|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39580655]a ja jestem happy, bo nie dość, że ktoś call i idę jutro na rozmowe, to nie muszę chodzić do pracy! szef powiedział, że mam być tylko w poniedziałki i czwartki a tak mogę nie przychodzić, ale abym miała tel przy sobie. tak więc czad
![]() To sobie odpoczniesz i na spokojnie pracy poszukasz a jeszcze bez problemu możesz jeździ na rozmowy niezależnie od pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2) Dzisiaj wysłałam aplikację na stanowisko nauczyciela do przedszkola, bo wiem że na tym stażu nie zatrudniają ludzi. Jedynie w zeszłym roku zatrudnili jedną dziewczynę, ale to znajoma jednej z pracownic. Dużo tam pociotek, rodziny i znajomych, ojców z córką itp. 3)Dzisiaj miałam kłopot z rozliczeniem z listy, nie chcieli mi jej uznać, bo wzięłam dzień wolny. Okazało się, że po 30 dniach przepracowanych dopiero można tego dokonać. Babka z Up zadzwoniła do Dyrektorki z prywatnego telefonu i ją powiadomiła o tym fakcie. I tak była miła, że mi pomogła i przyznała pieniądze. (Nikt mnie oczywiście nie powiadomił, z drugiej moja wina, bo nie przeczytałam opisu na dole listy). I nie umiem zliczyć tych dni przepracowanych, które trzeba wpisać w dolnej tabelce. W marcu wychodzi, że będę miała 56 dni pracy licząc od 4 lutego. Może ktoś mi wytłumaczy jak to się liczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Wtajemniczenie
|
Dopada mnie jakis kryzys, z nerwów mam ciągłe bóle żołądka i doliczyłam się kolejnych siwych włosów
![]() od 2 miesięcy wysyłam codziennie min. 1 CV, jak jeden dzień nie wyślę to nadrabiam nawet trzema. Już kilka razy zmieniałam CV, już nie wiem co jeszcze zrobić wydaje mi się całkiem porządne. Zdjęcie też zmieniałam już 3 razy. Listy motywacyjne piszę różne, raz krótkie, raz dłuższe. Przez te 2 miesiące byłam tylko na 2 rozmowach... Wysyłam wszędzie, gdzie choć w połowie spełniam wymagania a już na pewno te najważniejsze. Wysyłam na poważniejsze oferty ale też na prace w sklepach, recepcjach, obsłudze. I ciągle nic. Jestem już u kresu wytrzymałości. Nie chcę tracić nadziei ale mam momenty takiego załamania, najgorsze jest poczucie bezsilności, zupełnie nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić.
#4084 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39580655]a ja jestem happy, bo nie dość, że ktoś call i idę jutro na rozmowe, to nie muszę chodzić do pracy! szef powiedział, że mam być tylko w poniedziałki i czwartki a tak mogę nie przychodzić, ale abym miała tel przy sobie. tak więc czad
![]() Ale faaajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |||
Konto usunięte
|
A mi ten dzisiejszy telefon dał nadzieje, że jednak moje cv coś znaczy i że może nie będzie tragedii, choć wiem, że jedna jaskółka wiosny nie czyni
![]() ![]() Ale mam dużo energii, sprzątnęłam całą kuchnię! ![]() Cieszę się też z okresu, bo miałam stracha ![]() Idę ogarnąć łazienkę ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Widziałam Twoje CV? Może coś Ci podrasować jak reszcie dziewczyn? ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
oczywiście to moja pierwsza rozmowa od.... 5 lat. wyszłam z wprawy ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- czymaj czymaj ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Inkwizytor
|
Tusia Ja też trzymam
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Rozeznanie
|
Ja wysłałam dziś aż 5 CV. Tylko szczerze mówiąc, niektóre to tak na siłę.
Najlepsze jest to, że przeszłam do drugiego etapu rekrutacji w branży, w której ostatnio pracowałam i nie chcę za bardzo znowu pracować, ale aplikowałam, żeby się trochę dowartościować. Stwierdziłam, że sprawdzę czy ich zainteresuję, w końcu mam doświadczenie-jeżeli nie, to ja już nie wiem. A tu masz!Akurat się zainteresowali. Na razie dostałam tylko maila od gościa, nie wiem jeszcze na czym ten drugi etap polega-czy to rozmowa? Myślę, że zadzwoni jakby co. Ale kurde, nie wiem co robić-zawsze zarzekałam się, że nigdy więcej takiej roboty i wiem, że bym się męczyła, a z drugiej strony z braku laku.... ![]() Dlaczego tak jest? Nie zależało mi, nawet wolałabym, żeby się nie odzywali. A jak mi zależy to pupa....
![]() Edytowane przez pulinaj Czas edycji: 2013-03-04 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
#4090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
Moja rozmowa dzisiaj doprawiła mi uśmiech do końca dnia.
![]() Zaskoczenie goniło zaskoczenie. Byłam umówiona na rozmowę z panem a przeprowadzała ją ze mną... znajoma z poprzedniej pracy. Okazało się że z poprzedniej pracy pracuje tam jeszcze kolega któremu pomagałam dosłownie kilka dni, a PR taki mi zrobił że wyszło na to że asystowałam 3 działom na raz ![]() Firma w dodatku oferuje samodzielne stanowisko, przyzwoite wynagrodzenie, byłabym w zespole owej znajomej i wygląda to interesująco. W dodatku do firmy mam 15 min co na Warszawę jest luksusem ![]() W efekcie ostatni wolny dzień w tym tygodniu został wypełniony zaproszeniem na drugi etap. Rozmowa będzie z rodowitą Irlandką, więc jutrzejszy wieczór przeznaczam na słuchanie irlandzkich radiostacji żeby przyzwyczaić się do wymowy bo od ponad pół roku nie rozmawiałam z nikim z Irlandii. Zarówno firma z dzisiaj jak i firma do której idę jutro chcą żeby zatrudniona osoba zaczęła pracę w poniedziałek. Marzę o tym żeby któraś z nich mnie zechciała i w poniedziałek mój dzień zacząłby się inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zadomowienie
|
Nie chcę narzekać, bo mam pracę, ale... ostatnio pracuję chyba dla "rozrywki" i zabicia nudy. Wszystko co zarobię, wydaję na samochód
![]() Naprawa, ubezpieczenie OC + NWW, przegląd, dzisiaj znowu mechanik, bo przecież nie będę ryzykować jazdy z uszkodzonymi hamulcami ![]() Na razie wszystko jest ok, mogę jutro jechać do pracy, ale ciekawe co zepsuje się w najbliższym czasie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39587713]Carpathia jestem pod wrażeniem! A jaka branża tej twojej firmy z dziś?
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- trzymaj ![]() ![]() Wszystkie z tej samej - rekrutacja / firmy headhunterskie. Jedynie czwartkowy test dotyczy stanowiska w wewnętrznym dziale HR. Rozmowy się nie bój tylko ruszaj z poczuciem zaje***stości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Konto usunięte
|
Slonecznikowa, nie masz z kim jeździć razem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39588089]Slonecznikowa, nie masz z kim jeździć razem?[/QUOTE]
![]() Gdybym miała, nie byłoby problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39592019]niestety, auto to skarbonka
![]() pierwszy dzień na wolnym wypowiedzeniu. umyłam podłogę i odkurzyłam jestem szaloooooonaaaaaaa ![]() Dokładnie, zwłaszcza jak już trochę lat ma wtedy nic tylko się dokłada do niego ale cóż taki urok starszych aut. Tusia to możesz przyjechać do mnie i mi posprzątać mieszkanie bo ja mam lenia, do zrobienia wiele ale energii do tego brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Rozeznanie
|
Tusia witaj w klubie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym właśnie się dowiedziałam, że do wieczora może zostanę przyszywaną ciocią ![]() ![]() ![]()
#4100 |
Raczkowanie
|
Ja też się wziełam za ostre sprzatanie, mycie okien, wietrzenie kołder i poduszek, zaraz będę myć szafki w kuchni.
Jak nie mam pracy to przynajmniej w domu się przydam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39592019]niestety, auto to skarbonka
![]() pierwszy dzień na wolnym wypowiedzeniu. umyłam podłogę i odkurzyłam jestem szaloooooonaaaaaaa ![]() Mimo wszystko ja chcę mieć auto, ale nie starsze niż 7 letnie. Można pół życia stracić gnijąc na przystankach. A jak jakiś autobus wypadnie z trasy albo się rozkraczy... Najbardziej uwielbiam gnicie na przystankach w zimie, na mrozie i śniegu. Mija 10, 15, 20 minut, a ja stoję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczny, idę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
BAN stały
|
Wzięłam udział w konkursie tchibo. Do wygrania 50 000 zł lub kamery cyfrowe. Może jak nie mam szczęścia w pracy, to będę mieć w grze.
![]() ![]() Z piątkowej rozmowy o staż na razie cisza. Ciekawe czy już CV przekazali wyżej , czy szefostwo wyżej wogóle zaprosi mnie na rozmowę jak jestem o 5 lat za stara i staż już miałam ![]() Właśnie czytałam dziś art o jeden z firm u mnie w mieście, dyrektor nie może dojść do porozumienia z władzami miasta w sprawie podatków i straszy przeniesień firmy za granicę. Wypowiadał się, że za granicą coś otwiera i chciał stażystów z firmy ode mnie z miasta, w której jest dyrektorem przenieść za granicę. Ale nic z tego nie wyszło. Ciekawe ile im proponował, bo jak nie wiele więcej niż najniższa, to się nie ma co dziwić , że nic nie wyszło. Już jedna firma z miasta przenosi produkcje na Czechy. 172 osoby do zwolnienia. Brakuje tylko by drugą za granicę przenieśli. Ponoć za granicą w Słowacji są niższe składki ZUS, podatki i firmy uciekają z Polski. Jak nasz rząd nic z tym nie zrobi, to większość firm będzie mieć siedziby za granicą , by w Polsce zus nie płacić. Niech się rząd i samorządy do roboty wreszcie zabiorą , zmniejszą składki, podatki. U mnie w mieście chcą podwyższyć ceny za wywóz śmieci do 13 zł od osoby . Miasto małe a ceny jak w dużych miastach lub większe nawet. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-05 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4105 |
Inkwizytor
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39594684]ja mam 15 letnie i jest za☠☠☠***
![]() dziewczny, idę! ![]() I jak? ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
dziewczyny byłam dzisiaj na rozmowie w sklepie spożywczym i mam pytanie, czy zgodziłybyście się aż na 2 bezpłatne dni próbne (oba po 8 godzin)??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam dziś pechowy dzień :/ najpierw stopiłam swoją najlepszą czarną elegancką spódnicę (zepsuła się grzałka w żelazku ![]() Potem wypadła mi komóra i pękła obudowa, potem napakowałam książki do torebki i poszło mi ucho, następnie siedząc "noga na nogę" rozdarłam zamkiem od kozaków rajstopy na kolanie (miałam czarne rajty, więc było bardzo widać) a na koniec uderzyłam w słup na parkingu - na szczęście jechałam powolutku więc nic wiele się nie stało. Boje się cokolwiek dzisiaj dotykać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | ||
Konto usunięte
|
jestem!
![]() bardzo pozytywnie! miałam rozmowę z panią z hr a potem z kierowniczką działu szkoleń. okazało się, że ja bym była w dziale organizacji szkoleń dla oświaty trochę średnie, wolałabym dla firm:| nie wiem jaka kasa, jest premia za zorganizowane szkolenie. mają zadzwonić w czw. w urodziny ![]() super lokalizacja, 15 min i jestem w pracy! od 8 do 16. zobaczymy ![]() tylko ma mniej urlopu i może być to pewien problem...:| ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
BAN stały
|
Cytat:
W zimie nie chodzę w spódnicach, tylko w spodniach i legginsach z tunikami. Nie lubię strasznie prasowania, wole sprzątanie. ![]() Nie przejmuj się , jutro będzie dobrze. ![]() ![]() I lepiej nie dotykaj dziś już nic ![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-03-05 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.