Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 16:35   #4081
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez PomylonaKsiezniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie czy często się zdarza (jeśli w ogóle) że stażysta zostaje zatrudniony na stałe? Jest tu może ktoś taki?
Teoretycznie jest chyba tak, ze przyjmujący na staż na iluś tam stażystow powinien zatrudnić choćby jednego, bo więcej stażystow mu UP nie da, ale jak jest w praktyce?
Dzisiaj jak bylam na rozmowie o staz, to osoba tam pracujaca powiedziala ze mieli 1 stazyste, i po 2 meichach dali mu umowe o prace...fajnie,staz 6 m-ce, a tu tak sie ktos sprawdzil ze wzieli bez niczego
Mysle, ze duzo zalezy od szczescia, i tego, czy dana instytuacja ma akse na pracownika kolejnego.
Stary 2009-07-01, 16:40   #4082
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Kurcze, zazdroszczę tej osobie
Wiadomo, ze idąc na staż nie ma za bardzo co liczyć na zatrudnienie, bo właśnie kto tylko może korzysta z darmowego pracownika. Ale fajnie jeśli znajduje się miejsce Choć tak jak piszesz trzeba mieć szczęście, wolny etat, a do tego myślę, że wykazać się w jakiś sposób.
Tak czy owak staż sam w sobie (choćby paromiesięczny) lepszy niż bezrobocie

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:43   #4083
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Kurcze, zazdroszczę tej osobie
Wiadomo, ze idąc na staż nie ma za bardzo co liczyć na zatrudnienie, bo właśnie kto tylko może korzysta z darmowego pracownika. Ale fajnie jeśli znajduje się miejsce Choć tak jak piszesz trzeba mieć szczęście, wolny etat, a do tego myślę, że wykazać się w jakiś sposób.
Tak czy owak staż sam w sobie (choćby paromiesięczny) lepszy niż bezrobocie
Ja tez zazdroszcze
Moja kolezanka ma staz w Osrodku opieki spolecznej i przedluzyl jej o 3 miesiace, mowiac, ze na wiecej nie ma pieniedzy. Lepszy rydz niz nic, teaz sie ciesze ze mam staz ...zawsze grosz wpadnie
Stary 2009-07-01, 16:45   #4084
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Dokładnie, zawsze jakaś kasa, jest co wpisać do cv, wiec pracodawca inaczej patrzy i przede wszystkim nie ogarnia człowieka lenistwo Zawsze to jakas alternatywa
Sama powolutku zaczynam się rozgladać, zobaczymy

Stary 2009-07-01, 16:50   #4085
anna1990
Raczkowanie

A jak się wychodzi z pracy to trzeba coś podpisywać,bo ja dziś byłam 1 dzień i nic. Ogólnie wrażenia z pierwszego dnia-można powiedzieć,że ok,ludzie fajni,tylko mam strasznie mało pracy i na razie jestem taka trochę nie obeznana w tym wszystkim,ale wszystko z czasem przyjdzie.
Jeśli chcę zrezygnować z powodu studiów dziennych to płacę za badania lekarskie lub w ogóle,tak??? tak mieli u mnie w UP
anna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:52   #4086
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

PomylonaKsiezniczka Jak juz bedziesz miala staz na oku, to przy okazji (tzn. niewiem jaka praca Cie interesuje,wiec pisze teoretycznie) poprzypominaj sobie jak sie pisze rozne podania,pisma itp.

Moim zadaniem(pracownik biurowy ) bylo napisanie podania o przyjecie do pracy w charakterze opiekunki.
I 0 innych szczegółów.
A ze jestem p adminsitracji o akurat wiedzialam,...ale moja konkurencja wlasnie przez to odpadla, ze np. date napisała w złym miejscu.

Komendant, ktory sprawdzal poprawnosc pism skwitował to stwierdzeniem "Teraz trzeba miec wyzsze wykształcenie,zeby umiec napisac dobrze podanie".
Stary 2009-07-01, 17:54   #4087
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
A jak się teraz zarejestruje po studiach to pewnie nie przysługuje mi żaden zasiłek dla bezroborotnych - prawda?
Prawda
Cytat:
I jak lepiej jest najpierw poszukać sobie czegoś sama i jak się uda to wtedy się zajesestrować czy na odwrót?
Zarejestruj sie w UP, skladaj papiery na staz na wlasna reke i czekaj za ofertami jakie Ci w urzedzie zaproponuja, ale wydaje mi sie, ze smemu chyba latwiej - szybciej, bo z Urzedu jak cos maja to wysylaja duzo osob na to samo miejsce i potem sa rozmowy itp

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Robilam robotki reczne typu szycia teczek
To sie chyba szkaltowanie nazywa

Cytat:
J
Kiedy bedzie kasa z UP?
Mowili zeby oddac liste do 5 nowego m-ca..oddalam za czerwiec bo sie skonczyl(wczoraj) juz pisze na lipiec.kiedy robia ten przelew?
One same Ci powiedza mniej wiecej kiedy, bo to chyba w kazdym UP inaczej
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:13   #4088
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
PomylonaKsiezniczka Jak juz bedziesz miala staz na oku, to przy okazji (tzn. niewiem jaka praca Cie interesuje,wiec pisze teoretycznie) poprzypominaj sobie jak sie pisze rozne podania,pisma itp.

Moim zadaniem(pracownik biurowy ) bylo napisanie podania o przyjecie do pracy w charakterze opiekunki.
I 0 innych szczegółów.
A ze jestem p adminsitracji o akurat wiedzialam,...ale moja konkurencja wlasnie przez to odpadla, ze np. date napisała w złym miejscu.

Komendant, ktory sprawdzal poprawnosc pism skwitował to stwierdzeniem "Teraz trzeba miec wyzsze wykształcenie,zeby umiec napisac dobrze podanie".
niezle testy wam robili
Mam nadzieję, że i u mnie z napisaniem by nie było problemu, teoretycznie po moim kierunku to byłby wstyd nie napisać czegoś takiego Dzięki za ostrzeżenie

Edytowane przez PomylonaKsiezniczka
Czas edycji: 2009-07-01 o 19:19
Stary 2009-07-02, 16:58   #4089
Princeska87
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Nie wiem czy któraś z Was już to pisała, wątek przeglądnęłam pobieżnie, bo już tyle napisałyście, że nie sposób wszystko przeczytać
generalnie chodzi mi o to co to jest staż finansowany z Urzędu Pracy ? Ile wynosi taki płatny staż? czy to zależą zarobki od firmy, czy też jest ogólnie narzucona jakaś kwota? Czy ja muszę być gdzieś w UP zarejestrowana czy coś takiego?
Wysłałam CV do firmy, jestem studentką, właśnie skończyłam 3 rok i w odpowiedzi dostałam, że na dzień dzisiejszy mogą mi zaproponować właśnie staż finansowany z Urzędu Pracy, kompletnie nie wiem o co chodzi, na czym to polega? Tzn. wiem, że to na zasadzie praktyki, ale warto coś takiego robić? Czy nie ma sensu, bo np. pieniądze marne, a w innej firmie i tak mnie nauczą i zarobię normalną pensję?
Poradźcie coś
z góry wielkie dzięki
pozdrawiam!
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 17:16   #4090
Konto usunięte

Na zasadzie praktyki to raczej nie jest, bo za praktyke nic nie placa, jest darmowa, a za staz masz na reke 690zl miesiecznie. Zeby dostac staz musisz byc zarejestrowana w UP, bo to nie firma, lecz wlasnie UP placi Ci za prace
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 17:19   #4091
Princeska87
Zakorzenienie

IR1988 czyli zrozumiałam, że najpierw muszę się iść zarejestrować ( jak to wygląda?? co się wypełnia, tak mniej więcej, bo nie mam pojęcia) i potem zgłaszam się do tego pracodawcy i mówię, że jestem już zarejestrowana? Jaką ilość godzin muszę mieć na te 690zł? Z góry dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 17:26   #4092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
IR1988 czyli zrozumiałam, że najpierw muszę się iść zarejestrować ( jak to wygląda?? co się wypełnia, tak mniej więcej, bo nie mam pojęcia) i potem zgłaszam się do tego pracodawcy i mówię, że jestem już zarejestrowana? Jaką ilość godzin muszę mieć na te 690zł? Z góry dzięki
Idziesz do UP i wypelniasz karte rejestracyjna i musisz zabrac ze soba:

WYKAZ DOKUMENTÓW POTRZEBNYCH DO REJESTRACJI
  • dowód osobisty lub inny dokument tożsamości ze zdjęciem ( w przypadku innych dokumentów dodatkowo poświadczenie zameldowania i numer PESEL
  • oryginał świadectwa ukończenia ostatniej szkoły lub dyplom w przypadku absolwentów oryginał i kopia
  • oryginały dokumentów potwierdzających dodatkowe kwalifikacje
  • oryginały i kserokopie wszystkich świadectw pracy (tylko w przypadku osób dokonujących rejestracji z prawem do zasiłku)
  • dokument stwierdzający przeciwwskazania do wykonywania określonych prac, jeżeli taki dokument osoba posiada
  • numer NIP
Potem zglaszasz sie do pracodawcy, ze jestes zarejestrowana(rozumiem, ze masz juz gdzies jakies pewne miejsce?), Urzad wysyla Cie na badania. Nie placisz nic za nie, badania sa na zasadzie zbadnia tetna, wzroku, takie tam a potem juz sie dowiadujesz od kiedy, na ile czasu...

Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Czas edycji: 2009-07-02 o 17:28
Stary 2009-07-02, 17:27   #4093
ewelinaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jak wypełnić te listę obecności stażowa która dostarczamy do pup pod koniec miesiąca? w pierwszej rubryce jest dzień i miesiąca to jest zrozumiane a co dalej?Napisać godziny pracy i podpis ?
ja miałam tylko dzień i miesiąc i podpisywałam się a pieczątka była tylko opipekuna stażu, nie podpisywałam się codziennie bo nie chciało mi się jej nosić, podpisałam wszytsko naraz i przed wizytą w UP dawałam do podbicia.

Cytat:
Natalia Kazia Jak będziesz coś wiedziała to daj znać. Jestem z tego samego miasta co Ty i też skończyłam właśnie studia i szukam stażu. więc jak przejdziesz przez te wszystkie formalności to napisz co i jak, bo w sumie w tym smaym UP chyba będziemy załatwiać formalności. byłam dzisiaj się dopytać co i jak. w sumie to sama tyle wiedziałam przed.
A jak się teraz zarejestruje po studiach to pewnie nie przysługuje mi żaden zasiłek dla bezroborotnych - prawda?
I jak lepiej jest najpierw poszukać sobie czegoś sama i jak się uda to wtedy się zajesestrować czy na odwrót?

Matko tych formalności jest czasem tyle, że nie wiadomo za co się zabrać. a te Panie jeszcze są takie mało fajne, myślą, że wszysycy wszystko wiedzą.
najlepiej najpierw sie zarejestruj i w tym czasie czegos szukaj bo samo zarejestrowanie tez troszke trwa, a stazu ktory Ci zaproponuja a Cie nie interesuje brac od razu nie musisz.
Zasiłek Ci sie zaden nie należy.

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie czy często się zdarza (jeśli w ogóle) że stażysta zostaje zatrudniony na stałe? Jest tu może ktoś taki?
Teoretycznie jest chyba tak, ze przyjmujący na staż na iluś tam stażystow powinien zatrudnić choćby jednego, bo więcej stażystow mu UP nie da, ale jak jest w praktyce?
zdaża się najczęściej jak sobie sama znajdziesz staż, bo na te co Cie UP wysyła to raczej mało prawdopodobne.

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie wiem czy któraś z Was już to pisała, wątek przeglądnęłam pobieżnie, bo już tyle napisałyście, że nie sposób wszystko przeczytać
generalnie chodzi mi o to co to jest staż finansowany z Urzędu Pracy ? Ile wynosi taki płatny staż? czy to zależą zarobki od firmy, czy też jest ogólnie narzucona jakaś kwota? Czy ja muszę być gdzieś w UP zarejestrowana czy coś takiego?
Wysłałam CV do firmy, jestem studentką, właśnie skończyłam 3 rok i w odpowiedzi dostałam, że na dzień dzisiejszy mogą mi zaproponować właśnie staż finansowany z Urzędu Pracy, kompletnie nie wiem o co chodzi, na czym to polega? Tzn. wiem, że to na zasadzie praktyki, ale warto coś takiego robić? Czy nie ma sensu, bo np. pieniądze marne, a w innej firmie i tak mnie nauczą i zarobię normalną pensję?
Poradźcie coś
z góry wielkie dzięki
pozdrawiam!
staż finansowany z UP jest dla osób które ukończyły studia i zarejestrowały się jako bezrobotni, skoro studiujesz to nie możesz pójść na staż. firma może Cię wziąść na praktyki ale to są bezpłatne wtedy chyba że chą Ci płacić
no pieniądze ze stażu marne ale co znaczy że w innej firmie i tak Cię nauczą? znaczy masz jakąś propozycję pracy gdzieś? bo fakt w firmie Cie nauczą ale przeważnie szukają kogoś z jakimś doświadczeniem więc to nie takie proste znaleźć
ewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 17:33   #4094
Princeska87
Zakorzenienie

Powysyłałam cv, odezwał się nagle prezes z mojej byłej firmy czy nie chciałabym na wakacje pracować? no i żebym przyszła w poniedz. pogadać o zarobkach. Zaraz potem odezwali się z firmy, do której wysyłałam cv i zaprosili na rozmowe kwalifikacyjna, a jeszcze teraz dostałam odpowiedź z kolejnej firmy, że mogą zaproponować mi jedynie płatny staż. Wszystko oczywiście jest z 1 branży i chciałam się zorientować, żeby wiedzieć gdzie jakie zarobki, na stażu wyżej przeczytałam już w odpowiedzi, że około 690zł, więc mam już jakieś rozeznanie. Nie jestem zarejestrowana w UP, ale teraz się zastanawiam czy w ogóle jest sens. Skończyłam studia licencjackie. Od października zaczynam 2letnie mgr. Za kilka dni odbieram dyplom, co wiąże się z oddaniem legitymacji, więc chwilowo nie będę mieć statusu studenta. Tak to mniej więcej wygląda.
Dzięki Dziewczyny za pomoc, już się orientuję co i jak z tym całym stażem.
Pozdrawiam
Stary 2009-07-02, 18:44   #4095
wiolafrytka
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;13060131]Na zasadzie praktyki to raczej nie jest, bo za praktyke nic nie placa, jest darmowa, a za staz masz na reke 690zl miesiecznie. Zeby dostac staz musisz byc zarejestrowana w UP, bo to nie firma, lecz wlasnie UP placi Ci za prace[/QUOTE]
690 na rękę? ja miałam 670 ..
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 18:56   #4096
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Od 1 czerwca wynosi 791 czyli to wychodzi wlasnie 690 na reke..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:01   #4097
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Mhmm, bo tak bylo, a ja juz myslami o przyszlej wyplacie
Cytat:
Stary 2009-07-02, 19:04   #4098
ilo16na
Zakorzenienie

A tak w ogole wg mnie obnizaja staz od przyszlego roku czyli od 1.01.2010
Ma wynosic 120 % zasilku dla bezrobotnych czyli 690 zl.. i to pewnie nie jest na reke czyli bedzie wynosic okolo 500 czyli prawie 200 zl mniej-fajnie nie?
Chyba ze te 690 to stawka na reke to bedzie wynosilo tyle co obecnie..ale watpie.
Dobrze ze w przyszlym roku mam tylko 2 m-ce

Stary 2009-07-02, 19:35   #4099
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Ma wynosic 120 % zasilku dla bezrobotnych czyli 690 zl.. i to pewnie nie jest na reke czyli bedzie wynosic okolo 500 czyli prawie 200 zl mniej-fajnie nie?
Chyba ze te 690 to stawka na reke to bedzie wynosilo tyle co obecnie..ale watpie.
Ilona, skad masz takie niusy?
Zle dzialaja na mnie te niusy, w ktorych sie dowiaduje ,ze moge miec mniej kasy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 19:42   #4100
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Ilona, skad masz takie niusy?
Zle dzialaja na mnie te niusy, w ktorych sie dowiaduje ,ze moge miec mniej kasy
Zaraz podesle..to pisze na stronie mojego UP(ale stawki sa takie same w calej Polsce)
Nie dalam linka bo i tak byscie musialy szukac..nie przeskakuje bezposrednio w ta informacje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (24,4 KB, 28 załadowań)

Stary 2009-07-02, 19:46   #4101
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Zaraz podesle..to pisze na stronie mojego UP(ale stawki sa takie same w calej Polsce)
Nie dalam linka bo i tak byscie musialy szukac..nie przeskakuje bezposrednio w ta informacje.
Dzienks
Jak dobrze ze ja tylko miesiac bede po nowym roku
Stary 2009-07-02, 20:49   #4102
anna1990
Raczkowanie

Jak to było w Waszym przypadku?Jak już się dostałyście na staż przy odbiorze dokumentów 1 dnia pracy dostałam stos papierów i jedna kartka była tak,że coś tam odcięli i mi powiedział facet tam,że teraz musi tam pracodawca coś odciąć i dostarczyć coś do nich. No i dzisiaj tam byłam i mi powiedział facet już w innym pokoju,że oni tam nic nie odcinają no i wróciłam do pracy i powiedzieli,że skoro nie odcięli to nie. No i nie wiem teraz,boję się,żeby nie było z tego jakiejś lipy.
Mam nadzieję,że w miarę zrozumiale to napisałam.
anna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 20:57   #4103
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z tym urlopem to chodzi o to, ze żeby mieć 26 dni trzeba pracować 10 lat, ALE mając skończone studia, automatycznie mamy już 8 lat (wszystko jest w kodeksie pracy). Zostają więc 2 lata. Jeśli masz staż, np. pół roku, to musisz pracować o te poł roku krócej, czyli 1,5 roku
hosenka a z tymi przepracowanymi latami to bierze się pod uwagę tylko umowy o pracę tak? czy zlecenie też;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 21:41   #4104
morenica
Zakorzenienie

No ja chyba będę musiała z rejestracją poczekać aż do września do wydania dyplomu. bo wątpię czy wsytarczy im ostatnia strona z indeksu.
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:00   #4105
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ale i zasiłek ma być wyższy z tego co gdzieś czytałam, więc stażowe będzie takie samo.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 22:24   #4106
Nataliakazia
Raczkowanie

GG do Nataliakazia

Kurcze dziewczyny, jutro idę się rejestrować. Czytam i czytam na ten temat i już zgłupiałam... Zastanawiam się czy po rejestracji powinnam wypełnić coś jeszcze, że interesuje mnie też staż tzn. wniosek o staż czy coś takiego??
I jeśli np. znajdę sama kogoś, kto mnie na ten staż przyjmie to coś muszę jeszcze zrobić w UP? napisać jakieś podanko czy coś, powiadomić ich? Czy wystarczy, że ta osoba/ firma/ instytucja wyśle wniosek imienny na mnie?
Nataliakazia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 06:46   #4107
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ale i zasiłek ma być wyższy z tego co gdzieś czytałam, więc stażowe będzie takie samo.
Masz racje..
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/w...oku_78594.html
Ale co nie zmieia faktu ze i tak nie wiem ile bedzie wynosil staz od nowego roku
Moze mi ktos na logike wyjasnic?

Mam cos jeszcze
-> http://ksiegowosc.infor.pl/niezbedni...obotnych-.html

120 %(tyle ile ma wynosic staz) wynosic bedzie ->
860,40 zł czyli w sumie moze na reke wynosic tyle co teraz tak?

Stary 2009-07-03, 06:59   #4108
cetrizini
Raczkowanie

jak sie zarejestrujesz możesz wziąc dla pracodawcy który Cię na staż weźmie wniosek, on go musi wypełnic i dostarczyć do UP, ty potem już tylko czekasz na odpowiedź czy dostaniesz ten staż czy nie - mają na to 30 dni. Wystarczy imienny wniosek

dopisek: nie chciałam pisac posta pod postem ja jestem na stażu od 15 czerwca, ale chcę tylko do konca wrzesnia- wiadomo październik i zaczynam studia. Pracuje w firmie - wodociągi usługi komunalne i takie tam nie jestem w głównym biurze tylko w innym, ale to nawet lepiej bo do pracy ide 2 minuty chciałam zapytać ile godzin wy pracujecie? ja mam tak że siedze jak szefa nie ma- wiadomo tel ktoś musi odbierac a on teraz często jest w terenie.A poza tym mam coś do zrobienia - uporządkować papiery, zrobic zestawienia itd. no i jak szef wroci a ja zrobilam co mialam zrobic to moge leciec Ogolnie ciesze sie ze sie zdecydowalam na ten staz- zawsze pare groszy do kieszeni wpadnie

Edytowane przez cetrizini
Czas edycji: 2009-07-03 o 07:39
cetrizini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 15:52   #4109
alufa
Zakorzenienie

dziewczyny,
a jeśli po stażu zaproponują mi pracę a ja odmówię to poniosę jakieś konsekwencje w UP?
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-03, 17:19   #4110
wiolafrytka
Zadomowienie

Cytat:
a to to wiem. myślałam że mówisz ze dostawałaś wcześniej tyle kasy. no to to się zgadza.

a co do up to teraz to mogą w d... pocałować

dziś się wyrejestrowałam ...podjęcie pracy jeeeee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości