|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3
Na mojej trudnej tłustej cerze kulki 03 mimo wszystko nie dawały efektu fotoszopa, kulki Avonu (tak wiem, nie ta liga) robiły perłową samoopalaczową tłustą masakrę.
Póki co (nadal) na kolor brązowy nawet patrzeć nie mogę. To zresztą nawet lepiej, mniej roboty co rano z dopasowywaniem np. szyi do pobrązowionej reszty. Jutro wyruszę po bibułki Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-02 o 13:40 |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
coz, skonczyłam własnie ogladac Strike back, sezon 1 - wydane w Polsce. jednego nie mogłam zrozumiec - jaka to wieksza rola Armitage, skoro facet ginie w pierwszych 5 minutach filmu, a potem pojawia sie jedynie na nagraniach z tejze sceny...?! Zaczełam sprawdzac i wiecie co...? To, co u nas wydano jako sezon 1 - jest sezonem 2
Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-02-02 o 15:32 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba nie zrozumiem mimo tych swoich lat 30 kilku jak to zuywac i jaki dla mnie dobry puder czy fluid czy cokolwiek
serio efektu odznaczajacej sie skory twarzy od innego koloru szyji nie lubie a wybrac dalej nie umiem i jakos chyba dawno zaprzestalam |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
niezłe serum w niezłej cenie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2998960098 A tak w ogole - to u mnie temperatura juz na minusie
|
|
|
|
#4085 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam na twarzy polecaną przez Kropkę maseczkę Nocne życie, acz w nocy, jak zwykle PRAWIE spałam
![]() Maseczka świetna, faktycznie nieźle napina i wygładza. Szkoda, że te drobinki,mam wrażenie, w jednym miejscu zbiegły..Na policzkach. Jutro przetestuję cieniutką warstwę na krem...Kama, a masz chociaż słońce?!? |
|
|
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
Szlag by to, ochłodziło się
Na szczęście nie jest poniżej zera, a jutro ma być +3 o ile Onet nie kłamie Nie pada, suchutko, trawniki bez grama śniegu, trochę słońca, jest złudzenie wiosny Może nawet zawlokę się do tej Sephory, bibułki mnie wzywają
|
|
|
|
#4087 |
|
Konto usunięte
|
A kulki juz nie?!?
|
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
No kulki niestety wciąż mnie wołają, jak ta złowieszcza syrena co omamia rybaków, a potem ich topi. Dla mnie wybawieniem będzie to, że pójdę do Sephory, dowiem się, że już ich nie ma, wykupione, i że wszędzie wykupione i... nastanie spokój
Widzę, że od wczoraj forum opustoszałe jak po wybuchu bomby atomowej (choć podczytuje sporo osób, i gości, i użytkowników), więc idę sobie i ja, w siną dal, bo już mam spory tzw. niedoczas
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-03 o 10:23 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
No witam
Ja dalej z ropnym gardłem Mam dość ![]() Ledwo przełykam moją owsiankę. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem.Pocieszę Cie Kaś ,równiez z bólem gardła.Na balu hasałam jak sarenka,wychodziłam padnięta jak łoś.. Owiało mnie
..Zima musiała powrócic ze zdojona siłą,własnie wtedy, gdy Miszka- kuso i skąpo ubrana
|
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() My wczoraj po kinie poszliśmy do knajpy, ale średnio się bawiłam , bo głowa mnie bolała , a nie miałam procha .. Wróciłam do domu w nocy , łyknęłam podwójny ibuprom i rano obudził mnie znów potworny ból głowy ... Kuźwa ... ciśnienie ? Polecam Wam film "Lincoln" , warto , naprawdę ... Krop, płukaj gardło roztworem wody utlenionej z wodą , podobno na czopy ropne , najlepsze .... Miszka, w co byłaś ubrana i miałaś rzęsy ? Ja pokupowałam sobie różne rodzaje sztucznych rzęs .. Mam i kępki, wszystkie długości, całe rzęsy i połówki ... Jak oglądam filmiki instruktażowe , to doczepienie rzęs wydaje się taki proste ... Spróbowałam jeden raz doczepić sobie kępki - dla mnie to awykonalne... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam iść w piątek, na Bal Przebierańców, ale jak mnie to gardło nie przestanie boleć, to się pochlastam Nie mogę sobie pozwolić na leżenie w tym tygodniu, a to wywiadówki, a to konferencje, a to spotkania z klientami.
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Ja tę maseczkę zakupiłam i zabrałam na narty do Krynicy ... Użyłam dwa razy .. i niestety nie zauważyłam żadnego efektu ..
Ale to być może dlatego , że to był czas , kiedy maseczka miała dokonać cudu ... Miała bowiem wyjątkowo trudne zadanie ...![]() ![]() Kropka płucz gardło... Czym tam możesz , szaławią , solą , wodą utlenioną ... Niezbyt to przyjemne, ale skuteczne ... |
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Tig miałam taki makijaz, ze az córkę zatkało..Piękny!!!,rzęsy( kępki w kącikach).. oko Kleopatry i proste, ulizane do tyłu włosy..I co.. i dupa bo mąz ani tel,ani aparatu nie wziął..Znajomy coś tam tel pstrykał,ale był juz nie żle wcięty,wiec nie wiem co z tego będzie
..Mam nadzieję ze chodz jedno - na pamiątkę..Miętową sukienkę,z tej najnowszej kolekcji co przywiozłam..Na noc ,poprzedzającą bal ,nałozyłam -Top Secrets Beauty Sleep YSL---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Kaś jakie stroje na ten bal?Co wybraliscie? |
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Stosuję gargarin, paskudztwo, ale cóż. Tantum Verde i antybiotyk do kompletu
![]() Miszka, ja będą panią profesor, a mój pójdzie w swoim stroju do biegania |
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Ojej ... Misz ...jak to zdjęć nie będzie ?!
Kurcze, mus nauczyć się te kępki przyczepiać do rzęs .. Bo one bardzo dużo dają w wieczorowym makijażu .. Bardzo dużo ... Żaden revitalash nam tego efektu nie da .. Ta pogoda mnie zabije ... |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma słonca, ponuro...I znowu dieta
Juz sobie pocwiczyłam, jeszcze angielski i gra z przyjaciołka i ogladanie kolejnego serialu...Jestem zaopatrzona ![]() Dzis wystarczajaco podniosło mi cisnienie odkrycie, ze jednak w systemie sprawdzania ubezpieczen dla funduszu istnieje plamka ślepa - 2.01.2013. od tego dnia fundusz juz wymagał nowej sprawozdawczosci - a aktualizacja programu została wprowadzona...3.01.2013. i pacjenci z tego jednego dnia "wiszą", bo nie dało sie sprawdzic ich ubezpieczeń w tym dniu. a dopiero aktualizacja programu poinformowała mnie, ze w takim razie powinnam spisywac NIP-y ich zakładów pracy...Z wszystkich dokumentow , bo jak mam to udowodnic...? No i medytuję, jak to ugryźć...Legalnie sie nie da |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja
z bolacym gardlem to sie chyba roznosi po kablach |
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Kama, słabo się robi jak się czyta o Twoich perypetiach z systemami i papierologią.. Wydawałoby się , że Twoja praca polega na leczeniu pacjentów... nic bardziej mylnego ...
![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Kama jak to czytam to mdleje co oni za papierologie wprowadzaja z tym systemem
ile ty sie nameczysz |
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Kama -jak to..juz sobie poćwiczyłam?
że niby dziś? że chętnie tak Ty mi chociaz tego nie rób Wczorajszy - to tapeta,ale taka tapeta ,która się kocha po spojrzeniu w lustro.Kazdy szczegól dopracowany.Darem kosmetyczka ,która to potrafi.W życiu się sama tak nie pomaluję I ona wcale nie pracuje na górnopółkowych kosmetykach..Nie mogłam zerknąć czym mnie packa ,bo cały czas albo zamknąc oko,otworzyc oko,nie mrugać..w górę ,w dół.. Mam piękną chrypę..Krop,ale to bedzie p.prof nowoczesna czy sprzed lat wielu![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Irenka dobre..po kablach
|
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Widzicie, nie jest istotne, że nie jestes wielbłądem - istotne, bys umiała to udowodnić
W takiej samej sytuacji bedzie 99,9% lekarzy, moim zdaniem. No, chyba, ze ktos jest chwalebnym wyjątkiem i ZANIM to było konieczne - spisywał WSZYSTKIE dane z przedstawianych mu legitymacji, zaswiadczen itp - daty wydania, NIP itp...A wiekszosc sprawdza pobieznie albo wcale...Ja wiem, ze to sa wszystko ludzie ubezpieczeni, bo jednoczesnie sprawdzałam ich w systemie, ale poswiadczenia plikiem tego nie mam, bo jeszcze ich nie było...A jak nie ma plikow- ma byc pełne rozpisanie dokumentow, co 2.01 tez jeszcze nie było obowiazkowe. i błedne koło. znalazłam sposób na obejscie tego, co według urzedników na pewno jest zabronione. wpuszczanie lekarzy w maliny i usłuzny komunikat systemu:" czy chcesz usunąc te wszystkie świadczenia...?" - jest legalne i sprawiedliwe. i zeby to jeszcze było wiadomo od razu, to bym od tychze pacjentow na kolejnych wizytach zebrała potrzebne dane. a tu wszystko po kolejnej aktualizacji, czyli przedwczoraj ![]() A tak w ogole - sprawdzałyscie sie w systemie EWUŚ...? siebie, rodziny...? Czy sa aktualne dane...? wazny jest nie tylko PESEL, ale i nazwisko. jak kobieta jest w systemie pod pierwszym czy panienskim, tak samo dzieci po zmianie nazwiska - to dla funduszu to NIE JEST ta sama osoba nie oprę się przytoczenoiu tych recenzji, w oczekiwaniu na Krop ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-735662 Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2013-02-03 o 17:05 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Kam - ja sie nie sprawdzalam bo w tym kraju jesli chodze do lekarza to jedynie prywatnie i nic sie nie zapowiada zeby bylo inaczej
|
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
DORADŹCIE MI
![]() Robię porządek w ubraniach. Wynalazłam pudło pełne nowych lub dwa razy założonych dżinsów, marki typu wrangler, cottonfield, hilfigger, levis i tym podobne. Problem w tym, że to moje nabytki sprzed dobrych kilku lat, tuż przed tym, jak zrobił się szał na rurki. A te zakupione rurkami nie są - wszystkie są troszkę rozszerzone w dół. Powiedzcie mi, czy w najbliższych sezonach będzie się nosiło (może znowu) te rozszerzone, czy po prostu powinnam się z nimi rozstać? Mam obecnie dylemat, czy targać je ze sobą na wybrzeże, jako żelazny zapas dżinsów, czy nie ma to sensu? Moim zdaniem to nie ma sensu Ale, że na modzie się niezbyt znam, to proszę o poradę
Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-03 o 18:54 |
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Te recenzje mieszają tylko pani Bbratkowej w głowie i powodują u niej frustrację , więc bardzo uprzejmie się uprasza o zaniechanie już szczucia ....
![]() BBratku, tak mnie męczy Twoje złe zdanie o kulkach Avonowskich , bo np. ja kiedys kupiłam i używałam i były naprawdę dobre - miały fajny kolor i delikatnie nabłyszczały .... Teraz, od dłuższego czasu używa ich moja Kaś i też jest ok... Cz Ty miałaś te kulki : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-735720 Czy te : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1 Czy jeszcze inne ? Ja miałam/mam te klasyczne , najstarsze , które są w Avonie od zawsze , czyli ten z drugiego linka ... ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Bbrat myslę , że powinnaś postąpić w dwójnasób ... Te spodnie , które są PROSTE ( sle całkiem proste , a nie ciut rozszerzane) normlnie nosić , z tym , że TYLKO do butków na obcasie ( i wcale to nie musi być wysoki obcas). A resztę , które Ci się podobają i wiesz , że NA PEWNO nosiłabyś je , gdyby tylko były rurkami , zanieść czym prędzej do DOBREJ krawcowej do ZWĘŻENIA... Moja koleżanka ostatnio tak zrobiła , właśnie z 4 parami nowych spodni - dżinsów, które były świetne gatunkowo, miały piękny kolor i żal jej było się z nimi rozstawać ... Zaniosła do krawcowej , która je zwęziła tak , ze spodnie wygladają , jakby od początku były rurkami ... Jak pomyślę i le wywaliłam spodni przez ostatni rok , tylko dlatego , ze nie były zwężane , to płakac mi się chce .... |
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
TIG, ja miałam (w sumie nadal mam) te z drugiego linka, czyli NOWĄ wersję. Kulki są malutkie, tak małe jak te z Yves Rocher tegoroczne. Wiem, że stare kulki avonowskie były chyba większe. Mam tłustą wrażliwą cerę, te kulki nie sprawdziły się u mnie w żaden sposób. Wręcz wywróciły do góry nogami mój światopogląd makijażowy i stargały mi psychikę.
Tak jak napisałam w recenzji - na twarzy była samoopalaczowa perła i kilo tłuszczu. Rzuciłam je w kąt już dawno, ale trauma ANTY-brąz i ANTY-perła nadal jest u mnie w pełnym rozkwicie. Mam obrzydzenie nawet do różu i trwa to nadal z taką samą siłą. Dzięki temu nie uległam nowym meteorytom. Przynajmniej tyle dobrego zrobił Avon - że nie dofinansowałam Guerlaina TIG, pomysł jest genialny, popytam o jakąś krawcową. Bo te spodnie są za☠☠☠iste gatunkowo, dobre firmy (no może oprócz wranglera i levisa, bo to żadna tam firma), cudne ciemne kolory, no i praktycznie nówki. Edytowane przez BBRAT Czas edycji: 2013-02-03 o 19:14 |
|
|
|
#4108 |
|
Konto usunięte
|
Gdzieś czytałam, że spodnie dzwony znowu mają być w tym sezonie modne
![]() Zakładam jednak, że nie masz dzwonów. Lekko rozszerzane mozna nosić czas cały, moim zdaniem, a jeśli są jakościowe, nie wyrzucałabym. Jeśli dobrze leżą. Fason powróci. Możesz jeszcze spytać krawcową, czy da radę nogawki zwęzić, jesli praktykujesz coś takiego... |
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
To nie są dzwony, raczej powiedziałabym - proste w kierunku rozszerzane. Jak leżą na płaskiej powierzchni, to wydają się prawie proste, na nodze - wiadomo - wydają się szersze u dołu, bo tam jest najwęższe miejsce nogi, czyli kostka.
Ale pomysł żeby przynajmniej kilka z nich przerobić na rurki - wydaje się mega rozsądny |
|
|
|
#4110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szkoda, że w tyłku trochę zbyt dopasowane |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

Szkoda, że te drobinki,mam wrażenie, w jednym miejscu zbiegły..Na policzkach. Jutro przetestuję cieniutką warstwę na krem...

..Zima musiała powrócic ze zdojona siłą,własnie wtedy, gdy Miszka- kuso i skąpo ubrana

..Mam nadzieję ze chodz jedno - na pamiątkę..Miętową sukienkę,z tej najnowszej kolekcji co przywiozłam..Na noc ,poprzedzającą bal ,nałozyłam -
Ty mi chociaz tego nie rób