|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Nie powinnaś marznąć,bo dziecko sie zdenerwuje ![]() No i gratuluję 33 tc i 3 dni ![]() TEN dzień juz za parę tygodni ![]() A to tak szybko zleci... Wiesz co,mąż z nim rozmawiał,na spokojnie,tłumaczył mu,mówił,że mamie jest przykro i to nie jej wina,że po prostu wszyscy musimy uważać,żeby Martusia urodziła się zdrowa,ale mały swoje. Stwierdził również,że nie przeprosi mnie za swoje słowa,bo to moja wina. Do męża i do Gosi odzywa się normalnie,a mnie ignoruje. Cóż,widze,że on po prostu potrzebuje czasu,żeby to wszystko ogarnąć i pojąć,ale jest mi strasznie przykro ![]() Co do obcasów-ja pół życia biegam na 10 cm szpilkach-to kwestia przyzwyczajenia ![]() Swoją drogą,pamiętam do dziś,jak modne były buty białe,coś a'la klapki,z dłuuugim czubem ![]() Ja ich nie nosiłam,bo mam rozmiar buta 39,i wyglądałabym śmiesznie ![]() Lilijko,naprawde można zawału dostac...Syberię masz w łazience,nie ma co ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-29 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
taaaaa, a jak ekspresowo korzysta się z toalety
![]() nie no na poważnie to jak chodzę się myć, to mamy taki grzejnik i nagrzewamy ją, a kuchnia nagrzewa się od pokoju ![]() A syn to pewnie ma okres buntu i wczoraj wyszło mu to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Rozeznanie
|
Jelly u mnie sie zagrzeje, bo dopiero w pokoju grzejnik odkrecilam, ale i tak maks 21 bede miec... Jednak nie zazdroszcze tych 5 Lilijko!
A propo tego Twojego malca to w sumie pomyslu nie mam ![]() ![]() Oj tak czas leci, chociaz ja to bym juz chetnie urodzila! |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
dla mnie 19-21 st to idealna temperatura
![]() za to u teściowej 27 st i masakra, nie umiem oddychać, duszę się, i zauważyłam, że namiętnie puchnę, szczególnie łydki u kostki ( aż się popłakałam zakładając buty jak wychodziliśmy, bo do tej pory to bez problemu to robiłam) |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja mam luksus,bo do wiadra siusiam ![]() Oczywiście żartuje,mąż mnie tylko do łazienki wypuszcza,tak to leżę. Wiem,wiem,z rana zawsze jest chłodno w domu,u mnie jest to samo. Kurka,jak on ma teraz okres buntu,to co będzie za 10 lat ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Co do synka-ja już nie wiem,co robić. Mąż mi powiedział,że chyba do swojego ojca zadzwoni,bo teść ma świetne kontakty z Marcinem. Może to coś da,na razie jestem podłamana tą sytuacją. To przeciez moje dziecko.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Rozeznanie
|
Witam laski,
ale się sernika nawpie..., noc raczej udana, teraz troszkę się po domu pokręcę, bo gości mieć będziemy. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mąż juz dzwonił do teścia,i tamten obiecał,że wpadnie do nas dziś po południu. Porozmawia z małym. Oby się to udało,i Marcinek nie miał mi za złe tej wczorajszej sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
Moze szybciutko zapomni, dziadek przyniesie duzo wrazen! Trzymamy kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że samo przyjście siostry na świat jest dla niego nie do ogarnięcia, w końcu sam jest jeszcze małym brzdącem. Po narodzinach Martusi na pewno się oswoi. Bratanica mojego męża ma 3,5 roku i też czasem potrafi walnąć taki tekst, że nie wiadomo co odpowiedzieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szukałam własnie tej wiadomości jak tylko kompa włączyłam. MURON gratulacje!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą to słodkie że już tak się troszczy o swoją siostrzyczkę. Co do tż to też Ci chyba tylko pozazdrościć że taki opiekuńczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja znowu w nocy miałam bóle jak na @, ale po zmianie pozycji znikają teraz juz spoko, wieczorem też czułam jak by mi się wsytko w środku napinało, ogólnie czuje jak by mały był troche niżej, bo jak się wypina to "kulki" też się robią niżej, mówie do niego cały czas że jeszcze 3 nocki ma tam siedzieć ![]() ![]() kurde a jutro jeszcze ksiądz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
BAN stały
|
Ligotko,Dizi-dziekuję Wam
![]() Dziadek ma na małego duzy wpływ,powiem Wam,że czasem zamiast nas to słucha się jego ![]() Dizi-wiem,on ma 4 lata przecież,i to na pewno jest dla niego ogromne przeżycie. Mam nadzieje,że wszystko z biegiem czasu się zmieni,oczywiście-na lepsze. Wieczorem dam Wam znać,jak mały zachowuje sie po wyjściu dziadka. E-rosa,właśnie to jest przykre,że to moje dziecko ![]() Dziś teść przyjedzie,żeby ratowac sytuację,bo ja chyba oszaleję. Co do męża-dziekuję ![]() Na początku małżeństwa sama nie mogłam uwierzyć,że trafiłam na taki skarb ![]() A to już prawie 20 lat małżeństwa,plus 2 lata ''chodzenia ze soba'' ![]() Co do herbatki-ja zapomniałam kupić,męża wysłałam,to też zapomniał ![]() Ale przy najbliższej okazji powiem mu,żeby kupił. Córka na szczęście zaczeła jeśc,i teraz nawet lepiej się czuje. Karinko-ja się modlę,żeby mu przeszło. A pamiętliwy to jest chyba po mnie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-29 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
czesc Kobietki
![]() jestem niewyspana,maz mi zrobił pobdke i sciagnał z łózka ,tak on sie do pracy wybiera ze biedny nie pamieta gdzie polozyl spodnie.Czasem mam wrazenie ze mam juz dwójke dzieci ![]() Lilijko wspolczuje takiej temperatury w kibelku ,pewnie w nocy czesto chodzisz sisku a tu tak rześko ![]() ![]() Jelly twój synek jest bardzo pamietliwy ,bo moja mała zaraz zapomina o co sie złosci. Na pewno po wizycie dziadka przejdzie mu ,nie martw sie ![]() Chantalle sliczne sa twoje dziewczynki i pokazalam mezowi jemu tez sie bardzo podobaja ![]() Wczoraj poruszylismy temat porodu i maz stwierdzil ze dopiero dochodzi do niego to co znow nas czeka ,te wszystkie obowiazki ,troski o malenstwo ,o kapiele i przerazil go na nowo porod ,bo wie ile mnie to wtedy wymeczylo ![]() Muron wielkie gratulacje !!!!
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-29 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Rozeznanie
|
A moj mezus wlasnie dzwonil z "dobrymi wiesciami" gadal z jakas znajoma polozna i ona mu powiedziala ze ten bol kregoslupa i brzucha a w dodatku wymioty, ktore mnie wczoraj dopadly, to normalka, dzidzia sie rozpycha i ma prawo bolec, i tak az do porodu ;((((( Ja juz chce zeby byl 12 luty!!! Przez to wszystko mam dzis mega dolka, a musze sie wziac za nauke... Zrobilam sobie pop corn (wiem nie zdrowe ale ja uwielbiam w ciazy) i soczek i mam zamiar poczytac, a to nic milego....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się środowo - jeszcze 2 dni i witamy Nowy Rok
![]() ![]() Ja dopiero wstałam- nie pamiętam, kiedy się tak wyspałam, chociaż wieczorem myślałam, że nie zasnę - tak mnie bolał krzyż na dole, że nie wiedziałam, jak się ułożyć. Mąż mnie pomasował i w końcu jakoś zasnęłam. W ogóle wczoraj miałam uczucie, że jakaś obręcz mi się zaciska na plecach i podbrzuszu normalnie. Dziś od razu po wstaniu wzięłam prysznic - na razie mam spokój ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lilijko - Trzymaj się i ubieraj ciepło, cobyś nie przeziębiła sobie niczego w tym kibelku!! ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
Rozeznanie
|
Kma poczytaj, może to nam doda trochę otuchy
![]() http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...AT16/328477445
![]() |
#4097 |
Rozeznanie
|
cytrynko ja juz sobie kupilam - truskawkowego
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-29 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hihi u mnie też na sylwestra podobne menu :P piccolo i pizza - zadeklarowałam się, że zrobię. Mąż obiecał kupić balony i zimne ognie, laski, zabawa na całego ahahahahahahaha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Raczkowanie
|
tak na szybko, krotka relacja:
jak wiecie, w wigilie urodzilam przez cc 2 cory, Matyldę i Malwinę, był to 33 tyg + 2 dni. Dzien wczesniej nad ranem czulaam jak Matylda sie obraca(wpierw byla glową do dołu) i tak jakby nogą przebiła swoj worek. Sa werjse, to moglo by przyczyna lub moja infekcja-paciorkowiec. Przez dobe utrzymali mnie w szpitalu, 2 razy podali sterdy na pluca i wio na CC(Matylda blizej wyjscia, ulozona posladkowo). o 10.30 i 10.31 młode zostały wyjete z mojego brzucha. Tatus byl caly czas ze mna, szybko dostal jedna na rece. Na sali bylo jakies 12 osob,przed operacja kazdy nam sie przedstawil,podal reke,wytlumaczyl co bedzie robil. Na koniec kazdy tez zachwycony i usmiechniety gratulowal i skladal zyczenia wigilijne. Super podejscie. Dziewczyny wazyły 1790 g i 1770 g, obie 42 cm, obie 10 punktow. Jestesmy w szpitalu, mlode jedza przez sonde, ja walcze z laktatorem,moje mleko dostaja tez przez sondy. czesto tez sa przystawiane do piersi, ladnie ssa,tylko predko sie mecza. Sa piekne i ja jestem bardzo szczesliwa. Jednak strasznie sie boje o nie,jak wrocimy do domu,sa takie kruche.w 2 dobie Matylda zapomniala oddychac,wiec juz postanowione, ze kupujemy monitory oddechu,musze sie tylko zdecydowac na najlepszy,poczytac o nich. wlasnie okazalo sie ze maja zoltaczke. pozdrawiam
#4100 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Szybko zdecydowali się na CC,zresztą-nie ma się co dziwic. Ale najważniejsze,że wszystko jest w porządku ![]() Nie dziwię Ci się,że się boisz,tym bardziej,że one są takie maleńkie i delikatne. Ale ja też tak miałam przy pierwszym dziecku,natomiast mój mąż-przy każdym ![]() Życzę wszystkiego dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzwonił mąż, dostał skierowanie do chirurga - podejrzenie przepukliny ![]() ![]() karinaaa na szczęście ostatnio wstaję tak 1 może 2, 3 razy do kibelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Rozeznanie
|
kurcze lilijka to masakra, trzymamy za zdrowko meza! Oby to nie byla przepuklina....
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki. Jak tam wasze samopoczucia? Ja dzięn zaczęłam od prysznica i czuję sie świetnie, chyba wprowadze to jako codzienny rytuał.
Dziś zaczynamy 33 tydzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karinaaa mam pytanie. Widze, że jak będziesz miała coreczke, chcesz jeje dać na imię Nadia, tak jak ja swojej.I co na to twoja rodzina, nie spotykasz się z jakimis negatywnymi komentarzami ????U mnie wszyscy twierdza, ze to brzydkie ruskie imie..:-(...ale nam sie podoba i zdania nie zmieniamy ![]() Juz patrze co u Was nowego.
#4105 | |
BAN stały
|
Cytat:
No to faktycznie ekspresowo ![]() Ja mam łóżeczko od dawna,bo mąż się upierał,żeby wczesniej kupić ![]() No,a sprawa z mężem-współczuję ![]() Nie martw się,będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
dzidzia się przestraszyła i uciekła pod żebra.............
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Rozeznanie
|
Synuś w przedszkolu, to ja na wizażu. Muszę dzisiaj ogarnąć domek zanim wroci, jakoś bez jego pomocy wszystko szybciej idzie
![]() Cytat:
Lilijko wspolczuje takiej temperatury w domku. Ja mam w całym mieszkanku 22 stopnie, ale wiem jak to jest bo całe życie mieszkałam w domu jednorodzinnym i tak wszystko zależne było od pieca... a z piecami wiadomo różnie bywa.. Chantalle naprawdę urocze te księżniczki... można sie zakochać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | ||
Wtajemniczenie
|
muron gratuluję
![]() Chantalle śliczne te Twoje córeczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Ty w ZG będziesz rodzic? myślałam, że w Sulechowie... Macie może jakieś pomysły na przekąski na imprezę Sylwestrową?? Jedziemy na domówkę i muszę coś przygotowac, ale kompletnie brak mi weny ![]()
![]() |
#4109 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymaj się ciepło i ucałuj obie córy!! Cytat:
![]() ![]() A co do zawodu męża - kurczę, fajna sprawa, już sobie wyobrażam te śniadanka do łóżka i chrupiące bułeczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale to szybko leci...33 tc ![]() Nie dziwię Ci się,że nie możesz się doczekać maleństwa,ja mam dokładnie to samo ![]() Oby tylko moja urodziła się zdrowa... Co do imienia-pozwolicie,że się wtrącę ![]() Mnie się imię Nadia podoba,ładne,i rzadko spotykane. Ja moim dzieciom dałam dość popularne imiona,sama zresztą nie mam oryginalnego imienia(Dorota ![]() Rodzinami się nie przejmujcie,naprawdę-to tylko i wyłącznie Wasz wybór. I jeśli Wam takie imię odpowiada,to mówiąc brzydko ''olejcie'' wszystkim i postawcie na swoim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.