|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Floria- słowo "rypacz" jakoś bardzo źle mi się kojarzy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, piszemy na bieżąco, bo na przykład umyłam 2 razy szamponem i nałożyłam balsam na cedrowym propolisie i było fajnie, napisałam że fajnie, a za trzecim i czwartym razem jednak miałam miotełkę. I tak jest z wieloma produktami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny! Spróbuję może babydream albo jakiś inny dla dzieci , może pomoże..
![]()
#4086 |
Zadomowienie
|
Jeżeli mogę, to odradzam babydream akurat, bo zbyt wiele dziewczyn skarży się właśnie na drażnienie skóry głowy. To już chyba ten Nivea baby albo garnier ultra doux dla dzieci będzie lepszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Ja się jakiś czas zachwycałam BabyDream, ale włosy plącze niemiłosiernie
![]()
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Raczkowanie
|
A u mnie jakiś kryzys włosowy
![]() 2x ręcznikowałam arafatką (w tym raz schły same [myte rano--> zazwyczaj myję na noc i śpię z mokrymi]) i miałam masakryczny puch. Za drugim razem było niewiele lepiej. Wczoraj wieczorem robiłam lekko śliską chustką (o którą pytałam kilka stron temu- miałam po niej świetne włosy) i dzisiaj już było dużo lepiej, ale i tak nie mam aż tak ładnych włosów jak miałam wtedy ![]() ![]() Zastanawiam się nad podcięciem końcówek i może lekkiej zmianie cięcia, ale chyba poczekam z miesiąc aż mi się włosy jakoś unormują i przyzwyczają, jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-Może się zmieniają zgodnie z jakąś tam fazą cyklu -Uciąć zawsze zdążysz ![]() Pogoda (wilgotność) mogła być inna wtedy i teraz. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-11 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
Myślisz, że fazy cyklu mogą mieć wpływ na to? Kończe niedługo starą odżywke więc może (alterra z granatem) coś zdziała
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie plączą wam się włosy po żelu?
![]() Nie wiem, jakiego stylizatora teraz używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ktoś coś zauważył a propos innych zachowań włosów? (w dzień porodu włosy mi się wyprostowały, poszłam z normalną grzywką, a po kilku godzinach, już po porodzie, nagle odkryłam, że mi wpada mi do oczu - rozciągnęła się, no ale to nieco inny kaliber zawirowań hormonalnych). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytałam chwilę i np. Joanna z apteczki, jak tam napisali, też nic u mnie nie robi. Za to Joanna Len i rumianek podana jest jako fajna a u mnie nic nie działa.... Coś w tym jest, muszę poczytać, dzięki za info ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() Dziś dla odmiany dałam olej z odżywką Dolce Latte, ona ma proteiny, dawno ich nie używałam , zobaczymy co będzie? A co myślicie o cynamonie? Znowu jakieś wariactwo ale usłyszałam, że babki dodają do wcierek, w sensie, że nakładają jako wcierkę/maskę na skalp a potem spłukują, bo cynamon polepsza krążenie czy co tam innego, grunt, że na plus... ![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potem w końcu poszłam sobie zrobić trwałą, bo miałam ciągły przyklap, którego nienawidziłam ![]() ![]() Cynamon pewnie działa, zapach ma drażniący (olejki eteryczne). Mnie najbardziej kojarzy się ten rodzaj zapachu z imbirem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myłam Babydreamem i Alterrą Perfumrei i oba mi nie domywały skóry (BD na początku tak, później przestał), miałam przyklap niezależnie od odżywki i uczucie lepiących włosów. Innych wprawdzie nie próbowałam, ale teraz używam też dość często parafiny, a ona potrzebuje SLSu do zmycia. ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Faktycznie, też słyszałam o takim działaniu cynamonu. Wiem tylko, że trzeba przy wrażliwej skórze uważać. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-12-11 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! ;D
Mam poważny problem z moimi włosami, ponieważ, chyba wszystko to co najgorsze jest właśnie u mnie ;/ Nie wiem od czego zacząć kurację.. Mam cienkie, łamliwe i rzadkie włosy KOSZMAR! :C Nigdy ich nie farbowałam, ani nic... może raz na 2-3 miesiące użyję prostownicy. Ilekroć razy je podcinam to od razu się rozdwajają i łamią. Są suche i nie mogę wgl fryzur układać, bo nic się nie da ;/ Wiem, że muszę je ściąć, ale bardziej niż do ramion nie chcę, ponieważ w takich krótkich fryzurach nie wyglądam dobrze (mam włosy do łopatek). Dodam, że nigdy nie miałam włosów do pasa, bo zawsze miałam takie ,,piórka". Nie mam pojęcia co robić :C |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że fajną alternatywą do rozważenia dla tych, które chcą pozostać przy łagodnych szamponach i jednak od czasu do czasu doczyścić skalp, jest peeling kawowy. Ja sobie robiłam czasami i zawsze miałam odczucie że ładnie doczyszczam skórę, bez chemicznego podrażnienia. Robiłam przy okazji peelingu całego ciała. Kawę mam zawsze pod ręką (znaczy wysokiej jakości fusy z kawiarki takiej zakręcanej), bo dużo pijemy kawy. Mieszam z jakimś olejem i kapką żelu pod prysznic (może być szampon albo odżywka). Rzadko robię, bo mam wannę z hydromasażem i dziurkami w dnie wanny i potem jest zabawa, żeby fusy z tych dysz wydobyć z powrotem. Ale aż nabrałam ochoty właśnie. Aha, i sprawdziłam - szampon fructis, którego mam resztkę w łazience, nie ma żadnych PEGów ani pq. Ciekawe jak z tymi w sklepie. Dzisiaj idę po pracy, to zobaczę. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-12 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienkie, słabe i wgl całkowicie nie takie włosy jak chce ;c
Cytat:
![]() Poczytaj o maskach z kokosem itp. musisz nawilżyć włosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
A ja bym radziła zabezpieczać je silikonami.
Jeśli się tak łatwo łamią, jakieś olejki i emolienty ich prawdopodobnie przed tym nie uchronią. Napisz, czego używasz do pielęgnacji włosów teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po tej masce Dolce Latte nie jest źle, ogólnie włosy są fajne, gładkie a spodziewałam się szopy. Grzywka mi trochę sterczała to upięłam ale ogólnie na plus. Sama już nie wiem czego im trzeba? Keratyny Hydrolizowanej nienawidzą, więc myślałam, że ogólnie protein? Nie ogarniam . ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Nic mi skóry nie podrażnił, ale nie jest ona jakoś wrażliwa. O efektach też nie powiem, bo po jednym zastosowaniu nie da się tego stwierdzić. Może któraś włosomaniaczka stosowała? ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Dolce Latte zakładam, że ma proteiny mleczne, które są duże i właśnie nie wnikają. Możesz więc pójść tym tropem i próbować większych protein. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ogólnie marzy mi się fryzura w stylu jak na drugim zdjęciu, ale nie wiem ile lat mi zajmie powrót do gęstości, przy której będę mogła coś takiego zrobić. ![]() Ja znowu chodzę w koku, bo ładne loki trzymały mi się dwa dni. teraz puszek, ale garnier aik nadal trzyma nawilżenie. ![]() Musze sobie kupić jakiś porządny olej. Lepiej jednak działają na mnie oleje indyjskie przeznaczone do włosów, marzy mi się duża objętość Sesy, do tego AiK i to by mi wystarczyło. Jednak dochodzę już do pewnej wprawy w dbaniu o włosy, kiedyś używałam mnóstwo produktów teraz raczej stawiam na minimalizm ![]() Dziewczyny dajcie spokój z Tymi SLES, nie trzeba ich demonizować, a nazwa rypacz to dla mnie śmiech na sali. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-12-12 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Raczkowanie
|
meh, sterczą mi włosy w kazda mańkę, nie ogarnę tych bejbików a ciągle rosną nowe
![]() fryz wersja zimowa, kok na 4 wsuwki, bez wypełniacza. w ramach pielegnacji suchy szampon. mam juz taki odrost, że chyba przed swietami bede farbowac znów ![]() natomiast BARDZo mi sie podoba jak się indygo wypłukuje, jednak wygląda na to, że glut lniany MA jakiś wpływ na wiązanie się henny i potem indygo. znów niestety tez jest faza nie rozumiem swoich włosów i siebie, coś mi w nich nie pasuje, nie wiem co więc robię koka przylizuje bejbiki i tyle ![]() miłego dnia dziewczyny znad stosu roboty
#4107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W sumie nic innego na włosy nie dodaje. Moje włosy są okropne już parę razy znalazłam włos co ma +6 różnych końcówek <--- to nawet nie jest rozdwojenie :C |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Końcówki koniecznie musisz zabezpieczać jakimś serum, tylko z pewnością nie Biosilkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() http://www.kobieca-strefa.pl/2013/04...-do-wosow.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.