![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;61626941]A co mozna pisac, jak Lucy wbija na kolejny watek i pisze elaboraty o Brexicie
![]() Tez wysiadam jak widze te posty, cisnienie mi skacze juz jak zobacze jej nicka.
#4082 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;61626941]A co mozna pisac, jak Lucy wbija na kolejny watek i pisze elaboraty o Brexicie
![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;61627321]Szczegolnie jak zaczyna obrazac osoby, ktore chca tu przyjechac np. na studia. Ach, szkoda gadac.[/QUOTE] oho, czyli dobrze, że nie mam czasu zaglądać ![]() mi coraz gorzej w mojej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
A mówiłam chodź do mnie;-) sorry kahoko dziś mię dam rady na kawkę :-(
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4086 |
Konto usunięte
|
kahoko, co jest? Tez mi sie wydawalo, ze poza wynagrodzeniem wszystko gra. Co nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Raczkowanie
|
brexit hihahahha
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
no niestety nie, od kiedy jestem w nowym biurze...
Cytat:
![]() ![]() a dziś też jestem na New Cross Gate ![]() [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;61696881]kahoko, co jest? Tez mi sie wydawalo, ze poza wynagrodzeniem wszystko gra. Co nie tak?[/QUOTE] chodzi o to, że miałam pracę niemalże idealną. niemalże, bo pensja kiepawa, ale babki w biurze - cud, miód, orzeszki. kulturalne, miłe, fajne, konkretne kobiety. biuro mi tamto zamknęli i mnie przenieśli na Dalston. żałoba była, że już nie z moimi, ale dam radę, nie? no chyba nie. moja przełożona czuje się zagrożona mną, bo mam wyższe standardy, chcę pracować i pomagać, nie lenię się i nagle, od kiedy jestem w biurze, wszystko działa, mniej rzeczy się gubi i nie jesteśmy z niczym do tyłu. w związku z czym zaczęła robić mi czarny PR u szefowej, donosząc na mnie za moimi plecami, kiedy tylko może. nie mają mi nic do zarzucenia, bo pracuję na 100% i wszystko jest zrobione - mam też plan niedługo poprosić o więcej obowiązków. ale tamta łajza nagadała na mnie i teraz szefowa jest przeciwko mnie i mnie koszmarnie zrugała - była najnormalniej w świecie chamska, aż mi się przykro zrobiło. mam zarówno od jednej, jak i drugiej, wyraźną dyrektywę: robisz za dużo, rób mniej, Twoja inicjatywa nie jest mile widziana. bo inicjatywa jest moja, przełożona na to nigdy nie wpadła, żeby coś poprawić, na początku szefowej się podobało, ale ta menda zaczęła na mnie gadać 'nie wiem co' i w efekcie wróciłam w piątek do domu i się rozryczałam. i tak, wiem, to tylko praca itp - ja nie uważam tego za esencję życia, ale atmosfera się zrobiła naprawdę gęsta ![]() ![]() eh, musiałam się wygadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomnij mi, czemu nie mozesz zmienic tej roboty? Ja bym nie wytrzymala w takim miejscu. Tymczasem wracam do swojej pracy, zapowiada sie 3 z rzedu noc z 2h snu. ![]()
![]() |
#4090 | |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie mogła tak pracować, na prawdę nie warto się tak męczyć. Szukaj czegoś, na pewno coś znajdziesz. Masz już trochę doświadczenia. Na prawdę praca nie polega na tym że idziesz tam i się stresujesz, nie chcesz tam być.
Moja praca nie jest idealna ale lubię tam chodzić. Są dni że cały dzień rozwiązuje krzyżówki bo nie ma co robić a są takie ze nawet nie mam czasu zrobić siku (to rzadziej, ale jednak się zdarzają :p). Na prawdę można dobrze zarobić i pracować w fajnej atmosferze. Szukaj! Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Skrzat leśny
|
Ale tutaj cicho, no dziewczyny no
![]() Widzę pracowe kryzysy. Ja przeszłam na part time (o ile tak to można nazwać przy zero hours contract) i od teraz będę miała 3 dni w tygodniu wolne (a biorąc pod uwagę, że ten miesiąc jest nie aż tak bardzo busy, to nawet pewnie więcej). Pomyśleć, że kiedyś uwielbiałam tę pracę i miejsce, a teraz prawie za każdym razem jak jestem w drodze, to aż mi źle na myśl, że znów tam spędzę większość dnia. Koniec pracy po 50h w tyg i biegania od południa do trzeciej nad ranem dla ludzi, którzy tak cisną w kasę i traktują nas totalnie niesprawiedliwie ![]() Jadę sobie właśnie na Dalston, wpadnę na 20 minut do ogrodu na herbatę albo czekoladę, potem do sklepu po hennę (mam nadzieję, że wyjdzie mi piękna czerwień na włosach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zakorzenienie
|
Ja mimo że lubię swoją pracę to niestety zarabiam za mało żeby mnie było stać na godne życie. Szukam czegoś lepszego, może border agency albo national crime agency. Muszę sie dowiedzieć jak to tam wygląda żeby się dostać itd.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyslec, ze jeszcze niedawno bylas (chyba?) zadowolona z zarobkow... BTW, nie jestem na biezaco, jak sie rozwiazala Twoja sytuacja mieszkaniowa?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam ciągle stresa, że mi facet nie może pracy znaleźć. ale staram się o tym nie myśleć i skupić na planowaniu ślubu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4097 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z siostrą dalej, dogadujemy się, jest spoko. Nawet z jej chłopakiem jest ok. Nie było jej w domu praktycznie cały weekend więc miałam spokój. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to już każdej ![]() ![]() z bardziej optymistycznych tematów - ostatni tydzień lipca pijemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Fizycznej pracy raczej nie chce prawda? Bo u mojej siostry zawsze szukają. Ciężka praca, ja nikomu nie polecam szczerze mówiąc.
A dobrze mówi po angielsku? I tak...pijemy! Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pijemy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
No to kurde jak to możliwe że nie może nic znaleźć??
Ma dobre cv? Gdzie szuka tej pracy? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szuka w wielu miejscach... ale prawda jest taka, że zarówno ja, jak i on mamy cholerny problem, jak szukamy pracy. fatum jakieś czy co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem :-(
Ja zawsze szukałam pracy na Reed i w sumie odzew był. A może niech popatrzy na civil service jobs? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie dziele swoim CV z ludzmi, jesli sadze, ze moga sluzyc jakakolwiek uzyteczna rada.
![]() |
#4105 |
Konto usunięte
|
Kahoko, rozumiem. Moj TZ z podobnego powodu zostaje w obecnym miejscu pracy. Ile Ci miesiecy brakuje do rocznego stazu? Chyba juz nie tak dlugo, co? Sciskam
![]() A ja Wam powiem, ze my za rok chcemy sie wyprowadzic z Londynu. Nic nas tutaj nie trzyma w sumie, chciałabym mieszkać w mniejszym mieście. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2016-06-20 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wraz z phine byłyśmy w Edynburg na weekend i było super, polecam
![]() MONNIE 23 to wcale nie jest dużo na Londyn jeslu chcesz mieszkać przyzwoicie a nie 6 osób na flat. Też chciałbym się wynieść z Londynu ale w sumie chyba poczekam jeszcze rok bo chce najpierw baby mieć, więc wolę być jux w tej pracy mieć płatne sick days etc Ps. Cóż to za okazja do picia, ślub? Plan jest w październiku do Lizbony lecieć jeśli ktoś reflektuje Wyjazd raczej budżetowy B-) Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
travis Lizbona w pazdzierniku brzmi mega
![]() Wspolczuje Wam problemow z praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Konto usunięte
|
Travis, no tak, w takiej sytuacji to potrzeba stabilnej sytuacji, po macierzynskim zawsze mozna isc gdzie indziej. Ja jestem w innej sytuacji, bo przez najblizszych pare lat pragne pozostac bezdzietna, za rok skoncze studia, takze dla mnie idealna okazja zeby sie przeprowadzic, myslimy gdzies blizej Cambridge.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, 23k na moje potrzeby to są grosze. Sądzę że żeby żyć tak jak chce to musiałabym serio mieć ze 40k rocznie. Ale wierzę że z czasem może się uda, w sumie poszłabym na oficera już teraz ale pieniądze jak dla mnie są śmieszne, jakieś 25k rocznie a teraz mam 23k. Tylko że wtedy droga otwarta na różne inne, lepiej płatne prace. U nas szukają 50 oficerów, nikt nie chce pracować za te pieniądze które oni oferują. Może się coś zmieni? Chciałabym. Zaaplikowalam też do immigration office, ale najbardziej to myślę żeby się dostać do Tfl albo jeździć pociągami. Wie ktoś coś?
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to tak mu poradziłam. Ale ja jestem Control freakiem i staram się to trzymać na wodzy. Jak coś chce to mówi, ale przez ramię mu nie zaglądam. [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;61982761]Kahoko, rozumiem. Moj TZ z podobnego powodu zostaje w obecnym miejscu pracy. Ile Ci miesiecy brakuje do rocznego stazu? Chyba juz nie tak dlugo, co? Sciskam ![]() A ja Wam powiem, ze my za rok chcemy sie wyprowadzic z Londynu. Nic nas tutaj nie trzyma w sumie, chciałabym mieszkać w mniejszym mieście.[/QUOTE] rok mi stuknie na początku września. Aaaaaale właśnie realizuje się wizja odejścia mojej przełożonej i wiem, że mimo atmosfery to mnie uważa za super kompetentną i jest spora szansa na awans na managera. .... Ja chcę do Kanady się wyprowadzić, ale najpierw bym chciała mieć paszport brytyjski :P Cytat:
No a jaka inna! ![]() Budżetowo mi się podoba ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kahoko hino Czas edycji: 2016-06-20 o 17:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.