|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobiłam sobie maskę do włosów: zółtko jaja + łyżeczka olejku rycynowego + łyżeczka odżywki jantar + łyżka miodu + kilka kropel wody. Niestety nie chciało mi się lecieć po cytrynkę do sklepu
![]() Konsystencja wyglądała tak, jakby wszystko miało mi spłynąć z głowy, ale przy nakładaniu maska jakby zaczęła się zbrylać i kleić do włosów i skóry głowy. No ale nie poddałam się i nałożyłam ją jakoś, potem owinęłam głowę folią spożywczą. Nie pamiętam dobrze ile z nią siedziałam, ale jakoś trochę ponad pół godziny. Zmywanie nie było najfajniejsze, ale po dwóch myciach jakoś zeszło, choć włosy były straszne i nie chciały dać się rozczesać. Efekt... po wyschnięciu włoski były niesamowicie miękkie, dawno takich nie miałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Nie nie. Na noc nakładam olejek rycynowy. Czasem jak siedzę w domu to też i na dzień sobie nakładam
![]()
#4085 |
Raczkowanie
|
ja tak troche w klimacie wypowiedzi earl_grey to powiem że też ostatni zrobiłam sobie maseczkę.
Dałam oczywiście olejek rycynowy x2, oczywiście nafte x2, oliwe z oliwek x2, miód(taki super płynny) x4, zółtko z jajka no i do tego kawe rozpuszczalną ( ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- x2 - chodzi o ilość łyżek (niepełnych stołowych);] |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Przyczajenie
|
Ja do maseczki daje 2 łyżki oleju , jedno zołtko , troszkę skoku z cytryny , a nieraz rozcieńczony roztwów octu, i mikstura jest idealna , nie kombinuje z niczym innym bo mi to pomaga , ale chetnie posłucham nowycjh pomysłów na domowe odzywki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Olejek jest świetny dlatego go polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o domowe odżywki to standardowo przydaje się nafta, olejek rycynowy +m oliwa z oliwek na końcówki, jeszcze czasem pare kropel cytryny, ale uwaga bo troszeczke rozjasnia wloosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Wtajemniczenie
|
Ja robie tak :
przed myciem glowy nakladam nafte kosmetyczna z kilkoma kropelkami olejku. pozniej dodaje go tez do szamponu i jestem zadowolona ![]() ![]()
#4089 |
BAN stały
|
ja sam olejek nalozyam na suche koncowki pozniej zmylam wieczorkiem i sa o wiele ladniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
ja wcieram w cebulki na noc i aż czuje power we włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Wtajemniczenie
|
moja mikstura....
2 lyzki olejku rycynowego pol cytryny zółtko i 2 lyzki nafty Stosuje na wypadajace włosy kiedys pomoglo mam nadzsieje ze i teraz da rade ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj pierwszy raz zastosowałam olejek na suche włosy przed ich umyciem i powiem, że REWELACJA!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja właśnie siedzę z maseczką (tylko żółtko i olejek) na głowie. Pierwszy raz użyłam na włosy. Boję się, że ciężko będzie się go zmywało, a moje włosy ciężko przeżywają eksperymenty, bo są długie aż za pas.
ps. polecam umyć dłonie, wsmarować olejek i założyć stare rękawiczki na noc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko. Wlosy strasznie mi pociemnieały po rycynie a chce je jakoś teraz pojaśnić- nie tylko sokiem z cyryny. Proszę o pomoc
![]()
#4095 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
BAN stały
|
a ja rano nałożyłam rycynę i własnie sobie siedzimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny przeważnie piszecie że po użyciu olejku wlosy sa miekkie, lśniące itd. A mam pytanie jakie macie spostrzeżenia po dluższym czasie stosowania? I po jakim czasie można coś dostrzec? Po 3 mies, po pól roku? Czy wlosy są mocniejsze, grubsze? Chodzi mi o efekt dlugofalowy, trwaly i niezmywalny przy nastepnym myciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
BAN stały
|
Cytat:
myślę, że jak będziesz stosować olejek częściej np 2 x w tyg to efekty zobaczysz szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Rozeznanie
|
a ile razy zmywacie olejek? do niedawna wydawało mi się, że zmywam dobrze i że już po 1 myciu nic nie ma. na 2 dzień, dosyć mocno wiało, włosy mi się posklejały w pojedyncze strąki, nie przetłuszczone, ale po prostu zebrały się w pojedyncze pasma :|
ja mieszam olejek z balsamem do włosów mrs. potters, bo po akcjach z jajkiem i na 2 dzień zapachem żółtka we włosach mam dość eksperymentów, a cytryna absolutnie odpada, bo nie chće żeby mi rozjaśniła włosy. czy np. ten balsam moze wpływac jakoś na działanie olejku? np. zmniejszac je? wybaczcie tak banalne pytania ![]() dzisiaj wypróbuje nałożenie samego olejku tylko na końcówki ![]() Edytowane przez Cogata Czas edycji: 2010-05-19 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie wydaje mi się, żeby balsam jakos wpływał na działanie olejku, ja również mieszam go z odżywką ziaji, ale nie daje jej dużo, tylko tyle żeby ją rozcieńczyć, u mnie skład wygląda tak: 3/5 lub 4/5 olejku, 2/5 lub 1/5 odżywki, zależy ile mam olejku i odżywki na stanie ![]() a stosowanie olejku na końcówki jest bardzo dobre, olejek szybko się wchłonie i tam zrobi co ma zrobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Przyczajenie
|
![]()
Po przeczytaniu waszych opini ruszyłam do miasta
![]() własnie przyszłam nałożyłam juz na brwi i rzęsy.mam nadzieje że będa jakieś efekty bo moje rzęsy i brwi to jakaą porażka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Rozeznanie
|
Koleżanko, dziękuję bardzo za odpowiedź
![]() a co do rzęs, to boję się je nasmarowac na noc, bo czytalam o akcjach, ze dziewczyny mialy problem z otworzeniem oczu rano :/ ale rycynka by sie przydala bardzo moim rzęsom, musze sie w koncu przemoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() Napiszę jak ja stosuje olejek rycynowy....i powiem, ze są efekty....choc nie mozna przesadzac z czestotliwoscia bo moze obciazyc za bardzo wlosy, jezeli ktos ma sklonnosci do prztluszczania....ale kazdy musi sobie sam dopasowac...na poczatku zaczelam czesto stosowac i wlosy mi sie przetluszczaly......a teraz stosuje roznie 2-5 razy w miesiacu, jak mi sie chce... Zaczelam stosowac od okolo listopada i do teraz....i efekty sa takie: - wlosy nie wypadaja - sa ladne i blyszczace - koncowki nie rozdwojone (a mialam balejaz) - i wogole mam wrazenie, ze mam wiecej wlosow na glowie. A robie tak, dodam ze mam wlosy do ramion i myje wlosy przed nalozeniem: 1. Mala buteleczka olejku rycynowego + żołtko jaja + witamina C lub sok z cytryny....(slyszalam tez ze mozna tez dodac do tego witamine A+E tzn wycisnac z kapsulki) i na glowe na kilka godzin lub na cala noc. 2. Albo sam olejek rycynowy wcieralam w skore glowy i pozniej przecieralam wlosy....i tez na kilka godzin lub na noc. Oczywiscie w pierwszej jak i w drugiej wersji worek foliowy na glowe i ja bo jestem wygodna zakladam ciepla czapke...pomijajac fakt ze maja polewke ze mnie w domu ![]() ![]() Dodam tez, ze dobrze tez dziala u mnie na wlosy nafta kosmetyczna Anny z wit.A+E lub z dodatkiem olejku rycynowego - ale to z kolei klade na wlosy powiedzmy brudne przed myciem na ok 15 min. Aha i jeszcze co do zmywania dodam, ze wypadku jak jest sama rycyna i nafta, to dobrze zmoczyc same dlonie, biore szampon i wcieram we wlosy (choc sie nic nie pieni) po chwili splukuje woda i dopiero myje dwa razy i jest dobrze ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Przyczajenie
|
Hej, czy którejś z Was olejek rycynowy pomaga na porost włosów??
Czytałam, że ma takie właściwości. To dla mnie ważne, bo przedwczoraj wyżyła się na mnie jakaś wściekła fryzjerka (jak ją dorwę to... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Raczkowanie
|
babayaga hmm...mnie rosna wlosy srednio 1 cm na miesiac a nawet wiecej.....nie wiem czy olejek przyspiesza.........bo tak mam caly czas......
Ale.....nawet jak Ci nie przyspieszy to Ci napewno wzmocni......i nie boj sie go uzyc......tylko tu potrzeba miec troske cierpliwosci....bo po jednym razie nie ma co oczekiwac nie wiadomo czego........ Aha mnie tez ostatnio fryzjerka uwalila.......a juz ilam takie fajne odrozniete do lopatek......jesooo do tych fryzjerow trzeba poprosto lopatologicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Przyczajenie
|
Zaopatrzyłam się już w olejek teraz potrzeba mi tylko cierpliwości...
jak będą jakieś rezultaty to się odezwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie miałam kiedy, ostatnio posiedzieć z rycyną na końcówka, dzisiaj to zrobię, bo mam w końcu wolną sobotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj kupiłam olejek
![]() zastanawialam się, czy mogłabym go np. dodać w niewielkiej ilości do maski Bingo ![]()
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Możesz mieć później efekt tłustych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.