Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-01, 15:45   #4081
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 624
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
Malinka, tak
Michalova - yerba i czerwona maj± kompletnie inny posmak, obie s± specyficzne, ale tak samo zielona ma swój posmak, tak samo bia³a, rooibos etc
Ja lubiê obie, wiêc nie mam problemu, ale np. moja mama nie lubi yerby, ale czerwon± tak, bo to zupe³nie inny smak
oczywi¶cie, ¿e inny smak. Ale równie specyficzny. Dla mnie yerba jest zbyt ciê¿ka.

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy¶ na pocz±tku w±tku pisa³am, ¿e nie potrafiê piæ ¿adnej herbaty, po jakim¶ czasie spróbowa³am zielonej z pigw± i czerwon± z wi¶ni± z zielarni, wszystkie s³odzi³am, a¿ do momentu, gdy mi tu jasno napisano, ¿e cukier to z³o My¶la³am, ¿e nie dam rady a dzi¶ proszê - cztery pe³ne kubki czerwonej bez cukru i ju¿ sobie nie wyobra¿am, aby go u¿yæ.
Sprita wywal, albo napij siê nastêpnym razem troszkê - ja tak robiê jak mam bardzo du¿± chêæ na gazowane

Wklejaj menu, chcê wiedzieæ jak Ci posz³o

A ja wolê kupiæ w zielarni bo przynajmniej nie czytam o tych substancjach smakowych dodawanych do herbat w opakowaniu
ja herbaty nie s³odzê ju¿ od dwóch lat, kawê niestety s³odzê ale ³y¿eczk± cukru br±zowego. No i kawê pijê bardzo rzadko. Te¿ wolê kupiæ herbatê w zielarni/herbaciarni.
Stary 2014-10-01, 15:47   #4082
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, fajnie, ¿e znowu jeste¶ .

Wstawianie do tabelki pustych pól czy znaków zapytania nie ma sensu, szczególnie jak kto¶ siê w ogóle nie pojawia. Tak to by¶my mia³y pust±, "zapytajnikowan±" tabelkê, która by by³a smutna i zdecydowanie nie motywuj±ca. Nie bylo Ciê 7 tygodni, a zgodnie z zasadami po dwóch "wyrzucamy". Wszystkie dane s± zapisane, wiêc jak zostaniesz z nami i bêdziesz siê udzielaæ i z nami wa¿yæ to do tabelki wrócisz .
Oczywi¶cie rozumiem Bêdê siê stara³a ponownie z niej nie wypa¶æ

Mam pytanko odno¶nie codziennej spowiedzi, czy jest to obowi±zek? Czy je¶li nie bêdê wrzuca³a czasami jad³ospisu, to dostanê czy s± jeszcze jakie¶ inne konsekwencje?
"Starsze" forumowiczki wiedz±, ¿e ja czêsto na forum bywa³am duchem, a nie cia³em. Chcia³abym wiedzieæ, czy przez to nie zostanê zaakceptowana

Cytat:
Witaj kochana super, ¿e wróci³a¶... mam tez nadziejê, ¿e z kolanami bêdzie ok. Póki co pilnuj siê z jedzeniem

Ja dzi¶ zaczê³am od ¶niadania w postaci ryby po grecku (ok. 100g) i kromki chleba, teraz zrobi³am sobie herbatê czerwon± a oko³o 9.30 zjem sa³atkê z pomidorów i cebuli zalanymi mlekiem 2.0 (nie ma ¶mietany, ale ró¿nicy nie czujê).

A co tam u was piêkne?
Z tym pilnowaniem to ró¿nie bywa,ale staram siê

Mój dzisiejszy jad³ospis wygl±da nastêpuj±co:
2 kromki ¿ytniego chleba z rzodkiewk±
2 kawy z mlekiem i ³y¿. cukru
gruszka
brzoskwinia
paluch czosnkowy

Edytowane przez jagoodka21
Czas edycji: 2014-10-01 o 16:38
jagoodka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:04   #4083
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Oczywi¶cie rozumiem Bêdê siê stara³a ponownie z niej nie wypa¶æ

Mam pytanko odno¶nie codziennej spowiedzi, czy jest to obowi±zek? Czy je¶li nie bêdê wrzuca³a czasami jad³ospisu, to dostanê czy s± jeszcze jakie¶ inne konsekwencje?
"Starsze" forumowiczki wiedz±, ¿e ja czêsto na forum bywa³am duchem, a nie cia³em. Chcia³abym wiedzieæ, czy przez to nie zostanê zaakceptowana

Z tym pilnowaniem to ró¿nie bywa,ale staram siê

gruszka
brzoskwinia
paluch czosnkowy
Mam nadziejê!

Jak nie wchodzisz codziennie na w±tek to oczywi¶cie pisaæ nie musisz, ale jak ju¿ jeste¶ i co¶ piszesz to fajnie by by³o podaæ ca³y jad³ospis, pomagasz tak i sobie i nam . Mo¿esz spisywaæ gdzie¶ osobno i np. dodawaæ po ca³ym tygodniu czy kilku dniach taki kilku-dniowy jad³ospis, jak chcesz .
Dla Ciebie to bêdzie motywuj±ce, dla nas mo¿e to byæ inspiracja do dobrego jad³ospisu czy danego dania/przek±ski, a jak inni "poprawiaj±" czy komentuj± nasze jad³ospisy to mo¿na siê czego¶ nauczyæ .

Aha, jeszcze jedna wa¿na rzecz - jad³ospisy piszemy z ca³ego dnia, tzn. nie w ci±gu dnia po jednym posi³ku, tylko tak, ¿eby w jednym po¶cie by³ ca³y dzieñ. Jak planujesz wcze¶niej menu i siê go trzymasz- mo¿esz dodawaæ rano czy tam przed koñcem dnia, jak nie to po prostu jak ju¿ skoñczysz jedzenie na ca³y dzieñ albo nastêpnego dnia rano opisujesz dzieñ poprzedni .

No, dziewczyny, wracamy z jad³ospisami koniecznie!
Ja mam dzisiaj grzechy na sumieniu, nie bêdê ukrywaæ! ☠ Ale tym bardziej mnie to utwierdza w przekonaniu, ¿e jem za ma³o i jak jem za ma³o to i s³odycze mnie kusz±.
Dawno nie zapisywa³am swoich posi³ków w aplikacji (ani nigdzie indziej), muszê do tego wróciæ, bo czujê, ¿e nie mam kontroli.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
gruszka
brzoskwinia
paluch czosnkowy
Nawi±zuj±c do tego, co pisa³am wcze¶niej, mam nadziejê, ¿e to nie jest Twoje ca³e jedzenie na dzi¶?

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Co do s³odzenia - ja nadal wolê smak z cukrem, ale ju¿ nie s³odzê, sporadycznie tylko.
Dzisiaj wypi³am niemal¿e wiadro kawy - bez cukru, bez niczego, a by³a taka pyszna .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-01 o 17:02
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:06   #4084
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 821

Cytat:
A ja wolê kupiæ w zielarni bo przynajmniej nie czytam o tych substancjach smakowych dodawanych do herbat w opakowaniu
Ja mówiê o herbatach z herbaciarni

Michalova, cukier br±zowy to niestety praktycznie to samo, co i bia³y, te¿ o tym d³ugo nie wiedzia³am klik
Polecam ksylitol, du¿o zdrowszy, mniej kalorii
Albo stevia, ale ta ju¿ jest specyficzna
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:01   #4085
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 360

Cytat:
Co do s³odzenia - ja nadal wolê smak z cukrem, ale ju¿ nie s³odzê, sporadycznie tylko.
.
ja nie s³odzê ju¿ jakie¶ 20 lat za to inne s³odkie

dziewczyny muszê wróciæ do Was to mo¿e siê jako¶ ogarnê z jedzeniem, bo ostatnie 2tygodnie to masakra Ale koniec, koniec z weselami, grillami, ogniskami. Zaczyna siê jesieñ wiêc pora wróciæ na dobr± ¶cie¿kê.
Mam nadziejê, ¿e waga mi siê przynajmniej trzyma tak jak wcze¶niej

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-10-01 o 19:03
mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:24   #4086
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 578

Mój jad³ospis z ca³ego dnia:
¶niadanie - ok. 100g ryby po grecku+ma³a kromka chleba
2 ¶niadanie - miseczka pomidorów z cebul± i mlekiem+kanapka z dwoma plastrami wêdliny
obiad - ok. 150g ryby po grecku, ³y¿ka pomidorów, pól kubka zupy szparagowej
obiad 2 - miska zupy z bia³ej kapusty bez zabielaczy
podwieczorek - 200g ryby po grecku
kolacja - mniej ni¿ pó³ miseczki kapu¶niaku+ kawa³eczek ma³y tosta a na nim pasta jajeczna w³asnej roboty bez majonezu!
Du¿o tej ryby, ale wolê j± ni¿ wymy¶lanie obiadów, które zazwyczaj koñcz± siê czym¶ sma¿onym z ziemniakami.
+4 kubki czerwonej herbaty!

Melonade mo¿e byæ?

jagoodka21 hejj

Ps. uciekam na top chef

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-01 o 20:27
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:46   #4087
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
ja herbaty nie s³odzê ju¿ od dwóch lat, kawê niestety s³odzê ale ³y¿eczk± cukru br±zowego. No i kawê pijê bardzo rzadko. Te¿ wolê kupiæ herbatê w zielarni/herbaciarni.
Ja ju¿ nie s³odzê chyba z 10 lat :-D bo jak by³am m³odsza to mnie babcia nastraszy³a, ¿e cukier to bia³a ¶mieræ itp. I siê zmusza³am do picia bez cukru. U mnie to by³a kwestia przyzwyczajenia, przemêczy³am siê jaki¶ czas a teraz za nic bym nie tknê³a s³odkiej herbaty... Nie smakuje mi.
Stary 2014-10-01, 21:31   #4088
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:

Michalova, cukier br±zowy to niestety praktycznie to samo, co i bia³y, te¿ o tym d³ugo nie wiedzia³am klik
o widzisz, my¶la³am ¿e trzcinowy cukier to jednak mniejsze z³o. Na szczê¶cie kawê pije sporadycznie i z ma³± ilo¶ci± cukru.
Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ nie s³odzê chyba z 10 lat :-D bo jak by³am m³odsza to mnie babcia nastraszy³a, ¿e cukier to bia³a ¶mieræ itp. I siê zmusza³am do picia bez cukru. U mnie to by³a kwestia przyzwyczajenia, przemêczy³am siê jaki¶ czas a teraz za nic bym nie tknê³a s³odkiej herbaty... Nie smakuje mi.
mnie te¿ ju¿ nie smakuje s³odzona herbata. Czasem jak napijê siê przez pomy³kê herbaty mê¿a to czujê siê zmulona po ³yku ju¿.

wybacz Melonade, od dzi¶ bêdê pisa³a ca³odniowy jad³ospis na raz.

¦niadanie: Dwie kromki razowca, ³y¿eczka mas³a, dwa plasterki wêdliny drobiowej, pomidor, dwie rzodkiewki, 20 g kie³ków rzodkiewki i nektarynka.
II ¶niadanie: Sa³atka z dwoma plasterkami szynki drobiowej, 4 rzodkiewkami, po³ow± ma³ej cebuli, ogórkiem, pomidorem, bazyli± i ³y¿k± jogurtu naturalnego. Do tego kromka razowca.
Obiad: Pier¶ z kurczaka (90g) w marynacie miodowo-imbirowej, pieczone ziemniaki, surówka z sa³aty, pora, jab³ka i szczypiorku z ³y¿eczk± oliwy z oliwek.
Podwieczorek: Kromka razowca z mas³em i wêdlin± drobiow±. Do tego sa³atka z broku³ami, jajkiem, ogórkiem, polane sosem koperkowo-czosnkowym na jogurcie naturalnym.
Kolacja: 60g twarogu pó³t³ustego z dwiema ³y¿kami mleka, ³y¿eczk± miodu i ma³± nektarynk±. Ca³o¶æ posypana musli (dwie ³y¿ki).
Dwie czerwone herbaty (ka¿da po 0,5l) + 2 l wody mineralnej - póki co, bo planujê jeszcze jeden du¿y kubek herbaty czerwonej i pewnie wodê te¿ jeszcze ³yknê.

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-01 o 21:34
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:16   #4089
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 506

Cytat:
To pozostaje Ci woda. A bia³± pi³a¶? Ona jest bardzo delikatna w smaku
chyba bia³ej nie pi³am?

moje wczorajsze menu:
- 4³y¿ki p³atków owsianych + 150gram serka homo + pó³ banana + pó³ gruszki
- chipsy zbo¿owe
- 120gram ³ososia pieczonego z pieczonymi frytkami, sa³ata lodowa + marchewka + ogórek
- 400ml soku z pomarañczy
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 07:27   #4090
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
chyba bia³ej nie pi³am?

moje wczorajsze menu:
- chipsy zbo¿owe
- 120gram ³ososia pieczonego z pieczonymi frytkami, sa³ata lodowa + marchewka + ogórek
A ile tych frytek by³o?

Ja ju¿ siedzê w pracy i studzê pierwszy kubek czerwonej herbaty

Stary 2014-10-02, 08:43   #4091
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117

Cytat:
Mam nadziejê!

Jak nie wchodzisz codziennie na w±tek to oczywi¶cie pisaæ nie musisz, ale jak ju¿ jeste¶ i co¶ piszesz to fajnie by by³o podaæ ca³y jad³ospis, pomagasz tak i sobie i nam . Mo¿esz spisywaæ gdzie¶ osobno i np. dodawaæ po ca³ym tygodniu czy kilku dniach taki kilku-dniowy jad³ospis, jak chcesz .
Dla Ciebie to bêdzie motywuj±ce, dla nas mo¿e to byæ inspiracja do dobrego jad³ospisu czy danego dania/przek±ski, a jak inni "poprawiaj±" czy komentuj± nasze jad³ospisy to mo¿na siê czego¶ nauczyæ .

Aha, jeszcze jedna wa¿na rzecz - jad³ospisy piszemy z ca³ego dnia, tzn. nie w ci±gu dnia po jednym posi³ku, tylko tak, ¿eby w jednym po¶cie by³ ca³y dzieñ. Jak planujesz wcze¶niej menu i siê go trzymasz- mo¿esz dodawaæ rano czy tam przed koñcem dnia, jak nie to po prostu jak ju¿ skoñczysz jedzenie na ca³y dzieñ albo nastêpnego dnia rano opisujesz dzieñ poprzedni .

Aha, no to ju¿ wszystko jest dla mnie jasne

No, dziewczyny, wracamy z jad³ospisami koniecznie!
Ja mam dzisiaj grzechy na sumieniu, nie bêdê ukrywaæ! ☠ Ale tym bardziej mnie to utwierdza w przekonaniu, ¿e jem za ma³o i jak jem za ma³o to i s³odycze mnie kusz±.
Dawno nie zapisywa³am swoich posi³ków w aplikacji (ani nigdzie indziej), muszê do tego wróciæ, bo czujê, ¿e nie mam kontroli.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Nawi±zuj±c do tego, co pisa³am wcze¶niej, mam nadziejê, ¿e to nie jest Twoje ca³e jedzenie na dzi¶?

Nie, to nie by³o wszystko, niestety ;/
Wpad³o jeszcze i ciastko do kawy .... kolejnej zreszt± i makaron spagetti z sosem boloñskim (du¿a porcja) i jeszcze jaka¶ kromka chleba i jogurt.
Od dzi¶ postaram siê ¿eby grzechów by³o mniej bo normalnie mi wstyd przed Wami, ¿e zjad³am tyle ile dzieci z Afryki nie maj± przez tydzieñ. Ale mi z t± my¶l± teraz ¼le....

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Dzisiaj wypi³am niemal¿e wiadro kawy - bez cukru, bez niczego, a by³a taka pyszna .
Ja s³odzê tylko kawê bo herbatê pijam bardzo rzadko...czasami jak to siê mówi w "go¶ciach" je¶li kto¶ akurat kawy nie ma
Ale uda³o mi siê w tym roku wyhodowaæ jeden krzaczek stewii i mam zamiar zast±piæ ni±, tê moj± ³y¿eczkê cukru do kawy.
Jak siê z ni± uporam to napiszê Wam jaki smak ma w moim odczuciu.
Milutkiego dnia ¿yczê kobitki
Stary 2014-10-02, 09:02   #4092
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
A ile tych frytek by³o?

Ja ju¿ siedzê w pracy i studzê pierwszy kubek czerwonej herbaty
obstawiam ¿e ze 150gram?
Stary 2014-10-02, 09:11   #4093
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Moje wczorajsze menu
¶niadanie: cha³ka z serkiem naturalnym i d¿emem porzeczkowym
obiad/kolacja - na raz - miseczka kapusty z miêsem i du¿o t³ustej kie³basy
¿ó³ty ser plus ketchup - 7 plasterków
fasolka szparagowa 1/2 kg
kanapka po synku cha³ka z mase³kiem i d¿emem
dwie kawy z mlekiem

Radzê nie braæ ze mnie przyk³adu bo na razie mam do³a, wiêc i tak dobrze ¿e co¶ jem, tyle ¿e napadowo i niezdrowo.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 09:34   #4094
ArcymoneQ
Rozeznanie

A u mnie 5 kubek czerwonej - ale mi dzi¶ smakuje
Kolo po³udnia bêdziemy w pracy robiæ pizze wiêc ju¿ tak weso³o nie bêdzie.

Stary 2014-10-02, 10:23   #4095
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
A o co ona Ciebie pyta³a?
Dowiedz siê dok³adnie sk±d maj± pochodziæ pieni±¿ki na Twoj± wyp³atê i sprawd¼ dok³adnie te instytucje czym ona siê zajmuje i to czy na ten temat mówi³a Ci ta Pani jest wiarygodne.
Przynajmniej ja bym tak zrobi³a.
Ona ma rentê z anglii (tam pracowa³a i zachorowa³a) i wyp³ata opiekunki jest jakby do³±czona do tej renty. leczy siê w Polsce, bo to a w Anglii jej serce schrzanili co zosta³o "wynagrodzone" ogromnym odszkodowaniem. Ale nie ma zaufania do tamtych lekarzy i leczy siê w Polsce. Czym zajmuje siê? niczym. siedzi na rencie i oczekuje na nowe serce.

Cytat:

ja siê nauczy³am piæ ze stevi± i z cukrem mi nie smakuje. planujê kupiæ gdzie¶ odnó¿ek stevii i hodowaæ w domu. niestety stevia w tabsach zawiera w sobie maltodekstryne a w p³ynie ciê¿ko dostaæ.

Lubiê Yerbê. niestety pijam po polsku w kubku. mo¿e kiedy¶ wyposa¿ê siê w naczynko

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.

Edytowane przez pannaatopowa
Czas edycji: 2014-10-02 o 10:25
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 10:30   #4096
Dotka90
Zakorzenienie

Dziewczyny, z t± czerwon±, to ograniczcie siê do 3 kubków dziennie, bo bardzo wyp³ukuje witaminy i sk³adniki mineralna

Pannatopowa, ja mam steviê bez maltodekstryny, trzeba dobrze szukaæ popularny 'zielony listek' to praktycznie sam cukier. Ja kupi³am w sklepie eko w p³ynie
Stary 2014-10-02, 10:32   #4097
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394

W³asnie w Nieczech mia³am j± wszêdzie. A tutaj nie mam sklepów typu eco.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 12:08   #4098
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Witajcie, u mnie chwilowo panuje epidemia anginy, czyli wszyscy po kolei choruj± swoje... Ja najgorzej oczywi¶cie. Na szczê¶cie najmniejsza na razie bez objawów. Jak siê pozbieram to wrócê do diety, bo w tej chwili dokarmia nas te¶ciowa czyli dobre polskie jad³o czytaj kluski, pierogi, go³±bki itp
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:46   #4099
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, z t± czerwon±, to ograniczcie siê do 3 kubków dziennie, bo bardzo wyp³ukuje witaminy i sk³adniki mineralna

Pannatopowa, ja mam steviê bez maltodekstryny, trzeba dobrze szukaæ popularny 'zielony listek' to praktycznie sam cukier. Ja kupi³am w sklepie eko w p³ynie
dobrze wiedzieæ, ¿e jest ograniczenie co do ilo¶ci herbaty czerwonej. Wczoraj stanê³o u mnie na dwóch kubkach, dzisiaj wypi³am póki co jeden
Stary 2014-10-02, 14:12   #4100
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Mój jad³ospis z ca³ego dnia:
¶niadanie - ok. 100g ryby po grecku+ma³a kromka chleba
2 ¶niadanie - miseczka pomidorów z cebul± i mlekiem+kanapka z dwoma plastrami wêdliny
obiad - ok. 150g ryby po grecku, ³y¿ka pomidorów, pól kubka zupy szparagowej
obiad 2 - miska zupy z bia³ej kapusty bez zabielaczy
podwieczorek - 200g ryby po grecku
kolacja - mniej ni¿ pó³ miseczki kapu¶niaku+ kawa³eczek ma³y tosta a na nim pasta jajeczna w³asnej roboty bez majonezu!
Du¿o tej ryby, ale wolê j± ni¿ wymy¶lanie obiadów, które zazwyczaj koñcz± siê czym¶ sma¿onym z ziemniakami.
+4 kubki czerwonej herbaty!

Melonade mo¿e byæ?

jagoodka21 hejj

Ps. uciekam na top chef
No jak dla mnie rewelacja
Je¿eli Ci siê ta ryba nie nudzi, to jak najbardziej tak jedz .

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
ja nie s³odzê ju¿ jakie¶ 20 lat za to inne s³odkie

dziewczyny muszê wróciæ do Was to mo¿e siê jako¶ ogarnê z jedzeniem, bo ostatnie 2tygodnie to masakra Ale koniec, koniec z weselami, grillami, ogniskami. Zaczyna siê jesieñ wiêc pora wróciæ na dobr± ¶cie¿kê.
Mam nadziejê, ¿e waga mi siê przynajmniej trzyma tak jak wcze¶niej
Ja zaczyna³am jakie¶ takie zdrowe decyzje co do jedzenia podejmowaæ ok. 7-8 lat temu. 20 lat to kupa czasu .
No niestety, inne s³odkie to ju¿ inna bajka .

Wracaj, ogarniaj siê .

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Na mnie takie rzeczy nie dzia³aj±. Tak samo jak np. wiem dok³adnie z czego siê robi "miêso" w Mcdonaldzie i mnie to obrzydza, ale jakbym o tym nie my¶la³a, to i tak bym takie nuggetsy zjad³a ze smakiem .

Oczywi¶cie, ¿e to kwestia przyzwyczajenia. Tylko najpierw trzeba byæ twardym i sobie kompletnie odmówiæ, a to ju¿ takie proste nie jest ...

Stary 2014-10-02, 14:14   #4101
ArcymoneQ
Rozeznanie

W³a¶nie poczyta³am troszkê na temat czerwonej herbaty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92595&page=97
ma³o tam na temat skutków ubocznych

Stary 2014-10-02, 14:19   #4102
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
o widzisz, my¶la³am ¿e trzcinowy cukier to jednak mniejsze z³o. Na szczê¶cie kawê pije sporadycznie i z ma³± ilo¶ci± cukru.

mnie te¿ ju¿ nie smakuje s³odzona herbata. Czasem jak napijê siê przez pomy³kê herbaty mê¿a to czujê siê zmulona po ³yku ju¿.

wybacz Melonade, od dzi¶ bêdê pisa³a ca³odniowy jad³ospis na raz.

¦niadanie: Dwie kromki razowca, ³y¿eczka mas³a, dwa plasterki wêdliny drobiowej, pomidor, dwie rzodkiewki, 20 g kie³ków rzodkiewki i nektarynka.
II ¶niadanie: Sa³atka z dwoma plasterkami szynki drobiowej, 4 rzodkiewkami, po³ow± ma³ej cebuli, ogórkiem, pomidorem, bazyli± i ³y¿k± jogurtu naturalnego. Do tego kromka razowca.
Obiad: Pier¶ z kurczaka (90g) w marynacie miodowo-imbirowej, pieczone ziemniaki, surówka z sa³aty, pora, jab³ka i szczypiorku z ³y¿eczk± oliwy z oliwek.
Podwieczorek: Kromka razowca z mas³em i wêdlin± drobiow±. Do tego sa³atka z broku³ami, jajkiem, ogórkiem, polane sosem koperkowo-czosnkowym na jogurcie naturalnym.
Kolacja: 60g twarogu pó³t³ustego z dwiema ³y¿kami mleka, ³y¿eczk± miodu i ma³± nektarynk±. Ca³o¶æ posypana musli (dwie ³y¿ki).
Dwie czerwone herbaty (ka¿da po 0,5l) + 2 l wody mineralnej - póki co, bo planujê jeszcze jeden du¿y kubek herbaty czerwonej i pewnie wodê te¿ jeszcze ³yknê.
Nie ma problemu .
Super jad³ospis . Ale¿ siê nam robi inspiracyjnie na w±tku, to mi siê podoba!
A jak ten sos podwieczorkowy robisz dok³adnie? Brzmi smacznie .

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
chyba bia³ej nie pi³am?

moje wczorajsze menu:
- chipsy zbo¿owe
Co tak ma³o?
No i za chipsy !

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wczorajsze menu
¶niadanie: cha³ka z serkiem naturalnym i d¿emem porzeczkowym
obiad/kolacja - na raz - miseczka kapusty z miêsem i du¿o t³ustej kie³basy
¿ó³ty ser plus ketchup - 7 plasterków
fasolka szparagowa 1/2 kg
kanapka po synku cha³ka z mase³kiem i d¿emem
dwie kawy z mlekiem

Radzê nie braæ ze mnie przyk³adu bo na razie mam do³a, wiêc i tak dobrze ¿e co¶ jem, tyle ¿e napadowo i niezdrowo.
Jesz sam ser z ketchupem?
Wydaje mi siê, ¿e masz podobnie jak ja - za ma³o jesz "konkretnego" jedzenia i dlatego pó¼niej dojadasz dziwnymi rzeczami. I ma³o bia³ka.

Stary 2014-10-02, 14:34   #4103
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieæ, ¿e jest ograniczenie co do ilo¶ci herbaty czerwonej. Wczoraj stanê³o u mnie na dwóch kubkach, dzisiaj wypi³am póki co jeden
Jak d³ugo bêdziesz piæ du¿e ilo¶ci czerwonej, to mog³aby Ciê boleæ g³owa, mia³aby¶ nudno¶ci, by³aby¶ os³abiona itp. Najlepiej 3 kubki dziennie: akurat po 3 g³ównych posi³kach (ja tak robi³am, ¿e nie pi³am po II ¶niadaniu i podwieczorku).
Czerwona najlepiej jest piæ 30 minut PO posi³ku

Ja w³a¶nie my¶lê, co dzi¶ na obiad zrobiæ
Albo zrobiê kurczaka w sosie brzoskwiniowym + ry¿ i warzywa orientalne, albo roladki z indyka nadziewane pieczarkami + buraczki i ziemniaczki.
Stary 2014-10-02, 14:48   #4104
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, u mnie chwilowo panuje epidemia anginy, czyli wszyscy po kolei choruj± swoje... Ja najgorzej oczywi¶cie. Na szczê¶cie najmniejsza na razie bez objawów. Jak siê pozbieram to wrócê do diety, bo w tej chwili dokarmia nas te¶ciowa czyli dobre polskie jad³o czytaj kluski, pierogi, go³±bki itp
zdrówka ¿yczê

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Nie ma problemu .
Super jad³ospis . Ale¿ siê nam robi inspiracyjnie na w±tku, to mi siê podoba!
A jak ten sos podwieczorkowy robisz dok³adnie? Brzmi smacznie .

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Co tak ma³o?
No i za chipsy !

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Jesz sam ser z ketchupem?
Wydaje mi siê, ¿e masz podobnie jak ja - za ma³o jesz "konkretnego" jedzenia i dlatego pó¼niej dojadasz dziwnymi rzeczami. I ma³o bia³ka.
dziêki za ocenê jad³ospisu sos pro¶ciutki. £y¿ka jogurtu naturalnego, ³y¿eczka posiekanego koperku i z±bek czosnku przeci¶niêtego przez praskê.

Cisza na w±tku. Pewnie szykujecie superzdrowe i superpyszne dania na jutro

moje dzisiejsze menu:

¦niadanie: jajecznica z jednego jajka, kromka chleba graham z li¶ciem sa³aty, wêdlin± drobiow± i dwoma plastrami pomidora.
II ¶niadanie: Sa³atka z: jajka na twardo, ogórka, pomidora z sosem czosnkowo-zio³owym na jogurcie naturalnym + kromka chleba graham. Nektarynka.
Obiad: Pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego z sosem (sos: pier¶ z kurczaka, pó³ papryki czerwonej, plaster cebuli, z±bek czosnku, pomidor i 10g przecieru pomidorowego).
Podwieczorek: Dwie kromki chleba graham z past± jajeczno-³ososiow± z ogórkiem zielonym (zamiast majonezu ³y¿ka jogurtu naturalnego).
Kolacja: Jogurt naturalny z ³y¿k± musli i ³y¿k± otrêbów pszennych. Pó³ du¿ej brzoskwini.
Plus dwie herbaty czerwone i ok. 2 l wody mineralnej.

A jutro wa¿enie jestem ciekawa czy chocia¿ troszkê wody mi polecia³o. ¯yczê wszystkim (sobie te¿) jutro dobrych humorów po zej¶ciu z wagi.

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-02 o 21:11
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-02, 23:51   #4105
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
zdrówka ¿yczê

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

dziêki za ocenê jad³ospisu sos pro¶ciutki. £y¿ka jogurtu naturalnego, ³y¿eczka posiekanego koperku i z±bek czosnku przeci¶niêtego przez praskê.

Cisza na w±tku. Pewnie szykujecie superzdrowe i superpyszne dania na jutro

moje dzisiejsze menu:

¦niadanie: jajecznica z jednego jajka, kromka chleba graham z li¶ciem sa³aty, wêdlin± drobiow± i dwoma plastrami pomidora.
II ¶niadanie: Sa³atka z: jajka na twardo, ogórka, pomidora z sosem czosnkowo-zio³owym na jogurcie naturalnym + kromka chleba graham. Nektarynka.
Obiad: Pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego z sosem (sos: pier¶ z kurczaka, pó³ papryki czerwonej, plaster cebuli, z±bek czosnku, pomidor i 10g przecieru pomidorowego).
Podwieczorek: Dwie kromki chleba graham z past± jajeczno-³ososiow± z ogórkiem zielonym (zamiast majonezu ³y¿ka jogurtu naturalnego).
Kolacja: Jogurt naturalny z ³y¿k± musli i ³y¿k± otrêbów pszennych. Pó³ du¿ej brzoskwini.
Plus dwie herbaty czerwone i ok. 2 l wody mineralnej.

A jutro wa¿enie jestem ciekawa czy chocia¿ troszkê wody mi polecia³o. ¯yczê wszystkim (sobie te¿) jutro dobrych humorów po zej¶ciu z wagi.
I znowu mi siê bardzo podoba Twój jad³ospis .
A powiedz, jak z godzinami posi³ków? Masz ustalone sta³e pory?

Stary 2014-10-03, 07:15   #4106
ArcymoneQ
Rozeznanie

witam o poranku, dzi¶ "wielki" dzieñ mam jakie¶ przeczucia, ¿e znowu bêdê sta³a w miejscu, ale waga pójdzie w górê

Wczorajszego menu nie bêdê wrzucaæ bo tak jak wspomina³am by³a pizza

Stary 2014-10-03, 07:18   #4107
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
witam o poranku, dzi¶ "wielki" dzieñ mam jakie¶ przeczucia, ¿e znowu bêdê sta³a w miejscu, ale waga pójdzie w górê

Wczorajszego menu nie bêdê wrzucaæ bo tak jak wspomina³am by³a pizza
a co to za dzien?
u mnie 75kg
Stary 2014-10-03, 07:52   #4108
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
a co to za dzien?
u mnie 75kg
Wa¿enie kochana
U mnie lekki spadek 73,5 (gdyby nie ta pizza i podjadanie by³oby lepiej)

Cytat:
Jak d³ugo bêdziesz piæ du¿e ilo¶ci czerwonej, to mog³aby Ciê boleæ g³owa, mia³aby¶ nudno¶ci, by³aby¶ os³abiona itp. Najlepiej 3 kubki dziennie: akurat po 3 g³ównych posi³kach (ja tak robi³am, ¿e nie pi³am po II ¶niadaniu i podwieczorku).
Czerwona najlepiej jest piæ 30 minut PO posi³ku
Uwa¿am, ¿e objawy o których piszesz wyst±pi³y u osób, które zapomnia³y podczas picia o pe³nowarto¶ciowej diecie, bo z tego co wyczyta³am du¿o osób odchudza siê tylko pij±c t± herbatê. Oczywi¶cie do wszystkiego trzeba podchodziæ z umiarem i faktycznie piæ ja po posi³kach, ale nie traktujmy jej jak co¶ co szkodzi.

A tu cytat ze strony naturaherbaty.pl

Cytat:
Podstaw± odchudzania z czerwon± herbat± jest spo¿ywanie 3-6 fili¿anek naparu dziennie, po ka¿dym posi³ku. Wa¿ne jest piæ j± jedynie po posi³kach i przek±skach, poniewa¿ spo¿ywana na pusty ¿o³±dek wyp³ukuje magnez. Posi³ki powinny byæ w miarê regularne i nie obfitowaæ w cukier. Herbatê pije siê nie s³odzon±, jednak mo¿e byc ona aromatyzowana. Zmienia to jej smak, który nie ka¿demu przypada do gustu.

Jak ju¿ wspomnia³em przy¶pieszony metabolizm, który uwalnia pok³ady energii zgromadzone w zmniejszaj±cej siê tkance t³uszczowej jest bardzo dobr± okazj± do wyrobienia w sobie potrzeby aktywno¶ci fizycznej.

Niepo¿±dane skutki uboczne
Odchudzanie za pomoc± czerwonej herbaty czasem jest mylone z tzw. g³odówk± herbacian±. G³odówka polega na zast±pieniu normalnych posi³ków du¿ymi ilo¶ciami herbaty pu erh. Oczywi¶cie poza szybk± strat± zbêdnych kilogramów ten sposób odchudzania doprowadza nasz organizm na skraj wyniszczenia, poniewa¿ nie dostarcza on potrzebnych do ¿ycia sk³adników pokarmowych. G³odówka herbaciana szybko doprowadza do palpitacji serca, drgawek i utraty przytomno¶ci.

W³a¶ciwie prowadzona dieta u niektórych osób prowadzi jedynie do uczucia g³odu, które spowodowane jest przy¶pieszonym metabolizmem. Spokojnie mo¿na go zaspokoiæ, tylko czym¶ warto¶ciowym, a nie batonikiem czy fast foodem.

Co daje picie dobrej czerwonej herbaty?
Czerwona herbata dziêki wysokiej zawarto¶ci garbników (poliflenoli), których nabywa w trakcie d³ugotrwa³ej fermentacji reguluje pracê ¿o³±dka i wydzielanie ¿ó³ci przez trzustkê. Sprawia to, ¿e z pokarmu wch³aniane jest znacznie wiêcej substancji pokarmowych, a przyjmowane t³uszcze maj± zdecydownie prostsz± budowê. T³uszcze takie s± "wygodniejsze" dla naszego organizmu, poniewa¿ proces uwalniania z nich energii jest znacznie krótszy. Enzymy i teina (herbaciana kofeina) przy¶pieszaj± metabolizm t³uszczów, dzieki czemu ¶wie¿o przyjête t³uszcze natychmiast zostaj± przetworzone na energiê.
Teina pomimo, ¿e w swojej budowie jest identyczna jak kofeina to dziêki wspó³dzia³aniu z poliflenolami dzia³a subtelniej i znacznie d³u¿ej. Efektem jest ci±g³e zapotrzebowanie na t³uszcze i siêganie do coraz g³êbszych ich zapasów.

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-10-03 o 07:55
Stary 2014-10-03, 07:57   #4109
Dotka90
Zakorzenienie

Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe, a 5 czy 6 kubków czerwonej herbaty, to nadmiar Tak samo jest z zielon± etc.
W du¿ych ilo¶ciach to wskazany jest rooibos
Stary 2014-10-03, 08:08   #4110
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe, a 5 czy 6 kubków czerwonej herbaty, to nadmiar Tak samo jest z zielon± etc.
W du¿ych ilo¶ciach to wskazany jest rooibos
hahaha i znowu muszê szukaæ i czytaæ co to rooibos

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.