|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Moje dziecko mnie dziś ugryzło
![]()
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
a gdzie?
![]() Tymek śpi od godziny i chyba też pójdę w jego ślady, bo pewnie niedługo się obudzi. Dobrej nocki ![]()
#4083 |
Rozeznanie
|
hehe matall - a w co Cię ugryzł?
![]() Ja na razie pilnuję podczas karmienia, bo już parę razy mi tak tymi dwoma zębami przejechał że ałłłłaaaa
#4084 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Ja tylko na chwilkę. Przyszłam zameldować,że byliśmy na cmentarzu. Moje dziecko śpiewało razem z księdzem... najpierw piszczał, później "pierdział" buzią. Myślałam,że padnę ![]() Jutro jedziemy do Krk,do moich rodziców. Może w Krk uda mi się kupic kombinezon dla Kuby, bo tutaj w sklepach JUŻ nie ma ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór
![]() Dziewczynki ja tylko na moment...wpadłam się pożegnac i prosic o kciuki ![]() ![]() Nie wiem jak zniosę tą rozłąkę...a o zabiegu nawet nie myślę ![]() A 4 listopada mija rok jak z Wami jestem ![]() Buziaki ![]()
![]() |
#4086 |
Rozeznanie
|
Dziewczonka!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gabi je zazwyczaj ok 3/4 dużego słoiczka, ale coraz częściej widze, że jeszcze buziuchnę otwiera więc dziś dogrzałam resztę i pochłonęła Wojtuś pewnie więcej UU jeszcze dostaje, dajesz po obiadku ?? ![]() ![]() Cytat:
![]() dacie obie radę !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |||
Wtajemniczenie
|
Bry wieczór...
EEEEEEEEEEEEEEda ![]() ![]() Skoro "tata" woła brata, to "mama" woła siościćkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Yyyyyyyyyyyyyyy, niegrzeczny ![]() Cytat:
![]() A u mnie w rodzinie 23-go rodzinny przeszczep nerki ![]() Będę prosić o kciuki... Narazie sobie tego nie wyobrażam... Chyba oszaleję... ![]() ![]()
![]() |
#4089 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wypadałoby tylko marudzić na dzień dobry ![]() Ostatnie nocki mnie wykańczają ![]() Niech się ten pie... skok skończy, bo ja się wykończę ![]() Do kompletu, po 15 m-cach, przyszła @ ( na szczęście nie bardzo uciążliwa - przynjamniej na razie ). Najgorsze chyba to, że mleko się (prawie skończyło ) ![]() A w tv reklamują prezenty na święta ![]() Idę pozbierać się do życia, tż poszedł do pracy i muszę ogarnąć dom i Pepe ![]() Wszystkim solenizantom najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | ||
Zadomowienie
|
a został ślad??
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas w rodzinie w tamtym roku był przeszczep wątroby, tez rodzinny w Warszawie, wszystko poszło ok, teraz też tak będzie, tam są bardzo dobrzy lekarze ![]() witam się z rana pierdzielone przesunięcie czasu nam nie sprzyja ![]() Mati przestawił się i wstaję o 4.30 zjada mleko i zaczyna dzień ![]() tak już 3 dzień, dzisiaj po wielkich trudach udało mu się usnąć o 5.30 na godzinkę ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-11-02 o 07:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczonka, to już dzisiaj ten szpital! o matko, trzymam kciuki bardzo mocno ![]() ![]() Amarcia, też będziemy trzymać kciuki ![]() Anulinka, a jak Pepe tak wstaje to później od razu zasypia? Zosia, 4.30 o mamo ![]() ![]()
![]() |
#4092 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczonka,
![]() amarcia, ![]() Monia, nie za każdym razem, najczęściej od razu odwraca się na brzuch i wyciąga głowę do góry ( jak peryskop ), wczoraj o 23 nawet tak było, a jak zasypia, to za chwilę budzi się z płaczem, wkładam smoka, zasypia i znowu się budzi i tak całą noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Wtajemniczenie
|
![]() u nas super, jedno miedzyladowanie o 2giej i sen w lozeczku do rana. chyba wam nie mowilam ze prowadzilam dominikowi ta kronike/kalendarz dziecka. wczoraj czytalam-z lezka w oku, i porownywalam chlopakow. ![]() zdziwilam sie, bo pomimo ze domi byl rowno kilo mniejszy jak sie urodzil to majac 6mcy wazyl 6700,a norbi ma ok 7-7100 ![]() dziwne ze tak im sie wagi zrownaly. widocznie mamy szczuple dzieci mega roznica tylko w dlugosci bo az 9cm domi jak mial rok mial tylko 8330 ![]() pierwszy zabek 2 tyg przed ROCZKIEM dopiero, a drugi az po mcu. ![]() za to zrozwojem to masakra. domi siadal, raczkowal dopiero w 10 mcu.... ![]() wiecie ile rzeczy nie pamietalam? po czasie stwierdzam ze super jest prowadzic cos takiego obok douzupelniam dzisiaj dane norberta. fajnie sie to czyta i porownuje po czasie dziewczonka , amarcia trzymam kciuki za wszelkie zabiegi
#4094 |
Zakorzenienie
|
nie moge sie wbic do was
![]()
#4095 |
Wtajemniczenie
|
najlepsze zyczonka dla solenizantow, obchodzacych polroczka
![]() pola i kuba ![]() mam nadzieje ze nikogo nie pominelam?
#4096 |
Zakorzenienie
|
aga pe ja tez prowadze cos w rodzaju dzienniczka mojego dziecka. przypomina to bardziej pamiętnik pisany z pozycji seby, np."dzisiaj wyszlismy ze szpitala a mama ostro panikuje"
![]() ![]() w ogole to czemu moje dziecko nie siada? nie raczkuje? nie podnosi dupki? tzn podnosi ale po tym co mi zaprezentował Edzik to mi sie wydaje ze Seba jest opóźniony ![]() anulinka współczuje ten skok jest straszny!!! ja nie chce go nigdy wiecej ![]() noc wporzo 2 pobudki (jedna przez to ze sie zaksztusił własna śliną i sie wystraszył) o 8 wstaliśmy głownie dlatego ze tż (&^^%$##@#@) zostawił swoj telefon na ławie koło mojej głowy na najgłośniejszym dzownku i ktoś zadzwonił ![]() seba szaleje w leżaku i ulewa na siebie ![]() ja podobno ulewałam 18 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- najlepsze życzenia dla późłroczniaków!!! jeju dzieciaki sie nam starzeją ![]()
#4097 |
Zakorzenienie
|
hej
Eda wampi ![]() ![]() u nas pobudka o 3,30 i 6 na dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Nie mam czasu poczytać, a nawet popisac bo córa wzywa z koca ![]() ![]() matall dla Edzika za ząbek ![]() aga_pe fajna sprawa taki dzienniczek, fajnie się czyta po latach ![]()
#4099 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
![]() amarcia ![]() zosiaaa O 4:30 ![]() ![]() Dobry ![]() Nocka super. 22-8:30 ![]() Polciu, Kubusiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() mocna kawa i orzeźwiający prysznic, to podstawa dziś! Późno położyłam się spać, a potem dwie pobudki. Najpierw zmywarka, nastawiłam wieczorem, zapomniałam i pipczała o 1:00, potem Hanna o 3:00 zaczęła swoje monologi, zasnęła po podaniu smoczka, ale potem o 6:00 zażądała mleka, dosypianie do 8:00, ale co to za wypoczynek ![]() wgl to u Hanki jakaś mega zmiana czasu -2, z tego co widzę ![]() Kuba, Pola! Radosnego dzieciństwa! ![]() PS kim jest Kasiabw, której synek też obchodzi miesięcznicę? ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Graża, Aga_pe, ja też prowadzę dzienniczek Hani, ale mniej szczegółowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
mary, graza
moj nie jest jakos super dokladny. wypelnialam tylko rubryczki dot dwoch jedynek, wagi do roku, troche wzrostu i kiedy co umial. wtedy wydawalo mi sie to takie nie potrzebne, ale teraz super ![]() graza kazdy dziec rozwija sie indywidualnie. takze spoko luz, sebulek na pewno rozwija sie prawidlowo. ja bym chciala zeby norbi troszke wyhamowal ze wzgledu na serduszko. wczoraj podpelznal do lezaczka bo kreci go ten lew, chwycil za siedzisko i tak sobie kleczal, po czym sie dzwignal na nogach i stanal, ale lokciami nadal opieral na siedzisku. oczywiscie caly sie chwial, ja dostalam o✂✂✂✂✂✂✂ ze wogole dopuszczam do takich sytuacji(od mamy) i ze to zle. sa dzieci ktore rozwijaja sie skokowo, czyli dlugo dlugo nic, a potem dziecko, siada ,raczkuje w jednym czasie, a tydzien pozniej wstaje i idzie ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- wysledzilam tz bilety na weekend 12-13 listopada ![]() z milionem pincset przesiadek, ale wszystko zgrywa sie godzinowo, wiec pewnie przyjedzie, bo ja mam wtedy wolne ![]()
#4102 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Piotruś przespał dziś całą noc ![]() ja się pytam co z nocym karmieniem UU ![]() ![]() Rano zjadł UU, ale byo mu mało i po godzinie wołał jeśc ![]() Małż się egzaminuje ![]()
#4103 |
Zakorzenienie
|
anulinka
![]() aga_pe ważne że masz zdrowych chłopaków ![]() Grazin co to za głupie tłumaczenia ![]() ![]() ![]() to nie Seba jest opóźniony tylko Eda przyspieszony ![]() Polu Kubusiu mnóstwo radości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! antropia ![]() Witam się ! dawno już takiej nocki nie miałam jak się położyłam koło 23 tak spałam do 6:30 ![]() nikt nic ode mnie nie chciał przez całą noc ![]() nikt nie skrzypiał, nie szukał pieska, kocyka, nikt nie potrzebował się przytulić, nikt nie chciał być potrzymany za rączkę, nikt nie przesikał pieluszki, no po prostu miód-malina ![]() nadal u baby jesteśmy Gaba strasznie radosna, Zosia jeszcze bardziej, ale wieczorem trochę marudna się robi, bo zmiana czasu bardziej ją dotknęła niż Gabunię |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Wtajemniczenie
|
#4105 | ||||
Zakorzenienie
|
W rękę, jak smarowałam Dentinoxem
![]() Normalnie się zdziwiłam, bo nie sądziłam, że taki mały ząb, a tak zaboli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak coś, to daj znać, kawę Ci przywiozę ![]() Nie został ![]() Cytat:
![]() Są tam zdjęcia, kiedy co pierwszy raz zrobił itp. ![]() A Seba nie jest opóźniony, tylko Eda tak wystrzelił do przodu ![]() Wczoraj mi wlazł pod stół. Leżał na kocu, nagle patrzę, a go nie ma ![]() Eeee... Nie, tylko nie to ![]() Cytat:
![]() (gdybym jak idiotka nie chodziła spać po północy, to bym się wysypiała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ola tez mnie gryzie najlepiej jej to wychodzi jak lezy u mnie na ramieniu i moj obojczyk chapie ![]() olenka drzemie ogladam porodowke na TLC mam do zrobienia 2 referaty normy iso 9000 i etyka w prawie CZY KTÓRAŚ Z WAS WIE COS NA TEN TEMAT I BY MI DORADZILA LUB POMOGLA??????? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Wtajemniczenie
|
matall ![]() z kawą... wzruszyłam się do łez... dziękuję dzięki dziewczyny za kciukaski, zostały jeszcze trzy tyg a ja już sie denerwuję, jakby mnie mieli kroić
#4110 |
Wtajemniczenie
|
Mleka nie mam, już nie jestem potrzebna mojemu dziecku
![]() ![]() ![]() Ale mam doła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.