Uniwersytet Łódzki część II - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-10, 14:34   #4081
turnupthelove
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Co do stypenidum to powiem Ci, że w zeszłym roku spokojnie można było zanieść papiery jeszcze do końca października Chociaż osobiście teraz wolę zrobić to wcześniej i mieć to z głowy więc nie musisz się raczej śpieszyć i myślę, że najpierw powinieneś załatwić akademik .. a co do tego to nie mam pojęcia , nie wyczytałaś nic na stronie centrum obsługi studenta? ( http://cos.uni.lodz.pl ) A kierunki jak zebrało się mało osób to pewnie otworzą jeszcze drugą rekrutacje.. i czy są na tym samym wydziale czy innym? Ja sama też teraz dostałam się ponad limit.. Zawsze sporo ludzi odpadnie więc spoko

Edytowane przez turnupthelove
Czas edycji: 2014-07-10 o 14:37
turnupthelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:36   #4082
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Olek22 Pokaż wiadomość
Wie ktoś jak to wygląda ze składaniem podania na kierunki? Pisze mi niby, że jestem zakwalifikowany na każdy z trzech na które się zapisałem, mimo że na jednym jestem na dość odległej pozycji, wykraczającej poza limit miejsc osób na tym kierunku co mi się wydaje trochę dziwne.
10 minut temu o tym pisałam
Stary 2014-07-10, 14:46   #4083
miss_absurdu
Przyczajenie

ja też dostałam się na trzy na które składałam, na GP na oba wydziały i na biotechnologie )
miss_absurdu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:48   #4084
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

no właśnie, wystarczy przeczytać wcześniejsze posty

a papiery można złożyć tylko na jeden kierunek
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 14:53   #4085
turnupthelove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss_absurdu Pokaż wiadomość
ja też dostałam się na trzy na które składałam, na GP na oba wydziały i na biotechnologie )
A wiesz już na co się wybierasz ?
Stary 2014-07-10, 14:56   #4086
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

a ja z innej strony do osób już studiujących: system USOS oblicza sam średnią? czy język angielski się liczy? prowadzący mają czas do 30 września wpisać wszystko do systemu, tak?
Stary 2014-07-10, 14:57   #4087
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
Jak wam poszło?
Dostałam się na wszystkie 3 kierunki, ale wybieram ekonomię. Dzięki tej wiadomości mam naprawdę świetny humor.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 15:01   #4088
miss_absurdu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez turnupthelove Pokaż wiadomość
A wiesz już na co się wybierasz ?
Na chwile obecną najbardziej skłaniam się ku, GP na NG i ZA
miss_absurdu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 15:01   #4089
Kinag
Raczkowanie

Cytat:

Jak wygląda też sprawa z akademikiem? Mogę sobie wybrać dowolny dom studencki, czy każda filia ma swój? Nie mogę znaleźć na stronie gdzie się składa papiery o to i np wniosek żeby mieć pokój dwuosobowy.

I jak wygląda sprawa ze stypendium socjalnym, mogę złożyć wniosek dopiero jak złożę papiery w uniwersytecie na danym kierunku i dostane miejsce w akademiku zeby miec dodatek mieszkaniowy czy jak?
http://cos.uni.lodz.pl/archives/2659 Tu jest wszystko odnośnie akademików i stypendium. Możesz wybrać który ci się podoba ale oni i tak raczej nie biorą tego pod uwagę Pokój dostaniesz 2 lub 3-osobowy w zależności od akademika, można składać jakiś wniosek o jedynkę ale to muszą być jakieś wskazania do tego np.choroba czy coś.

Składasz o stypendium w tym samym czasie co o akademik i tam zaznaczasz zwiększenie z tytułu zamieszkania w DS.
Kinag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 15:03   #4090
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Wie ktoś jak to wygląda ze składaniem podania na kierunki? Pisze mi niby, że jestem zakwalifikowany na każdy z trzech na które się zapisałem, mimo że na jednym jestem na dość odległej pozycji, wykraczającej poza limit miejsc osób na tym kierunku co mi się wydaje trochę dziwne. Na kierunek na który chcę pójść zapisało się mniej osób niż limit miejsc i martwię się czy zbierze się tych 30 chętnych żeby otworzyli kierunek. Mogę w takim razie złożyć podanie na ten kierunek i na inny na który też się zakwalifikowałem?

Jak wygląda też sprawa z akademikiem? Mogę sobie wybrać dowolny dom studencki, czy każda filia ma swój? Nie mogę znaleźć na stronie gdzie się składa papiery o to i np wniosek żeby mieć pokój dwuosobowy.

I jak wygląda sprawa ze stypendium socjalnym, mogę złożyć wniosek dopiero jak złożę papiery w uniwersytecie na danym kierunku i dostane miejsce w akademiku zeby miec dodatek mieszkaniowy czy jak?
http://cos.uni.lodz.pl/archives/2659 tutaj masz chyba wszystko A tutaj link do wątku o m.in. akademikach w Łodzi - może znajdziesz coś ciekawego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767228.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 15:51   #4091
Hejka221
Raczkowanie

Dziewczyny, poratujcie. Zlozylam papiery na Geografie i nie wiem czy to do konca dobry wybor... Od niedawna coraz bardziej podoba mi sie Ekonomia oraz FIR... Czy myslicie ze jest JAKAKOLWIEK szansa, ze beda jakies miejsca w II turze? Ze za malo osob doniesie dokumenty? Jestem zalamana.
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 15:54   #4092
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Jak podejrzewałam, rekrutacja nie rozwiązała za mnie kwestii wyboru .
Gratulacje dla tych co się podostawali tam, gdzie chcieli .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:24   #4093
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poratujcie. Zlozylam papiery na Geografie i nie wiem czy to do konca dobry wybor... Od niedawna coraz bardziej podoba mi sie Ekonomia oraz FIR... Czy myslicie ze jest JAKAKOLWIEK szansa, ze beda jakies miejsca w II turze? Ze za malo osob doniesie dokumenty? Jestem zalamana.
na FiR wątpie. w tamtym roku nie było. za dużo osób przyjęli, nawet jak połowa z tego nie złoży tam papierów, nie będzie potrzeby robić drugiej tury. z ekonomią to samo
Stary 2014-07-10, 16:24   #4094
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
I dostałaś się gdzie chciałaś? Bo jak pamiętam myślałaś nad GP i rachunkowością i firem jeszcze.
Zastanawiałam się nad GP, ale doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie, nie widzę swojej przyszłości po GP i zrezygnowałam ze składania na ten kierunek. Teraz nawet widzę, że chyba i tak wszystkich przyjęli
Finalnie złożyłam na FiR i na rachunkowość.
Na FiR trochę mi brakło, ale na rachunkowość zostałam przyjęta. I właściwie jestem zadowolona.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 16:32   #4095
turnupthelove
Raczkowanie

20 osób nie przyjęli na GP ..
Wątpię, żeby była druga tura rekrutacji na FiR . To jeden z bardziej obleganych kierunków ..

miss_absurdu to jest szansa, że widzimy się w październiku
Stary 2014-07-10, 16:40   #4096
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
20 osób nie przyjęli na GP ..
Wydaje mi się, że z GP to jeszcze będzie tak, że część osób złożyła na jeden i na drugi wydział, a kiedy wybierze jeden to kilka miejsc się może zwolnić
Stary 2014-07-10, 16:48   #4097
turnupthelove
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że z GP to jeszcze będzie tak, że część osób złożyła na jeden i na drugi wydział, a kiedy wybierze jeden to kilka miejsc się może zwolnić
No tak, część osób składała i tu i tu, wydaje mi się, że jeszcze trochę osób odpadnie na PŁ a znów inna część zupełnie na inny kierunek także całość się uszczupli .. Pewnie dlatego przyjęli tyle osób, ale to tak zawsze chyba

Edytowane przez turnupthelove
Czas edycji: 2014-07-10 o 16:54
turnupthelove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 17:00   #4098
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość

Nie masz raczej co liczyć, że zrobią drugą turę na ekonomię i fir.
Specjalnie wzięli więcej osób za pierwszym razem, aby nie robić już kolejnych tur.

Cytat:
Zastanawiałam się nad GP, ale doszłam do wniosku, że to jednak nie dla mnie, nie widzę swojej przyszłości po GP i zrezygnowałam ze składania na ten kierunek. Teraz nawet widzę, że chyba i tak wszystkich przyjęli
Finalnie złożyłam na FiR i na rachunkowość.
Na FiR trochę mi brakło, ale na rachunkowość zostałam przyjęta. I właściwie jestem zadowolona.
Aż z ciekawości zobaczyłem ile teraz przyjęli na fir i rachunkowość i mnie przeraziły te liczby, oczywiście zdaję sobie sprawę, że duża część i tak nie złoży, ale jest wiele o wiele więcej jak rok temu.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 17:03   #4099
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:

Aż z ciekawości zobaczyłem ile teraz przyjęli na fir i rachunkowość i mnie przeraziły te liczby, oczywiście zdaję sobie sprawę, że duża część i tak nie złoży, ale jest wiele o wiele więcej jak rok temu.
nie zgadzam się, na firze jest bardzo podobnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 17:48   #4100
pffe
BAN stały

Cytat:
Co do stypenidum to powiem Ci, że w zeszłym roku spokojnie można było zanieść papiery jeszcze do końca października Chociaż osobiście teraz wolę zrobić to wcześniej i mieć to z głowy więc nie musisz się raczej śpieszyć i myślę, że najpierw powinieneś załatwić akademik .. a co do tego to nie mam pojęcia , nie wyczytałaś nic na stronie centrum obsługi studenta? ( http://cos.uni.lodz.pl ) A kierunki jak zebrało się mało osób to pewnie otworzą jeszcze drugą rekrutacje.. i czy są na tym samym wydziale czy innym? Ja sama też teraz dostałam się ponad limit.. Zawsze sporo ludzi odpadnie więc spoko
jak już jesteś studentką, to powinnaś w tym roku złożyć papiery do 18 czerwca. Tylko osoby, które właśnie się dostały mają więcej czasu.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 18:04   #4101
turnupthelove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
jak już jesteś studentką, to powinnaś w tym roku złożyć papiery do 18 czerwca. Tylko osoby, które właśnie się dostały mają więcej czasu.
Byłam studentką :P nie jestem już..
Stary 2014-07-10, 18:20   #4102
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Wiele nazwisk się powtarza na firze i rachunkowości, więc trochę się jeszcze zwolni. Chętnych na te kierunki jest bardzo dużo.

FiR jest w czołówce najbardziej obleganych kierunków, podobnie jak w tamtym roku.
Stary 2014-07-10, 19:45   #4103
buuu_xd
Raczkowanie

Mam pytanie dotyczące stypendium socjalnego, czy zwiększenie stypendium z tytułu zamieszkania przysługuje tylko obecnym studentom, czy rozpoczynającym studia też?
buuu_xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 19:56   #4104
turnupthelove
Raczkowanie

Osobiście wydaje mi się, że dotyczy to wszystkich studentów . Ale jak chcesz się upewnić zawsze możesz wysłać im mejla i zapytać .. Jak miałam jakieś ale to pisałam i wszystkiego się dowiadywałam. Poza tym nie znalazłam żadnej informacji, żeby to się tyczyło tylko "obecnych" studentów
Stary 2014-07-10, 20:10   #4105
buuu_xd
Raczkowanie

Cytat:
Osobiście wydaje mi się, że dotyczy to wszystkich studentów . Ale jak chcesz się upewnić zawsze możesz wysłać im mejla i zapytać .. Jak miałam jakieś ale to pisałam i wszystkiego się dowiadywałam. Poza tym nie znalazłam żadnej informacji, żeby to się tyczyło tylko "obecnych" studentów
Tam na wniosku jest, że "zwiększenie przysługuje tylko studentom studiów stacjonarnych", więc może chodzi tu o te studia stacjonarne...

A to gdzie się mieszka ma znaczenie? Chodzi o mieszkanie
Stary 2014-07-10, 20:48   #4106
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez buuu_xd Pokaż wiadomość
Tam na wniosku jest, że "zwiększenie przysługuje tylko studentom studiów stacjonarnych", więc może chodzi tu o te studia stacjonarne...

A to gdzie się mieszka ma znaczenie? Chodzi o mieszkanie
przysługuje też tym, którzy się teraz dostali, czyli nowym studentom. Ma znaczenie gdzie mieszkasz, musisz mieć minimum 100 km od domu rodzinnego (tam gdzie jesteś zameldowana).
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 21:12   #4107
buuu_xd
Raczkowanie

Cytat:
przysługuje też tym, którzy się teraz dostali, czyli nowym studentom. Ma znaczenie gdzie mieszkasz, musisz mieć minimum 100 km od domu rodzinnego (tam gdzie jesteś zameldowana).
No tak, to wiem, ale nie ma znaczenie czy bede mieszkać w akademiku czy mieszkaniu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-10, 21:55   #4108
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to wiem, ale nie ma znaczenie czy bede mieszkać w akademiku czy mieszkaniu?
Nie, piszesz tylko że prosisz o zwiększenie stypendium z tytułu zamieszkania w akademiku / obiekcie innym niż DS. I podajesz powody że mieszkasz daleko (ile km), mało połączeń. I coś o tym mieszkaniu gdzie się znajduje itp.

No i oczywiście zachowujesz formułę takiego pisma czyli data, miejscowość, imię nazwisko, kierunek. Na dole piszesz że chcesz aby była pozytywnie, i że wiesz o odpowiedzialności karnej za bla bla...

I niby gdzieś tam pisze, że masz załączyć umowę itp. ale same te babeczki nie chcą żeby im pokazywać czy załączać.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Mam pytanie dotyczące stypendium socjalnego, czy zwiększenie stypendium z tytułu zamieszkania przysługuje tylko obecnym studentom, czy rozpoczynającym studia też?
Wszystkim studentom, ale możesz złożyć podanie na jednym kierunku jeżeli robisz więcej.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2014-07-10 o 21:56
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-10, 22:00   #4109
Kinag
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma żadnego minimum 100 km. "Student studiów stacjonarnych☠, znajdujący się w trudnej sytuacji materialnej,☠może ubiegać się o zwiększenie stawki stypendium☠ socjalnego z tytułu☠ zamieszkania w domu studenckim lub w obiekcie innym☠ niż dom☠ studencki, jeżeli codzienny dojazd z miejsca stałego zamieszkania do uczelni uniemożliwiałby lub w znacznym☠ stopniu utrudniał studiowanie."

Cytat:
Nie ma znaczenia. Jak będziesz mieszkać w akademiku to nie musisz skladac dodatkowych dokumentów a jak w mieszkaniu to musisz bodajże napisać jakieś oświadczenie że byłoby ci trudno codziennie dojeżdżać itp. I chyba musisz podać gdzie będziesz mieszkać ale nie wiem dokładnie jak to wygląda.
Kinag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-11, 21:48   #4110
magnolia39
Przyczajenie

Dostałam się na logistykę, który wydział wybrać: Zarządzania czy Ekonomiczno - socjologiczny

Edytowane przez magnolia39
Czas edycji: 2014-07-12 o 12:54 Powód: jest
magnolia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości