatym wziełam lakier cotton candy z tych avon color - miałam go juz kilka lat teu ze 2 razy, więc nie brałąm kota w worku, tylko nie wiem jak bedzie sie trzymał, ale ogólnie to ten sam kolor co kiedys, ale inaczej wyglada niz w katalogu
wziełam tusz rózowa pełnia rzęs,narazie jeszcze nie uzywałam, ale otworzyłam go i juz mam obawy, ten tusz jest jakis taki suchy mam wrazenie, że na szcoteczke nic sie tuszu nie nabiera i że on nie bedzie malował (;;; jak tylko go wypróbuje to dam znac, wiem że ten tusz juz długo jest w ofercie, ale ja ostatnio wcale prawie nie uzywałm kosmetyków kolorowych firmy avon, wcześniej owszem ale potem stweirdziłam, że sa nie za dobre, ale ostatnio znów zamawiam, i tak raz jestem zadowolona a raz nie, to loteria heh
wziełam jeszcze ten nowy tusz z demo, ale tez jeszcze nie uzywałam, wypróbuje przy najblizszej okazji i tez dam znac, ten wyglada nieco lepiej, bo tez otowrzyłam, żeby zobaczyc szczoteczke itp, ale zobaczymy
jeszcze inne rzeczy zamawiałam, ale to bralam dla siebie, a i jeszcze maseczke z biła herbata, ale te to mam ze 3 czy 4 raz juz...
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 08:36   #4092
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
(tylko nie wiem który lepszy BST czy Blue Rush?
Jak dla mnie nr 1 to Signature miodzsio!! a nr 2 to BST

Co do BondGirl - jak zawsze kwesta gustu ja jestem zachwycona zapachem :P

A szaliczek - tylko widziałam zafoliowany, ale fajne kolorki, chyba sobie go wezmę
Stary 2008-10-21, 09:56   #4093
Monique :)
Wtajemniczenie

Czy możecie się wypowiedzieć na temat kremu do stóp "Korzenne aromaty"? Czy poza tym że pachnie jeszcze coś robi? Na KWC jest tylko jedna opinia a ostatnio te sezonówki z FW są coraz gorsze więc nie chciałabym znowu "wtopić".
Stary 2008-10-21, 09:57   #4094
MaT
Wtajemniczenie

A w Stanach już 25 katalog http://youravon.com/static/catalog/2...1.html?ba=null
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 10:38   #4095
sheryl
szeryfcio

Cytat:
[...] oraz z netto puder do ciała True Glow i jakoś nie bardzo mi się chce to sypac przez ten pędzel więc stwierdziłam ze lepszy efekt jest jak się włoży delikatnie pędzel do pudełeczka z pudrem Chyba że trzeba jakoś strasznie potrząsnąć ale chyba nic nie da ? Może wam się udało doprowadzić go do działania ?
U mnie ten pędzel bardzo sprawnie działa Po muśnięciu pozostawia widoczne mieniące się drobinki.

Cytat:
A z katalogu 15 to zamowię chyba tylko eyeliner CT ten nowy, niebieski i może z netto biżuterię APRIL (co o niej myślicie? jak z wykonaniem? fajna? ładna? wiem że kiedyś się ja dostawało gratis przy zamówieniu za ileśtam więc na pewno niektóre z Was ją mają i mogą coś powiedzieć
Mnie się nie podoba, ale to po prostu nie mój styl. Leży u mnie już dość długo i nie mam komu oddać, mogę ją oddać za free jak ktoś z Wawy chce.

P.S. Ja też widzę prostokąty
Stary 2008-10-21, 10:58   #4096
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nr 1 to Signature miodzsio!! a nr 2 to BST

Co do BondGirl - jak zawsze kwesta gustu ja jestem zachwycona zapachem :P

A szaliczek - tylko widziałam zafoliowany, ale fajne kolorki, chyba sobie go wezmę
no ale ja nie mówie że mi sie bond girl nie podoba, tylko, że tomorrow sa ładniejsze i że bond jakos mnie nie zachwycił, po opisie w katalogu myslałam że bedzie to coś lepszego, w kwc wystawiłabym 3-4 gwiazdki jeszcze pouzywam i pomysle....w koncu mam całą butelke heh, i chyba sobie zostawie

a tusz do rzes z korektorem, jest nawet fajny, tylko ten korektor to chyba jest jakis płyn do zmywania makijazu bo jak uzyłam go pod okiem to wytarł mi tez troche podkład (!),
niech avon wymysli farby do włosów
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 11:01   #4097
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
a tusz do rzes z korektorem, jest nawet fajny, tylko ten korektor to chyba jest jakis płyn do zmywania makijazu bo jak uzyłam go pod okiem to wytarł mi tez troche podkład (!),
niech avon wymysli farby do włosów
No w końcu ten korektor ma takie zadania żeby zmyć makijaż(jak zmywa tusz to pewnie i inne rzeczy )
A farby do włosów dawno temu były w Avonie.
Stary 2008-10-21, 11:13   #4098
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Czy możecie się wypowiedzieć na temat kremu do stóp "Korzenne aromaty"? Czy poza tym że pachnie jeszcze coś robi? Na KWC jest tylko jedna opinia a ostatnio te sezonówki z FW są coraz gorsze więc nie chciałabym znowu "wtopić".
Mam ten krem., peeling zresztą też.

Seria zimowa jest o niebo lepsza niż letnia - arbuzowa.

Krem jest zdecydowanie gęstszy niz arbuzowy - zresztą arbuzowy to był "lotion" a nie krem
Z tego co pamietam serię z kofeiną, to konsystencję mają bardzo podobną

Scrub do stóp tez jest zupełnie inny - tez ma gęstszą konsystencję, drobinki sa inne - mam wrażenie że częściowo jest to peeling cukrowy bo wydaje mi sie, że część driobinek się rozpuszcza. Jest tez bardziej wydajny niż arbuzowy - mała ilość starczy na wypilingowanie stóp. No i jak na peeling do stóp pieni się dość obficie - zresztą nie spotkałam jeszcze pieniącego sie peelingu do stóp, więc nawet nie potrzebnie piszę że "jak na peeling"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 11:53   #4099
taka jedna
Zakorzenienie

Hosenka zdziwił mnie Twój opis, bo dużo osób już opisywało tą serię i pisało, że peeling jest identyczny jak ten arbuzowy(no zapachu nie licząc).
Stary 2008-10-21, 11:59   #4100
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Hosenka zdziwił mnie Twój opis, bo dużo osób już opisywało tą serię i pisało, że peeling jest identyczny jak ten arbuzowy(no zapachu nie licząc).
No mnie tez zaskoczyl, bo po Twojej opinii, Hosenko, wzielabym ten peeling, a tak to wzielam tylko krem. Musze w koncu kiedys kupic ten zwykly peeling z niebieskiej Foot Works, bo odkad nie ma diamentowego, to nic mi nie pasuje. No nic, nadrobie w nastepnym katalogu

Czy Wam zapach Senses Mystique kojarzy sie moze z rozowa seria SSS czy nos mnie moze myli?

(P.S. Ja w podpisie Anki widze znaki zapytania )
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 12:06   #4101
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Hmm to dziwne w takim razie

Peeling jest zdecydowanie gęstszy niż arbuzowy - to napewno.
Drobinki tez ma inne - może jest ich mniej, ale maja zupełnie inną "postać" niż w arbuzowym.
Arbuzowy przypominał mi peeling z serii Rajska Plaża - przyjemnie sie nim masowało stopy, miałam wrażenie że drobinki to idealnie okrągłe małe kuleczki Natomiast w obecnym zimowym nie mam takiego odczucia, za to mam wrazenei jakby część tych drobinek się ropzuszczała.

Justysiek - wg mnie diamentowy i ten z podstawowego FW to jedno i to samo Tyle że ten drugi tańszy Tak samo sie go uzywa, taki sam efekt daje. Miałam po kilka tubek tego i tego, nawet i w tym samym czsaie i naprawde róznicy nie widziałam ...

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 12:15   #4102
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Justysiek - wg mnie diamentowy i ten z podstawowego FW to jedno i to samo Tyle że ten drugi tańszy Tak samo sie go uzywa, taki sam efekt daje. Miałam po kilka tubek tego i tego, nawet i w tym samym czsaie i naprawde róznicy nie widziałam ...
No wlasnie, tak mi sie wydawalo, ze Ty pisalas o tym, ze to to samo Dlatego chyba w koncu kupie i wyprobuje

Ashivo, widze, ze wkleilas zdjecia naszyjnika - co to za oferta Solutions, bo nie moge sie dopatrzec w katalogach? Jakas dla konsultantek tylko? I powiedz cos wiecej o naszyjniku, podoba mi sie
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 12:26   #4103
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Ashivo, widze, ze wkleilas zdjecia naszyjnika - co to za oferta Solutions, bo nie moge sie dopatrzec w katalogach? Jakas dla konsultantek tylko? I powiedz cos wiecej o naszyjniku, podoba mi sie
naszyjnik jest do kupienia albo był w K14 za 9,90 przy zakupie produktów z Solutions za 13,90, koleżanka go zamówiła to zrobiłam zdjęcia a naszyjnik jest dość delikatny , łańcuszki w kolorze srebra bo nie sądzę aby był posrebrzany, koraliki są tak jakby oszlifowane żeby lepiej odbijały światło, jeden jest czerwony a drugi śliwkowy
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 12:31   #4104
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
oferta jest, a raczej była w 14 przy produktach solutions opisana

ja mogę powiedzieć że jest bardzo ładny, porządnie wykonany... jak widziałam go w COK 1 raz to stwierdziłam że jest brzydki.... ale potem coś mnie tknęło i zamówiłam go sobie i jestem bardzo zadowolona, wygląda super i ma bardzo ładne kamyczki, także ja poleca

na przyszłość trzeba zapamiętać że w COK'ach jakaś strasznie poniszczona jest ta biżuteria ;/
Stary 2008-10-21, 12:33   #4105
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
na przyszłość trzeba zapamiętać że w COK'ach jakaś strasznie poniszczona jest ta biżuteria ;/
święta prawda, ja też wielokrotnie wychodziłam z COKu zdegustowana nowościami czy ich jakością.. a potem kiedy klientki zamawiały i pokazywały mi biżu byłam bardzo pozytywnie zaskoczona
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 15:05   #4106
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Czy któraś może miała korektor w sztyfcie ten co teraz jest w netto za 7,50 zł ?
Zastanawiam się nad nim .
jaki jest ?

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:07   #4107
Wtajemniczenie

Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
U mnie ten pędzel bardzo sprawnie działa Po muśnięciu pozostawia widoczne mieniące się drobinki.
Ale jak tego dokonałaś? przykręciłaś ten pędzel do pojemniczka z pudrem i od razu się sypało?
Stary 2008-10-21, 17:49   #4108
varda
Raczkowanie

dziewczyny czy mogę podbić sobie zamówienie czymś, co na fakturze z wcześniejszego terminu było podpisane, że produkcja zakończona? uznają mi to?

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 17:54   #4109
taka jedna
Zakorzenienie

A ja napisałam do Avonu w sprawie tego niby prezentu z Hello Tomorrow do kremów z Anew i odpisali:
"
Szanowna Konsultantko,

Dziękujemy za zgłoszenie. Bardzo przepraszamy za mylna informacje
dotyczącą oferty.
W gazetce Hello Tomorrow k14/2008 na stronie gdzie zawarte są Gorące
oferty w kampanii 14/2008 podana jest informacja PREZENTY, PREZENTY,
PREZENTY!
W ostatnim zdaniu jest mylna informacja, która brzmi "Oprócz tego, do
każdego produktu z linii Anew (ze stron 6-13) dajemy
prezent-niespodziankę."
Informacja dotyczy prezentów, które konsultantka/ klientka dostaje przy
zakupie kremu na noc lub koncentratu do twarzy (czyli krem pod oczy i żel
do mycia twarzy)."
Przepraszamy za niedogodności.
Stary 2008-10-21, 18:43   #4110
joanna_k
Joanna d'Moder

hmmm,no to wszystko jasne, tylko ostatnie zdanie mnie nie przekonuje.Co to za niespodzianka jeżeli klientka od początku wiedziała co dostanie.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości