|
|
#4081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków - ZBIORCZY
Hej
wiecie może jak wygląda procedura rezygnacji ze studiów na ueku? zaliczyłam pierwszy semestr, ale już nie zamierzam dalej chodzić na zajęcia. I teraz nie wiem czy po prostu przestać chodzić na uczelnię i czekać aż mnie wykreślą czy od razu składać do dziekanatu rezygnacje. Nie mogę nigdzie znaleźć wzoru formularza, w dokumentach do pobrania na stronie nie ma, w regulaminach też nie. Jest właśnie tylko informacja, że należy taką rezygnację złożyć w formie pisemnej. Wystarczy pobrać jakąś ogólną, odpowiednia do wszystkich uczelni?
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4083 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Będę wdzięczna za informacje na temat zarówno przedmiotów jak i samych prowadzących. Negocjacje handlowe: dr Alicja Szczygieł, prof. dr hab. Andrzej Szromnik
Logistyczna obsługa handlu: prof. UEK Władysław Szczepankiewicz Zarządzanie kapitałami w przedsiębiorstwie: dr Tomasz Rojek Technologie informatyczne w procesie sprzedaży: dr Jacek Bazarnik Prawne aspekty procesu sprzedaży: dr Jolanta Loranc-Borkowska Sztuka wystąpień publicznych: dr Renata Winkler |
|
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie a propo warunku. Jak chce mieć warunek to idę do dziekanatu z indezem i z prośbką o ten warunek. Wiem też, że żeby zmiejszyć cene, a na tym mi zależy ( studiuje niestacjonarnie) to trzeba napisac jakąś prosbę z uzasadnieniem? Ktoś może coś wie, gdzie iść, jak ta prośba ma wygladać i czy to rpzede wszystkim jest możliwe?
Świeżynka :P Edytowane przez Sandora Czas edycji: 2016-03-02 o 09:04 |
|
|
|
|
#4085 |
|
Przyczajenie
|
Hej ! Mam pytanie czy jest tu ktoś kto rekrutował się na mgr niestacjonarną finanse i rachunkowość teraz w rekrutacji zimowej?
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Hej, też mam pytanie odnośnie warunku, jeśli się ktoś orientuje (najlepiej z wydziału zarządzania, bo chyba każdy wydział ma inny wzór podań): co należy wpisać w rubryce uzasadnienie wniosku, coś konkretnego?
Pani w dziekanacie raczej mi takiej informacji nie udzieli plus fajnie by było, jakbym musiała się tam udać raz a porządnie. Z góry dzięki za info
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj raczej każdy pisze coś innego.
|
|
|
|
|
|
#4089 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Jest tu może ktoś z zocznych studiow? Nie wiecie jak jest z poziomem angielskiego na zaocznych? Jestem w grupie B2, mgr Estera Adler-Baryła; (FiR, zaoczne, 1rok mgr, od tego semestru sie zaczynaja). Bede wdzeiczna za odpowiedz
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mam prosbe o jakies informacje o:
Marek Rawski - marketing strategiczny Andrzej Kozina - negocjacje handlowe Lucyna Wilinkiewicz-Górniak - business communication Agata Jonas - kształtowanie jakości usług Z góry dziękuje!
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Przyczajenie
|
Andrzej Kozina- specyficzny człowiek, mówi cały czas na studentów Misiaczki, ale idzie zaliczyć o ile cokolwiek przed egzaminem ogarniesz,warto chodzić na wykłady, robi "złote listy", które premiuje albo punktowo albo ocena lub pół wyżej, miałam z nim POiZ i robił nawet termin nr 3 i 4, także bez większych obaw.
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Przyczajenie
|
dr Tyrańska jako promotor? Polecacie?
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Obecnie jestem na drugim stopniu finansów i rachunkowości i trochę zaczęłam się zastanawiać nad drugim kierunkiem od października, mam na myśli analitykę gospodarczą. W związku z tym moje pytanie do Was: czy jest sens i czy osoby, które na licencjacie nie studiowały analityki są w stanie się utrzymać na tym kierunku? Znacie takie osoby z praktyki?
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Musiałabym sobie ją przypomnieć. Starałam się na bieżąco robić zadania, pewnie inaczej byłoby ciężko się tego nauczyć. Nie kojarzę programu R. Studiowałaś/studiujesz analitykę? Zdarzają się w ogóle tacy ryzykanci idący z innych kierunków? Egzamin wstępny i tak trzeba przejść, żeby się dostać. Póki co są to dość luźne plany. Oczywiście musiałabym też w jakiś sposób pogodzić drugi rok firu i zajęcia na analityce. Nie jestem typem ryzykanta, ale bardzo mnie ta opcja kusi. |
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Kraków - ZBIORCZY
Dziewczyny kochane bardzo proszę o jakieś rady w następującej sprawie
![]() Zamierzam studiować zaocznie logistykę/transport i zastanawiam się GDZIE. Czy UEK, czy może UE w Katowicach, a może lepiej Wyższa Szkola itp ? Zależy mi szczerze na tym aby nie dowalić sobie mnóstwa nauki, gdyż już pracuję w moim zawodzie, więc praktyka już leci ale jednak chciałabym skończyć studia w tym kierunku. Proszę o rady, może któraś zna realia i na jednej i na drugiej uczelni. Chodzi też o opłaty, aby nie były one jak z kosmosu. Pomoże i doradzi jakaś dobra kobieta? |
|
|
|
|
#4097 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Jestem studentką Ekonomii w trybie studiów dziennych na Politechnice Świętokrzyskiej, w lipcu robię licencjat i planuję przenieść się na UEK na magisterkę. Niestety, z dotychczasowego kształcenia nie wiele wiem, mało się nauczyłam na PŚK. Żeby się przenieść muszę zdać egzamin wstępny. Jak uważacie dam radę go zdać, czy podchodzą do niego restrykcyjnie, czy to taka formalność? A jeśli już go zdam to czy poradzę sobie na studiach ? Druga sprawa to to, czy będę potrafić odnaleźć się na tej uczelni? Chodzi mi o to że dużo ludzi będzie po licencjacie na magisterce a ja pewnie z jedyna taka świeżynka. A wy jak to widzicie? jak to jest ? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Ja chcę się przenieść na UEK z innej uczelni, jaki kierunek studiowałaś a jaki chcesz teraz?
Edytowane przez Kasiajasia94 Czas edycji: 2016-05-05 o 17:50 |
|
|
|
|
#4098 |
|
Przyczajenie
|
Wie ktoś może czy można mieć więcej niż jedną odróbkę na dzień z wf? Jest w ogóle jakiś limit w tej kwestii?
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa rezerwacji pokoju w akademiku? Jak to ogólnie wygląda
Chodzi mi szczególnie a akademik Merkury Obecnie tam mieszkam ale chce się przenieść w przyszłym roku do dwójki |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4100 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie odnośnie rekrutacji, czy papiery trzeba dowozić osobiście czy może ktoś z rodziny?
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Przyczajenie
|
Witam, Czy jest tutaj ktoś kto studiuje zaocznie magisterkę z International Finance and Accounting na UEK? Zamierzam w tym roku aplikować i zastanawiam sie czy jest cięzko itp.
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie studiów na prywatnej uczelni w Krakowie, czym one się różnią od państwowych? Czy mogę po takich kontynuować naukę II stopniu studiów? |
|
|
|
|
#4104 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Osobiście mogę polecić prywatne uczenie. Czas zajęć jest w normalnych godzinach, tzn nie ma 3h przerwy między jednymi zajęciami a drugimi, obsługa techniczna oraz kultura osobista pracowników takiej uczelni na bardzo wysokim poziomie.Oczywiście, że możesz kontynuować naukę na IIgim poziomie (magisterskie), może to być na tej samej uczelni, bądź możesz zmienić na inną. Ja sam studiowałem na WSZiB (Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości) było elegancko, jedne zajęcia po drugich i czas wolny, komunikowaliśmy się w wykładowcami przez takie dwie platformy uczelniane SUSZI i SAKE. Ogólnie super atmosfera, wszyscy pozytywnie nastawieni. Teraz zacząłem drugi stopień, też na WSZiB moim zdaniem mają dobrą ofertę, a ja mogę sobie spokojnie studiować! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Tym że się płaci. Plotki chodzą że ze zdawalnością nie ma problemu bo liczy się dla nich Twoja kasa, czy to prawda - nie wiem bo nie studiowałam na prywatnej.
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Przyczajenie
|
Jak wygląda poprawa egzaminu z Podstaw Organizacji i Zarządzania u dr Małgorzaty Machaczki?
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Przyczajenie
|
Hej hej hej!
Mam pytanie odnośnie opłat rekrutacyjnych. Wiem, że na UEK opłata rekrutacyjna za drugi kierunek to 30 zł (pierwszy 85zł), a jak wygląda sytuacja w momencie, kiedy rejestruje się na ten sam kierunek, ale stacjonarnie i niestacjonarnie (chodzi o pewność, gdybym czasem nie zdała egzaminu wstępnego na studia stacjonarne) ? Pytam, bo logiczne wydawało mi się, ze płacę 85 zł + 30 zł, ale gdzieś rzuciło mi się, że w takim wypadku płaci się 85 zł + 85 zł.. Może ktoś się orientuje ? Dziękuje. |
|
|
|
|
#4108 |
|
Przyczajenie
|
Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017
Hej
Jeżeli planujecie studia na wyżej wymienionym kierunku i uczelni - piszcie Łączmy się |
|
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017
hej dziewczyny
czy moze ktoras z was miala zajecia z makroekonomii z gabriela wronowska> prosilabym o wszlekie informacje na jej temat
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017
Hej, czy miał ktoś z Was może ćwiczenia z dr Wodecką-Hyjek ze Współczesnych Koncepcji Zarządzania, albo jakiekolwiek inne i jest w stanie powiedzieć jak wygląda u niej poprawa kolokwium?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

wiecie może jak wygląda procedura rezygnacji ze studiów na ueku? zaliczyłam pierwszy semestr, ale już nie zamierzam dalej chodzić na zajęcia. I teraz nie wiem czy po prostu przestać chodzić na uczelnię i czekać aż mnie wykreślą czy od razu składać do dziekanatu rezygnacje. Nie mogę nigdzie znaleźć wzoru formularza, w dokumentach do pobrania na stronie nie ma, w regulaminach też nie. Jest właśnie tylko informacja, że należy taką rezygnację złożyć w formie pisemnej. Wystarczy pobrać jakąś ogólną, odpowiednia do wszystkich uczelni?

Tutaj raczej każdy pisze coś innego.