Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 20:03   #4081
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny błagam- po ile sztuk ubranek macie na rozmiar 56 i 62?? Wiem, że wszystko można kupić od ręki w sklepie, ale chciałam się zaopatrzyć na promocjach, a nie wiem ile powinnam czego mieć chodzi mi głównie o spody (getry/półśpiochy/dresy) i bodziaki z krótkim i długim...
Bodziaków z krótkim mam 8 na 56, 7 na 62. Z długim 4 na 56, 5 na 62.
Spodenek bez stópek 7 na 56, ale część z nich wychodzi większa.
Spodenek ze stópkami 5 na 56, ale tak samo, część jest trochę większa.
Spodenki dresowe - 2 na 62.
Śpiochy ze stópkami cienkie 1 na 56, cieplejsze 2 na 56, zamówiłam jeszcze 2 śpiochy na 62.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:21   #4082
TinkerrBell
Zadomowienie

Dziewczyny biurowe jak radzicie sobie z bólem pleców? Wstaję sobie od czasu do czasu, mam wygodny fotel itd...ale dziś pół dnia wyglądałam jak krzywa wieża w pizie bo młody tak mi się pod prawym żebrem usadowił, że żadna inna pozycja nie była możliwa.

Prosiłam, błagałam...ale cóż. Wypiął się na mnie

Miałam dziś w pracy głupią sytuację. W branchu, w którym teraz pomagam dzieje się bardzo źle i każdy pilnuje swojej dupy, bo najważniejsze osoby już poleciały. Więc się boją o stanowiska.

Ja do tej pory nie rekrutowałam i nie zajmowałam się tym, tylko pracowałam po stronie zlecającego zatrudnienie w tym przypadku Amazona i zajmowałam się tymi już zrekrutowanymi. Poszłam na urlop bo jednak oprócz pracy papierkowej było też sporo chodzenia, a że w ciągu dnia to było kilka ładnych mil, przestawałam dawać radę.
Jak już wiecie, mój szef wpadł na genialny pomysł, że skoro nie mogę chodzić, a mogę siedzieć i jak ładnie mnie poprosi to mu nie odmówię pomocy w sprzątaniu bałaganu po stronie branchu.

Uprzedziłam, że owszem, że mogę zrezygnować z urlopu ale mój macierzyński zostaje jak jest. Zresztą mają szukać kogoś na gwałt, więc była mowa, że może kilka dni max parę tygodni. Dla mnie max to pierwsza dekada lipca.

I dziś dzwoni do mnie, moja szefowa, że dziewczyna z branchu powiedziała jej, że ja nie chcę tam przychodzić a przecież umawialiśmy się inaczej. No kurczaczki Nie dość, że z nią nie rozmawiałam na ten temat, nie jestem dla niej żadnym zagrożeniem, bo nawet jakbym chciała ją wykopyrtkować ze stanowiska to i tak zaraz się rozpakuję więc nierealne. Więc nie rozumiem, takiego robienia pod górkę. Jak w jakimś gimnazjum.

Tak to jest jak się pracuje w środowisku samych bab.
W Amozonie byłam tylko ja i moja szefowa, a reszta to chłopy i nic nie było skomplikowane.

Zestresują mnie tam i jeszcze będą mi poród odbierać

Za to powiem Wam, że zdumiewa mnie nieogar młodych osób, co do komputerów. Siedzi koło mnie dziewczyna, która kończy podobno te same studia co szanowny książę William, a ma takie problemy z podstawowymi programami, jakby była na poziomie mojej Oliwii.
Stary 2016-06-10, 20:32   #4083
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Dziewczyny biurowe jak radzicie sobie z bólem pleców? Wstaję sobie od czasu do czasu, mam wygodny fotel itd...ale dziś pół dnia wyglądałam jak krzywa wieża w pizie bo młody tak mi się pod prawym żebrem usadowił, że żadna inna pozycja nie była możliwa.

Miałam dziś w pracy głupią sytuację. W branchu, w którym teraz pomagam dzieje się bardzo źle i każdy pilnuje swojej dupy, bo najważniejsze osoby już poleciały. Więc się boją o stanowiska.

Ja do tej pory nie rekrutowałam i nie zajmowałam się tym, tylko pracowałam po stronie zlecającego zatrudnienie w tym przypadku Amazona i zajmowałam się tymi już zrekrutowanymi. Poszłam na urlop bo jednak oprócz pracy papierkowej było też sporo chodzenia, a że w ciągu dnia to było kilka ładnych mil, przestawałam dawać radę.
Jak już wiecie, mój szef wpadł na genialny pomysł, że skoro nie mogę chodzić, a mogę siedzieć i jak ładnie mnie poprosi to mu nie odmówię pomocy w sprzątaniu bałaganu po stronie branchu.

Uprzedziłam, że owszem, że mogę zrezygnować z urlopu ale mój macierzyński zostaje jak jest. Zresztą mają szukać kogoś na gwałt, więc była mowa, że może kilka dni max parę tygodni. Dla mnie max to pierwsza dekada lipca.

I dziś dzwoni do mnie, moja szefowa, że dziewczyna z branchu powiedziała jej, że ja nie chcę tam przychodzić a przecież umawialiśmy się inaczej. No kurczaczki Nie dość, że z nią nie rozmawiałam na ten temat, nie jestem dla niej żadnym zagrożeniem, bo nawet jakbym chciała ją wykopyrtkować ze stanowiska to i tak zaraz się rozpakuję więc nierealne. Więc nie rozumiem, takiego robienia pod górkę. Jak w jakimś gimnazjum.

Tak to jest jak się pracuje w środowisku samych bab.
W Amozonie byłam tylko ja i moja szefowa, a reszta to chłopy i nic nie było skomplikowane.

Zestresują mnie tam i jeszcze będą mi poród odbierać

Za to powiem Wam, że zdumiewa mnie nieogar młodych osób, co do komputerów. Siedzi koło mnie dziewczyna, która kończy podobno te same studia co szanowny książę William, a ma takie problemy z podstawowymi programami, jakby była na poziomie mojej Oliwii.
Co do biura, to ja wstawałam często i robiłam skłony, a w każdym razie coś, co w zamyśle miało je przypominać Mimo, że miałam bardzo wygodne i ergonomiczne krzesło, to doopa mi odpadała i dół pleców strasznie dawał się we znaki. I wtedy wstawanie było jedyną opcją.
A co do dziewczyny, to chyba powinnaś z nią poważnie porozmawiać A tak serio, to ja zawsze wolałam pracować z facetami - prościej jakoś, bez dziwnych akcji itp Zdecydowanie też lepiej dogadywało mi się z szefami - facetami niż kobietami

Czy któraś z Was też ma zamiar oglądać mecz otwarcia czy jestem tu osamotniona w temacie
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 20:40   #4084
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Co do biura, to ja wstawałam często i robiłam skłony, a w każdym razie coś, co w zamyśle miało je przypominać Mimo, że miałam bardzo wygodne i ergonomiczne krzesło, to doopa mi odpadała i dół pleców strasznie dawał się we znaki. I wtedy wstawanie było jedyną opcją.
A co do dziewczyny, to chyba powinnaś z nią poważnie porozmawiać A tak serio, to ja zawsze wolałam pracować z facetami - prościej jakoś, bez dziwnych akcji itp Zdecydowanie też lepiej dogadywało mi się z szefami - facetami niż kobietami

Czy któraś z Was też ma zamiar oglądać mecz otwarcia czy jestem tu osamotniona w temacie
A dzisiaj jest? Muszę wykupić w takim razie TV, bo pewnie TŻ będzie mi zaraz marudził
Stary 2016-06-10, 20:49   #4085
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:

Ja oglądam fajnie kolorystycznie zrobili

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 21:04   #4086
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A już się zaczął? I maz mnie nie zawołał (drzemie w sypialni)??
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 21:12   #4087
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
My też oglądamy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 21:29   #4088
Origa
Rozeznanie

Od razu mi raźniej Tż gra w jakąś strzelankę i słucha jednym uchem, co się dzieje w TV. W naszym związku to ja jestem bardziej piłkonożna I własnie dziś ze smutkiem odkryłam, że nie mieszczę się w swoja kibicowską biało-czerwona koszulkę
Stary 2016-06-10, 21:34   #4089
florencee
Zadomowienie

Ja też oglądam, komu kibicujecie?
Stary 2016-06-10, 21:45   #4090
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja też oglądam, komu kibicujecie?
Nie mam faworyta w tym meczu. UK nie lubi francuzow.
Stary 2016-06-10, 21:55   #4091
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Od razu mi raźniej Tż gra w jakąś strzelankę i słucha jednym uchem, co się dzieje w TV. W naszym związku to ja jestem bardziej piłkonożna I własnie dziś ze smutkiem odkryłam, że nie mieszczę się w swoja kibicowską biało-czerwona koszulkę

Mój jeszcze w pracy - może na druga polowe zdąży ja obstawiam 1:0 dla Francji

Jakoś ostatnio zauważyłam u siebie (nie codziennie ale od czasu do czasu) wieczorne mdłości i jakoś tak mi cieżko wyjątkowo dzisiaj... Ciśnienie ok ale czuje sie nie za ciekawie

Stary 2016-06-10, 21:58   #4092
Origa
Rozeznanie

A ja bym trochę chciała, żeby Rumunia wygrała - byłaby mała sensacja
Stary 2016-06-10, 22:02   #4093
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
U mnie to samo. Zawsze ja pilnuje meczow jestem dosc na biezaco... Tz to tak jednym okiem zerka ja sama gralam chwile zawodowo wiec moze dlatego
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 22:03   #4094
florencee
Zadomowienie

Cytat:
A ja bym trochę chciała, żeby Rumunia wygrała - byłaby mała sensacja

Ja też.
Stary 2016-06-10, 22:06   #4095
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

Ja mam taką poduszkę ergonomiczna pod plecy, nazywamy ją jeżykiem bo z jednej strony ma takie jakby kolce. Taka dmuchana plastikowa. Bardzo mi pomaga szczerze to nie wyobrażam sobie siedzieć bez niej.. A krzesło samo w sobie też niby ergonomiczne i wygodne. Poduszkę polecam

O taką :

Edytowane przez scoiatael86
Czas edycji: 2016-06-10 o 22:08
scoiatael86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 22:07   #4096
Origa
Rozeznanie

Zobaczcie to na dobranoc na nieoglądających meczu
http://www.boredpanda.com/maternity-...ampaign=iosapp
Stary 2016-06-10, 22:09   #4097
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Extra!
Jaki rozmiar wzięłaś i czy z podusią ??
Wzięłam te mniejsze 75 x 100 cm.. myślę, że wielkośc jest wystarczająca, bo potrzebuje głównie do wózka i nie chciałabym, aby nadmiar kocyka gdzieś mi się 'majtał' drugi wykorzystamy w mieszkaniu.. Podusi nie brałam, bo póki co będzie zbędna.. mimo, że też fajna..

Ja oglądam mecz, bo mąż ogląda

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-10 o 22:11
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 22:12   #4098
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Cudne I sporo z nich można samemu w domu zrobić ja sobie na razie regularnie od ok 16 tygodnia cykam selfie w lustrze też wyjdzie z tego fajny kolaż
Stary 2016-06-10, 22:15   #4099
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 22:23   #4100
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Mówiłam TZ jakiś czas temu, ze chce takie samo zdjęcie na plaży ale już raczej sie nie wybierzemy do domu do porodu. No chyba, ze w lipcu ale to jest pod bardzo bardzo wiekim znakiem zapytania.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Cudne I sporo z nich można samemu w domu zrobić ja sobie na razie regularnie od ok 16 tygodnia cykam selfie w lustrze też wyjdzie z tego fajny kolaż

Ja właśnie nie cykałam regularnie a szkoda.. Dopiero dzisiaj przeglądając zobaczyłam z kwietnia zdjęcie i pamiętam jak sie jaralam,ze już widać a tak naprawdę nic tam
Nie widać lekkie wzdęcie

Stary 2016-06-10, 22:24   #4101
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Genialne niektore! )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 22:53   #4102
superhuman
Zadomowienie

Już wiem! Juz wiem! Dopiero do mnie dotarło - mój doktorek jest podobny do Toma Hardyego pewnie dlatego mi sie przyśnił i od początku uważałam, ze ma coś w sobie

Stary 2016-06-10, 23:15   #4103
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajne.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Już wiem! Juz wiem! Dopiero do mnie dotarło - mój doktorek jest podobny do Toma Hardyego pewnie dlatego mi sie przyśnił i od początku uważałam, ze ma coś w sobie

Oo to musi być miło chodzić na wizyty.

Ja jutro wcześnie rano wyruszam na to wesele, wracam w niedzielę jakoś w nocy, to dopiero się w poniedziałek odezwę, chyba że z komórki coś napiszę w międzyczasie. Życzę Wam miłego weekendu!
Stary 2016-06-10, 23:49   #4104
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie tęsknie za morzem moze przez moja tarczyce której wyniki zawsze sie polepszają jak sie oddalę od morza

Ale dla tych tęskniących za widokami proszę : Załącznik 6475566Załącznik 6475571

dzięki za zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Wczoraj zrobiliśmy z mężem zakupy przez neta i zamówiliśmy już kilka rzeczy do wyprawki Kupiliśmy 2 grubsze kocyki minky, termometr bezdotykowy, podkłady na łożko Seni, płatki kosmetyczne do przemywania Zuźki, aspirator do noska Frida, octenisept 50ml (myslicie, ze wystarczy tylko 50ml?), wkładki laktacyjne i zaoszczędziliśmy z 60 zł na tym W lokalnych sklepach jest drożej..
aaa i jeszcze kupiliśmy blender Bosha będę robić desery i koktajle owocowe! mniam! a później wykorzystam go przy obiadkach dla Zuzi, bo mam zamiar sama robić
super zakupy
blender świetna sprawa

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Nie

Czemu nie miałaś skurczów partych? Co masz na myśli, że zabrakło naturalnego znieczulenia?
to może mój syn będzie jednym z pierwszych dzieci na porodówce Dziś znów jakieś analizy robił i mówi jak pojedziemy do szpitala rodzić...
albo pytania typu jak dokładnie położna pomaga urodzić się dzidziusiowi, albo jak lekarz nacina brzuch mamy to ta krew spływa po tym specjalnym łóżku

Hm.. miałam skurcze parte do momentu kiedy nie założyli mi wenflonu... wtedy też podłączyli ktg i okazało się, że nie słychać młodego.... młody był już w kanale, tętna nie byłom więc czasu też nie było na podanie oksytocyny i czekanie na powrót skurczy, więc wypychałam młodego bez skurczy.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
hihi

u mnie też leje

auuuć
zrobiłaś sobie autonacięcie krocza w ramach próby przed porodem?

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nie brzmi to jakoś strasznie..trochę się własnie obawiam tej paniki, o której wspomniałaś, bo mam tendencje do histeryzowania..

jeej..to rzeczywiście zdolny Mikołajek

ja mam tak samo z oddychaniem, a że mamy podobne gabaryty to by się zgadzało.. wczoraj wogóle miałam duszności cały dzień i też się czułam niedotleniona właśnie..dziś jest lepiej,ale jestem przed obiadem, po posiłku i jak zaczynam mówić to ledwo oddycham..

za wyprawkę..dla mnie to były najmniej przyjemne zakupy..nie dość,że nic fajnego to kasy jak lodu..u Ciebie i tak nie wyszło aż tak tragicznie..
do mnie wczoraj dotarły te majtasy i podpachy wielkie..okrutne to..nawet nie otwieram, wrzuciłam od razu do torby do szpitala

dla mamy za zaangażowanie..
Podstawa to opanowanie tylko czasem sie nie da

U mnie tez dusznosci i bardzo maly zoladek musze jesc bardzo male porcje

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Zebralam sie za uszycie kocyka dla Poli
Wczoraj zrobilam do polowy, potem okazalo sie ze z jednego boku mam firanke, wiec musialam sproc :P ale z efektu komcowego jestem zafowolona
piekny
Cytat:
OMG właśnie poleciała mi siara, teraz już bez wątpliwości siedzę nad zeszytem i wyleciały mi z piersi na rękę krople jakby wody tylko ciut gęstsze ale dziwnie

Cytat:
Ale fajne.

Ja jutro wcześnie rano wyruszam na to wesele, wracam w niedzielę jakoś w nocy, to dopiero się w poniedziałek odezwę, chyba że z komórki coś napiszę w międzyczasie. Życzę Wam miłego weekendu!
udanej imprezy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 23:54   #4105
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Bodziaków z krótkim mam 8 na 56, 7 na 62. Z długim 4 na 56, 5 na 62.
Spodenek bez stópek 7 na 56, ale część z nich wychodzi większa.
Spodenek ze stópkami 5 na 56, ale tak samo, część jest trochę większa.
Spodenki dresowe - 2 na 62.
Śpiochy ze stópkami cienkie 1 na 56, cieplejsze 2 na 56, zamówiłam jeszcze 2 śpiochy na 62.
Dzięki za odpowiedź

Zrobiłam właśnie zamówienie na stronie smyka... kwota przed rabatem ponad 550zł, po rabacie: 260 Myślę, że się opłacało, a przynajmniej mam załatwioną wyprawkę na 56 i 62, choć już sporo rzeczy miałam... CHYBA Pewnie jeszcze coś dokupię, ale podstawę raczej mam...
Stary 2016-06-11, 00:59   #4106
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Mówiłam TZ jakiś czas temu, ze chce takie samo zdjęcie na plaży ale już raczej sie nie wybierzemy do domu do porodu. No chyba, ze w lipcu ale to jest pod bardzo bardzo wiekim znakiem zapytania.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Ja właśnie nie cykałam regularnie a szkoda.. Dopiero dzisiaj przeglądając zobaczyłam z kwietnia zdjęcie i pamiętam jak sie jaralam,ze już widać a tak naprawdę nic tam
Nie widać lekkie wzdęcie

Też miałam regularnie cykać, wydrukować i zostawić na pamiatkę. Blebleble... Zdjęcie na plaży cudowne, zwaliłam sprawę, bo też mogłam sobie takie trzasnąć

Cytat:

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
dzięki za zdjęcia

U mnie tez dusznosci i bardzo maly zoladek musze jesc bardzo male porcje
To jest okropne. Mnie to strasznie wkurza i męczy (zasnąć normalnie się nie da), dlatego nie mogę się doczekać rozpakowania.

Cytat:
Przyszła paczka przewijak, tetrówki, flanelówki i babmusówka , szczotka i grzebień, patyczki do uszu, płatki, zasłonki na okna do samochodu, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe i podkładka pod materac
Ja dziś odebrałam paczkę z Rossmanna, czekam jeszcze na Gemini. Wszystko cudownie pachnie-takim dzidziusiem Wypakowałam to do szuflady i tak pomyslałam, że kurde-naprawdę w tym mieszkaniu za chwilę będzie dziecko W sumie to chyba dopiero teraz zaczyna do mnie to docierać, lol. Ale nie mogę się doczekać już

Cytat:
Wczoraj zrobilam do polowy, potem okazalo sie ze z jednego boku mam firanke, wiec musialam sproc :P ale z efektu komcowego jestem zafowolona
Cudny! No i koty-to wiadomka, że ekstra

Ja dziś meczu nie oglądałam. Taki ze mnie kibic, że będę oglądała tylko Polaków, a później finał Na co dzień nie jestem fanką piłki nożnej, ale Euro lubię

Własnie wciągnęłam dwie małe porcje spaghetti i czekam, aż zrobi się miejsce na loda. Kupiłam też dziś nasiona chia-w sklepie kapnęłam się, że kiedyś to jadłam i było pyszne!!!!!

Wklejam Wam moje zakupy, trochę korzystałam z Waszych list, trochę z bloga Sroki. Może komuś się przydadzą. Temat higieny zamknęłam-jeszcze tylko pampersy.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Linomag Bobo A.pdf (599,1 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-11 o 01:04
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 07:10   #4107
tija93
Zakorzenienie

Hej

Esik postanowił nas obudzić przed 6

Cytat:
Brawa dla Esika
Ja swojemu kotu zamówiłam drapak narożny (bo do takiego był w hodowli przyzwyczajony) i taki:
http://allegro.pl/wyjatkowy-drapak-d...217552440.html
Wybrałam ze względu na fakt, że ma 2 grube rury i nie żałuję - sierściuch korzysta z obu, a w legowisku trzymam jego zabawki. Jak czegoś chce to się tam wspina, wyciąga i przynosi do rzucania

Bylismy wczoraj na usg 4D, lekarz wszystko posprawdzał, pochwalił, że bardzo ładnie i zrobił ładne zdjęcie na pamiątkę Wg niego mała waży już prawie 1600 g (30t4d), ułozona wciąż główka w dół, z łożyskiem wszystko dobrze-jest wysoko na przedniej ścianie. Kazał odpoczywać i cieszyć sie ostatnimi spokojnymi tygodniami A Helenka w załączeniu
Też oglądałam taki drapak Póki co będzie musiał mu wystarczyć jeden słupek

Śliczna buźka

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Po wizycie wszystko OK. Syn jest synem Waży już 1.600 kg
Z pomiarów termin przyspieszył na 15.08 ale wiadomo trzymamy się terminu wg OM czyli 23.08
Dostałam kila fot na pamiatkę, nawet 3D mi gin włączył "po znajomości" i bez dopłaty
Szyjka ładna, 37 mm.
Muszę niestery brać dodatkowe tabletki z żelazem bo leci.....
i coś zmienić dietę, aby tego żelaza było więcej .....

Cytat:
Super Ci wyszedł!

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Czyli Ty jesteś następna w kolejce
Zapomniałam dopisać, że to dotyczy wszystkich ciężarnych nie będących położnymi lub ginekologami

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Pomogło na jakiś tydzień.
Magnez mogę brać tylko do 36 tyg nie wiem co bedzie potem z tymi skurczami nog.
Jestem dziś padnieta, na nogach 13h, bez drzemki i leżakowania.
Lekarzowi nie podobają sie moje opuchnięte stopy, mam wizytę za 2tyg. I mam być przygotowana na obserwację w szpitalu po 36tyg. Tak na wszelki wypadek.
Te trochę magnezu, które byś brała po 36 tygodniu nie zatrzymałoby porodu byś nie musiała leżeć w szpitalu!

Cytat:

Dziewczyny błagam- po ile sztuk ubranek macie na rozmiar 56 i 62?? Wiem, że wszystko można kupić od ręki w sklepie, ale chciałam się zaopatrzyć na promocjach, a nie wiem ile powinnam czego mieć chodzi mi głównie o spody (getry/półśpiochy/dresy) i bodziaki z krótkim i długim...
Za dużo Myślę, że 5-8 sztuk wystarczy

Cytat:
OMG właśnie poleciała mi siara, teraz już bez wątpliwości siedzę nad zeszytem i wyleciały mi z piersi na rękę krople jakby wody tylko ciut gęstsze ale dziwnie
Że tak spytam, nago się uczysz?

Cytat:

to może mój syn będzie jednym z pierwszych dzieci na porodówce Dziś znów jakieś analizy robił i mówi jak pojedziemy do szpitala rodzić...
albo pytania typu jak dokładnie położna pomaga urodzić się dzidziusiowi, albo jak lekarz nacina brzuch mamy to ta krew spływa po tym specjalnym łóżku

Hm.. miałam skurcze parte do momentu kiedy nie założyli mi wenflonu... wtedy też podłączyli ktg i okazało się, że nie słychać młodego.... młody był już w kanale, tętna nie byłom więc czasu też nie było na podanie oksytocyny i czekanie na powrót skurczy, więc wypychałam młodego bez skurczy.
Rośnie Ci przyszły ginekolog lub położny

Rozumiem, to się nieźle strachu najadłaś
Stary 2016-06-11, 08:02   #4108
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie!
Jakie plany na dziś?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:11   #4109
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny..

Cytat:

musiałam wygooglować tego Toma..taki typ brutala..

Cytat:
Dzięki za odpowiedź

Zrobiłam właśnie zamówienie na stronie smyka... kwota przed rabatem ponad 550zł, po rabacie: 260 Myślę, że się opłacało, a przynajmniej mam załatwioną wyprawkę na 56 i 62, choć już sporo rzeczy miałam... CHYBA Pewnie jeszcze coś dokupię, ale podstawę raczej mam...
wow..niezła różnica w cenie..można powiedzieć,że zaoszczędziłaś sporo kasy..

Cytat:

Że tak spytam, nago się uczysz?

Rośnie Ci przyszły ginekolog lub położny

Ty też w dzieciństwie tak drążyłas temat jak Mikołaj?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-11, 08:15   #4110
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Esik postanowił nas obudzić przed 6
Nas też siersciuszek chciał o 6 koniecznie obudzić, żeby się bawić. Nauczyliśmy się udawać, że dalej śpimy, w efekcie czego chodzi, żałośnie miauczy, znosi na łóżko jakieś zabawki, ale w końcu zrezygnowany kładzie się obok albo na parapecie miewa też często takie dziwne pomysły ok. 3 nad ranem... Choć w przypadku esika obstawiam raczej głód albo strach/chęć przytulenia

Cytat:
Ale fajne.

Spokojnej drogi i baw się dobrze

Cytat:
dzięki za zdjęcia

Rośnie Ci mały ginekolog - analityk

Na nie wiem jak to jest ze bez względu na to, o której zasnę (a wczoraj już po północy było) to się najpóźniej o 7:30 budzę teraz do 09:00 przeleze z książką,a potem nie zostanie nic innego jak wstać i liczyć na to, że Tz też postanowi nie przespać pół dnia...

Wysłane z mojego 6045Y przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości