|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Spodenek bez stópek 7 na 56, ale część z nich wychodzi większa. Spodenek ze stópkami 5 na 56, ale tak samo, część jest trochę większa. Spodenki dresowe - 2 na 62. Śpiochy ze stópkami cienkie 1 na 56, cieplejsze 2 na 56, zamówiłam jeszcze 2 śpiochy na 62. |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny biurowe jak radzicie sobie z bólem pleców? Wstaję sobie od czasu do czasu, mam wygodny fotel itd...ale dziś pół dnia wyglądałam jak krzywa wieża w pizie bo młody tak mi się pod prawym żebrem usadowił, że żadna inna pozycja nie była możliwa.
Prosiłam, błagałam...ale cóż. Wypiął się na mnie ![]() Miałam dziś w pracy głupią sytuację. W branchu, w którym teraz pomagam dzieje się bardzo źle i każdy pilnuje swojej dupy, bo najważniejsze osoby już poleciały. Więc się boją o stanowiska. Ja do tej pory nie rekrutowałam i nie zajmowałam się tym, tylko pracowałam po stronie zlecającego zatrudnienie w tym przypadku Amazona i zajmowałam się tymi już zrekrutowanymi. Poszłam na urlop bo jednak oprócz pracy papierkowej było też sporo chodzenia, a że w ciągu dnia to było kilka ładnych mil, przestawałam dawać radę. Jak już wiecie, mój szef wpadł na genialny pomysł, że skoro nie mogę chodzić, a mogę siedzieć i jak ładnie mnie poprosi to mu nie odmówię pomocy w sprzątaniu bałaganu po stronie branchu. Uprzedziłam, że owszem, że mogę zrezygnować z urlopu ale mój macierzyński zostaje jak jest. Zresztą mają szukać kogoś na gwałt, więc była mowa, że może kilka dni max parę tygodni. Dla mnie max to pierwsza dekada lipca. I dziś dzwoni do mnie, moja szefowa, że dziewczyna z branchu powiedziała jej, że ja nie chcę tam przychodzić a przecież umawialiśmy się inaczej. No kurczaczki Nie dość, że z nią nie rozmawiałam na ten temat, nie jestem dla niej żadnym zagrożeniem, bo nawet jakbym chciała ją wykopyrtkować ze stanowiska to i tak zaraz się rozpakuję więc nierealne. Więc nie rozumiem, takiego robienia pod górkę. Jak w jakimś gimnazjum. Tak to jest jak się pracuje w środowisku samych bab. W Amozonie byłam tylko ja i moja szefowa, a reszta to chłopy i nic nie było skomplikowane. Zestresują mnie tam i jeszcze będą mi poród odbierać ![]() Za to powiem Wam, że zdumiewa mnie nieogar młodych osób, co do komputerów. Siedzi koło mnie dziewczyna, która kończy podobno te same studia co szanowny książę William, a ma takie problemy z podstawowymi programami, jakby była na poziomie mojej Oliwii.
|
|
#4083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mimo, że miałam bardzo wygodne i ergonomiczne krzesło, to doopa mi odpadała i dół pleców strasznie dawał się we znaki. I wtedy wstawanie było jedyną opcją. A co do dziewczyny, to chyba powinnaś z nią poważnie porozmawiać A tak serio, to ja zawsze wolałam pracować z facetami - prościej jakoś, bez dziwnych akcji itp Zdecydowanie też lepiej dogadywało mi się z szefami - facetami niż kobietami Czy któraś z Was też ma zamiar oglądać mecz otwarcia czy jestem tu osamotniona w temacie
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Ja oglądam fajnie kolorystycznie zrobili Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
A już się zaczął? I maz mnie nie zawołał (drzemie w sypialni)??
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
Od razu mi raźniej
Tż gra w jakąś strzelankę i słucha jednym uchem, co się dzieje w TV. W naszym związku to ja jestem bardziej piłkonożna I własnie dziś ze smutkiem odkryłam, że nie mieszczę się w swoja kibicowską biało-czerwona koszulkę
|
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
Ja też oglądam, komu kibicujecie?
|
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam faworyta w tym meczu. UK nie lubi francuzow.
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój jeszcze w pracy - może na druga polowe zdąży ja obstawiam 1:0 dla Francji Jakoś ostatnio zauważyłam u siebie (nie codziennie ale od czasu do czasu) wieczorne mdłości i jakoś tak mi cieżko wyjątkowo dzisiaj... Ciśnienie ok ale czuje sie nie za ciekawie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4092 |
|
Rozeznanie
|
A ja bym trochę chciała, żeby Rumunia wygrała - byłaby mała sensacja
|
|
|
|
#4093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sama gralam chwile zawodowo wiec moze dlatego
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo z jednej strony ma takie jakby kolce. Taka dmuchana plastikowa. Bardzo mi pomaga szczerze to nie wyobrażam sobie siedzieć bez niej.. A krzesło samo w sobie też niby ergonomiczne i wygodne. Poduszkę polecam ![]() O taką :
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-10 o 22:08 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczcie to na dobranoc na nieoglądających meczu
![]() http://www.boredpanda.com/maternity-...ampaign=iosapp |
|
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Wzięłam te mniejsze 75 x 100 cm.. myślę, że wielkośc jest wystarczająca, bo potrzebuje głównie do wózka i nie chciałabym, aby nadmiar kocyka gdzieś mi się 'majtał'
drugi wykorzystamy w mieszkaniu.. Podusi nie brałam, bo póki co będzie zbędna.. mimo, że też fajna.. Ja oglądam mecz, bo mąż ogląda
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-10 o 22:11 |
|
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sobie na razie regularnie od ok 16 tygodnia cykam selfie w lustrze też wyjdzie z tego fajny kolaż
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiłam TZ jakiś czas temu, ze chce takie samo zdjęcie na plaży ale już raczej sie nie wybierzemy do domu do porodu. No chyba, ze w lipcu ale to jest pod bardzo bardzo wiekim znakiem zapytania. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Ja właśnie nie cykałam regularnie a szkoda.. Dopiero dzisiaj przeglądając zobaczyłam z kwietnia zdjęcie i pamiętam jak sie jaralam,ze już widać a tak naprawdę nic tam Nie widać lekkie wzdęcie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Już wiem! Juz wiem! Dopiero do mnie dotarło - mój doktorek jest podobny do Toma Hardyego
pewnie dlatego mi sie przyśnił i od początku uważałam, ze ma coś w sobie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jutro wcześnie rano wyruszam na to wesele, wracam w niedzielę jakoś w nocy, to dopiero się w poniedziałek odezwę, chyba że z komórki coś napiszę w międzyczasie. Życzę Wam miłego weekendu!
|
||
|
|
|
#4104 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
blender świetna sprawa ![]() Cytat:
albo pytania typu jak dokładnie położna pomaga urodzić się dzidziusiowi, albo jak lekarz nacina brzuch mamy to ta krew spływa po tym specjalnym łóżku ![]() Hm.. miałam skurcze parte do momentu kiedy nie założyli mi wenflonu... wtedy też podłączyli ktg i okazało się, że nie słychać młodego.... młody był już w kanale, tętna nie byłom więc czasu też nie było na podanie oksytocyny i czekanie na powrót skurczy, więc wypychałam młodego bez skurczy. Cytat:
![]() Cytat:
tylko czasem sie nie da ![]() U mnie tez dusznosci i bardzo maly zoladek musze jesc bardzo male porcje Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam właśnie zamówienie na stronie smyka... kwota przed rabatem ponad 550zł, po rabacie: 260 Myślę, że się opłacało, a przynajmniej mam załatwioną wyprawkę na 56 i 62, choć już sporo rzeczy miałam... CHYBA Pewnie jeszcze coś dokupię, ale podstawę raczej mam...
|
|
#4106 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcie na plaży cudowne, zwaliłam sprawę, bo też mogłam sobie takie trzasnąć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W sumie to chyba dopiero teraz zaczyna do mnie to docierać, lol. Ale nie mogę się doczekać już Cytat:
![]() Ja dziś meczu nie oglądałam. Taki ze mnie kibic, że będę oglądała tylko Polaków, a później finał Na co dzień nie jestem fanką piłki nożnej, ale Euro lubię Własnie wciągnęłam dwie małe porcje spaghetti i czekam, aż zrobi się miejsce na loda. Kupiłam też dziś nasiona chia-w sklepie kapnęłam się, że kiedyś to jadłam i było pyszne!!!!! Wklejam Wam moje zakupy, trochę korzystałam z Waszych list, trochę z bloga Sroki. Może komuś się przydadzą. Temat higieny zamknęłam-jeszcze tylko pampersy. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-11 o 01:04 |
|||||
|
|
|
#4107 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Esik postanowił nas obudzić przed 6 Cytat:
Póki co będzie musiał mu wystarczyć jeden słupek Śliczna buźka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam dopisać, że to dotyczy wszystkich ciężarnych nie będących położnymi lub ginekologami ![]() Cytat:
byś nie musiała leżeć w szpitalu!Cytat:
Myślę, że 5-8 sztuk wystarczy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozumiem, to się nieźle strachu najadłaś
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Jakie plany na dziś?
|
#4109 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty też w dzieciństwie tak drążyłas temat jak Mikołaj? |
|||
|
|
|
#4110 | ||
|
Rozeznanie
|
Nas też siersciuszek chciał o 6 koniecznie obudzić, żeby się bawić. Nauczyliśmy się udawać, że dalej śpimy, w efekcie czego chodzi, żałośnie miauczy, znosi na łóżko jakieś zabawki, ale w końcu zrezygnowany kładzie się obok albo na parapecie
miewa też często takie dziwne pomysły ok. 3 nad ranem... Choć w przypadku esika obstawiam raczej głód albo strach/chęć przytulenia Cytat:
Cytat:
Na nie wiem jak to jest ze bez względu na to, o której zasnę (a wczoraj już po północy było) to się najpóźniej o 7:30 budzę teraz do 09:00 przeleze z książką,a potem nie zostanie nic innego jak wstać i liczyć na to, że Tz też postanowi nie przespać pół dnia... Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

chodzi mi głównie o spody (getry/półśpiochy/dresy) i bodziaki z krótkim i długim...

Nie dość, że z nią nie rozmawiałam na ten temat, nie jestem dla niej żadnym zagrożeniem, bo nawet jakbym chciała ją wykopyrtkować ze stanowiska to i tak zaraz się rozpakuję więc nierealne. Więc nie rozumiem, takiego robienia pod górkę. Jak w jakimś gimnazjum. 
Zdecydowanie też lepiej dogadywało mi się z szefami - facetami niż kobietami
fajnie kolorystycznie zrobili

czerwiec 2015
lekkie wzdęcie
za wyprawkę..dla mnie to były najmniej przyjemne zakupy..nie dość,że nic fajnego to kasy jak lodu..u Ciebie i tak nie wyszło aż tak tragicznie..
byś nie musiała leżeć w szpitalu!
teraz do 09:00 przeleze z książką,a potem nie zostanie nic innego jak wstać i liczyć na to, że Tz też postanowi nie przespać pół dnia...