Uniwersytet Ekonomiczny Kraków - ZBIORCZY - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-29, 07:58   #4081
Cytrynkova
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków - ZBIORCZY

Hej wiecie może jak wygląda procedura rezygnacji ze studiów na ueku? zaliczyłam pierwszy semestr, ale już nie zamierzam dalej chodzić na zajęcia. I teraz nie wiem czy po prostu przestać chodzić na uczelnię i czekać aż mnie wykreślą czy od razu składać do dziekanatu rezygnacje. Nie mogę nigdzie znaleźć wzoru formularza, w dokumentach do pobrania na stronie nie ma, w regulaminach też nie. Jest właśnie tylko informacja, że należy taką rezygnację złożyć w formie pisemnej. Wystarczy pobrać jakąś ogólną, odpowiednia do wszystkich uczelni?
Cytrynkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-29, 17:10   #4082
kinguska01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynkova Pokaż wiadomość
Hej wiecie może jak wygląda procedura rezygnacji ze studiów na ueku? zaliczyłam pierwszy semestr, ale już nie zamierzam dalej chodzić na zajęcia. I teraz nie wiem czy po prostu przestać chodzić na uczelnię i czekać aż mnie wykreślą czy od razu składać do dziekanatu rezygnacje. Nie mogę nigdzie znaleźć wzoru formularza, w dokumentach do pobrania na stronie nie ma, w regulaminach też nie. Jest właśnie tylko informacja, że należy taką rezygnację złożyć w formie pisemnej. Wystarczy pobrać jakąś ogólną, odpowiednia do wszystkich uczelni?
Jeśli jesteś na dziennych to chyba nic nie musisz robić, ale jak ja rezygnowałam to pamietam, że jakieś pismo zanosiłam. Mnie panie z dziekanatu powiedziały, że miały takie druczki tylko im się skończyły, ale ja myślę, że takie coś w ogóle nie istnieje na ueku. Wzoru pisma nie ma na stronie, ale wystarczy pierwsze lepsze, może być z innego uniwerku, tylko pozmieniać dane i zanieść do dziekanatu
Mąż i żona 10.08.2019
Czekamy na nasze grudniowe maleństwo
kinguska01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-01, 11:18   #4083
elcia3009
Przyczajenie

GG do elcia3009

Cześć
Będę wdzięczna za informacje na temat zarówno przedmiotów jak i samych prowadzących.

Negocjacje handlowe: dr Alicja Szczygieł, prof. dr hab. Andrzej Szromnik

Logistyczna obsługa handlu: prof. UEK Władysław Szczepankiewicz

Zarządzanie kapitałami w przedsiębiorstwie: dr Tomasz Rojek

Technologie informatyczne w procesie sprzedaży: dr Jacek Bazarnik

Prawne aspekty procesu sprzedaży: dr Jolanta Loranc-Borkowska

Sztuka wystąpień publicznych: dr Renata Winkler
elcia3009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-02, 09:02   #4084
Sandora
Raczkowanie

GG do Sandora Send a message via Skype™ to Sandora

Mam pytanie a propo warunku. Jak chce mieć warunek to idę do dziekanatu z indezem i z prośbką o ten warunek. Wiem też, że żeby zmiejszyć cene, a na tym mi zależy ( studiuje niestacjonarnie) to trzeba napisac jakąś prosbę z uzasadnieniem? Ktoś może coś wie, gdzie iść, jak ta prośba ma wygladać i czy to rpzede wszystkim jest możliwe?

Świeżynka :P

Edytowane przez Sandora
Czas edycji: 2016-03-02 o 09:04
Sandora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-03, 19:44   #4085
paaulineee
Przyczajenie

Hej ! Mam pytanie czy jest tu ktoś kto rekrutował się na mgr niestacjonarną finanse i rachunkowość teraz w rekrutacji zimowej?
paaulineee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 23:20   #4086
fragile_27
Zadomowienie

Hej, też mam pytanie odnośnie warunku, jeśli się ktoś orientuje (najlepiej z wydziału zarządzania, bo chyba każdy wydział ma inny wzór podań): co należy wpisać w rubryce uzasadnienie wniosku, coś konkretnego? Pani w dziekanacie raczej mi takiej informacji nie udzieli plus fajnie by było, jakbym musiała się tam udać raz a porządnie.

Z góry dzięki za info
fragile_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 23:56   #4087
Carousel
Zadomowienie

Czy jest tu ktoś, kto przenosił się na UEK z innej uczelni?
Stary 2016-03-11, 14:37   #4088
cheri_magda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fragile_27 Pokaż wiadomość
Hej, też mam pytanie odnośnie warunku, jeśli się ktoś orientuje (najlepiej z wydziału zarządzania, bo chyba każdy wydział ma inny wzór podań): co należy wpisać w rubryce uzasadnienie wniosku, coś konkretnego? Pani w dziekanacie raczej mi takiej informacji nie udzieli plus fajnie by było, jakbym musiała się tam udać raz a porządnie.

Z góry dzięki za info
Piszesz dlaczego to Tobie należy się warunek. Tutaj raczej każdy pisze coś innego.
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-11, 15:51   #4089
aicwe_
Przyczajenie

Hej,

Jest tu może ktoś z zocznych studiow? Nie wiecie jak jest z poziomem angielskiego na zaocznych? Jestem w grupie B2, mgr Estera Adler-Baryła; (FiR, zaoczne, 1rok mgr, od tego semestru sie zaczynaja).

Bede wdzeiczna za odpowiedz
aicwe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 13:32   #4090
wbisaga010
Przyczajenie

Hej, mam prosbe o jakies informacje o:

Marek Rawski - marketing strategiczny
Andrzej Kozina - negocjacje handlowe
Lucyna Wilinkiewicz-Górniak - business communication
Agata Jonas - kształtowanie jakości usług

Z góry dziękuje!
wbisaga010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-30, 19:44   #4091
kokojaka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wbisaga010 Pokaż wiadomość
Hej, mam prosbe o jakies informacje o:

Marek Rawski - marketing strategiczny
Andrzej Kozina - negocjacje handlowe
Lucyna Wilinkiewicz-Górniak - business communication
Agata Jonas - kształtowanie jakości usług

Z góry dziękuje!
Andrzej Kozina- specyficzny człowiek, mówi cały czas na studentów Misiaczki, ale idzie zaliczyć o ile cokolwiek przed egzaminem ogarniesz,warto chodzić na wykłady, robi "złote listy", które premiuje albo punktowo albo ocena lub pół wyżej, miałam z nim POiZ i robił nawet termin nr 3 i 4, także bez większych obaw.
kokojaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 17:16   #4092
xLynn
Przyczajenie

dr Tyrańska jako promotor? Polecacie?
xLynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-24, 10:19   #4093
Judka
Raczkowanie

Cześć Obecnie jestem na drugim stopniu finansów i rachunkowości i trochę zaczęłam się zastanawiać nad drugim kierunkiem od października, mam na myśli analitykę gospodarczą. W związku z tym moje pytanie do Was: czy jest sens i czy osoby, które na licencjacie nie studiowały analityki są w stanie się utrzymać na tym kierunku? Znacie takie osoby z praktyki?
Judka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-25, 08:40   #4094
z_blondem_mi_do_twarzy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Judka Pokaż wiadomość
Cześć Obecnie jestem na drugim stopniu finansów i rachunkowości i trochę zaczęłam się zastanawiać nad drugim kierunkiem od października, mam na myśli analitykę gospodarczą. W związku z tym moje pytanie do Was: czy jest sens i czy osoby, które na licencjacie nie studiowały analityki są w stanie się utrzymać na tym kierunku? Znacie takie osoby z praktyki?
Jak sobie radziłas z ekonometria? Kojarzysz program R? Byłoby sporo nadrabiania, że słyszenia wiem że osoby po innych kierunkach miały ciężko. Na licencjacie jest dość spory nacisk na ekonometrie i szczeregi czasowe, a na mgr rozszerza się wiedzę o podejście Bayesowskie. Wiadomo że wszystko zależy od Ciebie ale jednak to duży przeskok.
z_blondem_mi_do_twarzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 11:24   #4095
Judka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez z_blondem_mi_do_twarzy Pokaż wiadomość
Jak sobie radziłas z ekonometria? Kojarzysz program R? Byłoby sporo nadrabiania, że słyszenia wiem że osoby po innych kierunkach miały ciężko. Na licencjacie jest dość spory nacisk na ekonometrie i szczeregi czasowe, a na mgr rozszerza się wiedzę o podejście Bayesowskie. Wiadomo że wszystko zależy od Ciebie ale jednak to duży przeskok.

Musiałabym sobie ją przypomnieć. Starałam się na bieżąco robić zadania, pewnie inaczej byłoby ciężko się tego nauczyć. Nie kojarzę programu R. Studiowałaś/studiujesz analitykę? Zdarzają się w ogóle tacy ryzykanci idący z innych kierunków? Egzamin wstępny i tak trzeba przejść, żeby się dostać. Póki co są to dość luźne plany. Oczywiście musiałabym też w jakiś sposób pogodzić drugi rok firu i zajęcia na analityce. Nie jestem typem ryzykanta, ale bardzo mnie ta opcja kusi.
Judka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-30, 08:54   #4096
aahelix
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny Kraków - ZBIORCZY

Dziewczyny kochane bardzo proszę o jakieś rady w następującej sprawie

Zamierzam studiować zaocznie logistykę/transport i zastanawiam się GDZIE. Czy UEK, czy może UE w Katowicach, a może lepiej Wyższa Szkola itp ? Zależy mi szczerze na tym aby nie dowalić sobie mnóstwa nauki, gdyż już pracuję w moim zawodzie, więc praktyka już leci ale jednak chciałabym skończyć studia w tym kierunku. Proszę o rady, może któraś zna realia i na jednej i na drugiej uczelni. Chodzi też o opłaty, aby nie były one jak z kosmosu.

Pomoże i doradzi jakaś dobra kobieta?
aahelix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-05, 18:03   #4097
Kasiajasia94
Przyczajenie

Witam.
Jestem studentką Ekonomii w trybie studiów dziennych na Politechnice Świętokrzyskiej, w lipcu robię licencjat i planuję przenieść się na UEK na magisterkę.

Niestety, z dotychczasowego kształcenia nie wiele wiem, mało się nauczyłam na PŚK. Żeby się przenieść muszę zdać egzamin wstępny.
Jak uważacie dam radę go zdać, czy podchodzą do niego restrykcyjnie, czy to taka formalność? A jeśli już go zdam to czy poradzę sobie na studiach ?

Druga sprawa to to, czy będę potrafić odnaleźć się na tej uczelni? Chodzi mi o to że dużo ludzi będzie po licencjacie na magisterce a ja pewnie z jedyna taka świeżynka. A wy jak to widzicie? jak to jest ?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Carousel Pokaż wiadomość
Czy jest tu ktoś, kto przenosił się na UEK z innej uczelni?
Ja chcę się przenieść na UEK z innej uczelni, jaki kierunek studiowałaś a jaki chcesz teraz?

Edytowane przez Kasiajasia94
Czas edycji: 2016-05-05 o 17:50
Kasiajasia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-06, 21:21   #4098
lotta7
Przyczajenie

Wie ktoś może czy można mieć więcej niż jedną odróbkę na dzień z wf? Jest w ogóle jakiś limit w tej kwestii?

Pozdrawiam
lotta7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 21:52   #4099
Mila373
Przyczajenie

Czy ktoś się może orientuje jak wygląda sprawa rezerwacji pokoju w akademiku? Jak to ogólnie wygląda
Chodzi mi szczególnie a akademik Merkury
Obecnie tam mieszkam ale chce się przenieść w przyszłym roku do dwójki
Mila373 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 09:06   #4100
Qyeal
Przyczajenie

A ja mam pytanie odnośnie rekrutacji, czy papiery trzeba dowozić osobiście czy może ktoś z rodziny?
Qyeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-11, 12:31   #4101
cheri_magda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiajasia94 Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem studentką Ekonomii w trybie studiów dziennych na Politechnice Świętokrzyskiej, w lipcu robię licencjat i planuję przenieść się na UEK na magisterkę.

Niestety, z dotychczasowego kształcenia nie wiele wiem, mało się nauczyłam na PŚK. Żeby się przenieść muszę zdać egzamin wstępny.
Jak uważacie dam radę go zdać, czy podchodzą do niego restrykcyjnie, czy to taka formalność? A jeśli już go zdam to czy poradzę sobie na studiach ?

Druga sprawa to to, czy będę potrafić odnaleźć się na tej uczelni? Chodzi mi o to że dużo ludzi będzie po licencjacie na magisterce a ja pewnie z jedyna taka świeżynka. A wy jak to widzicie? jak to jest ?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Ja chcę się przenieść na UEK z innej uczelni, jaki kierunek studiowałaś a jaki chcesz teraz?
Nikt oprócz Ciebie nie wie ile umiesz więc ciężko cokolwiek powiedzieć
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-12, 17:58   #4102
coffeeaddict777
Przyczajenie

Witam, Czy jest tutaj ktoś kto studiuje zaocznie magisterkę z International Finance and Accounting na UEK? Zamierzam w tym roku aplikować i zastanawiam sie czy jest cięzko itp.
coffeeaddict777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 23:09   #4103
student1
Przyczajenie

Witam.
Mam pytanie odnośnie studiów na prywatnej uczelni w Krakowie, czym one się różnią od państwowych? Czy mogę po takich kontynuować naukę II stopniu studiów?
student1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 23:25   #4104
Lotto7
Przyczajenie

Cześć!
Osobiście mogę polecić prywatne uczenie. Czas zajęć jest w normalnych godzinach, tzn nie ma 3h przerwy między jednymi zajęciami a drugimi, obsługa techniczna oraz kultura osobista pracowników takiej uczelni na bardzo wysokim poziomie.Oczywiście, że możesz kontynuować naukę na IIgim poziomie (magisterskie), może to być na tej samej uczelni, bądź możesz zmienić na inną.
Ja sam studiowałem na WSZiB (Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości) było elegancko, jedne zajęcia po drugich i czas wolny, komunikowaliśmy się w wykładowcami przez takie dwie platformy uczelniane SUSZI i SAKE. Ogólnie super atmosfera, wszyscy pozytywnie nastawieni. Teraz zacząłem drugi stopień, też na WSZiB moim zdaniem mają dobrą ofertę, a ja mogę sobie spokojnie studiować!
Pozdrawiam
Lotto7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 20:37   #4105
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez student1 Pokaż wiadomość
Witam.
Mam pytanie odnośnie studiów na prywatnej uczelni w Krakowie, czym one się różnią od państwowych? Czy mogę po takich kontynuować naukę II stopniu studiów?
Tym że się płaci. Plotki chodzą że ze zdawalnością nie ma problemu bo liczy się dla nich Twoja kasa, czy to prawda - nie wiem bo nie studiowałam na prywatnej.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-31, 17:37   #4106
ana_tious
Przyczajenie

Jak wygląda poprawa egzaminu z Podstaw Organizacji i Zarządzania u dr Małgorzaty Machaczki?
ana_tious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 11:21   #4107
sabinag00
Przyczajenie

Hej hej hej!
Mam pytanie odnośnie opłat rekrutacyjnych.
Wiem, że na UEK opłata rekrutacyjna za drugi kierunek to 30 zł (pierwszy 85zł), a jak wygląda sytuacja w momencie, kiedy rejestruje się na ten sam kierunek, ale stacjonarnie i niestacjonarnie (chodzi o pewność, gdybym czasem nie zdała egzaminu wstępnego na studia stacjonarne) ?
Pytam, bo logiczne wydawało mi się, ze płacę 85 zł + 30 zł, ale gdzieś rzuciło mi się, że w takim wypadku płaci się 85 zł + 85 zł..
Może ktoś się orientuje ?
Dziękuje.
sabinag00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 19:16   #4108
_Dreamer
Przyczajenie

Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017

Hej
Jeżeli planujecie studia na wyżej wymienionym kierunku i uczelni - piszcie
Łączmy się
_Dreamer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 17:40   #4109
sophisticated_
Rozeznanie

Dot.: Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017

hej dziewczyny
czy moze ktoras z was miala zajecia z makroekonomii z gabriela wronowska> prosilabym o wszlekie informacje na jej temat
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-14, 20:47   #4110
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Finanse i Rachunkowość - UEK - 2016/2017

Hej, czy miał ktoś z Was może ćwiczenia z dr Wodecką-Hyjek ze Współczesnych Koncepcji Zarządzania, albo jakiekolwiek inne i jest w stanie powiedzieć jak wygląda u niej poprawa kolokwium?

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości