|
|
#4081 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 624
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
Cytat:
|
|
#4082 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Cytat:
Bêdê siê stara³a ponownie z niej nie wypa¶æ ![]() Mam pytanko odno¶nie codziennej spowiedzi, czy jest to obowi±zek? Czy je¶li nie bêdê wrzuca³a czasami jad³ospisu, to dostanê "Starsze" forumowiczki wiedz±, ¿e ja czêsto na forum bywa³am duchem, a nie cia³em. Chcia³abym wiedzieæ, czy przez to nie zostanê zaakceptowana Cytat:
![]() Mój dzisiejszy jad³ospis wygl±da nastêpuj±co: 2 kromki ¿ytniego chleba z rzodkiewk± 2 kawy z mlekiem i ³y¿. cukru gruszka brzoskwinia paluch czosnkowy
...Czas na zmiany... Edytowane przez jagoodka21 Czas edycji: 2014-10-01 o 16:38 |
||
|
|
|
#4083 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
Jak nie wchodzisz codziennie na w±tek to oczywi¶cie pisaæ nie musisz, ale jak ju¿ jeste¶ i co¶ piszesz to fajnie by by³o podaæ ca³y jad³ospis, pomagasz tak i sobie i nam . Mo¿esz spisywaæ gdzie¶ osobno i np. dodawaæ po ca³ym tygodniu czy kilku dniach taki kilku-dniowy jad³ospis, jak chcesz . Dla Ciebie to bêdzie motywuj±ce, dla nas mo¿e to byæ inspiracja do dobrego jad³ospisu czy danego dania/przek±ski, a jak inni "poprawiaj±" czy komentuj± nasze jad³ospisy to mo¿na siê czego¶ nauczyæ . Aha, jeszcze jedna wa¿na rzecz - jad³ospisy piszemy z ca³ego dnia, tzn. nie w ci±gu dnia po jednym posi³ku, tylko tak, ¿eby w jednym po¶cie by³ ca³y dzieñ. Jak planujesz wcze¶niej menu i siê go trzymasz- mo¿esz dodawaæ rano czy tam przed koñcem dnia, jak nie to po prostu jak ju¿ skoñczysz jedzenie na ca³y dzieñ albo nastêpnego dnia rano opisujesz dzieñ poprzedni . No, dziewczyny, wracamy z jad³ospisami koniecznie! Ja mam dzisiaj grzechy na sumieniu, nie bêdê ukrywaæ! ☠ Dawno nie zapisywa³am swoich posi³ków w aplikacji (ani nigdzie indziej), muszê do tego wróciæ, bo czujê, ¿e nie mam kontroli. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Co do s³odzenia - ja nadal wolê smak z cukrem, ale ju¿ nie s³odzê, sporadycznie tylko. Dzisiaj wypi³am niemal¿e wiadro kawy - bez cukru, bez niczego, a by³a taka pyszna .
Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-01 o 17:02 |
||
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 821
|
Cytat:
![]() Michalova, cukier br±zowy to niestety praktycznie to samo, co i bia³y, te¿ o tym d³ugo nie wiedzia³am Polecam ksylitol, du¿o zdrowszy, mniej kalorii ![]() Albo stevia, ale ta ju¿ jest specyficzna
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 360
|
Cytat:
dziewczyny muszê wróciæ do Was to mo¿e siê jako¶ ogarnê z jedzeniem, bo ostatnie 2tygodnie to masakra Mam nadziejê, ¿e waga mi siê przynajmniej trzyma tak jak wcze¶niej
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-10-01 o 19:03 |
|
|
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
Mój jad³ospis z ca³ego dnia:
¶niadanie - ok. 100g ryby po grecku+ma³a kromka chleba 2 ¶niadanie - miseczka pomidorów z cebul± i mlekiem+kanapka z dwoma plastrami wêdliny obiad - ok. 150g ryby po grecku, ³y¿ka pomidorów, pól kubka zupy szparagowej obiad 2 - miska zupy z bia³ej kapusty bez zabielaczy podwieczorek - 200g ryby po grecku kolacja - mniej ni¿ pó³ miseczki kapu¶niaku+ kawa³eczek ma³y tosta a na nim pasta jajeczna w³asnej roboty bez majonezu! Du¿o tej ryby, ale wolê j± ni¿ wymy¶lanie obiadów, które zazwyczaj koñcz± siê czym¶ sma¿onym z ziemniakami. ![]() +4 kubki czerwonej herbaty! Melonade mo¿e byæ? ![]() jagoodka21 hejj ![]() Ps. uciekam na top chef
Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-10-01 o 20:27 |
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Ja ju¿ nie s³odzê chyba z 10 lat :-D bo jak by³am m³odsza to mnie babcia nastraszy³a, ¿e cukier to bia³a ¶mieræ itp. I siê zmusza³am do picia bez cukru. U mnie to by³a kwestia przyzwyczajenia, przemêczy³am siê jaki¶ czas a teraz za nic bym nie tknê³a s³odkiej herbaty... Nie smakuje mi.
|
#4088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wybacz Melonade, od dzi¶ bêdê pisa³a ca³odniowy jad³ospis na raz. ¦niadanie: Dwie kromki razowca, ³y¿eczka mas³a, dwa plasterki wêdliny drobiowej, pomidor, dwie rzodkiewki, 20 g kie³ków rzodkiewki i nektarynka. II ¶niadanie: Sa³atka z dwoma plasterkami szynki drobiowej, 4 rzodkiewkami, po³ow± ma³ej cebuli, ogórkiem, pomidorem, bazyli± i ³y¿k± jogurtu naturalnego. Do tego kromka razowca. Obiad: Pier¶ z kurczaka (90g) w marynacie miodowo-imbirowej, pieczone ziemniaki, surówka z sa³aty, pora, jab³ka i szczypiorku z ³y¿eczk± oliwy z oliwek. Podwieczorek: Kromka razowca z mas³em i wêdlin± drobiow±. Do tego sa³atka z broku³ami, jajkiem, ogórkiem, polane sosem koperkowo-czosnkowym na jogurcie naturalnym. Kolacja: 60g twarogu pó³t³ustego z dwiema ³y¿kami mleka, ³y¿eczk± miodu i ma³± nektarynk±. Ca³o¶æ posypana musli (dwie ³y¿ki). Dwie czerwone herbaty (ka¿da po 0,5l) + 2 l wody mineralnej - póki co, bo planujê jeszcze jeden du¿y kubek herbaty czerwonej i pewnie wodê te¿ jeszcze ³yknê.
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-01 o 21:34 |
||
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 506
|
Cytat:
moje wczorajsze menu: - 4³y¿ki p³atków owsianych + 150gram serka homo + pó³ banana + pó³ gruszki - chipsy zbo¿owe - 120gram ³ososia pieczonego z pieczonymi frytkami, sa³ata lodowa + marchewka + ogórek - 400ml soku z pomarañczy |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ju¿ siedzê w pracy i studzê pierwszy kubek czerwonej herbaty
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
Cytat:
![]() Ale uda³o mi siê w tym roku wyhodowaæ jeden krzaczek stewii i mam zamiar zast±piæ ni±, tê moj± ³y¿eczkê cukru do kawy. Jak siê z ni± uporam to napiszê Wam jaki smak ma w moim odczuciu. Milutkiego dnia ¿yczê kobitki
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Moje wczorajsze menu
¶niadanie: cha³ka z serkiem naturalnym i d¿emem porzeczkowym obiad/kolacja - na raz - miseczka kapusty z miêsem i du¿o t³ustej kie³basy ¿ó³ty ser plus ketchup - 7 plasterków fasolka szparagowa 1/2 kg kanapka po synku cha³ka z mase³kiem i d¿emem dwie kawy z mlekiem Radzê nie braæ ze mnie przyk³adu bo na razie mam do³a, wiêc i tak dobrze ¿e co¶ jem, tyle ¿e napadowo i niezdrowo.
|
#4094 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie 5 kubek czerwonej - ale mi dzi¶ smakuje
![]() Kolo po³udnia bêdziemy w pracy robiæ pizze wiêc ju¿ tak weso³o nie bêdzie.
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 394
|
Cytat:
Cytat:
Lubiê Yerbê. niestety pijam po polsku w kubku. mo¿e kiedy¶ wyposa¿ê siê w naczynko
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-10-02 o 10:25 |
||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z t± czerwon±, to ograniczcie siê do 3 kubków dziennie, bo bardzo wyp³ukuje witaminy i sk³adniki mineralna
Pannatopowa, ja mam steviê bez maltodekstryny, trzeba dobrze szukaæ popularny 'zielony listek' to praktycznie sam cukier. Ja kupi³am w sklepie eko w p³ynie |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 394
|
W³asnie w Nieczech mia³am j± wszêdzie. A tutaj nie mam sklepów typu eco.
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Witajcie, u mnie chwilowo panuje epidemia anginy, czyli wszyscy po kolei choruj± swoje... Ja najgorzej oczywi¶cie. Na szczê¶cie najmniejsza na razie bez objawów. Jak siê pozbieram to wrócê do diety, bo w tej chwili dokarmia nas te¶ciowa czyli dobre polskie jad³o czytaj kluski, pierogi, go³±bki itp
|
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4100 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Je¿eli Ci siê ta ryba nie nudzi, to jak najbardziej tak jedz .---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
. No niestety, inne s³odkie to ju¿ inna bajka . Wracaj, ogarniaj siê .---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e to kwestia przyzwyczajenia. Tylko najpierw trzeba byæ twardym i sobie kompletnie odmówiæ, a to ju¿ takie proste nie jest ...
|
|
#4101 |
|
Rozeznanie
|
W³a¶nie poczyta³am troszkê na temat czerwonej herbaty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92595&page=97
ma³o tam na temat skutków ubocznych
|
|
|
|
#4102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Super jad³ospis . Ale¿ siê nam robi inspiracyjnie na w±tku, to mi siê podoba! A jak ten sos podwieczorkowy robisz dok³adnie? Brzmi smacznie .---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
No i ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e masz podobnie jak ja - za ma³o jesz "konkretnego" jedzenia i dlatego pó¼niej dojadasz dziwnymi rzeczami. I ma³o bia³ka.
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerwona najlepiej jest piæ 30 minut PO posi³ku ![]() Ja w³a¶nie my¶lê, co dzi¶ na obiad zrobiæ ![]() Albo zrobiê kurczaka w sosie brzoskwiniowym + ry¿ i warzywa orientalne, albo roladki z indyka nadziewane pieczarkami + buraczki i ziemniaczki. |
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
sos pro¶ciutki. £y¿ka jogurtu naturalnego, ³y¿eczka posiekanego koperku i z±bek czosnku przeci¶niêtego przez praskê. ![]() Cisza na w±tku. Pewnie szykujecie superzdrowe i superpyszne dania na jutro ![]() moje dzisiejsze menu: ¦niadanie: jajecznica z jednego jajka, kromka chleba graham z li¶ciem sa³aty, wêdlin± drobiow± i dwoma plastrami pomidora. II ¶niadanie: Sa³atka z: jajka na twardo, ogórka, pomidora z sosem czosnkowo-zio³owym na jogurcie naturalnym + kromka chleba graham. Nektarynka. Obiad: Pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego z sosem (sos: pier¶ z kurczaka, pó³ papryki czerwonej, plaster cebuli, z±bek czosnku, pomidor i 10g przecieru pomidorowego). Podwieczorek: Dwie kromki chleba graham z past± jajeczno-³ososiow± z ogórkiem zielonym (zamiast majonezu ³y¿ka jogurtu naturalnego). Kolacja: Jogurt naturalny z ³y¿k± musli i ³y¿k± otrêbów pszennych. Pó³ du¿ej brzoskwini. Plus dwie herbaty czerwone i ok. 2 l wody mineralnej. A jutro wa¿enie jestem ciekawa czy chocia¿ troszkê wody mi polecia³o. ¯yczê wszystkim (sobie te¿) jutro dobrych humorów po zej¶ciu z wagi.
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-02 o 21:11 |
||
|
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A powiedz, jak z godzinami posi³ków? Masz ustalone sta³e pory?
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
witam o poranku, dzi¶ "wielki" dzieñ
mam jakie¶ przeczucia, ¿e znowu bêdê sta³a w miejscu, ale waga pójdzie w górê ![]() Wczorajszego menu nie bêdê wrzucaæ bo tak jak wspomina³am by³a pizza
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4108 | ||
|
Rozeznanie
|
Wa¿enie kochana
![]() U mnie lekki spadek 73,5 (gdyby nie ta pizza i podjadanie by³oby lepiej) Cytat:
A tu cytat ze strony naturaherbaty.pl Cytat:
Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-10-03 o 07:55 |
||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe, a 5 czy 6 kubków czerwonej herbaty, to nadmiar
Tak samo jest z zielon± etc.W du¿ych ilo¶ciach to wskazany jest rooibos
|
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

My¶la³am, ¿e nie dam rady a dzi¶ proszê - cztery pe³ne kubki czerwonej bez cukru i ju¿ sobie nie wyobra¿am, aby go u¿yæ. 

super, ¿e wróci³a¶... mam tez nadziejê, ¿e z kolanami bêdzie ok. Póki co pilnuj siê z jedzeniem 
.

.