Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 16:42   #4081
agulan82
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

Hej dziewczyny widzę, że zlitowałyscie się trochę i przystopowałyście z drukowaniem postów

My już po wizycie w konsulacie, zdecydowaliśmy się na podróż pociągiem i było super bo moja Lena to nie zabardzo lubi jeździć autem więc pociąg wydał nam się leposzy i bez żadnych płaczów i jęków pojechaliśmy i wróciliśmy i paszporty już w czerwcu do odebrania także super

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dobry

czy wasze dzieciaczki noszą rajstopki?
Moja nosi lubię nawet w domu jej zakłądać bo wygodnie i mi i jej - chyba a u nas pogoda około 12 stopni także ciągle w użyciu lub skarpety i legginsy.

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Zgadzam się, czasami jeszcze widać,ze dziecię czerwone i główka nie ma jeszcze "człowieczych" kształtów a shopping juz zaliczony
A tutaj to ludzie już nawet z kilku dniowym dzieckiem wychodzą do sklepów i w ogóle i nikogo to nie dziwi i ja też jestem za, bo tak sobie myślę, że np. jak takie dwu dniowe maleństwo jedzie na kontrol do przychodni czy szpitala to tam pewnie tyle samo zarazków jak nie więcej także przyzwyczajamy od pierwszych dni.

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
tez mojej nie przemywam bo chyba nie ma takiej potrzeby,jedynie oczka sola fizjologiczna bo często coś jej tam się skleja
dziewczyny wam też tak masakrycznie wypadaly włosy jak karmilyscie?
Jeszcze kilka tygodni i będę łysa

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
u mnie z włosami tak jakby lepiej, tzn wypadają w mniejszych ilościach

wasze dzieciaczki też namietnie wyrzucają zabawki z łózeczka i wózka? chyba zeświruję z tym ciągłym myciem...
Tak nauczyła się nie dawno i lecą ale ja nie myję za każdym razem, przecieram tylko nie raz nawet nie i podaję. Normalnie ja jakaś wyrodna matka jestem , pomyślicie sobie, ale nie nie ja tylko mam drugie dziecko i to już się inaczej patrzy, jedne rzeczy są ważne a drugie już mniej z doświadczenia wiem A podobno czym więcej ma się dzieci tym mniej się zwraca uwagi na pewne rzeczy

A mam pytanie do dziewczyn, które chrzciły już swoje maluszki jakie dzieciaczki dostały prezenty, bo mnie tu rodzinka podpytuje i ja za bardzo nie mam pomysłów
Stary 2012-05-18, 16:45   #4082
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
No cos Ty juz ma permanentny

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
a podkład zbedny bo ma karnet na solarke

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 16:49   #4083
glamourous
Zakorzenienie

Ja sie ciesze bo soni przedszkole mamy blizej niz nasz smietnik przydomowy a zlobek jakies max 15 min spacerkiem wiec zle nie jest
Stary 2012-05-18, 17:05   #4084
Oliveira79
Zadomowienie

słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

trochę mial opory, bo bał się co będzie jak mu zacznie jazde robic po drodze, ale wytłumaczyłam ze do biedry ma max 10 min w tę i z powrotem wiec na pewno da radę, no i poszli

teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo to chyba najlepszy wabik na laski facet sam z dzieckiem i do tego w chuście

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja sie ciesze bo soni przedszkole mamy blizej niz nasz smietnik przydomowy a zlobek jakies max 15 min spacerkiem wiec zle nie jest
no to naprawde wymarzona sytuacja

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

mam pytanko w sprawie glutu - kupiłam dzisiaj kasze manne - taka prawdziwa czystą do gotowania na wodzie - czy moge sobie troche wiecej ugotowac na kilka dni i trzymac w lodówce? czy trzeba ja spozyc tego samego dnia?

Edytowane przez Oliveira79
Czas edycji: 2012-05-18 o 16:54
Stary 2012-05-18, 17:12   #4085
ela3010
Zadomowienie

Wreszcie tż przejął terrorystę mojego. Ale dziś dał mi w kość, w dzień spał 2 razy po 40 minut, budził się jeszcze bardziej zmęczony niż zasypiał, no kosmos.
A tu jeszcze obiad trzeba, posprzątać itp. Głowa mi pękała, więc zapodałam kawkę i przeszło. Tż właśnie daje zupkę i zajmuje się młodym.

Agulan ale śliczne dziewczyny

Glam to super że się udało wreszcie wysępić to zapro, ale łaskę zrobili, normalnie rozwala mnie ten kraj i ci wszyscy w nim urzędujący na ważnych stanowiskach

Oliveira faaajnie musiał tż wygladać, i super że chciał iśc w takiej formie chustowej.

Nika wracaj do nas, tęsknię

Idę zmyć naczynia

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Joamic ślicznie Olivka wygląda, i mamusia też
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:23   #4086
fatal21
Wtajemniczenie

Oli smaczniejsza jest świeza manna.Ja mam błyskawiczna i spedzam na jej gotowaniu max 3 min
Stary 2012-05-18, 17:24   #4087
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=Oliveira79;34203489]słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

trochę mial opory, bo bał się co będzie jak mu zacznie jazde robic po drodze, ale wytłumaczyłam ze do biedry ma max 10 min w tę i z powrotem wiec na pewno da radę, no i poszli

teraz sie zastanawiam czy dobrze zrobilam, bo to chyba najlepszy wabik na laski facet sam z dzieckiem i do tego w chuście
QUOTE]

Nie chcę ćię martwić, ale coś w tym jest

Mój pojechał z Michałem do McDonaldsa, wziął zestaw, kawe, ciacho, a babka do niego "to może ja poomogę, pan sobie nie poradzi itp itd gadka już poszła....

to nic, że my kobitki załadowany mamy kosz pełen zakupów, siaty w rekach jeszcze dziecko/dzieci w kolo, to nic kobieta da rade, a tutaj facet wezmie raptem 2 rzeczy i już "może pomóc..."
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 17:24   #4088
fatal21
Wtajemniczenie

Aha mi dr kazała samego cyca teraz dawac jak mała osłabiona bo jak dostanie na cos alergie to bedzi jeszcze gorzej.
Stary 2012-05-18, 17:26   #4089
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
kasia_a oj byłby dym, pewnie nie zwróciłabym uwagi, bo moja teściowa i za zażartowanie potrafi się obrazić, ale Tż by zadziałał. Btw będę mieć swoją za jakieś 2 tyg zobaczymy co mi zmaluje

Elf
u nas brokuł średnio podszedł,niby małemu smakowało, ale później brzuszek bolał
Dzisiaj dałam mu ziemniaki z łososiem i też mu nie podeszło. Najbardziej to smakuje małemu cukinia, ziemniak, pietruszka, indyk, kalafior i koperek

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Wariateczko u mnie też był epizod z łysieniem ale poradziłam sobie maseczkami i takimi różnymi do włosów, nadal lecą, ale mało, więcej mi teraz Piter potrafi wyrwać

BTW mieszkasz teraz we Wrocławiu??? na jakiej dzielnicy?? bardzo czesto bywam we wro, wcześniej mieszkałam 5 lat (studia) i całkiem fajnie wspominam ten czas we wro, oprócz korków
tak,we wrocławiu na Krzykach a dokładnie to się chyba nazywa Gaj,fajna okolica,na razie tam wynajmujemy,na kupno nas akurat w tej dzielnicy nie stać bo jest drogo ze masakra

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:34   #4090
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
tak,we wrocławiu na Krzykach a dokładnie to się chyba nazywa Gaj,fajna okolica,na razie tam wynajmujemy,na kupno nas akurat w tej dzielnicy nie stać bo jest drogo ze masakra
Znam doskonale te rejony .
Na Orzechowej pracowałam, a na Kamienną chodziłam do gienka i mieszka tam moja wryzjerka

BTW. NA Śródmieściu mieszkałam 22 lata mojego życia

Dziewczyny oriętujecie sioę od kiedy można podawać DANONKI ??

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-05-18 o 17:35
Stary 2012-05-18, 17:38   #4091
wariateczka88
Zadomowienie

Agulan mi sie akurat nasze prezenty na chrzciny nie podobaly,bo nikt sie ze mna nie liczyl,jedna ciocia chciala kupic krzeselko do kramienia(a mala miala 2 meichy jak ja chrzcilismy) mowie dobra niech strace niech sobie kupi i bedzie szczesliwa,zadne jej sie nie spodobalo wiec kupila hustawke,taka mega wielka no nic tylko zajmie caly pokoj(zamiast kupic taka wieszana na haczykach w progu) za to chrzesty przejal inicjatywe z krzeselkiem,mowie ze nie kupujcie,chce wybrac sama(jestem przez to zla czy co???)i co? pojechali i kupili i kazali mi sie zachwycac bo drogie bylo i znow mega wielkie,zajmie mi pol kuchni
za to od chrzestnej dostala mega cudowny prezent,album recznie wykonany na zdjecia,w ktorym juz byla czesc zdjec malutkiej mojej niniu i miejsca na nastepne,jak bede miala czas wrzuce zdjecia

Wymianka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 17:54   #4092
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Czesc dziewczyny,
Zyję, żyję
Ale tyle piszecie, że Was nie nadgoniłam ... wybaczcie ...

Witam nową mamusię (tą od skazy białkowej )

My walczymy dalej ze skazą białkową i łazimy po lekarzach. Byliśmy nawet u dermatologa i masakra jakaś jest. Wg niego to skaza na 100% + coś jeszcze. Alergolog obstawia marchewkę. Ja już nic nie jem. Martynka też nic oprócz mojego mleka, a to dziadostwo nie chce zejść i każdy rozkłada ręce. Teraz jest podejrzenie, że meble uczulają Wszystkie pluszaki musieliśmy zlikwidować z martynki pokoju. Nawet ubrania moje i tż kazali nam prać w proszku dla bobasów. I przez 2 tyg. nie będziemy chodzić na basen... może wysypka zniknie. A wygląda ona okropnie, czerwona pokrzywka zaczęła pękać i teraz tak jakby płaty skóry małej odchodzą.

wariateczka88 ... ja też z Krzyków

Przepraszam, że się nie udzielam i Was nie doczytuję na bieżąco, ale my albo u lekarza albo na spacerze. Martyna wogóle w nocy nie śpi. Tzn. śpi, ale co 1,5 godziny pobudka, potem przez to w dzień jest padnięta, tak samo jak i ja. Lekarze mówią, ze to od tej alergii, ale narazie walczymy ze skutkami, a nie znamy przyczyny. Ponoc póki jej nie znajdziemy to spokojnie spać nie będziemy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 17:56   #4093
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
ja małej myję wieczorem.......

jak jej makijaż zmywam

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

a gdzie baha się podziewa?

Jestem,żyję

Rano byliśmy na zakupach, a później pojechaliśmy na wieś Michalka dotlenić, jak wróciliśmy tak sodko spał, ze szkoda mi było go budzić, więc przeniosłam go do wózka i 2.5h spaceru, bo tyle spal
Stary 2012-05-18, 17:57   #4094
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość

A mam pytanie do dziewczyn, które chrzciły już swoje maluszki jakie dzieciaczki dostały prezenty, bo mnie tu rodzinka podpytuje i ja za bardzo nie mam pomysłów
pościel z imieniem, 3 pary kolczyków , zabawkę Lamaze, śliczny album na zdjęcia, książeczkę Mój pierwszy modlitewnik i kasa

Baha niektóre mamy dają danonki w 7 czy 8 miesiącu już. Ja nie planuję ich dawać zbyt szybko albo i wcale, bo w nich sam cukier. Planuję do jogurtu naturalnego dodawać owoce.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:01   #4095
wariateczka88
Zadomowienie

oo kasik a dokladniej?bo jestem skazana na wiecznie samotne spacery eh :/

Wymianka

Stary 2012-05-18, 18:10   #4096
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
słuchajcie - własnie wyprawiłam TŻ z Bianką do biedry... i nie byłoby w tym nic dziwnego poza tym że pierwszy raz poszli zachustowani

ciekawy to musi być widok mój chyba nie dałby się tak ubrać, na bank nie
Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
My już po wizycie w konsulacie, zdecydowaliśmy się na podróż pociągiem i było super bo moja Lena to nie zabardzo lubi jeździć autem więc pociąg wydał nam się leposzy i bez żadnych płaczów i jęków pojechaliśmy i wróciliśmy i paszporty już w czerwcu do odebrania także super

za podróż i załatwienia
u nas na chrzest dostaliśmy dla dziecka pieniążki, a ci co nie mieli pieniążków to przynieśli ciuszki
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:11   #4097
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
oo kasik a dokladniej?bo jestem skazana na wiecznie samotne spacery eh :/
Mieszkam przy parku południowym, a dokładniej przy radiu i telewizji. Na przeciwko radzieckiego cmentarza jest nowe osiedle Belvedere Park... to tam mieszkam

I jeszcze nici z naszych wakacji .. straciliśmy kasę, bo zaliczka już wpłacona. Mieliśmy 24 maja, za tydzień lecieć na tydzień do Grecji, na wyspę Korfu, ale że małej wysypka nie schodzi to zostajemy. Na dodatek szef tż nie dał mu urlopu, niby fabryka bez niego zginie przez te kilka dni, a dodajmy, ze ma do wykorzystania jeszcze 12 dni z zeszłego roku+tacierzyński i cały urlop z tego roku. Po prostu paranoja

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2012-05-18 o 18:14
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:16   #4098
wariateczka88
Zadomowienie

to fajnie masz,ja do parku poludniowego tak piechota mam z pol godzinki,blizej mam skowroni
a jestem dzis tak wkurzona ze masakra,wczesniej szczepilismy nasza mala u tesciow,tam tez chodzila do lekarza,a teraz przenieslismy jej karte do jednej przychodni we wrocku,i ja nie wiem co za slepa baba tam pracuje no w kazdym razie wypisala inna szczepionke,a lekarka na ta inna wydala repte(na 5w1 3 dawke,a wczesniej byly 2 dawki 6w1) moj tz-et oczywiscie nic nie zauwazyl bo jak to powiedzial nie zna sie na tym- i teraz nie wiem co mam robic :/ zaszczepic ja tym co kupilismy choc wczesniej miala co innego?pani w aptece najpierw powiedziala ze jak przyjedziemy z paragonem wezmie od nas ta szczepionke,przyjechalism y a ona zmienila zdanie-szczepionki nie podlegaja reklamacji(ja bym tam dym zrobila ale moj tz nie bedzie sie z nikim klocil) i powiedziala ze mozemy ja zaszczepic tym i dodatkowa nie platna szczepionka na zoltaczke,bo tego brakuje w tej 5 w1

Wymianka

Stary 2012-05-18, 18:24   #4099
glamourous
Zakorzenienie

Oooo super ze samotne chlopy z dziecmi maja takiwziecie
Moze jakas sie skusi na mojego blizniakow oddam
Gratis i spokOj bedzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 18:31   #4100
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Wiolqin zamówiłam eko warzywa, zrobiłam na parze, zblendowałam i zamroziłam jako kostki lodu - jakie to boskie rozwiazanie!! Dzięki za podpowiedź. Ile takie można trzymać zamrożone? 2-3 tyg?
do 4 tygodni

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Wiolqn a dajesz surowe jabłuszko??
nie, ugotowane na parze

Polozylam mlodego spac i wyszlam z pokoju, po jakims czasie wrzask. sprawdzam co jest a on sie na czworaka przekrecil w lozeczku i nei mial miejsca zeby sie odkrecic na plecki i tak sie bujal z nosem w przescieradle.

najgorsze z polskimi urzedami jest to ze nia ma do kogo skargi napisac. w UK to sie caly czas skargi wysylalo i jeszcze gratisy za to byly bo oni maja hopla na punkcie obslugi klienta. a tu klient przeszkadza w pilowaniu paznokci "Co? czego? nie ma. nei ma, nie bedzie jutro se pani przyjdz"

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:33   #4101
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Nie chcę ćię martwić, ale coś w tym jest

Mój pojechał z Michałem do McDonaldsa, wziął zestaw, kawe, ciacho, a babka do niego "to może ja poomogę, pan sobie nie poradzi itp itd gadka już poszła....

to nic, że my kobitki załadowany mamy kosz pełen zakupów, siaty w rekach jeszcze dziecko/dzieci w kolo, to nic kobieta da rade, a tutaj facet wezmie raptem 2 rzeczy i już "może pomóc..."
mój chyba był za krótko bo żadna go nie zdązyła zagadnąć a tak powaznie to tż powiedział ze ludzie się gapili mysle że zachustowane dziecko i to w dodatku na facecie to jednak rzadkość

Stary 2012-05-18, 18:37   #4102
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
moja jabłka niet, na banany ma uczulenie, gruszki niet, jabłko i gruszka też bleeeeee więc nie wiem jakie owoce moge jej dać
morele, gruszke

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
u mnie z włosami tak jakby lepiej, tzn wypadają w mniejszych ilościach

wasze dzieciaczki też namietnie wyrzucają zabawki z łózeczka i wózka? chyba zeświruję z tym ciągłym myciem...
ja tez juz dawno nie myje jak jej w domu upada

Cytat:

Zapomniałam Wam sie pochwalic...moja córka wczoraj sie obróciła a co mama wtedy robiła?Siedziała na fb a tata jadł.A wiem ze sie obróciła bo połozyłam ja na plecach a potem była na brzuszku.
dobrze, ze nie na wizazu

Cytat:
my tez Krzyki kolo Skytower, ja czasem chodze do tego parczku przy spiskiej, to chyba obok skowroniego?

kasik wspolczuje. moze to na basen uczulenie?

nas tez znow troche wysypalo, podejrzanych standardowo jest kilku, znow wstrzymujemy nowosci.

Oliveira a czemu ten panstwowy, kasa? orientuje sie ktos moze, czy moge skladac wniosek do zlobka dofinansowanego przez panstwo jak sie dostalam do panstwowego?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 18:38   #4103
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pościel z imieniem, 3 pary kolczyków , zabawkę Lamaze, śliczny album na zdjęcia, książeczkę Mój pierwszy modlitewnik i kasa

Baha niektóre mamy dają danonki w 7 czy 8 miesiącu już. Ja nie planuję ich dawać zbyt szybko albo i wcale, bo w nich sam cukier. Planuję do jogurtu naturalnego dodawać owoce.

W zasadzie nie pomyslałam o tym, że w nich jest sam cukier...dałam Michałkowi jednego, nic mu nie było, ale dawać już ich nie będę

Glam, nawet jeśli byś miła starcie z ochroniarzem urzędowym, odpuścił by na wstępię widząc zdeterminowana mamuśkę z pociechami
No i moje gratulacje za zapro

Wila, mój się tak budz w nocy, jak jest zaspany. W tedy wielkie zaskoczenie i wrzask : co ja robię tu"
Stary 2012-05-18, 18:40   #4104
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Aha mi dr kazała samego cyca teraz dawac jak mała osłabiona bo jak dostanie na cos alergie to bedzi jeszcze gorzej.
Pamietam ze jak moja siostra byla mala i szlo jej 6 zebow jednoczesnie, tez byl powrot tylko do cyca bo ciagle chorowala

Szybkiego powroty do zdrowia dla malutkiej
Stary 2012-05-18, 18:40   #4105
Aniolina
Rozeznanie

zaraz smigam na basen, ale sie jeszcze pochwale, ze Kasia dzis po raz pierwszy wymamrotala mama, oczywiscie nie swiadomie, ona jeszcze glownie leci w aaaaa, ale i tak cudnie brzmialo

moze u nas urzedy to tez kiedys bedzie obsluga klienta?

wspolczuje glam bardzo

dobrze, ze przed nami weekend z ladna pogoda to sie uspokoi na wizazu
Stary 2012-05-18, 18:43   #4106
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

to dużo gości chyba mieliście

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny oriętujecie sioę od kiedy można podawać DANONKI ??
baha odpuść sobie, to podobno syf jest straszny

Stary 2012-05-18, 18:45   #4107
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
mój chyba był za krótko bo żadna go nie zdązyła zagadnąć a tak powaznie to tż powiedział ze ludzie się gapili mysle że zachustowane dziecko i to w dodatku na facecie to jednak rzadkość
Powiem mojemu to se dwoch przywiaze, jeden z przodu drugi z tylu a panienki beda sie dobieraly ZBOKU
Stary 2012-05-18, 18:49   #4108
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
)

My walczymy dalej ze skazą białkową i łazimy po lekarzach. Byliśmy nawet u dermatologa i masakra jakaś jest. Wg niego to skaza na 100% + coś jeszcze. Alergolog obstawia marchewkę. Ja już nic nie jem. Martynka też nic oprócz mojego mleka, a to dziadostwo nie chce zejść i każdy rozkłada ręce. Teraz jest podejrzenie, że meble uczulają Wszystkie pluszaki musieliśmy zlikwidować z martynki pokoju. Nawet ubrania moje i tż kazali nam prać w proszku dla bobasów. I przez 2 tyg. nie będziemy chodzić na basen... może wysypka zniknie. A wygląda ona okropnie, czerwona pokrzywka zaczęła pękać i teraz tak jakby płaty skóry małej odchodzą.

Przepraszam, że się nie udzielam i Was nie doczytuję na bieżąco, ale my albo u lekarza albo na spacerze. Martyna wogóle w nocy nie śpi. Tzn. śpi, ale co 1,5 godziny pobudka, potem przez to w dzień jest padnięta, tak samo jak i ja. Lekarze mówią, ze to od tej alergii, ale narazie walczymy ze skutkami, a nie znamy przyczyny. Ponoc póki jej nie znajdziemy to spokojnie spać nie będziemy
Masakra jakaś takie maleństwo a już tak musi cierpieć

ręce opadają jak idziesz do specjalisty i wychodzisz bardziej zdezorientowana niz przed wizyta szukasz pomocy, każdy mówi co innego i bądź tu człowieku mądry
Bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki żebyście w końcu znaleźli "winowajcę"

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
I jeszcze nici z naszych wakacji .. straciliśmy kasę, bo zaliczka już wpłacona. Mieliśmy 24 maja, za tydzień lecieć na tydzień do Grecji, na wyspę Korfu, ale że małej wysypka nie schodzi to zostajemy. Na dodatek szef tż nie dał mu urlopu, niby fabryka bez niego zginie przez te kilka dni, a dodajmy, ze ma do wykorzystania jeszcze 12 dni z zeszłego roku+tacierzyński i cały urlop z tego roku. Po prostu paranoja
boshe caly świat przeciwko Wam

Stary 2012-05-18, 18:51   #4109
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Powiem mojemu to se dwoch przywiaze, jeden z przodu drugi z tylu a panienki beda sie dobieraly ZBOKU
Stary 2012-05-18, 18:57   #4110
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oooo super ze samotne chlopy z dziecmi maja takiwziecie
Moze jakas sie skusi na mojego blizniakow oddam
Gratis i spokOj bedzie

Glam
nie kuś, bo tylko czekać jak się sznureczek u Twych drzwi ustawi

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

Polozylam mlodego spac i wyszlam z pokoju, po jakims czasie wrzask. sprawdzam co jest a on sie na czworaka przekrecil w lozeczku i nei mial miejsca zeby sie odkrecic na plecki i tak sie bujal z nosem w przescieradle.
sorki, wiem ze małemu nie do smiechu było ale padłam

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Oliveira a czemu ten panstwowy, kasa? orientuje sie ktos moze, czy moge skladac wniosek do zlobka dofinansowanego przez panstwo jak sie dostalam do panstwowego?
no glównie ze względu na kase - tam opieka wbrew pozorom naprawde jest fachowa (pewnie zdarzaja się wyjatki jak wszędzie niestety)

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości