30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-02, 13:36   #4081
BBRAT
Zadomowienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Na mojej trudnej tłustej cerze kulki 03 mimo wszystko nie dawały efektu fotoszopa, kulki Avonu (tak wiem, nie ta liga) robiły perłową samoopalaczową tłustą masakrę.
Póki co (nadal) na kolor brązowy nawet patrzeć nie mogę. To zresztą nawet lepiej, mniej roboty co rano z dopasowywaniem np. szyi do pobrązowionej reszty.
Jutro wyruszę po bibułki

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-02-02 o 13:40
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 15:23   #4082
Kamlisa
Zakorzenienie

coz, skonczyłam własnie ogladac Strike back, sezon 1 - wydane w Polsce. jednego nie mogłam zrozumiec - jaka to wieksza rola Armitage, skoro facet ginie w pierwszych 5 minutach filmu, a potem pojawia sie jedynie na nagraniach z tejze sceny...?! Zaczełam sprawdzac i wiecie co...? To, co u nas wydano jako sezon 1 - jest sezonem 2 - to juz kompletny brak profesjonalizmu!

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-02-02 o 15:32
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-02, 21:11   #4083
irenkaaa
Zakorzenienie

a ja chyba nie zrozumiem mimo tych swoich lat 30 kilku jak to zuywac i jaki dla mnie dobry puder czy fluid czy cokolwiek

serio
efektu odznaczajacej sie skory twarzy od innego koloru szyji nie lubie
a wybrac dalej nie umiem i jakos chyba dawno zaprzestalam
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 09:19   #4084
Kamlisa
Zakorzenienie

niezłe serum w niezłej cenie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2998960098
A tak w ogole - to u mnie temperatura juz na minusie
Stary 2013-02-03, 09:32   #4085
201608151053
Konto usunięte

A ja mam na twarzy polecaną przez Kropkę maseczkę Nocne życie, acz w nocy, jak zwykle PRAWIE spałam
Maseczka świetna, faktycznie nieźle napina i wygładza. Szkoda, że te drobinki,mam wrażenie, w jednym miejscu zbiegły..Na policzkach. Jutro przetestuję cieniutką warstwę na krem...

Kama, a masz chociaż słońce?!?
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 09:43   #4086
BBRAT
Zadomowienie

Szlag by to, ochłodziło się
Na szczęście nie jest poniżej zera, a jutro ma być +3 o ile Onet nie kłamie
Nie pada, suchutko, trawniki bez grama śniegu, trochę słońca, jest złudzenie wiosny
Może nawet zawlokę się do tej Sephory, bibułki mnie wzywają
Stary 2013-02-03, 09:45   #4087
201608151053
Konto usunięte

A kulki juz nie?!?
Stary 2013-02-03, 09:48   #4088
BBRAT
Zadomowienie

No kulki niestety wciąż mnie wołają, jak ta złowieszcza syrena co omamia rybaków, a potem ich topi. Dla mnie wybawieniem będzie to, że pójdę do Sephory, dowiem się, że już ich nie ma, wykupione, i że wszędzie wykupione i... nastanie spokój

Widzę, że od wczoraj forum opustoszałe jak po wybuchu bomby atomowej (choć podczytuje sporo osób, i gości, i użytkowników), więc idę sobie i ja, w siną dal, bo już mam spory tzw. niedoczas

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-02-03 o 10:23
Stary 2013-02-03, 10:35   #4089
kropeczka74
Zadomowienie

No witam
Ja dalej z ropnym gardłem
Mam dość
Ledwo przełykam moją owsiankę.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
A ja mam na twarzy polecaną przez Kropkę maseczkę Nocne życie, acz w nocy, jak zwykle PRAWIE spałam
Maseczka świetna, faktycznie nieźle napina i wygładza. Szkoda, że te drobinki,mam wrażenie, w jednym miejscu zbiegły..Na policzkach. Jutro przetestuję cieniutką warstwę na krem...

Kama, a masz chociaż słońce?!?
Beti, Ty ją wypróbuj przed jakąś imprezą, albo nawet w dzień przed makijażem, rewelacja jak dla mnie.
kropeczka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 10:51   #4090
Michell72
Zakorzenienie

Jestem.Pocieszę Cie Kaś ,równiez z bólem gardła.Na balu hasałam jak sarenka,wychodziłam padnięta jak łoś.. Owiało mnie..Zima musiała powrócic ze zdojona siłą,własnie wtedy, gdy Miszka- kuso i skąpo ubrana..Ale zabawa przedniaZnajomi juz nam zapowiedzieli,ze za tydzien tez idziemy wspólnie..I tez zakupiłam ta maseczkę bakietową Krop
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:04   #4091
Tigerr
Zadomowienie

Bry

My wczoraj po kinie poszliśmy do knajpy, ale średnio się bawiłam , bo głowa mnie bolała , a nie miałam procha ..
Wróciłam do domu w nocy , łyknęłam podwójny ibuprom i rano obudził mnie znów potworny ból głowy ...
Kuźwa ... ciśnienie ?

Polecam Wam film "Lincoln" , warto , naprawdę ...

Krop, płukaj gardło roztworem wody utlenionej z wodą , podobno na czopy ropne , najlepsze ....

Miszka, w co byłaś ubrana i miałaś rzęsy ?

Ja pokupowałam sobie różne rodzaje sztucznych rzęs .. Mam i kępki, wszystkie długości, całe rzęsy i połówki ...
Jak oglądam filmiki instruktażowe , to doczepienie rzęs wydaje się taki proste ...
Spróbowałam jeden raz doczepić sobie kępki - dla mnie to awykonalne...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-03, 11:09   #4092
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Jestem.Pocieszę Cie Kaś ,równiez z bólem gardła.Na balu hasałam jak sarenka,wychodziłam padnięta jak łoś.. Owiało mnie..Zima musiała powrócic ze zdojona siłą,własnie wtedy, gdy Miszka- kuso i skąpo ubrana..Ale zabawa przedniaZnajomi juz nam zapowiedzieli,ze za tydzien tez idziemy wspólnie..I tez zakupiłam ta maseczkę bakietową Krop
No to brawo
Ja też mam iść w piątek, na Bal Przebierańców, ale jak mnie to gardło nie przestanie boleć, to się pochlastam
Nie mogę sobie pozwolić na leżenie w tym tygodniu, a to wywiadówki, a to konferencje, a to spotkania z klientami.
Stary 2013-02-03, 12:12   #4093
Tigerr
Zadomowienie

Ja tę maseczkę zakupiłam i zabrałam na narty do Krynicy ... Użyłam dwa razy .. i niestety nie zauważyłam żadnego efektu ..
Ale to być może dlatego , że to był czas , kiedy maseczka miała dokonać cudu ... Miała bowiem wyjątkowo trudne zadanie ...

Kropka płucz gardło... Czym tam możesz , szaławią , solą , wodą utlenioną ... Niezbyt to przyjemne, ale skuteczne ...
Stary 2013-02-03, 12:29   #4094
Michell72
Zakorzenienie

Tig miałam taki makijaz, ze az córkę zatkało..Piękny!!!,rzęsy( kępki w kącikach).. oko Kleopatry i proste, ulizane do tyłu włosy..I co.. i dupa bo mąz ani tel,ani aparatu nie wziął..Znajomy coś tam tel pstrykał,ale był juz nie żle wcięty,wiec nie wiem co z tego będzie..Mam nadzieję ze chodz jedno - na pamiątkę..Miętową sukienkę,z tej najnowszej kolekcji co przywiozłam..Na noc ,poprzedzającą bal ,nałozyłam -Top Secrets Beauty Sleep YSLżałuję ze nie kupiłam tego więcej..Dla mnie rewelacja!!!Za tydzien ,powtórzę i makijaz i uczesanie ,bo trzyamło sie nienagannie..

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Kaś jakie stroje na ten bal?Co wybraliscie?
Stary 2013-02-03, 12:36   #4095
kropeczka74
Zadomowienie

Stosuję gargarin, paskudztwo, ale cóż. Tantum Verde i antybiotyk do kompletu

Miszka, ja będą panią profesor, a mój pójdzie w swoim stroju do biegania
Stary 2013-02-03, 12:53   #4096
Tigerr
Zadomowienie

Ojej ... Misz ...jak to zdjęć nie będzie ?!

Kurcze, mus nauczyć się te kępki przyczepiać do rzęs .. Bo one bardzo dużo dają w wieczorowym makijażu .. Bardzo dużo ... Żaden revitalash nam tego efektu nie da ..

Ta pogoda mnie zabije ...
Stary 2013-02-03, 12:56   #4097
Kamlisa
Zakorzenienie

Nie ma słonca, ponuro...I znowu dieta Juz sobie pocwiczyłam, jeszcze angielski i gra z przyjaciołka i ogladanie kolejnego serialu...Jestem zaopatrzona
Dzis wystarczajaco podniosło mi cisnienie odkrycie, ze jednak w systemie sprawdzania ubezpieczen dla funduszu istnieje plamka ślepa - 2.01.2013. od tego dnia fundusz juz wymagał nowej sprawozdawczosci - a aktualizacja programu została wprowadzona...3.01.2013. i pacjenci z tego jednego dnia "wiszą", bo nie dało sie sprawdzic ich ubezpieczeń w tym dniu. a dopiero aktualizacja programu poinformowała mnie, ze w takim razie powinnam spisywac NIP-y ich zakładów pracy...Z wszystkich dokumentow To, ze byli ubezpieczeni, ze sprawdzalam ich w systemie, ale poza programem - nie ma znaczenia , bo jak mam to udowodnic...? No i medytuję, jak to ugryźć...Legalnie sie nie da, trzeba inaczej...
Stary 2013-02-03, 13:01   #4098
irenkaaa
Zakorzenienie

witam sie i ja
z bolacym gardlem
to sie chyba roznosi po kablach
Stary 2013-02-03, 13:04   #4099
Tigerr
Zadomowienie

Kama, słabo się robi jak się czyta o Twoich perypetiach z systemami i papierologią.. Wydawałoby się , że Twoja praca polega na leczeniu pacjentów... nic bardziej mylnego ...
Stary 2013-02-03, 13:10   #4100
irenkaaa
Zakorzenienie

Kama jak to czytam to mdleje co oni za papierologie wprowadzaja z tym systemem
ile ty sie nameczysz
Stary 2013-02-03, 13:29   #4101
Michell72
Zakorzenienie

Kama -jak to..juz sobie poćwiczyłam?że niby dziś?że chętnie takTo masz za karę papierzyskaTy mi chociaz tego nie róbTig kępki must have,oko wygląda o niebo lepiej,taka kocica.Ale wiecie co..laik jestem.To co ja nazywam makijazem -to jest pikuś..Popierdólka nie makijaz...Wczorajszy - to tapeta,ale taka tapeta ,która się kocha po spojrzeniu w lustro.Kazdy szczegól dopracowany.Darem kosmetyczka ,która to potrafi.W życiu się sama tak nie pomalujęI ona wcale nie pracuje na górnopółkowych kosmetykach..Nie mogłam zerknąć czym mnie packa ,bo cały czas albo zamknąc oko,otworzyc oko,nie mrugać..w górę ,w dół..Mam piękną chrypę..Krop,ale to bedzie p.prof nowoczesna czy sprzed lat wielu

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Irenka dobre..po kablach
Stary 2013-02-03, 13:41   #4102
kropeczka74
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Krop,ale to bedzie p.prof nowoczesna czy sprzed lat wielu
Zdecydowanie nowoczesna
Stary 2013-02-03, 16:43   #4103
Kamlisa
Zakorzenienie

Widzicie, nie jest istotne, że nie jestes wielbłądem - istotne, bys umiała to udowodnić W takiej samej sytuacji bedzie 99,9% lekarzy, moim zdaniem. No, chyba, ze ktos jest chwalebnym wyjątkiem i ZANIM to było konieczne - spisywał WSZYSTKIE dane z przedstawianych mu legitymacji, zaswiadczen itp - daty wydania, NIP itp...A wiekszosc sprawdza pobieznie albo wcale...Ja wiem, ze to sa wszystko ludzie ubezpieczeni, bo jednoczesnie sprawdzałam ich w systemie, ale poswiadczenia plikiem tego nie mam, bo jeszcze ich nie było...A jak nie ma plikow- ma byc pełne rozpisanie dokumentow, co 2.01 tez jeszcze nie było obowiazkowe. i błedne koło. znalazłam sposób na obejscie tego, co według urzedników na pewno jest zabronione. wpuszczanie lekarzy w maliny i usłuzny komunikat systemu:" czy chcesz usunąc te wszystkie świadczenia...?" - jest legalne i sprawiedliwe. i zeby to jeszcze było wiadomo od razu, to bym od tychze pacjentow na kolejnych wizytach zebrała potrzebne dane. a tu wszystko po kolejnej aktualizacji, czyli przedwczoraj
A tak w ogole - sprawdzałyscie sie w systemie EWUŚ...? siebie, rodziny...? Czy sa aktualne dane...? wazny jest nie tylko PESEL, ale i nazwisko. jak kobieta jest w systemie pod pierwszym czy panienskim, tak samo dzieci po zmianie nazwiska - to dla funduszu to NIE JEST ta sama osoba Miałam juz kilka takich kobiet, wtedy trzeba zgłosic zmiane do pracodawcy, ZUS u, on poda dalej i dopiero to zostanie zmienione w systemie.
nie oprę się przytoczenoiu tych recenzji, w oczekiwaniu na Krop
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-735662

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-02-03 o 17:05
Stary 2013-02-03, 18:14   #4104
irenkaaa
Zakorzenienie

Kam - ja sie nie sprawdzalam bo w tym kraju jesli chodze do lekarza to jedynie prywatnie i nic sie nie zapowiada zeby bylo inaczej
Stary 2013-02-03, 18:53   #4105
BBRAT
Zadomowienie

DORADŹCIE MI
Robię porządek w ubraniach. Wynalazłam pudło pełne nowych lub dwa razy założonych dżinsów, marki typu wrangler, cottonfield, hilfigger, levis i tym podobne. Problem w tym, że to moje nabytki sprzed dobrych kilku lat, tuż przed tym, jak zrobił się szał na rurki. A te zakupione rurkami nie są - wszystkie są troszkę rozszerzone w dół. Powiedzcie mi, czy w najbliższych sezonach będzie się nosiło (może znowu) te rozszerzone, czy po prostu powinnam się z nimi rozstać?
Mam obecnie dylemat, czy targać je ze sobą na wybrzeże, jako żelazny zapas dżinsów, czy nie ma to sensu?
Moim zdaniem to nie ma sensu skoro nawet tu w domu nie założyłam żadnych z nich od kilku lat...
Ale, że na modzie się niezbyt znam, to proszę o poradę

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-02-03 o 18:54
Stary 2013-02-03, 19:11   #4106
Tigerr
Zadomowienie

Te recenzje mieszają tylko pani Bbratkowej w głowie i powodują u niej frustrację , więc bardzo uprzejmie się uprasza o zaniechanie już szczucia ....

BBratku, tak mnie męczy Twoje złe zdanie o kulkach Avonowskich , bo np. ja kiedys kupiłam i używałam i były naprawdę dobre - miały fajny kolor i delikatnie nabłyszczały .... Teraz, od dłuższego czasu używa ich moja Kaś i też jest ok...

Cz Ty miałaś te kulki :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-735720

Czy te :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1

Czy jeszcze inne ?
Ja miałam/mam te klasyczne , najstarsze , które są w Avonie od zawsze , czyli ten z drugiego linka ...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Bbrat myslę , że powinnaś postąpić w dwójnasób ...

Te spodnie , które są PROSTE ( sle całkiem proste , a nie ciut rozszerzane) normlnie nosić , z tym , że TYLKO do butków na obcasie ( i wcale to nie musi być wysoki obcas).

A resztę , które Ci się podobają i wiesz , że NA PEWNO nosiłabyś je , gdyby tylko były rurkami , zanieść czym prędzej do DOBREJ krawcowej do ZWĘŻENIA...
Moja koleżanka ostatnio tak zrobiła , właśnie z 4 parami nowych spodni - dżinsów, które były świetne gatunkowo, miały piękny kolor i żal jej było się z nimi rozstawać ...
Zaniosła do krawcowej , która je zwęziła tak , ze spodnie wygladają , jakby od początku były rurkami ...
Jak pomyślę i le wywaliłam spodni przez ostatni rok , tylko dlatego , ze nie były zwężane , to płakac mi się chce ....
Stary 2013-02-03, 19:12   #4107
BBRAT
Zadomowienie

TIG, ja miałam (w sumie nadal mam) te z drugiego linka, czyli NOWĄ wersję. Kulki są malutkie, tak małe jak te z Yves Rocher tegoroczne. Wiem, że stare kulki avonowskie były chyba większe. Mam tłustą wrażliwą cerę, te kulki nie sprawdziły się u mnie w żaden sposób. Wręcz wywróciły do góry nogami mój światopogląd makijażowy i stargały mi psychikę.
Tak jak napisałam w recenzji - na twarzy była samoopalaczowa perła i kilo tłuszczu. Rzuciłam je w kąt już dawno, ale trauma ANTY-brąz i ANTY-perła nadal jest u mnie w pełnym rozkwicie. Mam obrzydzenie nawet do różu i trwa to nadal z taką samą siłą. Dzięki temu nie uległam nowym meteorytom.
Przynajmniej tyle dobrego zrobił Avon - że nie dofinansowałam Guerlaina

TIG, pomysł jest genialny, popytam o jakąś krawcową. Bo te spodnie są za☠☠☠iste gatunkowo, dobre firmy (no może oprócz wranglera i levisa, bo to żadna tam firma), cudne ciemne kolory, no i praktycznie nówki.

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2013-02-03 o 19:14
Stary 2013-02-03, 19:13   #4108
201608151053
Konto usunięte

Gdzieś czytałam, że spodnie dzwony znowu mają być w tym sezonie modne
Zakładam jednak, że nie masz dzwonów.
Lekko rozszerzane mozna nosić czas cały, moim zdaniem, a jeśli są jakościowe, nie wyrzucałabym. Jeśli dobrze leżą. Fason powróci.
Możesz jeszcze spytać krawcową, czy da radę nogawki zwęzić, jesli praktykujesz coś takiego...
Stary 2013-02-03, 19:17   #4109
BBRAT
Zadomowienie

To nie są dzwony, raczej powiedziałabym - proste w kierunku rozszerzane. Jak leżą na płaskiej powierzchni, to wydają się prawie proste, na nodze - wiadomo - wydają się szersze u dołu, bo tam jest najwęższe miejsce nogi, czyli kostka.
Ale pomysł żeby przynajmniej kilka z nich przerobić na rurki - wydaje się mega rozsądny
Stary 2013-02-03, 19:18   #4110
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
A resztę , które Ci się podobają i wiesz , że NA PEWNO nosiłabyś je , gdyby tylko były rurkami , zanieść czym prędzej do DOBREJ krawcowej do ZWĘŻENIA...
Moja koleżanka ostatnio tak zrobiła , właśnie z 4 parami nowych spodni - dżinsów, które były świetne gatunkowo, miały piękny kolor i żal jej było się z nimi rozstawać ...
Zaniosła do krawcowej , która je zwęziła tak , ze spodnie wygladają , jakby od początku były rurkami ...
Jak pomyślę i le wywaliłam spodni przez ostatni rok , tylko dlatego , ze nie były zwężane , to płakac mi się chce ....
Tigi, kupiłam na All spodnie, w chwili szaleństwa, bo kolor mi się spodobał, spodnie, ktore na żywo okazały się, no, nie wiem czym-dzwonami - w dodatku przykrótkimi! Do kostek. Na krasnala chyba szyte, bo ja mam 1,58 przecież, więc raczej za długie kupuję...Krawcowa mi bardzo ładnie zwęziła, bo materiał i kolor- świetnie. Wyszły spodnie capri.
Szkoda, że w tyłku trochę zbyt dopasowane, ale bluzka zasłania...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości