|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30672672]A jest jakaś amla nie na parafinie?
![]() Jest jeszcze dostępna Amla Bajaj. ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Hej, tego akurat nie stosowalam z shikakai, ale mialam inne dwa olejki z tej serii i bylam zadowolona Edytowane przez katka290 Czas edycji: 2011-11-24 o 06:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Rozeznanie
|
to jak to jest, że skoro sls wypłukuje działanie oleju, a przecież są oleje, których nie da się domyć innym szamponem jak tylko z sls, prawda? polecacie BD, ale on nie zawiera tego sls, próbowałam nim myć włosy bo zawsze mam go w domu( moja córcia go używa) to nie dość, że nie domył, a myłam dwa razy, to w dodatku na głowie miałam jeden wielki kołtun po nim. To jak radzicie sobie z tymi olejami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje włosy nie lubią krokosza z Aldi ![]() to może mi biedronkowe winogrono przypasuje? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro wracam do studenckiego mieszkania i wreszcie sobie Sesę nałożę ![]() ![]() aaa, i zamówiłam sobie m.in. Avocado z ZSK, już się nie mogę doczekać, jak będzie na mnie działał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
czyli wychodzi na to, że nie ma jednej reguły, już nie mogę się doczekać, kiedy pojmę co moje włosy tolerują, co lubią a co im nie pasuje szczerze to już mam chwile zwątpienia i mi się odechciewa wróciłam tu po roku z nadzieją, że tym razem przetrwam i uda mi się uratować moje włosy, które przez ostatnio rok przeżyły katorgę |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
jak dobrze, że winogronowego starczy mi jeszcze tylko na 2 użycia... nie cierpie go..
muszę spróbować jeszcze sese i khadi i zrobić liste swoich ulubionych olei i tylko ich się trzymać.. jak na razie jest to vatika i amla dabur, słodkie migdały i himalaya też mnie nie powaliły.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a wczoraj umyłam odżywką, ale nie po oleju tylko po prostu, faajnie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4091 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym, można zmywać oleje szamponem z SLeS, jeśli delikatniejsze szampony sobie z olejami nie radzą. Jeśli nawet po zmyciu oleju SLeS-em widzisz efekty kuracji olejowej, to problemu nie ma ![]()
![]() |
#4092 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Rozeznanie
|
A czasem jak żaden delikatny szampon nie radzi sobie z olejmai to trzeba używać tych z SLSami, ale to też zależy w sumie od oleju. Im cięższy, tym trudniej zmyć.
Z cudownym zdrowiem pod pachę, czyli blog o zdrowym odżywianiu, receptach na życie i naturalnej pielęgnacji. - Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu? - To ma znaczenie dla tego, którego uratuję. Edytowane przez siwa anka Czas edycji: 2011-11-24 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
Tak, własnie pottersem zmywam
![]() Dumam ostatnio nad zamówieniem sobie szamponu Avalon na iherbie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spróbuj metody kubeczkowej, nie szoruj włosów, tylko masuj skalp ![]() Cytat:
![]() ![]() no i nie radziłabym nakładać szamponu na suche włosy i rozetrzeć ![]() ![]() lepiej zastosować metodą kubeczkową na mokre włosy, przynajmniej szampon jest rozcieńczony, zapieniony, wystarczy wylać, masować skalp, przejechać po włosach i gotowe ![]()
![]() |
#4097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co zastanawia, mnie jak to jest ze wlasnie jednym zmywa delikatny szampon oleje a innym nie. Jesli np. chodzi o mnie to ja zmywam normalnie balsamem Mrs poters i jest wszystko ok nic nie pozostaje na wlosach, nic tlustego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś również szorowałam włosy szamponem z slsami ze 3 razy i nadal wydawało mi się, że są brudne... po prostu nie potrafiłam zmyć oleju ![]() ![]()
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Stosowała któraś z Was dziwczyny olej z orzechów arachidowych? W Carrefour pojawił się taki olej made by Carrefour za 12zł duża butla. Zastanawiam się nad nim.
#4100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Ja mam 1 szampon z Farmony z slsami, a reszta wszystko łagodne. Żrącym zmywam tylko ciężkie oleje rycynę, oliwki. A pozostałe już albo odżywką, albo czasem delikatnym szamponem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Rozeznanie
|
Posiadam jeszcze fitomed do włosów suchych, ten ma sls, ale daleko w składzie i nim domywam ten olej, a po zmyciu również kołtun, czyli wychodzi na to, że to jednak brak umiejętności w myciu.
Spróbuję wszystkich waszych sposobów ![]() ![]() marzy mi się z orzechów włoskich..gdzie mogę go kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do mieszania, to nie chodzi mi właściwie o to żeby od razu robić mieszankę w dużych ilościach, tylko tak bardziej jednorazowo ![]() na świeżo ![]() zastanawia mnie samo to, czy rozcieńczony będzie działał równie dobrze co nierozcieńczony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moge zapytac ktore z olejow indyjskich w takim razie polecasz? Cytat:
![]() Caly czas mam obawy, ze mycie jedynie skalpu spowoduje, ze olej nie spluka sie do konca. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Raczkowanie
|
Ja nałozyłam 1 raz Sesę na noc z piatku na sobote. I wstałam po 3 godzinach bo było mi niedobrze i duszno. Zmyłam go byle jak i połozyłam sie spac, bo przeszło...
W sumie efektow po wstaniu rano nie było jakiś, pewnie dlatego ze połozylam sie spac z mokrymi i byl to dopiero 1 raz. Dzisiaj nałozyłam po przyjsciu ze szkoły ( bo normalnie w tyogodniu myję wlosy na wieczor),z 2 godziny temu, i znowu to uczucie ![]() Ogolnie b podoba mi się ten zapach, ale nie wiem skąd ta reakcja. Ktoś ma podobnnie? Jednak byłam zaskoczona bo zmyłam go wtedy na szybkiego, tylko raz i nie miałam tłustych włosow! ![]() Jednak mimo wszystko chyba ten zapach moze zbyt intensywny i stad to uczucie. Edytowane przez mariaantoninaII Czas edycji: 2011-11-24 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stosuję metodę mycia twarzy olejami, OCM i tu mieszam rycynowy jako bazę i uzupełniam buteleczkę innymi olejami. Trzymam to czasem nawet 2 tygodnie i nie widzę jakiś zmian na twarzy jeśli chodzi o mieszanie olejów, a próbowałam też samymi myć, poza rycynowym, bo za duża ilość wysusza, ale pozostałe oleje sprawują się wyśmienicie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
no to olejek z kokosa na glowie
![]()
#4109 |
Mod-Śnieżynka
|
Użyłam wczoraj pierwszy raz masło babassu jako dodatek do maski. Jestem bardzo zadowolona. Na pewno wypróbuję jeszcze jako dodatek do innego oleju albo nałożę samo.
Masła super działają na moje włosy, często dodaję je do masek/odżywek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Raczkowanie
|
Kochane, troooszke offtopowo, bo wlasnie zglebiam mazidla.pl i zastanawiam sie, jaki produkt lepiej nadaje sie do wlosow blond, cienkich (nieco oslabionych i puszacych sie) - jedwab hydrolizowany, keratyna hydrolizowana czy moze jeszcze cos innego? Czytalam, ze wiele z Was uzywa takich specyfikow. Dzieki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.