|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 cz. III :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty pewnie również Dużo jest pytań z mapy, która nie jest aż tak trudna i czasem te zadania wystarczą, żeby już zdać.. Zresztą nie namawiam Cię. Wszystko zależy od tego, gdzie wybierasz się po maturze. Myślę, że najlepiej będzie podjąć decyzję po przejrzeniu jutrzejszego arkusza z geo.
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, matmo podstawowa, jak Wam poszło? Czy tez Wam się wydaje, że zadania były proste? Aż w szoku byłam, ciągle się spodziewałam, że na następnej stronie zaczną się schody a tu nic! Nie ruszyłam tylko ostatniego zadania, narysowałam trójkąt i mózg mi się zawiesił. Nie dokończyłam tylko dwóch, myślę, że poszło mi o wiele lepiej niż na operonowej, tamta była trudniejsza.
|
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, jak tam wrażenia po biologii rozszerzonej? jak dla mnie była trudna.. operonowska duuuuużo łatwiejsza.. miałam wrażenie że dużo pytań łączyło się z chemią, której nie cierpię i nie umiem
i realnie się obawiam, że mogę nie mieć nawet tych 30%, chociaż wszystko napisałam dobrze że to tylko próbna.. coraz bardziej odechciewa mi się tego rozszerzenia..a wogóle to miałam się wczoraj uczyć z vademecum Operona, a wyszło na to że poczytałam tylko ekologię, o hormanach roślinnych i ruchach roślin ahh ja chcę jeszcze raz! świetna zabawa była a wywijał tak na parkiecie że dziewczyny z opadniętymi szczenami siedziały no i nie chcę nawet wspominać o stanie moich nóg, a butów to już wogóle, całe rozwalone nie mogę uwierzyć, że już po jeszcze tydzień temu było tyle przygotowań, problemów, załatwień..
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Geografia rozszerzona chyba nie była taka tragiczna
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a jak WOS rozszerzenie?
![]() Zdaje mi sie, że nie była taka najgorsza. Dało sie polać wodę na wypracowaniu. ale wiedziałam, ze będzie polityka zagraniczna!
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po geografii podstawowej. I powiem tak - czym dalej w arkusz, tym trudniej. Początkowe zadania łatwe, a później to nawet zostawiałam puste miejsca, bo nie wiedziałam co wpisać, np. ten kraj w Afryce z miastem na D..... nie miałam pojęcia co to.
Dostaliśmy chyba pół kg tych kart z zadaniami, bo zamówione arkusze się skończyły (czy coś) i mieliśmy skserowane przez szkołe. Prawie każde zadanie na innej kartce. Niezłe wrażenie było, gdy każdy dostał taki stos kart.
|
#4089 |
|
Pani Buka
|
historia rozszerzenie, anyone?
![]() no cóż, nie było tak źle, chociaż nie najlepiej. zadania z testu robiłam spokojnie dopóki nie doszłam do XIXw. o którym nie wiem nic to nic, że między nimi jest kilkadziesiąt lat przerwy..
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Geografia podstawowa- kosmos
![]() Jakby byly pytanie o Marsie to tak samo latwe by dla mnie byly jak te ![]() Nie wiem czy dociagne do 15 pkt czyli 30%.
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn. ja myślałam, że będzie duuuużo gorzej
![]() A w zasadzie tylko zadanie jedno obliczeniowe zostawiłam puste, nie miałam pojęcia jak to zrobić (to ze spadkiem), a resztę wypełniłam.. Błędów trochę mam, no ale 18pkt powinno być
|
|
|
|
#4092 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja po historii podstawowej. Byłam przygotowana na to, że nie zdam w ogóle
co tu dużo mówić - jeszcze nic a nic nie powtarzałam pod kątem matury, a i nawet "dzień przed" konsekwentnie nie otwierałam zeszytu, żeby tylko sobie nie namieszać.Nie była taka zła ![]() Przyznaję, że czasami strzelałam, coś nie coś wiedziałam - liczę na min. 50% - z tego, co sobie liczyłam, te odp. których jestem pewna. Powtórzę jeszcze do matury majowej i nie powinno być źle Jestem ogólnie całkiem zadowolona (na razie ) z próbnych matur... Zobaczymy jak dostaniemy sprawdzone.Biologia podstawowa ponoć była banalna... |
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To państwo z miastem na D to Sudan! a ja napisałam że Zambia xD ha ha ha tak samo jak się zastanawiałam co jest stolicą Rumunii i Węgier xD no masakra jakieś zawieszenie umysłu miałam. No to pozostaje nam czekać na odpowiedzi
|
||
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
hej moze mi ktos powiedziec jakies bylo wypracowanie na historii rozszerzonej? koniec koncow nie pisalam tego...a moze jest gdzie w internecie arkusz?
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4096 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kosmos i u mnie ![]() Stwierdzam,że Operonowska była łatwiejsza. Ale fajnie się pisało sms i gadało z sąsiadami ![]() Cytat:
![]() Chyba tylko 3 zadań nie zrobiłam. Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2009-01-13 o 12:11 |
||
|
|
|
#4097 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
![]() wypracowania były znowu (!!!) o Węgrzech. Opisz i scharakteryzuj stosunki polsko-węgierskie w XIV i XVw. Przedstaw wydarzenia w Polsce i na Węgrzech w 1956r. (i powiązania między nimi? skutki? no coś takiego...) co oni się tak na to uwzięli? w maju już raczej Węgier się nie ma co spodziewać na szczęście
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po biologii rozszerzonej
Na razie nie oceniam czy łatwa czy trudna... Napisałam jakieś 90-95%, z czego oczywiście trochę strzelałam, trochę nie byłam pewna... jak zobaczę, czy mam odpowiedzi jak w kluczu, powiem czy łatwa czy trudna ![]() Ale ponoć chemia rozszerzona strasznie trudna była...
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwszy temat wypracowania - trochę bym wiedziała, trochę bym polała wodę. Był XIX w? Właśne to skończyliśmy.Nie będę za bardzo wypytywać o test i teksty, czekam na arkusz i spróbuję zrobić jak normalną maturę. |
||
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kierunku - dalej nie wiem gdzie, na co, po co i jak w ogóle wyobrażać mam sobie studia. A tak serio myśle nad zaocznymi - wolałabym iść do pracy, nie chce za bardzo naciągać rodziców na wydatki (a od niedawna znacznie sie powiększyły) |
|
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
ja zdawałam bio rozszerzoną... w zasadzie nie napisalam odpowiedzi tylko na 2. pytanie o rozgwiazdy, ale i tak część to jedna wielka ściema :P zwłaszcza tam z tymi doświadczeniami i tym czymś kontrolnym narysować
ale najważniejsze, że 30% będzie co najmniej ciekawe, kiedy będą wyniki... i jeszcze jutro polski...
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do informacji genetycznej napisałam że ma taką samą jak organizm rodzicielski, ale to tak sobie strzeliłam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
o to to, wlasnie nie wiedzialam tej informacji genetycznej, a ten 1. podpunkt, ze sie odtworza, bo maja zdolnosc regeneracji to tez tak mam
ahh, jestem ciekawa klucza...
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
No, a chemia podstawowa jak
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zdaje relacje
. Matma rozszerzona niebanalna, bylo co liczyc. O wieeele trudniejsza niz ta z operonu. A gegra rozszerzenie to takie sobie. Znaczy dla mnie bylo bardzo trudne, ale jakby sie ktos uczy to mysle, ze by sobie poradzil bez wiekszych problemow . Uff na szczescie koneic tych matur...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

)
Ty pewnie również
Dużo jest pytań z mapy, która nie jest aż tak trudna i czasem te zadania wystarczą, żeby już zdać.. Zresztą nie namawiam Cię. Wszystko zależy od tego, gdzie wybierasz się po maturze. Myślę, że najlepiej będzie podjąć decyzję po przejrzeniu jutrzejszego arkusza z geo.
i realnie się obawiam, że mogę nie mieć nawet tych 30%, chociaż wszystko napisałam
dobrze że to tylko próbna.. coraz bardziej odechciewa mi się tego rozszerzenia..
to nic, że między nimi jest kilkadziesiąt lat przerwy..