|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
[QUOTE=aakkzzii;50351163]powiem wam dziewczyny
że masuję tą dupę oliwką i tą szczotą i dziś staje przed lustrem i widzę dużą poprawę. wiec to nie jest tak że celult w ciąży musi być i się go nie pozbędę, a właśnie ze się go pozbywam i to skutecznie ta szczota działa cuda, już zapomniałam ze ze dwa lata temu pozbyłam się nią celulitu całkowicie , zapomniałam i znów sobie przypomniałam ze to jednak możliwę, jeżeli macie 10 min czasu wieczorem , kupcie to sobie i masujcie .[/QUOTE Ja stosowałam zawsze przed latem, żeby wyglądać dobrze w shortach oliwki i masowałam skórę bańkami chińskimi! Naprawdę też mi to pomagało Bardzo ulastycznia skórę rewelacja!
|
|
|
|
#4082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
w październikowych mamach ją widziałam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w szkole do której chcemy się zapisać uczą też chustowania i masażu niemowląt Cytat:
a my z tż byliśmy u jego dziadków i miłe zaskoczenie babcia tż bardzo szczęśliwa, że zostanie prababcią ![]() potem obiad z teściową, która też bardzo się cieszy na to, że będzie babcią oczywiście pytania o ślub padły, na szczęście żadnych nacisków itp. a i co dla mnie najważniejsze od 3 dni nie mam żadnych plamień |
||||
|
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam dzisiaj aerobik - sprzatałam. Teraz zrobilam sobie ciepły soczek z malin.
A co do tego konfliktu... Dziewczyny nie rozumiem nic oprócz podstawowej wiedzy z biologii RH - matka, rh + ojciec to może dojść do tego konfliktu😑..a reszta to czarna magia nigdy się tego nie uczyłam.A jeśli mowa o masażu ... W wannie by było mi wygodniej :thumbup: ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Może ktoś wie : Ja się robi gruba czcionkę na aplikacji w wizaz? |
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi grupami krwi to naprawdę to nie jest takie trudne
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
Już dzisiaj jakoś zyje, prawie 4o minut czytałam wczorajsze i dzisiejsze wszystkie posty! Masakra, macie talent Wczoraj jednak wykrakałam i takie wieczorem miałam mdłości, że szok! I w dodatku za cholerę nie mogłam zasnąć, do tego dołączył okropny ból głowy ;/ ;/ Dzisiaj już żyje, od rana na nogach, bo jechaliśmy po auto, bo postanowiliśmy zmienić na kombi, żeby było miejsce na wózek Od dwóch tygodni moją dietę można nazwać pierogową. Wyobrażacie sobie, że od dwóch tygodni płyną do mnie z każdej strony pierogi ruskie, jak zaczęła moja babcia, późńiej mama i dzisiaj teściowa! OMG! non stop pierogi, chyba powoli mam iść dosyć. Nie dość że dostałam, to jeszcze narzekam. Kurcze, ja chyba jednak rzeczywiście mam straszne braki. Wy piszecie o ubrankach, wyprawkach dla dzieci do szpitala, a mi to kurcze jeszcze przez myśl nie przeszło. Dopiero czytając Wasze posty uświadomiłam sobie, że mam bardzo dużo do nadrobienia. A ja jak na razie żyje przeprowadzką bo w przyszłym tygodniu nas czeka. Widziałam, że pisaliście o podkładach. Ja już drugi rok używam podkładu z loreal true match! I jestem naprawdę bardzo zadowolona. raz na kwartał zrobię sobie oczyszczanie twarzy lub peeling kawitacyjny i nie mam w ogóle z nią problemu Wypiłabym lodowatą wodę z cytryną i miętą! Ale nie mam świeżej mięty.W dodatku o 21 muszę swoją siostrzyczkę odwieźć na busa, bo wraca do siebie. Wszyscy opijają auto, a ja tylko mogę popatrzeć. A piwo jakbym dostała, to bym wypiła bez tchu Ja w poniedziałek mam do zrobienia całą listę wyników. Już łapie stresa, że może być coś nie tak Jak się czujecie? Chyba będzie tylko coraz lepiej, co namniej do 8 mc Mam bratową której do porodu zostało 2 tygodnie i czuje się tragicznie. Nie dość że na maksa spuchła, to ciśnienie jej skacze okropnie. Sama z nią byłam na pogotowiu już dwa razy. Mam nadzieję, że mnie to ominie Życzę Wam i sobie jak najmniej trudnych dni, które nas będą męczyć
|
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie że już ci lepiej ale mega intensywnie - samochód, przeprowadzka łohoho nic dziwnego że nie masz czasu o wyprawce myśleć
|
|
|
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bratowa i pokój do mieszkania na weekend Z TŻ to mam to samo że muszę zmieniać w mieszkaniu jak go nie ma bo on jest takim konserwatystą jeśli chodzi o "wystrój" że wciąż miałby meble po zmarłym wujku z 1970 "bo przecież są dobre" Teraz mam w tym pokoju biurko na zamówienie dla naszej dwójki, regały na rzeczy firmowe i mojego kochanego szarego Ektorpa z Ikei
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-02-21 o 20:03 |
|
|
|
|
#4089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja prosić już nikogo się nie będę. Klatkę obok mieszka jej mamusia, to niech zabiera rzeczy do niej, jak nie ma u siebie miejsca!A DRUGA sprawa jest, że ja dobry tydzień będę sprzątać.Mnie mama nauczyła porządku, a zwłaszcza w łazience i kuchni. Rozumiem, że ktoś może mieć bałagan dzisiejszy! ale nie półroczny! ;/;/ łazienkę będzie szorował mój bo ja patrze na to i mi się cofa! Kobieta tak zapuściła piękną białą łazienkę! Jedna wielka masakra. W sobotę postaram się wrzucić zdjęcia z bagażami to same zobaczycie ile tego!
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A meble, sprzęty też macie do przewiezienia? Myśmy do ostatniej przeprowadzki musieliśmy ciężarówkę wynająć, już nie dalibyśmy rady przenieść się o własnych siłach. |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam taki malutki czerwony stolik, był w drugim pokoju, pralka, dwa TV, aaa zestaw z balkonu, stolik i dwa leżaki, i mnóstwo rzeczy z kuchni, odkurzacz, prasowalnica. Ale na całe szcześcia, mój brat ma busa więc w sobotę za tydzień wszystko zabiorą sofę już do salonu nową zamówiłam, a łóżko do sypialni nadal szukamy bo coś nie możemy się zdecydować. Mój tato robi drewniane łóżeczko dla maleństwa z przewijakiem i komodą od razu więc powoli, powoli się urządzimy mam nadzieję, że do porodu zdążymy A mam jeszcze pytanie. Dostaliśmy przedwczoraj zaproszenie na wesele, które odbędzie się 13 czerwca, i mamy mc na potwierdzenie przybycia. Ja nie mam pojęcia czy się zgodzić. A Mój uważa, że to jest oczywiste, że pójdziemy. Skąd ja mogę wiedzieć, jak będę się czuła w czerwcu!? |
|
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam grupę krwi AB RH- mój narzeczony AB RH+, więc dziecko jak się urodzi i będzie miało moją grupę, to konfliktu nie ma, natomiast jeśli będzie to grupa tatusia to wówczas jest konflikt, także zobaczymy.
Powiem Wam, że mam problem z określeniem w którym jestem tygodniu, bo tydzień temu byłam na badaniach prenatalnych i Pan doktor mi powiedział że jestem w 11 tyg, i maluszek jest za mały bo miał 40 mm. Kazał przyjść za 2 tygodnie. Według terminu porodu jestem teraz w 13 tygodniu, więc w sumie nie wiem. W czwartek mam wizyte u mojej gin. wiec się okaże
|
|
|
|
#4093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Dziewczynki jadę zaraz zawieźć siostrę na busa. Wątpie, że uda mi się jeszcze włączyć laptopa. Znając życie, wrócę i pójdę lulać Miłego wieczoru Mamusie
|
|
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I mam tak jak chciałam (może parę rzeczy bym zmieniła, ale to z niewiedzy). Pozwolił mi nawet zrobić odjechaną ścianę w trójkąty, więcej sam pomalował i na koniec przyznał, że jednak "super to wymyśliłam" I teraz się wszystkim chwali.Ale urządzanie swojego mieszkania to straszna frajda, będziecie mieć sporo radochy i maleństwo będzie miało swój pokój. Ja mam tyle pomysłów na dziecięcy... co z tego jak pokoju brak Chociaż my mamy dwa pokoje i pewno jak maleństwo trochę podrośnie to dostanie naszą sypialnię dla siebie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 |
|
Konto usunięte
|
Ja nienawidzę urządzania mieszkania i mój mąż nie może tego przeboleć. Jak myślę o pokoju dziecięcym to mnie trzęsie. Wolałabym, żeby ktoś mi wszystko zrobił bez żadnych konsultacji ze mną i żebym przyszła na gotowe...
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh jak ja cie rozumiem .. my czekamy z przeprowadzka do urodzenia dzidzi . Później poszukamy domku małego lub mieszkania .
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
witam nowe mamuśkimysza007 Oj wolałabym, żeby ciąże były nudne, a nie ciągle coś ;/ owieczkaa Już o tym pisałam. Przzed ciążą i na samym początku miałam tsh w normie bo 3,1 nie przekraczało. Ft3 i Ft4 też w normie. Dlatego wcześniej 12,5 mi dała a teraz zwiększyła. aakkzzii Powinno być widać, że dzieci są bliźniakami syjamskimi. Oj ja to się wczoraj pośmiałam z dziewczyną w poczekalni w przychodni. 7 miesiąc. Pytam kiedy płeć znała, a ona mówi, że najpierw mówili, że chłopak potem, że dziewczyna a teraz ona sama nie wie ![]() Sandrusia91 Fajnie, że u was w szpitalach tak jest zapewnione. bianeczkaa Masakra :/ widziałam na fb to. Kur... przecież rodzice patrzyli w monitor na usg lub chociaż ta matka. Dla mnie to niepojęte. nie mam humoru brzuch mnie boli choć łykam nospę;/
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
namisku tez bym wolała nudną i spokojną, ale co chwila cos. urwanie glowy przy samej doopie :P
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandrusia91
Biorę Magne B6 cały czas więc raczej rozpuszczonego już sobie nie popiję ![]() Nospę mam, ale niestety tylko zmniejsza ten ból;/ no nic poczekam do wizyty 27. Od początku ciąży mam bóle... ![]() mysza007 Nasze małe pociechy dbają o wyjatkowe atrakcje
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam jedna para odmówiła bo nie wiedziała czy da radę. Zależało nam na nich więc powiedzieliśmy, mogą powiedzieć 3tygodńie przed. ostateczną liczbę gości i tak mówiliśmy tydzień przed. Skończyło sie na tym, że w czw przed wesele udało się nam odwołać jedną parę.
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
namisku ja bóle brzucha tez mam od czasu zajscia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też mamy problem z weselem. Jedno mamy w kwietniu, to spoko, ale jedno na początku lipca i jedno w połowie sierpnia. Chociaż na dzień dzisiejszy zakładamy, ze pójdziemy na wszystkie, tylko zal mi będzie, że na tych ostatnich specjalnie nie potańcuję
|
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
My na wesele TŻ przyjaciela odmówiliśmy. Wesele jest w czerwcu, a ja sobie nie wyobrazam w 6-7 miesiącu lecieć samolotem, albo jechać samochodem.
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
mam spore zaległości więc zabieram się za lekturę! witam wszystkie nowe mamusie Widzę że dołączyło Was trochę! |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
My też dostaliśmy zaproszenie na wesele w połowie sierpnia, ale jak termin przesuwa mi się z każdym USG i aktualnie jest na 24 sierpnia to nie chcę ryzykować. Jeszcze gdyby to było wesele tutaj na miejscu to nie widzę problemu, najwyżej będę siedzieć w jakimś namiocie przy stoliku i sączyć soczek, ale to jest 300 km od Gdańska i nie chcę żeby mnie poród tam złapał.
|
|
|
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego po 16 zaczęły się mdłości do których wieczorem dołączyła zgaga cieszę się, że jeszcze trochę i skończy się I trymestr i mam nadzieję trochę zdążę odpocząć ![]() a główne atrakcje wieczoru, to dźwięki jakie wydobywają się z mojego brzucha, bulgotanie, przelewanie i inne dziwne dźwięki. Wczoraj to tż z lekka się zaniepokoił. Ja się śmieję, że Ktoś robi przemeblowanie Cytat:
i akurat na jedno wesele nie wiedzieliśmy z tż czy dotrzemy, bo akurat tż wylądował w szpitalu i trzymali go dość długo, ale pamiętam, że jak potwierdziliśmy tydzień przed, że jedziemy, to nie było problemu. Fakt młodzi wiedzieli o naszym problemie i trzymali rezerwowe miejsca hej. Już w domku? jak się czujesz? |
||
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

Bardzo ulastycznia skórę 

ide doprowadzic sie do porzadku czy wy tez tak macie ze w ciazy musicie sie golic co chwile strasznie szybko "zarastam" jakos teraz 2 dni temu wieczorem golilam nogi i co dzis juz masakra .... wygonilam chlopakow na podworko starsi sprzataja i myja autko a mlodsi jezdza na rowerach mam chwile dla siebie uciekam do wanny
nigdy się tego nie uczyłam.