|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
ja tylko na 3 seki.. dla dziewczyn stosujących BEPANTHEN
dzis w aptece kupiłam DERMOPANTENmaść ma identyczny sklad a 30g tubka kosztuje 7 zl a nie 15 ![]() jesli działa tak samo to dokonalam odkrycia roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Tez tylko na chwilke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zadomowienie
|
scorpionec, skylie bardzo dziękuje już lepiej się po dodatkowyc witaminkach czuję
![]() drama wszystkiego dobrego z okazji 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ja małego dzisiaj cienko ubrałam ale powiem Wam że zawsze z ubieraniem mam problem bo nie chce żeby się mały spocił ale też żeby mi się nie przeziębił... czapeczke też zawsze zakładam taką cieniutką teraz bawełnianą ale planuje maluszkowi kupić taki kapelusik żeby słoneczko mu w główkę nie świeciło i od wiatru uszka były osłonięte ![]() skylie powiem Ci że większość fotelików ma ten sam stelaż dla mnie ważne było żeby była 3 stopniowa regulacja oparca, regulacja wysokości żebym mogła sobie dopasowywać, żeby ceratka która jest na krzesełku nie była jak folia bo dużo takic krzesełek niestety jest, a i my akurat mamy taką wkładkę dla maluchów mięciutką pod dupkę i główkę to cyba tyle a krzesełko mamy takie http://www.ulicamalucha.pl/komentarz-99.html i jesteśmy bardzo zadowoleni poleciła nam go męża siostra już jej 2 dziecko z niego korzysta a krzesełko nie zniszczone
#4084 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a do glutenu - powiedz tz zeby czytal na opakowaniu. jesli kaszka, sloiczek nie zawiera glutenu to pisze to wielkimi literami na przodzie ja daje gluten jak popadnie, bo mloda je go prawie od miesiaca i jest spokoj, zadnych objawow alergicznych, kupa piekna, no cycus glancus ![]() Cytat:
Cytat:
a my tez mowimy o polce "my" no i moje dziecko bezczapkowe jest, jak nie ma potrzeby nie zakladam. i dzieki temu od pol roku nie chorujemy. ![]() ide jesc obiadek co mi konkubnet przyrzadzil, poczytam i pewnie sie mloda obudzi. jadla dzis sloiczek na plazy, umazala siebie i wozek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edyta- pytalam w koncu w sklepie jak zdemontowac ta wkladke z fotelika i troche wyszlam na blondynke ![]() ![]() A my znow z tz nie gadamy do siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
skylie, bidaku, chcesz sie wygadac?
u nas jest na razie odpukac dobrze, ale bywa ciezko, mnie dobija to, ze on niedomyslny. kapie mala, wiadomo ze po kapieli je. a on nie zrobi mleka dopoki nie powiem. jak powiem to leci, zrobi z usmiechem. ale sam z siebie... ciezko |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zadomowienie
|
skylie nie martw się czasami są takie ciche dni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4088 |
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
![]() u nas od rana piękna pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() życzymy miłego dzionka
#4089 |
Raczkowanie
|
drama wszystkiego naj z okazji 5 miesiąca
![]() skylie tż się nie przejmuj, tak to już z nimi bywa, u nas dopiero co minąl jeden kryzys, więc wiem o czym mówię Muszę się wyżalić Miałam wczoraj fatalny dzień...najpierw pojechałam w sprawie tej roboty. Jako, że to jednostka administracji publicznej spodziewałam się testu zamkniętego, a tu 4 pytania opisowe....więc w sumie ocenić to mogą jak im się podoba. POza tym wyniki miały byc od razu i od razu rozmowy, a tu jakiś podrzędny pracownik, który z nami przeprowadzał ten test,że osoby, które przejdą test zostaną powiadomione po 10 maja i zaproszone na rozmowę...wkur... się bo w tym samym dniu były tez testy w innym miesjcu i gdybym o tym wiedziała to bym się na nie też wybrała (różnica była w godzinach i bałam się,że nie zdążę), a tak nie przygotowałam się i jedną szansę mam w d.... Potem było jeszcze piękniej, bo okazało się, że moja umówiona niania rozmyśliła się, jednak nie chce się zajmowac Zuźką...no po prostu ![]() ![]() Przez to wszystko jak Młoda w nocy wstała jeść to ja potem nie mogłam usnąć i aż mi się popłakało w poduchę Do kitu....
#4090 |
Zakorzenienie
|
szamanka uszy do góry, będzie dobrze
![]() Ja też będę szukać pracy niedługo, bo do obecnej nie wrócę, nie moge pracować za najniższą krajową do 18:00 bo malucha nie będę widywać prawie wcale. Do tego bierzemy kredyt mieszkaniowy... Słabo mi jak o tym pomyślę i staram się tego nie robić
#4091 |
Rozeznanie
|
Ja tek na chwilkę. Sorki, że nie odpisuję ale właśnie dzwoniłam do naszej kadrowej i mi powiedziała, że nie mam racji z tym urlopem wypoczynkowym i przysługuje mi proporcjonalnie do ilości miesięcy, które minęły. A jeśli chcę mieć cały urlop z tego roku idąc na wychowawczy to ona i tak mi w przyszłym roku to odejmie
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
szamanka nic się nie przejmuj. Ja też szukałam opiekunki i mam umówioną całkiem obcą osobę. Niestety nie mam tu rodziny ani nikogo znajomego, kto by się podjął opieki nad dzieckiem. Na początku też mi się płakać chciało jak o tym myślałam, ale teraz już jest lepiej. Po prostu tak musi być i już. Na początek wracam na pół etatu właśnie po to, żeby się opiekunka z dzieckiem poznała.
Skylie mam nadzieję, że dziś będzie już lepszy dzień ![]() Gosiaczek co do urlopów, to ja nie wiem jak to jest, więc Ci nie pomogę ![]() Niobe nie wiem czy jeszcze nas podczytujesz, ale jeśli tak, to napisz jak karmisz teraz Karole po powrocie do pracy. W ogóle napiszcie o której podajecie dzieciaczkom kaszki, zupki itp, bo ja właśnie dziś mam zamiar zacząć i nie wiem jak będzie najlepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
skylie, szamanka będzie dobrze..
![]() ![]() ![]() drama moja je 5 posilków dziennie a sloiczek dostaje na srodkowy czyli ok 15.00 a juz nie dlugo planuje na drugie śniadanko zacząć wprowadzać kleik z owocami ![]() Gosiaczek1211 na moje oko ona cos kombinuje.. pytalkam kolezanek i tez wykorzystywaly caly urlop ![]() ![]() ide bo mala sie domaga drugiego śniadanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wiesz co, jak ja ci zazdroszcze ogrodu... nad morzem to jednak trzeba graty wlec ze soba na ta plaze, niby przez ulice mam ale i tak nie zostawie malej w wozku zeby np po picie skoczyc. szkoda mi ogrodu u rodzicow ![]() Cytat:
secundo, co myslisz o pracy w us skarbowym? mama tam kadrowa jest, moge zapytac ![]() tercio, moge tez zapytac sie mojej siostry (22 lata, niepalaca) jesli tylko spodoba ci sie czy nie moglaby zostac z zuzka. magda z polka swietnie sobie radzi od momentu urodzenia, zreszta przyjmowala porod. teraz doskonale wie co i jak ma zjesc, jak ubrac, przebrac i zabawic. daj znac, pomozemy. a ze magda studntka to i kasy nie zedrze ciebie bo nie utrzymuje sie sama, wiec dla niej to dorobienie pieniedzy chyba ze chce nianie wykwalifikowana. tez mam takie znajome. chyba Cytat:
a potem jak widze ze ma ochote na cos to dostaje, ale sniadanie musi byc. mysle ze jeszcze ze 2 tyogdnie tak pojedziemy, a potem bedzie nastepny staly posilek, o stalej godzinie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie,
My już po spacerku. Wyszłyśmy na chwilke o 9 do sklepu a skończyło sie na 2h spacerku. A zakupów jak nie było tak nie ma. ![]() katakumba- ja się nie czuję jak wyrodna matka, tylko tak napisałam bo kto widział żeby się przed własnym dzieckiem ukrywac?? A pozatym ona jak nas widzi to zawsze się uśmiecha i rozbudza, dlatego szybkie znikanie z oczu Martusi mamy już doskonale opanowane. Jak gadałam z kumpelą co ma rocznego synka to taką minę zrobiła jakbym jakąś krzywdę dziecku robiła. Tylko,że ja przesypiam całe noce, a ona wstaje na każde miałknięcie i jeszcze nie miała od porodu 4h snu. Ale tego morza Wam zazdroszczę........... A do tej parasolki nie da sie dokupic pałąka? skylie, szamanka - ![]() ![]() ![]() Gosiaczek - nie mogę się do PIPu dodzwonic bo chyba mają jakąś przerwę, ale powiedz mi kochana skąd jestes i do kiedy chcesz wychowawczy?? Tzn czy jeszcze w tym roku chcesz wrócic?? drama - ja zaczęłam od deserków tzn jabłuszko, jabł+dynia, itd.... o 16-17 a potem troszkę cyca. Teraz się zastanawiam czy nie lepiej było zacząc od obiadku (marchewka, potem ziemniak itd...) o 12-13. Wogóle ja też się zastanawiam jak się karmi dzieciaki normalnym jedzonkiem. Jakby któraś miała taki rozkład dnia np. ze śniadanie o 7, II śniadanie 10 itd to bym była wdzięczna. Pamiętacie rozmowę o otwieraniu okien itd. Otóż ja okna mogę już otwierac w dzień tylko wieczorem jak jest chłodniej. Teraz mam w domku ok 22 st a jak okna otworzę to będzie gorąco. I co gorsze moge tylko w jednym pokoju otworzy bo inaczej robi się przeciąg. No to se ponarzekałam No i zapomniałam całkowicie. Wczoraj Martusia wykonała obrót z plecków na brzuszek. Nawet nie jeden a kilka, a dzisiaj w drugą stronę tzn z plecków na brzuch i znowu na plecki. Ale się uśmiałam. A pierwszy obrót udało mi sie nakręcic na aparat. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pojawię się później to napiszę więcej. Buziaki i dzięki.
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zadomowienie
|
katakumba ja mam i pałąk w parasolce i nawet śpiworek dopinany na nóżki a sprawdzil się wózek super teraz mały śpi w łóżeczku z dzieciństwa swojej mamusi hihihi ide mamie obiad pomagać robić
#4098 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chetnie bym sie wygadala, ale to chyba nie jest najlepsze miejsce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzieki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze a ja podawalam marchewke przekonana ze to deserek ![]() ![]() Salomea gratuluje przewrotow! Juz sama nie wiem ktory raz edytuje tego posta- chyba skleroza tez mi sie wkradla ![]() Czy Waszym maluchom tez zaczely strzelac kosci w stawach? Ostatnio zauwazylam to u Wojtka i nie wiem czy to normalne ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-04-29 o 13:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i tak jak katakumba napisała faceci dimyślnością nie grzeszą, u nas tez zawsze ja muszę pamiętać o której jedzenie, o której lekarstwa itd. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak taka chętna jesteś, do opieki, to może ja Ci moją Kingę podrzucę? ![]() Włosów nie farbuj.. blond by Ci chyba nie pasował ![]() A co do kości, to u nas też nie strzelają. A ja dla poprawy nastroju przed powrotem do pracy, kupiłam sobie dziś buty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zakorzenienie
|
skylie, ja traktuje marchewke jak deserek, bo slodkie to to
![]() nie wiem co sie dzieje, polka wstala po godzinie spania, pomarudzilam, zjadla troche i zasnela nazad... taki dzien ![]() ja sie wlansie musze rozejrzec za palakiem do spacerowki, ale musze przemyslec czy on konieczny. i tak nie siadzie pionowo, szelki ma... musze przemyslec boli mnie brzuch. nie wiem czy po montazu sprezyny, czy tak sobie pobolewa, ale piekna pogoda, a ja czuje sie jakbym przez walec przejechana zostala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o,kochana nie gadacie ale kiedys pogadacie,moze macie takie dni, ja swojego nie widze juz 3 tydzieni choilernie tesknie a tez juz mnie czasem doprowadzal do bialej goraczki,bedzie dobrze zobaczysz ![]() Cytat:
u niedobrze,walec to ciezki kaliber ![]()
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie. Stesknilam sie za Wami!
![]() Lady M, Olimpii strzelaja stawy czasami, ale nie bioderka, raz lokiec, raz kolanko, czasem chyba kostka. Drama, odnosnie rozkladu posilkow to u nas jest taki (mniej wiecej ![]() *pierwsze sniadanko, okolo 6-7:30 - mleczko *drugie snaidanko, 10-11 - kaszka na mleczku z owocami (ze sloiczka) *lunch - 13-14, mleczko *obiadek - 16-18, sloiczek z obiadkiem, reszta owocow z rana na deserek *kolacja- 20:30-21:30, mleczko Ja zaczelam wprowadzanie pokarmow stalych od kleiku ryzowego na drugie sniadanko, potem dawalam owoce i warzywa, potem obiadki bezmiesne, teraz juz z mieskiem. Oczywiscie w tzw. miedzyczasie dopajam Olimpie. Ostatnio furore robia kompociki babcki, jedno obrane jabluszko gotuje w malej ilosci wody i ten wywar z jablka moje dziecko pije duszkiem, cala butelke ![]() Nie wiem czy to komus pomoze, ale my tak jemy. ![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-29 o 20:32 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki dzięki wszystkim za słowa otuchy
![]() skylie chętnie bym Ci zuźkę podrzuciła, tylko o której ja bym musiała wstawać do roboty ![]() katakumba przekochana jesteś, że się tak przejęłaś ![]() ![]() ![]() A co do pracy w us to pewnie że jestem zainteresowana, jak tylko coś będziesz wiedziała to daj znać, tylko nie wiem czy ja jako politolog i socjolog się tam na cos nadam...ale ja sprytna jestem to się nauczę jak co ![]() drama pytałaś o posiłki, u nas to wygląda tak: 7.30 śńiadanko - 150 mleczka 11.00 mleczko 150 (albo 100 ml kleiku kukurydzianego z owockami, ale teraz ze względu na to, że moje dziecko nie chce pić daję jej mleko, żeby była przewaga posiłków płynnych) między 14 a 15 obiadek zupka 17.30 owoce 20.00 mleko 150 ml no i niestety miedzy 1 a 2 120 ml mleka ![]() Bardzo bym chciała zlikwidowac ten nocny posiłek, ale nie mam odwagi próbowac jej nie dać, potrzba spokojnego snu jest silniejsza ![]() skylie chyba ty pytałaś o strzelanie w kościach - u nas tez to wsytępuje, może nie za często ale się zdarza, mnie się zdaje że taka jej uroda, bo mojemu Tż strasznei kości strzelają katakumba nie mogę się powstrzymać...kibicowanie Polki mnie powaliło!!!!! Od razu mam lepszy humor!!!!
Zuzanna Helena ![]() Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-04-29 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja już mam oczy na zapałkach,bo moja Emilka od wczoraj jakis kryzys przechodzi. Budzi się dosłownie co godzinę, nie pomaga bujanie w łózeczku, musze ją wziąć na ręce i przystawić do piersi, bo inaczej zaczyna plakać. I tak całą noc.Nie wiem, czy cos ja boli? Nie pręży sie zbytnio, piąstek też nie gryzie..Cały dzień jest w dobrym humorze-na pewno nic jej nie dolega. Mam nadzieję, że to przejściowe, bo długo tak nie pociągnę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do rozszerzania diety to my na razie na etapie próbowania. Mały dostał już jabłuszko, marchwekę, marchewkę z ziemniakami, soczek jabłkowy i kaszkę ryżowa z jabłkami. Ale na razie cycuś jest nr 1 ![]() Dodałam nowe fotki - jeśli macie ochotę pooglądać to zapraszam. Krzesełko też jest ![]() A tymczasem dobranoc wszystkim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
u nas jedzonko wyglada tak;
9 - sniadanie-cyc 12- 2 sniadanie cyc (ale jak niedlugo tu pojawi sie kleik z owocami) 15- obiad sloiczek warzywny (niedlugo zaczniemy miesko wprowadzac) 18-podwieczorek -cyc 20-kolacja cyc jak nauczymy sie na 2 sniadanie jesc kaszki to wprowadzimy na podwieczorek owoce.. apotem kolejno zajmiemy sie kolacja i sniadaniem ![]() wczoraj robilam zapas sloiczkow i sie zalamalam jak zaczelam czytac sklady... jak mala zacznie wiecej jesc zaczynam gotowac sama..zaczne od gotowania na parze i miksowania.. ![]() najwieksza porazka to kaszka kukurydziana (sklad to maka kukurydziana i ulepszacz) to juz wole kupic sama make kukurydziana ![]() bobowita na opakowaniu nie podaje nawet skladu kleiku ryżowego! i ma najbardziej udziwnione obiadki kupilam od nich tylko jeden sloiczek.. moje dziecko wczoraj zaczelo przemieszczac sie z predkościa swiatla po calym kocu..ale robi to do tylu.... ![]() ![]() szamanka82 moze w nocy probuj podawac wode zamiast mleka by dziecko nie kojarzylo wstwania z jedzeniem ![]() Gosiaczek1211 zaraz lece do galerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Rozeznanie
|
a ja muszę się pochwalić, że już druga noc z rzędu nie wstawałam do dzieci ani razu!! tzn wstawałam, ale sama z siebie, bo dzieci spały jak aniołki
![]() za to dla nich 6 rano to już dzień w pełni i trzeba mamę budzić do zabawy ![]() U nas wszystkie główne posiłki to mleko, tylko między posiłkami jemy po 4-5 łyżeczek jabłka. Wczoraj dałam im zupkę marchewka z ryżem, ale nie bardzo im podeszła... własnie z bobowity kupiłam, ale moze wyprobuję hippa skoro tak zachwalacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scorpionec to polecam kleik kukurydziany Nestle. Ma w skaldzie tylko make kukurydziana i wit. B1. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-04-30 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
szamanka to ja dzownie do siostry, na priv jak juz ustale z nia posle ci jej telefon
![]() bedzie gites i mamy sie zapytam, moze cos sie uda taty tez sie zapytam (ssm) u nas nic nowego. no moze poza okrzykami popedzajacymi moja reke jak karmie lyzeczka piszecie mamy ze dzien w pelni o 6, 7 rano. e, ja nie dlatego jestem na URLOPIE macierzynskim zeby wstawac o 7 rano. karmi polke kolo 5 bo tak sie budzi i spimy do 9... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.