|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() kl aski:![]() ![]() a właściwie co Ty zdawałaś ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- U nas choroba x 3 ja , tż i O. ale Oliwia jeździ do siostry a my pracujemy. Nie ma czasu leżeć i zdrowieć. W środę była u nas w domu pediatra bo nie byłam w stanie obolałych gnatów zebrać i ogólnie nie jest źle. czyste oskrzela czyste płuca tyle że ten cholerny katar no i czasami meczący kaszel. Pijemy syropki i po malutku wracamy do formy
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-10-10 o 08:54 |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim chorowitkom Zdrufka
Plus dnia dzisiejszego Ktos do mnie z Navu dzwonil ale ze w pracy nie slyszalam - patrze potem a tam smsa mam z zapytaniem " czy zaplacilam rachunek pazdziernikowy za przedszkole .?" - no halllo musialam zaplacic do 1.10 wiec raczej juz zapalciny ale JEST NADZIEJA ze juz za nast bedzie mi rzad placic - tak wiec mocne by sie chociaz na razie to udalo bo bym byla "do przodu" 2805nok ;-). Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh senność w dzień, bezsenność w nocy.. najgorzej chyba ze zgagą ;/ robie smaczny obiad deser koleację a później przez 2-3 godziny męczy pali kwasy takie.. w pierwszej ciąży miałam może parę razy i to gdzieś w 8mcu.. ostatnio miałam też dziwny ucisk pod piersiami przy głębszym oddechu.. zadzwoniłam do położnej zapytać czy to normalne ale powiedziała mi że nie i żebym zdjęła biustonosz.. no i rzeczywiście przeszło.. teraz tylko sportowy albo wcale.. ale jak bez to spać nie mogę bo tak bolą.. no i hemoroidy.. najgorzej ale tyłek ruszyć trzeba nie ma że boli.. Ewa wyrozumiała.. jedyne chyba czym mnie doprowadza do szału to zmiana pieluchy.. boszzzz ledwo zdejmę papma to ucieka mi gołodupcem i nie słucha się wcale.. nie wiem jak to będzie z większym brzuchem ;/ no i nauczyła się wchodzić na krzesła i z krzeseł na stół.. w kuchni i w salonie.. wczoraj sama się wystraszyłam jak zobaczyłam ją na stole w salonie i z tego wszystkiego ona też i spadła cofnęła się na krzesło i z krzesła prosto głową na ziemię.. ryk taki.. mój i jej.. Cytat:
) no i jak to musisz mieć wszystko dla dziecka? nie mają tam ubranek, pampersów? BYou- właśnie wygooglowałam co to te gradówki i u nas to wygląda podobnie ;/ |
||
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
JolanT u nas ze zmiana pieluchy identyczne cyrki
co ja sie nabiegam i naglowkuje, czym go przekonac - jeszcze niedawno pokazywanie lampy dzialalo, pozniej obrazkow na pampersie - ze tam zyrafa i lew jest, i inne rozne cuda - a teraz wlaczam szybko YT i twinkle twinkle i dajemy rade ufff ale czasami mam dosc :P jeszzce gorsze jest ubieranie - kupilam niedawno dwie kurtki zimowe i nawet przymierzyc sie nie da - no lzy jak grochy na wyjscie na dwor najlatwiej, bo go na kasztany biore ![]() ojjj to ladnie Ewcia uderzyla ![]() troche tych dolegliwosci uprzykrzajacych juz masz, oby dalej bylo lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- BYou nie, do lekarza nie ide jednak, bo wyglada juz dobrze - mielismy chyba szczescie, ze jakas lagodna forma (a nie chce przy okazji jakiegos chorobska przywlec z przychodni)- my na szczescie mamy na zewnetrznej stronie powieki - bo gradowki to chyba wewnetrzne sa , tak? (ah juz wygooglowalam, nieciekawie to wyglada - u nas to na pewno nie to) ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- anika zdrowia dla calej trojki
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-10 o 11:03 |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla turkusowa kamizelka, jest bardzo ladna - ale troszke za duza, wiec bedzie na wiosne
Przy okazji zamowilam taki fajny czapko-szalik, bedzie super na chlodne dni (dla dziewczynek sa sliczne, takie w kropeczki )
|
|
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Staniki sportowe najlepsze. Co do zmiany pampków i wchodzenia na krzesło - u nas to samo Ostatnio też spadł z krzesła - widział to TŻ (które nota bene mial go pilnować bo ja coś robiłam) - mówi, ze zrobił fikołka i spadł na buzie Całe szczescie ja tego nie widziałam W ogole Kuba teraz daje nam popalić - mamy małą lodówkę, taką jego wzrostu (pożyczona, bo nie przywieźliśmy swojej wielkiej z krk) i on sobie ją otwiera bo już opracował jak się blokadę ściąga Potem wszystko przestawia, wyciąga i roznosi po domu Także już był kefir w szafce z garnkami, klapek TŻ w lodówce, musztarda na łożku w sypialni Nie słucha się nic a nic z tą lodówką czy wchodzeniem na krzesła. Mi wczoraj już siły opadały, bo robiłam wieczorem obiad na dziś a on urzędował w kuchni. Przyznaje, że czasami na niego krzyknę bo już nerwy mnie biorą a on nic się nie słucha ![]() Prasowanie - wow, pamietasz Tak, ona lubi więc moze uda mi się jej opchnąć Szpital nie zapewnia nic, także musze i ubranka i pampki i masę innych rzeczy...----- A ja dziś znowu uciekam z domu do Czech na zakupy z mamą, bedzie relaxxx Tak sobie myslalam, ze jak mala sie pojawi to juz nie bedzie tak łatwo sie wyrwac i zostawić TŻ z dwójką maluchów, wiec musze pokorzystac jeszcze teraz
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter udanych zakupow
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki misiu.. ale dostałam od męża na rocznicę ślubu maszynę do szycia.. i jak ogarnę to mam w planach coś takiego uszyć.. albo taki komin.. Cytat:
)i u nas też cuda na kiju.. ostatnio na parę sekund ją spuściłam z oka i zajadała się kostką rosołową pamiętam bo ja też bardzo lubię prasować udanych zakupów! |
||
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Anika, zdrowka dla Was Kasia, ![]() JolanT, wspolczuje dolegliwosci Moderna, fajne to cos na glowe na tchibo sa kominiarki fajne, ale cienkie (bawelniane) i watpie zeby J dal sobie cos takiego zalozyc ![]() Demeter, niezly lobuziak z Kubcia Ja tez czasami krzykne na J. wiem ze to nic nie pomoze ale z bezsilnosci czasami sie wyrwie Udanych zakupow!Myslalam ze tylko ja mam cyrki z przewijaniem. Od kilku miesiecy przewijam w wannie (przy okazji myjemy doopke po kazdej koopie), najczesciej jest spokoj, ale tez nie zawsze Z przymierzaniem kurtek zimowych to samo mialam. Placz byl i ucieczka, chyba sie futrzaka przy kapturze wsytraszyl Ale pogoda, lato jesienią
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja często tż zostawiam z dwojką
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Widze ze nie tylkonu nas zmiana pampka to Istny Cud
![]() Wycfanilam sie i czasmi pomaga danie tele z piosenka co leci - tylko musialam wylaczyc Blokade na koda bo juz mi kilka razy zablokowal i musialam PuKa wpisywac ;-). Demeter - 8miesiac fiuu fiuu tosz to juz prawie Finisz ![]() No i udanych zakupow ![]() Moderna - ja taka czapeczke odziedziczylam po Kims tam juz nie pamietam byla w ciuszkach com kupila/dostala jak jeszcze w ciazy bylam . No i "chwale" sie - na 85% moja mama przylatuje do nas 22pazdziernika Mam nadzieje ze juz do konca roku wykraluje sie ta cala moja sytaucja z alimentami i ta pomoca dla samotnych matek i bedzie mi zlej finansowo. Bo jak sobie pomysle ze "juz" musze kupowac ciuszki na 98 i wieksze ( na zapas ) to rece mi opadaja bo na razie ne mam z czego . Na szczescie cos tam mam wiec tylko jakies body koszulki i kilka spodni dzinsowycj - bo resta jest. No ale nawet i To dla mne spory wydatek - wiec moze cos na Alll upoluje jak uda sie na swieta ooleciec do PL ;-). Booooshe coz za dzien mialam - jak do 12 sie NIDZILAM w pracy tak po 12 nawet nie wiedzialam Gdzie se palca wadzic - taki ruch no ale u nas dizs szkoly i orzedszkola pozamykane wiec cala wiara wyszla ba - zakupy . Teraz do domku ziemnic nia Dotota i Weekend ![]() Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#4093 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- uff dobrze wiedzieć że nie tylko moje dziecko ma w nosie co do niego mówię ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- weekend ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
muszę chować na każdym kroku!---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- O. już zasnęła , aż się boję pomyśleć o której rano się obudzi ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wszystkie kupione za 2-7 zł w ciuchlandzie lub komisie). panika- 3mam kciuki za zdrówko dla Was!! no własnie gdzie trolla? i nestelle tez gdzieś uciekła? scarlett- gratuluję! K. tez sie nie słucha...ostatnio babcia (moja mama) powiedziała,że ona już z nim nie daje rady- boniczym sie nie zajmie na dłużej niz 1 minuta i ona juz nie ma siły itp. i tyle co odpocznie jak spi w dzien 1,5 godziny i że ona nie da rady 3 dni w tygodniu z nim siedziec, niech teściowa troche się też poopiekuję...Wierzę, że jej cięzko bo znam swoje dziecko, ale przykro mi się zrobiło, na co mama,że jak ja moge sie obrażac...JA sie nie obraziłam tylko chyba nikt nie chce słuchac o swoim dziecku, ze ejst nieznosne, wymagające, absorbujące, niegrzeczne itp...nic przyjemnego. Chociaz tłumacze, ze taki etap- nie! Bo on taki jest, my tacy nie bylismy (ja i brat). Taa pamieta co było 30 lat temu..młodsza była, cierpliwosci miała wiecej...Na to, ze ona chyba lepiej wie, jaka ja byłam jako dziecko niz ja itp itd..... KAcper własnie sprawdził obecność: -kaka? (kaczka) jeee -miii (miś) -łała (pies) jeee -gra (krasnal, który gra;p) przytulił wszystkie i zasnął |
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas odwrotnie, J. jak jest tylko z moją mamą - ideał, za to jak tylko mnie zobaczy wariuje, lata po całym mieszkaniu jak opętany, nie patrzy pod nogi. ostatnio fatalnie się czułam i mama przyszła do J., stwierdziła, że nie wie czy jeszcze przyjdzie jak ja będę w domu ![]() fajnie sprawdza listę |
|
|
|
|
#4096 |
|
MBZ♥
|
Klementynko
U nas też jest sprawdzanie obecności, dziś Tatusia brakło i buzia w podkówkę ![]() Wierzę, że nie jest miło słuchać takich rzeczy ![]() Pani jak Torresowy? Alliw , a bo straszysz MarJana jakimś padłym lisem Anika, zdrowia!!! Demeter kup mi czekoladę studencką udanych zakupówModerna zmyślne toto na głowę ![]() Jolu mam nadzieję, że u Was to jednak nie gradówki, B mówi, że bardzo to boli, raz miał wycinaną-teraz maśćalbo krople dają radę Kasiu ![]() Roszpunka chyba zamieszka na podwórku no nic tylko choĆ papa i papa.Jeden dzień bez B minął, byle do piątku
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Raczkowanie
|
Hej , my po wizycie
z moich dwóch pięknych dziewczynek zrobiło się dwóch przystojnych chłopaków ale jaja![]() zdrowiusienkie, pomierzone, wszystko na swoim miejscu tylko sisiorki przybyły ide was poczytać bo nie zasne dzisiaj z wrażenia
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
klementyna ja też od mamy słyszę że ja taka nie byłam (; do J najwięcej cierpliwości ma mój ojczym (i jego najbardziej slucha) a ciekawe jest to że on hm własnych dzieci nie ma (; Pani i ja mam nadzieję że z szyjka bedzie dobrze... Dzisiaj u nas piękna pogoda, odwiedziliśmy mini zoo. J na widok lamy krzyczała "osiol! osiol!" (; no tak w końcu podobne (; oldzix to niespodzianka (: jak mówią noczego nie można być pewnym
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-10-10 o 20:28 |
|
|
|
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale za to będziesz królową w domu ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Kurcze w sumie to Ci baaaardzo wczesnie ten lekarz powiedział heh juz mogl sie powstrzymac mysle... |
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak sie z tym czujesz.. pewnie lekki szok? |
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nieźle ![]() poczekaj, może na kolejnym usg znowu będą dziewczynki? ![]() miałam znajomą, miała mieć dziewczynkę, jakoś 7/8 miesiąc ciąży dowiedziała się, że jednak z dziewczynki zrobił się chłopak, i tak już zostało
|
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwszy raz bedziesz szyc, czy juz to kiedys robilas? Cytat:
![]() to my niestety niesolidarni - M. bezproblemowy ![]() Cytat:
hihi..gratuluje chlopakow szybko minie
|
|||
|
|
|
#4105 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiecie co? Te zakupy zrobiły mi naprawde dobrze, bo przyjechałam po 4h stęskniona za Kubą Cytat:
![]() Choc dzis poradził sobie super, nawet nie zadzwonił ani razu jak zawsze po 5 razy ![]() Cytat:
![]() Super, że mama przyjedzie ![]() o tak ------------ Wrocilam z zakupów po 19, rajtki, skarpetki dla dzieciaków i czapka dla K. A sobie sweterek rozpinany. Jak wychodziłam to K się rozpłakał - obiecałam, ze mu coś kupie. W Pepco kupiłam mu kosz z warzywami plastikowymi i wszystkich karmi teraz
|
|||
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny szok, ale bardzo pozytywny
mąż szczęśliwy jak to chłop ja myślałam że jedna/jeden z nich to naprawdę dziewczynka bo na ostatnim usg tak to wyglądało ale ginek wtedy 80% dawał na dziewczynkę. Ale za to dzisiaj 2 chłopaczki jak nic. Mam nawet fajne foto jajek ![]() Nie powiem, marzyła mi się mała dziewczynka, ba, nawet już jej imię dałam ![]() Ale na blizniakach kończymy nasze powiększanie rodziny. Pozdrawiamy,
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaaa ![]() Cytat:
przykro ze mama tak mysli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też ciągle mówi że Kamil za szybki i za mądry. Chwilę popilnuje ale cały dzień nie ma szans, także Klementyna trochę się Twojej nie dziwię.
Dziś Kamil idzie na noc do babci, cały tydzień w domu wiec bedzie miał frajde ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
juuużżżż... fuckennnsss...
![]() Cytat:
kreatywnie dekorator wnętrz ![]() super!Cytat:
Nie wiem co one komu dają?! aaa! dają. Twojej mamie usprawiedliwenie (przed samą sobą?), że sobie nie radzi. Cytat:
OK. po nim tej choroby wcale nie widać (słychać - po dwóch wykrztuśnych syropach daje jak stary). nudzi się i chce na dwór. rozpaczliwie (jedyne buty, które potrafi sam ubrać - kalosze, wciąż na nogach).Cytat:
dlatego - w sumie - lubię, że mój gin nie strzela ![]() rajuuuu, jaki będziesz mieć chłopiniec i Ty - Księżniczka ![]() ![]() , kij podobieństwo. Jak pięknie mówi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

kl aski:

ale JEST NADZIEJA ze juz za nast bedzie mi rzad placic - tak wiec
mocne by sie chociaz na razie to udalo bo bym byla "do przodu" 2805nok ;-).
cofnęła się na krzesło i z krzesła prosto głową na ziemię.. ryk taki.. mój i jej..
co ja sie nabiegam i naglowkuje, czym go przekonac - jeszcze niedawno pokazywanie lampy dzialalo, pozniej obrazkow na pampersie - ze tam zyrafa i lew jest, i inne rozne cuda - a teraz wlaczam szybko YT i twinkle twinkle i dajemy rade ufff
na wyjscie na dwor najlatwiej, bo go na kasztany biore 

Całe szczescie ja tego nie widziałam
Tak, ona lubi więc moze uda mi się jej opchnąć

Udanych zakupow!
05.07.2008

udanych zakupów